HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő

"Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra,
megállhassatok az embernek Fia előtt!" (Lukács evangélium 21:36)2023.07.24.Égett a svéd nagykövetség Bagdadban - GEOrgPOLITIKA


Az éjszaka fiatalok százai rohamozták meg a skandináv ország nagykövetségét az iraki fővárosban. Az erőszakba torkolló tüntetés oka az, hogy Svédországban ma ismét Koránt akarnak égetni. Az elmúlt hetekben több ilyen akció volt Stockholmban, amelyet a svéd hatóságok sajnálatos módon engedélyeztek is. A tüntetők Muktada al-Szadr síita vallási vezető nagyméretű fotóit is magukkal vitték a tüntetésre. Al-Szadr állítólag már visszavonult a politikából, ám hívei mégis kimentek az utcára. Nem tudni, hogy a híres Mahdi-hadsereg, amely a legkomolyabb síita milíciának számított az amerikaiak elleni harcban, mennyire mobilizálható napjainkban, ám a felvételek alapján, amelyek bejárták a világsajtót, nagyon is az lehet.2023.07.16.Georg Spöttle Azerbajdzsánból jelentkezik.
Hatalmas csapást mért Oroszország az ukrán hadseregre.


Az Ultrahang legfrissebb adásában Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kapcsoltuk Azerbajdzsánból. A műsor első felében megosztotta ottani tapasztalatait, majd az orosz-ukrán háború aktuális fejleményeiről kérdeztük.

2023.07.15.Nógrádi György: Ukrajna mellett újabb globális háborúra készül a világ?


Az Ultrahang legfrissebb adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő beszélt az orosz-ukrán háború aktuális kérdéseiről, a NATO-csúcs tanulságairól, az orosz gázszállítás leállításáról, egy új globális háború lehetőségéről és Zelenszkij félreállításának lehetőségeiről.

2023.07.12.JOE BIDEN legkínosabb pillanatai
Amerika ennél jobbat érdemel!


Joe Biden az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Jelenleg a szabad világ vezetője. Azonban folyamatosan elesik, megbotlik, felborul. Nem lehet, hogy az USA más elnököt érdemel? Biden az, aki nem tud felmenni egy lépcső, nem tud leszállni egy bicikliről, úgy hogy ne esne el. Miközben Joe Biden bukdácsol, addig pénzemberek az ukrán-orosz háborún milliárdokat keresnek. Egy ember van Amerikában, aki a békéről beszél, ő pedig Donald Trump. Véleménye egybeesik Orbán véleményével. Apáti Bence elmondja a véleményét a kérdésről. (Patrióta)

2023.07.10.Robert C. Castel: Elkezdődött Putyin és Erdogan játszmája?


Az Ultrahang legfrissebb adásában Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő, a Neokohn főmunkatársa volt a vendégünk, akivel az orosz-ukrán háború aktuális fronthelyzetéről, Erdogan és Putyin különös játszmájáról, lőszerhiányról és a vilniusi csúcs várható fejleményeiről beszélgettünk.

2023.07.06.Putyinék átkutatták a Wagner csoport alapítójának


szentpétervári kastélyát, de a legbizarrabb dolgairól fotókat is "kiszivárogtattak" az egyik Kreml-közeli lapban. Körbejárták az orosz sajtót azok a felvételek, amelyeket Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetőjének a házában és irodájában készítettek a nyomozók, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök a június végi lázadás miatt házkutatást rendelt el a zsoldossereg vezérénél Szentpéterváron. A nyomozás során egészen dermesztő dolgokra bukkantak az ingatlanokban. Parókák, aranyrudak, pörölykalapácsok és egy bekeretezett kép, amelyen levágott fejek láthatóak. És ez még nem minden. (Hetek)

2023.07.06.Jevgenyij Prigozsin különbözó parókákban (La Vanduardia)
A Wagner csoport alapítójának fényűző kastélyában aranyrudakat,


nagy mennyiségű készpénzt, fegyvereket, lőszert, valamint különböző színű és fazonú parókákat találtak. A szentpétervári kastélyban többek között saját imaszoba is van a falon ikonokkal, privát úszómedence piros műanyagcsúszdával, jól felszerelt orvosi szoba, egy bekeretezett fotó, rajta Prigozsin ellenségeinek a levágott feje, útlevelek, és egy preparált krokodil. (Kanal13)

2023.07.05.Nógrádi György: Veszélyben a zaporizzsjai atomerőmű?


Ukrajna: ma éjjel óriási támadás indul a zaporizzsjai erőmű ellen? Az Ultrahang legfrissebb adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a vendégünk, akivel az orosz-ukrán háború aktuális híreiről, a Sanghaji Együttműködési Fórum idei üléséről, az F16-os vadászrepülőkkel kapcsolatos döntésről és a zaporizzsjai atomerőmű aggasztó helyzetéről beszélgettünk.

2023.07.01.Lavrov: Színtiszta hazugság, hogy az oroszok
felrobbantanák a zaporizzsjai nukleáris erőművet.


A keddi kramatorszki rakétacsapásról szólva kilátásba helyezte, hogy az orosz erők továbbra is el fogják pusztítani az ukrán hadsereg és a nyugati "zsoldosok" gyülekezési helyeit. Hozzátette, hogy ha Ukrajna civil létesítményeket használ fel ilyen katonai összejövetelekre, az a nemzetközi humanitárius jog megsértése, és háborús bűncselekmény.

"Amit mondanak, hogy állítólag felrobbantanánk önmagunkat, miközben egy nukleáris létesítményben tartózkodunk, nos, kell-e ezt kommentálnunk, ez színtiszta hazugság" - mondta Lavrov. Meglátása szerint a híresztelés "illik a jelenlegi ukrán vezetés stílusához". Kifogásolta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) nem nevezi meg egyértelműen, hogy melyik fél szokta lőni az erőművet.

A Wagner-zendülés belpolitikai következményeire vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy Oroszország minden zűrzavarból megerősödve került ki. Lavrov szerint azokkal a nyilatkozatokkal, amelyek szerint "megrepedt az orosz hatalom homlokzata", ezért helyes Kijev fegyverszállítmányokkal való támogatása, a kollektív Nyugat vezetői gyakorlatilag elismerték, hogy ők harcolnak Oroszország ellen, nem pedig Ukrajna. (vadhajtasok)

2023.06.27.Georg Spöttle: Wagner puccs: Prigozsin megszólalt.


Az Ultrahang legfrissebb adásában Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő volt a vendégünk, akivel annak kapcsán beszélgettünk, hogy a Wagner puccs után először szólalt meg Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője. Elmentek a Wagnerék Beloruszba, ahova Putyin elnök előzőleg áttelepített viszonylag nagyszámú nukleáris rakétát. Sok lehetséges forgatókönyv van.

2023.06.25.Robert C. Castel: Puccskísérlet és alku - hogyan tovább?


Az Össztűz friss, rendkívüli adásában Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő, a műsor állandó vendége reagált a hétvége történéseire. Mi történt Oroszországban? Mennyire megszokott, hogy egy magánhadsereg megbízója ellen fordul? Mik az eset tanulságai? (Fekete Rita)

2023.06.25.Csak színjáték volt az egész? Bizarr fordulat,
Wagner visszafordult Moszkvától | Rendkívüli hírek


Egészen bizarr fordulat állt be az oroszországi káoszban, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner lázadó seregének a vezére ugyanis bejelentette, visszafordítja a csapatait alig 200 kilométerre Moszkva határától. A hírek szerint a Belarusz elnöknek sikerült jobb belátásra téríteni a zsoldoshadsereg vezetőjét, ám nagy kérdés, hogy ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök tényleg annyiban hagyja-e. Vagy tényleg arról van szó, hogy csak színjátékot látott az egész világ. Rengeteg a megválaszolatlan kérdés, ennek próbáltunk meg utánajárni. (Hetek)

2023.06.24.Lázadással vádolja a Wagner-magánhadsereg
tulajdonosát Vlagyimir Putyin orosz elnök


Az orosz elnök rendkívüli televíziós beszédet tartott azután, hogy Jevgenyij Prigozsin csapatai élén bevonult a Don melletti Rosztov kormányzati negyedébe és megszállta a fegyveres erők helyi parancsnokságát. A zsoldosvezér azt állítja, az orosz katonai vezérkar rakétákkal támadta a Wagner állásait. Azzal vádolja a generálisokat, elsősorban Szergej Sojgu védelmi minisztert, hogy félrevezette a közvéleményt.(M1 - Híradó)

Vlagyimir Putyin orosz elnök rendkívüli televíziós beszédet intézett az orosz néphez és a Wagner zsoldosaihoz. Árulásnak és hátbaszúrásnak minősítette Prigozsin hadjáratát, aki éppen Moszkva felé menetel magánhadseregével, hogy elszámoltassa az orosz katonai vezetőket. (Hetek)


2023.06.21.Heves harcok dúlnak Kelet-Ukrajnában: az ukránok Mariupol ellen indultak
Donyeck és Zaporizzsja megyében, de súlyos veszteségeik vannak.


A brit védelmi minisztérium szerint az orosz hadvezetés felkészült a Krím védelmére. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter figyelmeztetett: ha Ukrajna a Krímre támad, akkor az ukrán politikai vezetés épületeit veszik rakétáik célba. (M1 - Híradó)

2023.06.10.Jeffrey Sachs nem kertel: Amerika gőgje vezetett az ukrán háborúhoz.


Jeffrey Sachs politikai elemző, tudós, közgazdász. Ő volt Mr. Sokkterápia, aki latin-amerikai és európai országoknak adott gazdasági tanácsokat. Az ENSZ Fejlesztési Bizottságánál volt vezető és a Columbia Egyetemen tanított. Ő vezette a Lancet brit orvosi szaklap koronavírus eredetét kutató bizottságát. Ő mondta ki először, hogy amerikai kutatóprogram keretében jöhetett létre a világjárványt okoz vírus. Az elsők között vetette fel, hogy Amerika áll az Északi Áramlat felrobbantása mögött. A háborúról pedig azt mondta, hogy a washingtoni gőg vezetett a vérontáshoz. Nem volt oka ennek a háborúnak.

A Szovjetunió 1991 végén felbomlott. 1992-ben pedig az USA belépett az arrogancia birodalmába, ami elképesztő volt. Vezetői megfogalmazták, hogy az USA lesz a világ egyetlen szuperhatalma. Így azt tehet, amit akar. Azt képzelték, ha a NATO kibővül, az tovább erősíti az amerikai katonai birodalmat. Bush megígérte Gorbacsovnak, hogy egy arasznyit sem fog kelet felé terjeszkedni. Amerika belekezdett a NATO bővítésébe. Először Magyarországot, Lengyelországot és Csehországot vették fel. Putyin 2007-ben Münchenben figyelmeztetett a NATO bővítések veszélyeire. Még nem készek az igazság kimondására az európai politikusok. Orbán Viktor az egyetlen, aki fel tudta ismerni a veszélyt. Büszkék is vagyunk rá. (Globál/HírTV)

2023.06.17.Ukrajnát is aggasztja a háború nukleáris eszkalációjának veszélye


Már az ukrán diplomáciát is aggasztja a háború nukleáris eszkalációjának veszélye. Ukrajna brit nagykövete a CNN-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: a Nyugatnak nagyon-nagyon komolyan kell vennie azt, hogy Oroszország atomfegyvereket telepít Beloruszba. Moszkva szerint a nyugati erők tehetnek róla, hogy 16 hónappal a háború kitörése után atomháborús veszély fenyeget, mert a britek és az Egyesült Államok is urántartalmú fegyvereket küldenek a frontra. Orbán Viktor tegnapi rádióinterjújában ismét mindenkit felszólított a béketárgyalások mielőbbi megkezdésére. (M1 - Híradó)

2023.06.11.Robert C. Castel: Lengyelül és angolul beszélő "orosz hazafiak"
az ukrán fronton - Információs háború.


Robert C. Castel elemzése az ukrajnai háború jelenlegi szakaszában zajló információs háborúról és a különböző nemzetközi szabadcsapatok szerepéről. Az Unian ukrán hírügynökség szerint nagyszabás információs és pszichológiai hadműveletre készül az orosz hadsereg, hogy félrevezesse a lakosságot az ukrán ellentámadás megindulása után. Miből állhat egy ilyen információs hadművelet? Milyen eszközöket vethetnek be és milyen céllal? Kik a célpontjai? Hozhat ez változást a fronton is? Hogyan lehet védekezni ezzel szemben?

Belgorodi helyzet - Nem szűnnek a harcok a határmenti, belgorodi régióban, ahol Putyin ellenes orosz szabadcsapatok, lengyel partizánok és mindenféle nemzetközi brigádok hatoltak be orosz területre. Hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a "hivatalos" háborúval párhuzamosan ilyen senki által fel nem vállalt frontvonalak is kialakulnak? Látjuk a másik oldalon is a Wagner-csoport vagy éppen Kadirov csecsenjeinek a szerepét, hogy ilyen, ha akarom reguláris, ha akarom magánhadseregként tevékenykednek. Hogyan változtatják meg az ilyen szereplők a háború jellegét? Várható, hogy a jövőben megnő az ilyen bandériumok szerepe? Milyen következményekkel járhat az, hogy ezekre nem vonatkozik például a nemzetközi jog?

Ugyanakkor a belga kormány kérdőre vonja Ukrajnát, amiatt, mert Belgiumban gyártott fegyvereket használtak az orosz csapatok ellen, Oroszország határain belül. Meg lehet őrizni a nemzetállami kontrollt a fegyverek felett, amikor számolatlanul özönlenek a fegyverek Ukrajnába? Ukrajna atomfegyverkezési szándékai Egyes feltételezések szerint a belgorodi behatolás célja egy határ menti atomfegyver-tároló bázis elfoglalása volt. Ez az 1150-es számú vagy másnéven Belgorod-22 nukleáris fegyverek tárolására szolgáló bázis mindössze 17 kilométerre található az ukrán határtól. Lehet realitása annak, hogy Oroszország ilyen érzékeny helyen tároljon atomfegyvereket? És mit jelentene az, hogy ukrán szabadcsapatok kezébe kerülnének nukleáris eszközök? (Hetek)

2023.06.09.Georg Spöttle: Kárpátaljai hadifoglyok érkeztek Magyarországra.


Az Orosz Ortodox Egyház közreműködésével csütörtökön Magyarországra szállították a kárpátaljai ukrán hadifoglyokat. Erre a magyar fél kérésére került sor, egyházak közreműködésével. A moszkvai pátriárkátus honlapján közzétett hír szerint "2023. június 8-án, Őszentsége Kirill moszkvai és egész Oroszországi pátriárka áldásával, az Orosz Ortodox Egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés részeként, a magyar fél kérésére, a harcokban részt vett ukrán hadifoglyok egy csoportját, akik kárpátaljai származásúak, átadták Magyarországnak". (GEOrgPOLITIKA)2023.06.08.Orbán Viktor összehívta a védelmi tanácsot csütörtök hajnalban.


A Karmelita kolostorban megtartott ülésén a miniszterelnök hangsúlyozta, bár a tűzszünet és a béke lenne a legfontosabb az orosz ukrán háborúban ma éjszakától fokozódó harcok zajlanak. Továbbra is Magyarország biztonsága az első.

2023.06.07.Tucker Carlson egyoldalú ukrán propagandával vádolja a nyugati hírügynökségeket,


és szerinte Kijev felelős a gátrobbantásért is. "A gát felrobbantása rossz lehet Ukrajnának, de Oroszországnak még jobban fáj, és éppen ezért az ukrán kormány fontolgatta a gát lerombolását" - mondta. Carlson a továbbiakban megjegyezte, hogy egy ukrán tábornok tavaly decemberben a Washington Postnak adott nyilatkozatában elismerte, hogy támadásokat tervez a kahovkai gátlétesítmény ellen. (internetfigyelo)

2023.06.07.Radar - Ellepte a pusztító árvíz Ukrajna településeit (HÍR TV)


2023.06.07.Egymást vádolja az ukrán és az orosz ENSZ-képviselő az ukrajnai gát felrobbantásával


Összehívták az az ENSZ Biztonsági Tanácsát a Nova Kahovka gát elpusztításának ügyében.

2023.06.05.Az orosz csapatok visszaverték az ellentámadást


Az orosz hadsereg visszavert egy nagyobb ukrán támadást Donyeck déli részén. Az ukrán csapatok öt helyen indítottak offenzívát, ezek azonban nem jártak sikerrel. Az orosz honvédelmi tárca szerint a támadásban 250 ukrán katona vesztette életét, és komoly eszközveszteséget is szenvedett az ukrán fél. Nem lehet biztosra tudni, hogy ez volt-e a napokban Zelenszkij elnöktől beígért ellentámadás, vagy csak egy sikertelen áttörési kísérlet a front déli szakaszán. (GEOrgPOLITIKA)2023.06.01.Mexikói drogkartelleknél az Ukrajnának küldött fegyverek


Egy mexikói fegyveresnél láttak egy vállról indítható amerikai FGM-148 Javelin páncéltörő rakétarendszert, amelyet az Egyesült Államok tömegesen szállít Kijevnek - jelentette a Milenio című lap. A videófelvétel állítólag hétfőn készült a Tamaulipas állambeli Matamoros egyik országútján. A felvételen egy férfi látható, aki a Los Escorpiones, az Öböl-kartell egyik sejtjének logójával ellátott golyóálló mellényt visel, és egy AK-47-es támadófegyvert és egy amerikai páncéltörőt tart a kezében. (GEOrgPOLITIKA)2023.05.31.Nógrádi György: Putyin elárulta, mi dühítette fel az ukránokat


Az Ultrahang legfrissebb adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a vendégünk, akivel az orosz-ukrán háború és a koszovói-szerb konfliktus aktuális híreiről beszélgettünk. Magyar katonák sérültek meg Koszovóban, mi lesz a Balkánon, Putyin fontos terület elleni sikeres csapásról számolt be, a brit külügyminiszter szerint joguk van az ukránoknak orosz területeket támadni.

2023.05.30.Magyar katonák sérültek meg Koszovóban - A tálibok megtámadták Iránt


A koszovói Zvecan településnél elrendelt tömegoszlatási feladatban megsebesült magyar katonák ellátása és szükség szerinti hazahozatala érdekében a Magyar Honvédség kifejezetten egészségügyi ellátásra kialakított Airbus A319-es repülőgépe indult el a helyszínre Kecskemétről május 29-én este. A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. (GEOrgPOLITIKA)2023.05.30.Kijevet és Moszkvát is dróntámadások érték


Ismét drónokkal támadta az orosz hadsereg Kijevet. Legalább egy ember meghalt és többen megsérültek - közölte a polgármester. Egy többemeletes épületet találtak el Kijev déli részén. Közben Moszkvából is dróntámadást jelentettek. Az ukrán vezetés nem vállalta a felelősséget az akcióért. (M1 - Híradó)

2023.05.25.A magyar soros uniós elnökség ellen készül határozatot elfogadni az Európai Parlament.


A nemzetközi kommunikációért is felelős államtitkár minderre úgy reagált: újra Magyarországot támadja a testület. Kovács Zoltán hozzátette: az nem tetszik Brüsszelnek, hogy Magyarország békepárti, így bele akarnak kényszeríteni minket a háborúba. (M1 - Híradó)

2023.05.24.Elérte a globális diktatúra kontrollja Magyarországot?


Az Ultrahang legfrissebb adásában Szakács Árpád újságíró, publicista volt a vendégünk, akivel a totális kontrollról, megfigyelőrendszerekről, személyes érintettségről, az állam szerepéről és a következő időszak kilátásairól beszélgettünk. (Ultrahang)

2023.05.19.Oroszország kitiltott 500 amerikai állampolgárt, köztük Obamát is


A listán szerepel Barack Obama volt amerikai elnök, a végrehajtó hatalom különböző szintjeinek hivatalban lévő vezetői, valamint olyan volt tisztviselők, mint az "orosz dezinformációval" foglalkozó fehér házi kezelő, Nina Jankowicz. Emellett a listán szerepelnek a 2022 novemberében megválasztott szenátorok és kongresszusi képviselők, az oroszellenes attitűdök és álhírek terjesztésében részt vevő "agytrösztök" szakértői és alkalmazottai, valamint a Kijevnek fegyvereket szállító cégek vezetői is.

Ezen kívül az "500-as listán" szerepelnek a hatóságok és a bűnüldöző szervek képviselői, akik részt vesznek a "Capitoliumi támadás" ügyében elkövetett üldözésben. A külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy Washingtonnak már régen meg kellett volna tanulnia, hogy egyetlen Moszkva elleni ellenséges támadás sem marad kemény válasz nélkül. A büntetés elkerülhetetlenségének elvét fogják alkalmazni mind a szankciókra, mind az oroszok szakmai tevékenységének akadályozására irányuló amerikai kísérletekre adott válaszlépésekre - közölték.

Moszkva ezen az alapon ismét elutasította az amerikai nagykövetség kérését, hogy konzuli látogatást tegyen a kémkedés miatt letartóztatott riporter, Evan Gerskovichnál. A minisztérium ezt azzal magyarázta, hogy ez egy válaszlépés arra, hogy nem adtak ki vízumot a Szergej Lavrov külügyminiszter az ENSZ székházába kísérő orosz újságíróknak. Az orosz különleges művelet kezdete óta a Nyugat fokozta a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást.

A korlátozások száma jócskán meghaladja a tízezret, bár az Egyesült Államok és Európa elismeri, hogy a negatív hatás nem volt olyan jelentős, mint várták. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája. Ennek ellenére az államfő szerint Moszkva nyugodtan átvészeli ezt az állandó nyomást, a szankciók kezdeményezői pedig önmagukat büntetik. (oroszhírek)

2023.05.17.Szijjártó Péter: Ukrajna - ilyen helyzetben nincs több áldozatvállalás


Egybevéve a magyar iskolák bezárási kötelezettségét, hogyha nem lesz más jogszabály addig, hogy számításba véve az OTP listázását a háború szponzorai közé, figyelembe véve a Barátság kőolajvezeték felrobbantásával való fenyegetőzést, szerintem jogos az az érzés, hogy ebből most már elég. A magyar emberek eddig is fizették ennek a háborúnak az árát, és most az az elvárás, a szankciós intézkedésekkel, az Európai Békekeret összegének emelésével, hogy még több árat fizessenek a magyar emberek ezért a háborúért, holott semmiféle felelősséggel nem bírnak ezen háború miatt.

Szóval a magyar emberek fizetik ennek a háborúnak az árát, ezért is megdöbbentőek ezek az ellenséges és fenyegető lépések Ukrajna részéről. Most szeretném világossá tenni, hogy mindaddig, amíg az OTP-t Ukrajna a háború nemzetközi szponzorai listáján tartja, addig Magyarország nem tud beleegyezni olyan döntésekbe, amelyek újabb gazdasági, pénzügyi áldozatvállalást várnának el az Európai Uniótól és annak tagországaitól. Tehát az Európai Békekeretből újabb félmilliárd euró elkülönítését az ukrajnai fegyverszállításokra mindaddig nem tudjuk támogatni, mindaddig nem adunk zöld lámpát, amíg az OTP ezen a bizonyos listán szerepel Ukrajnában, és ugyanez a helyzet a szankciókkal is, amelyek újabb gazdasági áldozatvállalást jelentenének Európa számára.2023.05.16.Szakács Pisti: Az oroszok le is nyilatkozták,
hogy megsemmisítették a Patrot légvédelmi rendszert!


Sajnos a háború minden napján egyre több az áldozat! Béke kell!2023.05.15.Georg Spöttle: A CIA megfigyelte Zelenszkijt és kiderült,


hogy olyan tervei voltak, amelyek a háború komoly eszkalációjához vezettek volna. Zelenszkij azt akarta, hogy robbantsák fel a Barátság (Druzsba) kőolajvezetéket, hogy ezzel, ahogy az elnök fogalmazott: "tönkre tegyük Orbán gazdaságát". A Washington Post cikkéből kiderült, hogy kiszivárogtak az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség lehallgatási protokolljai.

A virginiai Langley-ben székelő CIA megfigyelte/megfigyeli Zelenszkij ukrán elnököt, és kiderült, hogy olyan tervei voltak, amelyek a háború komoly eszkalációjához vezettek volna. Zelenszkij azt akarta, hogy robbantsák fel a Barátság (Druzsba) kőolajvezetéket, hogy ezzel, ahogy az elnök fogalmazott: "tegyük tönkre Orbán gazdaságát". Ezt annak ellenére, hogy Magyarország rengeteg humanitárius segítséget küld Ukrajnának, és nagyjából másfél millió menekültet fogadtunk eddig. Sokan közülük itt is telepedtek le. (PsTV)2023.05.07.Dr. Drábik János: Valószínűsíthető reális jövőkép.


Orwell regényének utópikus társadalma és világbirodalma, a pénzhatalom magánbirodalma, Orwellia, mára már valóság. Bizonyítható-e, hogy létezik, vagy nem létezik a látható államok nemzetközi rendszerének láthatatlan irányító hatalma, vagy marad összeesküvés elmélet? Miféle gyarmatosító folyamat fejeződött be, aminek mi magyarok is a részesei vagyunk? Ki hogyan értelmezi Orwelliát? Mi köze van ennek a magyarsághoz? Mivel kell ma szembenéznie a magyar nemzetnek? (NEXUS TV)

2023.05.04.Szijjártó Péter: Különleges kiadás - CNN, BUDAPEST
Beszéljünk a Kreml elleni támadásról!


Nem tudom, hogy mi történt, de egy dolgot biztosan tudok, minél tovább tart ez a háború, annál több ilyen eseményre kerülhet sor, és minél több ilyen esemény történik, annál nagyobb az eszkaláció veszélye. Tehát egy olyan szomszédos ország képviselőjeként, amely nagy veszélyben van az eszkaláció miatt, sürgetem ennek a háborúnak a lehető leghamarabbi befejezését. De a magyar kormány nem támogatta teljes mellszélességgel a NATO-t és a katonai tevékenységet...

Rendkívüli hír! Kijev szerdára virradó éjjel dróncsapást kísérelt meg
Vlagyimir Putyin orosz elnök rezidenciája ellen a moszkvai Kremlben


2023.05.02.Ismét tombolt az Antifa Berlinben | Georgpolitika


Az Antifa ismét beváltotta a hozzáfűzött reményeket és második éjszaka folytatta a tombolást a német fővárosban. A rendőrség szerint 13-15.000 ré sztvevője lehetett a május elsejei anarchista felvonulásnak. A kemény mag ismét rátámadt a rendőrökre, kukákat és autókat gyújtottak fel és azokból készítettek barikádot. A hatóságok és törvényhozás érthetetlen mód már vagy 40 éve tűri a milliós károkozást a német városokban. Nemcsak az autonóm majális alatt törnek-zúznak, hanem külföldi politikusok látogatásakor vagy ha a G20 csúcstalálkozót Németországban rendezik, és nyaranta vannak a "káosznapok", amikor az anarchista csürhe random ellep egy várost és szinte percek alatt "szétkapják". Kifosztott üzletek, felborított vagy égő autók maradnak utánuk. (Ps TV)2023.04.30.Drábik János: "Ukrajnának van kormánya, de ez nem ukrán kormány."


Hogyan szabadult ki az ÁVÓ-sok fogságából? Mit dolgozott a Wall Streeten? Kit hívott fel Zelenszkij fegyverszüneti megállapodással a háború kezdetén? Drábik János közíró, jogász mondja el a válaszokat, aki 85 éven át egyetlen pártba sem lépett be, egyedül a Mi Hazánkkal tett kivételt - és azt is elmondja, miért. (JELEN PODCAST)

2023.04.30.Ukrán elnök: nyugati vadászgépek nélkül is megindulhat az offenzíva


Tovább folynak a harcok Ukrajnában. Az oroszok szerint az ukránok nagy hatótávolságú rakétákkal lőtték Donyeck városát. Közben mindkét oldal ellátási zavarokkal küzd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közben azt mondta, nyugati vadászgépek nélkül is megindulhat az ukrán offenzíva. (M1 - Híradó)

2023.04.26.Orosz rakétákat húzhat Európára Ukrajna gyors NATO-csatlakozása
dr. Robert C. Castel - Karc FM


Ukrajnának egyértelműen érdeke a NATO-csatlakozás, de a szövetség számára ez több szinten is komoly kockázatot jelent - összegezte a Karc Fm-en dr. Robert C. Castel, izraeli biztonságpolitikai szakértő. A téma azért került ismét terítékre, mert az ukrán külügyminiszter a minap a Foreign Affairs című lap egyik cikkében gyakorlatilag felszólította a szervezetet, hogy a júliusi csúcstalálkozóig állítsa össze országa csatlakozásának pontos menetrendjét és ne keressen több kifogást. A Neokohn főmunkatársa úgy gondolja: az ukránoknak az egyetlen reményük arra, hogy ezt a háborút Oroszországgal szemben megnyerjék, vagy legalábbis egy döntetlenre lejátsszák, az, ha belerántják a NATO-szövetséget. Utóbbi szempontjából nézve viszont ez azt jelentené, hogy nem békét exportálnának egy harcoló országba, hanem a háborút importálnának a NATO-tagországok területére...

A beszélgetés végén az izraeli szakértő kitért Európa rendkívüli kockázat-vállalására az ukrán háború támogatásával. Véleménye szerint ugyanis mára kialakult egy nagyon komoly sebezhetősége azoknak a főleg kelet-európai államoknak, amelyek majdnem minden mozdítható fegyverüket, főképp a légvédelmüket átadták Ukrajnának abban az ígéretben bízva, hogy a készleteiket az amerikai fegyvergyárakból modernebbekkel pótolják. Ha ugyanis az Egyesült Államok bármilyen bel-, vagy külpolitikai okból kifarol a háborúból, amire az elnökválasztás és a kínai fenyegetés miatt is esély kínálkozik, akkor Európa ott találja magát meztelenül Oroszországgal szemben.

Moszkvának pedig még csak meg sem kellene támadnia ezeket az országokat ahhoz, hogy gyökeresen átalakítsa az egész európai életet. Már pusztán azzal, ha egy esetleges ukrajnai sikerrel a NATO határain összpontosítaná a csapatait, arra kényszerítené az érintett országokat, hogy a költségvetésükből a jelenlegi másfél-2 százalék helyett 30-40 százalékot fordítsanak honvédelemre, ami pillanatok alatt átalakítaná a költségvetési súlypontokat. /robertccastel.hu/

2023.04.27.Drónnal akarták az ukránok meggyilkolni Putyint?


A német Bild szerint az ukránok egy 17 kg-os robbanótöltettel felszerelt drónnal akarták meggyilkolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Az UJ 22 típusú kamikaze-drónt az ukrán titkosszolgálat (SZBU) vetette be még vasárnap. A Harkovból indított robotrepülőgépet egy újjonan megnyitott, Moszkvához közel eső, ipari parkba akarták irányítani, ahova állítólag Putyin elnök el akart látogatni. Az ukrán SZBU-nak voltak olyan információi, hogy a megnyitóra az elnök Rudnevóba utazik. A drón mindössze 20 kilométerre zuhant le az ipari parktól. Orosz hírügynökségek nem kommentálták az esetet. (Ps TV)2023.04.26.So you can't tell me that Ukraine should win the war?
HARDtalk with Peter Szijjarto
Tehát nem mondhatja nekem, hogy Ukrajnának meg kell nyernie a háborút?


Szörnyű háború zajlik Ukrajnában az orosz katonai invázió eredményeként. Önök Magyarországon kit szeretnének győztesként látni?

Szijjártó Péter: Azt akarjuk, hogy a háború befejeződjön, véget érjen amilyen gyorsan csak lehet, mert ez a háború a szomszédunkban zajlik. Ennek a háborúnak csak vesztesei vannak.

2023.04.24.Az ukránok már a nyugati országok költségvetését költik


"A nyugati országoknak GDP-jük 1 százalékát kellene elkülöníteniük az Ukrajnának szánt fegyverszállításokra" - mondta Andrij Melnyik ukrán külügyminiszter-helyettes. Melnyik kifejtette, hogy Kijev hálás szövetségeseinek az eddigi segítségért, de ez nem elég. Mindeközben Oroszország az újságíróiknak megtagadott amerikai vízum miatt háborodott fel, Szergej Lavrov szerint "az ország, amely a legerősebbnek, a legokosabbnak, a legszabadabbnak és a legigazságosabbnak nevezi magát, elvesztette a bátorságát" (Georgpolitika)2023.04.14.Robert C. Castel: Mások kárán mentenék meg Ukrajnát?


Az Össztűz vendége Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő a Neokohn főmunkatársa volt.
Beszélgetésünkben az alábbi témákat érintettük:
- A BBC interjúja Szijjártó Péterrel a magyar külügyminiszterrel viharosra sikerült
- A japán külügyminiszter aggódik a keleti térség biztonságáért, szerinte ma Ukrajna holnap Kelet-Ázsia lesz terítéken.
-Egy ukrán vezető szerint többek között a háborúért Angela Merkel a felelős.

2023.04.14.Orbán Viktor: ha világháború lesz, akkor atomháború lesz


- erről Orbán Viktor beszélt reggel a Kossuth rádióban. A kormányfő hangsúlyozta, hogy hétről hétre romlik a helyzet és nő a világháború veszélye. A legutóbbi hírek szerint a britek szegényített urántartalmú lövedéket küldenének az ukrán frontra, Oroszország pedig taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba. Orbán Viktor kiemelte, hogy ez még nem atombomba, de a nukleáris eszközrendszer világához viszi közelebb a háborút. A miniszterelnök hozzátette: nem irodalmi túlzás az a félelem, hogy a háború további kiterjedése előbb-utóbb valamilyen atomfegyver bevonásával is járhat. (M1 - Híradó)Szijjártó Péter reagálása az amerikai nagykövet sajtótájékoztatójára.
Nem engedünk a nyomásgyakorlásnak


2023.04.13.Amerikai kormányzati pénzből plakátkampányt indítottak Magyarországon


Az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető óriásplakátok jelentek meg a napokban országszerte, amelyek az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által támogatott Facebook-csoport megbízásából készültek. Sajtóinformációk szerint, szankciók jöhetnek Magyarország ellen, ha nem változtat békepárti álláspontján. (M1 - Híradó)

Átlátunk a szitán!2023.04.06.Vukics Ferenc: Megdöbbentő: Ukrajna és Lengyelország egyesülhet?


Az Ultrahang legfrissebb adásában Vukics Ferenc, a Szilajcsikó főmunkatársa, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítója volt a vendégünk, akivel az orosz-ukrán háború aktuális és megdöbbentő fejleményeiről beszélgettünk.

Vukics Ferenc írása: Már tavaly márciusban elindult egy, a történelemből ismert polonizációs folyamat Ukrajnában. A két állam olyan szerződéseket kötött egymással, amelyek gyakorlatilag azonos jogokat biztosítanak egymás állampolgárainak a két ország területén belül. A lengyel és ukrán elnök, Andrzej Duda és Volodimir Zelenszkij korábbi találkozóin aláírt megállapodások Pepe Escobar brazil újságíró szerint úgynevezett puha annektálást jelentenek. "Varsó nagy hasznot kíván húzni a konfliktusból, és növelni kívánja katonai-politikai, gazdasági és kulturális befolyását Nyugat-Ukrajnában. (...) Varsónak ehhez még csapatokat sem kell küldenie" Mint az újságíró megjegyezte, az egyik megállapodás magában foglalja, hogy lengyel állampolgárokat beválaszthatnak az ukrán közigazgatásba és alkotmánybírói posztra is pályázhatnak.

Escobar szerint ez azt jelenti, hogy Kijev teljesen átadja Lengyelországnak az ukrán állam irányítását. Zelenszkij mostani varsói látogatása során azt nyilatkozta, hogy a jövőben nem lesz határ Ukrajna és Lengyelország között. Az ukrán elnök szerint fontos, hogy a jövőben politikai, gazdasági és történelmi tekintetben se legyenek határok Varsó és Kijev között. A lengyel elnök a látogatás utáni sajtótájékoztatón kijelentette, hogy fájdalmas történelmi kérdésekről is tárgyalt az ukrán vezetővel, és nem voltak tabutémák. Zelenszkij az újságírók előtt arról beszélt, szeretné, ha Lengyelország fontos partnere lenne Ukrajnának az ország háború utáni újjáépítésében. Aláhúzta, Lengyelország nem egyszerűen Kijev partnere, hanem "igaz barát".

Az ukrán államfő varsói látogatásán hozzátette, "nyitott határokat szeretne Lengyelország és Ukrajna között" Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a háború első napjaiban a lengyel határhoz közeli helyek "megnyitották kapuikat, és többé nem voltak határok" a két ország között. Zelenszkij szerint fontos, hogy a jövőben politikai, gazdasági és történelmi tekintetben se legyenek határok Varsó és Kijev között. "De ehhez még győzni kell. Ehhez még egy kicsit egymás mellett kell haladni." Az ukrán elnök megköszönte Dudának és a lengyeleknek a segítséget, amelyet az Ukrajna "győzelméhez vezető nehéz úton" nyújtanak, és azt is, hogy az ukrán menekültek "otthon érezhetik magukat" a szomszédos országban. Az ukrán média azt írja, hogy "Duda és Zelenszkij a két ország egyesüléséről, és egy új Nemzetközösség létrehozásáról tárgyalnak." (moszkvater)

2023.04.08.Hiába töröltetné a Fehér Ház: kiszivárogtak
az ukrajnai háború titkos dokumentumai


Több mint 100 dokumentum szivárgott ki a Pentagonból, amelyekből többek között az ukrajnai háború tervezett tavaszi hadjáratáról és az eddigi veszteségekről szerepeltek információk. Utólag a Fehér Ház szerette volna töröltetni a közösségi oldalakról az iratokat, ám Elon Musktól csak egy írónikus választ kaptak. (Hetek)

2023.04.04.Akkor támogatjuk Ukrajna integrációs törekvéseit,
ha visszaadják a kárpátaljai magyarok jogait!


Az ukrán tárcavezető meghívása a NATO külügyminiszteri tanácsülésére sérti a szövetségesek egységének elvét, és Magyarország csak akkor támogatja Ukrajna integrációs törekvéseit, ha visszaadják a kárpátaljai magyar kisebbség jogait - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden, közösségi oldalán. Szijjártó Péter a NATO másfél napos külügyminiszteri tanácsülésének kezdete előtti bejegyzésben azt írta: Magyarország azzal a reménnyel jött ide, hogy senki nem kérdőjelezi meg annak a korábbi közös döntésnek az érvényességét, amely szerint a NATO nem részese a szomszédunkban zajló háborúnak,

és mindent meg kell tenni egy közvetlen NATO-Oroszország konfliktus kialakulásának megelőzése érdekében. A tárcavezető kiemelte: az ukrán külügyminiszter meghívása sérti a szövetségesek egységének elvét a NATO-n belül, de a konstruktivitás jegyében Magyarország részt vesz az ülésen. Szijjártó Péter hangsúlyozta: most is világossá fogja tenni, hogy Magyarország csak és kizárólag abban az esetben fogja támogatni Ukrajna bármilyen integrációs törekvését, ha az ukránok visszaadják a kárpátaljai magyaroknak azokat a jogokat, amelyekkel 2015 előtt már rendelkeztek. (O1G)

2023.04.03.Orosz kézen a bahmuti városháza, Prigozsin szerint jogi értelemben övék a város

A Bahmutot ellátó egyetlen út még mindig nyitva áll,
a város nyugati részében védekezik az ukrán hadsereg.Ukrajna: Putyin új útra lépett, ez már több mint háború?


2023.04.01.A Háttérképben Gajdics Ottó Boros Imrével és Bogár Lászlóval beszélget


Meddig tart ez a gátlástalan és az oroszok legyőzésében bízó fegyveráradat? Kossuth idejében is 43 millió Ft hitelt ajánlottak meg, és létrejött a pénzügyileg is önálló Magyarország. Most egy túlbuzgó háborús hisztéria van Nyugaton. Magyarország megtagadta a háborúba való bárminemű beavatkozást. Ukrajnában a háború kimenetele bizonytalan. Mennyi pénz kell majd az újjáépítéshez? Mi lesz Ukrajna területileg, népesség számát tekintve, milyen lelki, erkölcsi, szellemi állapotban lesz az az Ukrajna majd pl. 10 év múlva? Az a 10 millió ukrán, aki kifosztotta saját honfitársait az azonnal lelépett. (Karc FM)

2023.03.26.Putyin: Oroszország taktikai nukleáris fegyvereket helyez el Belaruszban.


Az orosz elnök szerint a fegyverek a kiképzést szolgálnák. A Pentagon szerint semmi jele annak, hogy Moszkva nukleáris fegyverek bevetésére készülne. (euronews)

2023.03.24.Közeledik a nukleáris armageddon
Igor Kirillov az orosz sugárvédelmi, vegyi és biológiai csapatok főnöke:


Fennáll annak a kockázata, hogy helyrehozhatatlan károkat okozhat a katonák és a civilek egészségében. Ennek ellenére a NATO országok, különösen Nagy-Britannia kifejezte hajlandóságát arra, hogy ilyen fegyverekkel lássa el a kijevi rezsimet. A nyugati országok a nukleáris armageddon felé terelik a világot azzal, hogy szegényített uránnal töltött lőszereket szállítanak Kijevnek - erről Oroszország amerikai nagykövete beszélt. Az M1-nek nyilatkozó szakértő szerint az uránnal szegényített fegyverekkel, a lőszeradományokkal és a vadászgépek szállításával nagyon veszélyes fegyverkezési spirálba kerülhet a világ, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. (M1 - Híradó)

2023.03.20.Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztat
az uniós külügyminiszterek ülésén eddig történtekről.


Napirenden továbbra is az Ukrajnában folyó háború áll. Egyre inkább nő a nyomás, akik a béke érdekében szólalnak fel. Biztosíthatom önöket arról, hogy Magyarország nem hajlandó engedni ennek az egyre durvább mértékben növekedő, és egyre durvább módon megnyilvánuló nyomásgyakorlásnak. Kitartunk saját nemzeti érdekeink képviselete mellett, és kitartunk a béke ügyének képviselete mellett is. Hiszen mi a háború szomszédságában élünk. Egy olyan nemzetet képviselünk, amelynek tagjai közül már sajnos meghaltak ebben a háborúban a frontvonalon. Az emberi életek megmentésének egyetlen eszköze van, Ez pedig a béke. A globális többség részeként a béke mellett fogunk érvelni. Az EU-t szuverén országok alkotják. Ezek szuverén külpolitikát folytatnak. Visszautasítunk minden olyan nyomásgyakorlást, amely a magyar külpolitika szuverenitását akarja megkérdőjelezni, korlátozni, elvenni.

Hatalmas mennyiségű lőszer Ukrajnába szállítását célozzák. Ha valamely tagország a meglevő készletéből fegyvert szállít Ukrajnába, akkor azt a közös költségvetésből, un. európai békekeretből 1 milliárd értékben. MO nem szállít fegyvert ebbe a háborúba, nem is fogunk fegyvert szállítani, mi békét akarunk. Azt várjuk a közösségtől, hogy tartózkodjon minden olyan lépéstől, mely hozzájárul a háború időbeli kiterjedéséhez. Mi nem szállítunk lőszert Ukrajnába. A többieket nem akadályozzuk abban, hogy azt csináljanak, amit akarnak ebben a tekintetben. Ez a konstruktív tartózkodás intézménye. Másik javaslatuk, hogy az újonnan megvásárolt lőszerekből is minél többet adjanak át Ukrajnának 1 milliárd értékben. MO ebben sem vesz részt. A ránk jutó 10 millió Euró hozzájárulást a Nyugat-Balkán stabilitására, támogatására, ill a migrációs nyomás csökkentésére fogjuk kérni felhasználni. Tehát az EB 2 milliárd Eurót kíván arra fordítani, hogy Ukrajnába fegyvereket szállítsanak.

Tegyük világossá, hogy a nemzetiségi jogok tiszteletben tartása az egyik legalapvetőbb európai szabály, érték, vívmány. Elfogadhatatlan, hogy míg MO-n több mint 1300 iskolában és óvodában fogadtak be ukrán menekült gyermekeket és diákokat, addig a jelenlegi ukrán szabályozás értelmében szeptember elsejétől a megszűnés réme fenyegeti a 99 magyar alapfokú és középfokú iskolát Kárpátalján, mert szeptember elsejétől nem lehet majd kisebbségi iskolákat működtetni. Ukrajna vissza adja-e azokat a jogokat, melyek 2015 előtt már megillették a magyar nemzeti kisebbséget. (M1 - Híradó)

2023.03.17.Lengyelország Mig-29 -es repülőgépeket ad Kijevnek
Bekövetkezik, amit a magyar kormány már előre jelzett: vadászgépeket kap Ukrajna.


Lengyelország ugyanis MIG-29-es repülőket ad át Kijevnek. Közben Brüsszel jelentős mennyiségű hadianyag szállítását is előkészíti. A magyar kormány szerint ezek a lépések nem a béke irányába visznek. Menczer Tamás államtitkár azt mondta: furcsa, hogy Brüsszel vezető politikusai nem arról beszélnek, hogy a felek azonnal üljenek tárgyalóasztalhoz és egyeztessenek a békéről. (M1)

"Ekkor így szólt hozzá Jézus: Tedd vissza kardodat a helyére, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el." (Mt 26:52)

2023.03.16.Orbán Viktor Ankarában, a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján.
Fontos, hogy világossá tegyük: a globális többség békét akar.


Fontos, hogy a béke hangja felvegye a versenyt a háború hangjának erejével, és fontos, hogy világossá tegyük: a globális többség békét akar - jelentette ki Orbán Viktor Ankarában, a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig bejelentette: Magyarország újabb 105 tonnányi egészségügyi eszközzel segít Törökországnak a februári földrengés után. (M1 - Híradó)

2023.03.13.Háború Ukrajnában - Kinek a háborúja?
Ukrajna területének 30 %-a el van aknásítva


Átvették az oroszok a teljes ellenőrzést Kelet-Bahmut felett. Hazájukat védik az ukránok, de meghalni már egyre kevésbé akarnak. Az ukránok hátulról lelövik a sajátjaikat. Látjuk a videón. Bahmutból a legelitebb csapatokat kivonták. Ott hagyták a területvédelmiseket, azokat az embereket, akik halálra vannak ítélve. Az oroszok szerint az ukránok meg akarták ölni a Dnyeszter-menti Köztársaság vezetőit. A merényletet sikerült megakadályozni. (HírTV)

2023.03.04.Robert C. Castel: Tajvan pecsételheti meg
Ukrajna sorsát és a globális biztonságot


Az izraeli biztonságpolitikai szakértő szerint a stratégiai és műveleti fontossága mellett van egy nagyon komoly szimbolikus része is a donbaszi városban több mint fél éve zajló, komoly harcoknak. Bár az egyre valószínűbbnek látszik, hogy a szinte teljesen körülzárt település hamarosan orosz kézre kerül, Kijev mégsem a visszavonulást választja, mert a hatékony mítoszhoz sokszor legalább olyan jó hősiesen elbukni, mint hősiesen nyerni. Fontos kérdés azonban, hogy a front stabilizálása érdekében az ukrán hadsereg feláldozza-e azokat a katonákat, akiket a híres tavaszi offenzívára készített elő. Ha igen, az politikailag óriási csapás lehetne Ukrajnának, hiszen a kormány belső és külső támogatása egyaránt a sikerek sorozatán múlik...

Robert C. Castel a legnagyobb kockázatot abban látja Ukrajna háborúja mellett a globális biztonság szempontjából, ha Tajvan környékén belobban a konfliktus. Akkor ugyanis az Egyesült Államok döntési helyzetbe kerül, hogy a véges hadászati kapacitásait Ukrajnába, vagy a Távol-Keletre irányítsa. Ráadásul van egy iráni atomprogram, van egy iráni ballisztikus rakétaprogram, van egy iráni drónprogram és van egyfajta forradalom-export Irán részéről a térség szélsőséges szervezetei felé. Ezek pedig olyan fenyegetést jelentenek úgy Izrael, mint a zsidó ország arab szövetségesei számára, hogy bármikor kitörhet egy háború köztük és Irán között, függetlenül az ukrán konfliktustól. A világnak pedig elemi érdeke, hogy ne jöjjön létre egy árukapcsolás a két hadszíntér között, mert akkor hatalmas lépést tennénk egy globális konfliktus felé. (Karc Fm)

2023.03.04.Lavrov: Amerikának mindenhez joga van, de Oroszországnak nem?


Az orosz külügyminiszter egy indiai fórumon azt sérelmezte, hogy az Egyesült Államoknak még az Atlanti óceántól 10 ezer mérföldre is joga van fenyegetést éreznie a nemzetbiztonságára, viszont Oroszországnak nem lehet ilyen aggálya a határai mellett sem. Lavrov felszólalásában azt is megemlítette, hogy a "különleges hadművelettel" megelőztek egy ukránokkal indítandó háborút - mire a közönségben többen felnevettek.

2023.03.02.Titkos energiafegyver vagy amerikai hisztéria?


Az Egyesült Államok kormánya nem talál magyarázatot a titokzatos "Havanna-szindróma" nevű betegségre, amelytől világszerte, 96 országban már 1500 amerikai diplomata és családtagjaik érintettek. A jelenségre először 2016-ban, Kubában lettek figyelmesek, onnan is a névadás. A nagykövetség dolgozóit fejfájás, szédülés és hányinger kezdte gyötörni. Néhányuknál kisebb agyi sérülést is kimutattak. A külügyminisztérium kiadta a parancsot, hogy a minimumra redukálják a követség alkalmazottainak a számát. Egy idő múlva azonban más országokban is hasonló esetekre lettek figyelmesek az amerikai külképviseleteken. (Georgpolitika)2014.04.07-én Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár egy hátborzongató kijelentést tett!


Ukrajna 1991.12.25. óta nem regisztrálta határait. Ukrajna mint szuverén állam határainak regisztrálása nem történt meg az ENSZ-ben. (Twitter Port 2023.03.01.)

2023.03.01.Nem hatályosak többé az Európa Tanács Oroszországra
vonatkozó nemzetközi szerződései


Aláírta Vlagyimir Putyin az Európa Tanács nemzetközi szerződéseinek Oroszországra vonatkozó hatályát megszüntető törvényt, azaz nem hatályosak többé az Európa Tanács Oroszországra vonatkozó nemzetközi szerződései. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak. Gajdics Ottó: Ha a III. VH úgy terjed ki, hogy mindenütt lőni fognak, az automatice magával fogja hozni, hogy be fogják vetni az atomfegyvert, akkor pillanatok alatt vége, és nem lesz min vitatkozni A III. VH veszélyes, egyre inkább a mindennapjainkat is érinti. (HÍR TV)

2023.02.23.Szijjártó Péter beszéde az ENSZ vészhelyzeti ülésén.
Ez nem a mi háborúnk, mégis magyar életek vesznek oda.


Szorgalmazzuk, hogy a párbeszéd Oroszország és az Egyesült Államok között minél hamarabb elinduljon az ENSZ keretein belül. Mi, magyarok a szomszédságban élünk. A 25. órában vagyunk. Annak ellenére, hogy a magyar embereknek abszolút semmi felelőssége nincs ennek a háborúnak a kitörésében, és annak ellenére, hogy ez nem a mi háborúnk, Magyarország, a magyar emberek máris súlyos árat fizettek ezért a háborúért. Nemcsak a rendkívül magas inflációról beszélek, amit az energiáért fizettünk az elmúlt egy éveben, hanem arról a sok magyarról, a magyar közösség tagjairól Ukrajnában, akik meghaltak a frontvonalban. Mi nem akarjuk, hogy még több ember haljon meg.2023.02.23.Horváth Gergő: Töketlenkedő nagyhatalmak?


Hivatásunknak eleget téve újabb információkkal jelentkezünk. Ahogy már rendszeres nézőink megszokhatták, Horváth Gergő Moszkvából és Juhász J. Zoltán a NEXUS TV budapesti stúdiójából jelentkezik. Mi volt a nap legfontosabb híre 2022. február 24-én? Egy éve történt. Már egy éve? Ez már történelem?! Nyelvi és kulturális határok, de hol vannak ezek? És hol vannak az Ukrajnából - még időben - "elmenekült" férfiak?

Ezúttal kik és hogyan fogják átrajzolni Európa térképét? Ki lesz a szomszédunk? "Ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni..." Politikusok nyilatkozatai a háborúról. Vagy miről is beszélnek? Hogy volt, hogy van, hogyan tovább? Sárdagasztás a fronton? Hová lett az utánpótlás? Vihar előtti csend? Kövessék velünk továbbra is az eseményeket. Hamarosan újra jelentkezünk! (NEXUS TV)

2023.02.20.Kijevbe érkezett az amerikai elnök


Soha nem látott biztonsági intézkedések közepette váratlanul Kijevbe érkezett az amerikai elnök. Joe Biden vonattal ment a lengyel határtól az ukrán fővárosba. Az amerikai elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tett egy rövid sétát, miközben Kijevben folyamatosan szóltak a légvédelmi szirénák. Joe Biden bejelentette: Ukrajna további 500 millió dollár értékben kap katonai támogatást az Egyesült Államoktól, a csomagban a HIMARS rakétatüzérségi eszközhöz való lőszer is szerepel. A látogatást teljes titoktartás övezte, a Fehér Ház napok óta azt nyilatkozta, hogy Joe Biden ma Lengyelországba utazik és nem tervez onnan Ukrajnába látogatni. (M1 - Híradó)

2023.02.17.Ukrajna nem hajlandó területet áldozni annak érdekében,
hogy békét kössön Oroszországgal


Lassan semmi nem marad Bahmutból. Napok óta itt folynak a leghevesebb harcok, az orosz hadsereg lőszert nem kímélve lövi az egykor 70 ezres ukrán várost. A lakosság nagy része elmenekült, néhány ezer idős ember maradt csupán. A békére nincs esély. Volodimir Zelenszkij újabb fegyvereket akar, ezúttal a BBC-n keresztül üzent a nyugati hatalmaknak. (M1 - Híradó)Robert C. Castel: Az űrben mérhet bénító csapást a modern világra Oroszország


2023.02.02.Már fogyatékkal élőket is besoroznak az ukránok


Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az Ukrán Hadsereg parancsnokság személyzeti osztályának vezetőjére hivatkozva. Azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt katonai szolgálatra alkalmatlanok, mozgósíthatják Ukrajnában - jelentette a legtöbb ukrán médium Telegram-csatornája. Az oroszhirek.hu portál szerint a fogyatékkal élők támogató feladatokat fognak ellátni a hadsereg számára. Kijevnek ez a lépése is azt mutatja, hogy vészesen fogynak a harcoló alakulatok. Már többször beszélt arról a hadsereg vezetése, hogy májustól a nőket is besorozzák. (PsTV)

2023.01.30.Kórházakat lőttek az ukránok, dróntámadás
Iránban, Izraelben terrorista gyilkolt


Kilátásba helyezte a donbaszi kórházak ellen, HIMARS repeszlövedékekkel végrehajtott, ukrán rakétacsapások elkövetőinek és megszervezőinek felelősségre vonását vasárnap az orosz külügyminisztérium, háborús bűncselekménynek minősítve a történteket, - írta az oroszhirek.hu hírportál. Izraelben a támadásokban 14 személy életét vesztette, 24 pedig megsebesült. (PsTV)

2023.01.28.Történelmi történelem óra, történelmi időkben - Dr. Drábik János - 1.rész


Milyen kérdést intézett Novák Előd Orbán Viktorhoz, aki majd február 2-án fog erre válaszolni a Parlamentben. Egyre több atombomba van Nyugat-Európában. Miért hozták ide ezeket? Mikor lehet vége a jelenlegi élesben folyó háborúnak? Győzhet-e az egyik vagy a másik fél? Vannak olyan magánszervezetek, amelyek évente többször találkoznak. Ők hozzák meg a döntéseket. (nexustv.hu)

2023.01.24.Szijjártó Péter: Az EU tagjelölt Ukrajna döntéshozóinak figyelmébe


Az a tény, hogy a magyar nemzetiségi intézeteket arra kötelezik, hogy a magyar nemzeti jelképeiket távolítsák el. Ezek mind-mind egy magyarellenes koncentrált támadás jelei. Mindez elfogadhatatlan. Ezzel szemben az EU-nak is fel kell lépnie.2023.01.23.Dezertáló ukrán katonák és erőszakos toborzások Kárpátalján.


Az ukrán hadsereg két katonája fehér zászlóval közelített az orosz állásokhoz és megadták magukat - ez látható azon a videón, amit az oroszhirek.hu tett közzé. A hírportál szerint mindketten egy ukrán elitalakulat tagjai voltak, de megelégelték a harcokat és átálltak. A cikk szerint a két katona fontos információkat adott át az oroszoknak. (PsTV)2023.01.22.Kitálalt a lemondott ukrán elnöki tanácsadó, aki szerint
Kijev bármelyik pillanatban elveszítheti a háborút.


Alekszej Aresztovics szerint Ukrajna elvesztette az irányítást saját narratívája felett. Az ukrán elnöki hivatal nemrég lemondott tanácsadója a Twitterre tett fel egy videót, amelyben részletesen elmondta véleményét a háború fejleményéről és az aktuális ukrán helyzetről. Aresztovics, aki sajtóinformációk szerint nemrég mondott le pozíciójáról, állítása szerint csekély az esély arra, hogy megnyerjék a háborút, mert az ukránok rendkívül sérülékenyek, ezért gyorsan le lehet őket győzni. Aresztovics volt az, aki azt mondta a múlt heti dnyiprói lakóházat ért rakétatalálat után, hogy valójában az ukrán légvédelem lőtte le az oroszok rakétáját. A nagy botrányt kavart nyilatkozata után többen is lemondásra szólították fel, melyet azóta meg is tett. (MPMedia)

2023.01.01.Vlagyimir Putyin orosz elnök újévi beszédéből részletek
Boldog új évet, 2023!


A haza védelme szent kötelességünk őseink és leszármazottaink felé. Az erkölcsi és történelmi igazságosság a mi oldalunkon áll. Az eltelt év nagy és kardinális változásokat hozott országunk és az egész világ számára. Tele volt gondokkal, aggodalmakkal és bánattal. De soknemzetiségű népünk, mint az orosz történelem minden időszakában, bátorságot és méltóságot tanúsított, támogatta a haza védelmezőit, katonáinkat és tisztjeinket, valamint a különleges katonai műveletben részt vevőket...

A nyugati elit éveken át képmutató módon biztosítottak békés szándékaikról, beleértve a nehéz Dombassz konfliktus megoldását is. Valójában azonban minden lehetséges módon bátorították a neonácikat, akik továbbra is terrorista és nyíltan katonai akciókat hajtottak végre a Dombassz népköztársaságok békés polgárai ellen. A Nyugat hazudott nekünk a békéről, miközben agresszióra készült, és ezt ma már nyíltan beismerik, miközben cinikusan arra használja Ukrajnát és népét, hogy meggyengítse és megossza Oroszországot... (oroszhirek)Zelenszkij is ugyanolyan eldobható, mint Greta Thunberg volt?


2022.12.28.Lebukott a német ügynök - az oroszoknak (is) kémkedett


Letartóztattak egy ügynököt, aki a német BND-nek, a Szövetségi Hírszerző Szolgálatnak dolgozott. Az ügy azonnal a legfelsőbb államügyész asztalára került. Kiderült a szolgálat munkatársa fontos információkat adott át az orosz SZVR-nek, többek között a német titkosszolgálatok elemzéseit a háborút illetően. Legútóbb 2014-ben történt hasonló eset, amikor egy német ügynök a CIA-nak adta el a terepen dolgozó német kémek valódi és álneveit. Ez az ügynök nem ekkor bukott le, hanem amikor ezt a listát felkínálta az orosz SZVR-nek is. (PsTV)2022.12.22.Washingtonban Zelenszkij-Biden találkozó.


Joe Biden és Zelenszkij találkoztak Washington DC-ben. A találkozás egyrészt szimbolikus és jelzésértékű volt, hiszen az USA kormánya már minden lehető segítséget megadott és megad Ukrajnának. Ezzel a látogatással egy magasabb szintre emelték a nemzetközi politikában, másrészt Zelenszkij megmutatta, hogy van olyan bizalma a közvetlen környezetében és a hadsereg vezetésében, hogy nem fogják megpuccsolni távolléte alatt. Szégyen viszont, hogy egy melegítőfelsőben és katonai nadrágban jelent meg az ovális irodában és a kongresszus előtt. A minimális tiszteletet nem adta meg az amerikai politikusoknak és az amerikai népnek. Mi történt Afganisztánban? Mi a helyzet a covid vírussal Kínában? (PsTV)

2022.12.19.Magyarokat fenyeget a maszkos ukrán náci


Kikerült az internetre egy videó, amelyben egy maszkos, terepruhába öltözött ukrán megfenyegeti kárpátaljai honfitársainkat. A beregszászi településtábla előtt álló személy a következőket mondta: "Ti ukrán földön vagytok. Tudunk mindenkiről, aki magyar útlevelet kapott. Tudjuk, ki kap támogatást Magyarországról. Jegyezzétek meg, mi eljövünk értetek, mi mindenhol ott vagyunk. Tudjuk, hol éltek, hol dolgoztok, hol tanulnak a gyermekeitek. Nagyon vigyázzatok!" (PsTV)

2022.12.18.Ukrajna túszul ejtette a kárpátaljai magyarokat!
Ukrajna megbukott az emberi jogi vizsgán.


Ez az állam súlyosan megsérti a Kárpátalján élő őshonos magyarok nemzeti kisebbségi egyéni és közösségi jogait. Sőt: a magyarság terhére nyelvi genocídium, egyfajta lakosságcsere és etnikai tisztogatás zajlik a Kárpátalján - ezt állapította meg a Nemzeti Jogvédő Szolgálat emberi jogi vizsgálata. (PsTV)

Attila Szabó: Sziasztok! Miről beszélünk? Ismerőseimet vittem haza Munkácsra, a határ ukrán oldalán közölték velük, hogy elég pénzt kerestek az EU-ban, vagy fejenként fizetnek tízezer forintot, vagy ülhetnek reggeltől estig a rendőrségen, mondva csinált okok miatt, de el fogják őket vitetni, mert nem hajlandóak sarcot fizetni a határon, még az sem zavarta őket, hogy én magyar állampolgárként végig hallgattam az egészet, értem a nyelvet! Nem hittem a szememnek és fülemnek! Ez tény!

2022.12.12.A harmadik világháború küszöbén? Táskaszámra állt
a pénz a brüsszeli korrupt diplomatáknál


Az Európai Unió az Ukrajnának nyújtott támogatás miatt elvesztette fegyver- és felszereléskészleteinek nagy részét - nyilatkozta Josep Borrel, az EU diplomáciai vezetője. Már több ország elérte stratégiai készletei határát, így Németország is, aki már csak 2 napra elegendő lőszerkészlettel rendelkezik. (PsTV)

2022.12.10.Kelet-ukrajnai városokat támad az orosz hadsereg.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Bahmutban a legtragikusabb a helyzet, a város lényegében teljesen megsemmisült. Emellett a térség energetikai központjait is több rakétatámadás érte. A helyreállítási munkákat a jegesedés és a hó is nehezíti. Donbász térségben lényegében egyáltalán nincs áram. (M1)

Mit kell tudni Yuval Noah Harariról?
Az emberiség jövője, a jövő emberisége


2022.12.07.Georg Spöttle: Puccskísérlet Berlinben, bevetették a GSG 9-et is.


Ma hajnalban országos rajtaütést hajtott végre a német Szövetségi Nyomozóhivatal a BKA, amelyben részt vett a szövetségi rendőrség terrorelhárító osztaga a GSG 9 is. Ötvenkét személyt vettek őrizetbe, köztük volt és a mai napig aktív elitkatonákat, akik vagy a Bundeswehrben, vagy az NDK néphadseregében szolgáltak. A "Reichsbürger" azaz Birodalmi-polgárok névre hallgató ultrajobboldali csoport az elmúlt években már többször is hallatott magáról, legutóbb 7 hónappal ezelőtt, amikor egyik tagjuk tűzharcba keveredett a rendőrséggel. Amint kiderült a csoport egy árnyékkormányt is létrehozott, amelynek vezetője a 71 éves, nemesi származású Heinrich Reuß. (PsTV)

2022.12.04.Deák Dániel: Ezért baj, hogy külföldről finanszírozzák a baloldalt


Sokan kérdeztétek kommentekben: miért baj az egyáltalán, hogy a magyarországi baloldalt külföldről finanszírozzák? Most elmondom! Nagyon fontos, hogy a magyar politikai erők külföldi érdekeket szolgálnak-e. A baloldal igent mondott a háborúra, és az európai gazdaságot tönkretevő brüsszeli szankciókra. Pont úgy, ahogy ezt elvárták a dollárokért cserébe.

2022.11.29.Fél Ukrajnában nincs áram, felerősödtek a
harcok Donyeck megyében, Herszont is lövik


Felerősödtek a harcok kelet Ukrajnában Donyeck megyében, de Herszont is lövik az orosz csapatok. Ukrajna területének felén nincs folyamatos áramszolgáltatás, az orosz erők ugyanis továbbra is az energetikai infrastruktúrát támadják. Az emberek szerint víz, villany és gáz nélkül nagyon nehéz tél jön most az országban. Békét akarnak az emberek. (M1 - Híradó)

2022.11.24.Georg Spöttle: Templomokat, kolostorokat dúltak fel az ukránok


Háromszázötven olyan egyházi létesítményt kutattak át az ukrán titkosszolgálat, az SZBU munkatársai, amelyek az orosz pravoszláv egyházhoz köthetőek. Kijev szerint ezek a templomok és kolostorok orosz érdekeket képviselnek Ukrajnában, feltehetően kémkednek és segítik az orosz hadsereget. Orosz állampolgárokat vettek őrizetbe és készpénzt koboztak el. A kijevi kormány be akarja tiltani az orosz-ortodox egyházat Ukrajnában. Az ellenzéki pártok és a kritikus sajtóorgánumok betiltása után ez egy újabb komoly csorbulása a demokráciának. Persze Brüsszel és Washington DC megint szemet huny. (PsTV)

2022.11.09.Beregi Balázs: Az alsóházban előretörtek a republikánusok,
a felsőházban pedig nagyon szoros a küzdelem


Folyamatosan érkeznek az előzetes eredmények az amerikai félidős választásokról. Először is egy a képviselőházra vonatkozó adatot mutatnék önöknek. A Fox News amerikai hírcsatorna legutóbbi közlése szerint magasan vezetnek a republikánusok, ugyanis a megszerezhető 435-ből jelenleg úgy tűnik, hogy 190 helyen győztek, míg a demokraták eddig 154 helyet szereztek meg. Természetesen az adatok folyamatosan változnak. A szenátus tekintetében sokkal szorosabb a verseny. Ott ugyanis jelenleg - hangsúlyozom pillanatnyi adatokat tudunk mutatni - 48-48 az állás.

Ez azt jelenti, hogy a jobboldal 19, míg a demokraták 12 új szenátori helyet szereztek. Ami pedig a részleteket illeti, beszéljünk mondjuk ezúttal Texas államról, ahol szenátorokat ezúttal nem választottak, viszont kormányzót igen. Az adatok 76 százalékos feldolgozásánál úgy tűnik, hogy az eddigi republikánus kormányzó, Greg Abbott fölényesen győzött demokrata riválisa előtt. Ami az alsóházat illeti, Texasban is taroltak a republikánusok. A megszerezhető 38 képviselői hely közül az amerikai oldalak már 25 elnyert republikánus és 13 demokrata pozícióról írnak. (M1 - Híradó)

2022.11.02.Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Frontember legfrissebb adásában


az iráni-szaúdi konfliktusról, a balkáni helyzetről, Észak-és Dél-Korea szembenállásáról és az orosz-ukrán front aktuális kérdéseiről. (Ultrahang - Frontember)

2022.10.27.Szijjártó Péter ENSZ Biztonsági Tanácsán New Yorkban
Péter Szijjártó at the UN Security Council in New York


Az ukrajnai háború egy regionális háború, de ezzel kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy teljesen biztos, hogy minél több regionális konfliktus van, annál nagyobb az esélye annak, hogy mindezek globális háborúban, egy világháborúban végződhetnek...Érdekeltek vagyunk a mielőbbi béketeremtésben.2022.08.02.Rekord árvíz söpör el autókat, és tölti meg folyókkal a sivatagot az ománi Rustaqban


Az ománi Al Batinah régióban található Rustaq városában heves esőzések okozta árvíz sújtotta a Wadi Alhokain folyót. az Ománi Királyi Légierő hatóságai egyebek mellett több száz embert evakuáltak otthonaikban és járműveikben a Madha-völgyek elöntése után. Az ománi hírügynökség szerint menedéket hoztak létre azok számára, akik kénytelenek elhagyni otthonaikat.

Ekkor a Meteorológiai Főigazgatóság arról számolt be, hogy az Al-Hadzsar keleti és nyugati hegyvonulatai mentén eltérő mennyiségű csapadék hullik majd, amelyet a szomszédos területekre osztanak szét. A természeti veszélyek 2021-ben egyre gyakoribbá váltak. Nem tudjuk, mi vár ránk 2021-ben. Hogyan érinti Földünket a globális felmelegedés és a klímaváltozás. Nézze meg csatornánkon a természeti katasztrófákkal kapcsolatos legfrissebb híreket. (Vulnerability)Az egyik legrosszabb természeti katasztrófa, amelyet valaha látunk


Al Rustaq árvíz Ománban. Áradás az Egyesült Arab Emírségekben, Dubai és környékén is. Fujairah 12 óra alatt hatalmas eső árasztotta el. (Planet News)

2022.07.28.Döbbenet Kínában! Megrázó felvételek az ország történetének legrosszabb tájfunjáról!


Mit gondolsz? Miért van mostanában annyi természeti katasztrófa? Ez egy Haarp, vagy Jézus Krisztus második eljövetelének előjele? Talán a tudomány már megadta a választ, és ez a globális felmelegedés?Kivételesen nem poénkodom, és nem is fogom rövidre.


2022.06.27.Az USAF F-35-ös vadászgépek Csehországból szálltak fel a Fekete-tengerre.


Bekapcsolva hagyták a jeladókat. Ez nem véletlen, ez egyértelmű jelzés az orosz fegyveres erők számára. Washington a jelek szerint készen áll arra, hogy a legmodernebb fegyverrendszereket használja az európai háború további eszkalálódása esetén. Így az F-35-ösök azonosítója aktiválva maradt, amikor a csehországi Bécs közelében felszálltak, és Magyarország felett átrepültek Romániába.

Nem titkolták a Románia feletti közvetlenül a Fekete-tenger partján zajló járőrmozgásokat sem. Nyilván az orosz hadsereg vezetésének most már látnia kellene, hogy ezek a vadászgépek Odessza közelében és egész Ukrajna déli részén tevékenykedhetnek. (@exxpress/Roman/

2022.06.27.Az ukrán tengerészgyalogosok 80%-a meghalt
vagy súlyosan megsebesült Szeverodonyecknél


Nagyon magas veszteségek! Egy "elit katonai egység" parancsnoka a Sky News riportereinek elmondta, hogy. "A 2018 óta együtt harcoló harcosok nyolcvan százaléka kiesett a küzdelemből". A parancsnok szerint 100 százalékban hivatásos katonákból állt, de nem tudja, meddig bírják az ilyen veszteségeket. (t.me/Roman)

2022.06.25.Több ukrán településre, köztük nagyvárosokra is csapást mért az orosz légierő.


Ellentámadás Donyeckben és Luhanszkban. Orosz bombázások Ukrajnában. Az Orosz Föderáció jóval erősebb tüzérséggel rendelkezik Ukrajnánál Az egyik régióban, Luhanszk megyében már csak egy nagyobb település maradt ukrán kézen, miután az oroszok visszavonulásra kényszerítették a védőket. Innen északra, az orosz határmentén, illetve végig a Fekete-tenger partvidékén pedig továbbra is folyamatosak a légitámadások. (HÍR TV)

2022.06.12.Kolerajárvány várható Mariupolban az ENSZ szerint


A heteken át ostromlott városban az ivóvíz összekeveredett a szennyvízzel.
Szeverodonyeck még nincs teljesen az oroszok kezén. /euronews/

2022.05.15.Ursula férje a német Pfizer igazgató tanácsában foglal helyet
2022. május 22. és 28. között új WHO-szabályokat fogadnak el


A Pfizer és a Moderna gyógyszeripari cégek részt vettek az USA által Ukrajnában folytatott biológiai fegyverek kutatásaiban. A nyilvánosságra hozott dokumentumok állítólag a német fegyveres erők részvételéről is tanúskodnak. Ezt Igor Kirillov, az orosz védelmi minisztérium a sugárzás-, vegyi és biológiai védelmi erőinek vezetője mondta a szerdai tájékoztatón. Elmondta, hogy ezzel a nemzetközi biztonsági előírások megkerülésével a kutatási költségeket csökkentették.Kirillov azzal vádolta a biofegyver-kutatásban résztvevőket,
hogy tesztelték Ukrajna polgári lakosságán.


"A tuberkulózis kórokozójával a Stepovoj településen fertőzött hamis bankjegyek formájában készült szórólapokat osztogattak a kiskorúak között. A bűncselekmény szervezői figyelembe vették a gyermekek viselkedésének sajátosságait, akiknek szokásuk, hogy "mindent a szájukba vesznek". A WHO szervezetnek egyedül lesz hatalma arra, hogy közvetlenül beavatkozzon a demokratikus államokba.
A jövőben már nem egy RKI vagy egy egészségügyi miniszter, hanem a New York-i vagy genfi WHO fogja meghatározni, hogy influenza esetén egy gombnyomásra "leállítsák" az ABC vagy XXZ államot. A WHO utasításait be kell tartani, és a légitársaságok, a bankok és a kereskedelmi forgalom is ezek hatálya alá tartozik. Már nem a nép által választott kormánynak kellene döntenie saját népének javáról és rosszáról, hanem a WHO távoli főtitkárának. /M.Roman/

2022.06.05.Prof. Dr. Bardócz Zsuzsanna: Kiszivárgott amerikai jelentések
Veszélyben az USA hadseregének hadrafoghatósága!


A Covid-19 oltások 1048 %-kal növelték az idegrendszeri betegségek számát a katonaság körében 2021-ben az USA hivatalos kormányzati adatbázisa szerint. A magasvérnyomásos megbetegedések 20 szorosára nőttek, az idegrendszeri megbetegedések 9-10 szeresére, a légcső és gégerák 8 szorosára, az SM 6 szorosra, a bél és gyomorrákok 5 szörösére, az arc lemerevedés 5 szörösére, a női katonák között a mellrák 3,9 szeresére, a női terméketlenség és vetélések 3,4 szeresére, tüdőembólia 3,7 szeresére, a férfiaknál a hererák 2,7 szeresére, szív- és egyéb rendellenességek kb. 2 szeresére növekedtek. A katonák orvosai nem tudják ezt mással magyarázni, mint a beadott oltásokkal. Kívánjuk, hogy legyen a világ a szeretet forradalma.

2022.05.15.Átveheti a WHO az irányítást az országok felett?
Can the WHO take control of the countries?


Annak néztem utána, hogy mi az igazság abból, hogy állítólag a WHO egészségügyi vészhelyzetet hirdethet, akár az államok hozzájárulása nélkül. Bill Gates arról posztól, hogy az egész világot 6 hónap alatt be kellene oltani azokkal a vakcinákkal, amelyek hosszútávú hatásáról még mindig kevés ismerettel rendelkeznek. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz (Aszmara, 1965. március 3. -) tigré származású etióp politikus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója 2017 óta. /Wikipédia/

2022.05.31.Afrikán kívül Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika,
Irán és Malajzia is elutasította a "reformokat",


és közölte, hogy inkább kilép a WHO-ból, minthogy alávesse magát az új szerződésnek. Bolsonaro Brazíliában nem akarja aláírni a WHO világjárvány elleni egyezményt. Nem akarja rákényszeríteni a polgárokat a védőoltásokra. Ez az emberek szeretete Jair Bolsonaro brazil elnök iránt. Hallgatott a népére, nem volt hajlandó semmilyen keretben kikényszeríteni az oltást, nem volt hajlandó aláírni a járványügyi szerződést. Látható a videón. /M.Roman/A világ az ukrán háborúval van elfoglalva...
Ősztől egy újabb erőszakos oltáshullám veszi kezdetét?


Teremtőnk arra figyelmeztet, hogy amíg a világ az ukrán háborúval van elfoglalva, a háttérben készül az újabb járványhullám, amelyre az eddigieknél is erőszakosabb intézkedésekkel fognak válaszolni a vezetők...2022.03.25.Ember, aki már látott világháborút - Dr. Drábik János
Miért folyik ma a legnagyobb küzdelem? A pénzért? A kőolajért?


Nem! Az emberek tudatáért! Kik, és hogyan tudják meghódítani az emberi tudatot? Mennyire előrehaladott állapotban van a tudatért vívott világháború? Hol van az irányítás központja? Vannak-e határai annak, hogy milyen eszközöket vethetnek be az emberiség ellen?

A világ felett álló szuperhatalom látható, hogy minden, csak nem emberi. Nem véletlen most a totális, tudatos információs káosz kialakítása sem. A hazugság világkultuszát éli. Egy világrend, egy hadsereg, egy vallás. Ez a tudat feletti hatalom vágya. Történelmi jelentőségű válaszút előtt állunk. Hova akarunk tartozni? Dr. Drábik János és Jakab István beszélgetése.Nóé története a Bibliában, Mózes első könyvében
Az erőszakosság elterjedt a Földön /1Mózes 6:5-22/
Megegyeztek: baloldal azonnal megkezdené a fegyverszállításokat!
Ez Márki-Zay Péter Twitter üzenetéből,
amelyet Ukrajna elnökének küldött világosan látszik.


2022.03.04.Az ukrán-orosz háború hátterén mit is jelent az új világrend fogalma? - 2. rész
Egy kis történelem. Gorbacsov azt mondta, hogy 2700 db rakétájuk volt atomtöltettel.


Ha abból csak egyet kilőttek volna, az 100-szorosan nagyobb pusztítást végzett volna, mint Csernobil. 1986. április 26-án felrobbant a csernobili atomerőmű. Összeroppantotta a Szovjetuniót. Megszünt, és létrejött az orosz föderáció. 1990. aug. 2-án egy mondvacsinált ürüggyel Szaddám Huszein iraki elnök megtámadta Kuvaitot. Az új világrend ura az USA. Próféciák szerint jön egy vallási és politikai hatalom. Folytatás a Jelenések 17. fejezetében.

George W. Bush amerikai elnök elnöklése alatt az iraki háború egy nyolc évig elhúzódó fegyveres konfliktus volt, amely 2003-ban kezdődött az Egyesült Államok által irányított katonai koalíció által Irakba indított invázióval, amely megdöntötte Szaddám Huszein kormányát és kaotikus helyzetet idézett elő az országban. (Wikipédia)Az ószövetségi próféciák sorban telnek be a Jelenések könyvének lapjain.


Jézus Krisztus második eljövetele előtti eseményekkel foglalkozunk, a harag 7 poharának kitöltésével és a harmagedoni csata eseményeivel.A csernobili csata igaz története 1. rész
A Discovery Channel kiváló dokumentumfilmje
az 1986-os csernobili katasztrófáról.
Az idők jelei - teljes film
A mai kor embere napról napra azzal szembesül,
hogy a világ, amelyben él, folyamatosan változik.


Az elmúlt években a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre közösen dolgozott. 2018-ban született meg Az idők jelei c. film, mely az erények megjelenési formáit, mindennapi szerepét, fontosságát mutatja be újszerű, izgalmas módon.

Joggal merül fel tehát mindenkiben a kérdés, vajon milyen értékekben hihetünk, milyen elveket követhetünk, mi az, ami kiállja az idő próbáját, és segít eligazodni a jelen útvesztőiben. Ezzel magyarázható, hogy már a bemutatón nagy sikert aratott a film, mely megszólít minden jóakaratú embert, korra, nemre és felekezetre való tekintet nélkül.2022.01.24. Németh Sándor: Közeleg a Nagy Nyomorúság?
Területi szellemek, szellemi központok


Németh Sándor volt a Hit Rádió vendége. A műsor elején a karácsonnyal kapcsolatos személyes emlékekről kérdeztük, majd az utolsó időkről kérdeztük a Hit Rádió Gyülekezete vezető lelkészét. Szóba kerültek a szellemvilág konfliktusai is, kíváncsiak voltunk arra, hogy az angyalok, démonok, Isten országa és a Sátán királyságának küzdelme hogyan hat az emberek mindennapi életére. Beszéltünk az elhívás áráról, a valódi prófétaságról, a szellemi harc jelentőségéről és az erő ajándékáról is.Jézus beszédei az utolsó napokról és az utolsó vacsora
Szodoma katasztrófájának aktuális üzenete


Szodoma, Gomora története nagyon fontos prófétai üzenetet tartalmaz. /ld.1Móz 19:1-16./ A figyelmeztetés az Isten törvényét tagadó kultúrákra, nemzetekre vonatkozik. Isten katasztrófára itéli azokat, akik Szodoma, Gomorához hasonlóan próbálják a kultúrájukat átalakítani, azt Isten katasztrófára itéli. Nóé korát vízzel büntette meg Isten, de most hamvasztásról, azaz tűzzel való elégetésről van szó. A jóléti társadalmakat tűzzel és kénkővel itéli meg. /ld. 2Pt 2:6-; Lk17:28-32; 1Kor 5/2020.05.21.Elfeketedett az ég Pekingben, mialatt a kormány a vallásellenes törvényről tárgyalt


15:45-kor 10 perc alatt nappali világosságból éjszakai sötétség lepte el Pekinget. A jelenségről azóta több videó került fel a netre. Ezeken a koromfekete sötétségbe borul város látható és arra hogy mindez nappal történik, csak a nappali nyüzsgő forgalom és az utcai világítás hiánya enged következtetni. Az egyik videó vége előtt egy hatalmas villám szakítja meg a sötétséget.

A riporter szerint ezután masszív vihar csapott le a városra. Az eset további érdekességét az adja, hogy a sötétség pontban a kínai parlament ülése alatt borult a városra. Az ülésen a kommunista ország 2057 képviselője vett rész, hogy megvitassák az egyház új szabályozását. Kínában a vallások gyakorlatilag tiltva vannak, a keresztény egyház földalatti szinten, félig-meddig megtűrve működik.

Az elmúlt két évben azonban kormányzati részről egyre több támadás éri a hívőket. A Kommunista Párt most a koronavírus-járványra hivatkozva újabb nyomást gyakorol az egyházra, és új törvényi szabályozással próbálják meg felszámolni azt. Ezért sokan Isten jelét látják a soha nem látott nappali sötétség mögött. (630.hu)Ezen a koromfekete sötétségbe borul város látható
Isten jelét látják a soha nem látott nappali sötétség mögött.
Jézus visszajövetelekor megreccsen az Univerzum


A karizmatikus keresztények rendszeresen lealacsonyítják Istent, pedig minél több időt jár együtt az ember a Földön Istennel, annál jobban érzi, hogy milyen hatalmas és fenséges. Olyan, mint egy nagy vihar, amikor érezzük, hogy milyen kicsik vagyunk azokhoz az erőkhöz képest, amik körülöttünk tombolnak. Amikor Jézus visszatér majd, akkor jövetelében nem csak a Föld fog megremegni, hanem az egész világmindenség megreccsen, elolvadnak az emberi szívek az Isten félelmétől.Németh Sándor: Nincs Orbánnál alkalmasabb vezető


Objektív tény, hogy nincs olyan személy az ellenzéki oldalon, aki Orbán Viktorhoz hasonlóan alkalmas volna az ország vezetésére – nyilatkozta a Magyar Időknek adott interjújában Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze arról is beszélt, a "szemünk előtt zajlik a demokratikus legitimitás nélküli, önkinevezett világelit által kitervelt szuperállam és a nemzetállamok küzdelme", utóbbiban Orbán Viktornak központi szerepe van, mert politikájának eddigi társadalmi támogatottsága a nemzetállami koncepció életképességét bizonyítja.

Arról is beszélt, a vallás elleni támadások ellenkező hatást váltottak ki: a hívő emberek részt akarnak venni a közéletben, a politikában, és olyanokat szeretnének megválasztani, akik a kereszténység védelmét is vállalják.

Az unió a fennállása óta talán most éli át a legmélyebb válságát. Miközben a hagyományos keresztény értékek háttérbe szorulnak, a migráció, a felülről vezérelt keveredés egyre nagyobb hangsúlyt kap. Németh Sándor szerint az ellenzéki pártok "nem vallanak nyíltan színt", de valójában támogatják a migrációs, globalista szándékokat. Mi viszont figyelünk arra, hogy a pártok programjaiban miként jelennek meg a számunkra fontos értékek.

A keresztény értékrendben nem válik élesen külön a türelem az igazságosságtól. Ha elveszik a hazánkat vagy bántalmazzák az itt élő embereket, nem mondhatom azt, hogy legyetek továbbra is türelmesek. Magyarországon szerintem – a főként külföldről hallott vádakkal ellentétben – nincs idegengyűlölet, sőt inkább idegenkultusz van. (pestisracok.hu)Szeretnéd életed vezetését átadni Jézus Krisztusnak?
Akár most itt is megteheted.


        

Hogyan találkoztam Istennel HELSINKIBEN?Tilda Galambos-Sárkány bizonyságtételének 2. része
Sárkány Viktor lelkész és Tilda testvérnő a Scarlett Road-i gyülekezetben
GALAMBOS TILDA TESTVÉRNŐ BIZONYSÁGÁNAK 3. része

ifj. Lehotzky József: Bábel tornya - Isten temploma

Mi lesz a világgal a jövőben?

Alexander Seibel: A Biblia rávilágít...

BROOKÉK NYUGAT-HOLLYWOODBAN

Földrengés Messzinában, Katrina 2005.

Gazdag István: AMIT SENKI NEM AKAR HALLANI


Egy asszony, aki látta a Mennyországot
Louisa Vaughan misszionárius bizonyságtétele


Anja Vyyrylainen: Tiszta-e menyasszonyi ruhád?Sárkány Győző: "Ímé, eljövök hamar!"
Jelenések 3:7-13 magyarázata

REICHERT GYULA
AMA FÉNYES HAJNALI CSILLAG

Részletek a Jelenések könyvének magyarázatából

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.comÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK
Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN
VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAK

Makai Rozália írásai
[ ELRAGADTATÁS | MI LESZ A VILÁGGAL?|
|Hiszek Jézus Krisztusban |Bemerítés a Biblia alapján|
|Nóé története a BIBLIÁBAN| A páskabárány elrendelése|
|A kereszt szükséges | HARMADNAPON FELTÁMADOTT!|
|Akik Krisztusban vannak| PÜNKÖSD | TÖRTÉNETEK|
|Szabadulások, rehabilitáció | ÉLETRAJZOK]Mátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István írásai

Vissza!
Vissza a menüre!