HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő
Gerhard Krüger: FÖLDRENGÉS
Fordította: Gazdag István
A messzinai megtorló ítélet, ami 1908-ban Dél-Olaszországot érte, amikor kb. 200 000 ember vesztette életét, minden részletében borzalmas volt. De meg volt az ok, ami a katasztrófát maga után vonta. Kb. 8 nappal a földrengés előtt egy újságban a legszégyentelenebbül csúfolták ki azt az imaösszejövetelt, amit 1783-ban, egy akkori földrengést követően hoztak létre. Az olasz "Corriere d'Italia" politikai újság a következőket írja: "A Messzinában megjelenő vicclap, az "Il Telefono" karácsonyi számában egy az Isten szemtelen kihívását tartalmazó cikket jelentetett meg, amiben többek között ez volt olvasható: "Ó én fiacskám, valódi ember és valódi Isten, a te kereszted szerelmére, vedd füledbe szavainkat, és küldj nekünk egy földrengést!" És "Mindenható, ha nem vagy egy... (az istenkáromló szavakat itt nem lehet visszaadni), akkor küldj egy földrengést létezésed bizonyítékául."
Három nap múlva, december 28-án Isten erre a kihívásra a nagy földrengéssel válaszolt. De Ő nemcsak a vicclap szemtelenségére válaszolt, hanem a 20. század névleges kereszténységének is, amely büszkén tudományos, technikai vívmányaira, felfedezéseire, találmányaira Istent úgy kezelte, mint egy lemondott nagyságot.
Isten prédikációt tartott a földkerekségnek az ember tehetetlenségéről, és az örökkévalóság komolyságáról.
"Ne tévelyegjetek, Istent nem lehet megcsúfolni! Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is." (Galata 6:7)
A messzinai földrengésre vonatkozólag egy figyelmeztetést találunk az angol "Confidence" c. lapban. Itt most F. Marion Crawford egy beszámolóját adjuk közre, ami az "Outlook" (Kilátás) 1909 áprilisi kiadványában jelent meg. Ebben a következőt olvashatjuk:
"A városban megjelent egy azon rajongó szentek közül, akiket az olaszok "Nazarénusoknak" neveznek, egy kopasz, félig éhenhalt férfi nagy szemekkel, valamiféle remeteköpenybe öltözve. Vele volt egy kb. 12-14 éves fiú, aki egy csengőt hordozott. Megálltak a legforgalmasabb utcasarkokon. A fiú megrázta a csengőt, ahogyan a nyilvános kikiáltók teszik mind a mai napig is az olasz városokban. A férfi fölemelte éles, tiszta hangját, hogy kihirdesse jövendölését. A túloldali házakra szegezve szemeit így kiáltott:
"Messzina lakosai, hagyjátok magatokat figyelmeztetni, térjetek meg sietséggel! Mert ez az év nem fog elmúlni, mielőtt ez a város teljesen elpusztul."
Az emberek kinevették és kigúnyolták a "Nazarénust", és visszatértek a hétköznapi eseményeikhez. De csak néhány nap telt el, és máris bekövetkezett a borzalmas csapás. Ahogy a tolvaj sem jelenti be jövetelét, úgy az Úr sem tudatja az emberiséggel, hogy melyik évben vagy évszakban jön el az Ő napja.
"Amikor azt mondják: Békesség és biztonság, akkor tör rájuk hirtelen a végső romlás, mint a fájdalom a várandós asszonyra; és nem fognak megmenekülni." (1Thess 5:3)


2021.08.30.Lecsapott az Ida hurrikán az Egyesült Államok déli partvidékére
Még hetekig akadozhat az áramszolgáltatás Louisianában


A hurrikán már trópusi viharrá szelídült, de így is hatalmas pusztítást okozott, még a Mississippi folyásirányát is megfordította. 240 kilométer per órás széllel csapott le az Ida hurrikán Louisianára. A vihar épületeket rongált meg súlyosan, háztetőket szakított le, fákat és villanyoszlopokat döntött ki. Több mint 1 millió háztartás maradt áram nélkül az államban. A hatóságok szerint a hurrikánnak halálos áldozata is van. Egy lakó akkor vesztette életét, amikor egy fa az otthonára dőlt. (euronews/M1-híradó)

2021.08.29.Pusztító erejű az Ida hurrikán


Partot ért az Ida hurrikán az Egyesült Államokban. Egészen friss képeket láthatnak melettem. A Mexikói-öböl meleg vize fölött 4-es fokozatúvá erősödött, nem sok hiányzott ahhoz, hogy 5-ös hurrikánná minősítsék. Ez azt jelenti, hogy bőven 200 kilométer per óra feletti széllökéseket mértek. Az félelmetes. Napra pontosan 16 éve ért partot ugyanitt, New Orleans-nál a hírhedt Katrina hurrikán. (M1-híradó)Bódis Miklós tanítása Mt12:38-45 igék alapján.
Jézus a mai időkben is jeleket küld nekünk.


Gazdag István: Katrina hurrikán 2005-ben

Gerhard Krüger sok évvel ezelőtt írta ezeket, de vessünk egy szempillantást egy 2005-ös eseményre! New Orleansot úgy tartják számon, mint a Voodoo- és halottkultusz nyugati fővárosát. Voodoo egy afrikai népi vallás, ami Isten és különböző szentek mellett démonokat is, laosznak titulálva, imád és idéz meg rituális alkalmain. A Voodoo-papok általában homoszexuálisak ill. leszboszi nők. Segédeik nagyon fiatal leányok, akiknek mindenki szexuális igényére készen kell állniuk. Voodoo-t afrikai rabszolgák vitték Latin-Amerikába, ahol a katolicizmussal keveredve ma általában mint pogány-keresztény keverékvallás lép fel. A fölmérések szerint New Orleans lakosságának 15 %-a hódolt a Voodoo vallásnak. Voodoo kultikus tárgyakat szinte minden emléktárgyüzlet árusított. New Orleans egy Voodoo múzeummal is rendelkezik, ahol e pogány vallás számtalan kultikus tárgyát mutatják be. Voodoo mellett egy okkultista mozgalom is kialakult a városban, ami a kártyavetéstől az asztrológiáig terjed. New Orleans halottkultusza is legendás. 45 temető szolgált társasági helyül, ahol vasárnaponként pikniket vagy a sírok között esküvőket tartottak. A várost a homoszexuálisok fellegváraként is számon tartották. 2005. augusztus 31-től szeptember 5-ig akarták megrendezni a "Déli-dekadenzia" homofesztivált, amelyen több tízezren akartak részt venni. De augusztus 29-én jött a "Katrina" (a név jelentése "a tiszta") hurrikán, és letarolt egy földsávot, ami telve volt azzal, ami Isten előtt gyűlöletes.
"A többi ember pedig, akiket nem öltek meg ezek a csapások, nem tértek meg kezük alkotásaitól, hanem imádták az ördögöket és a bálványokat, amelyek aranyból és ezüstből, rézből, kőből meg fából készítettek, és amelyek sem látni, sem hallani, sem járni nem tudnak, és nem tértek meg gyilkosságaikból, varázslásaikból, paráználkodásaikból és lopásaikból sem." (Jelenések 9:20-21)HOGYAN TÖRTÉNT?

Mississipiben dühöng a Katrina hurrikán

Hétfőn délután árhullám árasztotta el a Mexikói-öböl Mississipi és Louisiana partvidékét, New Orleans fele vízben áll, az igazi csapást azonban a várostól keletre fekvő partszakaszt szenvedi el a Katrina hurrikántól. Legalább ötvenöt halálos áldozata van a hurrikánnak.

Index (ugyelet@mail.index.hu)
2005. augusztus 29. hétfő 20:05

Másfél méteres víz hömpölyög a louisianai New Orleans keleti, tengerszint alatt fekvő negyedeiben, miközben a keletre fekvő Biloxi és Gulfpart városát elárasztotta és romba döntötte a Katrina hurrikán, amely hétfőn érte el újra az Egyesült Államokat.

A Katrina a késő délutáni órákra 2-es erősségűre enyhült,
a forgószél sebessége 160 kilométeres óránkénti sebességgel fújt.

A partvidéken a vihar másfél-kétméteres árhullámot okozott. A hurrikán hétfőn némiképp módosította útirányát, az előrejelzések szerint inkább Mississipi mint Louisiana államban fog pusztítani. Helyi idő szerint a Katrina 50-60 kilométerrel vonult el New Orleanstól keletre.
A város és elővárosai 1,3 millió lakosának nagy része már elhagyta a teljes elárasztással fenyegetett, a tengerszint alatt fekvő térséget. A város háromnegyedében reggel megszűnt az áramszolgáltatás.

A délután még négyes erősségű Katrina
New Orleansban 155 mérföldes
(250 kilométeres) óránkénti szélsebességet okozott,
de a legnagyobb veszélyt a Mississipi
állam partvidékén jelentette.

A Katrina 25 kilométeres óránkénti sebességgel halad észak-északkelet felé, és New Orleans magasságában északra, majd kissé kelet felé fordult, így leginkább Biloxi és Gulfport városát veszélyezteti. Ez utóbbi kettőt már elöntötte az árhullám, helyszíni tudósítók hatalmas pusztításról számoltak be. Hasonló híreket jelentettek a louisianai Leevesből.Végső pusztulás

A katasztrófa-forgatókönyvek szerint New Orleanst három méteres víz öntheti el, a város katasztrófavédelmének vezetője, Walter Maestri szerint akár fél évig is víz alatt állhat a történelmi belváros, írj a a CNN. A legnagyobb gondot az okozza, hogy a víz eltávolításához szükséges szivattyúhálózat is víz alá kerülne. Maestri szerint akár negyvenezer halottja is lehet a hurrikánnak.

A kétszáznegyven kilométeres szelekkel közelítő Katrina előszelei vasárnap éjjel érték el Louisiana partvidékét. A vihar miatt leállt az amerikai hazai kőolajtermelés negyedét adó Mexikói-öbölbeli mezőkön a kitermelés, a tőzsdén emiatt hetven dollár fölé emelkedett a hordónkénti olajár.


Három halottja van a hurrikánnak
A Katrina eddig ötvenöt áldozatot szedett. Ötvenen Mississippi állam Biloxi nevű kikötővárosában, egy lakóházban vesztették életüket - közölte Harrison megye katasztrófavédelmi központjának a szóvivője. Három embert kidőlő fák sújtottak halálra ugyancsak Mississippiben, ketten pedig Alabama államban, közlekedési balesetben vesztették életüket. Tavaly egy idős beteg halt meg, amikor az Ivan hurrikán miatt kellett költözködnie a városnak. Akik a városban maradtak, a New Orleans-i Louisiana-dóm nevű sportaréna épületében húzodtak meg, mintegy tízezren. A tető a CNN értesülése szerint szinte azonnal beázott. A viharos eső már elérte a város központját, a CNN helyszíni felvételei szerint nagyon erős szél fúj és esik az eső, az utcák megteltek törmelékkel. Azoknak, akik nem menekültek el, a város vezetése azt javasolta, tartózkodjanak ablakoktól távol, és legalább háromemeletnyi magasságban keressenek menedéket.

Túlélésre játszanak
A louisianai viharra már szövetségi szinten is készülnek, George W. Bush elnök már vasárnap katasztrófa sújtotta övezetté minősítette az államot. Kathleen Blanco, az állam kormányzója szerint New Orleans napokra áram és ivóvíz nélkül maradhat.

A Katrina magyar idő szerint délután három órakor
"Soha nem látott veszély fenyeget minket, de ha összefogunk, túlélhetjük" - mondta Ray Nagin, a város polgármestere a CNN-nek. Nagin szerint bizonyosan rengeteg épületben keletkezik majd kár.

Három méterrel alacsonyabbak a gátak
New Orleansban évek óta tartanak a hurrikánoktól, hiszen a város a tengerszint alatt fekszik. A Camille hurrikán 1969-es pusztítása után védőgátakkal vették körbe a várost, a hat méter magas gátak azonban most nem védhetik meg a várost a várhatóan kilenc méteres szökőártól. A Camille hurrikán ráadásul úgy öntötte el a várost, hogy nem is Louisianában, hanem a szomszédos Mississippiben ért partot.
A rettegés tavaly hágott tetőfokára, akkor Nagin a hurrikánszezon közepén ötvenezer halottat jósolt, ám akkor elkerülte a vihar a várost.

Katrina: a legdrágább hurrikán
A Fehér Ház tájékoztatása szerint az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti részén az infrastruktúra helyreállítása, a törmelék és a hordalék eltakarítása, a fedél nélkül maradtak lakbéréhez nyújtott támogatás, a társadalombiztosítási szolgáltatások, adókedvezmények rekordnagyságú összeget emésztettek fel.
MTI (ugyelet@mail.index.hu)
2006. augusztus 25. péntek 17:49
118 milliárd dollárt (25 ezer 606 milliárd forint) költött eddig az Egyesült Államok kormánya a Katrina hurrikán okozta károk helyreállítására a Fehér Ház tájékoztatása szerint.
Az összeg olyan költségeket takar, mint az infrastruktúra helyreállítása, a törmelék és a hordalék eltakarítása, a fedél nélkül maradtak lakbéréhez nyújtott támogatás, vagy társadalombiztosítási szolgáltatások, adókedvezmények a károsultaknak. Az elnöki hivatal beszámolója szerint New Orleans védőgátja közel ugyanolyan vagy még jobb állapotban van a helyreállítási munkálatoknak köszönhetően, mint a természeti csapás előtt volt. Az érintett három szövetségi állam területén hátramaradt kilenc köbkilométernyi törmelékből 7,9-et takarítottak el.

A Katrina nemcsak a legdrágább hurrikán volt az Egyesült Államok történetében, de az egyik legtöbb halálos áldozattal járó is. 2005 augusztus 29-én csapott le az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti részén, rendkívüli károkat hagyva maga után Louisiana, Mississippi és Alabama szövetségi államokban.

Katrina: 1300 halott, 96 milliárd dolláros kár
2005-ben a legerősebb hurrikán a Katrina volt,
ami több mint 1300 embert ölt meg,
és víz alá temette New Orleans
területének nyolcvan százalékát.

A katasztrófa teljes anyagi kárát
96 milliárd dollárban állapították meg.

Lautenbacher szerint kutatási órák ezrei garantálják, hogy ebben az évben pontosabb előrejelzést nyújtson a hivatal. "Az ötnapos előrejelzésünk ma sokkal pontosabb, mint a háromnapos előrejelzésünk volt tíz évvel ezelőtt" - hivatkozott a folyamatosan fejlődő kutatási eredményekre.

2016.10.30.6,6-os erősségű földregés rázta meg Közép-Olaszországot


1980 óta legnagyobb erősségű földrengés rázta meg vasárnap reggel Olaszországot. 71 órán belül ez volt a tizenötödik rengés. A mentőcsapatok folyamatosan dolgoznak.

Reggel 7:40-kor mozdult meg a föld Közép-Olaszországban. A rengés központja Norica térségében volt, 68 kilométerre Perugiától, 108 kilométer mélyen, de Rómában, sőt még Szlovéniában, Horvátországban és Ausztriában is érezni lehetett.  (magyarhirlap.hu)

2016.08.25.

Jelentősen megemelkedett az olaszországi áldozatok száma

Újabb áldozatokat találtak a romok alatt Olaszországban: már 247 halottja van az ország középső részét sújtó földrengésnek. A mentőcsapatok éjszaka is kutattak az esetleges túlélők után, egy kislányt 17 órával a természeti csapás után sikerült élve kimenteni. A földmozgás Umbria és Lazio régiókban, valamint a Rómától északkeletre fekvő Marche körzetében okozta a legtöbb kárt, Amatrice szinte teljesen megsemmisült. Csak Amatrice városában mintegy négyszázra teszik a sérültek számát. Kétezerötszázan maradtak otthon nélkül. A lakosok sátrakban és a szabad ég alatt töltötték az éjszakát. A túlélők keresése egész éjszaka folytatódott. A reflektorfényekkel megvilágított romok közül egy életben maradt kislányt húztak ki 17 órával a földrengés után. Egy, a szerda hajnali földrengés perceiben egy autóban csókolózó szerelmespárt is életben találtak meg az épületek romjai alatt összeroncsolódott kocsiban. Van azonban, aki még mindig a rokonait keresi, és elkeseredetten a nevüket kiabálja a házak romjai felett. A nagy részében teljesen megsemmisült Amatricében a földrengés jelképe a toronyóra lett, amelynek mutatói megálltak a földrengés pillanatában.../MTI/


"Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van!" (Jakab 5:8)
Bizony Isten gyülekezete, döntsenek a tények! Hittel, bátran tarsd magad a Bibliához!"Boldogok azok a szolgák, akiket az Úr, amikor megérkezik virrasztva talál." (Lukács 12:37a)Az Olajfák hegyén a tanítványok föltették az Úrnak a jól ismert kérdést: "Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a Te eljövetelednek és a világ végének?" "Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhinségek és földrengések lesznek mindenfelé." (Máté 24:3,7)

A földrengés az Isten újja!


JAPÁN

A legnagyobb földrengés, amit eddig a világtörténelem ismer, Japánt érte 1923. szeptember 1-én. Yokohama és Tokió a lángok martalékává lett. Röviddel azelőtt a japánok tudták, hogy hogyan nyomják el az egyik legnagyobb szellemi ébredést, ami Koreából indult ki. Sok bennszülött keresztényt még keresztre is feszítettek.Amint a bűn pohara csordultig telt, Isten csapása sem váratott magára. Japán elvesztette flottája jelentős részét egy a földrengéssel egyidejű tengerrengés következtében. A halálos áldozatok száma százezrekre rugott. Isten időről időre emlékezteti az egész emberiséget e múlandó világ végére az ítéletben. Yokohamában egy misszionárius prédikált segédeivel az utcákon. Később három csoportra oszlottak, és egymástól függetlenül, Isten rendelte így, mind a három csoport a jövendő ítéletről beszélt:"Ha nem akarjátok elhagyni a bálványaitokat és szenvedélyeiteket, akkor Isten ítéletet fog hozni Japánra, ma vagy akár holnap!" A következő napon megérkezett!
Nem tudjuk, hogy mikor fog bekövetkezni a világ legnagyobb eseménye, az elragadtatás, azaz a hívők elvétele a Földről, amikor Isten ítéletei fogják sújtani a világot. Akkor fog bekövetkezni a legóriásibb és végső földrengés:
"Ekkor villámlás, zúgás és mennydörgés támadt, és olyan nagy földrengés, amilyen nem volt, amióta ember született a Földre: ekkora FÖLDRENGÉS!" (Jelenések 16:18)

Vigyázzunk azért, és imádkozzunk! Isten ítéletei közelednek erre az elpártolt világra. Az utolsó földrengés Agadirban és a földrengés Chilében Isten fölemelt újja, a borzalmas események előjele, amik nemsokára bekövetkeznek ezen a Földön."Ahogyan Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is. Mert amiképpen azokban a napokban, az özönvíz előtt, ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek egészen addig a napig, amelyen Nóé bement a bárkába, és semmit sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz, és mindnyájukat el nem sodorta, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is." (Máté evangélium 24:37-39)

Nóé bárkájában nyolc ember menekült meg.

Hamisan esküdött Istenre, belecsapott a villám
2008.09.02.

Isten nem bottal ver, hanem villámmal. Ezt igazolja egy különös eset, amely Kína egyik keleti tartományában történt meg: villám csapott egy férfiba közvetlenül az után, hogy megesküdött Istenre.
A Xu nevű férfi állítólag három évvel ezelőtt kért kölcsön ötszáz jüant, azaz mintegy tizenkétezer forintot Huang nevű barátjától, de sosem fizette vissza a pénzt. Kedden délután aztán Huang magához ragadott egy botot, elment Xu-hoz, és nyomatékosan megkérte, adja meg tartozását.
Xu azonban azt állította, ő sosem kért kölcsön Huangtól, és egy vasrúddal válaszolt a kihívásra. Huang ekkor azt követelte adósától, esküdjön meg Isten előtt, hogy sosem kapott tőle kölcsön pénzt, mire Xu a feje fölé emelte a vasrudat és kijelentette, hogy ha tartozna Huangnak, Isten megbüntetné őt. Közvetlenül ekkor belecsapott egy villám.
Xu kórházi kezelést követően túl van a veszélyen, így legalább lesz lehetősége visszafizetni a pénzt Huangnak.Gazdag István: AMIT SENKI NEM AKAR HALLANI


Jézus Krisztus mondja

"És akkor jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a Földön pedig a tenger zúgása és háborgása miatt kétségbeesnek a népek tanácstalanságukban. Az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész Földre vár, mert az egek tartóerői megrendülnek.
És akkor meglátják az Emberfiát eljönni
a felhőben nagy hatalommal és dicsőséggel."
(Lukács evangélium 21:25-27)Anja Vyyrylainen: Tiszta-e menyasszonyi ruhád?

Cseri Kálmán: Mint a fű UTOLSÓ IDŐKRŐL SZÓLÓ ÜZENET


Gazdag István írásai, tanításaiOLVASMÁNYOK FIATALOKNAKÉLETRAJZOK,
OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK
Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN

VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKMátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István írásai

VAN KIÚT!

"JÉZUS ÍGY VÁLASZOLT:
Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet..."
(BIBLIA Jn 14:6)


Jézus Krisztus a Szabadító, Gyógyító, Megváltó.

Jézus Krisztus él, és vár Téged is.Szeretnéd életed vezetését átadni Jézus Krisztusnak?
Akár most itt is megteheted.


Szellemi eredetű, pszichoszomatikus
betegségekről és az ufókról

Süveges Imre előadásának 2. része

Viki szabadulása a reikiből Bűnbánat nélkül nincs ébredés

Új feladatok, a Sátán új kihívásai Szenvedélybetegség

Müller György: Tanács fiatal keresztyéneknek;
Bízzál az Úrban! és Müller György élete és naplója Pierson + Short írásában

R. Josuran: A spiritizmus fertőjében

Ch. Gratenau: Rudolf Steinertől Jézus Krisztusig

dr. Erdélyi Judit: Ajtónyitás vajon kinek? Vigyázz! Okkultizmus!

Lothar Gassmann: Az ezoterikus tan, mint segítség az életben?

Helge Stadelmann: Az okkultizmus, okkult jelenségek.

Albert Lüscher: Babilon - Karácsony - Húsvét

A könyvek kaphatók az
Evangéliumi Kiadó és Iratmissziónál.
http://www.evangeliumikiado.hu


H-1066 Budapest, Ó utca 16. Tel.: 06-1-311-5860

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Van kérdésed? Ide írhatsz!22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza!
Vissza a menüre!