TÖRTÉNETEK FIATALOKNAK
Makai Rozália gyermek- és családvédő


2024.06.18.Késely Ajna aranyérmet nyert kedden 800 méter
gyorson a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.


A 22 éves magyar versenyző nagyjából a táv feléig csak utazott a mezőnnyel, utána viszont könnyedén lépett el, és 8:29.96 perccel, több mint három és fél másodperces előnnyel csapott a célba. Késely ezzel pályafutása első Európa-bajnoki címét szerezte, egyúttal a magyar küldöttség első aranyát a szerb fővárosban.

A vegyes zónában mindkét magyar úszó elérzékenyült: "Az edzőm, Kovács Ottó pontosan ilyen időt várt tőlem, a tervem nagyjából ez volt, de talán még egy kicsit korábban is indultam el, mert éreztem magamban az erőt, ez volt a papírforma. Nagyon akartam már ezt az egyéni aranyérmet, amit Ottó bának küldök, és szeretném megemlíteni Turi Györgyöt, akinek nagyon sok munkája van bennem, az állóképesség onnan is jön" - nyilatkozta Késely. (hirado.hu)

2024.06.15.A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf
összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert
szombaton a nyíltvízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.


Ebben a versenyben nagy világversenyen első alkalommal diadalmaskodott a magyar csapat. A magyarok a szám favoritjaként ugrottak vízbe, hiszen az Eb-n eddig Betlehem 5 kilométeren arany-, 10 kilométeren pedig bronzérmet nyert, Fábián a rövidebb távon lett harmadik, Rasovszky pedig az olimpiai táv aktuális világbajnoka.

Gellért Gábor szövetségi kapitány szokás szerint a két lány, két fiú összeállítást választotta, és a korábbi világversenyekkel ellentétben ezúttal nem kellett izgulnia, a harmadikként úszó Betlehem ugyanis tönkreverte a mezőnyt, és majd 20 másodperces előnnyel váltott Rasovszkyval, akinek nagyjából csak annyi volt a feladata, hogy "ne tévedjen" el és behúzza a diadalt. Az olimpiai ezüstérmes természetesen magabiztosan hozta ezt, megszerezve ezzel a sporttörténeti sikert.

Eredmények: nyíltvízi úszás, csapatverseny, 4×1500 m, Európa-bajnok:
1. MAGYARORSZÁG (SZIMCSÁK MIRA, FÁBIÁN BETTINA, BETLEHEM DÁVID, RASOVSZKY KRISTÓF) 1:06:07.7 óra
2. Olaszország 1:06:28.6
3. Franciaország 1:06:51.7

2024.06.13.Gratulálunk! Betlehem Dávid egy arany-
és egy bronzérmet szerzett a belgrádi Eb-n.


Magyar parádé, megvan az aranyérem az Európa-bajnokságon. Betlehem Dávid aranyérmet szerzett a belgrádi Európa-bajnokságon. A húszéves úszó a 10 kilométeren szerzett bronzérem után az 5 kilométeres táv végén elsőként csapott a célba. Rasovszky Kristóf sokáig vezetett, végül a hatodik helyen zárt. /magyarnemzet.hu/

2024.02.04.Gratulálunk! Az első magyar érmes a dohai vizes vb-n Rasovszky Kristóf.


Így szólt a Himnusz a világbajnok Rasovszky Kristófnak Dohában. A férfi 10 km-es nyílt vízi úszás eredmény hirdetése a videón látható. Büszkék vagyunk rád. További sok sikert kívánunk! /Forrás M4Sport/

2023.11.13.Losonczi Dávid megérdemelten állhat fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára
a 87 kilogrammosok mezőnyében a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságot követően.


Tisztelt Nenad Lalovic Elnök Úr!
Örömmel vettem kézhez mai levelét, amely unikum szeretett sportágunkban, hiszen a jelenleg ér-vényben lévő szabályok nem adnak lehetőséget a szőnyegen született eredmény megváltoztatására. Önök azonban mégis a fair play szempontját tartották előbbre valónak, így Losonczi Dávid megérdemelten állhat fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a 87 kilogrammosok mezőnyében a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságot követően.
Hiszem, hogy a legjobb helyre kerül az aranyérem, hiszen Losonczi Dávid az ezüstérem átvételekor is megmutatta: emelt fővel lehet veszíteni úgy is, ha tudjuk, valójában mi győztünk. Tehetséges fiatal birkózónk azóta is csak arra készül, hogy 2024-ben a párizsi olimpián felálljon a dobogó legfelső fokára és a helyszínen hallgassa meg a magyar himnuszt.
Szövetségünk és a magyar birkózócsalád köszöni és üdvözli a nemzetközi szövetség sportszerű dön-tését.
Tisztelettel:
Németh Szilárd
elnök
Magyar Birkózók Szövetsége

2023.08.31.Németh Balázs vagyok a 2023-as atlétikai világbajnokságot
szervező cég vezetője, 2 x maratonista


Napra pontosan egy éve, tavaly augusztus 31-én ültem utoljára a Híradóban. 25 év után hagytam ott a tévézést. Sokan nem értették, miért. Néhányan reménykedtek, hogy kudarcot vallok az új helyen. Meg is tettek érte mindent, hogy ez így legyen. De sokkal többen szorítottak, hogy sikerüljön. A legfontosabb persze, hogy otthon minden segítséget megkaptam. Így nincs lehetetlen. Ja, és már van egy új tervem!

2023.08.19.A vihar miatt elhalasztották az atlétikai vb-n a gyaloglás rajtját


A várható vihar - villámlás és eső - miatt két órával elhalasztották a budapesti atlétikai világbajnokság első számát, a férfi 20 kilométeres gyaloglást. A hazaiak közül elsőként a 2017-es londoni világbajnokságon ötödik Helebrandt Máté indul Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményén, amelyet az utcai futó- és gyaloglóversenyek mellett a Nemzeti Atlétikai Központban rendeznek és jövő vasárnapig tart. (vadhajtasok.hu)

2023.07.29.Magyarország szétlövés után legyőzte Görögországot
és világbajnok lett Fukuokában.


Gratulálunk! Férfi vízilabda vb-döntő: Görögország-Magyarország 13-14
Gólösszefoglaló itt a videón! (m4sport)

2023.07.28.Gratulálunk! Kós Hubert fantasztikus úszással
világbajnoki címet nyert 200 méter háton


Országos csúccsal aranyérmet nyert pénteken 200 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek hatodik napján. (m4sport)

2023.04.16.Kovács Zsófia bronzérmet nyert gerendán vasárnap az antalyai torna Európa-bajnokságon


- írja az MTI. A háromszoros Eb-győztes magyar tornász a második legjobb eredménnyel jutott be a nyolcas döntőbe, így éremre esélyesként mutathatta be gyakorlatát. Stabilan és szépen tornázott, minimális megingásai voltak csupán, a végén a duplaszaltós leugrást is szépen hajtotta végre, a leérkezésnél csak kicsit lépett el.

2023.04.10.Szilágyi Áron: Fejezet vége. Új fejezet.
Ismét Budapest a bázis, régi-új otthonunk.


A következő fejezetet már nem csak ketten írjuk.
Egy újabb közös kaland veszi kezdetét. Már nagyon várjuk. Jó újra itthon!

Gratulálok! További áldott életet kívánok!
Legyetek mindig ilyen boldogok! (MR)
ÁRONI ÁLDÁS itt!
2023.03.25.Szilágyi Áron aranyérmes a hazai világkupa fordulón a BOK Csarnokban!


Büszkék vagyunk rád! Szilágyi Áron: A legszebb érem a legszebb városban! Újra győztem a budapesti világkupán! Köszönöm a szurkolást! Gondoltam ugrom egyet örömömben. Holnap csapatverseny, kérlek, szurkoljatok, hogy ott is sikerüljön a címvédés!

2023.01.15.Jászapáti Petra bronzérmes a rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon!
Gratulálunk Petra! Büszkék vagyunk rád.


A 24 éves szegedi versenyző eleinte hátul helyezkedett az ötfős fináléban, de a szám vb-bronzérmese, a holland Xandra Velzeboer összeakadt a német Anna Seidellel, s utóbbi húzta a rövidebbet, mert elesett. A hajrában a papírformának megfelelően a női mezőnyben egyeduralkodónak számító, 500 és 1500 méteren is győztes Suzanne Schulting vezetett honfitársa előtt, de nyomukban volt Hanne Desmet és Jászapáti is. A belga versenyző az utolsó körben a hosszanti egyenesben belülről kigyorsított, és bravúrosan a két holland elé fűzte be magát az utolsó kanyarban, a parádés előzése pedig aranyat ért számára. Schulting 2019 óta először kapott ki egyéni számban az Eb-ken. (m4sport)

2022.08.11.Liu fiúk Lina edzőjükkel - Budapesti Zsaruk - Podcast


Stúdónkban ma egy igazi "gyorshajtóval" beszélgettünk, vendégünk Liu Shaoang kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó. (PoliceHungary) Az első magyar téli olimpiai bajnok Liu Shaoang, valamint a váltóval olimpiai aranyérmes, öccséhez hasonlóan többszörös világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor augusztusban döntött úgy, hogy követve edzőjüket, Csang Csing Linát, Kínában folytatják a felkészülést. A Liu fiúk esetében pedig a kötődést sem kell keresni: édesapjuk kínai, ők maguk is ott tanulták meg igazán a sportág alapjait, éppen Lina irányításával. (www.origo.hu

2022.03.02.Liu Shaolin Sándor: Mi is felnőttünk a feladathoz,
tudatosabban csináljuk a felkészülést


Az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor rendkívül motivált a négy év múlva esedékes téli olimpia kapcsán. Miután Pekingben megfosztották egyéni aranyérmétől, Milánóban is szeretné megmutatni, mire képes. Úgy véli, ehhez nagyon tudatosan kell összerakniuk edzőikkel a következő négy évet. Erről, és a magyar, illetve a kínai szurkolókhoz való viszonyáról is beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában. (Sport1TVhu)

2022.04.12.Liu Shaoang triplázott és összetettben is nyert


A sportág történetében ez volt az első alkalom, hogy magyar versenyző ilyen sikeresen szerepelt a vb-n. Legutóbb húsz éve - éppen Montrealban - a dél-koreai Kim Tong Szungnak sikerült az a bravúr a férfi mezőnyben, hogy mindhárom számban és összetettben is diadalmaskodott, ahogy most Liu Shaoang. Összetettben 12 év elteltével sikerült valakinek a címvédés, ez 2010-ben a dél-koreai Li Ho Szuknak jött össze a férfiak között.

A kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang, aki mind a 13 futamát megnyerte a kanadai városban, pályafutása ötödik és hatodik vb-aranyát gyűjtötte be, miután tavaly 500 méteren és összetettben nem talált legyőzőre... (bocskairadio.org/ Demokrata / MTI)

2022.04.11.Ádó 4 aranya sporttörténelem. Bravó, Liu Shaoang!


Fantasztikus olimpiai szereplés után, egy szenzációs világbajnokság Montrealban! Ádó 4 aranya sporttörténelem. Köszönjük a csapatnak, köszönjük Ádónak! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

2022.08.17.Gratulálunk! Kós Hubert 200 vegyesen arany a Rómában zajló vizes Európa-bajnokságon
FINAL of the 200m Medley Men at the European Swimming Championship and new european champion Hubert Kos


Az UTE 19 éves versenyzője 1:57.72 perccel diadalmaskodott, megszerezve a felnőtt mezőnyben első nagymedencés érmét világversenyen. A magyar küldöttségnek ez volt az ötödik aranya az olasz fővárosban. Kós a második idővel került a fináléba, ahol ígéretéhez híven erősen kezdett. Elsőnek fordult ötven méter után, háton növelte előnyét, majd mellen a második helyre csúszott vissza, de a hajrát ő bírta a legjobban, és nagy győzelmet aratott.
Results: 1-Hubert Kos (HUN) 1:57.72 2-Alberto Razzeti (ITA) 1:57.82 3-Gabriel Jose Lopez (POR) 1:58.34

2022.08.17.Gratulálunk! Késely Ajna bronzérmet nyert 400 méter gyorson.


A húszéves magyar úszó - aki 2018-ban, Glasgow-ban ezüstérmes volt ebben a számban - 4:11.81 perccel hetedikként került a fináléba, ahol 4:08.00 perccel lett harmadik a német Isabel Marie Gose, és az olasz Simona Quadarella mögött. A döntő másik magyar résztvevője, Fábián Bettina 4:08.63-mal negyedik lett.

2022.08.16.Gratulálunk! 200 pillangón Milák Kristóf (1:52.01) arany, Márton Richárd (1:54.78) ezüst.
200m Butterfly Men FINAL - European Swimming Championship 2022 Rome


Eredmények: 1-Kristof Milak (HUN) 1:52.01; 2-Richard Marton (HUN) 1:54.78; 3-Alberto Razzetti (ITA) 1:55.01

2022.08.14.Gratulálunk! Milák Kristóf aranyérmet nyert férfi
100 méter pillangón a római vizes Európa-bajnokságon


A szám olimpiai ezüstérmese és világbajnoka 50.33 másodperces idővel csapott célba. A Honvéd sportolója annak ellenére "bérelte ki" legjobb idővel rendelkezőnek járó 4-es pályát szombaton, hogy csak negyed órája volt pihenni a 100 méter gyors fináléját követően, ahol országos csúccsal lett második a világrekorddal győztes román David Popovici mögött. Milák önmaga második, a magyar küldöttség harmadik aranyát szerezte az olasz fővárosban, ahol a csütörtöki nyitónapon a 4×200 méteres gyorsváltóval diadalmaskodott. (m4sport.hu)

2022.08.12.Gratulálunk! Európa-bajnok a férfi 4X200 méteres gyorsváltó:
Márton Richárd, Mészáros Dániel, Holló Balázs, Németh Nándor és Milák Kristóf.


2022.07.18.Gratulálunk! Szilágyi Áron megnyerte a férfi kardozók
egyéni versenyét a kairói vívó-világbajnokságon.


A döntőben az egész nap jó formában vívó Maxime Pianfetti volt Szilágyi ellefele, aki 6-3-ra meglépett az elején. Csakhogy azután a magyar kardozó sorozatban öt tust adott, ekkor következett a szünet, majd a pihenő után még két Szilágyi-találat esett. A francia vívó azonban nem adta fel, szívósan küzdve felzárkózott, 12-14-ről egyenlített. Az utolsó találatot viszont - nagy izgalmak közepette - Szilágyi vitte be, melyet videózás után ítéltek meg neki. Ezzel a három olimpiai (londoni, riói, tokiói) és egy Eb-arany (2015, Montreux) mellé most már vb-diadalt is hozzátett egyéniben. Világbajnokságon eddig csak csapatban tudott győzni, 2007-ben Szentpéterváron. (m4sport.hu)

2022.06.30.Gratulálunk! Gálicz Péter bronzérmes a 19. FINA
Világbajnokság 25 km-es egyéni versenyében, Budapesten


Csütörtökön fantasztikus úszással nyert bronzérmet a férfi nyíltvízi úszók 25 km-es egyéni versenyében Gálicz Péter a budapesti vizes világbajnokságon. Az embert próbáló, ötórás úszás után az M4 Sportnak adott interjúban hitetlenkedett: nem gondolta volna, hogy dobogóra állhat.

A rendkívüli hőségben elképesztő lazán érkezett meg az interjúfolyosóra. Persze, hogy madarat lehetett volna vele fogatni, hiszen világbajnoki bronzérmesként ért célba, s bár lépten-nyomon kapott egy-egy ölelést, egy üveg vizért cserébe bárkit megölelt volna még. "Nagymamám, ha néz a tévében: megcsináltuk, mami, megvan!" (M4 Sport)

2022.06.26.

    

    
Gratulálunk! Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf
alkotta négyes hihetetlen 4x1500 métert produkált!


Parádés úszás, parádés nyilatkozatok! Hihetetlen izgalmak közepette nyerte meg a magyar csapat az ezüstérmet a 19. FINA Világbajnokság nyíltvízi versenyeinek első napján, 6km váltóban. Parádés úszás, parádés nyilatkozatok. Büszkék vagyunk rátok! (MR)2022.06.24.Gratulálunk! Itt a második arany! Milák Kristóf férfi 100 m pillangón
a budapesti vizes-világbajnokságon 50.14 eredménnyel aranyérmet szerzett.


Mindenki nagyon büszke a budapesti fiatal versenyzőre.

2022.06.21.Gratulálunk! Milák Kristóf világcsúccsal nyert férfi
200 m pillangón a budapesti vizes-világbajnokságon.


A 22 éves magyar klasszis megdöntötte saját világcsúcsát. 200 pillangón 1.50.34 eredménnyel világcsúcsot úszott. Köszönjük Kristóf. Edzője szerint hihetetlen a technikája. Csodálatos a keringési rendszere. Nem fél senkitől.

2022.06.20.Szilágyi Áron remek hajrájával európa-bajnok a magyar kardcsapat


Aranyérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság hétfői napján, miután a kora esti döntőben nagy csatában, 45-39-re legyőzte az ukrán együttest.

A magyar együttes a fináléban aztán alaposan megszenvedett a világranglistán jóval hátrébb álló ukránokkal, akik 30-29-nél még vezettek, de Gémesi egy-, Szatmári pedig háromtusos előnnyel adta tovább a stafétát, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi pedig lezárta a mérkőzést. A tokiói olimpián bronzérmes férfi kardcsapat legutóbb 2018-ban nyert kontinensviadalt, mostani sikerével pedig a törökországi küldöttség első érmét szerezte. (hirtv.hu) /Fotó: MTI/Illyés Tibor/

2022.02.05.Németh Balázs: Kezdődik a téli olimpia Pekingben
Gratulálunk! Szabó Szebasztián 21:75-tel Európa bajnok világcsúccsal
50 pillén a kazanyi rövidpályás kontinensviadalon.
Vajdasági származású úszónk. Büszkék vagyunk rá.


Szabó Szebasztián kis túlzással a víz felett siklott, úgy lett Európa-bajnok 50 pillén a kazanyi rövidpályás kontinensviadalon. Ez volt a harmadik aranyérme Kazanyban. (M4Sport)Guttmann egy kivételes ember - videófilm.


A film igaz történet alapján készült. Anglia 1944. Egy orvos, aki gyógyítani akarja a háborúban sérülteket. Ő megmondja a nővéreknek, hogy kétóránként forgatni kell a beteget. A testük és lelkük gyógyulása érdekében is cselekszik. A fiatalok papának hívták. Ő szervezte meg az első 'paraolimpiát' a betegei számára. Ludwig Guttmannt 1966-ban lovaggá ütötték.

2021.08.28.Tokióban Illés Fanni paralimpiai bajnok 100 méter mellúszásban!
Gratulálunk! Büszkék vagyunk rád! Teljesült az álma.


Illés Fanni világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát, az eddigi pályafutásából a riói felkészülésére a legbüszkébb, miután azt több dolog is hátráltatta. Bár Párizsig még szeretné folytatni, az i-re a pontot a tokiói paralimpián akarja feltenni. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy paralimpiai bajnok akar lenni, azt már elengedte.

2021.07.23.Hajrá magyarok! Ma kezdődik az olimpia Japánban.


Mi, magyarok az olimpiai érmeket tekintve a világ élmezőnyébe tartozunk. Mindez jól mutatja, a bennünk, magyarokban lévő elszántságot, kitartást ami nem csak sportolóinknak, hanem nekünk szurkolóknak is nap, mint nap erőt ad. Tokióban hetven hazai sportegyesület több mint 170 versenyzője 23 sportágban képviseli a Magyarországot!

2021.06.14.Gratulálunk! Marosi Ádám és a magyar csapat világbajnok öttusában


Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férficsapat a kairói öttusa-világbajnokságon – írja a Nemzeti Sport. A lap beszámolója szerint olimpiai bronzérmesünk kimagaslóan szerepelt a férfi döntőben, a szombati körvívást 26 tussal a második helyen zárta, úszásban a 11. legjobb időt teljesítette és így összetettben átvette a vezetést; a lovaspályán hibátlan produkciót nyújtott, míg a laser runban sikerült megtartania vezető pozícióját.

A 36 esztendős versenyző, aki legutóbb 2009-ben volt egyéni világbajnok, ezzel a szerepléssel ötkarikás kvótát is szerzett, így Tokióban pályafutása harmadik olimpiájára készülődhet. A döntő már szombaton elkezdődött egy briliáns vívással, ami életem legjobb eredményét hozta. Szárnyaltam, végig flow-ban voltam, szinte minden sikerült. A finálé legnehezebb pillanata az elmúlt 24 óra volt, mert folyamatosan a dobogóról és az aranyéremről álmodoztam. A lovaglást nagyon élveztem ezen a napon, de a laser run életem legkeményebb versenye lett, mert az első helyen menni és lőni nagyon nehéz feladat.

Boldog vagyok és nagyon köszönöm az edzőimnek, a klubomnak, a családomnak, a barátaimnak ezt a sikert. Tizenkét év után sikerült megismételni azt a tettet, hogy egyéniben és csapatban is a magyaroké lett az arany. Ez felemelő érzés, és úgy hiszem, ez mindenkinek megmutatta, hogy az a munka, amit pár évvel ezelőtt elkezdtünk, végre kezd beérni – mondta Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya a bravúros sportsikerről. (bocskairadio.org/)

2021.03.25.Gratulálunk! VILÁGBAJNOKAINK Milák Kristóf, Kapás Boglárka


400m gyors: Milák Kristóf (BHSE) 3:48.92; 400m gyors: Kapás Boglárka (UTE) 4:07.50;
Nyilatkozatok:
Milák Kristóf, aranyérem, 400 gyors (50m pillangó ezüst)
"A két szám között szerintem többet gyalogoltam a levezetés és a rajthoz felállás miatt, mint amennyit úsztam aztán ötven pillangón... Azt nem bántam, hogy a nyolcason voltam négyszázon, és nem középen a dzsumbujban, viszont csak a táv első felén sikerült azt megvalósítani, amit terveztem, a másodikon kevésbé. Kell valami külföldi behatás, mert itthon már kevésbé tudnak megszorítani, holott erre nagy szükség lenne, ha 3:44-45-ig el akarok jutni, mert ilyen gyenge 3:48-akkal semmire sem megyek egy olimpián vagy világbajnokságon."

Kapás Boglárka, aranyérem, 400m gyors
"Ellentétben a kétszáz pillével, most nem volt semmi különös taktika. Úgy voltam vele, hogy úszom, ahogy tudok, aztán ha megnyerem, örülök. Vagyis most örülök, de ma már nem készülök úgy a gyorsúszó-számokra, mint korábban, mert ezek csak kiegészítők. Fontosak persze, a négyszázon azért is indulok az olimpián, mert első nap van, nagyszerű bemelegítés a pillangó előtt, azaz azért komolyan veszem, de nem annyira." (musz.hu)

2019.09.17.Gratulálunk! Lőrincz Tamás aranyérmet nyert kedden a kötöttfogásúak 77 kilogrammos


kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. "El sem hiszem. Még nem tudom felfogni, annyira gyorsan történt az egész" – mondta óriási monoklival a szeme alatt első világbajnoki címének megszerzését követően Lőrincz.

"Az az igazság, hogy a meccs előtt nem éreztem magam kirobbanó erőben, nem voltam friss, de valószínűleg csak azért, mert két napja ma ettem először. A meccsen ez szerencsére nem látszott. A lenti helyzetben sikerült a rebúrt megtartanom, pedig próbált felállni. Nagyon sokat gyakoroltam idén az ilyen szituációt edzéseken. Elmondhatatlanul boldog vagyok." (M4Sport)Visky János tanítása: Krisztus lelkülete bennünk
Utópia vagy reális esély? előadás fiataloknak


Gratulálunk Magyarország! Szegedi kajak-kenu VB éremtáblázata 2019

2019.08.04.Gratulálunk! Rasovszky Kristóf arany-, Olasz Anna bronzérmet szerzett a nyíltvízi úszók világkupa sorozatának kanadai versenyén.


2019.07.25.Itt az újabb arany! Gratulálunk Kapás Boglárka!


200 pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyén 2:06.78-as időt úszott. Remek volt a hajrá. Sikerült neki a ritmusváltás. (M4Sport)

2019.07.24.Milák Kristóf 200 pillangón világcsúccsal világbajnok lett!


Gratulálunk! A 19 éves Milák Kristóf a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyén, 200 pillangón világcsúccsal világbajnok lett 1:50.73-as idővel. Az eddig Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es idővel tartotta a világcsúcsot. (M4Sport)

2019.07.19.Új magyar sporthős született: A 21 éves Siklósi Gergely világbajnok


A 21 éves Siklósi Gergely elképesztő bravúrral nyerte meg a férfi párbajtőr egyéni versenyét a budapesti vívó-világbajnokságon. Az egész nap ihletett formában vívó magyar fiatalember a döntőben az orosz Szergej Bidát győzte le úgy, hogy az orosz már 13-10-re vezetett, de innen 14-13-ig csak Siklósi ért el tusokat. Majd egy együttes találat zárta le a meccset. A magyar fiú a nap folyamán az olimpiai bajnoki címvédő koreai Pakot is kiütötte. Sikere azért is döbbenetes, mert ennyire fiatalon, ekkora mezőnyben vb-aranyat nyerni tényleg a legnagyobbak sajátossága. (origo.hu)

2019.07.13.Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében nyert.
Megvan az első magyar arany a dél-koreai vizes vb-n!


A szám Európa-bajnoka 53:22.1 perces idővel diadalmaskodott. Az 5 kilométeren szombaton győztes magyar versenyző elmondta, ez a verseny megmutatta, hogy jól sikerült a felkészülése, a formájával nincs baj, ami nagyon jó jel a három nap múlva esedékes 10 kilométeres viadal előtt.

"Az elején gondolkodtam rajta, hogy meg kellene bújni az első-második sor környékén, de annyira nagy volt a tumultus, hogy muszáj volt előre mennem, azt gondoltam annál nincs biztosabb, nincs verekedés. Persze végig figyelni kellett, hiszen folyamatosan jöttek" – nyilatkozta a magyar úszósport nyíltvízi szakágának első világbajnoka.

"Ez az első felnőtt világbajnoki érmem. Úgy jöttem ide, hogy bármi is lesz, az jó, de bíztam benne, hogy valamelyik számban odaérhetek a dobogóra"–tette hozzá szerényen a szám Európa- és immáron világbajnoka, akit a helyi műsorközlő az egész verseny alatt mint a legnagyobb favoritot emlegetett. (mandiner.hu)

2019.06.15.Rasovszky Kristóf nyerte a balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupát a 10 km-es távon!
Gratulálunk Raso! Rasovszky Kristóf (HUN) 1:50:12.7 óra szuper idővel!


"Ma gyakorlatilag minden úgy történt, ahogyan elterveztem. Az elején kicsit lassan akartam kezdeni, és utána előrementem. Valamiért ezt követően a többiek csak mögém jöttek, de ez inkább nekem kedvezett. Ugyanakkor nagyon kemény verseny volt, rendkívül meleg volt a víz és a kinti hőmérséklet is" - nyilatkozott Raso. (csodalatosbalaton.hu)

2019.04.12.Gratulálunk! Barka Emese a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka


"Boldog vagyok. Ma nem birkóztam annyira jól, mint tegnap, nem sikerültek a támadások. Kikényszerítettem azokat a szituációkat, amelyekben jól érzem magam, de nem tudtam pontokat csinálni. Azért nyertem, mert mindennél jobban akartam győzni"– értékelte az MTI-nek pályafutása legnagyobb sikerét Barka.
Barka Emese a magyar csapat harmadik dobogós helyezését és első aranyérmét gyűjtötte be a román fővárosban. Szerdán a szabadfogásúak 92 kilogrammos kategóriájában Veréb István, csütörtökön a nehézsúlyú Németh Zsanett harmadik lett. A pénteki küzdelmek folytatásában a 62 kilós Sastin Marianna bronzérmet szerzett, a svéd Moa Lena Maria Nygrent győzte le. (m4sport.hu)

2019.03.03.Gratulálunk! Márton Anita bronzérmes a fedettpályás
atlétikai Európa-bajnokságon Glasgow-ban


Márton Anita írja: "Köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást, a rengeteg üzenetet, jókívánságokat! Szuper volt újra egy igazán nagy verseny döntőjében lökni. Habár nem sikerült a címvédés, és nem is löktem egyéni csúcsot, mégis boldog vagyok. Sérülésből visszatérve sikerült újra 19 métert löknöm, és felállhattam a dobogóra is.
Most azonban folytatjuk tovább, jövő hétvégen lesz még egy versenyem, a Dobó Európa Kupa, ahol már szabadtéren indulok."

2019.01.14.Gratulálunk! Kilenc magyar érem, négy arany a hollandiai Dordrechtben rendezett

a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon! Himnuszunk alatt a Liu testvérek a kezüket a szívükre teszik, és leveszik a sapkájukat! (MR)

Minden idők legeredményesebb Európa-bajnokságán van túl a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, és ebben a Liu testvéreknek van a legnagyobb szerepe. Liu Shaolin Sándor vasárnap az összetett aranyat is megnyerte, és nagy örömünkre a férfi váltó a házigazda hollandokat megelőzve győzött. Kilenc érem, négy arany, továbbra is nagyhatalom vagyunk ebben a sportágban. (pestisracok.hu/MTI)

Gratulálunk! Bácsi Péter lett a világ legjobb birkozója!2018.10.26. Bácsi Péter világbajnoki aranyérmet nyert a budapesti birkózó-vb-n.
Kisfiával a kezében állt a kamera elé!

Gratulálunk! Bácsi Péter megszerezte a magyar csapat első, saját maga második világbajnoki címét a budapesti birkózó-vb-n! "Ennél nagyobb álma nem is lehet az embernek, ez sportolói karrierem csúcsa – lelkendezett Bácsi.
- Nagyon nehéz mérkőzés volt, de ilyen közönség előtt nem is lehetett volna veszíteni. Kicsit engem is meglepett, hogy mennyire jól ment ma a birkózás. Az előző meccseimen alig bírtam akciót csinálni, de amikor legjobban kellett, sikerült." (origo.hu)

2018.12.08.Gratulálunk! A szegedi Jászapáti Petra Almatiban gyorskorcsolyában aranyat nyert.


A szegedi Petra Almatiban 500 méteren nyert. Ezzel sporttörténelmet írt - korábban ugyanis magyar hölgy még sohasem szerzett vk-aranyat.

"Felfoghatatlan még ez - mondta Petra. – Szét is tártam a kezem a célban... És azt is csak ott észleltem, hogy a többiek elestek: az esést hallottam persze, de ilyenkor nem nézeget az ember hátrafelé, és nem kezd el számolni, vajon hányan is csúsztak ki. Nagy meglepetést szereztem saját magamnak is! Hiába ment jól egész nap, a fináléra ki sem vittem a melegítőfelsőmet, így aztán az eredményhirdetésnél Shaolin felsője volt rajtam. Azt hiszem, ez maradhat kabala a jövőben is, vagy majd megkérek valakit, hogy mindig csak titokban hozza ki a jég mellé a melegítőfelsőmet..."

Történt más rendkívüli esemény is Almatiban: Lina, a válogatott vezetőedzője ugyanis megdicsérte Petrát a futása után!

"Lina szűkszavú ilyenkor is, de végre megdicsért, ahogyan mindenki a stábtagok közül - árulta el Petra. – Sokat jelent nekem ez a győzelem, és nem is csak feltétlenül az aranyérem miatt, sokkal inkább mentálisan. Talán most végre tényleg átszakadt az a bizonyos gát...!"

Liu Shaoang szintén 500 méteren szerzett ezüstérmet. (Hunskate - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség)

2018.11.05.Gratulálunk! Rasovszky Kristóf az év hosszútávúszója!


Rasovszky Kristóf írja: "Múlt héten az a megtiszteltetés ért, hogy a Swimming World magazin megválasztott az év hosszútávúszójának. Köszönöm a bizalmat, és a jövőben igyekszem bebizonyítani, hogy megérdemlem ezt a címet!!"

Rasovszky Kristóf Eb-aranyérmes 25 km-es nyíltvízi úszásban. Videó!


Öt és fél órát küzdött a 17 fokos vízben! Rasovszky Kristóf nyilatkozta: "Az utolsó kör első felében próbáltam egyedül megoldani a dolgokat, tudtam, éreztem, hogy meg kell indulni, hiszen a többiek iszonyú erősek, ezért megpróbáltam egy valamivel rövidebb hajrát mint az 5 és 10 km-en. Aztán amikor sikerült meglépnem előlük, éreztem, talán meglehet a győzelem. Arra figyeltem, hogy a benyúlás most előre jöjjön ki, hátha megint célfotó lenne, de szerencsére előrébb voltam most, mint Ferry ellen. Őszintén szólva 12 és fél kilométer óta azon gondolkodtam, hogy mikor szállok ki... Nem éreztem egyik térdemet sem, fáj a jobb vállam is. Próbáltam felvenni egy iramot, mert tudtam, hogy ha elkezdek lassítani, akkor nagyon nagyon be fogok állni. Muszáj volt előre mennem, mert ha nem megyek, akkor kiszállok valahol 18 kilométernél." (sport365.hu)

2018.11.04.Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid is szerzett egy aranyérmet
vasárnap az úszó világkupa-sorozat rövidpályás pekingi állomásának zárónapján.


A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter vegyesen 2:05.25 perces idővel diadalmaskodott, valamint 200 méter háton 2:04.11-gyel harmadik lett. Hosszú pénteken 100 méter vegyesen és 200 méter pillangón, szombaton pedig 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre, emellett 100 méter háton gyűjtött be egy ezüstöt.
Verrasztó kedvenc számában, 400 méter vegyesen állhatott fel a dobogó tetejére, miután 4:04.09 perccel győzött. Ő szombaton 200 méter pillangón gazdagodott egy bronzzal. (m4sport.hu)

2018.08.25.Gratulálunk! Íme Rasó újabb aranya Európa Kupán Koppenhágában.


Rasó írta: Koppenhágában is sikerült nyerni, köszönöm a szurkolást. Nagyon érdekes Európa Kupa volt, élveztem, hogy kanálisokban úsztunk. Elég jól jöttek az olaszok és az oroszok is, kemény verseny alakult ki! Az utolsó 400 méteren sikerült kicsikarni a győzelmet, és most elég fáradt, de nagyon boldog vagyok.

2018.08.12.Gratulálunk! Íme Rasó, a hős és az ő harmadik érme, egy újabb arany.


Továbbá a többi magyar hős nyilatkozata a 25km után. Nézzünk fel rájuk, hogy végigcsinálták az öt és fél órát a 17 fokos vízben!

Nyilatkozatok

Rasovszky Kristóf: "Az utolsó kör első felében próbáltam egyedül megoldani a dolgokat, tudtam, éreztem, hogy meg kell indulni, hiszen a többiek iszonyú erősek, ezért megpróbáltam egy valamivel rövidebb hajrát mint az 5 és 10 km-en. Aztán amikor sikerült meglépnem előlük, éreztem, talán meglehet a győzelem. Arra figyeltem, hogy a benyúlás most előre jöjjön ki, hátha megint célfotó lenne, de szerencsére előrébb voltam most, mint Ferry ellen. Őszintén szólva 12 és fél kilométer óta azon gondolkodtam, hogy mikor szállok ki... Nem éreztem egyik térdemet sem, fáj a jobb vállam is. Próbáltam felvenni egy iramot, mert tudtam, hogy ha elkezdek lassítani, akkor nagyon nagyon be fogok állni. Muszáj volt előre mennem, mert ha nem megyek, akkor kiszállok valahol 18 kilométernél."

Székelyi Dániel: "Valahol 7 és 12 kilométer között éreztem a holtpontot. Nagyon-nagyon rossz volt akkor, de ahogy megindultak a többiek, meglepetésemre én is tudtam velük tartani a tempót. Ennyi felkészüléssel szerintem ez egy nagyon jó eredmény, úgyhogy meg vagyok elégedve a 14. hellyel!"

Olasz Anna: "Ebben a ruhában, ebben a vízben, ezek között a hullámok között ez életem eddigi legnehezebb huszonöt kilométere volt. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy gondoltam, nem érdemes végigmenni, de aztán láttam, hogy még el tudok menni a többiekkel, illetve láttam olyan arcokat, akiken az látszott, még nálam is jobban szenvednek, gondoltam, akkor nehogy már ne tudjam végigcsinálni. Bár voltam már ezüstérmes vébén és Eb-n is, azaz ezzel a 6. hellyel nem szabadna elégedettnek lennem, de a körülményeket figyelembe véve most mégis az vagyok."

Sömenek Onon Kata: "Annához hasonlóan nálam is jött több holtpont, a 10 kilométer után ugyebár azt mondtam, hogy soha többé nem akarok ebben a ruhában úszni, aztán most mégis végigcsináltam a huszonötöt is. Nagy küzdés volt ez önmagammal, sajnos Sharon kétszer is meghúzta a mezőnyt, szerintem picit feleslegesen, mert végül ő is teljesen kikészült tőle, és elment az első helye. Ettől függetlenül tényleg néha abból lehetett erőt meríteni, hogy láttad a többieket, mennyire szenvednek, és erősebbnek akartad érezni, mutatni magad náluk. Azok miatt csináltam végig elsősorban, akiknek csalódást okoztam a váltóban elkövetett hibámmal, szerettem volna bebizonyítani, hogy képes vagyok végigcsinálni." (Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Rasovszky Kristóf Eb-aranyérmes 25 km-es nyíltvízi úszásban. Videó!

2018.08.09.Gratulálunk Verrasztó Dávid! 400 vegyesen arany 4:10.65
idővel az úszó Európa-bajnokságon Glasgow-ban!
Gratulálunk Késely Ajnának, aki 16 évesen 400 gyorson 4:10.65 idővel
ezüst érmet nyert a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság úszóversenyen.
Gratulálunk Kristóf! Te szuper gyors vagy 10 km-en is!


Nyíltvízen 1:49:28.2 idővel holtversenyben ezüst. Büszkék vagyunk rád!

2018.08.08.Gratulálunk! Újabb magyar aranyérem az úszó Európa-bajnokságon Glasgow-ban!


Rasovszky Kristóf 21 évesen, 5 km-en, nyíltvízi versenyen aranyérmet nyert!

2018.08.06.Gratulálunk Kapás Boginak! Itt az újabb arany 200 pillangón.


Bogi írta: A szívem vitt előre a 200 pillangó közben, hiszen imádom ezt a számot, ez szerintem látszott. Új egyéni csúccsal megvan az arany! Köszönöm, hogy velem voltatok!

2018.08.05.

Gratulálunk fiúk! 200 pillangón Milák Kristóf 1:52.79-cel arany,
Kenderesi Tamás 1:54-el ezüst érmet nyertek
a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság úszóversenyen.


2018.08.04.Gratulálunk Késely Ajnának, aki 16 évesen 800 gyorson 8:21.91 idővel
ezüst érmet nyert a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság úszóversenyen.


2018.03.18.Gratulálunk Sándor! Megnyerte a 3000 méteres szuperdöntőt


"Kört adott a világ élmezőnyének, megnyerte a 3000 méteres szuperdöntőt, ezzel összetettben a második helyen végzett Liu Shaolin Sándor a montreali rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon."(Hunskate - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség)

2018.02.22.Gratulálunk fiúk! Ez Magyarország első téli ötkarikás aranyérme!


Olimpiai aranyérmes a magyar férfi váltó rövidpályás gyorskorcsolyában! Gratulálunk Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor! Hajrá, Magyarország! (kormányzat)

2018.03.03.Gratulálunk Anita! 19,62 m dobással a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte!


Mostanában egyre többször írnak sporttörténelmet szegedi sportolók. Most Márton Anita női súlylökőnek jár a vastaps fantasztikus 19 méter 62 centis dobással a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte! #bartókcsaba #szegedfidesz #nekemszegedazelső

2018.03.01.Márton Anita írta: Holnap este magyarországi idő szerint 21:10-kor


lépek dobókörbe a birminghami Fedettpályás Világbajnokságon. Szurkoljatok nagyon, küldjétek a centimétereket. Izgalmas versenynek nézünk elébe. Aki esetleg nem tudná, új versenyrendszerben fogok versenyezni. A 16 meghívott versenyző 3 darabot lök, majd a legjobb 8 versenyző még 2 kísérletet kap. Ezután csupán a legjobb 4 versenyző lökheti le a 6. kísérletet.
Házkutatás során találták meg az ellopott tárgyait Babos Tímeának. Javasoljuk, hogy időnként tartsanak házkutatást a reptéri alkalmazottaknál. Videó kamerával lássák el a munkaterületüket.
A hozzászólók szerint több utas is észrevette, hogy eltünt a lezárt bőröndjéből valami finomság vagy értéktárgy. Hálás köszönet a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetőségének a fokozott ellenőrzésekért előre is.
Fémérzékelő kapuinál és röntgenberendezéseinél engedjék meg a gyermeket váró vagy tervező nőknek külön kérésre, női biztonsági alkalmazott ellenőrizze a beszálló személyt motozással. (MR)Gratulálunk Babos Tímea! Büszkék vagyunk rád Timi!


2018.01.28. Babos Tímea írta: Elképesztő 2 hét Melbourne-ben!!!!! Első top10-es elleni egyéni győzelem, első Grand Slam-győzelem és vegyes páros döntő!!!??? Jövőre találkozunk Australian Open!!!2017.02.27. Újra top 30-as Babos Tímea Gratulálunk!


A múlt heti, budapesti tornán győztes Babos Tímea a 27. helyre jött fel a női teniszezők világranglistáján. Fucsovics Márton a férfiaknál, legjobb magyarként újra előbbre lépett. Babos egyesben öt győzelmet aratott a múlt héten a BOK Csarnokban, s ez 280 ranglistaponttal, valamint 43 ezer dollár pénzdíjjal járt. (MTI)Gratulálunk a MSÚSZ-MOB-életműdíjjal kitüntett Balczó András öttusázónak,
aki háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok, a Nemzet Sportolója
2018.01.11-én került sor az Év Sportolója gálára. Gratulálunk a díjazottaknak!
2017.12.17. Kapás Boglárka 400 gyorson 3.58.15-ös idővel aranyérmet nyert!
Gratulálunk Bogi!


Kapás Boglárka a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 400 méteres gyorsúszásban 3.58.15-ös idővel aranyérmet nyert.
Bogi írta: Új egyéni és országos csúccsal megvan a 400 arany! Nehéz időszak áll mögöttem, köszönöm a sok biztatást nektek is, boldog vagyok, hogy ezzel zárhatom az évet.Verrasztó Evelyn 200 vegyes ezüst 2.08.09! Gratulálunk!
Megérte a szorgalom és a kitartás.
"Jézus erejével" a világbajnok Tyson Fury útja a csúcsra
A bajnok 450 grammos roma újszülöttként jött a világra
Márton Anita ezüstérmes lett Londonban, az atlétikai világbajnokságon! Szívből gratulálunk!


2017.08.09. Márton Anita második helyen végzett az atlétikai világbajnokságon! Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője a hatalmas hatodik dobásával, 19.49 méteres teljesítménnyel ezüstérmet szerzett női súlylökésben a londoni világbajnokságon. Márton Anita kedden nem sok időt töltött a pályán, hiszen a selejtezőben rögtön az első dobásával teljesítette a 18.30 méteres kvalifikációs szintet. A magyar súlylökő az első sorozat hatodik versenyzőjeként 18.76 méterre lökte a súlyt.

Szerdán késő este szakadó esőben rendezték meg a női súlylökés döntőjét a londoni atlétika világbajnokságon. Az időjárásról mindent elmond, hogy az összes kör után külön kiseperték a vizet a dobókörből. Márton Anita olimpiai bronzérmes atléta a döntőben is jól kezdett, első lökése 18.50 volt, és ezzel az első kör után a negyedik helyen állt. (behir.hu)2017.08.09. Bronzérmet szerzett dr. Baji Balázs a londoni atlétikai világbajnokságon.


Szenzációs futással bronzérmet szerzett dr. Baji Balázs a londoni atlétikai világbajnokságon. A békéscsabai gátfutó a fináléban nagyszerű hajrával, 13.28 másodperces időeredménnyel ért célba. A sprinter pályafutása legnagyobb sikerét könyvelheti el a tavalyi EB ezüst után. A gátfutó édesapja, Baji Lajos a békéscsabai családi házban mutatta meg a versenyző eddig megszerzett érmeit, kupáit és elismeréseit. A sprinter szülei testnevelők, így egyértelmű volt, hogy gyermekeik is sportolnak majd. Balázs több mindent kipróbált, a labdajátékokat követően végül az atlétikánál és a 110 méteres gátfutásnál maradt.

Az edzések mellett a tanulásban is mindig élen járt, már élsportolói pályafutása alatt végezte el az állatorvosi egyetemet. – Nekünk nem kellett nagyon a leckét ellenőrizni és azt sem, hogy megy-e edzésre vagy sem. Örültünk az eredményeinek és annak, hogy jól érzi magát abban a közösségben és tette a dolgát. A tanulmányokat illetően pedig lehet látni, hogy végzett állatorvos, tehát nem hanyagolta el azt sem, gondolt a sport utáni jövőre – árulta el a büszke édesapa. (behir.hu)Köszönöm Magyarország!!! A kemény munka mindig kifizetődik!Nézd meg, hogyan értékelte a mai 400 vegyest és a budapesti VB-t!Itt az első arany. Katinka világbajnok a 200 vegyes úszásban 2:07.00 idővel!
Gratulálunk Verrasztó Dávid! 400 vegyesen világbajnoki ezüstérmes 4:08.38 idővel.
Gratulálunk Milák Kristóf! A 17 éves junior világcsúccsal
világbajnoki ezüst 100 pillangón 50.62 idővel.
Gratulálunk! Itt az ezüst Cseh Lászlónál és az arany Chad Le Closnál!


Az úszó-világbajnokság szerdai versenynapján a 200 méteres pillangóúszás fináléjában Chad Le Clos arany-, Cseh László pedig ezüstérmet szerzett. A két úszófenomén a medencében és azon kívül is jó barátságot ápol.
A dél-afrikai sportoló nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt egy évben. 2016-ban édesanyjánál és édesapjánál is rákos megbetegedést regisztráltak, de szerencsére mindketten a helyszínen örülhettek fiuk sikerének. (m4sport.hu)Gratulálunk Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely!


A hetedik helyen végzett a magyar váltó a nyíltvízi úszók csütörtöki /2017.07.20./ csapatversenyében a vizes világbajnokságán, Balatonfüreden. (hirek.sk)Gratulálunk Takács Tamarának!
ÚJABB MAGYAR ARANYAK A KAJAK-KENU EB-N 2017-ben!
Debreceni Sportuszodában 2 GYURTA, 2 ARANY! Gratulálunk!


2017.04.21.

A 100 méter is megmutatta, hogy jó úton vagyunk, amint azt is, hogy sok munka vár még ránk. A fókusz továbbra is a 200 méteren van. Örülök az újabb bajnoki címnek, de a tegnapi nap hőse az öcsém /Gyurta Gergő/, aki egyéni legjobbjával lett magyar bajnok 400 vegyesen. Most pedig már a mai 50 méteres versenyre indulok az uszodába.

2017.04.19.

Gyurta Dani írta: Sokat jelent ez a bajnoki arany 200-on. Az év ezen szakaszában még soha nem jöttem 2:10 alatt. Van javítani való, de még idő is a budapesti VB-ig. Nagyon köszönöm mindenkinek a kitartó biztatást és az építő kritikákat az elmúlt hónapokban!38. születésnapját 3 góllal ünnepelte Gera Zoltán. Gratulálunk!
Hajrá magyarok! Bánhegyi Adrienn többszörös világ- és Európa-bajnok ugrókötélben. Monti csárdásra táncol


    

Hosszú Katinkát, illetve Szilágyi Áront választották a magyar sportújságírók a 2016-os év legjobb magyar női, illetve férfi sportolójának.
Az év edzője díjat Hosszú Katinka edzője, férje, Shane Tusup kapta.


2016.08.15.Bronzérmes a férfi párbajtőr válogatott!

Megvan az újabb érem! Szép volt fiúk! HAJRÁ MAGYAROK!


2016.08.12.Újabb magyar érmek! Cseh László
hármas holtversenyben ezüstérmes 200 méter pillangón!Kapás Boglárka 800 méteres gyorsúszásban bronzérmet szerzett!
A bonyhádi Kenderesi Tamás 200 méter pillangón bronzérmes!


2016.08.10.Szilágyi Áron megvédte olimpiai bajnoki címét!

Megvan az ötödik arany! Az egyetlen férfi aranyunk Rióban! Hajrá magyarok!

"A magyar szívekben szeretetre és összefogásra van szükség".Gratulálunk! Király Gábor a legjobb focista! Gera a legszebb gólt lövő játékos
Gera: "Istennek köszönhetek mindent." 2016.06.14.
LOVASÍJÁSZAT
Beszélgetés a szívelégtelenség okairól dr. Csáky István profeszorral!


/FONT>


Aranyérmet szerzett Medveczky Erika a női kajakosok 1000 méteres versenyében Milánóban, a kajak-kenu világbajnokságon! Gratulálunk!
Császár Mónika és Balczó András olimpiai bajnok házaspár

Példamutató életet élő, 12 gyermeket nevelő Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó életéről itt olvashatsz!
Reichert Gyula: ISTEN RÁNK TALÁL * Telefon
Levél az ifjúsághoz * Szerelem, házasság, család


Magyar világsiker: Szűcs Zoltán csapata, az Attraction Árnyékszínház
Londonban MEGNYERTE a világ leghíresebb tehetségkutatóját!
Őszintén GRATULÁLOK!!! Büszkélkedj, Magyarország!!! (mno.hu)


2013.06.08. A magyar árnyszínházas csapat győzött

Attraction FINAL Shadow Theatre Group on Britains Got Talent 2013 WINNER


2013.06.08. A magyar árnyszínházas győztes kihirdetése

Szépen szerepeltek a magyarok a világhírű brit tehetségkutatóban!
Szenzációs magyar balett! ÓRIÁSI ÉLMÉNY! Ezt nézzétek meg!


    

Gratulálunk! Akikre büszkék vagyunk!Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda márványtáblájára felkerültek

Gyurta Dániel és Risztov Éva az Év sportolója 2012-ben
Kaká a stadionban
Kaká, a hit hőse

Kósa Ferenc: KÜLDETÉS, portréfilm Balczó AndrásrólBALCZÓ ANDRÁS előadásokat tart: "Miért vagyunk a világon?
Van-e rá megoldás? Van-e értelme az életnek?"
"Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszíti,
aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt."
(Lukács evangéliuma 9:24)
Watchman Nee: A LÉLEK ELEMZÉSE - AZ ÉRTELEM

Mi a szellemi és a fizikai halál? SZELLEM, LÉLEK, TESTAZ ÉDEN KERTJE
Az evolúció veszélyeiA kis könyv és a bányász * "Neki legyen dicsőség és tisztesség!"A sisakon: "JESUS ES LUZ" * JÉZUS A VILÁGOSSÁG!
A chilei bányászok Istenről tettek bizonyságot
Szól-e még Isten? Szólt az Úr!Az édesanya éneke * Csak egy anya?
A Lélek indít, menni kell!

Dr. M. L. Rossvally: A haldokló dobos imája Akik Krisztusban vannak1783 nyarán a Laki vulkán kitörése
A Laki-köd, avagy június figyelemre méltó fagya
Lovász Krisztián: Többet érsz, mint gondolodA világon a legdrágább, a legfontosabb dolog a szeretet


FEHÉRKE KÖZBENJÁRÓ IMÁDSÁG Imáddal érintsd meg a világot!

C. H. Spurgeon: Van segítség! Honnan várhatjuk a segítséget?

"KÉRJ JELT MAGADNAK AZ ÚRTÓL, A TE ISTENEDTŐL!"Legyünk méltóak nagy elődeinkhez!
Béres József, a kutató, a Béres Csepp feltalálója
Fazekas István: A megvádolt című drámája


Bally István: Teremtés, evolúció: kell-e választani?

M. Basilea Schlink: AGGODALMASKODÁS

* Rozika az orvosnál - Az Úr kaput nyit a kórházban *BÉCS LEGJOBB KLINIKÁJÁN
A szeretet gyógyít Megtérők imájaTánczos Katalin: Az én MiatyánkomRákóczi imája

A TE KEZEDBEN VAN SZÍVÜNK, URAM,
DÖFD ÁT SZERETETED NYILÁVAL,
GYÚJTSD FEL A LOMHÁKAT,
VEZESD VISSZA AZ ELTÉVELYEDETTEKET,
VILÁGÍTSD MEG A VAKOKAT,
LÁGYÍTSD MEG A HAJTHATATLANOKAT,
BÁTORÍTSD MEG A HABOZÓKAT,
TANÍTSD A TUDATLANOKAT,
GYARAPÍTSD BENNÜNK A HITET,
GYÚJTSD FEL A KÖLCSÖNÖS SZERETET LÁNGJÁT,
S ÚJRA ÉS ÚJRA KÉRLEK,
ADD, HOGY SZERETETED GYARAPODJÉK,
HOGY EZ AZ ISTENI LÁNG
EMÉSSZE FÖL VISZÁLYKODÁSAINKAT. Ámen.

Az Úr áldása legyen az országunkon!Kölcsey Ferenc:"HASS, ALKOSS, GYARAPÍTS: S A HAZA FÉNYRE DERÜL!


Mátrainé Fülöp Irma írásai AHOL A TI KINCSETEK

Sárkány Győző: Térjetek meg, és szülessetek újjá!

GEDEON, A NÉPFELSZABADÍTÓ

ISMERTESD MEG FIAIDDAL ÉS FIAIDNAK FIAIVAL! (5Mózes 4:9/b)

Ti készen legyetek! NYOLC ÓRA A MENNYBEN

Egy asszony, aki látta a Mennyországot

"Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját."
(Jelenések 2:10b)

Sárkány Győző: "Ímé, eljövök hamar!"
Azoknak, akik szeretik az Urat, ez örömhír!

Jelenések 3:7-13 magyarázata
"Ti a Sion hegyéhez járultatok, és az élő Isten városához, a mennyei Jeruzsálemhez és az angyalok ezreihez; az elsőszülöttek ünnepi seregéhez és gyülekezetéhez, akik fel vannak jegyezve a mennyekben, mindenek bírájához, Istenhez és a tökéletességre jutott igazak szellemeihez; az új szövetség közbenjárójához, Jézushoz és a meghintés véréhez, amely hatalmasabban beszél, mint az Ábel vére." (Zsid 12:22-24)

AMA FÉNYES HAJNALI CSILLAG
AZ ÉLET VIZE ÉS AZ ÉLET FÁJA - betekintés a Mennybe


JESSE DUPLANTIS: MENNYEI ÁTÉLÉS

A klebelsbergi iskolareform     Falusi család életének szépségeiFUZÁRIUMGOMBA HATÁSA

Akkoriban 11 éves voltam, és eszembe sem jutott, hogy az orvos meghalni küldött haza. Ránéztem, "Igen doktor úr, de egy napon Isten meg fogja gyógyítani a testem. Akkor egészséges és erős leszek." Akkor már hittem, mivel a mami olvasta nekem Isten Szavát, beszélt nekem Jézusról, úgyhogy a hitem erős volt. Azokban a napokban a mami kedvenc igeverse a következő volt: "Minden lehetséges annak, aki hisz." valamint "az Istennek semmi sem lehetetlen."

BETTY BAXTER IGAZ TÖRTÉNETE

WILLIAM COLGATE TÖRTÉNETE    A BŰN - JÁTÉK A TŰZZELA TEÁSCSÉSZE
Roy Krisztina: TÉVELYGŐK ÚTON A MENNY FELÉA testvéri szeretet határtalansága!
7 KISKACSA TÖRTÉNETE


Fotó: Daily Mail
Fába szorult a lovacska
Az egész emberiség egy nagy út előtt áll. Jézus Krisztus megígérte, hogy egyszer eljön a felhőkben, és akkor elragadja e Földről mindazokat, akik hittek Isten mivoltában, szívükbe hívták Őt, és ezáltal Isten gyermekei lettek. A sírban lévőket feltámasztva, az élőket meg átváltoztatva ragadja a mennyekbe. Mivel sohasem tudjuk, hogy mikor jön, fontos, hogy már előre alaposan felkészüljünk, s ennélfogva minden pillanatban útra kész állapotban éljünk.
Mátrainé F. Irma: LEGYETEK KÉSZEN!A 'hajó' kandzsi (kanji) Nóé bárkájára emlékeztet.Nóé bárkájában nyolc ember menekült meg.
Makai Rozália: Nóé története a Bibliában


Írók, filozófusok, régészek gondolatai a Bibliáról"ISMERD MEG A BÖLCSESSÉGET ÉS AZ INTÉST,
ÉRTSD MEG AZ ÉRTELMES MONDÁSOKAT!"
(BIBLIA Példabeszédek 1:2)

Van út a Mennybe! A BIBLIA

Ki mondaná el ISTEN a Te szépségedet?

Bally István: Teremtés, evolúció: kell-e választani?

HÁNYSZOR OLVASSAM EL A BIBLIÁT?

C. H. Mackintosh
Elmélkedések Mózes 2. könyvéről, 7-11. fejezetből

JANNÉSZ ÉS JAMBRÉSZ A FÁRAÓ KÉT VARÁZSLÓJA"Az emberek azért magányosak, mert falakat emelnek hidak helyett."
Antoine de Saint-Exupery

Antoine de Saint-Exupery: FohászPRÉDIKÁTOR - Életmentő állomás


Jézus Krisztus kiontott vérének ereje
Japán és egy amerikai katona találkozása
Wim Malgo: Vérontás nélkül c. könyve alapján

Smith Wigglesworth: Jézus nevének ereje

Jézus, neved oly csodálatos dalt halljuk.

MIT TEHET EGY GYERMEK VAGY IFJÚ JÉZUSÉRT?

Mátrainé Fülöp Irma: BÍZZATOK! c. könyvéből történetek
A BÖLCSESSÉG AZ UTCÁN KIÁLT
A BÖLCSESSÉG ISTEN ÚTJÁN VEZET
Példabeszédek 2. az Ószövetségből.


KI TANÍTOTTA A MADARAT?
ISTEN CSODÁI AZ ÁLLATVILÁGBAN
Roy Krisztina: NAPORSZÁGBAN
EGY GYERMEK ÜZENETE SZÜLEIHEZ
Karácsony körül új árva fiúcska került hozzánk az utcáról. Szülei éhen haltak, ő pedig otthonra vágyott. A tanulókkal éppen egy karácsonyi éneket gyakoroltunk:
Farkas Jánosné, a FEHÉRKE írójaEgy juhnyáj! A JÓ PÁSZTOR c. mesekönyvből részlet
23. ZSOLTÁR az ÓSZÖVETSÉGBŐL HALLHATÓ
A körberepedt koponya ITT VOLT AZ ÚR JÉZUS
Egy kisgyermek csodálatos gyógyulása


Jézust mindennél jobban kell szeretnünk
KEMPIS TAMÁS: KRISZTUS KÖVETÉSE (Részletek)
Zimányi József: Miért énekel a fülemüle?


A fülemüle apuka és a pók anyuka példája


HÁLAADÁS ISTEN HŰSÉGES SZERETETÉÉRT
138. ZSOLTÁR az ÓSZÖVETSÉG CD-ről


ÍGY TÖRTÉNT
Egy kislány gyermeki hite és szeretete
ÉLETRAJZOK

"Az igaznak emlékezete áldott!
(Példabeszédek 10:7)

"Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz."
(Zsidókhoz írt levél 13:8)

Jézus Krisztus él, és ma is gyógyít.Gazdag István: Néhány élmény betegekkel
Lázár sírja Bethániában
Gazdag István: Egy a szükséges dolog


AZ IGE "A KERESZT" 1. rész"Keresztről való beszéd" 2. részElisabeth Seiler misszionáriusnő Kinában (1889 - 1974)

ELHÍVÁS - VEZETÉS
HIRDESSÉTEK CSODÁLATOS DOLGAIT! könyve alapján

Ígéretet tett, hogy soha senkinek nem szól, ha valamire szüksége van, hanem egyedül Jézushoz fordul. Csodálatos imameghallgatást és vezetést tapasztalt. Leírta élményeit mit élt át Jézus Krisztussal, Ura szolgálatában. Élete, példája bátoríthat az Úr Jézus Krisztus követésére, odaszánt életre és szolgálatra. Mennyei telefonja működött.

Elisabeth Seiler írásaiA Niagara vízesésre nézve könnyek patakzottak arcán!
"Istenem, ilyent helyezz belém! Az én legbensőmből folyjon,
mint itt ez, bő, sebes folyója az ÉLŐ VÍZNEK!"
Égett a vágytól, hogy az emberekkel megismertesse Megváltóját.

Smith Wigglesworth élete (1859 - 1947)Dr. Kiss Ferenc Kossuth-díjas orvosprofesszor élete (1889-1966)

a "Ti vagytok a föld sója" és
az "Élő kövek" c. könyvek alapjánSárkány Győző prédikátor élete (1908-1980)

Sárkány Győző és Győzőné: MEGHALLGATOTT IMÁK írása alapján

Bölcs ember bölcs életeZimányi József lelkipásztor élete (1917-1998)
Sztálin lágereiben a hitéért
Tűzoszlopoddal jéghegyek között

A GYŐZTES OLDALÁN Mi a hit? Tudom kinek hittemAnja Vyyrylainen: Tiszta-e menyasszonyi ruhád?

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.comÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOKMátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István tanításai22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza az elejére!
Vissza a menüre!