HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő weblapja

Én hirdetem az élő Úr dicséretét dal itt!

"Ti vagytok a Föld sója." (Máté 5:13a)
"Ti vagytok a világ világossága." (Máté 5:14a)
2023.09.12.Nick Vujicic motivációs előadó és evangélista előadása Szegeden


A történetemet szeretném ma este elmesélni. Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a világon annyi országot bejárhattam. Tudjátok, hogy a szüleim szerbek. Ausztráliában születtem. Az Egyesült Államokban élek. A feleségem japán mexikói keverék. 40 éves vagyok, Sok helyet bejártam. Sok helyet szeretek. Mindenkit szeretek, akivel találkozom. A szüleim mindig azt mondták, nézz az emberek szemébe.

Gyermekként megtanultam, hogy mindannyiunknak vannak hullámvölgyei. Fel és le! Fel és le! Vannak jó és rossz napjaink. A ti fájdalmatok eltér az enyémtől. Nem tudom megérteni a fájdalmatokat, ahogy ti sem látjátok át az enyémet. De sok félelemben osztozunk. A visszautasítás. Szeretlek benneteket. Értékesek vagytok. Van számotokra remény. Istennek van terve velem. Csodálatos alkotás vagyok. Nem számít, hogyan nézek ki. Hanem az, hogy ki vagyok. Ez számít igazán. Nem számít, hogy hol élek. Tudjátok, hogy hol van otthonom? Odafenn! És amíg hazaérek, azt akarom, hogy valamit változtassak ezen a földön.

2023.03.12.Nick Vujicic motivációs előadó együtt imádkozik Magyarország vezetőivel.


Imádkozunk, hogy az Úr áldja meg a vezetőinket és a békét szerető embereket. Isten áldja meg Magyarországot! Dicsőség és hála az Úré! "Dicsőség a magasságban Istennek, és a Földön békesség, és az emberekhez jóakarat." (Lk 2:14)

2023.03.12.Novák Katalin: Kezek és lábak nélkül, hittel és szívvel élni
Minden alkalommal tanulok Nick Vujicictól, amikor találkozom vele.


Köszönöm, Nick, hogy segítesz nekünk értékelni az életünket! Living without arms and legs, with faith and heart - I learn from Nick Vujicic every time I meet with him. Thank you, Nick for helping us to appreciate our lives!

2023.03.11.Nick Vujicic motivációs előadó és evangélista előadása a Budapest Arénából


23:52-től látható ez a videón. Higgy, remélj, szeress - Nick Vujicic, a végtagok nélkül született motivációs előadó és evangélista előadása 2023. március 11-én, 19 órától a Budapest Arénából. Nick sokakat inspirál a remény és a pozitivitás üzenetével. Mondanivalójának egyik legerősebb aspektusa az, ahogyan Isten feltétel nélküli szeretetének fontosságát hangsúlyozza az életében. Vujicic hite állandó erőforrás, remény és útmutatás számára - legyen az számunkra is!

"Én még nem láttam hálás embert, aki panaszkodna, és nem láttam panaszkodó embert, aki hálás lenne." (Nick Vujicic) Örömömre és megtiszteltetésemre szolgál, hogy itt lehetek köztetek. Hogy vagytok Magyarország? 40 éves vagyok, férj és 4 gyerek édesapja. Amikor Isten azt bízza rám, hogy látogassak el egy országba, akkor el fogok menni. Szeretlek benneteket. Legyél hálás azért, amid van! Isten a szeretet. (Olvashatod 1Jn 4:7-21)Nick Vujicic idézetei


Csodálatos tanúság! "Sokszor kérdezik tőlem: Nick, boldog lennél ha lennének kezeid és lábaid? Én azt feleltem nekik: Nem hiszem, hogy a boldogság a végtagokban lenne. Ha így lenne, mindenki akinek vannak kezei és lábai boldog lenne... A boldogság forrása benned van..."

"Legközelebb, amikor valami váratlan esemény gátolja a terveid megvalósítását, próbálj pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, ne akadályként tekints a történésekre! Keresd a rejtett ajándékot - a lehetőséget, amely áldásos lesz rád vagy a környezetedben lévő emberekre nézve."

Nick Vujicic: "Van pár dolog az életben, amit se irányítani, se megváltoztatni nem tudsz, élned kell vele. Döntést kellett hoznom, hogy mérges legyek-e Istenre azért, amim nincs, vagy hálás legyek azért, amim van. Én dönthetek. Te dönthetsz. Úgy is dönthetünk, hogy kitartunk a csalódásaink és a hibáink mellett.

Dönthetünk úgy, hogy keserűek, dühösek vagy szomorúak maradunk. Vagy amikor nehézségekkel és bántó emberekkel kerülünk szembe, dönthetünk úgy is, hogy tanulunk a tapasztalatainkból, és továbblépünk, vállaljuk a felelősséget a saját boldogságunkért."

2019.10.25.Orbán Viktor és Nick Vujicic Magyarországért imádkozott


A Magyarországon tartózkodó keresztény motivációs tréner, Nick Vujicic mai két előadása között Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott a Karmelita kolostorban. A kormányfő Facebook-oldalán két fénykép megjelent a találkozóról, a másodjára kitett fotó tanúsága szerint együtt imádkoztak.

Nick Vujicic is kitette a képet Instagram-oldalára, amely mellé írt rövid posztjában elárulta, Magyarországért imádkoztak Orbán Viktorral. A motivációs tréner hozzátette: izgatottan várja, Istennek mi a terve Magyarországgal. Soli Deo gloria! (magyarnemzet.hu)Isten éltesse az egész családot!


Nick Vujicic, a példaértékű életet élő fiatalember motivációs előadóként tevékenykedik, emberek százain-ezrein segítve ezzel. Magánéletét illetően pedig nagy boldogságban élnek gyönyörű feleségével. Ahogy mondani szokta: elfogadta, hogy választottját nem tudja a karjaiban tartani, de a szívével mégis képes átölelni őt.Nick Vujicic beszél az iskolai bántalmazásről, amit átélt 8 évesen.
A szeretet mindenre képes! A gyűlölködés nem menő többé!
Gratulálunk Nick Vujicicnak az ikrei születéséhez!


A végtagok nélküli motivációs előadónak 2017. december 20-án ikrei születtek.
Az Úr áldja meg őket gazdagon!Már két gyermekkel áldottak! Halleluja!


"Isten karja sosem túl rövid. Bárkihez képes elérni. Meríts erőt ebből! Merj próbát tenni, és merj olyan magasra emelkedni, ahová képzeleted röpít. Számíthatsz a kihívásokra, az akadályokra, de fogadd úgy ezeket, mint "jellemépítő tapasztalatokat". Tanulj belőlük, emelkedj föléjük! (Nick Vujicic)Kéz és láb nélkül is lehetsz boldog


"Mire nyolc éves lettem,

már sok éve azzal voltam elfoglalva, hogy csodáért imádkozzam. Mert az Isten csodát tud tenni, ugye ez áll a Bibliában is. És folyamatosan kezekért és lábakért imádkoztam, mert azt gondoltam, hogy ez adhat reményt. És azt mondtam magamban: Istenem, ha kezeket és lábakat adsz, bejárom a világot és mindenkinek a te csodádat hirdetem majd. De hiába imádkoztam. Isten nem adott nekem se kezet, se lábat. És akkor azt mondtam: Istenem, ha már nem adtál kezet és lábat nekem, legalább használd fel a fájdalmamat, mert ha csak egy embernek is reményt adok azzal, hogy megmutatom, így is tudok élni, akkor már megérte. És tudd te is, hogy ha nem kapod meg a csodát, akkor te magad lehetsz a csoda valaki másnak az életében. Úgy, mint én." (Nick Vujicic)

ÉLETE * Congratulations to Nick Vujicic Kanae MiyaharaNick Vujicic weds Kanae Miyahara * ESKÜVŐJÜK 2012.02.12.
Nick Vujicic apa lett! Dicsőség és hála az Úrnak!

Néhány napja írtunk a karok és lábak nélkül született Nick Vujicicről. A példaértékű életet élő fiatalember motivációs előadóként tevékenykedik, emberek százain-ezrein segítve ezzel. Magánéletét illetően pedig nagy boldogságban élnek gyönyörű feleségével, akivel idén házasodtak össze. Ahogy mondani szokta: elfogadta, hogy választottját nem tudja a karjaiban tartani, de a szívével mégis képes átölelni őt. Nick-ék pár napja sajtóközleményben tudatták a világgal, hogy gyermeket várnak!! Nick Vujicic: "Nos, ehhez mit szóltok? A feleségem és én gyermeket várunk! A 13. hétben vagyunk. Isten jósága határtalan."

Dicsőség és hála az Úré! Áldott életet kívánunk Krisztussal!Gratulálunk Nick, és sok boldogságot kívánunk! (MR)Lovász Krisztián

Többet érsz, mint gondolod

Tegnap egy Ifjúsági Találkozón vettünk részt a fiataljainkkal Hajdúszoboszlón, ahol egy rendkívül nagy hatású előadást hallottunk. Már maga a címe is önmagán túl mutat: "Többet érsz, mint gondolod." Utalva a fiatalok önértékelésének zavarára; törekedve a kishitűségük oszlatására, és bátorítva őket a legmagasabb szintű és a leghitelesebb Hatalomnak, a Mindenható Isten szavára való hallgatásra. Mert azokra a kérdésekre, hogy "Ki vagyok én? Milyen vagyok én? Miért vagyok én?" bizony kell a válasz. Naponta, sőt naponta sokszor előjönnek az ifjú ember szívéből. Azt kell, hogy mondjam, ezekre legalább ennyi alkalommal, azaz mindenkor születik válasz. Egy válasz, amely elkeseríthet; egy válasz, mely erőt adhat. De mindenek előtt azt kell tudnod, hogy

"Többet érsz, mint gondolod."

De vajon: csak ifjaink küszködnek önértékelési zavarokkal? Csak a fiatalságnak vannak kishitű pillanatai? És vajon ezek a felnőtté váláskor elmúlnak, mintha sohasem léteztek volna? Tudjuk, érezzük, mégpedig a saját bőrünkön, hogy nem így van. Sőt! Igazából felnőttkorban lendülnek támadásba, mert ez egy támadás. Ellenünk. A saját magunk letámadása, saját magunktól. Kivel nem történt már meg, - mert annak nem kell többet templomba jönnie, - akiben felnőttként nem merült még fel, hogy "Ki vagyok én? Milyen vagyok én? Miért vagyok én?" Amikor megkísért minket a "hangya-lét". Látunk, ismerünk olyanokat, akik a munkahelyen alul-, vagy túlképzettek és azt mondták nekik - nem kellenek; akik meghasonlanak önmagukkal, és úgy érzik, nem kellenek. Látunk és ismerünk olyanokat, akik a családban, baráti körben nem találják a helyüket, mert szerintük nincs ott számukra hely. Apák, anyák, nagyszülők, akik kapaszkodók híján, elismerés és megbecsülés nélkül, az élet értelmét, az életük értékét veszítik el. Látunk és ismerünk olyanokat, akiket éppen egy haláleset, gyász, vagy betegség, egy testi-lelki próbatétel rendít meg, mely hatalmasabb, mint a legmegrázóbb földrengés. És lehet, hogy nem csak látunk és ismerünk ilyeneket, hanem éppen mi magunk vagyunk azok, akik ebben vagyunk. Pedig tudjál róla:

"Többet érsz, mint gondolod."

És ezt sem magamtól mondom. Nem is csak egy Ifjúsági Találkozó fiataloknak szóló mottóját idézem, hanem kezembe veszem a Bibliát. Az Élet Könyvét, életem zsinórmértékét, az élő Isten, élő szavát, és ujjongó lélekkel hirdetem: ha lelki szegény vagy is, ha sírsz is, éhes vagy az igazságra, és ha üldözést és támadást is kell elszenvedned, azaz haszontalannak, feleslegesnek és értéktelennek érzed is az életedet, - olyan hangya-létben - el ne feledd, hogy éppen ezáltal leszel a legnélkülözhetetlenebb a földön. Mert lehet, hogy a rokonnak, a szomszédnak, a munkatársnak van egy lesújtó szava Hozzád, de Isten, a Te mennyei Atyád is szót kér. Szót kér és hív! Szót kér és üzeni személyesen:

"Ti vagytok a Föld sója...Ti vagytok a világ világossága." (Máté 5:13a;14a)Só vagy! Világosság vagy! Nélkülözhetetlen az életed, mint ahogy ezek nélkül sincs, nem lehet ÉLET! Miért? Mert küldetésed, szolgálatod van ebben a világban, mégpedig olyan, amit Helyetted senki, - érted? - senki nem fog elvégezni!!! Mert "Többet érsz, mint gondolod." És már nemcsak pusztán ember voltod látható, hanem tanítványságod is. Mert sóvá és világossággá éppen Jézushoz kötöttséged tehet. A tanítvány ezáltal az, aki Jézushoz kötött emberként éli életét! Tanítvány az, aki az Ég és a Föld Királyához, Krisztushoz tartozik. Tanítványság. Amikor nemcsak földi relációkban gondolkozol, hanem észreveszed, hogy nyílik az atyai ház ajtaja, és haladsz, és mutatsz abba az irányba. Tanítványság. Amikor nemcsak a mennyek országa felé fordulsz, hanem földi küldetést is kapsz. Így, a tanítvány a legértékesebb ember a világon, mert az eget is, és a földet is figyeli. Jézus nem önmagát, hanem tanítványait nevezi sónak, és a Földön való működést bízza rájuk. Saját munkájába vonva be őket. De a só egyedül azáltal tarthatja meg a Földet, hogy só marad, azaz megmarad a tisztító, fűszerező ereje. Nem akar több lenni, de kevesebb sem. Ugyanígy a tanítványnak is abban kell hűségesnek lennie, amivé Krisztus hívása tette őt.Testvérek! Jézus nem azt mondja, hogy "sóvá kell lennetek". Mert nem a tanítvány akaratára van bízva, hogy akar-e só lenni, vagy sem. Nem is azt mondja, hogy "legyetek a Föld sója", hanem ők már azok, - akár akarják, akár nem - és éppen annak a hívásnak az erejével, ami elérte őket. "Ti vagytok a Föld sója." Ám azt is látni kell, hogy ha a só megízetlenül, megszűnik só lenni. Megszűnik hatni. Akkor valóban csak arra jó, hogy kidobják Ez a só jellemzője. Mert mindent, a legromlandóbb anyagot is meg lehet sóval menteni, csak a megízetlenült a só, megy tönkre menthetetlenül. Fenyegető ítélet a tanítvány felett. Fenyegető ítélet a Jézushoz kötött, értékes ember felett, mert a Földet a tanítványnak kell megmentenie. Jézus szavai jussanak eszünkbe:

"Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet!" (Mt 28:19a)

Mert ha nem? Menthetetlenül elvész az a gyülekezet, ahol megszűnik tanítványként élni az ember. Jézus hívása azt jelenti, hogy a Föld sójává lenni, vagy megsemmisülni; követni, vagy pedig maga a hívás semmisíti meg az elhívottat. És itt van a világosság látható ragyogása is. Nem arról van szó, hogy "világossággá kell lennetek". Mert a tanítványokat maga a hívás tette világossággá. Maguktól nem lehetnek világossággá, maguktól nem lehetnek értékessé. És megint csak nem azt mondja, hogy "nektek van világosságotok", hanem, hogy

"Ti vagytok a világ világossága"!


A múlt héten múlt 65 éve, hogy Hitler koncentrációs táborában kivégzett nagyszerű teológus, D. Bonhoeffer erről így ír: "Jézus, aki kinyilatkoztatásszerűen mondja magáról: én vagyok a világ világossága, ugyanez a Jézus mondja tanítványainak ugyancsak kinyilatkoztatásszerűen: ti vagytok a világosság egész életetekben, amennyiben ragaszkodtok a híváshoz." Ha a só veszélybe kerülhet, és megízetlenülhet, a világosságra is vigyázni kell. Nem maradhattok elrejtve, a világosságnak ragyognia kell! Ez nem puszta észrevehetőséget jelent tehát, hanem azt, hogy messziről kell látszania. Néhai Rózsai Tivadar "refis" vallástanár: "Nem kell mindig Krisztusról beszélned, de élj úgy, hogy kérdezzenek Róla!" És lehet, hogy sokszor elbújnánk, és szeretnénk hangyává zsugorodni, de Isten minket embernek teremtett! Embernek, aki hihet Benne. Tanítványnak, aki követheti Őt. Értékesnek, aki adott helyen pótolhatatlan! Azt kívánom, hogy a mai napon ébresszen fel a Jézushoz kötöttség ereje, és értsd meg végre:

"Többet érsz, mint gondolod." Ámen.Ádámné Marika: Találkozásaim az élő Jézus Krisztussal

"Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz."
(Zsidókhoz írt levél 13:8)"Örök szeretettel szerettelek..." (Jeremiás 31:3)

A világon a legdrágább, a legfontosabb dolog a szeretetÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN

VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKMátrainé F. Irma írásai
Gazdag István tanításai Zimányi József prédikációi

[ ELRAGADTATÁS | MI LESZ A VILÁGGAL?|
|Hiszek Jézus Krisztusban |Bemerítés a Biblia alapján|
|Nóé története a BIBLIÁBAN| A páskabárány elrendelése|
|A kereszt szükséges | HARMADNAPON FELTÁMADOTT!|
|Akik Krisztusban vannak| PÜNKÖSD | TÖRTÉNETEK|

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!