TÖRTÉNETEK FIATALOKNAK
Varga István & Makai Rozália weblapja
http://www.vargamakai.com
Guttmann egy kivételes ember - videófilm.


A film igaz történet alapján készült. Anglia 1944. Egy orvos, aki gyógyítani akarja a háborúban sérülteket. Ő megmondja a nővéreknek, hogy kétóránként forgatni kell a beteget. A testük és lelkük gyógyulása érdekében is cselekszik. A fiatalok papának hívták. Ő szervezte meg az első 'paraolimpiát' a betegei számára. Ludwig Guttmannt 1966-ban lovaggá ütötték.

2021.08.28.Tokióban Illés Fanni paralimpiai bajnok 100 méter mellúszásban!
Gratulálunk! Büszkék vagyunk rád! Teljesült az álma.


Illés Fanni világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát, az eddigi pályafutásából a riói felkészülésére a legbüszkébb, miután azt több dolog is hátráltatta. Bár Párizsig még szeretné folytatni, az i-re a pontot a tokiói paralimpián akarja feltenni. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy paralimpiai bajnok akar lenni, azt már elengedte.2021.07.23.Hajrá magyarok! Ma kezdődik az olimpia Japánban.


Mi, magyarok az olimpiai érmeket tekintve a világ élmezőnyébe tartozunk. Mindez jól mutatja, a bennünk, magyarokban lévő elszántságot, kitartást ami nem csak sportolóinknak, hanem nekünk szurkolóknak is nap, mint nap erőt ad. Tokióban hetven hazai sportegyesület több mint 170 versenyzője 23 sportágban képviseli a Magyarországot!

2021.06.14.Gratulálunk! Marosi Ádám és a magyar csapat világbajnok öttusában


Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férficsapat a kairói öttusa-világbajnokságon – írja a Nemzeti Sport. A lap beszámolója szerint olimpiai bronzérmesünk kimagaslóan szerepelt a férfi döntőben, a szombati körvívást 26 tussal a második helyen zárta, úszásban a 11. legjobb időt teljesítette és így összetettben átvette a vezetést; a lovaspályán hibátlan produkciót nyújtott, míg a laser runban sikerült megtartania vezető pozícióját.

A 36 esztendős versenyző, aki legutóbb 2009-ben volt egyéni világbajnok, ezzel a szerepléssel ötkarikás kvótát is szerzett, így Tokióban pályafutása harmadik olimpiájára készülődhet. A döntő már szombaton elkezdődött egy briliáns vívással, ami életem legjobb eredményét hozta. Szárnyaltam, végig flow-ban voltam, szinte minden sikerült. A finálé legnehezebb pillanata az elmúlt 24 óra volt, mert folyamatosan a dobogóról és az aranyéremről álmodoztam. A lovaglást nagyon élveztem ezen a napon, de a laser run életem legkeményebb versenye lett, mert az első helyen menni és lőni nagyon nehéz feladat.

Boldog vagyok és nagyon köszönöm az edzőimnek, a klubomnak, a családomnak, a barátaimnak ezt a sikert. Tizenkét év után sikerült megismételni azt a tettet, hogy egyéniben és csapatban is a magyaroké lett az arany. Ez felemelő érzés, és úgy hiszem, ez mindenkinek megmutatta, hogy az a munka, amit pár évvel ezelőtt elkezdtünk, végre kezd beérni – mondta Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya a bravúros sportsikerről. (bocskairadio.org/)

2021.03.25.Gratulálunk! VILÁGBAJNOKAINK Milák Kristóf, Kapás Boglárka


400m gyors: Milák Kristóf (BHSE) 3:48.92; 400m gyors: Kapás Boglárka (UTE) 4:07.50;
Nyilatkozatok:
Milák Kristóf, aranyérem, 400 gyors (50m pillangó ezüst)
"A két szám között szerintem többet gyalogoltam a levezetés és a rajthoz felállás miatt, mint amennyit úsztam aztán ötven pillangón... Azt nem bántam, hogy a nyolcason voltam négyszázon, és nem középen a dzsumbujban, viszont csak a táv első felén sikerült azt megvalósítani, amit terveztem, a másodikon kevésbé. Kell valami külföldi behatás, mert itthon már kevésbé tudnak megszorítani, holott erre nagy szükség lenne, ha 3:44-45-ig el akarok jutni, mert ilyen gyenge 3:48-akkal semmire sem megyek egy olimpián vagy világbajnokságon."

Kapás Boglárka, aranyérem, 400m gyors
"Ellentétben a kétszáz pillével, most nem volt semmi különös taktika. Úgy voltam vele, hogy úszom, ahogy tudok, aztán ha megnyerem, örülök. Vagyis most örülök, de ma már nem készülök úgy a gyorsúszó-számokra, mint korábban, mert ezek csak kiegészítők. Fontosak persze, a négyszázon azért is indulok az olimpián, mert első nap van, nagyszerű bemelegítés a pillangó előtt, azaz azért komolyan veszem, de nem annyira." (musz.hu)Gratulálunk Katinka! Duna Arénában aranyérem 200 vegyesen.


2021.03.07.Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren
Liu Shaoang aranyérmet nyert 2021.03.06-án, szombaton 500 méteren


a rövidpályás-gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló világbajnokságán. Liu Shaoang legjobb idejének köszönhetően a legkedvezőbb, egyes pályáról rajtolhatott. Az első kanyarra ennek megfelelően elsőként fordult rá, ráadásul némi előnyt is kidolgozott magának. Az üldözőbolyt az orosz Szemjon Jelisztratov vezette, a hajrára fel is ért Liu Shaoangra, de előzési kísérletet már nem tudott indítani, így a magyar klasszis rajt-cél győzelmet aratott az 1500-on bronzérmes Jelisztratov és az olasz Pietro Sighel előtt. (m4sport.hu)

Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang ezüstérmet nyert vasárnap 1000 méteren a rövidpályás-gyorskorcsolyázók világbajnokságán, a hollandiai Dordrechtben. A Ferencváros 25 éves versenyzője pályafutása második világbajnoki címét szerezte: 2016-ban 500 méteren diadalmaskodott. A 22 esztendős öccse pedig másodszor állhat dobogóra ezen a vb-n, miután szombaton ő győzött a legrövidebb távon. A világklasszis testvérpár mögött az olasz Pietro Sighel lett a harmadik. (MTI/hirtv.hu)

2021.02.27.Tenisz: nincs hiány a zűrös ügyekből a magyar szövetségnél
Ga(rá)zdálkodás a Magyar Teniszszövetségnél, avagy az igazságügyi könyvszakértő jelentése


bemutatja, miért esik ki minden fiókból milliárdos tartozás. Nem érdemes átlagos háztartáshoz mérni, milyen sok pénz 1.2 milliárd forint – az viszont talán jó összehasonlítási alapot jelent, hogy a legjobb magyar teniszező, a 29 éves Fucsovics Márton, a férfimezőny elitjének tagja egész pályafutása során keresett körülbelül 1.1 milliárdot...

A kimutatás alapján a 2019-es, ukránok elleni Davis-kupa-párharcban való szereplésért Fucsovics Márton 75 ezer eurót, azaz 27 millió forintot kapott, ám nem jól számolták el az összeg szociális hozzájárulási adóját. Az MTSZ a Nemzeti Edzésközpontot működtető NEK Edzésközpont Kft.-nek térítés nélkül adta használatba az edzésközpontot, miközben a kft. a komplexum használatáért először 7.5 millió, majd 20 millió forint értékben számlázott sportpályabérleti díjat az MTSZ-nek...

A történet érdekessége, hogy az MTSZ és a BNI 2016 és 2018 között érvényes megállapodása alapján a BNI a 60 ezer eurós fix éves díj mellett 60 ezer eurós sikerdíjra tarthatott igényt – ehhez képest az új szerződés értelmében 2018 és 2021 között már 1.7 millió (!) eurónyi kötelezettség terhelte az MTSZ-t, amely át is utalt 570 ezer eurót... A BNI igazolhatóan semmiféle tanácsadói tevékenységet nem végzett a szövetségnek. (nemzetisport.hu)

2021.02.10.Fucsovics Márton meccslabdákat hárítva legyőzte Wawrinkát Ausztráliában
Gratulálunk! „EZ A KEDVENC GRAND SLAM-VERSENYEM"


"Most úgy érzem, meghalok két ötszettes meccsel a hátam mögött, de nagyon boldog vagyok. Köszönöm a támogatást, amit Magyarországról kaptam, éreztem az otthoniak szeretetét. A végét nehezen tudom felidézni, hosszú meccs volt, nagyon sok ponttal, Éreztem, hogy a második szett után vissza fog jön Stan, aki mentálisan nagyon erős játékos, nagy bajnok. Az ötödik szettben más mentalitással mentem ki, megpróbáltam minél több labdamenetet a hálónál befejezni.

Bírtam erővel, ez a sok munkának köszönhető, no meg az edzőimnek, a stábomnak, akik mind-mind remek szakemberek. Nagyon keményen edzettünk, megérdemeltük ezt a sikert. Mindig túléltem itt az első fordulót, kétszer voltam nyolcaddöntős, most ott vagyok a harmadik körben. Ki merem jelenteni: ez a kedvenc Grand Slam-tornán! Ma és holnap megpróbálom kipihenni magam és készülni a következő meccsre, közben élvezem a napsütést, mert megtehetem, miközben otthon, Magyarországon esik a hó."

2021.01.09.Gratulálunk! Ma százéves az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes
Pro Urbe díjas, a Nemzet Sportolója, ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász,


a magyar tornasport legeredményesebb versenyzője 34 év külföldi élet után 1990-ben tért vissza Budapestre. Keleti Ágnes Egy olimpiai bajnok három élete című önéletrajzi könyvében megrökönyödve olvassuk az utolsó oldalon az elmúlásról merengő részt, ám a legutolsó mondata kikacsintva mégiscsak az: "De azért ma is leúszom a negyven hosszt a Helia Hotelben." Ahogy a könyv utolsó oldala drámai hangvételű, úgy a jeges felütése is: "Jómódú, polgári zsidó családból származom. Apám, Klein Ferenc, szegedi születésű self-made man volt, életét az auschwitzi gázkamrában fejezte be."

Édesapja a húsfeldolgozásba szállt be, ám az 1938-as első zsidótörvény ellehetetlenítette, így a család anyagi helyzete is megrendült. Keleti (akkor még Klein) Ágnes a nyolcosztályos evangélikus gimnáziumba járt, csak itt találtak helyet neki, és második elemista korában kezdett el csellózni...

Keleti Ágnes 1944-ben férjhez ment nyolc évvel idősebb sporttársához, Sárkány Istvánhoz, akit aztán elhurcoltak a mauthauseni koncentrációs táborba. 1945 tavaszán, 45 kilósan tért haza, de hazaért, nem úgy, mint Klein Ferenc Auschwitzból. A németek 1944. március 19-én szállták meg Magyarországot, ekkor kezdődött a zsidók deportálása; Keleti Ágnes azonban nem varrta fel a sárga csillagot, minden pénzét összeszedve megvásárolta egy rokona ismerősének az iratait, és Juhász Piroska néven alámerülve húzta ki a háború végéig.

Huszonnégy éves volt, amikor újra komolyan tornázhatott, 1947-ben Ljubljanában megnyerte a Balkán-bajnokságot, és 1948-ban utazhatott Londonba, a világégést követő első olimpiára. Itt nagyon megjárta. Az utolsó edzésen a lengőgyűrűről ugrott le, amikor a jobb bokájában elszakadt a külső ínszalag; számára ezzel véget is értek az ötkarikás játékok... 1956-ban aztán jött a melbourne-i olimpia, amelyre a forradalom napjaiban utaztak sportolóink,

hátrahagyva a szeretteiket, és a gyötrő bizonytalanság sokak szereplésére nyomta rá a bélyegét. Nem így Keleti Ágnesére, mert talajon, gerendán, felemás korláton és a kéziszercsapattal egyaránt olimpiai bajnok lett, míg egyéniben és a hagyományos csapatversenyben ezüstérmes! Káprázatos eredménysor, ő lett az egész olimpia legeredményesebb sportolója, mégis adódik a kérdés: ha három szeren brillírozott, az egyénit miért nem nyerte meg?

Nos, a negyedik szer, az ugrás soha nem volt az erőssége, mert a bokájával rengeteget bajlódott; s az összetettben nem akárki előzte meg, hanem az 1966-ban majd kilencszeres olimpiai bajnokként visszavonuló szovjet Larisza Latinyina, aki tizennégy évvel fiatalabb nála. Ne feledjük, hogy Keleti Ágnes a melbourne-i játékokon már 35 esztendős volt! A versenyek előtt hangoztatta, tart attól, túlságosan koros már ahhoz, hogy újra nyerjen, a csapattársai azonban lehurrogták. „Nem voltam én olyan nagy tehetség, de szorgalmas voltam születésemtől fogva. Ehhez jött a muzikalitás és a következetes gyakorlás” – vallja szerényen ünnepeltünk, aki afféle vezér volt, mint Puskás Ferenc az Aranycsapatban. A kéziszercsapat melbourne-i gyakorlatához ő választotta Bartók Béla zenéjét, de az is az ő fejéből pattant ki, hogy hat szalaggal lépjenek fel. Akkor még lehetett szert választani... (magyarnemzet.hu)

2020.12.20.Kovács Zsófia Európa-bajnok ugrásban és felemáskorláton
Székely Zója is fantasztikusan teljesített, felemáskorláton ezüstérmes lett


Soha nem látott sporttörténelmi siker a magyar női tornasport életében. A női tornászok mersini Európa-bajnokságán Kovács Zsófia az ugrás után felemáskorláton is Európa-bajnoki címet szerzett, így a magyar női torna történetében Kovács az első kétszeres Európa-bajnok. Székely Zója is fantasztikusan teljesített, felemáskorláton ezüstérmes lett, és ezzel is történelmet írtak Kovácsék, hiszen két magyar tornásznő még soha nem állt dobogón egyszerre Európa-bajnokságon.

Ugyanebben a számban Bácskay Csenge a negyedik helyen végzett. A női szakágban első alkalommal fordult elő, hogy két magyar tornász végzett az első két helyen egy Európa-bajnoki döntőben. A 2017-ben egyéni összetettben ezüstérmes Kovács Zsófia a magyar női tornasport első kétszeres kontinensbajnoka lett. Felemáskorláton Ónodi Henrietta 1989-es sikere után ez volt a második magyar győzelem. Kovács a második és a harmadik Európa-bajnoki érmét nyerte egyéniben, 2017-ben Kolozsváron ugyanis második lett egyéni összetettben.

Magyar tornász legutóbb 2018-ban szerzett aranyérmet a kontinensviadalon: Glasgow-ban Dévai Boglárka ugyancsak ugrásban végzett az első helyen.

Eredmények, szerenkénti döntők:
felemáskorlát, Európa-bajnok: 1.  Kovács Zsófia 13,8510 pont
2. Székely Zója 13,550 pont
3. Barbora Mokosova (Szlovákia) 13,300 pont

ugrás, Európa-bajnok:    Kovács Zsófia 14,050 pont
(m4sport.hu)

2020.08.01.A 38. Lidl Balaton-átúszás Révfülöptől Balatonboglárig oda és vissza 5200 m


távon Rasovszky Krisztófnak 57 perc alatt sikerült. A győztes sportoló elárulta: nagyon örül az eredményének, mert ez azt mutatja, hogy miután a karantént követően visszatérhettek az edzésekhez, jól sikerült a felkészülése.
"Az 57 perc nagyon jó idő, nem is számítottam erre. Azt gondoltam, hogy 58 perc alá be lehet vinni, de azért ez másfél perccel jobb annál, mint amit Márk úszott. Talán egy pár évet megél" - fogalmazott. Rasovszky Kristóf azt mondta, nem éli meg tragédiaként, hogy egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát, így lehetőségük volt új dolgokat kipróbálni a felkészülés során, jövőre pedig szeretne érmet nyerni a japán fővárosban.A nőknél Olasz Anna volt a leggyorsabb, ő 1:01.37 órás eredménnyel ért célba.

"Az elején nagyon hullámos volt a víz, úgyhogy már az első kétezer méteren éreztük, hogy ez necces lesz. Az edzőm jött mellettünk kajakkal, s ő mutogatta, hogy jó tempót úszunk. Sajnálom, hogy nem sikerült, de majd jövőre" - fogalmazott a versenyző. (m4sport.hu)

2018.10.13.


Gratulálunk! Késely Ajna és Milák Kritóf harmadik aranyát szerezte Buenos Airesben


Milák Kristóf a 100 méter gyors fináléját lemondta, mert igen közel volt a másik döntős számához, a 200 pillangóhoz. Amit ott láttunk, az őt igazolta: az első 100 méter megtétele után már az élen haladt, előnyét folyamatosan növelve egy másodperces előnnyel csapott be a célba, ezzel – 200 és 400 gyorson elért sikere után – megszerezte harmadik ifi olimpiai bajnoki címét.
Milák után nem sokkal a kétszeres – 200 és 800 gyorson – aranyérmes Késely Ajna ugrott medencébe, és ő sem szeretett volna lemaradni Kristóftól. Nem is okozott csalódást, hiszen a 400 gyors minden fordulójánál az ő neve került fel elsőként az eredményjelző táblára. Végül több, mint egy testhossz előnnyel ért célba. Ezzel Kristófhoz hasonlóan Ajna is három aranyéremmel zárta az ifjúsági olimpiát. Késely Ajna és Milák Kristóf az első magyar sportolók úszásban, akik az ifjúsági olimpiák történetében háromszor is győzni tudtak. (m4sport.hu)Gratulálunk Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter!
Bronzérmes a férfi 4x100-as gyorsváltó! Hajrá magyarok!


2020.03.07.Fucsovics Mártonék bejutottak a Davis Kupa szuperdöntőjébe!
Marozsán Fábián, Nagy Péter, Fucsovics Márton, Köves Gábor szövetségi kapitány, Balázs Attila és Piros Zsombor (Fotó: MTI)Gyönyörűen szólt a Himnusz Debrecenben a végén.


Ott lesz a magyar férfi teniszválogatott a világ legjobb nemzeti együtteseivel a madridi szuperdöntőben! Fucsovics Márton és Balázs Attila hatalmas szívvel teniszezve legyőzte a belga csapatot, ezzel bejutott a Davis Kupa fináléjába. A magyar játékosok a debreceni Főnix Csarnokban megrendezett meccsen mély gödörben voltak, de ismét bizonyítottak mindenkinek. (pestisracok.hu)

2020.02.07.Rasovszky Kristóf lett az elmúlt év legjobb nyíltvízi úszója
a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél (FINA).


A szervezet pénteki tájékoztatása szerint a 22 éves magyar versenyző az egész éves teljesítményt értékelő kritériumrendszer alapján lett a legjobb. Az előre kihirdetett pontértéktáblázat alapján a dél-koreai világbajnokságon öt kilométeren szerzett aranyérme mellett – amely a szakág történetének első magyar vb-diadala volt – tíz kilométeren elért negyedik, illetve a csapatversenyben szerzett hatodik helye, valamint az összetett világkupa-győzelem okán nagy fölénnyel végzett az első helyen. Rasovszkynak ez már a második nagy egyéni elismerése a tavalyi esztendő alapján, legutóbb az európai szövetség (LEN) szavazásán lett a legjobb. (magyarnemzet.hu)Gratulálunk! Hosszú Katinka az év Európai Női Sportolója!


2020.01.27.Gratulálunk! Végigverte a kontinenst a két Liu testvér


A slusszpoén elmaradt, mert az utolsó döntőben férfiváltónk hiába haladt át elsőként a célvonalon, utólag szabálytalanság miatt kizárták, előtte azonban a férfiaknál végigvertük a kontinenst a rövid pályás gyorskorcsolyázók debreceni Európa-bajnokságán. Liu Shaoang megnyerte az összetett versenyt, győzött 1500-on, Liu Shaolin Sándor pedig az 500 és az 1000 métert húzta be. (magyarnemzet.hu)

2019.09.17.Gratulálunk! Lőrincz Tamás aranyérmet nyert kedden a kötöttfogásúak 77 kilogrammos


kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. "El sem hiszem. Még nem tudom felfogni, annyira gyorsan történt az egész" – mondta óriási monoklival a szeme alatt első világbajnoki címének megszerzését követően Lőrincz.

"Az az igazság, hogy a meccs előtt nem éreztem magam kirobbanó erőben, nem voltam friss, de valószínűleg csak azért, mert két napja ma ettem először. A meccsen ez szerencsére nem látszott. A lenti helyzetben sikerült a rebúrt megtartanom, pedig próbált felállni. Nagyon sokat gyakoroltam idén az ilyen szituációt edzéseken. Elmondhatatlanul boldog vagyok." (M4Sport)Visky János tanítása: Krisztus lelkülete bennünk
Utópia vagy reális esély? előadás fiataloknak
Gratulálunk Magyarország! Szegedi kajak-kenu VB éremtáblázata 2019


2019.08.04.Gratulálunk! Rasovszky Kristóf arany-, Olasz Anna bronzérmet szerzett a nyíltvízi úszók világkupa sorozatának kanadai versenyén.


2019.07.25.Itt az újabb arany! Gratulálunk Kapás Boglárka!


200 pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyén 2:06.78-as időt úszott. Remek volt a hajrá. Sikerült neki a ritmusváltás. (M4Sport)

2019.07.24.Milák Kristóf 200 pillangón világcsúccsal világbajnok lett!


Gratulálunk! A 19 éves Milák Kristóf a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyén, 200 pillangón világcsúccsal világbajnok lett 1:50.73-as idővel. Az eddig Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es idővel tartotta a világcsúcsot. (M4Sport)

2019.07.19.Új magyar sporthős született: A 21 éves Siklósi Gergely világbajnok


A 21 éves Siklósi Gergely elképesztő bravúrral nyerte meg a férfi párbajtőr egyéni versenyét a budapesti vívó-világbajnokságon. Az egész nap ihletett formában vívó magyar fiatalember a döntőben az orosz Szergej Bidát győzte le úgy, hogy az orosz már 13-10-re vezetett, de innen 14-13-ig csak Siklósi ért el tusokat. Majd egy együttes találat zárta le a meccset. A magyar fiú a nap folyamán az olimpiai bajnoki címvédő koreai Pakot is kiütötte. Sikere azért is döbbenetes, mert ennyire fiatalon, ekkora mezőnyben vb-aranyat nyerni tényleg a legnagyobbak sajátossága. (origo.hu)

2019.07.13.Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében nyert.
Megvan az első magyar arany a dél-koreai vizes vb-n!


A szám Európa-bajnoka 53:22.1 perces idővel diadalmaskodott. Az 5 kilométeren szombaton győztes magyar versenyző elmondta, ez a verseny megmutatta, hogy jól sikerült a felkészülése, a formájával nincs baj, ami nagyon jó jel a három nap múlva esedékes 10 kilométeres viadal előtt.

"Az elején gondolkodtam rajta, hogy meg kellene bújni az első-második sor környékén, de annyira nagy volt a tumultus, hogy muszáj volt előre mennem, azt gondoltam annál nincs biztosabb, nincs verekedés. Persze végig figyelni kellett, hiszen folyamatosan jöttek" – nyilatkozta a magyar úszósport nyíltvízi szakágának első világbajnoka.

"Ez az első felnőtt világbajnoki érmem. Úgy jöttem ide, hogy bármi is lesz, az jó, de bíztam benne, hogy valamelyik számban odaérhetek a dobogóra"–tette hozzá szerényen a szám Európa- és immáron világbajnoka, akit a helyi műsorközlő az egész verseny alatt mint a legnagyobb favoritot emlegetett. (mandiner.hu)

2019.06.15.Rasovszky Kristóf nyerte a balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupát a 10 km-es távon!
Gratulálunk Raso! Rasovszky Kristóf (HUN) 1:50:12.7 óra szuper idővel!


"Ma gyakorlatilag minden úgy történt, ahogyan elterveztem. Az elején kicsit lassan akartam kezdeni, és utána előrementem. Valamiért ezt követően a többiek csak mögém jöttek, de ez inkább nekem kedvezett. Ugyanakkor nagyon kemény verseny volt, rendkívül meleg volt a víz és a kinti hőmérséklet is" - nyilatkozott Raso. (csodalatosbalaton.hu)

2019.04.12.Gratulálunk! Barka Emese a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka


"Boldog vagyok. Ma nem birkóztam annyira jól, mint tegnap, nem sikerültek a támadások. Kikényszerítettem azokat a szituációkat, amelyekben jól érzem magam, de nem tudtam pontokat csinálni. Azért nyertem, mert mindennél jobban akartam győzni"– értékelte az MTI-nek pályafutása legnagyobb sikerét Barka.
Barka Emese a magyar csapat harmadik dobogós helyezését és első aranyérmét gyűjtötte be a román fővárosban. Szerdán a szabadfogásúak 92 kilogrammos kategóriájában Veréb István, csütörtökön a nehézsúlyú Németh Zsanett harmadik lett. A pénteki küzdelmek folytatásában a 62 kilós Sastin Marianna bronzérmet szerzett, a svéd Moa Lena Maria Nygrent győzte le. (m4sport.hu)

2019.03.03.Gratulálunk! Márton Anita bronzérmes a fedettpályás
atlétikai Európa-bajnokságon Glasgow-ban


Márton Anita írja: "Köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást, a rengeteg üzenetet, jókívánságokat! Szuper volt újra egy igazán nagy verseny döntőjében lökni. Habár nem sikerült a címvédés, és nem is löktem egyéni csúcsot, mégis boldog vagyok. Sérülésből visszatérve sikerült újra 19 métert löknöm, és felállhattam a dobogóra is.
Most azonban folytatjuk tovább, jövő hétvégen lesz még egy versenyem, a Dobó Európa Kupa, ahol már szabadtéren indulok."

2019.02.15.Gratulálunk! Kozák Danuta először nyerte meg az Év Női Sportolója-díjat


Kozák Danuta 2012-ben két olimpiai aranyérmet nyert, 2016-ban pedig hármat, emellett pedig megannyi Európa-bajnoki és világbajnoki arannyal gazdagodott. A klasszis kajakosnak mindezek ellenére eddig nem sikerült megkapnia az Év Női Sportolója-díjat, amelyről a sportújságírók szavazatai döntenek. Csütörtök este újra erős mezőnybe került, de a címvédő, háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka mellett a klasszis teniszezőt, Babos Tímeát is megelőzte.

Kozák Danuta 2017 júniusában adott életet kislányának, Zorának. Ekkor talán ő sem gondolta volna, hogy úgy tud visszatérni 2018-ban, hogy harcban legyen az Év Női Sportolója-díjért. Kitartásának is köszönhetően azonban három világbajnoki aranyérmet nyert tavaly. Jól bizonyítja ez az év, hogy nincs lehetetlen, anyaként és gyerek mellett is lehet világraszólót alkotni, nem csak a sportban, bárhol máshol is - mondta el a büszke édesanya az M4 Sportnak.

2019.01.14.Gratulálunk! Kilenc magyar érem, négy arany a hollandiai Dordrechtben rendezett

a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon! Himnuszunk alatt a Liu testvérek a kezüket a szívükre teszik, és leveszik a sapkájukat! (MR)

Minden idők legeredményesebb Európa-bajnokságán van túl a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, és ebben a Liu testvéreknek van a legnagyobb szerepe. Liu Shaolin Sándor vasárnap az összetett aranyat is megnyerte, és nagy örömünkre a férfi váltó a házigazda hollandokat megelőzve győzött. Kilenc érem, négy arany, továbbra is nagyhatalom vagyunk ebben a sportágban. (pestisracok.hu/MTI)

Gratulálunk! Bácsi Péter lett a világ legjobb birkozója!2018.10.26. Bácsi Péter világbajnoki aranyérmet nyert a budapesti birkózó-vb-n.
Kisfiával a kezében állt a kamera elé!

Gratulálunk! Bácsi Péter megszerezte a magyar csapat első, saját maga második világbajnoki címét a budapesti birkózó-vb-n! "Ennél nagyobb álma nem is lehet az embernek, ez sportolói karrierem csúcsa – lelkendezett Bácsi.
- Nagyon nehéz mérkőzés volt, de ilyen közönség előtt nem is lehetett volna veszíteni. Kicsit engem is meglepett, hogy mennyire jól ment ma a birkózás. Az előző meccseimen alig bírtam akciót csinálni, de amikor legjobban kellett, sikerült." (origo.hu)

2018.12.08.Gratulálunk! A szegedi Jászapáti Petra Almatiban gyorskorcsolyában aranyat nyert.


A szegedi Petra Almatiban 500 méteren nyert. Ezzel sporttörténelmet írt - korábban ugyanis magyar hölgy még sohasem szerzett vk-aranyat.

"Felfoghatatlan még ez - mondta Petra. – Szét is tártam a kezem a célban... És azt is csak ott észleltem, hogy a többiek elestek: az esést hallottam persze, de ilyenkor nem nézeget az ember hátrafelé, és nem kezd el számolni, vajon hányan is csúsztak ki. Nagy meglepetést szereztem saját magamnak is! Hiába ment jól egész nap, a fináléra ki sem vittem a melegítőfelsőmet, így aztán az eredményhirdetésnél Shaolin felsője volt rajtam. Azt hiszem, ez maradhat kabala a jövőben is, vagy majd megkérek valakit, hogy mindig csak titokban hozza ki a jég mellé a melegítőfelsőmet..."

Történt más rendkívüli esemény is Almatiban: Lina, a válogatott vezetőedzője ugyanis megdicsérte Petrát a futása után!

"Lina szűkszavú ilyenkor is, de végre megdicsért, ahogyan mindenki a stábtagok közül - árulta el Petra. – Sokat jelent nekem ez a győzelem, és nem is csak feltétlenül az aranyérem miatt, sokkal inkább mentálisan. Talán most végre tényleg átszakadt az a bizonyos gát...!"

Liu Shaoang szintén 500 méteren szerzett ezüstérmet. (Hunskate - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség)

2018.11.05.Gratulálunk! Rasovszky Kristóf az év hosszútávúszója!


Rasovszky Kristóf írja: "Múlt héten az a megtiszteltetés ért, hogy a Swimming World magazin megválasztott az év hosszútávúszójának. Köszönöm a bizalmat, és a jövőben igyekszem bebizonyítani, hogy megérdemlem ezt a címet!!"

Rasovszky Kristóf Eb-aranyérmes 25 km-es nyíltvízi úszásban. Videó!


Öt és fél órát küzdött a 17 fokos vízben! Rasovszky Kristóf nyilatkozta: "Az utolsó kör első felében próbáltam egyedül megoldani a dolgokat, tudtam, éreztem, hogy meg kell indulni, hiszen a többiek iszonyú erősek, ezért megpróbáltam egy valamivel rövidebb hajrát mint az 5 és 10 km-en. Aztán amikor sikerült meglépnem előlük, éreztem, talán meglehet a győzelem. Arra figyeltem, hogy a benyúlás most előre jöjjön ki, hátha megint célfotó lenne, de szerencsére előrébb voltam most, mint Ferry ellen. Őszintén szólva 12 és fél kilométer óta azon gondolkodtam, hogy mikor szállok ki... Nem éreztem egyik térdemet sem, fáj a jobb vállam is. Próbáltam felvenni egy iramot, mert tudtam, hogy ha elkezdek lassítani, akkor nagyon nagyon be fogok állni. Muszáj volt előre mennem, mert ha nem megyek, akkor kiszállok valahol 18 kilométernél." (sport365.hu)

2018.11.04.Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid is szerzett egy aranyérmet
vasárnap az úszó világkupa-sorozat rövidpályás pekingi állomásának zárónapján.


A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter vegyesen 2:05.25 perces idővel diadalmaskodott, valamint 200 méter háton 2:04.11-gyel harmadik lett. Hosszú pénteken 100 méter vegyesen és 200 méter pillangón, szombaton pedig 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre, emellett 100 méter háton gyűjtött be egy ezüstöt.
Verrasztó kedvenc számában, 400 méter vegyesen állhatott fel a dobogó tetejére, miután 4:04.09 perccel győzött. Ő szombaton 200 méter pillangón gazdagodott egy bronzzal. (m4sport.hu)

2018.08.25.Gratulálunk! Íme Rasó újabb aranya Európa Kupán Koppenhágában.


Rasó írta: Koppenhágában is sikerült nyerni, köszönöm a szurkolást. Nagyon érdekes Európa Kupa volt, élveztem, hogy kanálisokban úsztunk. Elég jól jöttek az olaszok és az oroszok is, kemény verseny alakult ki! Az utolsó 400 méteren sikerült kicsikarni a győzelmet, és most elég fáradt, de nagyon boldog vagyok.

2018.08.26.Gratulálunk! Magyarország női kajaknégyese aranyérmes 500 méteren!
Magyarország eddig hat arany-, egy ezüst- és két bronzérmet gyűjtött.


2018.08.12.Gratulálunk! Íme Rasó, a hős és az ő harmadik érme, egy újabb arany.


Továbbá a többi magyar hős nyilatkozata a 25km után. Nézzünk fel rájuk, hogy végigcsinálták az öt és fél órát a 17 fokos vízben!

Nyilatkozatok

Rasovszky Kristóf: "Az utolsó kör első felében próbáltam egyedül megoldani a dolgokat, tudtam, éreztem, hogy meg kell indulni, hiszen a többiek iszonyú erősek, ezért megpróbáltam egy valamivel rövidebb hajrát mint az 5 és 10 km-en. Aztán amikor sikerült meglépnem előlük, éreztem, talán meglehet a győzelem. Arra figyeltem, hogy a benyúlás most előre jöjjön ki, hátha megint célfotó lenne, de szerencsére előrébb voltam most, mint Ferry ellen. Őszintén szólva 12 és fél kilométer óta azon gondolkodtam, hogy mikor szállok ki... Nem éreztem egyik térdemet sem, fáj a jobb vállam is. Próbáltam felvenni egy iramot, mert tudtam, hogy ha elkezdek lassítani, akkor nagyon nagyon be fogok állni. Muszáj volt előre mennem, mert ha nem megyek, akkor kiszállok valahol 18 kilométernél."

Székelyi Dániel: "Valahol 7 és 12 kilométer között éreztem a holtpontot. Nagyon-nagyon rossz volt akkor, de ahogy megindultak a többiek, meglepetésemre én is tudtam velük tartani a tempót. Ennyi felkészüléssel szerintem ez egy nagyon jó eredmény, úgyhogy meg vagyok elégedve a 14. hellyel!"

Olasz Anna: "Ebben a ruhában, ebben a vízben, ezek között a hullámok között ez életem eddigi legnehezebb huszonöt kilométere volt. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy gondoltam, nem érdemes végigmenni, de aztán láttam, hogy még el tudok menni a többiekkel, illetve láttam olyan arcokat, akiken az látszott, még nálam is jobban szenvednek, gondoltam, akkor nehogy már ne tudjam végigcsinálni. Bár voltam már ezüstérmes vébén és Eb-n is, azaz ezzel a 6. hellyel nem szabadna elégedettnek lennem, de a körülményeket figyelembe véve most mégis az vagyok."

Sömenek Onon Kata: "Annához hasonlóan nálam is jött több holtpont, a 10 kilométer után ugyebár azt mondtam, hogy soha többé nem akarok ebben a ruhában úszni, aztán most mégis végigcsináltam a huszonötöt is. Nagy küzdés volt ez önmagammal, sajnos Sharon kétszer is meghúzta a mezőnyt, szerintem picit feleslegesen, mert végül ő is teljesen kikészült tőle, és elment az első helye. Ettől függetlenül tényleg néha abból lehetett erőt meríteni, hogy láttad a többieket, mennyire szenvednek, és erősebbnek akartad érezni, mutatni magad náluk. Azok miatt csináltam végig elsősorban, akiknek csalódást okoztam a váltóban elkövetett hibámmal, szerettem volna bebizonyítani, hogy képes vagyok végigcsinálni." (Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Rasovszky Kristóf Eb-aranyérmes 25 km-es nyíltvízi úszásban. Videó!

2018.08.09.Gratulálunk Verrasztó Dávid! 400 vegyesen arany 4:10.65
idővel az úszó Európa-bajnokságon Glasgow-ban!
Gratulálunk Késely Ajnának, aki 16 évesen 400 gyorson 4:10.65 idővel
ezüst érmet nyert a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság úszóversenyen.
Gratulálunk Kristóf! Te szuper gyors vagy 10 km-en is!


Nyíltvízen 1:49:28.2 idővel holtversenyben ezüst. Büszkék vagyunk rád!

2018.08.08.Gratulálunk! Újabb magyar aranyérem az úszó Európa-bajnokságon Glasgow-ban!


Rasovszky Kristóf 21 évesen, 5 km-en, nyíltvízi versenyen aranyérmet nyert!

2018.08.06.Gratulálunk Kapás Boginak! Itt az újabb arany 200 pillangón.


Bogi írta: A szívem vitt előre a 200 pillangó közben, hiszen imádom ezt a számot, ez szerintem látszott. Új egyéni csúccsal megvan az arany! Köszönöm, hogy velem voltatok!

2018.08.05.

Gratulálunk fiúk! 200 pillangón Milák Kristóf 1:52.79-cel arany,
Kenderesi Tamás 1:54-el ezüst érmet nyertek
a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság úszóversenyen.


2018.08.04.Gratulálunk Késely Ajnának, aki 16 évesen 800 gyorson 8:21.91 idővel
ezüst érmet nyert a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság úszóversenyen.


2018.03.18.Gratulálunk Sándor! Megnyerte a 3000 méteres szuperdöntőt


"Kört adott a világ élmezőnyének, megnyerte a 3000 méteres szuperdöntőt, ezzel összetettben a második helyen végzett Liu Shaolin Sándor a montreali rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon."(Hunskate - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség)

2018.02.22.Gratulálunk fiúk! Ez Magyarország első téli ötkarikás aranyérme!


Olimpiai aranyérmes a magyar férfi váltó rövidpályás gyorskorcsolyában! Gratulálunk Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor! Hajrá, Magyarország! (kormányzat)

2018.03.03.Gratulálunk Anita! 19,62 m dobással a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte!


Mostanában egyre többször írnak sporttörténelmet szegedi sportolók. Most Márton Anita női súlylökőnek jár a vastaps fantasztikus 19 méter 62 centis dobással a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte! #bartókcsaba #szegedfidesz #nekemszegedazelső

2018.03.01.Márton Anita írta: Holnap este magyarországi idő szerint 21:10-kor


lépek dobókörbe a birminghami Fedettpályás Világbajnokságon. Szurkoljatok nagyon, küldjétek a centimétereket. Izgalmas versenynek nézünk elébe. Aki esetleg nem tudná, új versenyrendszerben fogok versenyezni. A 16 meghívott versenyző 3 darabot lök, majd a legjobb 8 versenyző még 2 kísérletet kap. Ezután csupán a legjobb 4 versenyző lökheti le a 6. kísérletet.
Házkutatás során találták meg az ellopott tárgyait Babos Tímeának. Javasoljuk, hogy időnként tartsanak házkutatást a reptéri alkalmazottaknál. Videó kamerával lássák el a munkaterületüket.
A hozzászólók szerint több utas is észrevette, hogy eltünt a lezárt bőröndjéből valami finomság vagy értéktárgy. Hálás köszönet a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetőségének a fokozott ellenőrzésekért előre is.
Fémérzékelő kapuinál és röntgenberendezéseinél engedjék meg a gyermeket váró vagy tervező nőknek külön kérésre, női biztonsági alkalmazott ellenőrizze a beszálló személyt motozással. (MR)Gratulálunk Babos Tímea! Büszkék vagyunk rád Timi!


2018.01.28. Babos Tímea írta: Elképesztő 2 hét Melbourne-ben!!!!! Első top10-es elleni egyéni győzelem, első Grand Slam-győzelem és vegyes páros döntő!!!??? Jövőre találkozunk Australian Open!!!2017.02.27. Újra top 30-as Babos Tímea Gratulálunk!


A múlt heti, budapesti tornán győztes Babos Tímea a 27. helyre jött fel a női teniszezők világranglistáján. Fucsovics Márton a férfiaknál, legjobb magyarként újra előbbre lépett. Babos egyesben öt győzelmet aratott a múlt héten a BOK Csarnokban, s ez 280 ranglistaponttal, valamint 43 ezer dollár pénzdíjjal járt. (MTI)Gratulálunk a MSÚSZ-MOB-életműdíjjal kitüntett Balczó András öttusázónak,
aki háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok, a Nemzet Sportolója
2018.01.11-én került sor az Év Sportolója gálára. Gratulálunk a díjazottaknak!
Gratulálunk Nick Vujicicnak az ikrei születéséhez!
2017.12.17. Kapás Boglárka 400 gyorson 3.58.15-ös idővel aranyérmet nyert!
Gratulálunk Bogi!


Kapás Boglárka a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 400 méteres gyorsúszásban 3.58.15-ös idővel aranyérmet nyert.
Bogi írta: Új egyéni és országos csúccsal megvan a 400 arany! Nehéz időszak áll mögöttem, köszönöm a sok biztatást nektek is, boldog vagyok, hogy ezzel zárhatom az évet.Verrasztó Evelyn 200 vegyes ezüst 2.08.09! Gratulálunk!
Megérte a szorgalom és a kitartás.
"Jézus erejével" a világbajnok Tyson Fury útja a csúcsra
A bajnok 450 grammos roma újszülöttként jött a világra
Márton Anita ezüstérmes lett Londonban, az atlétikai világbajnokságon! Szívből gratulálunk!


2017.08.09. Márton Anita második helyen végzett az atlétikai világbajnokságon! Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője a hatalmas hatodik dobásával, 19.49 méteres teljesítménnyel ezüstérmet szerzett női súlylökésben a londoni világbajnokságon. Márton Anita kedden nem sok időt töltött a pályán, hiszen a selejtezőben rögtön az első dobásával teljesítette a 18.30 méteres kvalifikációs szintet. A magyar súlylökő az első sorozat hatodik versenyzőjeként 18.76 méterre lökte a súlyt.

Szerdán késő este szakadó esőben rendezték meg a női súlylökés döntőjét a londoni atlétika világbajnokságon. Az időjárásról mindent elmond, hogy az összes kör után külön kiseperték a vizet a dobókörből. Márton Anita olimpiai bronzérmes atléta a döntőben is jól kezdett, első lökése 18.50 volt, és ezzel az első kör után a negyedik helyen állt. (behir.hu)2017.08.09. Bronzérmet szerzett dr. Baji Balázs a londoni atlétikai világbajnokságon.


Szenzációs futással bronzérmet szerzett dr. Baji Balázs a londoni atlétikai világbajnokságon. A békéscsabai gátfutó a fináléban nagyszerű hajrával, 13.28 másodperces időeredménnyel ért célba. A sprinter pályafutása legnagyobb sikerét könyvelheti el a tavalyi EB ezüst után. A gátfutó édesapja, Baji Lajos a békéscsabai családi házban mutatta meg a versenyző eddig megszerzett érmeit, kupáit és elismeréseit. A sprinter szülei testnevelők, így egyértelmű volt, hogy gyermekeik is sportolnak majd. Balázs több mindent kipróbált, a labdajátékokat követően végül az atlétikánál és a 110 méteres gátfutásnál maradt.

Az edzések mellett a tanulásban is mindig élen járt, már élsportolói pályafutása alatt végezte el az állatorvosi egyetemet. – Nekünk nem kellett nagyon a leckét ellenőrizni és azt sem, hogy megy-e edzésre vagy sem. Örültünk az eredményeinek és annak, hogy jól érzi magát abban a közösségben és tette a dolgát. A tanulmányokat illetően pedig lehet látni, hogy végzett állatorvos, tehát nem hanyagolta el azt sem, gondolt a sport utáni jövőre – árulta el a büszke édesapa. (behir.hu)Köszönöm Magyarország!!! A kemény munka mindig kifizetődik!Nézd meg, hogyan értékelte a mai 400 vegyest és a budapesti VB-t!Itt az első arany. Katinka világbajnok a 200 vegyes úszásban 2:07.00 idővel!
Gratulálunk Verrasztó Dávid! 400 vegyesen világbajnoki ezüstérmes 4:08.38 idővel.
Gratulálunk Milák Kristóf! A 17 éves junior világcsúccsal
világbajnoki ezüst 100 pillangón 50.62 idővel.
Gratulálunk! Itt az ezüst Cseh Lászlónál és az arany Chad Le Closnál!


Az úszó-világbajnokság szerdai versenynapján a 200 méteres pillangóúszás fináléjában Chad Le Clos arany-, Cseh László pedig ezüstérmet szerzett. A két úszófenomén a medencében és azon kívül is jó barátságot ápol.
A dél-afrikai sportoló nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt egy évben. 2016-ban édesanyjánál és édesapjánál is rákos megbetegedést regisztráltak, de szerencsére mindketten a helyszínen örülhettek fiuk sikerének. (m4sport.hu)Gratulálunk Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely!


A hetedik helyen végzett a magyar váltó a nyíltvízi úszók csütörtöki /2017.07.20./ csapatversenyében a vizes világbajnokságán, Balatonfüreden. (hirek.sk)Gratulálunk Takács Tamarának!
ÚJABB MAGYAR ARANYAK A KAJAK-KENU EB-N 2017-ben!
Így készült Szolnokon, a nagy kemencében a Kárpát medence
ünnepi kenyere csodálatos szeretetben.
Áldott, szép ünnepet kívánunk! AUGUSZTUS 20 A MAGYAR ÁLLAM ALAPÍTÁSA!Tompa Ibolya: Új életem Krisztusban
Nagyapa, hány éves is vagy? Tanács fiataloknak!
Drága Édesanyám!


Én már tőled sokat kaptam, de tőlem Te keveset.
Az arcodból és a hangodból sugárzik rám a szeretet.
Fogadd el tőlem ezt a szép csokrot, amit kötött neked a szeretet.
Hála, hála, örökké hála, drága Édesanyám teneked!Debreceni Sportuszodában 2 GYURTA, 2 ARANY! Gratulálunk!


2017.04.21.

A 100 méter is megmutatta, hogy jó úton vagyunk, amint azt is, hogy sok munka vár még ránk. A fókusz továbbra is a 200 méteren van. Örülök az újabb bajnoki címnek, de a tegnapi nap hőse az öcsém /Gyurta Gergő/, aki egyéni legjobbjával lett magyar bajnok 400 vegyesen. Most pedig már a mai 50 méteres versenyre indulok az uszodába.

2017.04.19.

Gyurta Dani írta: Sokat jelent ez a bajnoki arany 200-on. Az év ezen szakaszában még soha nem jöttem 2:10 alatt. Van javítani való, de még idő is a budapesti VB-ig. Nagyon köszönöm mindenkinek a kitartó biztatást és az építő kritikákat az elmúlt hónapokban!38. születésnapját 3 góllal ünnepelte Gera Zoltán. Gratulálunk!
Túrmezei Erzsébet: FELTÁMADT!


Egy édes titkom van nekem. Fénnyel betölti életem,
mosolyra nyitja számat: a Megváltó feltámadt!PÜNKÖSD A BIBLIA SZERINT - JÖJJ EL SZENT SZELLEM!

Jézus feltámadása után negyven napon át megmutatta az apostoloknak, hogy Ő él, és beszélt Isten országa dolgairól. "Amikor együtt volt velük, megparancsolta nekik: Ne távozzatok el Jeruzsálemből, hanem várjátok meg az Atya ígéretét, amelyről hallottátok tőlem, hogy János vízzel keresztelt (bemerített), ti pedig nemsokára Szent Szellemmel kereszteltettek meg. (...) Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szent Szellem, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a Föld végső határáig." (ApCsel 1:4-5; 8)
"Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá kezüket, és azok meggyógyulnak." (Márk 16:16-18)PÜNKÖSD A BIBLIA SZERINT
"Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le!"
(Ézsaiás 30:21b)
Gyönyörűen énekel, és lábbal zongorázik, mert karok nélkül született!
A tulipánfa (magnólia) a tavasz ékessége!
Gólyafészek Bácsalmáson élőképpel!
Legyünk méltóak nagy elődeinkhez! Tudósok, akik hittek Istenben
Magyar fiúé a természetfotózás Oscar-díja
Hajrá magyarok! Bánhegyi Adrienn többszörös világ- és Európa-bajnok ugrókötélben. Monti csárdásra táncol
Dr. Kiss Ferenc: A HÁROM KERESZT
Jézus Krisztus mit tett értünk a Golgotán?


Gondolkoztál-e már azon, hogy szeret az Atya téged,
amikor szerelmes Fiát kész volt feláldozni érted?
Vagy azon, hogy az Úr Jézus mennyit szenvedett,
hogy ne halál, hanem élet lehessen az osztályrészed?A páskabárány elrendelését a 2Móz 12:1-14-ben olvashatjuk.


    

Hosszú Katinkát, illetve Szilágyi Áront választották a magyar sportújságírók a 2016-os év legjobb magyar női, illetve férfi sportolójának.
Az év edzője díjat Hosszú Katinka edzője, férje, Shane Tusup kapta.


2016.08.20.Megvan a nyolcadik arany!
Megvédte címét a női kajaknégyes 500 méteren!
Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok! Hajrá magyarok!


2016.08.15.Bronzérmes a férfi párbajtőr válogatott!

Megvan az újabb érem! Szép volt fiúk! HAJRÁ MAGYAROK!


2016.08.12.Újabb magyar érmek! Cseh László
hármas holtversenyben ezüstérmes 200 méter pillangón!Kapás Boglárka 800 méteres gyorsúszásban bronzérmet szerzett!
A bonyhádi Kenderesi Tamás 200 méter pillangón bronzérmes!


2016.08.10.Szilágyi Áron megvédte olimpiai bajnoki címét!

Megvan az ötödik arany! Az egyetlen férfi aranyunk Rióban! Hajrá magyarok!

"A magyar szívekben szeretetre és összefogásra van szükség".Gratulálunk! Király Gábor a legjobb focista! Gera a legszebb gólt lövő játékos
Gera: "Istennek köszönhetek mindent." 2016.06.14.
Ószövetségi próféciák Jézus Krisztusról, a Messiásról
A Messiás szűz nőtől fog születni.
MESSIÁS, JÉZUS KRISZTUS FÖLDRE SZÜLETÉSEHol kellett megszületnie? BETLEHEMBEN
Áldott adventet kívánunk minden kedves olvasónknak!
Mátrainé F. Irma: ÁLLANDÓ ÖRÖM
A kis Tomi tízcentese * BOLDOG KARÁCSONYT FIAM!


Így ujjongott Simeon: "...látták szemeim Üdvösségedet..." (Lk 2:30b)
Gondolatok Lukács evangéliuma 2. fejezetének 29-30. verséről


"Meglátogat minket a felkelő fény a magasságból ...
hogy ráigazítsa lábunkat a békesség útjára." (Lukács 1:78-79b)JÉZUS KRISZTUS VISSZAJÖVETELÉRE FELKÉSZÜLTÉL?
Krisztus főpapi imája /János 17:1-26/ A 14. nemzedék KRISZTUS TESTE!
Így ujjongott Simeon: "...látták szemeim Üdvösségedet..." (Lk 2:30b)
Gondolatok Lukács evangéliuma 2. fejezetének 29-30. verséről
Barsy Irma: Az óra pontos! UTOLSÓ IDŐKRŐL SZÓLÓ ÜZENET
SZÍVINFARKTUSSAL BÉCS LEGJOBB KLINIKÁJÁN
Akik Istent szeretik, minden javukra van!Zámbóné Nagy Mária: A mi Atyánk kegyelme
(Egy hajléktalan anya igaz története) * "Szeretlek fiam"
Berényi György: Őrizd meg Krisztust a középpontban!
SZÍVERŐSÍTŐ (29. rész) Szívbunker
Emlékezzünk az Aradi vértanúkra!
Orbán Viktor az az politikus, akiben bízhatunk!
GRATULÁLUNK! BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD! ÁRONI ÁLDÁS!
21. századi szenzációs baleset történet itt olvasható!
Életkert Kiskőrösön * Széles és keskeny utat bemutatja Fazakas László
Bizonyságtétele a gyermeke balesetének csodálatos kimeneteléről
Kézen fogott az Isten – interjú Gundel Takács Gáborral
Werner Gitt: Az élet eredete az információ szemszögéből
Jézus Krisztus mit tett értünk a Golgotán?
A 15 éves Horváth László egyedül énekelte a magyar himnuszt!
Ady Endre: Az Úr érkezése
LOVASÍJÁSZAT
Jézus Krisztus mit tett értünk a Golgotán?
KRISZTUST a középpontba! A Kiszolgáló-király / Szívbunker
"Mert az a jó, ha kegyelemmel erősíttetik meg a szív" (Zsid 13:9a)
Papp Lajos (1949) - szívsebész professzor, író gondolatai
Beszélgetés a szívelégtelenség okairól dr. Csáky István profeszorral!
Szabó Judit Gyöngy: Ezerszer dicsérlek


Szent vagy Uram, szent vagy édes Istenem!
Zsoltárral dicsérlek, Te vagy mindenem!Így ujjongott Simeon: "...látták szemeim Üdvösségedet..." (Lk 2:30b)
Gondolatok Lukács evangéliuma 2. fejezetének 29-30. verséről
Anyák napjára


Egy szál virággal kezemben
Ide jöttem eléd,
Hogy téged köszöntselek,
Ez a nap a tiéd.Máté Bence, a láthatatlan madárfotós - A csodatevő víz...
Úton a Menny felé egy kislány aranyos története


"Az ÚRNAK FÉLELME AZ ISMERET KEZDETE,
A BÖLCSESSÉGET ÉS AZ INTÉST CSAK A BOLONDOK VETIK MEG.
Hallgass, fiam, apád intésére, és ne hagyd el anyád tanítását,
mert ékes koszorú ez a fejeden és ékszer a nyakadon!
(BIBLIA Példabeszédek 1:7-9)Búcsúzó elefántok!


Szeretet az elefántoknál is példamutató!
Adj, Uram nékem szeretet! dal
Aranyérmet szerzett Medveczky Erika a női kajakosok 1000 méteres versenyében Milánóban, a kajak-kenu világbajnokságon! Gratulálunk!
Atyám, két kezedben bátran sírhatok dal
Ó vérező kebel siess hamar
Az Úr elé, ha a bűn átka mar!
Szolnok Művésztelep 2016. 08. 18. A kisebb kenyerek sütése a rászorulók számára.
A kemencét és a videót készítette Szabó András kőműves mester
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
PÜNKÖSD A BIBLIA SZERINT
"Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le!"
(Ézsaiás 30:21b)
A "Csendes éj" dal keletkezésének története

Hol kellett megszületnie Krisztusnak?BETLEHEM JÉZUS SZÜLETÉSÉNEK HELYE

MESSIÁS, JÉZUS KRISZTUS FÖLDRE SZÜLETÉSE
A HIT ÉS A CSELEKEDETEK ÖSSZEFÜGGÉSE
KERESD MEG AZ ISTENT! GYERE HAZA!
Reményik Sándor: Egy istenarc van eltemetve bennem
Charles H. Spurgeon: Ígéret szerint
Deme János: Készen lenni! Bizonyságtétel


Fiatalok vallanak az okkultizmusról, az átéléseikről
Eric Holmberg: A Pokol harangjai * KÁBÍTÓSZEREK * BECSAPOTTAK
A mozgássérült Bertalan Dávidka bizonysága az Úrról!
Kopasz Jenő és neje, Vincze Anna szolgálata a cigánymisszióban
A tanító tanítása egy árva gyermekről
Nóé története a BIBLIÁBAN
Amaro Del: Halleluja! Jó az Isten!
Valóban csak annyiból áll az élet, hogy dolgozunk, eszünk, iszunk, szeretkezünk, aztán meghalunk?
Térdeinken az Úr előtt - Példák az imakérésekre
Öltönyös világ avagy, miért is tartunk itt?
Hogyan hozhatod rendbe a házasságod?
Szerelempróba * Tűzálló c. film szinkronizálva
Hálaáldozat története - Közbenjáró imádság
A rózsa üzenete!
"Fordítsd el a szemeimet, hogy ne lássanak hiábavalóságot;
a Te utadon éltess engem!" (Zsolt 119:37)
Nóé története a BIBLIÁBAN
Emlékezzünk az Aradi vértanúkra!

Az Aradi vértanúk utolsó mondatai itt olvashatók!
Dr. Werner Gitt: Amit Darwin még nem tudhatott
Az élet eredete az információ szemszögéből előadás
Dr. Werner Gitt: KI A TEREMTŐ?
Dr. Werner Gitt: Van út a Mennybe!"Imáddal érintsd meg a világot!"
A legnagyobb kiváltság, amit Isten ad, az a szabadság,
hogy bármely pillanatban megközelítheted Őt.
A testvéri szeretet határtalansága
7 KISKACSA TÖRTÉNETE"Tegyél engem olyanná, amilyen az apukám!"

"Még minden jóra fordulhat..." c. könyvből egy történet

Isten törvényének rendeltetése

"Szeresd felebarátodat, mint magadat! Én vagyok az Úr!" (3Móz19:18b)
A páskabárány elrendelése a 2Móz 12:1-14-ben
Jézus él! Megjelenik tanítványainak. FELTÁMADT!
Teremjetek megtéréshez méltó gyümölcsöket!
Az Ige után való szomjúság * A fejsze úszik a vízen
"Szeresd felebarátodat, mint magadat! Én vagyok az Úr!" (3Móz19:18b)
Tánczos Katalin hajléktalan verse

Lejegyezte Dr. Eőry Ajándok 1999. november 18-ánJézus, Te vagy minden álmom dal
14 oroszlán támadott meg egy kis elefántot. Ő pedig ügyesen kivédte!
Megható a kis pingvin szeretete
A BÁTORSÁG EMBEREI /COURAGEOUS/ film szinkronizálva


Négy ember történetét látjuk. Egy a hivatásuk: szolgálni és védeni. A város életének bátor védelmezői a film szereplői. Mindannyian tudják, hogy Isten arra vágyik, hogy ezek a férfiak, apák a gyermekeikkel is törődjenek. De vajon hogyan nevelik gyermekeiket? Ez igazi bátorságot és kihívást tartogat számukra. A bátorság, a méltóság, becsület otthon kezdődik, a családban.
A film szerzője és rendezője ugyanaz az Alex Kendrick, akitől a Fireproof /Tűzálló/, Facing the giant /Óriásokkal szemben/, Flywheel /Lendkerék/ filmek is származnak. Ezek a sikeres keresztény filmek sok ember életét változtatták meg a bennük hordozott üzenet által. Ennek a "sorozatnak" a következő része a A BÁTORSÁG EMBEREI /Courageous/ című film.Csodálatos Abby - Abigail Smith utolsó üzenete!SZERETLEK, URAM!


Videók: Tényleg vágysz Istenre? VALÓDI MEGTÉRÉS * ÖrökkévalóságÓ, mily hű barátunk Jézus dal
Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus előadása
James D. Kennedy: AZ ÜDVBIZONYOSSÁG
Gulyás István: KICSODA EZ? MIT TESZEL JÉZUSSAL?
Ószövetségi próféciák Jézus Krisztusról, a Messiásról
Lukács evangéliuma film videón /2:01/
A MESSIÁS ÍGÉRETE * Miért olyan nagy ünnep a karácsony?
Mit mondanak a külföldiek a magyar nyelvről?
NEHÉZ A MAGYAR NYELV? MAGYAR NYELV REJTELMEI
Az irgalmas samaritánus története
Nővérem gyermeke * Krisztina bizonysága
Ez a mi aranyos, Örcsi nevű cicánk története
A kereszt szükséges volta
Bizonyságok az Úr gondoskodó szeretetéről
Ócsainé Zágonyi Tünde: Közös úton

Házassági évfordulónkra
Reichert Gyula: ISTEN RÁNK TALÁL * Telefon
Levél az ifjúsághoz * Szerelem, házasság, család
Dr. Kent Hovind a Frigyláda felfedezéséről
Ron Wyatt megvizsgáltatta a Frigyláda fedelén talált
megszáradt, megfeketedett anyagot (Jézus vérét)
Jézus Krisztus kiontott vérének ereje
Megnyílt Újpesten Magyarország legnagyobb játszóparkja!
"Az emberek azért magányosak, mert falakat emelnek hidak helyett."
Antoine de Saint-ExuperyAntoine de Saint-Exupery: Fohász


A Biblia igaz volta és tekintélye
"Láttam az örök, végtelen, mindentudó, mindenható Istentől való jelenségeket,
és tisztelettel térdre estem Előtte." Karl von Linné


Magyar világsiker: Szűcs Zoltán csapata, az Attraction Árnyékszínház
Londonban MEGNYERTE a világ leghíresebb tehetségkutatóját!
Őszintén GRATULÁLOK!!! Büszkélkedj, Magyarország!!! (mno.hu)


2013.06.08. A magyar árnyszínházas csapat győzött

Attraction FINAL Shadow Theatre Group on Britains Got Talent 2013 WINNER


2013.06.08. A magyar árnyszínházas győztes kihirdetéseHogyan hozhatod rendbe a házasságod?
Szerelempróba * Tűzálló c. film szinkronizálva
"Örök szeretettel szerettelek..." (Jer 31:3)* FLASH VIDEO
Császár Mónika és Balczó András olimpiai bajnok házaspár

Példamutató életet élő, 12 gyermeket nevelő Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó életéről itt olvashatsz!
Anyák napjára! Egy szál virággal kezemben ide jöttem eléd,


Hogy téged köszöntselek, ez a nap a tiéd. Ha bánt valami, te mindig meghallgatsz. Te viseled gondomat, ha éppen olyan van. Ölellek, puszillak tégedet. Hiszen e Földön senki sem szerethet jobban engemet. Így hát édesanyám minden jót kívánok! Legyen ez a nap mindig a te álmod! /J. Zsolt/ANYÁK NAPJÁRA! Szólt az Úr, és én mentemZámbóné Nagy Mária: A mi Atyánk kegyelme
(Egy hajléktalan anya igaz története) * "Szeretlek fiam"


Szépen szerepeltek a magyarok a világhírű brit tehetségkutatóban!
Szenzációs magyar balett! ÓRIÁSI ÉLMÉNY! Ezt nézzétek meg!


    

Gratulálunk! Akikre büszkék vagyunk!Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda márványtáblájára felkerültek

Gyurta Dániel és Risztov Éva az Év sportolója 2012-ben
Kaká a stadionban
Kaká, a hit hőseBiblia megmutatja Isten szándékait, az ember helyzetét...


"Láttam az örök, végtelen, mindentudó, mindenható Istentől való jelenségeket,
és tisztelettel térdre estem Előtte." Karl von Linné
CICABESZÉD VIDEÓ kicsiknek és nagyoknak!


Kósa Ferenc: KÜLDETÉS, portréfilm Balczó AndrásrólBALCZÓ ANDRÁS előadásokat tart: "Miért vagyunk a világon?
Van-e rá megoldás? Van-e értelme az életnek?"
"Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszíti,
aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt."
(Lukács evangéliuma 9:24)


    

A doberman hálája a tűzoltónak      BARÁTSÁGOS VÖRÖSBEGY
A madarak világában példamutató gondoskodást láthatunk
a tojásból való kikeléstől kezdve.


"Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van,
és amiképpen ki-ki szeret azzal élni, úgy eszi annak gyümölcsét."
(Példabeszédek 18:21)

Barkóczi Sándor: Élet és halál a nyelv hatalmában

MAGYAR NYELV REJTELMEI - Gyimóthy Gábor: NyelvleckeKis koreai gyerekek nagy gitárral! Sok gyakorlás lehet mögötte!
Nem ment ki a divatból a házasság
Élet a születés előtt
Kilenc hónap csodája 3 és fél percben.
A magzati élet védelméért
Egy pici kéz bizonyságtétele A szellem él

Németh Zoltán: JÓ AZ ÚR! CSODÁLATOS AZ ÚR!A TALÁLKOZÁS
Az utolsó évtized egyik legjobb keresztény filmje


SZERETLEK, URAM! dalAmikor Jesse a tét * magyar felirattal
Cheryl Landon: A SZERETET HATALMA
A farm, ahol élünk - Szeret, nem szeret (part1)
A családregény amerikai filmsorozata * rendező Michael Landon
A páskabárány elrendelése a 2Móz 12:1-14-ben
MIT TETT ÉRTÜNK JÉZUS KRISZTUS A GOLGOTÁN?

Ferenczi Gyuláné: Nem mondta


Jézus kérdi: SZERETSZ-E ENGEM? J.C. Ryle: SZENTEK LEGYETEK!

Paul Washer: Mit jelent szeretni valakit?Paul David Washer: Énekek éneke

Imádság, mint közösség tanítása

Paul David Washer: VALÓDI MEGTÉRÉS
Colton Burpo: "Tényleg van Mennyország!"
Watchman Nee: A LÉLEK ELEMZÉSE - AZ ÉRTELEM

Mi a szellemi és a fizikai halál? SZELLEM, LÉLEK, TEST


Az egész emberiség egy nagy út előtt áll. Jézus Krisztus megígérte, hogy egyszer eljön a felhőkben, és akkor elragadja e Földről mindazokat, akik hittek Isten mivoltában, szívükbe hívták Őt, és ezáltal Isten gyermekei lettek. A sírban lévőket feltámasztva, az élőket meg átváltoztatva ragadja a mennyekbe. Mivel sohasem tudjuk, hogy mikor jön, fontos, hogy már előre alaposan felkészüljünk, s ennélfogva minden pillanatban útra kész állapotban éljünk.
Mátrainé F. Irma: LEGYETEK KÉSZEN! Az Úr visszajövetele

    

Tim Tebow, az amerikai foci csodagyereke
A legszebb virág egy vak gyermektől


AZ ARANYSZABÁLY

"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek,
ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény,
és ezt tanítják a próféták." (Máté evangélium 7:12)

"Ki kell mondani: a kommunizmus diktatúra volt"


LOVASÍJÁSZAT - RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEMÓRAKassai Lajos világbajnok lovas íjász a Magyar Kultúra LovagjaÉRINTÉS, BIZTONSÁG, SZERETET
Dr. Papp Lajos: A szellem élEgy a szükséges dolog * Mária és Márta történeteÓ, Uram, Te vagy az Élet dal
Zimányi József: Különös megtapasztalásaink

KARÁCSONYI AJÁNDÉK A BÖRTÖNBEN HIT ÉS A VALLÁS

Mennyei Atyám! Majnár Zsolt: LÁTHATÓK ÉS LÁTHATATLANOK...AZ ÉDEN KERTJE
Az evolúció veszélyeiTULIPÁNFA SZEGEDEN * A tavasz ékessége!
A kis könyv és a bányász * "Neki legyen dicsőség és tisztesség!"A sisakon: "JESUS ES LUZ" * JÉZUS A VILÁGOSSÁG!
A chilei bányászok Istenről tettek bizonyságot
Szól-e még Isten? Szólt az Úr!Az édesanya éneke * Csak egy anya?
A Lélek indít, menni kell!

Dr. M. L. Rossvally: A haldokló dobos imája Akik Krisztusban vannak1783 nyarán a Laki vulkán kitörése
A Laki-köd, avagy június figyelemre méltó fagya
Lovász Krisztián: Többet érsz, mint gondolodA világon a legdrágább, a legfontosabb dolog a szeretet


FEHÉRKE KÖZBENJÁRÓ IMÁDSÁG Imáddal érintsd meg a világot!

C. H. Spurgeon: Van segítség! Honnan várhatjuk a segítséget?

"KÉRJ JELT MAGADNAK AZ ÚRTÓL, A TE ISTENEDTŐL!"Legyünk méltóak nagy elődeinkhez!
Béres József, a kutató, a Béres Csepp feltalálója
Fazekas István: A megvádolt című drámája


Bally István: Teremtés, evolúció: kell-e választani?

M. Basilea Schlink: AGGODALMASKODÁS

* Rozika az orvosnál - Az Úr kaput nyit a kórházban *BÉCS LEGJOBB KLINIKÁJÁN
A szeretet gyógyít Megtérők imájaTánczos Katalin: Az én MiatyánkomRákóczi imája

A TE KEZEDBEN VAN SZÍVÜNK, URAM,
DÖFD ÁT SZERETETED NYILÁVAL,
GYÚJTSD FEL A LOMHÁKAT,
VEZESD VISSZA AZ ELTÉVELYEDETTEKET,
VILÁGÍTSD MEG A VAKOKAT,
LÁGYÍTSD MEG A HAJTHATATLANOKAT,
BÁTORÍTSD MEG A HABOZÓKAT,
TANÍTSD A TUDATLANOKAT,
GYARAPÍTSD BENNÜNK A HITET,
GYÚJTSD FEL A KÖLCSÖNÖS SZERETET LÁNGJÁT,
S ÚJRA ÉS ÚJRA KÉRLEK,
ADD, HOGY SZERETETED GYARAPODJÉK,
HOGY EZ AZ ISTENI LÁNG
EMÉSSZE FÖL VISZÁLYKODÁSAINKAT. Ámen.

Az Úr áldása legyen az országunkon!Kölcsey Ferenc:"HASS, ALKOSS, GYARAPÍTS: S A HAZA FÉNYRE DERÜL!


Mátrainé Fülöp Irma írásai AHOL A TI KINCSETEK

Sárkány Győző: Térjetek meg, és szülessetek újjá!

GEDEON, A NÉPFELSZABADÍTÓ

ISMERTESD MEG FIAIDDAL ÉS FIAIDNAK FIAIVAL! (5Mózes 4:9/b)

Ti készen legyetek! NYOLC ÓRA A MENNYBEN

Egy asszony, aki látta a Mennyországot

"Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját."
(Jelenések 2:10b)

Sárkány Győző: "Ímé, eljövök hamar!"
Azoknak, akik szeretik az Urat, ez örömhír!

Jelenések 3:7-13 magyarázata
"Ti a Sion hegyéhez járultatok, és az élő Isten városához, a mennyei Jeruzsálemhez és az angyalok ezreihez; az elsőszülöttek ünnepi seregéhez és gyülekezetéhez, akik fel vannak jegyezve a mennyekben, mindenek bírájához, Istenhez és a tökéletességre jutott igazak szellemeihez; az új szövetség közbenjárójához, Jézushoz és a meghintés véréhez, amely hatalmasabban beszél, mint az Ábel vére." (Zsid 12:22-24)

AMA FÉNYES HAJNALI CSILLAG
AZ ÉLET VIZE ÉS AZ ÉLET FÁJA - betekintés a Mennybe


JESSE DUPLANTIS: MENNYEI ÁTÉLÉS

A klebelsbergi iskolareform     Falusi család életének szépségeiFUZÁRIUMGOMBA HATÁSA

Akkoriban 11 éves voltam, és eszembe sem jutott, hogy az orvos meghalni küldött haza. Ránéztem, "Igen doktor úr, de egy napon Isten meg fogja gyógyítani a testem. Akkor egészséges és erős leszek." Akkor már hittem, mivel a mami olvasta nekem Isten Szavát, beszélt nekem Jézusról, úgyhogy a hitem erős volt. Azokban a napokban a mami kedvenc igeverse a következő volt: "Minden lehetséges annak, aki hisz." valamint "az Istennek semmi sem lehetetlen."

BETTY BAXTER IGAZ TÖRTÉNETE

WILLIAM COLGATE TÖRTÉNETE    A BŰN - JÁTÉK A TŰZZELA TEÁSCSÉSZE
Roy Krisztina: TÉVELYGŐK ÚTON A MENNY FELÉA testvéri szeretet határtalansága!
7 KISKACSA TÖRTÉNETE


Fotó: Daily Mail
Fába szorult a lovacska
"Egy leprás férfi, akinek mindkét lába térdtől hiányzott, mindkét kezén már csak hüvelykujjának csonkjai voltak láthatók, akinek arcát a félelmetes betegség már rettenetesen eltorzította, ragyogó szemmel, vidám szavakkal tett bizonyságot Jézus Krisztusról. Voltak, akik csodálkozva kérdezték: miként lehet az, hogy egy ember, aki szinte elevenen megrothad, ilyen boldog és vidám legyen? Nem volt azon az istentiszteleten senki, aki mélységesen meg ne rendült volna, és sokan szégyenkeztek, hogy egészséges testtel és jó keresettel sem elég boldog és hálás keresztyének." "Napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra folytatta Macuda térdein csúszva az útját. Voltak napok, amelyeken mindössze egy-két kilométert tudott csak megtenni, jobb napokon öt-hatot is. Megtörtént, hogy a kimerültségtől nem tudta folytatni az utat, és néhány napig egy helyben kellett maradnia."
MACUDA, A LEPRÁS - Élettörténet JapánbólNODSZU GENICSI japán evangélista életeAz egész emberiség egy nagy út előtt áll. Jézus Krisztus megígérte, hogy egyszer eljön a felhőkben, és akkor elragadja e Földről mindazokat, akik hittek Isten mivoltában, szívükbe hívták Őt, és ezáltal Isten gyermekei lettek. A sírban lévőket feltámasztva, az élőket meg átváltoztatva ragadja a mennyekbe. Mivel sohasem tudjuk, hogy mikor jön, fontos, hogy már előre alaposan felkészüljünk, s ennélfogva minden pillanatban útra kész állapotban éljünk.
Mátrainé F. Irma: LEGYETEK KÉSZEN!A 'hajó' kandzsi (kanji) Nóé bárkájára emlékeztet.Nóé bárkájában nyolc ember menekült meg.
Makai Rozália: Nóé története a Bibliában
A halál jeges ujja


Írók, filozófusok, régészek gondolatai a Bibliáról"ISMERD MEG A BÖLCSESSÉGET ÉS AZ INTÉST,
ÉRTSD MEG AZ ÉRTELMES MONDÁSOKAT!"
(BIBLIA Példabeszédek 1:2)

Van út a Mennybe! A BIBLIA

Ki mondaná el ISTEN a Te szépségedet?

Bally István: Teremtés, evolúció: kell-e választani?

HÁNYSZOR OLVASSAM EL A BIBLIÁT?

C. H. Mackintosh
Elmélkedések Mózes 2. könyvéről, 7-11. fejezetből

JANNÉSZ ÉS JAMBRÉSZ A FÁRAÓ KÉT VARÁZSLÓJA"Az emberek azért magányosak, mert falakat emelnek hidak helyett."
Antoine de Saint-Exupery

Antoine de Saint-Exupery: FohászPRÉDIKÁTOR - Életmentő állomás
Soproni János evangéliumi dalai

Jézus Krisztus kiontott vérének ereje
Japán és egy amerikai katona találkozása
Wim Malgo: Vérontás nélkül c. könyve alapján

Smith Wigglesworth: Jézus nevének ereje


A nagy kívánság Mátrainé Fülöp Irma: ÁLLANDÓ ÖRÖM

Jézus, neved oly csodálatos dalt halljuk.

MIT TEHET EGY GYERMEK VAGY IFJÚ JÉZUSÉRT?

Mátrainé Fülöp Irma: BÍZZATOK! c. könyvéből történetek
A BÖLCSESSÉG AZ UTCÁN KIÁLT
A BÖLCSESSÉG ISTEN ÚTJÁN VEZET
Példabeszédek 2. az Ószövetségből.


KI TANÍTOTTA A MADARAT?
ISTEN CSODÁI AZ ÁLLATVILÁGBAN
Roy Krisztina: NAPORSZÁGBAN
EGY GYERMEK ÜZENETE SZÜLEIHEZ
Karácsony körül új árva fiúcska került hozzánk az utcáról. Szülei éhen haltak, ő pedig otthonra vágyott. A tanulókkal éppen egy karácsonyi éneket gyakoroltunk:
"Áldott Isten nagy kegyelme, hogy leküldte szent Fiát!"

EZT EL KELL MONDANI AZ ÚRNAK
"A gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicsőséget."
(Mt 21:16b)

GYERMEKEK KÖZÖTT Egy 8 éves kisfiú megtérése

MENNYEI TELEFON - VAK RABLÓFELESÉG

A KIS NYOMORÉK, MEG A BÉNA

Tegyél engem olyanná, mint amilyen az apukám!
Farkas Jánosné, a FEHÉRKE írójaEgy juhnyáj! A JÓ PÁSZTOR c. mesekönyvből részlet
23. ZSOLTÁR az ÓSZÖVETSÉGBŐL HALLHATÓ
A körberepedt koponya ITT VOLT AZ ÚR JÉZUS
Egy kisgyermek csodálatos gyógyulása
A BÁTOR FIÚCSKA

Elisabeth Seiler: ELHÍVÁS - VEZETÉS
HIRDESSÉTEK CSODÁLATOS DOLGAIT!

Jézust mindennél jobban kell szeretnünk
KEMPIS TAMÁS: KRISZTUS KÖVETÉSE (Részletek)
Zimányi József: Miért énekel a fülemüle?


A fülemüle apuka és a pók anyuka példája


HÁLAADÁS ISTEN HŰSÉGES SZERETETÉÉRT
138. ZSOLTÁR az ÓSZÖVETSÉG CD-ről


ÍGY TÖRTÉNT
Egy kislány gyermeki hite és szeretete
ÉLETRAJZOK

"Az igaznak emlékezete áldott!
(Példabeszédek 10:7)

"Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz."
(Zsidókhoz írt levél 13:8)

Jézus Krisztus él, és ma is gyógyít.Gazdag István: Néhány élmény betegekkel
Lázár sírja Bethániában
Gazdag István: Egy a szükséges dolog


AZ IGE "A KERESZT" 1. rész"Keresztről való beszéd" 2. részElisabeth Seiler misszionáriusnő Kinában (1889 - 1974)

ELHÍVÁS - VEZETÉS
HIRDESSÉTEK CSODÁLATOS DOLGAIT! könyve alapján

Ígéretet tett, hogy soha senkinek nem szól, ha valamire szüksége van, hanem egyedül Jézushoz fordul. Csodálatos imameghallgatást és vezetést tapasztalt. Leírta élményeit mit élt át Jézus Krisztussal, Ura szolgálatában. Élete, példája bátoríthat az Úr Jézus Krisztus követésére, odaszánt életre és szolgálatra. Mennyei telefonja működött.

Elisabeth Seiler írásaiA Niagara vízesésre nézve könnyek patakzottak arcán!
"Istenem, ilyent helyezz belém! Az én legbensőmből folyjon,
mint itt ez, bő, sebes folyója az ÉLŐ VÍZNEK!"
Égett a vágytól, hogy az emberekkel megismertesse Megváltóját.

Smith Wigglesworth élete (1859 - 1947)Dr. Kiss Ferenc Kossuth-díjas orvosprofesszor élete (1889-1966)

a "Ti vagytok a föld sója" és
az "Élő kövek" c. könyvek alapjánSárkány Győző prédikátor élete (1908-1980)

Sárkány Győző és Győzőné: MEGHALLGATOTT IMÁK írása alapján

Bölcs ember bölcs életeZimányi József lelkipásztor élete (1917-1998)
Sztálin lágereiben a hitéért
Tűzoszlopoddal jéghegyek között

A GYŐZTES OLDALÁN Mi a hit? Tudom kinek hittemAnja Vyyrylainen: Tiszta-e menyasszonyi ruhád?

Ide írhatsz!

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.comÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOKMátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István tanításai22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza az elejére!
Vissza a menüre!