HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő

2021.03.03.APRÓ-DONÁTH-CSALÁD: PÁRHUZAMOS ÉLETRAJZOK * Teljes cikk itt!
Apró Antal és Rákosi Mátyás látható a fényképen


Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója összeállítása. Apró Antal és Donáth Ferenc életútjai 17 éven keresztül párhuzamosan haladtak, majd 1956-ban elváltak egymástól. Gyermekeik azonban politikailag ismét egy oldalra kerültek.

Unokáik, Dobrev Klára és Donáth Anna szoros szövetségesei egymásnak."A család örök." A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)
Fedett pártmunka, illegalitás

Fél év különbséggel, 1913-ban születtek, de családi körülményeik jelentősen különböztek: a szegedi születésű Apró Antal gyermekmenhelyen nevelkedett s hat elemit végzett, majd szobafestő lett; a jászárokszállási Donáth Ferenc viszont egy városszerte ismert, jómódú ügyvéd fiaként érettségizett, aztán Budapesten járt jogi egyetemre. Életük mégis korán összefonódott, mégpedig az illegális kommunista mozgalomban. Apró már 1929-ben kapcsolatba került a szervezett munkássággal, a kommunista befolyás alatt álló Magyar Építőmunkások Országos Szövetségén (MÉMOSZ) keresztül és tizennyolc éves korában belépett a titkosan működő Kommunisták Magyarországi Pártjába (KMP).

Donáth Ferenc marxistaként került Budapestre, rövidesen bekapcsolódott az egyetemi kommunista sejt munkájába, az 1932-es, tandíjreform-mozgalomnak álcázott megmozdulásnak már egyik vezetője volt, csakhamar pedig az egész fővárosi felsőoktatási kommunista csoport főszervezője lett. 1934-ben - méghozzá Rajk László javaslatára - őt is felvették ("Kopasz" fedőnévvel) a földalatti pártba.

APRÓ ÉS DONÁTH KÖZÖS MENETELÉSE 1934-TŐL EGÉSZEN 1951-IG TARTOTT. Donáth 1935-ben doktorált, abban az évben, amikor a Komintern meghirdette a népfrontot és nemzetközi hálózatának tagjait arra utasította, hogy mindenütt lépjenek taktikai szövetségre a "haladó erőkkel", legyenek azok paraszti, polgári-demokratikus vagy szociáldemokrata csoportok...

Aprót többször bebörtönözték (egy ízben Schönherz Zoltánnal egy cellába) és internálták. Aprónak 1942-ben, egy szintén Antal nevű fia született, Kovács Klárától. Donáth szerepe ekkoriban meghatározóbb: az 1943-ban létrehozott Békepárt (a KMP fedőpártja) alapító és vezetőségi tagja (a vidéki szervezetépítés és a pártsajtófelügyelet megbízásával), 1944-ben az illegális Szabad Nép szerkesztője, a Magyar Frontban a kommunisták képviselője. 1944 szeptemberében az akkor Rajk László vezette négytagú Központi Bizottságnak mindketten tagjai voltak... (latoszogblog.hu)


2023.09.13.A mi városunk Budapest 9.6 rész
Tudatos, összehangolt támadás zajlik Pesten az autósközlekedés ellen


Elvettek egy sávot a tömegközlekedéstől. A mentők, a tűzoltók munkáját is akadályozzák ezzel. Ekkorát tévedni nem lehet Budapest Önkormányzati vezetőinek. Szándékos, tudatos és összehangolt támadás a budapesti közlekedés ellen. Az ellenzéki vezetésű területeken utakat zártak el, és megnövekedett a közlekedési idő. Miért is van ez?

Látható Géza Barabás videóján. Üllői úton üres a biciklisáv! Szándékos, tudatos, összehangolt támadás zajlik Budapesten az autósközlekedés ellen, amelyet a dollárbaloldali képviselők és polgármesterek csinálnak. Mi a VALÓDI CÉLJUK? Sokféle mesét, álinformációt mondtak már erről, de a valóságról hallgatnak...

2023.04.27.Döntött Novák Katalin köztársasági elnök
a Hunnia-ügy jogerősen elítélt


terheltjeinek kegyelmi kérvényéről. A végrehajtási kegyelmi határozatot már az igazságügyi miniszter is ellenjegyezte. Információink szerint már ma este nyílnak a börtönkapuk és a másodfokú ítélet kihirdetését követően büntetése letöltésére bv intézetbe szállított Budaházy György és öt társa kiszabadul! (PsTV)

2023.04.19.Deutsch Tamás sajtótájékoztatója Brüsszelből


Sajtótájékoztató Strasbourgban arról, hogy a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői írásbeli kérdésekkel fordultak az Európai Bizottsághoz annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc nyilvanosan is beismerte, hogy hazugság a dollárbaloldal és az Európai Bizottság részéről is az az állítás, hogy az Európai Uniónak jogi, jogállamisági problémái lennének Magyarországgal. A valóság az, hogy politikai nyomást akarnak Magyarországra gyakorolni.

3 kérdésre várunk mellébeszélés nélküli gyors választ az Európai Bizottságtól:

1. Az Európai Bizottság tagjai és munkatársai, a brüsszeli bürokrácia vezető tisztségviselői közül konkrétan kik és hány alkalommal folytattak titkos, nem nyilvános politikai egyeztetéseket magyar dollárbaloldali politikusokkal a hazánkat érintő Európai Bizottsági lépésekről a döntéseket megelőzően?

2. A "jogi köntösbe" bújtatott politikai követelések közül pontosan melyeket javasolták a magyar baloldali képviselők?

3. A magyar baloldali politikusok tettek-e javaslatokat ezeken a titkos politikai egyeztetéseken arra, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény eltörlése is az Európai Bizottság által támasztott, a "jogi köntös" részét képező feltétel legyen? Ennyi.2023.03.31.Apáti Bence: Kifejezzük elkötelezettségünket a béke mellett.
A baloldal lehetőséget kapott, hogy a béke oldalára álljon.


Ők mégis a háborút és a szankciókat választották, mert a dollárok többet jelentenek számukra, mint a magyarok békevágya. A magyarok többsége tűzszünetet és békét akar. Ki az aki nemet mond a békére? Kit képviselnek ezek? A Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút. Ellenezzük az energetikai szankciók körét!

2023.03.12.Budaházynak 6 év, Gyurcsánynak szabadság, ez elfogadhatatlan.
Sebet kapott a társadalom igazságérzete - Morvai Krisztina a PS-nek


Morvai Krisztina: Ezek az emberek nem terroristák. Felmentés nem történt. Az persze csalódás és fájdalom, hogy nem egy szigorú mércét alkalmazott a bíróság abban a tekintetben, hogy mi tekinthető törvényes bizonyítéknak. Ez az ítélet olyan embertelen igazságtalanság, amit csak a kegyelemmel lehet feloldani. Erre van a köztársasági elnök, hogy neki kell az igazságtalanságot felszámolni. A kegyelem megadásával az emberek igazságérzetét megnyugtatni, Budaházynak 6 év, Gyurcsánynak szabadság, ez elfogadhatatlan. Kegyelmi kérvény már be van adva. Ezt Novák Katalin köztársasági elnökasszonynak korrigálnia kell, ezért vagyunk ma itt.

Morvai Krisztina azóta nem vállalt közszereplést és nem is szólalt meg a nyilvánosság előtt, amióta visszavonult a politikától, Budaházyék ügyét viszont végig aktívan követte és a történtek megszólalásra késztették. Amellett, hogy hosszasan értékelte a táblabíróság megnyilvánulásait, amelyek véleménye szerint arra utalnak, hogy egy sokkal magyarabb, nemzetibb és emberségesebb bíróság előtt volt most az ügy, mint korábban, azt is megjegyezte: az viszont fájó, hogy a törvénytelen bizonyítási cselekményeket figyelmen kívül hagyta, bizonyítékbeszerzésben történt törvénytelenségeket nem állapította meg, pedig rendkívül fontos például az, hogy egy házkutatást ma Magyarországon milyen körülmények, milyen szabályok keretei között lehet lefolytatni, ahogy az is, hogy egy terhelő vallomást tett tanúval a szembesítések megtörténjenek, úgy tudjon védekezni az ellen a vádlott, hogy ezt a vallomást a szemébe mondják. (PsTV)

2023.02.25.Péter Szijjártó to CNN: Hungarians will also die
in this war, an immediate ceasefire is vital.
Szijjártó Péter a CNN-nek: Magyarok is meghalnak ebben
a háborúban, az azonnali tűzszünet létfontosságú


Ukrajna és Oroszország között csak akkor jöhet létre béke, ha a harcoló felek beszélni tudnak egymással, ezért a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a CNN-nek adott szombati interjújában.
Peace can only come between Ukraine and Russia if the warring parties can talk to each other, so communication channels must be kept open, said the Minister of Foreign Affairs and Trade in an interview with CNN on Saturday.
Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közzétett interjúban azt mondta, hogy ha nincs kommunikáció a felek között, és a csatornákat elvágják, akkor a béke reménye elvész, ezért a diplomáciai erőfeszítéseket meg kell kettőzni.
In an interview posted on his Facebook page, Péter Szijjártó said that if there is no communication between the parties and the channels are cut off, then the hope for peace will be lost, so diplomatic efforts must be redoubled.
Hangsúlyozta, hogy szomszédos országként számunkra létfontosságú az azonnali tűzszünet és béke, és nemcsak azért, mert szomszédok vagyunk, hanem azért is, mert magyarok fognak meghalni ebben a háborúban.
He emphasized that as a neighboring country, for us, an immediate ceasefire and peace is vital, and not only because we are neighbors, but also because Hungarians will die in this war.
Az ukrajnai magyar közösség tagjait, mint ukrán állampolgárokat, besorozzák, és sokukat a frontra küldik, így sokan meghalnak.
Members of the Hungarian community in Ukraine, as Ukrainian citizens, are conscripted and many of them are sent to the front, so many of them die. (O1G - Orbán 1 Géniusz)

2023.02.04.EU - Ukrajna csúcstalálkozót tartottak Kijevben, a háború kirobbanása óta először


További pénzügyi és katonai támogatást ígértek Ukrajnának az Európai Unió vezetői pénteken Kijevben. Bejelentették, hogy Brüsszel 25 millió euró értékű humanitárius aknamentesítési programot indít Ukrajnában. Eközben újabb szankciós csomagot helyeztek kilátásba Oroszország ellen. (M1 - Híradó)

2023.01.31.HIV-vírust kaptak ukrán katonák az amerikai laborban - Ez történt ma


Kirillov altábornagy azt állítja, az Egyesült Államok ukrán katonákon végzett HIV-fertőzéssel kapcsolatos titkos kísérleteket - állítólag 20 ezer dokumentum került elő erről. Joe Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok nem ad F-16-os vadászrepülőket az ukránoknak. Igaz korábban ugyanezt mondták Washingtonban az Abrams tankokról és a HIMARS rakétarendszerről is.

Emléknapot javasolt egy német párt az üldözött keresztényeknek, mindenki leszavazta. Az Európai Unióval tárgyaló afrikai delegáció tagja nem tudta, mi az a transzgender, ezért Google-n keresett rá, mit is akarnak rájuk erőltetni a brüsszeli diplomaták. Váratlan fordulat: A holland államtanács szerint a melegek "átnevelését" célzó terápiák betiltása jogsértő lehet. (hetek.hu)

2023.01.15.Így iszlamizálódik Nyugat Európa! Angliáról van szó.


Angliáról van szó. British Airwaysh engedélyezte, hogy hijabot hordjanak az alkalmazottak a balliberális "befogadó" politikának köszönhetően. Iránban azért harcolnak a nők, hogy szabaduljanak a hijabtól.

2023.01.10.Tálibok, terroristák és tüntetések Iránban


A migráció ismét hallatott magáról, most Linzben, ahol egy iraki a gyermekük szeme láttára leszúrta feleségét, elgázolt két rendőrt, majd egy illegálisan tartott gépkarabéllyal rálőtt az őt üldöző többi járőrre. Később elfogták, de az áldozatokon az már nem igazán segít. Ahogy Németország egyik leghíresebb külpolitikai szakértője Peter Scholl-Latour mondta, aki befogadja fél Kalkuttát az nem segít Kalkuttán, hanem maga is Kalkuttává lesz. A mai GEOrgPOLITIKA-ban Armin Miripurral, teheráni barátommal beszélgettem a Közel-Keletről és az illegális migrációról. (PsTV)2023.01.05.Most Iránnal packázik a Charlie Hebdo francia szennylap
Újabb látlelet az amerikai cenzúráról


Irán következményekkel fenyegetett a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilapban Ali Hamenei ajatollahról megjelent gúnyrajz miatt. A teheráni külügyminisztérium szerdán állásfoglalásában sértőnek és illetlennek nevezte Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjének kifigurázását. A szatirikus hetilapot ezért az Iszlám Köztársaságban már szankciós listára helyezték. "Nem engedjük, hogy a francia kormány túllőjön a célon" - szögezte le az iráni diplomáciai tárca. A "szatirikus lap" Mohammed karkatúrái miatt kellett meghalnia 12 embernek.

Az iszlámban nem megengedett Mohammed próféta ábrázolása, ez komoly vallásgyalázásnak számít, főleg gúnyos rajzokon. A rajzokra válaszul 2015 január hetedikén egy dzsihadista testvérpár Said és Chérif Couachi megtámadta a szerkesztőséget és agyonlőtték az ott dolgozókat és egy a helyszínre kivonuló rendőrt is. További 11 személy sérült meg a lövöldözésben. Társuk Amedy Coulibaly szintén lelőtt egy rendőrt majd négy vásárlót egy kóser szupermarketben és 15 másikat túszul ejtett. A terroristákat egyháromnapos hajtóvadászat után sikerült neutralizálnia a francia kommandósoknak.(PsTV)

2022.12.24.Zelenszkij is ugyanolyan eldobható, mint Greta Thunberg volt?2019 szeptemberében Greta Thunberg svéd klímaaktivista tinédzser teátrális, dörgedelmes beszédet mondott az ENSZ közgyűlése előtt. A világvégét vizionáló beszéd tele volt számonkéréssel, követelésekkel arra nézve, hogy milyen áldozatokat kell hoznunk, mi mindenről kell lemondanunk a klímakatasztrófa elkerüléséért és a Föld megmentéséért; és leszidott, megbélyegzett mindenkit, aki nem teszi meg mindezt, vagy - horribile dictu - máshogy gondolja.

A jelenlévők rajongó áhítattal hallgatták, majd felállva tapsoltak. A média óriási hájpot csinált neki, a világ közvéleménye úgy ahogy van, bekajálta az egészet. Greta Thunberg és anyukája köszönik szépen, nagyon jól kerestek a sztorin, milliós szerződések, könyveladások, és továbbra is ugyanaz a luxus életmód, ami ellen oly vehemensen kelt ki: "Hogy merészelitek?". És persze az őt felhasználó klímalobbi is óriásit profitált.

A kis Greta azóta kissé kikopott a köztudatból, a világnak pedig még mindig nem lett vége, nem ön-tötték el a tengerek Amszterdamot, nem forrt fel a bolygó. Szép lassan kiderült, az egész világ számára tudatosult, hogy az egész egy hisztéria volt, a csaj pedig egy mesterségesen felépített celeb, akinek az volt a dolga, hogy beklímapánikoltaassa az embereket. És erre, még ha nem is mindenki vallja be, de csendben, halkan, magukban, az emberek is mind rájöttek, beleértve azokat is, akik a leghangosabban szajkózták tovább a "kapucnis kislány" átudományos lózungjait. Azt gondolnánk, hogy még egyszer egy ilyen gátlástalanul felépített narratívát, egy ekkora kamu figurát nem vesz be a világ. Aha...

2022 decemberében Volodimir Zelenszkij, ukrán-színészelnök teátrális, dörgedelmes beszédet mondott az ENSZ közgyűlése előtt. A világvégét vizionáló beszéd tele volt számonkéréssel, és követelésekkel arra nézve, hogy milyen áldozatokat kell hoznunk, mi mindenről kell lemondanunk a gonosz Oroszország megállításáért és a dicsőséges ukrán nép fényes győzelméért; és leszidott, megbélyegzett mindenkit, aki nem teszi meg mindezt, vagy - horribile dictu - máshogy gondolja.

A jelenlévők áhítattal hallgatták, majd felállva tapsoltak. A média óriási hájpot csinált neki, a világ közvéleménye úgy ahogy van, bekajálja az egészet. Volodimir Zelenszkijnek, köszöni szépen, újabb 130 milliárd dollárt szavazott meg az amerikai kongresszus fegyvervásárlásra és egyéb célokra; csak sejtéseink lehetnek, mennyi megy ebből a pénzből privát ukrán zsebekbe, és onnan vissza a segélyt megszavazó amerikai kormánytagoknak, szenátoroknak, képviselőknek...

Zelenszkij is ugyanolyan eldobható, mint Greta Thunberg volt. De most még szükség van rá. Most őt kell sztárolni. Most ő a mesterségesen felépített celeb, akinek az a dolga, hogy bepánikoltassa az embereket, hogy Oroszország egész Európát el akarja foglalni. Miközben látjuk: Ukrajnát sem képes. De a valóság nehezen hat a manipulált tömegekre. A "honvédő háború az agresszorral szemben" narratíva továbbra is áll. Az emberek nyelik, mint kacsa a nokedlit. Az orosz-ukrán konfliktus valódi természete, a mögöttes geopolitikai érdekek, és az ahogy az USA gátlástalanul kihasználja egy nép szenvedését (amely nép vezetői ezt még fokozzák is, önös érdekből, saját egójukat tovább fújva, önmaguk hatása alá kerülve)... mindez egyelőre még nem esik le a világ közvéleményének.

Pontosabban dehogynem, sokaknak leesik - de a legtöbbek számára a szellem kényelme nagy úr. A média által lehengerlően tolt, kész narratíva átvétele sokkal könnyebb, a tömeggel együtt demonst-rált, erényfitogtató jóemberkedés nagyobb instant kielégülést okoz, mint gondolkodni, a valóságot nézni.

De a valóságnak van egy olyan tulajdonsága, hogy nem érdeklik az érzések - és egyszer csak berúgja az ajtót. Az energiaválság már itt van a nyakunkon, és csak fokozódni fog. Egyre kevesebb embert fog érdekelni a "gonosz Putyin" megbüntetése - főleg hogy a "gonosz Putyin" és Oroszország, minden kamuhíradás, hazudozás, vágyvezérelt hangulatkeltés ellenére, köszöni szépen, jól van. Az orosz nép hozzászokott a nehézségekhez, ha azt a nemzeti büszkeségért kell elviselni. Tökmindegy, mennyire szimpatizálunk ezzel a nemzeti büszkeséggel, attól még ott van ez a hatalmas erő. (Megint a valóság, ami ránk rúgja az ajtót.) Putyin népszerűsége töretlen. Az orosz gazdaság pedig minimális kényelmetlenségek mellett, minden várakozást nagyságrendekkel felülmúlva vészeli át az ellene ho-zott nyugati büntetőintézkedéseket. Miközben a nyugat szép lassan elvérzik. Legalábbis Európa és a hétköznapi emberek.

Az USA gazdasági és politikai elitje köszöni szépen, rengeteget profitál a háborúból. Számukra az amerikai adófizetők pénzéből Ukrajnának odadobott százmilliárdok busásan megtérülnek. Ahogy Zelenszkijnek is. És ahogy Greta Thunbergnek, és az őt mozgató klímalobbinak is busásan megtérült a józan, racionális energiapolitikával szembeni hisztériakeltés.

A meghülyített néptömegek manipulálásával, a néptömegek valódi érdekeit nem képviselő, korrupt állami vezetők megvásárlásával akkor napelemeket, szélkerekeket lehetett eladni méregdrágán, lyukat ütve az állami költségvetéseken, megdrágítva a vállalatok számára a termelést. Most cseppfolyós földgázt lehet eladni, még drágábban, csődbe sodorva az állami költségvetéseket és a vállalatokat is. Sebaj, a kormányok majd felvesznek újabb és újabb hiteleket a globalista pénztőkétől, amit aztán az adófizetőkkel fizettetnek meg. (Ráadásul a hitelek egy részét azért akarják felvenni, hogy abból további anyagi támogatást nyújtsanak Ukrajnának - észbontó!) Az európai vállalatok a termelésüket pedig szépen átviszik Amerikába, illetve amerikai cégek felvásárolják magukat a cégeket. Ez sajnos nem egy pesszimista vízió, hanem már történik is, a szemünk láttára.

De sokan még mindig tapsolnak. Zelenszkij hatásvadász beszéde, a tömegek manipulálása működik. Úgy látszik, az embereket újra és újra meg lehet hülyíteni. Egy picit más szöveg kell, meg új bohócok. Meg esetleg háborút kirobbantani, majd pedig fenntartani, kiszélesíteni - abban van a legnagyobb profit. (politikaihobbista)

2022.11.02.Deák Dániel: Orbán helyretette Szabó Tímeát a parlamentben."Ha emberekről beszélünk, azt a kifejezést, hogy dögöljön meg, talán mellőzhetnénk!" - így tette helyre Orbán Viktor az útszéli stílusban ordibáló Szabó Tímeát a parlamentben. Orbán Viktor: Mi a szerepe és a feladata a magyar államnak a gazdaságban? Mi munkaalapú gazdaságot építünk. Ma Magyarországon 4.700 000 ember dolgozik.2022.09.23.Választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz a Jobbik
és a párt egy korábbi alkalmazottja ellen Toroczkai László.A Mi Hazánk Mozgalom elnöke azt mondta: tudomására jutott, hogy a 2019-es európai parlamenti választás kampányában, a Jobbik egyik alkalmazottja sorra hívta fel a választókat és egy nem létező közvélemény-kutató cégre hivatkozva azt mondta, hogy a Mi Hazánk Mozgalomra adott voksok elveszett szavazatok a párt alacsony támogatottsága miatt. Toroczkai László szerint az eset az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botránya. (M1-Híradó)2021.09.17.


Boldog évfordulót az ellenzék vezetőjének! Szia, Feri!
Hogyan lett milliárdos Gyurcsány Ferenc?


Hogyan segítette őt az Apró-Dobrev tandem? Mi a kapcsolat az olajszőkítés, valamint Portik és Gyurcsányék között? Ezekről lesz szó a Kárpátok Underwoodjáról szóló történet első részében. /Kontra/Hozzászólás: Hibátlan! Azért azt a 2004- es Népszabadságban megjelent dolgozatát hiányolom, ahol azt magyarázza el, miért kellett tőkéssé válnia a rendszerváltáskor (t.i. azoknak nagyobb az érdekérvényesítő képessége, mint egy bérből élő alkalmazottnak), meg hogy úgy kell leverni a jobboldalt, hogy soha többé ne tudjon feltápászkodni a földről. Hitvallás a demokráciáról. (Attila Szakos)2013.06.23. Bátor kiállás a magyarok mellett!
Morvai Krisztina LIBE hozzászólása (kiabálással)


Morvai Krisztina ügyrendi felszólalása az Európai Parlament LIBE bizottságában, az "EU Dictatorship?" transzparens kifeszítésével. Egy Lopez nevű levezető elnök sakál módjára üvöltve próbálja megvonni a vélemény kifejezésének jogát.Tartalmas felsorolás: DILIHÁZ a neved EURÓPA PARLAMENT!


Harcolnak az EURÓPAI NŐK jogaiért, és százezer számra hívják be azokat, akik semmibe veszik a nőket.
Harcolnak a GYEREKEK jogaiért, és betelepítik azokat, akiknek a kultúrája megengedi, hogy akár 8 éves kislányokat férjhez adjanak.
Harcolnak a JOGÁLLAMÉRT, és eltűrik a Sharia bíróságokat az országaikban.
Harcolnak a VALLÁSSZABADSÁGÉRT, és millió számra hívják be a keresztényüldözőket.
Megvádolják Magyarországot ANTISZEMITIZMUSSAL, és rászabadítják az európai zsidóságra az ősellenséget.
Naponta CIGÁNYOZZÁK le Orbán Viktort, majd megvádolják cigányellenességgel.
GENDEREZNEK meg Pride-oznak, és Európába hívják azokat, akik országaikban kinyírják a homoszexuálisokat.
EMBERI MÉLTÓSÁGRÓL beszélnek, miközben habzó szájjal üvöltenek, és személyében alázzák Magyarország miniszterelnökét.
VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS szabadságáról papolnak, de nem tűrnek más véleményt.
ESÉLYEGYENLŐSÉGET hazudnak, és a Magyarországot elítélő jelentésükhöz 90 %-ban ellenzékieket kérdeznek meg a magyar kormányról.
TOLERANCIÁRÓL beszélnek, és közben millió számra eresztik Európára az intoleranciát.
DEMOKRÁCIÁÉRT visítanak, de az utolsó pillanatban meg akarják változtatni az Európai Parlament szavazási rendjét.
AZ EURÓPAI HATÁRVÉDELMET fontosnak tartják, de közben azt mondják, hogy a bevándorlás jó dolog, és megbüntetik, aki védi Európa határait.
EURÓPAI ÉRTÉKEKET védenek, amibe már se kereszténység, se hagyományos családok, se nemzetek, se hazaszeretet, se biztonság nem férnek bele. Akinek igen, az úgy jár, mint Magyarország.
Bízom benne, hogy a jelenlegi Európa Parlament halálhörgését hallhattuk. (magyaridok.hu)

2018.11.15.Morvai Krisztina: "Ma is ölik az európaiakat, csak nem fegyverrel"


A politikus hangsúlyozta, Brüsszelben a mai napig ragaszkodnak a hatalmukhoz a balliberálisok, még mindig azt hiszik, hogy ők fújják a passzátszelet. Sajnálatosnak nevezte, hogy az Európai Néppártban is árulókká lettek egyesek, akik inkább liberálisok, mint konzervatívok, és egyértelműen bevándorláspártiak. "A Martin Schulzok, Junckerek, Verhofstadtok szellemileg mérgezik az európaiakat, akiket ma is gyilkolnak, csak nem fegyverrel, hanem eszmével. Én arra lennék kíváncsi, hogy ők tisztában vannak-e értékrendjük embertelenségével, hogy tényleg hisznek-e abban, amit képviselnek? Magyarországnak és a magyar kormánynak ma történelmi, sorsfordító szerepe van Európában" - fogalmazott Morvai Krisztina. (Polbeat)2022.09.13.Fricz Tamás: A brüsszeli elit és a globális hálózatok kapcsolata


Fricz tamás politológus, filozófus, közgazdász az Alapjogokért Központ elemzője volt a Hit Rádió vendége. Fricz Tamás említést tett a Black Rock-ról, mely a világ leghatalmasabb cége, GDP-jét csak az Egyesült Államoké és Kínáé előzi meg. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a Bildelberg csoport rendezvényeire meghívott fiatal politikusok rövid időn belül óriási hatalomra tettek szert.

"Úgy látom, hogy a brüsszeli elitben sokkal többen vannak, akik a globális elithez kapcsolódnak, mint akik a nemzetállamokhoz" - fogalmazott Fricz Tamás. Magyarországon Korányi Dávid homo globalicus. 4-6 globalista szervezetnek a tagja. New York-ban lakik, onnan végzi home office a tevékenységét.

2022.09.06.Prágában tízezrek tiltakoztak hétvégén az energiaválság miatt.
Utcára vonultak Európa-szerte az elszabadult energia- és élelmiszer árak miatt


Újabb tüntetések voltak Európában az emelkedő rezsiköltségek és a száguldó infláció miatt. Berlinben és Lipcsében is ezrek vonultak utcára: a német kormány elhibázott válságkezelése ellen demonstráltak. Áramszámlákat égettek Nápolyban is. A legtöbben azt mondták: ha ilyen ütemben drágul az élet, egyszerűen nem tudják fizetni a kiadásokat. (M1 - Híradó)

2022.09.01.Déri Stefi: Véget kell vetni a háborúnak!
Egy percig se hallgassunk a hazai és nemzetközi baloldalra!


A meggondolatlan energiaszankciós ötleteiknek az árát kontinens-szerte mi fizetjük meg! A hazai baloldal el akarja hitetni a magyarokkal, hogy egyedül a Fidesz szerint nem jók a szankciók. De ez nem igaz! A legjózanabb, legismertebb amerikai politikai kommentátor, Tucker Carlson is velünk ért egyet! Nézzétek!2022.08.02.Szakács Árpád előadása a Magyar Szigeten
A nagy összeomlás kapujában


Egy olyan új világrend alakult ki a szemünk láttára, amely az ember számára a legszörnyűbb rabszolgaságot hozza el. Ennek a hátterét ismertette a Magyar Szigeten tartott előadásában Szakács Árpád újságíró, publicista.

Szakács Árpád mindig nagyon alapos. Remek előadást hallgathattam. Le a cionistákkal, a mély állam főszereplőivel! Kalákákba tömörülve, ahogy Szakács Árpád is mondta, túlélhetjük mindazt, amit ránk zúdítanak. Ellenállás kis lépése az is , hogy amint újból maszkhordásra kényszerítenek, egyszerűen tagadjuk meg, ne viseljük a stigmát!

2006- ban, amikor Bunyevácz Zsuzsa könyve kezembe került, még ez az egész, amit most nap mint nap megélhetek, annyira távolinak tűnt...ez a jelen. A mi közös sorsunk az, hogy ezen közös erővel változtassunk. Ne legyünk engedelmes kínaiak! Ébresztő magyarok, mi vagyunk a haza! (Dorka Héra)

2022.07.14.Négyszáz emberrel foglalt hidat a Kétfarkú Kutya Párt


A szerda esti tüntetés közben letartóztatták a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét és társelnökét, akik ezért másnap elfoglalták az Erzsébet hidat. Még nem derült ki, hogy ez bosszúnak vagy szabaduló bulinak szánták-e, de tény, hogy alig pár száz ember volt kíváncsi rájuk. A helyszínen később a részben sajátjai által megbuktatott baloldali miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is megjelent és hozta a szokásos formáját. (pestisracok.hu)2022.07.06.A zsidók összeírására javaslatot tevő Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke.


Köves Slomó sosem hitte el, hogy a jobbik megváltozott. Gyurcsányék pedig nem reagálnak. A baloldalon nem gond a zsidózás. Inkább hallgatnak a Jobbikkal szövetséges baloldali pártok. Az EMIH vezető rabbija a Magyar Nemzetnek nyilatkozva úgy vélekedett, most minden pártnak lehetősége van újragondolni a szövetségi politikáját. (magyarnemzet.hu)

2022.06.08.Lemondott a Jobbik elnöke


Jakab Péter nem sokkal ezelőtt közösségi oldalán jelentette be döntését, miközben ezekben a percekben is tart a párt választmányi ülése Budapesten. Egyelőre nem tudni, Jakab Péter a helyszínen van-e, a Facebookon viszont azt írta: "mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását". Hozzátette: munkáját a párt frakcióvezetőjeként folytatja. (M1-Híradó)

2022.05.31.Dúró Dóra: A Jobbik egy érték nélküli párttá vált az elmúlt 4 évben.
Belső háború a Jobbikban.


Újabb botrány a Jobbikban, Jakab Péter kezdeményezte Potocskáné Kőrösi Anitának a Jobbik elnökhelyettesének a kizárását a pártból. A HírTV stúdiójában Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője, a Jobbik egykori politikusa.

2022.05.17.Megtörve szólalt meg Szilágyi György élettársa, a jobbikos zaklatás áldozata.
Ez ma a magyar baloldal. A jobbik elnöke azóta sem határolódott el az esettől.
A jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről. (HÍR TV)

2022.05.13.A Fidesz-KDNP frakciójának női képviselői közös közleményben


ítélték el pénteken a zaklatás minden formáját és tudatták: elfogadhatatlannak tartják azt, ahogy a Jobbik vezetése az ellenzéki pártban történt szexuális zaklatási ügyet kezeli.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben - amelyet Dunai Mónika, Selmeczi Gabriella, Vitályos Eszter, Bartos Mónika, Csöbör Katalin, Czunyiné Bertalan Judit, Illés Boglárka, Kállai Mária, Koncz Zsófia, Mátrai Márta, Molnár Ágnes, Szabó Tünde, Varga Judit és Juhász Hajnalka írt alá - leszögezik: a zaklatás minden formáját, pártpolitikától függetlenül, elítélik és együttéreznek az áldozattal.

A kormánypárti képviselők azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják, hogy a Jobbik vezetése, Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől. (hirado.hu/MTI)

2022.05.13.Nemi erőszakot próbál eltussolni Jakab Péter és kabinetfőnöke.
Szilágyi György 24 éves élettársát próbálta
megerőszakolni a Jobbik egyik vezető politikusa
Ökörítófülpösön tartottak disznóvágást 2021. decemberében.


Az áldozatot jobbikos politikusok felcsalták és bezárták egy szobába. Földi István nem cáfolta a történteket. "A tettes obszcén szavak kíséretében letolta a nadrágját, és berántotta a hölgyet a fürdőszobába. Hozzászorította a falhoz, levetkőzött, és nemi szervét hozzászorítva erőszakosan közösülni próbált." Jakab Péter olyan részeg volt, hogy egyik testőre sem tudta talpra állítani. Egy másik politikus meghallva a segélykiáltásokat a segítségére sietett. (HÍR TV)

2022.03.04.Rákay Philip: A baloldal az emberekkel fizettetné meg a háború árát.


Nézd meg a videót akkor is, ha egyébként nem szoktál politikai tartalmakat nézni, mert ez téged is érint! A baloldal az emberekkel akarja megfizettetni a háború árát. Ugyanazt csinálnák, mint 2010 előtt, bármelyik válság idején. És ez sajnos nem túlzás. A videóban elmagyarázom, hogy miért!2022.03.29.Megegyeztek: baloldal azonnal megkezdené a fegyverszállításokat!
Ez Márki-Zay Péter Twitter üzenetéből,
amelyet Ukrajna elnökének küldött világosan látszik.


Megegyeztek, hogyha a baloldal nyerne, ha a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat és azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat. Ez rendkívüli veszéllyel járna Magyarországra nézve, ezért április 3-án,

ennek a hétnek a vasárnapján világos döntés előtt állunk, világos döntés előtt áll Magyarország, világos döntés előtt áll minden magyar ember. Aki a Fideszre szavaz, az a békére és a biztonságra szavaz, aki a baloldalra szavaz, az a háborúba történő azonnali besodródást kockáztatja.2021.12.19.Miért és mennyiért árusítja ki a baloldal hazánkat?
Honnan jön a pénz a baloldal kampányára?


Mit kérnek érte cserébe a "filantróp támogatók"? És ki jár jól egy ilyen üzlet végén? Egy biztos, nem mi, magyar emberek. Ha eddig nem értetted, miért jó a baloldalnak, hogy folyamatosan olyan ügyeket képvisel, ami ellentétes a magyarok érdekeivel, akkor nézd meg.2022.03.12.Dr. Drábik János: Kik és miért robbantották ki az ukrán válságot?
Uzsoracivilizációból a harmonikus világrend felé.


2022.03.01.Politikai Hobbista Déri Stefivel


Hiába verik percenként félre a harangot nyugaton miatta, nem csak orosz propaganda és dezinformáció létezik. Sőt, mivel az oroszok vajmi kevéssé vannak ráhatással a napi híreinkre, eddig kizárólag csak ukrán- illetve amerikai dezinformációval és propagandával találkoztunk. A Kígyó-sziget hős védőivel indított a hétfői Politikai Hobbista, akik úgy haltak hősi halált, hogy megadták magukat és mindannyian élnek.

A második félidőben Déri Stefivel, a Hír TV műsorvezetőjével, a Megafon legszebb arcával kiegészülve folytatta a Hobbista-csapat egy kicsit az ukrán helyzet elemzését, de leginkább Márki-Zay Péter hajmeresztő, komikus, de mégis valahol egészen ijesztő kijelentéseit vették górcső alá. Persze nem maradt ki a kis személyesebb hangvétel sem, amikor Stefi arról mesélt, hogy alsó tagozatos korában hogyan készített interjút a húgával egy családi születésnapi bulin.

Akkor még nem tudta ugyan, hogy egyszer majd a médiában komolyan is fogja ugyanezt csinálni, de már akkor is imádta nézni és utánozni a hírolvasókat a tévében. Végül szó esett a Megafonról is, és arról, hogy mennyire fontos, hogy a jobboldali közösség megtalálta a hangját felbátorodott, és ha le is tilt minket időnként a Facebook, azonnal újjáépülnek a csoportok. Nem lehet lenyomni minket! (pestitv.pestisracok.hu)

2022.02.08.Vajon kicsoda Hohn Krisztina? A mánfai kofaságtól az ellenzéki jelöltségig...


Egyelőre nem tudni, hogy a véletlennek köszönhető-e vagy tényleg visszalépett Hohn Krisztina az ellenzék közös jelöltjeként Pest megye 06. választókerületében, és helyette Budapest 06. választókerületében indul-e képviselői mandátumért, de tény, hogy a közösségi médiában felbukkanó hirdetés szövegében ez áll. A tévedés - feltéve, hogy arról van szó - persze érthető, hiszen az említett képviselő-jelölt egy kis Baranya megyei faluból, Mánfáról csöppent az országos politikába Gémesi György gödöllői polgármester jóvoltából, aki még 2018-ban adta át mandátumát az addig ismeretlen Hohn Krisztinának.

Azt egyelőre balladai homály fedi, hogy pontosan miért is rá esett a választás, hogyan és miért is került a Komló melletti kicsiny településről Gödöllőre, de az is érthetetlen, hogy miként tudta otthagyni egyik pillanatról a másikra azt a közösséget, amely 12 éven át szavazott bizalmat neki. Vajon kicsoda Hohn Krisztina? Erre kerestük a választ.

A gödöllői független-ellenzéki-egykori jobboldali nézeteket valló Gémesi György titkos favoritjaként felbukkanó Hohn Krisztinára pedig tényleg nem figyelt fel senki: sem a sajtó, sem pedig a politikai élet szereplői nem foglalkoztak vele még akkor sem, ha néha akadt egy-két alkalom, amikor felszólalt a parlamentben. (Azt el kell ismerni, hogy bizony adódott olyan alkalom, amikor hallhattuk H. Krisztina hangját felcsendülni a szinte üres parlamenti teremben - nyilván a véletlennek köszönhetően nem kísérte élénk érdeklődés ezeket az expozékat.)

Persze, olyan kaliberű ellenzéki párttársak és szövetségesek mellett, mint Hadházy Ákos, Szél Bernadett, vagy éppen Tordai Bence, Szabó Tímea, esetleg Bangóné Borbély Ildikó (ó, elnézést, elfelejtettük, hogy a szocik sziporkázó nagyasszonyát - aki a fideszes szavazókat patkányokhoz hasonlította - már kizárták az MSZP-ből, amiért még nekik is kamuzott a diplomájáról...), azért nehéz lehet feltűnőbb jelenségként brillírozni. Ez tehát némileg felmentő indok lehet arra, miért nem ismerte meg ország-világ Hohn Krisztina nevét, mint kiváló szakpolitikusét. Mert nyilván kiváló szakértelemmel megáldott politikus, csak valamiért ezt a különleges képességét nem csillogtatta kellően - ezért nem vettük észre, csakúgy, mint magát H. Krisztinát sem, aki tényleg nem vádolható azzal, hogy karizmatikus egyéniségével hengerelne le mindenkit.

Információink szerint a mánfai polgármesterséget otthagyó Hohnt még saját párttársai sem tartják elég érdekesnek, olyannyira, hogy igazából nem is tudnak róla semmit. Nos, nekünk ez keltette fel leginkább a kíváncsiságunkat vele kapcsolatban és kezdtük górcső alá venni tevékenységét, múltját. Mint a mesében, és mint Márki-Zay Péternél, Hohn Krisztinánál is felbukkan egy jószándékú segítő... (pestisracok.hu)

2022.02.01.Hidvéghi Balázs: Elég a kettős mércéből!
Tűrhetetlen, hogy Brüsszel másképp ítéli meg azokat az országokat,


amelyek jobboldali kormányt választanak, és kiállnak a saját hagyományaik mellett. Magyarországot és Lengyelországot teljesen alaptalanul vádolják azzal, hogy sértik az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Eközben a teljes brüsszeli elit szemet huny a felett, hogy például Franciaországban a legfőbb ügyész egyenesen az igazságügyi miniszter irányítása alatt áll. Egyszerűen csak ideje lenne elfogadni, hogy az európai országoknak eltérő alkotmányos hagyományaik vannak. Mindezt ezúttal egyenesen a francia igazságügyi miniszternek és az ottani EU-ügyi államtitkárnak mondtam el!2022.01.26.Rétvári Bence bocsánatkérésre szólított fel.
A szenteltvíztartóba vizelés Karácsony szerint rendben van


Bocsánatkérésre szólította fel kedden Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapest főpolgármesterét, miután az keresztényeket sértő kijelentést tett a Klubrádióban. "Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk" - mondta a Klubrádióban Karácsony Gergely főpolgármester. "Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus?

Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?" - tette fel a kérdést bejegyzésében Rétvári Bence, aki szerint józan ésszel fel nem fogható, "miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait", és miért mondja azt ráadásul, hogy egy ilyen cselekedet "végülis belefér". Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények? - teszi fel a kérdést posztjában az államtitkár.

Úgy fogalmaz: Karácsony "könnyed természetességgel gyaláz meg egyházi jelképeket". Rétvári Bence megjegyzi, hogy Karácsony Gergely nem kért bocsánatot sértő mondata után, ahogy a baloldal ismert közszereplői is némák maradtak, "nem tiltakoznak, nem petícióznak, nem szólítják fel bocsánatkérésre". Karácsony Gergely kövesse meg mindazokat, akiket megsértett! - szólított fel posztjában az államtitkár. (vasarnap.hu)

2022.01.24.A Csörte mai vendégei Ferenc Orsolya és Ungár Péter
Mi a helyzet Spanyolországban? Videó itt!


Ferencz Orsolya miniszteri biztos szerint a nemváltás lehet világdivat, de a természet törvényeit nem lehet felülírni. Ungár Péter az LMP elnökségi tagja azt mondta, az állam segítse az embereket a családalapításban, de ne mondja meg az embereknek, hogy hogyan kell élni. Kizárta az MSZP Bangónét! (hirtv.hu/csorte)

2022.01.06.Bohár Dániel: Szánalmas! Így lehetne a legjobban
leírni Péterfi Judit tegnapi produkcióját. Videó itt!


Márki-Zay Péter sajtófőnöke konkrétan megráncigálta Heiter Dávidot, akinek annyi volt a bűne, hogy kérdezni szeretett volna. Ez a baloldali sajtószabadság, ahogy ők szeretik.

2021.12.09.A kormány mindenkori politikáját a magyar érdekből vezetjük le.


A párbeszédes Kocsis-Cake Olivio szerint a miniszterelnök Frankenstein-találkozón vett részt Varsóban. Itt a válasz, benne a bal- és jobboldali külpolitika közti fő különbségekkel.2021.11.23.Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában (Márki-Zay Péter, I. rész)


Karácsonynak muszáj volt azt a jelöltet támogatni, aki ugyanahhoz az érdekcsoporthoz köthető, ami Szabó Tímeáékat és a Momentumot húzta fel és tette önálló politikai entitássá.

A legnagyobb fordulat azonban mégiscsak az volt, hogy nem Dobrev Klára, hanem a hódmezővásárhelyi polgármester lett a győztese az ellenzéki cicaharcnak, amin jól láthatóan nemcsak Dobrev, de a gyurcsányista szakértői gárda - így Tölgyessy Péter - is úgy meglepődött, hogy az már tényleg sok kérdést vet fel azzal kapcsolatban, miként is tudott egy pártnélküli polgármester győzni...

Akit még annyira sem éreztek jelentősnek, hogy a hatpárti egyeztetésekre meghívják és a programalkotásba bevonják. De ő mégis simán lekörözte a milliós nagyságrendű összeggel tuningolt Dobrevet és lett Orbán Viktor kihívója. (pestisracok.hu)Ki az a Márki-Zay Péter? Kik a társai?


2021.11.17.Kocsis Máté humorosan osztotta ki a baloldalt.
Jó látni, hogy többen vagyunk, mint az ellenzék okt. 23-án!


Jakab Péter az egyetlen bohóc, aki nem szereti, ha nevetnek rajta. Karácsony Gergely, a részmunkaidős főpolgármester, aki most inkább eladja a Városházát, csak hogy ne kelljen bemennie dolgozni. Márki-Zay Péter, aki baloldaliként egy megnyerő porszívóügynök magabiztosságával tudja magáról állítani, hogy jobboldali. (Deák Dániel)2021.11.14.Bohár Dániel: Mi a különbség a baloldali és a jobboldali kormányzás között?


Gyakran kapom meg azt a kérdést, hogy mi a különbség a jobboldali és baloldali kormányzás között? Ez a különbség a baloldali és a jobboldali kormányzás között! A kamionosoknak, mentősöknek, pizzafutároknak a baloldal képtelen a valós problémákra valódi megoldást kínálni. Egy konkrét példán keresztül mutatom meg az egyik választ. Ameddig a baloldal kioktat és arról beszél, hogy "fürödjünk kevesebbet", addig a jobboldal valódi megoldásokat kínál, most például maximalizálja az üzemanyag árát. Két perc 30 másodpercben mindenre választ adok!2021.10.21.Találkozzunk október 23-án, 13 órakor a Műegyetem előtt!
A menet 14-kor indul. Én ott leszek a Békemeneten!


Gyurcsány Ferenc és politikája mit sem változott 2006 óta. Ugyanúgy lenézik az emvereket. Ennek pedig új jelöltje Márky-Zay Péter is tanúbizonyságát tette. 'Mondjuk el azoknak a szegény megvezetett embereknek, aki majd a Békemeneten masíroznak.'

Mi vagyunk ugyanis akik nem csak Gyurcsány Ferencnek, hanem Európának is üzenetet küldünk. Hogy miért? Meg kell védeni a hagyományos értékrendet és a családmodellt. És meg kell védeni a nemzeti önállóságot és a kereszténységet.

Közelednek ugyanis a magyar választások és az látható, hogy a globalista és liberális erők, a brüsszeli bürokrácia valamint a Soros hálózat mindent eszközt bevet majd az Orbán -kormány leváltására. Nekünk pedig az a feladatunk, hogy a Békemeneten együtt mutassuk meg hogy a magyarok ellenállnak a globális elit nyomásának. Legyünk ott minél többen! (Deák Dániel)2021.10.18.Márki-Zay Péterrel csak a régi, jól ismert baloldali politika marad


Karácsonyt Márki-Zay váltotta a Gyurcsány Show-ban, de a régi, jól ismert baloldali politika marad:
- Márki-Zay már polgármester is csak a baloldal és Gyurcsány támogatásával lehetett.
- Márki-Zay támogatja Brüsszel beavatkozását a magyar ügyekbe.

- Márki-Zay és a baloldali szövetségesei támogatják a bevándorlást, és újra emelnék az adókat és a rezsit. Ez a Gyurcsány Show: a szereplők jönnek, mennek, de a rossz baloldali politika marad. Miért adnánk ennek a balos show-nak még egy esélyt? (FideszHU)2021.09.20.Kocsis Máté is helyretette a baloldali politikusokat.
"Önök számára mindig van lejjebb"


– reagálta az ellenzéki felszólalásokra. "Rengeteget fejlődtek viszont személyeskedésben, demagógiában, rágalmazásban. A hideg futkos a hátunkon, és szekunder szégyent érzünk Jakab Péter felszólalásától. Egy dolgot szeretnék önnek elmondani. Egy olyan kormány volt, amikor a titkosszolgálatokat ellenzékiek megfigyelésére használták: 'ez pedig a főnöknek a kormánya volt' – utalt Gyurcsány Ferencre Kocsis. Gyurcsánynak pedig azt mondta: mondja már meg Jakab beosztottnak, hogy 'túltolja'..."2021.09.17.


Megverték és becsapták az embereket M1 - Híradó
Az őszödi beszéd után nemcsak véresre verték az embereket,


hanem becsapták őket és ellenükben kormányozták az országot. Erről Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádióban az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulóján. A kormányfő hozzátette: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot, még ma is a baloldal vezetője. Gyurcsány Ferencre utalva Orbán Viktor úgy fogalmazott: amiről beszélünk, az a velünk élő múlt, amely itt van és állandóan vissza akar térni. (M1 - Híradó)Böszmeség az őszödi beszéd. Gyurcsány a baloldal vezetője
Orbán Viktor: Őszödi beszéd 15 - DERMESZTŐ velünk élő múlt!


2021.08.30."Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!" elnevezésű petíció * Teljes cikk itt!


Ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot. Nem sokkal Kocsis Máté frakcióvezető bejelentését követően megkerestük ifj. Lomnici Zoltánt, értékelje a fejleményeket. Szerinte teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz kezdeményezésével arra kívánja emlékeztetni a magyar embereket, hogy azok akarnak hatalomra kerülni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot...

NEM KEVESEBB FOROG KOCKÁN, MINT A 2010 ÓTA ELÉRT GAZDASÁGI, POLITIKAI ÉS TÁRSADALMI EREDMÉNYEK. Mint ismertette, az Orbán-kormány egyik kiemelt célkitűzése volt a magyar gazdaság stabilitásának és folyamatos fejlődőképességének megteremtése, ami álláspontja szerint maradéktalanul teljesült.

A hazai és nemzetközi baloldali média gátlástalan hangulatkeltésével szemben a magyar gazdaság rendre az elemzői várakozásokon felül teljesített a koronavírust megelőző években" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az előrelépés az adójogi és a gazdasági jogi környezet változásaira is igaz. (origo.hu)

2021.08.28.Gelgő maradványtünetei * Teljes cikk itt!


Még emlékszem, a "független-objektív" sajtó milyen emészthetetlen gyűlölettel kínozta, alázta heteken át Schmitt Pált, miután a köztársasági elnök egy látogatási naplóban helyesírási hibát követett el. Ment a röhögcsélés hetekig, hónapokig. Most, hogy kiderült: Karácsony Gergely főpolgármester még a saját nevét is képtelen leírni, valahogy nem látom a röhögcsélő cikkek tucatjait, az alázó publicisztikákat. Valahogy ez nem téma függetlenéknél...

A nemzet fővárosának első embere nem bírja helyesen leírni a saját nevét... Amúgy korábbi egyetemi titulusát sem volt képes helyesen papírra vetni a vagyonnyilatkozatában: adjunktus helyett "adjunTKust" írt. Arról egyelőre nincs hír, hogy a mellékhelyiségig eltalál-e még egyedül, vagy oda is a Gál J. Zoli kíséri...

Egy közveszélyes, beteges hazudozóval állunk szemben. Mindennek a tetejébe pedig zsarol. A 2023-as atlétikai világbajnokság lemondásával fenyegetőzik. Olyasminek a megfúrásával, ami az egész magyar nemzetnek tetemes hasznot, elismertséget, sikert, örömet jelentene. Neki viszont nem jelentene semmit, ha a világ negyedik legnagyobb sporteseménye idejönne... (pestisracok.hu)Augusztus 25-én mutatják be Stefka István
hiánypótló filmjét, A halál népbiztosát * Teljes cikk itt!
2021.06.21.Fekete-Győr bevallotta: nyolc nyugati ország támogatja őket
az Orbán-kormány leváltásában * Teljes cikk itt!


Exkluzív nyári utazásra vállalkozott a Momentum miniszterelnök-jelöltje. Fekete-Győr András közösségi oldalán részletezte Verne után szabadon, hogy nyolc országban kíván látogatást tenni nyolc nap alatt. A 80 nap alatt a Föld körül momós verziója nem túl változatos programot ígér: Bandi Cseh Katalinnal karöltve "nyugati szövetségeseiket" látogatja meg, hogy megnyugtassák őket: ne aggódjanak, a gonosz diktátor elnyeri méltó büntetését, amikor ők kerülnek hatalomra...

"Franciaországban kezdünk, onnan pedig Belgium, Hollandia, Németország, Észtország, Finnország, Nagy-Britannia és végül Ausztria a menetrend. Két fő célunk van ezzel a körúttal. Egyrészt az, hogy biztosítsam a nyugati szövetségeseinket és barátainkat: Orbán Viktor 2022-es bukása után Magyarország vissza fog térni a nyugati útra, vissza fog térni a nyugati szövetségi rendszerbe. Amíg ugyanis Orbán Viktornak hívják a magyar miniszterelnököt, Európában keleti diktatúrák trójai falovaként működik a magyar kormány. Ennek fogunk véget vetni, és nyugati irányba állítjuk Magyarországot – mert a magyarok keleti leszakadás helyett nyugati béreket, nyugati életet, és nyugati szabadságot akarnak...

Fegyőr Bandi tehát útnak indul kedden, hogy biztosítsa szövetségeseiket arról, minden rendben lesz, Orbán bukni fog, de azért ehhez nyilván kellene egy kis plusz muníció is. Fegyőr útitársa a Neokomcsi Halálbarbi lesz, aki egészen elképesztő módon képes felpörögni, ha Magyarországot ócsárolhatja. Egyébként utazásuk nem titkolt célja az is, hogy "a nyugatra vándorolt, az Orbán-rendszer által cserben hagyott magyarságot is bevonjuk a 2022 utáni Magyarország jövőjének alakításába". (pestisracok.hu)

2021.07.29.Dobrev is bejelentkezett a moslék előválasztására


Jakab után Gyurcsány felesége is jelezte az indulási szándékát. Hétfőtől szerdáig két miniszterelnök-jelölti és 69 egyéni képviselőjelölti regisztrációs kérelem érkezett az Országos Előválasztási Bizottságoz, emellett két jelölőszervezet is bejelentkezett már – írta a bizottság a kommunista Népszavának.

A testület szerda délutánra először hívta össze azt az ülést, amin az első körben beérkezett kérelmekről döntöttek. Ha minden irat rendben van, akkor a jelöltet nyilvántartásba veszik, ha nincs, akkor hiánypótlásra kérik a regisztrálót. Eddig elutasító határozatot nem hoztak, de több kérelem hiánypótlásra szorul, írták a lapnak.

Szerdán két miniszterelnök-jeltöltet, a jobbikos Jakab Pétert és a DK-s Dobrev Klárát vették nyilvántartásba, valamint eddig 50 egyéni jelölt regisztrációját fogadták el.Jakab megint robbantotta a parizerbombát, most tejet is iszik,
és úgy tesz, mintha ebben az országban csak fideszes evett
volna életében pörköltet vagy töltött káposztát.


2021.07.16.Hogyan lehet Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője úgy,
hogy közben egyre furcsábban viselkedik? Válasz a videóban!


Sokak szerint súlyos alkoholproblémával küzd. Mégis hogyan lehetséges ez?2021.06.14.Mit mondott Dömötör Csaba Gyurcsány Ferencnek?
Hogyan kellene a másként gondolkodó újságírókat eltiltani?
2021.06.06.Így nézett ki az első 2021-es tüntetés koronavírus idején


A koronavírus járvány okozta korlátozások miatt hónapok óta nem vonulhatott utcára a baloldal. Az oltottsági számok mostanra tették lehetőve, hogy újra lehessen tüntetni. Hogy mennyire volt okos gondolat az embereket demonstrálni hívni, az a riportból kiderül. A műsor felidézte az elmúlt évek hasonló eseményeit is, amelyek általában néhány alkalom után megfáradtak.

A szombati tiltakozó megmozduláson többnyire MSZP-s és Párbeszédes politikusok voltak jelen. Bohár Dániel Karácsony Gergelyt a Deutsche Welle nevű német médium munkatársával együtt próbálta kérdezni, azonban a főpolgármester már - a jobboldalinak nehezen nevezhető -külföldi sajtónak sem hajlandó nyilatkozni. Igaz! Az újságíró angolul kérdezte Karácsonyt.

2021.06.06.Élőben jelentkezünk a Fudan Egyetem elleni tüntetésről


Kövesse velünk élőben a Nagy Kommunistaellenes Gigatüntetést, amellyel a szervezők és a résztvevők azt próbálják megakadályozni, hogy a világ egyik legjobb egyeteme, a Fudan tudást, szellemi tőkét és technológiát hozzon hazánkba! Legfőbb kifogásaik a kínai befolyás növekedése és a kommunista behatolás az egyetem révén.

A Hősök terétől a Kossuth térig tartó felvonulásra maga Karácsony Gergely hívta az embereket, és a főpolgármester hosszú éveken át kommunista agitációt kifejtő tanácsadója, Jámbor András szervezi azt. A tüntetőkhöz Bohár Dániel, Vésey Kovács László és Ambrózy Áron csatlakozik, hogy beszélgessünk és megértsük az álláspontokat.Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Poltikai Iskola Alapítvány igazgatója a vendég.
Ferenc pápa és a globalista világrend a téma


2021.06.03.Az Ördög Ügyvédje zsarolási ügyben a nyomozás előrehaladt * Teljes cikk itt!
H. Csaba nemcsak Czeglédy kampányát segítette, hanem több szálon kötődik a baloldalhoz


Többek között Szombathely szocialista polgármesterének sógora Nemény András felesége, Cz. Edina, és H. Csaba felesége édestestvérek, és egy Gérce nevű kistelepülésről származnak, Szombathelytől 40 kilométerre. Édesanyjuk Cz.-né B. Júlia, a 90 éves nagymama még ma is Gércén él. A családi köteléket számtalan Facebook-bejegyzés és nyilvánosan elérhető családi videó igazolja. Többek között mind a ketten nyilvánosan köszöntötték fel a legnagyobb közösségi oldalon, néven nevezve édesanyjukat. (pestisracok.hu)

2021.05.31.Rákay Philip: Minden, amit tudnod kell az ellenzéki előválasztásról


HVG írta meg először, hogy az ellenzéki előválasztás egy show, már rég eldőlt: Karácsony lesz a jelölt. De akkor mit akarnak az előválasztással egyáltalán? Minek ez a show? Mit remélnek tőle a baloldali stratégák? (Patrióta)

2021.05.27.Bohár Dániel: Független-objektív lerázás


Testközelből szerettem volna megnézni a független-objektív sajtó működését.
Az átláthatóság királyai esélyt sem adtak.

2021.05.20.A Pesti galeri tagjai a műsorban Ferenc pápa levelét is idézték,
amelyet a pápa az IMF-nek és a Világbanknak küldött * Teljes cikk itt!


Kifejtette: szerinte globális világkormányra lenne szükség, és ezen kéne dolgozni új intézményekkel. "A pápa szétveri a katolikus egyházat és nyíltan állást foglal a liberális eszmék és mozgalmak mellett, amely liberálisok ateisták és istentagadók. Ráadásul Ferenc pápa elfelejti, hogy van világkormány, Istennek hívják, amely mindannyiunk fölött áll" – mondta Szarvas Szilveszter... (pestisracok.hu)

2021.05.02.Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában, avagy az NGO-k működése.


Jurák Kata előadása a Momentum megjelenéséről, terjeszkedéséről. 2021.04.03-án már lefoglalták a momentum.hu domain nevet. Mit ír a Wikipédia Momentumról? Egy külföldi érdekek által mozgatott szervezet rajzolódik ki előttünk.Vlagyimir Putyin: Európa kulturális hanyatlása
Isten és Sátán egyenjogusítása 2013.09.13.


2021.04.14.Rákay Philip: Veszélyes újbalos ötletek: Európai Egyesült Államok, világkormány


Miközben minden a világjárványról és annak kezeléséről szól, ne felejtsük el, mi zajlik a politikai játszmák mögött! A balosok - szívük szerint - eltörölnék a nemzeteket. Először létrehoznák az Európai Egyesült Államokat, ami tulajdonképpen előszobája lenne a globális pénzhatalmi hálózat által irányított világkormánynak. Hogy milyen érdekek állnak a háttérben, és miért kell mindezt megakadályozni? Megmutatom! Add tovább, ne hagyjuk, hogy "nemzetközivé" legyen a világ!Ítélet - Teljes film 2001. A Fenevad rendszere videón


2021.04.13.Czeglédy ügyvédi irodája óránként húszezer forintért dolgozik egy zűrős
ingatlanügyön a zalaszentgróti önkormányzatnak * Teljes cikk itt!


A PestiSrácok.hu megszerezte a szerződést, amiben az olvasható, hogy a város központjában álló, az önkormányzat által korábban értékesített ingatlant vissza szeretnék vásárolni, ebben az ügyben számítanak Czeglédy ügyvédi irodájára, jogi tanácsadásban, okirat szerkesztésben, de akár a peres képviseletben is.

A vállalkozás, amelytől most vissza akarják venni az épületet, eddig negyvenmilliót költött egy tervezett beruházás érdekében az ingatlanra: többek között bontásra, talajmechanikai vizsgálatra, sőt még patkányirtásra is. Most, amikor a terület már egy értékes fejlesztési terület, félreállítanák a vevőt, helyi hírek szerint azért, mert másnak akarják azt eladni. Ebben működhet közre Czeglédy irodája, méghozzá óránként húszezer forintért.

Tarbuza Attila, a Két Tarbuza Kft. tulajdonos ügyvezetője a lapnak azt mondta, nem kívánják visszaadni az ingatlant, amire már tízmilliókat költöttek. Álláspontjuk szerint az önkormányzat szándékosan egy teljesíthetetlen kötbérszerződést kívánt velük aláíratni, hogy ne legyen esélyük annak elfogadására... (pestisracok.hu)

2021.03.09.Gajdics Ottó: Náciznak a kommunisták * Teljes cikk itt!


Magyarországot megtámadták. Földi László régóta mondja már, hogy háborúban állunk, de a láthatatlan, önmagát felszabadítónak hazudó ellenség most szintet lépett. Megkezdődött a magyar társadalom nyílt, eszközökben nem válogató demoralizálása a közelgő választások előtt. Emlékszem, milyen jókat röhögtünk a Magyar Néphadseregben, amikor Kovács (12) főtörzsőrmester próbált bennünket felkészíteni a gaz imperialisták lerohanására. Ízes tájszólással magyarázta, milyen fontos eleme a szovjet típusú hadviselésnek az ellenség hátországába eljuttatott dezinformáció. Röplapokkal, rádióüzenetekkel, a nyelvet jól beszélő diverzánsokkal fel kell világosítani a sok félrevezetett civilt, mennyire értelmetlen kormányuk háborúja ellenünk, és a szabadság ígéretével át kell őket állítani a mi oldalunkra. De legalább el kell venni a kedvüket a további harctól.

A német állami televízió, a Deutsche Welle ugyanilyen megfontolások alapján magyar nyelvű adást indít. Eddig sem fukarkodtak német nyelvű lejárató anyagok készítésében, de könnyen elképzelhető, hogy most rátesznek még egy lapáttal. Az a hazug propagandafilm pedig, amelyik szélsőséges nacionalistának próbálja beállítani a magyar kormányt a Vár és a Kossuth tér átépítésének apropóján, a menekülő zsidó honfitársaink képének aljas megidézésével a dezinformáció iskolapéldája. Teljességgel érthetetlen, hogy nincs a XXI. század Európai Uniójában egy olyan erő, amely gátat tudna és akarna szabni az ehhez hasonló terveknek már születésük pillanatában. Igencsak kétséges ugyanis, hogy ez lenne a leghatékonyabb módszere az együttműködést erősítő szövetségi politikának.

De ki is az ellenség? Körültekintően kell végiggondolnunk, rámutatnunk és megneveznünk, ha meg akarjuk védeni magunkat. Nyilván nem az Európai Unió, nem Németország, még csak a német kormány sem, bár utóbbi felelőssége vitathatatlan, mert képtelen féken tartani médiahiénáit. Sőt néha az az érzésünk, kifejezetten hergeli őket, amiért néhány tervük megvalósításának az útjába álltunk. Különösen fájhat a migráció kezelésének eltérő módja a németeknek, de ettől még tiszteletben tarthatnák a szuverenitásunkat. Ám az igazi ellenség a minden országban jelen lévő, az unió szervezeteibe is polip módjára beépült globalista banda, amelyik nyíltan a nemzetállamok felszámolására törekszik.

Számukra szélsőségesen nacionalista az, aki szereti a hazáját, akinek fontos az anyanyelve, a szülőföldje, akinek a nemzeti összetartozás élménye meghatározó. Ezt pedig úgy értik, hogy nácik vagyunk, antiszemiták, kirekesztők, akik azért ragaszkodnak tradícióikhoz, mert annak része a tömeggyilkosság. Ők csak ezt látják 1944-ben, de nem értik, ­miért fontos nekünk visszaépíteni mindazt, amit az 1945-tel kezdődő időszak megpróbált kitörölni az életünkből. Ám az, hogy ostobák, nem jogosítja fel őket a vegzálásunkra. Álláspontjuk semmivel nem különb a miénknél. Ráadásul mi értjük őket, és többször hangot adtunk a lehető leghatározottabb módon akaratunknak, miszerint soha nem fordulhat elő még egyszer az, ami a második világháború végén történt. (magyarnemzet.hu)

2021.03.06.A teraszos vendéglátóhelyeket sarcolja Niedermüller Péter!


A ki nem nyitott teraszok és a meg nem érkezett vendégek után is sarcolja a VII. kerületi vendéglátósokat Niedermüller Péter. A városrész Gyurcsány-párti polgármestere arra kötelezte a bulinegyedben teraszos hellyel rendelkező vállalkozókat, hogy az elmúlt hónapok kijárási korlátozása után is fizessék ki a közterület-használati díj egy részét. Ez az összeg egy 20 négyzetméteres terasszal rendelkező vendéglátóhely esetében csaknem 300 ezer forint. A fővárosi Fidesz a közösségi oldalán azt írta: felháborító és inkorrekt, hogy a koronavírus járvány alatt a baloldal belerúg a földön fekvő gazdasági szereplőkbe. (hirtv.hu)

2021.03.03.Fidelitas: Gyurcsányék ügyvédje ezt is büntetlenül megteheti? * Teljes cikk itt!


"Március 2-án Gyurcsány Ferenc ügyvédje, Czeglédy Csaba betegségre hivatkozva nem jelent meg a bíróságon, ahol bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják. Ugyanezen a napon Gyurcsány feleségével, Dobrev Klárával találkozott..." – írja a Fidelitas közösségi oldalán közzétett videójában.

"Csodás gyógyulás vagy Magyarországon a bűnözők rendszerszinten nézhetik hülyének a bíróságokat? Gyurcsányék ügyvédje ezt is büntetlenül megteheti?" – teszi fel a kérdést az ifjúsági szervezet a videó végén. (magyarnemzet.hu)

2021.03.02.Jogállamiság á la Czeglédy * Teljes cikk itt!
Gyurcsány Ferenc ügyvédje, Czeglédy Csaba esélyesként indul a szombathelyi körzetben.


A baloldalon a jogállamiság és a 2022-es országgyűlési választás tisztaságának mércéje nem más, mint Gyurcsány Ferenc ügyvédje, Czeglédy Csaba. Miközben a szivárványkoalíció vezető ereje, a Demokratikus Koalíció és csatlóspártjai a magyar jogállamiságot siratják, addig az előválasztásnak nevezett baloldali házibajnokság játékszabályait a saját simlis köreik érdekében csűrik-csavarják.

A baloldali pártok olyan feddhetetlenségi nyilatkozatot íratnának alá képviselőjelöltjeikkel, aminek egyik kitétele éppen az egyszer már elítélt és holnap újra egy hatmilliárd forintos áfacsalási ügyben bíróság elé álló Czeglédy Csabának teszi lehetővé, hogy elindulhasson az előválasztáson. Az adócsaláson túl több kilogramm aranyat rejtegető és a Gyurcsány családhoz köthető Altusszal szabálytalan, több száz milliós forintos kölcsönszerződésben álló Czeglédy – pártelnöke aktív támogatásával – élni is fog a lehetőséggel, esélyesként indul a szombathelyi körzet ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltjének címéért.

Felmerül a kérdés, hogy miért pont a kiterjedt céghálózatot működtető, Gyurcsány jogászaként, a közös fotók alapján barátjaként és a DK-elnök családi cégének pénzügyi partnereként ismertté vált Czeglédy Csabára szabja a baloldali szivárványkoalíció az előválasztás jelölési szabályait. Mi lehet az a titok, ami ilyen szintű összezárásra sarkallja a baloldal erőit? Hova tűntek az elsíbolt közpénzmilliárdok, mire kellett szabálytalanul kölcsönadni százmilliókat? Kinél, milyen pártoknál fordult meg az a több milliárd forint, akár csak időlegesen is? Az össznépi szemfényvesztésben minden baloldali ellenzéki erő részes, nincs kivétel, mindenki szó nélkül beállt Gyurcsány Ferenc mögé.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András néhány hónapja még elfogadhatatlannak tartotta, hogy a szociálliberális kormányzás alatt jogerősen elítélt Czeglédy több tíz milliós ügyvédi megbízásokat kap a baloldali önkormányzatoktól. Az erkölcsi és jogi érzékét vesztetett Fekete-Győr azonban menlevelet adott a balliberális fehérgalléros ügyeskedőknek. A Momentum elnöke politikai kutyagumiként hallgat a fűben, miközben az új rendszerváltás programjával házal, amelyben azt hangoztatja, hogy "Magyarország soha többé nem lesz következmények nélküli ország"...

A kötcsei nyaralóban, a Szemlőhegy utcai villában és az egyetemi tanszékek sötét zugaiban megfogalmazott kiskapuk, elvtelen alkuk előrevetítik, hogy mi várna Magyarországra egy jövő áprilisi, esetleges baloldali választási győzelem után. Igazi maffiajogállam kialakítása venné kezdetét, ami rövid időn belül nemcsak rekonstruálná, hanem meg is haladná gazemberségben a 2010 előtti világot. (magyarnemzet.hu)

2021.02.19.Pilhál György: Megrendelt megrendülés * Teljes cikk itt!
A kommunizmus áldozatainak emléknapja Dobrev Klárát is megrendítette.


"Soha többé gyilkos rendszereket! – írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc felesége. – Soha többé kommunizmust! Megrendülve gondolunk az áldozatokra, és elítéljük mind a gyilkosokat, mind a rendszerüket." Dobrev Klára mellett valószínűleg a DK-hívek is megrendültek – igaz, ők Klára asszony sorain. Látta ezt a szöveget a férje? Hát a kedves mama, Piroska néni? Megjegyzem, Gyurcsányné bejegyzése nem minden előzmény nélküli.

Nemrég a budapesti gettó felszabadításának évfordulóján például hasonló szenvedéllyel írta: "Mindent el fogunk követni, hogy Magyarországon ehhez még hasonló tragédia se történhessék meg." A bejegyzés attól volt igazán bicskanyitogató, hogy alighanem az Apró-villa dolgozószobájában született. Abban az épületben, amely az 1944-es nyilas hatalomátvételig egy zsidó üzletember tulajdona volt, majd később a Dobrev nagypapa Apró Antalé lett.

"Ha őszinte ez a megrendülés – írja most egy kommentelő –, akkor a Gyurcsány–Dobrev-család nyilván hamarosan kiköltözik a zabrált villából, visszafizeti Láriferi privatizált milliárdjait, majd szépen megkezdi a fegyházévtizedek letöltését."

Egy másik hozzászóló Márai Sándortól idéz: "A kommunizmus megbukott, mindenféle értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki nem olyan konokan vérszomjas, mint a partizán, aki egy bukott jelszó zászlója alatt védi a meztelen életét és a zsákmányt."

Szerintem Klárika "megrendülése" annyira őszinte, mint férjének emlékezetes "könnyei". (magyarnemzet.hu)

2020.01.22.Emlékezzünk! Megtorlás a viharsarokban
videón a 45. perc után beszél Fekete Pali bácsi


Budapest közterületet kíván elnevezni Göncz Árpádról...Göncz Árpád titkos crédója: idegen nyelven – idegen szívvel! A Szegedi Katonai Bíróságon megtartott főtárgyaláson 1957. december 11-én ítélkezett dr. Mátyás Miklós hadbíró őrnagy első fokon eljáró katonai büntetőtanácsa: Fekete Pál 28 éves tanárt, a Békés Megyei Forradalmi Tanács elnökét bűnösnek mondta ki a társadalmi rend elleni, a népköztársaság államrendjének megdöntésére irányuló szervezkedés bűntettében, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

Az I. rendű vádlott az ítélet hallatán hangtalanul összecsuklott, látszott rajta, hogy tudatzavarban van. Az első fokú ítéletet az ügyész még 1957 decemberében jóváhagyta, a vádlottak védői enyhítésért nyújtottak be fellebbezést. A Budapesten a Legfelsőbb Bíróság Katonai Kollégiumán (Fő u. 1.) 1958. március 14-én megtartott másodfokú tárgyalás előtt a folyosón megjelent Kelemen Imre honvéd főhadnagy, hadbírósági irodavezető és a XIV. rendű vádlotthoz fordulva a következőket mondta: „Visszavonni a fellebbezést, azonnal visszavonni! Azonnal a belépés után, különben a két elsőrendűt felhúzzák, de az is lehet, hogy még egy harmadikat is."

Fekete Pál 1963-ban szabadult a börtönből az ENSZ által kikényszerített részleges amnesztia révén. Szegeden egykori békéscsabai kínzója, a rendőrség politikai osztályvezetőjeként alezredesi zubbonyban feszítő Fetter Ferenc fogadta, aki – ígéretet téve arra, hogy a latin, francia és német nyelven is tudó szabadult rab visszakapja a tanári katedráját, állást kap a József Attila Tudományegyetem Idegen Nyelvi Lektorátusán – megpróbálta beszervezni a Belügyminisztérium III/III. Főcsoportfőnökség ügynökének, vagyis besúgónak.

Fekete Pálból azonban nem lett áruló – inkább elment segédmunkásnak a szegedi építőiparba. A Bajai úti téglagyárban dolgozott, és a családjával egy padlásfeljáróban élt a Tisza-parti megyeszékhelyen. (Míg a börtönéveit töltötte, a Békés megyei Dombegyházra száműzött felesége két gyermekkel tizennégyszer költözködött. Mindenhonnan elkergették.)

Fekete Pál Szegeden egy ízben munkája közben találkozott egyik egykori váci rabtársával, Göncz Árpáddal, amint egy csatornában dolgozott. Csak a feje látszott ki belőle. A későbbi szabad demokrata politikus, majd köztársasági elnök Göncz – felette állva – meglepetten konstatálta Fekete sanyarú helyzetét, akinek elárulta, hogy ő bizony az idegen nyelvi lektorátuson tanít. Majd megjegyezte: "Mondtam én neked, Pali, hogy nincs elég magadhoz való eszed!"

A hat idegen nyelvet felső fokon ismerő tanár, Fekete Pál börtönből való szabadulása után kubikosnál többre sohasem vitte, és még 26 évig, 1989-ig hetente kellett jelentkezzen a rendőrségen....(Mvsz Sajtószolgálat)

2021.02.19.Búcsút mondhat a pártvezetésnek Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes * Teljes cikk itt!
Bíróság előtt a botrányos kongressus ügye, ez meggyengíti az MSZP tárgyalási pozicióit.


Már a nyáron ítéletet hozhat a bíróság abban az ügyben, hogy szabályosan tartották-e meg az MSZP tavalyi tisztújító kongresszusát, ahol vitatható körülmények között választották meg Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest a párt társelnökeivé. Amennyiben a törvényszék szerint jogellenes volt a kongresszus, úgy azt meg kell majd ismételni – értesült a Magyar Nemzet. Bárhogy is lesz, az MSZP-vezetés legitimációját megkérdőjelező ügy nagyban gyengíti a már eleve padlóra került szocialisták tárgyalási pozícióját a baloldali összefogásban...

Ismert: tavaly szeptemberben vitatható körülmények között választották meg Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest az MSZP társelnökeivé. A megméretésen ugyanis Mesterházy Attila is elindult volna, ám amikor a Republikon Intézet felméréséből kiderült, hogy a korábbi elnök nagyságrendekkel ismertebb és népszerűbb Tóthnál, a pártvezetés hirtelen feloszlatta a Pest megyei szocialistákat, arra hivatkozva, hogy törvénytelen a gazdálkodásuk.

Tény ugyanakkor, hogy a feloszlatott, nyolcvanöt szervezet Mesterházy támogatója volt, akik a kongresszus küldötteinek tíz százalékát adták – volna, így azonban nem szavazhattak a tisztújításon. A Mesterházy Attila kiszorítását célzó trükkök százai közé tartozott továbbá a vitatott online szavazás bevezetése, illetve a harminc éve sosem alkalmazott zárt listás voksolás alkalmazása is. Mindezek után, bár nem vonta vissza a pályázatát, Mesterházy végül nem indult a megméretésen.... (magyarnemzet.hu)

2021.02.15.Rákay Philip: Jakab volt a botos, Gyurcsány a cigis ávós, Szabó Tímea
meg sipákolva tombolt. ELINDULT AZ ORSZÁGGYŰLÉS TAVASZI ÜLÉSSZAKA...


Az ellenzéki szereposztás szerint ezúttal is Jakab volt az üres tekintetű, verbális verőember, Szabó Tímeát a lépcsőházi hangadók féltájékozottságának ostoba mámora fűtötte, Gyurcsány pedig láthatóan mástól lehetett bemelegedve, ezért ő ma - nagy sóhajok ölelésében - a joviális, bölcs néptanító szerepében tetszelgett, míg aztán ki nem esett bipoláris szerepéből...

Titokban "megszereztük" az egybesült ellenzék parlamenti felszólásaihoz használt beszédgenerátort, s az abba betáplált - nem túl változatos - balos szókészletet. Ezekből válogatta a gép Jakab, Szabó és Gyurcsány mai összefűzött szóvirágait. Teljesen fölösleges szétszálaznunk, melyikük mit is mondott, a hívószavakat, üzeneteket pont ugyanaz az ellenzéki szándék ihlette, s ugyanaz a gépezet gyártotta le,

íme: koronavírus, afrikai kuruzsló, kínai gyógyszerügynök, miniszterelnök úr, maszkban megrohadni, zsarolja az Uniót, lopott, semmirekellő, elszámoltatás, lopnak, lopni fognak, bőr a képén, Mészáros, ellenzéki sokszínűség, demokratikus Magyarországot, diktatúra, miniszterelnök úr, bukás, gyógyszer, nyugtató, hazug, tisztességtelen módon, beteges hobbija, járvány, hazudozik össze, tolvaj, beteges politikája, lebetonozni a Balatont, lopás, cserbenhagyták, vadászat, miniszterelnök úr, minden élet számít, szabadság, csalás, luxusjacht, átverés, pánik, miniszterelnök úr, miniszterelnök úr, miniszterelnök úr... Nem lehet elviselni őket...

2021.02.09.Földi László: A háttérerők máig manipulálják a választópolgárokat * Teljes cikk itt!


– A rendszerváltozásra gyakorta puszta évszámként gondolunk, holott ez az esemény egy hosszú folyamat része volt. Ön mint egykori hírszerző hogyan látja ezt a kérdést?

– Elöljáróban szólni kell arról, hogy az elmúlt időszakban divatossá vált hangsúlyozni: nem ’89-ben volt az igazi rendszerváltás, hiszen az átállás számos problémával és gyermekbetegséggel küszködött. Mindazonáltal elvitathatatlan tény, hogy akkor szűnt meg az az országra ráerőszakolt társadalmi viszonyrendszer, amit szocializmusnak hívunk. Így a rendszerváltók tettei nem kisebbíthetőek, még akkor sem, ha hamar kiderült, hogy a politikai vezetésben tapasztalatlanok voltak.

Hogy a változások milyen hatásúak voltak, azt mindenki döntse el maga, annyi azonban bizonyos, hogy a múltból ránk maradtak elemek: a régi káderek közül még ma is sokan ácsingóznak befolyásra, pénzre, hatalomra. Csak egy példát említenék, az egykori KISZ-titkár,  Gyurcsány Ferenc esetét, aki harminc évvel a rendszerváltozás után itt van köztünk és versenybe száll a politikai hatalomért.

– A rendszerváltás esetében felmerül, hogy az már egy, a Kelet és a Nyugat között jó előre létrehozott forgatókönyv alapján zajlott le. Mennyire valósak ezek az elképzelések?

– A rendszerváltás nem egy olyan spontán folyamat volt, mint 1956, amikor az elégedetlenségi hullám hatására az egész ország egyszerre kiáltotta, hogy: elég volt! 1989 ezzel szemben egy jól előkészített folyamatnak volt a része, melynek eseményeit csak részben irányították a szabaddá váló államok.

A ’80-as években egyértelművé vált, hogy a régi rend nem képes fennmaradni, a szocialista világ hamarosan össze fog omlani. Elsősorban a gazdasági nehézségeket szokták hangsúlyozni, de rengeteg más ok is elvezetett oda, hogy a változások elkerülhetetlené váltak. A keleti blokk átalakulásának előkészítése főleg a nyugati országok titkosszolgálatainak az oldaláról indult meg.... (vasarnap.hu)

2021.02.06.Gulyás Gergely: Mit üzenünk a Gyurcsány-házaspárnak?


Ha Dobrev Klára a hasznos tanácsait a férjének is elmondja kormányzása alatt, akkor talán a baloldali kormányzás időszakában nem viszik csődbe az országot, nem tiporják lábbal a legalapvetőbb polgári jogokat és nem használják pártcélokra a titkosszolgálatot. Az ország számára a legsötétebb jövőkép az, ha a Gyurcsány-család tért vissza a kormányzati hatalomba.

2021.01.16.Kocsis Máté: Tragikus ámokfutás ez! * Teljes cikk itt!
PIKÓ BEZÁRATOTT HÁROM, KEDVELT JÓZSEFVÁROSI INTÉZMÉNYT,
ÉS FELMONDOTT A DOLGOZÓKNAK


"Eljött ez a nap is: Pikó Andrásnak fontosabb a haverok kifizetése, mint az intézmények fenntartása. Pikó polgármester 15 hónap alatt 15 milliárd forintot herdált el, ugyanis ennyit hagyott maga után Sára Botond. Ez a pénz köddé vált, viszont Pikó ma bejelentette, hogy kivégzi a kerületi intézményrendszer fontos részét" – reagált Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője...

"A Józsefvárosi Galériát mi felújítottuk, ő most bezáratja. A Zászlómúzeumot mi fenntartottuk, ő most bezáratja. A H13 Diákközpontot mi megnyitottuk, ő most bezáratja. Ezekre már nincs 138 millió, azt mondja. És ez még csak a kezdet" – írta Kocsis, aki egy hosszabb lista felsorolásába kezdett. Mint írja: "bezzeg továbbra is van 150 millió a megemelt politikai költségekre, 200 millió az eddig ismeretlen részvételi költségvetésre,

50+10 millió arra, hogy Pikó egy személyben meghozott törvénytelen közbeszerzésének bírságát befizessék közpénzből, milliók jutnak közvélemény-kutatásokra is, hogy méregessék a polgármester úr romló népszerűségét, 20 millió Udvarhelyi Tesszáék kifizetésére, 30 millió a tanácsadókra, pedig azt mondta, neki nem lesznek tanácsadói, médiaelemző haverokra is jut. De egy millió arra is van, hogy úgynevezett mediálást végezzenek a sorosista Auróra klubban."...

"Az pedig, hogy az iparűzési adó egy részét válság idején az embereknél hagyta a kormány, és nem engedte beszedni, helyes döntés, és messze nem okozott akkora kiesést, mint amit ő mond. Tragikus ámokfutás ez, emberek, családok, intézmények tönkretétele, amit kommunikációs trükkökkel akar elfedni. Egyszer felelni fog ezért" – zárta sorait Kocsis Máté. (magyarnemzet.hu)

2021.01.12.Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője
Mennyire avatkozhat bele az amerikai hírszerzés hazánk ügyeibe?


Horváth József volt a Hit Rádió vendége. William J. Burns 64 éves korábbi diplomatát választotta a megválasztott amerikai elnök, Joe Biden a CIA leendő új vezetőjének. Burns moszkvai nagykövetként is tevékenykedett. 2013-tól ő vezette az amerikai delegációt az irániakkal folytatott titkos tárgyalásokon. Korábban erősen bírálta Orbán Viktort. Ennek kapcsán kérdeztük a szakértőt.

2021.01.12.Hat ismert politikus a vádlottak padján * Teljes cikk itt!
DEMETER MÁRTÁNAK MÁR A HÉTEN A BÍRÓSÁGON KELL FELELNIE TETTEIÉRT


Hat országosan ismert politikus ellen folyik büntetőper Magyarországon. Közülük öten országgyűlési képviselők. A vádlottak padjára került egy MSZP-sből lett DK-s, egy szocialistából lett LMP-s politikus, de a bíróság előtt kell felelnie egy volt jobbikos és két kormánypárti képviselőnek is. A hatodik vádlott a Momentum elnöke, aki nem került be az Országgyűlésbe 2018-ban...

A Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Mártát ezért hivatali visszaélés bűntettével vádolja; ezt a bűncselekményt a büntető törvénykönyv három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti. Ennek ellenére az országgyűlési képviselő kétmillió forint pénzbüntetéssel megúszhatta volna az ügyet, ha a tavaly február 28-án megtartott előkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalás jogáról. Demeter Márta azonban nem vallotta magát bűnösnek és ragaszkodott a tárgyaláshoz.

Farkas Gergely le akarta fizetni ellenfelét. Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és településfejlesztési operatív program pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is.

Varju László országgyűlési képviselőjelöltként a 2018-as választás előtt egy függetlenként induló jelöltnek anyagi juttatást ígért, hogy lépjen vissza a javára. A férfi elutasította a felvetést. Varju ekkor nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, majd a földre feküdt, egy őr lábát elkapta, azt kihúzta. Az őr elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Fekete-Győr András és párttársa, a DK korábbi tagja, Szarvas Koppány Bendegúz a vád szerint 2018-ban a Kossuth téren füstgyertyát dobott a rendőrökre. Az előkészítő ülésen Fekete-Győr tagadta a vádat, Szarvas a járványra hivatkozva távol maradt. (magyarnemzet.hu)

2021.01.11.Merkel: "Problémás" Trump Twitter-fiókjának felfüggesztése


Angela Merkel "problémásnak" tartja, hogy a Twitter határozatlan időre felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök fiókját, mert a vállalat úgy véli, fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a washingtoni Capitoliumot a múlt héten - jelentette ki a német kancellár szóvivője hétfőn...

A szóvivő leszögezte, hogy ezen alapvető jogot csak a hatályos törvények által meghatározott kereteken belül lehet korlátozni, nem a közösségi oldalak vezetésének döntése alapján. A Twitter múlt pénteken határozatlan időre felfüggesztette Trump fiókját, aláhúzva, fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a Capitoliumot.

A még hivatalban lévő elnököt a Facebookról és az Instagramról is letiltották a napokban hasonló okokból legalább utódja, Joe Biden január 20-i beiktatásáig, illetve a Twitch és a Snapchat is elérhetetlenné tette az oldalát. (MTI/vasarnap.hu)

2021.01.08.Mi is történt a Capitoliumban? - a valóság nyomában...
Figyeljünk nagyon az eseményekre! Magyar feliratos videó


2021.01.08.Pilhál György: Pongrátz Gergely tekintete


Nem hittem volna, hogy valaha is egyetértek Jakab Péter bármelyik lépésével. Most mégis. A Jobbik elnöke minap levetette Pongrátz Gergely ’56-os hős portréját a párt képviselőházi irodájának faláról. Gondolom, képtelen volt tovább elviselni a Corvin közi parancsnok tekintetét. Pongrátz Gergely 2003-ban azzal adta át az ’56-os zászlót az alakuló Jobbiknak: Vigyétek tovább a szabadságharc szellemiségét! Igaz, az még egy másik Jobbik volt.

Az a Jobbik annak a Gyurcsány Ferencnek az ellenében határozta meg magát, akivel mára összeborult. Most jött el a "szebb jövő". (Nem példa nélküli az ilyen, legutóbb az SZDSZ csinált hasonlóan gyalázatos fordulatot. Előtte meg a Rákosi-korban ÁVH-uniformisba bújt kisnyilasok.) A legendás "pesti srác" öccse, Pongrátz András 2017-ben felszólította a jobbikosokat: többé ne vegyék szájukra bátyja nevét, aki a párt árulása miatt forog a sírjában.

"A Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző, Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben." (Jellemző, ahogyan erre szószólójuk reagált: "Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, korunk kihívásait!" – vicsorgott habzó szájjal Stummer János alelnök, Jakab csicskája.)

Ma is emlékszem jó Csurka István másfél évtizeddel ezelőtti mondatára: "Kétfajta ember vonzódik a Jobbikhoz: a hatalomra vágyó szélhámos és a hiszékeny, kevés szóval beszélő, makogó baloldali proletár." Meg néha (ezt már én teszem hozzá) a magyarságára büszke, megvezetett ember, akit ez a Janus-arcú gyülekezet elárult – de ők már távoztak. A maradókra nincs jobb szó: kisnyilasok. (magyarnemzet.hu)

2021.01.06.Ocsmány hangnemben sértegeti a kormánypárti szavazókat Halmai Gábor
"Trump és Orbán – avagy kit hibáztassunk autokratánk sikeréért"


címmel írt cikkében sértegeti a kormánypárti szavazókat Halmai Gábor az Élet és Irodalom nevű baloldali hetilap decemberi számában – szúrta ki az Alapjogokért Központ.

MIKOR VESZIK ÉSZRE, HOGY A MÁSIK OLDAL SZAVAZÓINAK SÉRTEGETÉSE VALÓJÁBAN ŐKET MINŐSÍTI?

Az írásban többek között olyan gondolatok olvashatók, mint "Orbán is bizton építhetett arra, [...] hogy ti, idősebb, kevésbé iskolázott emberek hajlamosak vonzódni a hagyományos kulturális értékekhez, nacionalista és xenofób célokhoz, ódivatú nemi szerepekhez, elutasítani a társadalom perifériájára szorultakat, menekülteket."

– Igen nagyvonalú Halmai Gábor "jogtudós", hiszen megkülönbözteti a vérfasiszta fideszes szavazóktól a pusztán megvezetett fasiszta fideszeseket – bár persze mindkét csoport felelős a fideszfasizmusért, hiszen valamennyien tanulatlan, vén, nackó-heteró tahók – írta ironikusan a kutatóintézet, majd költői kérdésként felvetette: vajon mikor veszik észre, hogy a másik oldal szavazótáborának folyamatos sértegetése valójában őket minősíti és politikailag kontraproduktív? (magyarnemzet.hu)

2021.01.01.A portugál EU-elnökség is felveszi a harcot a vírussal


Szociális Európa, jogállamiság, járvány utáni újjáépítés – a január elsejével kezdődő portugál EU-elnökség gyakorlatilag ugyanazon jelszavak mentén működik majd, mint az előző fél év német elnöksége. Lisszabon egyik – saját szempontból sem elhanyagolható – érdeke, hogy a nyár elejéig döntés szülessen a 750 milliárd eurós mentőalap első részleteinek kifizetéséről.

Uniós berkekben tehát egyelőre nincs szó a hetes cikkely szerinti eljárások lezárásáról – a Magyarországgal szembeni, úgynevezett jogállamisági mechanizmus eredményre vezetését tavaly nyáron még a német elnökséget irányító Angela Merkel helyezte kilátásba.

Věra Jourová, az Európai Bizottság liberális alelnöke egy friss német lapinterjúban nemrég kifejtette, hogy Brüsszel idén januártól mindinkább Magyarországra és Lengyelországra fókuszál majd, a hetes cikkely szerinti eljárások pedig folytatódnak a tagállamokat tömörítő Tanácsban. (magyarnemzet.hu)

2020.12.31.Orbán Viktor meglátogatta a késsel megtámadott rendőrt


Zavart állapotban riogatta Újpesten egy Kassai utcai ház lakóit egy férfi karácsonykor. Rendőrök szálltak ki a helyszínre, az illető egyiküket késsel megsebesítette. Orbán Viktor miniszterelnök meglátogatta az intenzív osztályról már kikerült rendőrt. A rendőr azért sérült meg, mert karácsonykor egy férfi Újpesten, a Kassai utcában zavart állapotban rohangált az emeletek között, és a lakások ajtajait ütötte, rugdalta.

A lakók rendőrt hívtak, a kiérkező járőrök közül azonban egyet a férfi megszúrt. A rendőr kórházba került, a támadót a másik rendőr – mindkettejük védelmében – lelőtte. A támadó, mint azt korábban megírtuk, egy szekta tagja volt, ráadásul rendszeres drogfogyasztó is volt.

A megszúrt rendőr már kikerült az intenzív osztályról, de még lábadozik. Orbán Viktor a Honvédkórházban látogatta meg. A miniszterelnök megköszönte a rendőr helytállását, a felépüléséhez sok erőt kívánt. A miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszterrel együtt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházában felkereste az ott kialakított koronavírus oltópontot is.

Köszönetet mondtak az egészségügyi dolgozóknak, hogy szilveszter napján is a tőlük megszokott kitartással, kimagasló szinten végzik a munkájukat. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a vakcina jövőre visszaadja a korábbi életünket. (magyarnemzet.hu)

2020.12.17.Fabiny Tamásék mélyen elítélik Donáth László tettét * Teljes cikk itt!


Az Evangélikus.hu-n szerdán megjelent, Fabiny Tamás püspök által jegyzett közleményben a tavaly augusztus végén indult vizsgálat eredményét ismertették. "Az elnökség 2019 ősze és 2020 tavasza között személyes, szakembereket is bevonó beszélgetésekkel tárta fel a bejelentések tartalmát. Mindezek alapján életszerűnek és hitelesnek bizonyultak számunkra az elbeszélések.

Ezt követően az elnökség (természetesen megtartva a bejelentők anonimitását) testvéri beszélgetések, majd a tényfeltárás keretében rákérdezett Donáth Lászlónál a jelenség valóságtartalmára, azonban kitérő, illetve a panaszokban megfogalmazottakat elhárító válaszokat kaptunk" – közölték az állásfoglalásban.

Mint írták, csalódást okozott nekik Donáth László – aki egyébként Donáth Anna momentumos EP-képviselő apja – magatartása, mivel "lelkész testvérünk több évtizedes gyülekezetépítő és diakóniai szolgálata, teológiai felkészültsége, társadalmi ügyekben tanúsított kiállása elegendő morális hátteret adhatna a szembenézésre és a bűnbánatra. Szembenézésre olyan tettekkel is, amelyeket az elszenvedők számára más tartalmúak, mint amit korábban ő maga tulajdonított azoknak"...

A tanúk beszámolója szerint az inzultusok helyszíne a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház volt, amelynek a honlapja úgy tájékoztat, hogy az intézményt a mai napig a Donáth László elnökölte igazgatótanács irányítja. A szexuális ajánlatokon és zaklatásokon túl az egykori szocialista honatya egy alkalommal tettlegességre vetemedett, amelynek számos szemtanúja volt. (magyarnemzet.hu)

2020.12.08.USA: Tagállami szinten mától nem lesz több jogi vita


December 8. meghatározó dátum az idei amerikai elnökválasztás során. Joe Biden elnökjelölt novemberben kikiáltott győzelme és január 20-i hivatalba lépése között ez az egyik olyan időpont, amely fontos mérföldkövet jelenthet a választási eredményeket illetően. A tagállamoknak ugyanis eddig a határidőig kell lezárniuk a folyamatban lévő jogvitáikat, a megszületett döntéseiket pedig ezután már nem támadhatja meg senki. Donald Trump, az Egyesült Államok elnökének kampánycsapata a 2020-as választási eredmények megfordítására számos olyan államban kezdeményezett pert, ahol Joe Biden győzelmét mondták ki.

Trump jogi csapatának választási csalásokat feltételező vitáit azonban sorozatos kudarcok követték: többek között Michiganben, Arizonában és Pennsylvaniában is elutasították a perkeresetüket. Wisconsinban részleges, Georgiában pedig az egész tagállamra kiterjedő újraszámlálást is lefolytattak, ám még ezek sem változtattak a jelenlegi álláson: az eredmények mindkét esetben a demokrata párti Biden sikerét erősítették meg – számol be róla a BBC News...

Az Egyesült Államok elnökét az amerikai választópolgárok által leadott szavazatok alapján az elektori testület választja meg, amely összesen 538 tagból áll. A tagállamoknak annyi elektora van, ahány képviselője a kongresszusban, így számuk reprezentálja a tagállamok lakosságát. Mivel minden államnak két szenátora van, valamint a lakosság száma alapján meghatározott képviselője, a legkisebb államoknak, mint például Észak-Dakotának három elektori szavazat jut, míg a legnépesebbnek, a jelen esetben Kaliforniának 55. Mindegyik elektor egy-egy szavazattal bír. Az elnökjelöltnek a szavazatok többségét kell megszereznie – legalább 270-et –, hogy megnyerje a választást.

Fontos hangsúlyozni, hogy a decemberi 8-i határidő csak tagállami szinten érvényes, szövetségi szinten nem. Ez azt jelenti, hogy a jogviták a továbbiakban a Legfelsőbb Bíróság elé kerülhetnek, az alsóbb bíróságok által elutasított kereseteket látva azonban kevés az esély arra, hogy a legfelsőbb szinten meghallgatják a Trump-csapat kéréseit. Richard Briffault, a New York-i Columbia Egyetem jogászprofesszora szerint nincs egységes eljárási rend a választási viták Legfelsőbb Bíróság elé terjesztésében, mivel ez nagyon ritkán fordul elő, és csak akkor, ha rendkívüli ügyről van szó... (magyarnemzet.hu)

2020.12.03.Ursula von der Leyen közvetlen környezetében dolgozó személy is részt vett a brüsszeli partin


Az uniós csúcsvezető stábtagja mellett egy szintén magas rangú orosz diplomata is a jelenlévők között volt – írja a hirado.hu. Miközben sorozatossá válnak ellenzéki oldalról is a Szájer-ügy titkosszolgálati hátterét firtató sejtetések és kijelentések, az M1 értesülései szerint az Európai Unió első számú vezetőjének számító Ursula von der Leyen bizottsági elnök közvetlen környezetében dolgozó személy is részt vett a brüsszeli partin – írja a hirado.hu cikke alapján a Pesti Srácok.

2020.12.02.A Magyar Nemzet beszámolója szerint Szájer József kilépett a Fideszből
és a lapnak sikerült Orbán Viktor véleményét is kikérni az ügyben.


Az M1 információi szerint ott volt például egy, az unió első számú vezetőjének számító Ursula von der Leyen közvetlen környezetében dolgozó személy is, valamint egy magas rangú orosz diplomata is részt vett a partin...

A Magyar Nemzet szerda este arról írt hogy Szájer József szerdai nappal kilépett a Fideszből. A volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be. A Magyar Nemzetnek a kormányülés szünetében Orbán Viktor is nyilatkozott.

"Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük" – mondta a kormányfő. (hirado.hu)

2020.12.02.Deutsch Tamás: Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak,
most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának.


Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért. Amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva és tökéletesen megmutatja, miért kell minden eszközzel elutasítani a készülő büntetőmechanizmust. Ugyanazt akarják ugyanis csinálni majd Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek. Politikai okokból büntetnének. Ennyi.

2020.11.16.Orbán Viktor válaszai az ellenzék alaptalan vádaskodásaira
A kormány több területen hozott már támogató intézkedéseket
Mentőcsomagokkal dacol az állam a járvány második hullámával
2020.10.19. Orbán Viktor válaszai és viszontválaszai az azonnali kérdések órájában


2020.10.27.Gyurcsánynénak olcsók és tanulatlanok a kétkezi munkából élő magyarok * Teljes cikk itt!


A DK európai parlamenti képviselője, Gyurcsány Ferenc felesége a magyar emberek millióinak sértegetését ott folytatta, ahol baloldali szövetségesei – többek között Niedermüller Péter, Bangóné Borbély Ildikó, vagy Kóka János – abbahagyták. – Egyik pártnak sem szabadna tiszteletlenül beszélnie a kétkezi munkásokról – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Fidesz kommunikációs igazgatója annak kapcsán, hogy Dobrev Klára az október 23-i ünnep előestéjén olcsónak és tanulatlannak nevezte a kétkezi munkásokat az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Hollik István szerint nem csoda a DK EP-képviselőjének kijelentése, hiszen éppen férje miniszterelnöksége idején építették le az emberek munkahelyét. – Gyurcsányék már rég elvesztették a közbizalmat, ezzel pedig ismét megerősítették az emberekben, hogy nem lehet rájuk szavazni – mondta lapunknak a kommunikációs igazgató.

Dobrev Klára az ATV-n Rónai Egon műsorvezetőnek úgy fogalmazott: "A Fidesz egész politikája arra épül, hogy olcsó, kiszolgáltatott munkaerővel próbáljuk meg kiszolgálni a multinacionális cégeket. [...] És lehet, hogy a számok jobban néznek ki, de a számok mögött emberek vannak. Az az ország amely alapvetően az olcsó, kiszolgáltatott, tanulatlan munkások kétkezi munkájára épül, nem versenyképes" – tette hozzá Gyurcsány felesége.

Nem ez az első, valójában degradáló kijelentése a baloldalnak az utóbbi években. Korábban Kádár Barnabás elmélkedett arról, hogy elvenné a nyugdíjasok szavazati jogát: "Ne menjen el szavazni, hanem hagyja inkább a fiatalokra a döntést, úgyis ők szenvedik meg majd a következményeit" – írta júliusban közösségi oldalán a szépkorúakról a Momentum egyik alapítója, aki nemrég a taxisofőrökről is lealacsonyító véleménnyel volt. Szerinte "nem lesz a taxisofőrből AI-kutató, se kórházi ápoló". (magyarnemzet.hu)

2020.10.16.Hadházy Ákos feljelentést fontolgat Bíró László ellen * Teljes cikk itt!
Lebukhatnak a baloldali pártok vezetői


Feljelentést tervez a baloldal bukott antiszemita jelöltje, Bíró László korrupciógyanús ügyében Hadházy Ákos, aki egyúttal azt is állítja: bizonyítani tudja, hogy az általa feltártakról tájékoztatta az ellenzéki pártok vezetőit. Ezt erősíti, hogy bár szerinte Bíró ártatlan, Márki-Zay Péter elismerte: őt tájékoztatta Hadházy az aggodalmairól. Mindeközben a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség három napon belül dönt arról a feljelentésről, amit korrupciós bűncselekmény feljelentése elmulasztásának gyanúja miatt tett Tényi István.

"Az ügyet itt a magam részéről most egy darabig lezárom azzal, hogy valószínűleg feljelentést fogok tenni" – írta közösségi oldalán Hadházy Ákos abban a bejegyzésében, amelyben számos olyan dokumentumot tett közzé, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy ellenzék közös szerencsi jelöltje, az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Bíró László korrupciógyanús ügybe keveredett. "Őszinte kíváncsisággal és reménnyel várom, hogy az ellenzéki pártok az összes dokumentum részletes megismerése után revideálják-e az ügyről vallott nézetüket. A 2022-es választás múlhat rajta" – írta Hadházy, megjegyezve: "furcsa érzés ez, mert amikor a rengeteg fideszes korrupciós ügyről beszéltem, akkor soha nem kérték, hogy küldjem el nekik a dokumentumokat"...

Márki-Zay hozzátette, "nem vagyok abban a helyzetben, hogy megítéljem, Hadházy Ákos és Bíró László közül kinek van igaza, ezért megvárom a jogi eljárást vagy a dokumentumok nyilvánosságra hozatalát. Számomra ezért amíg bűnössége nem bizonyított, Bíró László ártatlan". A "trafikbotrányra" utalva ugyanakkor Hadházy azt hangoztatta közösségi oldalán, hogy ha nem tudná bizonyítani azokat a dolgokat, amiket leír, "akkor már sok százmilliót pereltek volna ki belőlem és rágalmazás miatt el is ítéltek volna". A független képviselő a Blikknek megismételte: a 2022-es választás megnyerése nagyban attól függ, hogy az ellenzék máshogy képviseli-e az ügyeket, mint a Fidesz... (magyarnemzet.hu)

2020.10.13.Hazugságokat terjeszt a Momentum


Ismét felszólította Varga Judit igazságügyi miniszter Donáth Annát, a Momentum EP-képviselőjét, hogy távozzon a közéletből. Egy kiszivárgott felvételen nem csak azt vallotta be Donáth Anna, hogy korábbi állításával ellentétben rendszeresen egyeztet Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével. Hanem azt is, hogy tudtak arról, hogy a járvány első hullámának idején "nem épít diktatúrát" a magyar kormány, mégis hagyták, hogy ez a vélemény terjedjen Európában.

2020.10.13.Márki-Zay Péter nem bírt az indulataival * Teljes cikk itt!


A Fidesznél több meleg egyik pártban sincs – mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely balliberális polgármestere, miután szóváltásba keveredett a borsodi időközi választás helyszínén egy helyi lakossal. A polgármester a Facebookon – miután az ATV is vállalhatatlannak tartotta a kijelentést – úgy reagált: "Mi a vállalhatatlan? Kimondani a nyilvánvalót, vagy homoszexuális KDNP-sként buzizni és gyűlöletet szítani?"

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő úgy kommentálta az esetet, hogy "a gyermekek testi fenyítésének, felpofozásának odaadó népszerűsítése után most lelkes buzizás. Nemsokára jön egy kis cigányozás, zsidózás is." A képviselő szerint Márki-Zay Péterből "igazi, tőről metszett liberális lett". (magyarnemzet.hu)

2020.10.13.Korrupciós gyanúba keveredett Bíró


A baloldali pártvezetők is tudhattak Bíró László korrupciógyanús ügyeiről, mégis elindították a borsodi időközi választáson - ez derül ki abból a bejegyzésből, amit Hadházy Ákos tett közzé a közösségi oldalán. A független országgyűlési képviselő szerint a jobbikos közös jelölt 50 millió forintnyi EU-s támogatásból költött magáncéljaira.

2020.10.12.

Feljelentették Hadházyt és a pártelnököket az ügyészségen * Teljes cikk itt!

Nem maradt következmények nélkül, hogy Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szemet hunyt a baloldal viselt dolgai felett – feljelentették őt az ügyészségen. Korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása gyanúja miatt tett feljelentést Tényi István az ügyészségen azután, hogy Hadházy Ákos volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő a szerencsi választás éjszakáján

Facebook-posztjában vallotta be: tudomása volt arról, hogy a Bíró László összellenzéki képviselőjelölthöz köthető korrupciós bűncselekmény még a nyilvánosság által megismertnél is súlyosabb, és erről az ellenzéki pártelnököket is tájékoztatta – adta hírül a pestisracok.hu. Mint írták, mivel Hadházy és az ellenzéki pártelnökök (Fekete-Győr kivételével) hivatalos személyek, ezért a Btk. szerint korrupciós bűncselekmény észlelésekor feljelentési kötelezettségük van, így a hatósághoz kellett volna fordulniuk... (magyarnemzet.hu)

2020.01.15.Teljessé vált Kanadában a genderlobbi nyomulása


Két fiú is lánnyá operáltatta magát egy osztályban Kanadában. "Elhitték a propagandát és nem volt szülői visszatartó erő. A világ legújabb hazugsága magával sodorta őket. Most már sem, mint nő, sem, mint férfi nem tudnak létezni. Ki lehet mondani, emberi mivoltuktól fosztották meg őket" – idézett egy Kanadából hazatelepült négygyermekes családanyát Földi-Kovács Andrea a Hír TV Credo című műsorában.

Szakállas Katalin, négygyermekes családanya

– akinek könyvéből a műsor elején Földi-Kovács Andrea idézett – a Kanadában tapasztaltakról könyvet is írt Anyának lenni Kanadában címmel. A szerző megjegyezte, hogy négy gyermeket nevelni sehol sem könnyű, de Kanadában végképp nem az.

A genderpropaganda miatt költöztek haza 20 év után. Elmondta, hogy azért döntöttek a hazaköltözés mellett, mert a gyermekeiket szerették volna megtartani magyarnak, átadni nekik azokat az értékrendeket, amelyek számukra fontosak. Az ottani világ szelleme képes elsodorni a gyermekeket a családjaiktól, a szülőt ellenségként állítják be az iskolában is – tette hozzá.

Farkas Zsolt, szőgyéni plébános megdöbbentőnek nevezte mindazt, amit Szakállas Katalintól hallott. A plébános beszélt arról, hogy ismerték, hogy a genderideológia milyen veszélyeket rejt. A gyerekeknél ezek az elvek krízishelyzeteket képesek előidézni a nemi identitásukkal kapcsolatban is...

A genderelmélet óvodától az egyetemig kötelező tananyag, amelyben fontos szerepet kap a mássággal szembeni érzékenyítés is. A plébános felhívta arra a figyelmet, hogy ez az elmélet fokozatosan Közép-Kelet-Európába is beszivárog, és próbál teret nyerni az oktatásban is.

Ezért is fontos minderről beszélni. Mindezeken túl elhangzott, hogy az Isztambuli Egyezmény ratifikációja is a genderelméletet erősíti, mivel ez a szerződés magába foglalja a társadalmi nem kifejezés bevezetését is, amely lehetővé teszi, hogy valaki eldöntse ki a férfi, ki a nő vagy "egyéb". (pestisracok.hu)2020.09.28.

Egy év DK-s kerületvezetés eredménye: * Teljes cikk itt!
Czeglédyhez jut az a pénz, amiből rendben kéne tartani az utcákat


Kiválóan halad a fővárosi baloldal a kampányígéretek teljesítésével. A nagy októberi forradalom az ígéreteihez híven elhozta a hajléktalanok Kánaánját Budapestre. Csak azt nem mondták előre, hogy ezt az utcákon, köztereken kell majd keresni. Ennek, és a történetben halványan felsejlő Czeglédy-szálnak járt utána ezen a héten a Pesti Riporter stábja. (pestisracok.hu)

2020.09.27.Etikai vizsgálatot kérnek a Czeglédy Csabát "kisegítő" ügyvéd ellen * Teljes cikk itt!


Budai Gyula fideszes képviselő etikai és fegyelmi eljárás indítását kéri az ügyvédi kamarától a Czeglédy Csaba ellen folyó eljárás elakasztása miatt, de, ha a DK soraiban politizáló jogi képviselőt megregulázzák is, az mit sem változtat azon, hogy Gyurcsány Ferenc barátjának, Czeglédy Csabának ismét sikerült elodáznia a felelősségre vonást.

Ismét megakasztották a Czeglédy Csaba elleni büntetőeljárást, amit október elsejétől tárgyalt volna a Kecskeméti Törvényszék. A Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető ügyvéd ellen költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárás, amelyben azonban az egyik résztvevő ügyvéd miatt összeférhetetlenség keletkezett, ami miatt el kellett halasztani a tárgyalást.

Az ügyben jelenleg három vádlott védelmét ellátó védő korábban egy olyan vádlott védelmét is ellátta, aki az eljárás során egyezséget kötött. A büntetőeljárási törvény pedig kimondja, hogy ugyanazon tényállás vonatkozásában a bűnösségüket tagadó és az azt elismerő vádlottak védelmét – az érdekellentét miatt – ugyanazon védő nem láthatja el. A szóban forgó – és az ügyet elakasztó – jogi képviselő nem más, mint Binszki József, aki a a szegedi önkormányzatban a DK frakcióvezetője... (magyarnemzet.hu)

2020.09.26.Fricz Tamás: A Nyugat hűlt helyét találtuk * Teljes cikk itt!


Ez nem a megbékélés korszaka, vállalni kell a világnézetek harcát, különben feledésbe merülünk. Jelenlegi korszakunkat két ideológia, két értékrend, de még inkább úgy mondanám: két világlátás (s valójában két világ) konfliktusa határozza meg.

Az egyik oldalon állnak azok a globalista és liberális erők, amelyek a nemzettudat, a nemzetállamok, a hagyományos keresztény értékek és erkölcsök, valamint az évszázadok óta működő intézmények és szokások felszámolásával fel akarnak építeni egy szép új világot, amelyben létrejön a világtársadalom és világállam, ahol a vallások feloldódnak egymásban és hosszú távon eljelentéktelenednek, ahol a fajok keverednek egymással, ahol mesterségesen jelentéktelenítik az emberek közötti természetes különbségeket, s a hagyományos családok helyét fokozatosan átveszik a genderelmélet szerinti ­LMBTQ-együttélési formák, s minden egyén kozmopolita világpolgárrá (de legelsősorban szolgalelkű fogyasztóvá) válik.

A másik oldalon pedig azok a nemzeti szuverenista, konzervatív és kereszténydemokrata emberek állnak, akik minderre nemet mondanak, és meg akarják védeni életünknek azokat a hagyományos kereteit – családot, államot, nemzetet, kereszténységet, természetes, velünk született identitásainkat –, amelyek évszázadok, sőt évezredek óta bizonyítják létük jogosságát. Nem akarnak részei lenni egy olyan, XXI. századi ember- és társadalomkísérletnek, amelyet a kommunisták egyszer már eljátszottak és szörnyű pusztítást okoztak vele, ma pedig a globalista liberálisok akarnak egy általuk vizionált világot ránk erőltetni. (magyarnemzet.hu)

2020.09.20.Az elmebaj világába tekinthetünk be a Bayer show-ban
Az USA-ban az egyetemi felvételiken bőrszín alapján kvótákat állítottak fel.


Ha van kalap, az a baj, ha nincs kalap, az a baj. Ilyen politikát folytat a magyarországi ellenzék. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nehéz őszre készülünk.

A politikus erről a HírTV Bayer show című műsorában beszélt rámutatva arra, hogy változatlanul azt látni, a baloldali pártok "a vírusnak szurkolnak" és csak a kormány, valamint az egészségügyi vezetők támadásával vannak elfoglalva.

2020.07.19.Egy magyar ember felkavaró levele Szabó Tímeának * Teljes cikk itt!
Felhévizy Félix írt egy rövidke nyílt levelet a Párbeszéd nagyasszonyának, Szabó Tímeának.


Tisztelt Képviselő Asszony!

Mint azt Ön is nagyon jól tudja, az idei nyár más, mint a többi, hiszen a pandémia árnyékában nem tudnak az emberek úgy nyaralni, kikapcsolódni, ahogy és ahol szeretnének. A környező országokban sajnálatos módon emelkedik a megbetegedések száma, ami óvatosságra kell hogy intsen valamennyiünket.

Orbán Viktor ezért mondta, hogy idén több Balaton, kevesebb Adria, hogy ezzel a szellemes szlogennel is segítse, megvédje a magyar embereket attól, hogy berobbanjon nálunk is a koronavírus fertőzés. De őszinte sajnálattal vettem észre, hogy Önök, kedves Tímea, fittyet hányva a magyar emberek vitathatatlan érdekeire és a magyar emberek egészségének védelmére, gúnyt próbálnak űzni ebből a nagyon fontos, mindenkit személyesen érintő veszélyhelyzetből is.

"Több Balatont. És fizeted is, Viktor?" – ezzel a nem túl elegáns kísérő szöveggel osztott meg az Ön pártja, a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom egy, a siófoki Petőfi sétányon működő, felkapott strand vendéglátóegységéből származó blokkot. Amit azt követően Ön is előszeretettel használt fel a Facebook-oldalán, kicsinyes politikai érdekből.

A baloldal gyűlöletkampányt folytat, és nem csak a kormány ellen. Most már tisztán látszik, hogy a Balaton és a hazai turizmus is a céltáblájukra került. Ez egy szánalmas és meglehetősen demagóg húzás volt. Önök, kedves Tímea, a magyar emberek ellen harcolnak! Ki vagy kik lesznek azok, akik ellen legközelebb uszítani és gyűlölködni fognak?

Sokunk nevében mondom: elég volt!
Maradok tisztelettel: Felhévizy Félix hírlapíró (magyarnemzet.hu)

2020.08.24.Szivárványzászlóval provokálnak a momentumos aktivisták * Teljes cikk itt!


Ásotthalmon közfelháborodást okozott a Momentum hétvégi akciója, ugyanis pártaktivisták szivárványzászlót tűztek ki a polgármesteri hivatal épületére. Toroczkai László, a település polgármestere a Magyar Nemzetnek azt mondta: elindítják a szabálysértési eljárást és feljelentést tesznek garázdaság miatt.

– Gyáva módon kitették, lefotózták, majd le is szedték a Momentum aktivistái. Jelenleg a térfigyelő kamerák felvételeit elemzik. Ha meg tudjuk állapítani, ki és mikor tette ki a zászlót, akkor a jegyzőnk elindítja a szabálysértési eljárást, és mindenképpen megtesszük a feljelentést. Véleményem szerint ez garázdaság és közbotrányokozás is egyben – sorolta Toroczkai, aki hozzáfűzte: a Momentum akciója megbotránkoztatta az ásotthalmi lakókat.

– Aljas, antidemokratikus és nagyon agresszív, momentumos törpe kisebbségről beszélünk – jellemezte az elkövetőket a polgármester.

Toroczkai Lászlót, a hétvégén választották újra a Mi Hazánk elnökének, az új vezetés első dolga népszavazás kezdeményezése lesz az LMBTQ-mozgalom megfékezésére. (magyarnemzet.hu)

2020.06.28.Az Európai Unió Bírósága holnap tárgyalja Magyarország megsemmisítési keresetét
a jogsértő szavazatszámítással elfogadott Sargentini-jelentéssel szemben.


Talán emlékszünk még arra, hogy 2018. szeptember 12-én a szavazás során az Európai Parlament tagjai 448 igen, 197 nem és 48 tartózkodó szavazatot adtak le. A hazug Sargentini-jelentést az EP bevándorláspárti többsége erőltette át azért, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon Magyarország bevándorlás politikájára.
A 7-es cikket elindító határozat elfogadásához előírt kétharmados támogatottsághoz az összes leadott szavazat (693) kétharmadára, azaz legalább 462 IGEN szavazatra lett volna szükség. Ez egyszerű matematika. Az EP azonban önkényes módon úgy döntött, hogy a tartózkodás nem számít leadott szavazatnak, így azokat mellőzte a kétharmad megállapításakor. Egyszerű matematikai számítás az is, hogy így könnyebb elérni a kétharmadot.

Az Uniós Szerződések, valamint az EP eljárási szabályzata és eddigi gyakorlata is egyértelműen bennünket igazol. De ha valaki nem akar elmerülni jogi szövegek elemzésében, annak elég, ha egy pillantást vet az EP szavazógépére. Egy EP-képviselő három gombot nyomhat meg, azaz háromféle szavazatot adhat le: igen, nem és tartózkodás. Aki pedig nem akar szavazni, az egyik gombot sem nyomja meg vagy be se megy a terembe – és bizony ilyen EP-képviselő is akadt 2018. szeptember 12-én.
Tudatos döntés volt ugyanis minden EP-képviselő részéről, hogy a háromféle szavazati lehetőség és a szavazógomb be nem nyomása közül melyiket választotta a nyilvános jegyzőkönyvben is rögzített voksolás során. Az EP jogértelmezése a tartózkodó szavazatot megfosztaná minden tartalmától és úgy tekintené, hogy a képviselő egyáltalán nem szavazott. Ez nemcsak a joggal és a józan ésszel ellentétes, de felveti a képviselői szabad mandátum korlátozásának kérdését is.

Ebben a szellemben, határozott és erős jogi érvekkel készülünk a holnapi tárgyalásra. Bízom benne, hogy az uniós intézmények magukra nézve is kötelezőnek tekintik a jogállamisági elveket, köztük az eljárási szabályok átláthatóságát, amelyek tiszteletben tartását oly nagy lelkesedéssel kérik számon másokon. Az EU jogállamisági kezdeményezései szempontjából szerintem ez alapvető hitelességi kérdés.
Az már csak hab a tortán, hogy a szavazás előtt néhány nappal maga Sargentini is sejthetett valamit a számításról, amikor azt tanácsolta a hezitáló EP képviselőknek, hogy a magyar szavazás alatt inkább menjenek kávézni... Vajon miért?

2020.06.12.Deutsch Tamás dörgedelmes posztban tette helyre Cseh Katalint...
A Fidesz-KDNP Európai Parlamenti képviselője tételesen cáfolta

egy nagyon kemény Facebook-bejegyzésben a Momentumos Cseh Katalin állításait:

'Cseh képviselő asszony minapi Facebook-bejegyzésében az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának ülése kapcsán így fogalmazott: "Nagy örömömre minden fél hangoztatta korrupció vagy csalás miatt elítélt cégek feketelistázásának fontosságát, amelyet én terjesztettem be, és amely Magyarországon csak Lex Mészáros néven híresült el."

Hát akkor nézzük, hogy a Momentum politikusa mennyi hazugságot is tudott belezsúfolni ebbe a nem túl hosszú mondatba. (Azt csupán zárójelben jegyzem meg, hogy Cseh Katalin egyelőre kizárólag csak a botmixer, a nehezen definiálható üléstermi vihogás és a saját hazájának szűnni nem akaró indulattal történő folyamatos ostorozása miatt híresült el.)

1. Az Európai Bizottság 2018. évi gazdálkodásáról szóló európai parlamenti zárszámadási jelentéshez terjesztettek be egy módosító indítvány, amelyik "a korrupció vagy csalás miatt elítélt cégek feketelistázását" célozta.

2. A módosítót nem Cseh Katalin, hanem Olivier Chastel és Ramona Strugariu liberális (Renew) képviselők nyújtották be.

3. Cseh Katalin neve egyáltalán nem szerepel a benyújtók között, csak utólagosan kérte, hogy az ő neve alatt is fusson a módosító. Ezt az előterjesztésről történő plenáris szavazás után a szavazólista alján feltüntették, tehát hivatalosan így utólag az övé is lett a módosító, de az eredeti beterjesztők közt nem szerepel Cseh Katalin neve. Szimpla hazugság tehát az a szöveg, hogy "amelyet én terjesztettem be"!

4. A zárszámadási jelentések nem jogalkotási előterjesztések, az elfogadott szövegek nem jogszabályok, így azok egészével vagy bármely részével kapcsolatban a "lex", azaz "törvény", "jogszabály" kifejezés használata szándékosan félrevezető, valótlan állítás. Cseh állítása tehát nettó hazugság, az előterjesztés, amiről szó van nem jogalkotási előterjesztés, tehát hazug dolog jogszabályként hivatkozni a szövegre.

5. Összefoglalva: Cseh azt állítja, hogy beterjesztett valamit, ami lex (törvény, jogszabály). Cseh bejegyzésével szemben az igazság viszont az, hogy mások nyújtottak be módosító indítványt, amihez csupán utólag csatlakozott (és próbálja lenyúlni a módosítás benyújtásának érdemét) és az előterjesztés, amiről szó van, állításával szemben nem jogalkotási előterjesztés, tehát hazug dolog jogszabályként hivatkozni a szövegre... (magyarnemzet.hu)

2020.05.16.Vadai Ágnes DK-s politikus szélsőséges feljelentése
ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője ellen.


Deutsch Tamás fideszes EP képviselő Facebook-bejegyzésében így reagált

Deutsch Tamás írta: Egyetlen tiltakozó félmondatot, egyetlen jajveszékelő posztot, egyetlen Magyarországot a világ valamennyi szóbajöhető szervezeténél feljelentő levelet, állásfoglalást nem lehet hallani, nem lehet látni a jogszerűtlenségekre oly érzékeny liberális politikusoktól és jogvédőktől annak kapcsán, hogy egy ellenzéki párt főkorifeusa, a DK-s Vadai Ágnes rémhírterjesztés miatt feljelentette ifj. Lomnici Zoltán elemzőt, aki ellen büntetőeljárás indult, ahol végül megállapították, hogy semmiféle törvénytelenséget nem követett el.

Kiderült, hogy az igazság nem rémhír. És kiderült, hogy helyzetével, politikai befolyásával visszaélve minden ok nélkül akart egy elemzőt meghurcolni egy vezető ellenzéki politikus. Hát akkor most ezt így hogy? Ennyi. (888.hu)

2020.05.14.Sara Cunial képviselőnő felszólalása az olasz parlamentben 2020. május 14-én!


A legfontosabb parlamenti felszólalás hangzott el az olasz parlamentben 2020. május 14-én, amely ülést a koronavírus és a világjárvány körüli helyzet miatt tartottak.
Sara Cunial képviselőnő páratlan bátorságról tett bizonyságot, amikor egyetlen felszólalásban a lehető legfontosabb nem-főáramú összefüggést napirendre vette:
A szabadság mindenféle ürügyekkel létrehozott korlátozását
A vírus okán egy megfigyelőállam létrejöttét és a fiatalok manipulálását
Az államok felett álló oligarchák beleszólását a világ irányításába
Bill Gates totális befolyását a WHO-ra és a világjárvány kezelésére az oltás,- és vírusipari, egészségügyi korrupció és a legfelső szintű politika kapcsolatát
Bill Gates bűncselekményeit, aminek következtében több százere gyerek bénult meg és nő vált meddővé
a már tavaly EVENT 201 néven szimulált járványt
az ID 2020 nevű programot,a hol vakcinákkal digitális azonosítót adnak be a pácienseknek
Egyszerűen annyira ütős, szókimondó és az igazságot tudni akaró, tabuként kezelt és teljesen elhallgatott kérdéseket feltevő felszólalás volt, hogy le a kalappal. Muszáj voltam lefordítani nektek! (SBG Buddha - VilagHelyzete)"A világot egészen más személyek kormányozzák, mint azt a beavatatlanok gondolják." /Benjamin Disraeli/
Találtam egy nagyon érdekes fotót még 2001-ből.


Csak hogy értsétek, ki kicsoda az 'Elit' felső köreiben és hová tartozik. Egyetlen fotón rajta van jó pár prominens tagja. Utánanéztem, mit kell tudni róluk.


Nézzük sorban:
Bill Moyers (Billy Don Moyers) - A Fehér Ház sajtótitkára Johnson elnök idején 1965 -67 között, a Demokrata Párt újságírója és politikai kommentátor 10 éven át hírcsatornákon. Később a korporációk uralta hírszolgáltatás nagy kritikusává vált. https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Moyers
Ted Turner - amerikai médiamágnás Az üzletember alapította meg a TBS-t és az első 24 órás hírcsatornát, a CNN-t.
Idősebb Bill Gates, "az eugenika egyik nagyapja, még ma is is elég kemény történet" az USA-ban. Az ABC több ezer nőről számol be, akiket erőszakkal sterilizáltak és meddővé tettek 1929 és 1974 között az államokban.
Anthony Fauci - jelenleg a Covid-19 elleni operatív törzs vezetője. Ronald Reagan óta minden egyes amerikai elnök 'tanácsadója'. Szoros üzleti és ideológiai kapcsolat fűzi a Bill & Melinda Gates Alapítványhoz és a vakcina-iparhoz.
David Rockefeller - Nem kell bemutatni. Amerikai bankár, John D. Rockefeller, Jr és felesége, Abby Aldrich Rockefeller utolsó gyermeke, egyben az olajmágnás és bankár, John D. Rockefeller, a Standard Oil (ExxonMobil), a Rockefeller Egyetem és a Rockefeller Alapítvány megalapítójának utolsó unokája. A nagy háttérhatalmi 13 családhoz tartozó Rockefeller-dinasztia tagja "Hálásak vagyunk a Washington Postnak, a New York Timesnak, a Time Magazinnak és más nagyszerű kiadványoknak, amelyek igazgatói részvettek találkozóinkon, és tiszteletben tartották titoktartási fogadalmukat, majdnem negyven éven át. Lehetetlen lett volna számunkra terveink kibontakoztatása a világ számára, ha ki lettük volna téve a nyilvánosság reflektorfényének ezen évek alatt. De a világ most tapasztaltabb és jobban felkészült, hogy meneteljen a Világkormány felé. Az értelmiségi elit és a világbankárok nemzetek feletti legfelsőbb hatalma biztosan többre becsülhető, mint a nemzeti önrendelkezés, amit az elmúlt évszázadok során gyakoroltunk." (-mondta David Rockefeller a Trilaterális Bizottság találkozójához 1991 júniusában intézett beszédében)
George Soros - Nem kell bemutatni. Most nem is fogom, mert mindent tudunk róla és az összeesküvéseiről.
Richard Dean "Dick" Parsons - A Citigroup bankárcsoport és a Time Warner elnök vezérigazgatója, a CBS csatorna igazgatója. Anyai nagyapa apja volt anno a John D. Rockefeller birtok vezetője 2016 óta a Rockefeller Alapítvány igazgatótanácsának tagja https://www.rockefellerfoundation.org/pr…/richard-d-parsons/
David McCullough - kétszeres Pulitzer-díjas író a Truman és John Adams-ről szóló könyveiért, narrátor.
Barbara Walters - újságíró és televíziós személyiség, a Today, The View, 20/20 és az ABC Evening News vezetője.
Roberta Brooke Astor - Amerikai filantróp, a nagy háttérhatalmi 13 családhoz tartozó Astor-dinasztia tagja
Leonore Annenberg - Üzletasszony, filantróp és diplomata. Az Egyesült Államok protokollfőnöke a Fehér Házban 1981 és 1982 között. Az amerikai elnök, alelnök és külügyminiszter tanácsadója és protokolfőnöke. Férje Walter Annenberg, az USA brit nagykövete és mágnás.
Irene Diamond - filantróp,főleg az AIDS elleni küzdelemben vett részt alapítványaival.
Judy Woodruff - újságíró, televíziós személyiség. A PBS NewsHour vezetője. 1976 óta minden elnökválasztási vitát ő vezetett. Az NBC News fehér házi tudósítója, 2005-ig a CNN-nél dolgozott.
Tom Brokaw - újságíró és televíziós személyiség. 22 éven át vezette az NBC Nightly News műsorát. A '3 NAGY" televíziós személyisége egyike >> Peter Jennings volt ABC News, Dan Rather a CBS News, Tom Brokaw pedig az NBC News arca. A három nagy műsorvezető újságíró uralta az 1980-as, 1990-es és még a 2000es évek elején is a politikai újságírást és véleményformálást. https://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Brokaw.
Mamphela Ramphele - dél-afrikai politikus, orvos, üzletember. A Világbank dél-afrikai vezetője. 2013-ban politikai pártot alapított. https://en.wikipedia.org/wiki/Mamphela_Ramphele Csak egy megjegyzés, hogy a Times írt anno arról, hogy ifj. Bill Gates milliárdosoknak tartott titkos találkozót, ahol Michael Bloomberg, David Rockefeller és Soros György jelenlétében kerestek megoldást a "túlnépesedés problémájára"... https://www.thetimes.co.uk/…/billionaire-club-in-bid-to-cur…
"Amivel világszerte szemben állunk, az egy monolitikus, könyörtelen összeesküvés, mely egyre növekvő befolyását elsősorban rejtett eszközökkel éri el." - John F. Kennedy
"Az ember nehéz helyzetben van, mert oly hatalmas összeesküvéssel szembesül, ami számára már teljességgel elképzelhetetlen." - J Edgar Hoover (az FBI volt igazgatója) (vilaghelyzete.com)
Kit képviselnek? Mit is akarnak? Isten Igéje ezt mondja a Bibliában: "Jaj azoknak, akik azt mondják, hogy a rossz jó, és a jó rossz, és akik azt állítják, hogy a sötétség világosság, és a világosság sötétség..." (Ézs 5:20)

2020.03.24.Itt az újabb feljelentés: járványügyi szabálysértés miatt
vehetik elő a Momentum kecskeméti képviselőjét


Járványügyi szabálysértés miatt újabb momentumos önkormányzati képviselővel összefüggésben fordult a hatósághoz Tényi István. A feljelentéseivel ismertté vált tanár ezúttal Bodrozsán Alexandrát, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselőjét, az újpesti önkormányzat titkos tanácsosát jelentette fel, miután kiderült, a képviselőnő brüsszeli útja után hazatérve a leginkább veszélyeztetett idősekkel ment koszorúzni március 15-én, holott a veszélyhelyzet miatt országszerte elmaradtak az ünnepségek.

Bodrozsán mellett Tényi pár napja a Momentum paksi képviselőjét is feljelentette, mert Barnabás István olaszországi magánútja után senkinek sem jelezte, hogy a koronavírus európai gócpontjának számító országban járt, majd mintha mi sem történt volna, részt vett az önkormányzat munkájában, sőt, munkahelyére, a Paksi Atomerőműbe is bement. (pestisracok.hu)

2020.03.02.Parlamentben Azonnali kérdések órája
Orbán Viktor miniszterelnök úr válaszai


Klímaválság elérte a jobbikot is. Jakab Péter: "Ne gondolja, hogy nekem olyan egyszerű Dobrev Klárával egy színpadon állni. Igenis akkor nyelnem kell nagyokat. Meg ki kell lépnem a konfortzónámból." Orbán Viktor miniszterelnök úr válasza: Jó nyeldeklést kívánok önnek frakcióvezető úr! Köszönjük ezeket a bölcs és okos válaszokat. (MR)

2020.02.28.Fricz Tamás: Gyűlöletük tárgya közös * Teljes cikk itt!
A balliberális tábor, akár kormányon van, akár ellenzékben, ellenségként kezeli a jobboldalt.


Ferenc testvér, alias Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció a minap a következőket írta: "Soha a demokratikus Magyarország történetében nem volt olyan megosztott az ország, mint most." És ezért a megosztottságért természetesen az Orbán-kormány tíz évét teszik felelőssé. Vérlázító mondat, mégis nézzünk utána: igaz-e, hogy most a leginkább megosztott az ország, s ha igen, akkor ezért ki a felelős?...

A jelenlegi politikai megosztottság innen ered: a velünk élő, a demokráciában is velünk maradt posztkommunista gondolkodásmód, kiegészülve a globalista liberális mentalitással. Márpedig a demokrácia nagyon megsínyli azt, ha a vetélkedő politikai táborok egyike, amelyik már tíz éve ellenzékben van, képtelen tudomásul venni azt a tényt, hogy nem ő kormányoz.

Ebből következően pedig lázadást szít, az utcára vonul minden különösebb ok és magyarázat nélkül, bevonul a köztévébe és botrányt csap, a parlament munkáját elképesztően nívótlan, erkölcstelen, az emberi méltóságot és a Ház tekintélyét nem tisztelő módon próbálja ellehetetleníteni.

Ezenkívül nyilatkozataival és közéleti megnyilvánulásaival folyamatosan indulatokat szít a kormány és holdudvara ellen, s ezzel bizony rossz hangulatot kelt az országban, ami kihat a mindennapok emberére is. Ezért is óriási felelősséget viselnek a Tordai Bencék, Jakab Péterek és Had­házy Ákosok a jelenlegi hangulatért... (magyarnemzet.hu)

2019.12.11.Tordai Bence ezúttal is játszóháznak nézte az Országgyűlés épületét


Az aranyozott stukkókon és faragott korláton átugrálva hancúrozott a Parlamentben Tordai Bence, a Párbeszéd botrányhőse a keddi éjszakába nyúló ülésnapon.

2019.12.10.Orbán Viktor a parlamentben:
"Meghallgatva az Ön kérdését, nekem Süsü jutott eszembe"


Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések és válaszok órájában ismét brillírozott, először Jakab Pétert, majd Harangozó Tamást tette helyre, de Csárdi Antal sem maradt ki a sorból, aki viszont nem tudta kellően higgadtan kezelni, hogy a miniszterelnök leiskolázta. (PSvideó)

2019.12.09.Börtönnel fenyegeti a fideszeseket a DK-s Vadai


"Amikor ez a rendszer elbukik, mert el fog, akkor nem vádalku, nem lesz amnesztia és nem lesz ejnyebejnye. Akkor nem lesz szükség a nyelvükre, csak a fenekükre, mert nem nyalni, hanem ülni fognak. Nem azért, mert baloldali Handó Tündék lesznek majd, hanem mert a független igazságszolgáltatás a törvény betűje és szelleme szerint fog eljárni önökkel szemben egytől-egyig" – így fenyegette a fideszeseket a Parlament mai ülésén a gyurcsányista Vadai Ágnes. (PSvideó)

2019.11.24.Mit engedhet meg magának egy képviselő?


Jakab Péter beült Orbán Viktor miniszterelnök úr székébe. Kocsis Máté elmagyarázta, hogy miért kell szigorítani a képviselők magatartására vonatkozó törvényeket. Összefoglalást láthatunk erről. (HÍR TV)

2019.11.23.Gulyás Gergely hadat üzent a fake news gyáraknak, feljelentette őket rágalmazás miatt


A kancelláriaminiszter Facebook oldalán tette közzé, hogy rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az utóbbi időkben elszaporodó álhíroldalak ellen, amelyek sorozatosan közölnek valótlan információkat a kormány intézkedéseiről és soha el nem hangzott kijelentéseket kormánypárti politikusoktól. (pestisracok.hu)

2019.11.19.Parlamentben Orbán Viktor válaszai és viszontválaszai az azonnali kérdések órájában


2019.10.27.Bayer showban témák a Parlament őszi ülésszakán történtek


Egy független képviselő táblákat tartott fel a megválasztott magyar miniszterelnök beszéde közben. Hadházy a saját névjegyét tartotta a magasba a saját helyén is.

Milyen példát mutat ez az alak a jelenlevőknek, vagy a nézőknek, akik éppen pl. 18 év alatti fiatalok? Beszélgetés a témáról Kocsis Mátéval. (HÍR TV)

2019.10.25.Földi László megdöbbentő elemzése az önkormányzati választásról


Ha valaki, hát a magyar miniszterelnök tudja, hogy a világban egyre nagyobb befolyásra szert tevő – főleg gazdasági, pénzügyi – erőterek mindent elkövetnek, hogy Magyarország is álljon be a sorba Európán belül, és önként kövessen el társadalmi öngyilkosságot. Vagyis szabaduljon meg identitásától, értékeitől, de leginkább szabad akaratától, és kerüljön végre rabszolgasorba. (mindenszo.hu)Szodoma katasztrófájának aktuális üzenete


2019.10.04.Üdvözlünk Kispesten. Na, figyelj ezt szívjátok föl,


a többit meg megcsinálom...Te nem szívsz? Az Informátor videója itt!
Miért járna jól Zugló Horváth Csabával?

2019.10.02.Újságírókat és fideszeseket fenyeget Czeglédy Csaba


Minden fideszes bűnöző a vádlottak padjára fog kerülni, és minden Fidesz-bűnöző el fogja nyerni a méltó büntetését - így fenyegetőzött Czeglédy Csaba korábban már elítélt és ismét vád alá helyezett bűnöző a PestiSrácok.hu általa bíróság elé rángatott vezetőinek ma a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján.

A szocialista politikus, Gyurcsány Ferenc ügyvédje azt is nehezen viselte, hogy Huth Gergely főszerkesztő, Szarvas Szilveszter főszerkesztő-helyettes és Füssy Angéla főmunkatárs tőle néhány méterre kommentálta az általa indított "megfélemlítésre használt" pereket és azt, hogy Facebook-oldalán a PS ellen uszító bejegyzései alatt hívei és rajongói megerőszakolással és válogatott életellenes bűncselekményekkel fenyegették meg Füssy Angéla pár hónapos kisfiát.

Czeglédy húzásaival és mártírépítő, áldozati szerepben tetszelgő ömlengéseivel ma Szabó Bálint és Huth Gergely is szembesítette a bíróságot, mint ahogy a bírók általi rendszeres rendőri előállításokat, körözéseket és egyéb túlkapásnak is beillő eszközöket is kikértük a bíróságon. Nézze meg a mai tárgyaláson készült videót! (PSvideó)

2019.06.03.A büntetőeljárás folytatását indítványozta az ügyészség Czeglédy Csaba ellen!


Az ügyészség indítványozta a Szegedi Törvényszéken, hogy rendelje el az eljárás folytatását Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Szanka Ferenc közölte, a politikust bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják. Czeglédy Csaba, a DK európai parlamenti képviselőjelöltje volt, ezért – a választási eredmény jogerőssé válásáig – mentelmi jog illette meg. A politikus mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság fenntartotta, ezért a bíróság május 9-én megszüntette a büntetőeljárást ellene. A választási eredmény jogerőssé válásával azonban a politikus mentelmi joga megszűnt.

A vádirat szerint a Czeglédy Csaba által irányított bűnszervezet vállalkozásoknak, köztük több Magyarországon működő multinacionális cégnek közvetített diákmunkaerőt 2011-től 2017-ig. Az ügyészség szerint Czeglédy Csaba iránymutatásai alapján olyan számlázási láncolatot hoztak létre, amelynek az alsó szintjén iskolaszövetkezetek, középső szintjén ténylegesen gazdasági tevékenységet nem, csak átszámlázást végző gazdasági társaságok voltak, a legfelső szintjén pedig a Humán Operátor Zrt. állt...

Czeglédy Csaba a bűnszervezet egy részét közvetlenül - míg más részét közvetítőkön keresztül irányította, az iskolaszövetkezetek elnöki tisztségét betöltő strómanoktól át egészen a Humán Operátor Zrt. alkalmazásában álló vagy a részvénytársaságban más vezetői tisztséget betöltő vádlottakig. A bűnszervezet működtetésében a vádirat szerint huszonegyen vett részt nyolc iskolaszövetkezet, két korlátolt felelősségű társaság és egy részvénytársaság keretében. A bűnszervezet a vádirat szerint 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. (magyarnemzet.hu)

2019.09.08.Kocsis Máté egy rátermett politikus, kiemelkedő éleslátású


A videón elmondja, hogy mit is jelentenek a polgári értékek, becsület, hazaszeretet, hogyan értékeli Tarlós István főpolgármester úr és Kari Geri munkáját. (nyolcas)

2019.09.07.Jurák Kata leleplez! Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában
Szabó Tímea, a Párbeszéd üdvöskéje (3. rész) - Teljes cikk itt!


Izgalmas életút áll az alig negyvenhárom esztendős Szabó Tímea mögött, akinek érdemes jobban górcső alá venni eddigi tevékenységét. A Párbeszéd országgyűlési képviselőjéről akár egy James Bond film szereplőjét is mintázhatnánk, aki gyenge nőként már háborús konfliktusok megoldásában vesz részt, sőt, az afgán kormány felállításában is segédkezik. De vajon hogyan kerül a magyar lány Amerikába, majd rövid idő múlva Pakisztánba? Miért költözik Kabulba, hogyan segédkezik "civil" szervezeteknek nyomást gyakorolni a politikai erőkre?

És miért hagyja ott az afgánokat, akikbe saját bevallása szerint is beleszeretett? Hogyan landol végül Budapesten a Helsinki Bizottság tagjaként és tűnik fel újra, mint a Humanista Párt EP-képviselője? Mikor dönti el, hogy politikai pályán tevékenykedik tovább úgy, hogy egyébként egy interjúban arról beszél, hogy ez nagyon messze áll tőle? Miért alapít pártot, hogyan lesz önálló politikai entitás és miért titkolja jobbikos férjét?

Kicsoda valójában Szabó Tímea? A politikusnő életrajzában ezekre a kérdésekre keressük a választ. Amikor Szabó Tímea életrajzát olvastuk a Párbeszéd honlapján, rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennünk. JOBBIKOS FÉRJ, TITOKBAN TARTOTT HÁZASSÁG! A törékeny Szabó Tímea tehát férfiakat megszégyenítő bátorsággal, életét kockáztatva segítette a migránsokat jogaik érvényesítésében... (mindenszo.hu)

2019.09.05.Deák Dániel: Nincsen előre lefutott meccs - Teljes cikk itt!


A mondanivaló és a városvezetési tapasztalat teljes hiánya jellemzi az ellenzéket. Az EP-választáson a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció és a Momentum átvette az ellenzék vezető szerepét, miközben az MSZP, a Jobbik és az LMP marginalizálódott, jelentősen veszített támogatottságából. A választási siker és a közvélemény-kutatásokban is látható erősödés ellenére azonban a DK és a Momentum a közelmúltban kudarcot kudarcra halmozott, az EP-választás óta eltelt időszakban nem tudták a gyakorlatban is kamatoztatni erőfölényüket...

A leglátványosabb bukást Gyurcsány Ferencék szenvedték el azzal, hogy az ellenzéki előválasztáson Kálmán Olga csúfos kudarcot szenvedett, míg a Momentum esetében a ferencvárosi előválasztás jelentett hasonló vereséget, ahol Baranyi Krisztina simán legyőzte a momentumos jelöltet. Az MSZP ráadásul már az EP-választás előtt megkötötte a legfontosabb alkukat, így még a sok mostani engedmény ellenére is a legtöbb polgármesterjelöltet az ellenzéki oldalon a szocialisták adják.

Ebből a helyzetből fakadóan a DK és a Momentum számára az önkormányzati választás az egyik utolsó esély arra, hogy bebetonozzák az erőfölényüket. Ha most októberben nem tudnak bizonyítani és nem lesznek képesek az MSZP–Párbeszédnél több polgármesteri és képviselői helyet szerezni, akkor komoly esély látszik arra, hogy az MSZP a nagyobb erőforrásnak (állami támogatás, önkormányzati erőforrások) köszönhe­tően az elkövetkezendő három évben visszaállítsa a vezető helyét az ellenzéki oldalon. (magyarnemzet.hu)

2019.08.09.Nem lehet más a politika - Teljes cikk itt!


Karácsony Gergely holdudvarában hemzsegnek a volt SZDSZ-esek! Karácsony Gergely családi cége 2006 és 2009 között több tíz millió forint értékű tanácsadói megbízást kapott a szocialista—szabad demokrata Gyurcsány-kormánytól. A baloldal főpolgármester-jelöltje olyan SZDSZ-es politikusoktól tanult és dolgozott együtt, mint Demszky Gábor és Horn Gábor; és tanácsadói között is többségben vannak a volt liberális párt politikusai, valamint Soros György alapítványának munkatársai.

"A Medián a 2002-es SZDSZ-kampányban végzett felméréseket. Ennek révén személyesen is megismerkedtem néhány SZDSZ-es politikussal. Amikor Horn Gábor államtitkár lett, fölállított magának egy kisebb tanácsadó csapatot, ahová engem is meghívott. Az volt a dolgunk, hogy az SZDSZ politikai stratégiáját valamiképpen külső szemlélőként elemezzük, formáljuk. Nagyon élveztem, nagyon sokat tanultam ott a politikáról" – nyilatkozta a Beszélőnek 2013-ban Karácsony Gergely. Hornnak később nem elhanyagolható szerepe volt abban, hogy Karácsony lett 2017-ben az MSZP miniszterelnök-, majd 2019-ben főpolgármester-jelöltje.

A néhai SZDSZ közeléből induló, jelenleg zuglói polgármester 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkárságának dolgozott politikai tanácsadóként, saját jogán, nem pedig a Medián kutatási igazgatójaként. Ebben az időszakban – 2006–2009 között – Karácsony cége, a Social Report Bt. tíz alkalommal, összesen mintegy 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól, de dolgozott az ­SZDSZ-es Demszky Gábornak is.

Ennek ellenére a cégadatok szerint 2002-ben volt a bt.-nek utoljára bevétele. Az is érdekes, hogy az SZDSZ-es zsoldban eltöltött évek máig nem szerepelnek Karácsonynak a Párbeszéd honlapján található önéletrajzában. A szivárvány­koalíció főpolgármester-jelöltje a Social Report Bt. állami megbízásai idején a már említett Mediánnak is dolgozott kutatásvezetőként, ez a cég 2006 és 2010 között 716,5 millió forint állami megbízást kapott... (magyarnemzet.hu)

2019.08.09.Bácskai Balázs: A teremtett világ védelme konzervatív érték


Két fogalom is adja magát. Az egyik a keresztény hitből következő "teremtett világ védelme", vagyis hogy vigyázzunk arra, amit Isten ránk bízott. A környezetvédelem viszont cselekvés. (mizujsotthon.hu)

2019.07.22.Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában (1.rész)
Jurák Kata döbbenetes leleplezése a Momentumról


Néhány évvel ezelőtt robbant be a köztudatba egy "fiatalokból álló civil szervezet", akik azért kezdtek lelkesen aláírásgyűjtésbe, hogy megtorpedózzák az olimpia budapesti megrendezésének lehetőségét. Nos, már ekkor sem sikerült igazat mondaniuk, cikksorozatunkban pedig bemutatjuk a Momentum Mozgalom valódi arcát. Kezdjük rögtön az elején…

A momentum.hu domain nevet már 2012 április 3-án lefoglalták.  Ha visszapörgetjük egy kicsit az idő kerekét 2012-re, akkor láthatjuk, hogy a Momentum hivatalos megjelenése még a fasorban sem volt. De akkor vajon ki és miért foglalta le a domain nevet? A Momentum hivatalos történetének kezdete valahol a 2014 nyarára datálható, amikor Fekete-Győr kapcsolati hálóját használva felkereste volt gimnazista barátait és egyetemista csoporttársait az új politikai víziójának gondolatával. 

Szövetségeseket az akkori ELTE-s és corvinusos egyetemi diákságon belül talált; a 2014-es netadó bevezetése ellen tiltakozók egy vezérszónoka, az ELTE egyik szakkollégiumának az elnöke, az ELTE EHÖK egy korábbi vezetője mind ebben a korai fázisban csatlakoztak Fekete-Győrhöz, és apránként kialakult egy 10-12 fős asztaltársaság. (mindenszo.hu)

2019.07.06.Gyurcsány: Helyettem kellett ülniük
Több olyan ember van a DK elnöke körül, aki ellen korábban nyomozást indítottak


Jelenleg Gyurcsány egyik legfőbb bizalmasát, Czeglédy Csabát vádolják 6,3 milliárdos költségvetési csalással, míg a felesége által vezetett Altusnál jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt nyomoznak. Ennek ellenére Gyurcsánynét az Európai Parlament alelnökévé választották. Madarat tolláról, embert barátjáról – tartja a népi bölcsesség, ami sok más ok mellett nem vet jó fényt Gyurcsány Ferencre. A DK elnökének környezetéből ugyanis feltűnően sokan kerülnek kapcsolatba az igazságszolgáltatással, sőt magával a büntetés-végrehajtással is, miközben a volt miniszterelnök az Európai Ügyészséghez való csatlakozás egyik legfőbb szószólója.

Ilyen például Tátrai Miklós, aki Gyurcsány miniszterelnöksége idején volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezetője, illetve Császy Zsolt, az MNV egykori értékesítési igazgatója, akiket a sukorói telekcsere miatt ítéltek letöltendő börtönre: Tátrai három, Császy pedig két és fél évet kapott. Ismert, a sukorói telekcsere ügye az egyik legnagyobb és legtovább elhúzódó vagyonkezelési botrány volt. A vád szerint a telekcsere során állami szervezetek vezetői kísérletet tettek arra, hogy egy idegenforgalmilag frekventált helyen lévő állami területet egy üzletemberrel kicseréljenek egy jóval csekélyebb értékű földterületre, amelyre az államnak az M4-es autópálya építéséhez volt szüksége.

A csere feltétele az volt, hogy a területek egymással értékarányosak legyenek, de a különböző értékbecslők által készített ingatlanértékelések jelentős különbséget mutattak, az államot a legkedvezőtlenebb értékbecslési adatok szerint a cserével durván 1,3 milliárd forintos kár érte volna. A Gyurcsány-kormány által kiemelt beruházássá nyilvánított ügylet még a Bajnai-kabinetnek is vállalhatatlan volt, amely aztán megtámadta a szerződést, amit a bíróság meg is semmisített. (magyarnemzet.hu)

2019.06.25.Kocsis Máté: A liberálisok balról előzik a kommunistákat


Kocsis Máté szerint Kálmán Olga egy perc alatt tapsolt el ezermilliárd forintot képzeletben. Gurmai Zita állítja, Karácsony az igazi politikus. Mirkóczkinak pedig nem ciki az ellenzéki összefogás. PS parlamenti videó!

2019.06.23.Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármesterével beszélget G. Fodor Gábor A nyolcas műsorában


Karácsony Gergely a külsőségekre alapoz – mondta Tarlós István a Hír TV A nyolcas című műsorában. A főpolgármester szerint Karácsony Gergely az elesett és kiszolgáltatott kinézetével operál, és bár ez lehet, hogy bizonyos nőknél bejön, azt azonban nem szabad elfeledni, hogy támogatta a zsidó képviselők listázását, nem ismeri a helyesírás szabályait, foghíjas a földrajztudása, és az általa vezetett kerületben veszteséges parkolási rendszert működtet... (hirtv.hu)

InfoRádió - Aréna - Tarlós István - 1. rész - 2019.06.21.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában.


InfoRádió - Aréna - Tarlós István - 2. rész - 2019.06.21.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában.


2019.06.17.Balliberális függetlenek - Ideje lenne már nyíltan és őszintén színt vallani az ellenzéki térfélen


Az egyik ellenzéki (pardon: független) internetes portálon negyedórás, igencsak jó hatásvadász-elemekkel tarkított videó látható, amint a független intézmény független kutatói sajnálkoznak intézetük beolvadása miatt, és emberileg, valamint szakmailag is rendkívül keserű jövőképet festenek fel saját magukat illetően. Már-már elkezdené sajnálni az ember a videó szereplőit, amikor ugyanezen a portálon néhány nappal később megjelenik egy fényképes beszámoló, amelyen a Hősök terén egy nagyobb létszámú csoport fekete ruhában álldogál.

Mögöttük kifeszítve egy, a Hősök terét ábrázoló molinó, rajta a hat koporsóval, melynek értelme az, hogy a résztvevők szerint a jelenlegi kormány történelmet hamisít, és saját emlékművét építgeti. A résztvevő fekete ruhába öltözött néhány tucatnyi ember ez ellen kívánt tiltakozni. A tüntetők között csupa-csupa balliberális, kormányellenes közéleti személyiség és művész jelent meg, és – amint a cikkből kiderül – hogy, hogy nem fekete felsőben megjelent a független és objektív 1956-os Intézet igazgatója is. Az a történész, aki az imént felemlített videóban kiemelte függetlenségüket és azt, hogy nincs politikai elköteleződésük, munkájukban mindig is az objektivitásra törekedtek... (magyarforum.hu)

2019.06.03.Megtárgyalták Szanyi Tibor párttársakhoz és szimpatizánsokhoz írt nyílt levelét,


amelyben nem kevesebbet állít, mint, hogy a tagság arany kulcsot adott a szakadék felé száguldó sofőrnek. A pártot Szanyi Tibor szerint sokan csak korrupt bandának nevezik, pozitív hírrel pedig képtelenek megjelenni a sajtóban.
Bayer Zsolt műsorvezető vendégei voltak: Huth Gergely, a Pestisracok.hu főszerkesztője, Szentesi-Zöldi László, a Demokrata főmunkatársa és Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, akikkel a hét aktuális eseményeit véleményezték.

2019.05.10.Az Informátor című műsorának stábja leporolta az Apró-Dobrev-klán dossziéját.


Elirigyelhette Soros György veszélyes terveit Gyurcsány Ferenc Brüsszelbe készülő felesége, Dobrev Klára, aki Facebookra feltöltött új kampányvideójában vallotta be, hogy a milliárdos spekuláns mellett neki is van egy terve. Kicsit aggódunk, mert Dobrev családjának, felmenőinek is volt egy terve, és látjuk mindez hova vezetett.

2019.05.10.NYÍLT LEVÉL Joseph Daul úrnak, az Európai Néppárt elnökének


Kedves Európai (Nép)párt, több tiszteletet a magyar embereknek! Miután az Európai (Nép)párt úgy állapodott meg a magyarországi nagyobbik kormánypárttal, hogy korábbi osztrák mintára három képviselőjét küldi hazánkba a vitás kérdések elsimítására, abban bízhattunk, hogy a Néppártban elindult egy lassú józanodási folyamat és az egykor szebb napokat megélt politikai közösség belátta, hogy hibázott és barátságosabb hangot kíván megütni. (civilosszefogas.hu)

2019.05.03.Bécs vesztésre áll a migrációval szemben.


Az Informátor stábja a Bécsben készült felvételeket bemutatta Budapesten, a majálison különböző pártok képviselőinek. Rájuk jellemző válaszokat, reakciókat láthatjuk. Nagy a tétje a május 26-i EP választásnak!

2019.04.27.Ilyenek vezetnék az országot? Nem kérünk belőlük!


Megkezdődött a szokásos tavaszi tüntiszezon a Kossuth téren, egyelőre azonban a "csekély érdeklődés mellett" - jelző is barokkos túlzás a résztvevők számát tekintve. A pénteki demonstráció után azt gondoltuk, hogy nem tud meglepetés érni bennünket. Tévedtünk. Az oktogoni goa-partyban végződő tiltakozó megmozdulásokról rendszeresen tudósító PestiSrácok.hu a szombati "Orbán Viktort börtönbe zárjuk"- elnevezésű tüntetésen is jelen volt, hogy Önök, kedves olvasók és nézők, ne maradjanak le a gigantikus jelenetről, amely egyébként annyira abszurdra sikerült, hogy bármelyik újhullámos filmalkotó megirigyelte volna, de Kusturica egészen biztosan. (Jurák Kata)

2019.04.23.Márki-Zay Péter pert veszített: fizethet és bocsánatot is kell kérnie


Ha egy kormánypárti elveszít egy pert, három napig téma az összes ballibsi orgánumban. Most ez a becstelen, akasztással fenyegetőző gazember vesztett el mindjárt három pert. Többek között a saját városa kórházával szemben, amelyről képtelen és aljas módon hazudozott.

2019.03.29.Exkluzív interjút adott az Informátornak Baranyi Sándor


volt Szeviép-vezér, a szocialista politikusokhoz is köthető súlyos büntetőügy kulcsfigurája, akit a Szeviép-ügyben első fokon 6 év börtönbüntetésre ítélt a bíróság, és aki jelenleg házi őrizetben van Szegeden. Baranyi Sándor először szólal meg országos médiumban. Az építőipari vállalkozás korábbi vezérigazgatója az ECHO TV Informátor című műsorában rántja le a leplet az ügy hátteréről, MSZP-s nagyágyúk cég körüli legyeskedéséről és arról, hogy a balliberális kormányzás megcsapolta a nagy projekteket.

2019.03.19.A Párbeszéd-frakció három munkatársát kitiltották a Parlamentből


A Párbeszéd-frakció három munkatársát kitiltották a Parlamentből – értesült az Index. A munkatársak – hiába dolgoznak ott – hétfőn a helyszínen szembesültek azzal, hogy nem érvényes a kártyájuk a Képviselői Irodaházba és az Országházba sem. Hivatalos indoklás nincs, de összefüggésben lehet Tordai Bence képviselő március 15-i videójával, amelyen Áder Jánoshoz és Kövér Lászlóhoz lépett.

A videó láthatóan az Országháznak egy olyan részén készült (a Kossuth tér felé nyíló kapunál), ahol nem lehet házelnöki engedély nélkül forgatni. Pénteken egy másik videó is kikerült Tordai honlapjára, amelyen képviselőtársával, Kocsis-Cake Olivióval egy molinót lógatnak ki az Országház Duna felőli erkélyére (itt sem lehet kamerázni előzetes engedély nélkül a házelnöki rendelkezés szerint). Az elmúlt években a média több munkatársát, sőt, komplett szerkesztőségeket is kitiltott Kövér László az engedély nélküli forgatás miatt. (Magát Tordait 2017-ben örökre kitiltotta Kövér a Parlamentből, csak aztán Tordai képviselő lett.)

Az Index úgy értesült, hogy a Párbeszéd három munkatársa is hasonló szankciót kapott: megvonták tőlük a belépési engedélyt az Országházba és a Képviselői Irodaházba. Egyikük hétfőn a helyszínen szembesült a dologgal, ekkor – hiába dolgozik ott – el is vették a belépőkártyáját. Olyan munkatársakról van szó, akik március 15-én is az Országházban tartózkodtak, ezért lehet összefüggés a videózás és a kitiltás között.

A Párbeszéd megerősítette az értesülésünket, a sajtóosztály annyit mondott, várják a hivatalos indokolást. A Parlament sajtószolgálatát is megkérdeztük az esetről, onnan nem kaptunk választ. (index.hu)

2019.03.15.Tordai Bence két lábon járó illusztrációja egy dühödt bolsinak,


aki azt hiszi, hogy a Tanácsköztársaságban van. Ő az ellenzék közpénzből eltartott provokátora, aki a képviselői munka elvégzése helyett inkább balhézik - hangzott el az ECHO TV Troll című műsorában annak kapcsán, hogy a Párbeszéd politikusa március 15-én megint tanújelét adta, nincs benne tisztelet.
"Tordai Bence közgazdász-szociológus, politikus, egyetemi oktató, a Párbeszéd Magyarországért párt szóvivője és kommunikációs igazgatója, valamint 2018-tól a párt országgyűlési képviselője.
Több demonstratív akció köthető nevéhez. Miután 2017-ben feliratokat helyezett el Orbán Viktor miniszterelnök dolgozószobájának ajtaján, tettéért Kövér László az Országgyűlés elnöke "örökre" kitiltotta a Parlamentből. 2018-ban képviselőként visszakerülve egy hozzászólásában letegezte a miniszterelnököt, majd "úgynevezett miniszterelnök"-ként aposztrofálta, pár nappal később pártelnöknek szólította, ezt követően pedig – egy törvényjavaslat tartalma elleni tiltakozásként – a kormányközeli CÖF rövidítésének ismételgetése miatt kapott újabb figyelmeztetést.
Barátnőjével párkapcsolatban élnek, négy gyermekük van." (Forrás: Wikipédia)Csizmadia László: Gólpassz előtt az uniós népek összjátéka


Az egyéni szabadságjogok és a szolidaritás erkölcsi tételeit elferdítő ultraliberális megélhetési politikusok kiárusítják Európát; lásd magyar képviselőit Niedermüller Péter, Jávor Benedek, Szanyi Tibor, Molnár Csaba, Ujhelyi István személyében. Ezek a megélhetési politikusok önös érdekeik alapján vágóhídra küldenék embertársaikat. Mantrázzák, hogy az olcsó munkaerő importálása segíti Európa boldogulását.
Az illegális gazdasági bevándorlók azonban nem integrálhatók, Európába érve rájöttek, hogy jobb uralkodni, mint dolgozni. Nem kívánnak a modern Európa rabszolgái lenni. Az őslakos európai embereket ellenségnek tekintik, így számunkra megszűnik a biztonság, életünket terror fenyegeti. (civilosszefogas.hu)

2019.03.07.Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője a Néppárt ultimátumáról
Üzenjük Brüsszelnek! Üzenjük az Európai Néppártnak!


Orbán Viktor egy nagyon határozott, nagy formátumú államférfi, aki mindenek előtt a saját nemzete érdekeit képviseli minden körülmények között!

2019.03.06.Pénzbüntetést kaptak a renitens képviselők * Teljes cikk itt!


A 2018 decemberi botrányos parlamenti események miatt az Országgyűlés nyolc ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette, összesen több mint ötmillió forint értékben. Az MTI tudósítása szerint a legkisebb, 445 ezer forintos büntetést a szocialista Kunhalmi Ágnes kapta, amiért tavaly december 10-én a napirend elfogadását füttyszóval, hangos bekiabálásokkal, majd folyamatos sípszóval nehezítette.

Ugyanezen indokból a szintén MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Harangozó Tamás és Szabó Sándor, valamint a DK-s Varju László tiszteletdíját egyenként 505 ezer forinttal csökkentették. A szocialisták elnök-frakcióvezetője, Tóth Bertalan 594 ezer forintos büntetést kapott a rendzavarásért. Az elnöki pulpitus december 12-i elfoglalásában részt vevő független Székely Sándor tiszteletdíjából 891 ezer forintot vettek el, míg a szintén független Szabó Szabolcs büntetése közel 1,070 millió forint. Az indoklás szerint a képviselők cselekményüket kifejezetten obstrukciós célzattal, fizikai erő alkalmazásával valósították meg...Rétvári Bence: A Jobbik a rasszizmusban fogant


Rétvári Bence válaszában emlékeztetett arra, hogy a Jobbik a rasszizmusban fogant, és azért ül a parlamentben, mert 2010 előtt szélsőségesen cigányellenes retorikát vitt, és a Magyar Gárda révén félelemkeltő felvonulásokat szervezett. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte: ma kétszer annyi cigány egyetemista van, mint 2010-ben volt, és a keresztény roma szakkollégiumi hálózat, illetve az Útravaló ösztöndíjprogram is sikeres.

Az Országgyűlés a köztársasági elnök észrevételeit figyelembe véve ismét elfogadta a jogalkotási törvénynek az alaptörvény hetedik módosításával összefüggő változtatását. A Trócsányi László igazságügyi miniszter által beterjesztett törvény célja, hogy a jogszabálytervezetekhez tartozó indoklások nyilvánossága biztosított legyen. (magyarnemzet.hu)

2019.03.05.Stoffán György: Nyílt levél Bangónénak és festékszórós bűntársainak * Teljes cikk itt!


Asszonyom! Mint szavazópolgárnak, mint adófizetőnek, mint magyar és egyben európai állampolgárnak, engedje meg nekem, hogy szemrehányást tegyek az Önök viselkedését illetően. A mai akciójuk, amely festékszóró sprayvel való rongálással párosult, minden aljasságnak a tetőpontja. Önök a parlamenti demokráciáról, amelyet oly nagy vehemenciával védtek Gyurcsány alatt, tudomást sem vesznek, s a harmadik birodalom kezdetének módszereit használják a magyarok, a tisztességes magyar választókkal, állampolgárokkal, adófizetőkkel szemben. Hazudozásaik égbekiáltóak, s az a módszer, amelyet az imént említettem, a magyar emberek szellemiségétől messze van.

Önök büntetendő cselekményt hajtottak végre, amikor a közvagyont megrongálták, és a magyar nemzet ellen, a bevándorlást támogató személyekről szóló plakátokat lefújták. A közvagyon rongálása nem csupán politikai tevékenység, hanem súlyos károkozás is, amelyre nagypofával azt mondta egyik képviselőtársa, hogy büszkén kifizetik a büntetést, ha valaki megbünteti Önöket tettük miatt... (stoffangyorgy.blogspot.com)

2019.02.26.Hidvéghi Balázs: Dobrev Klára csak a mentelmi jog miatt menekül Brüsszelbe


Dobrev Klára vezeti a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti listáját, ennek kapcsán kedden tartott sajtótájékoztatót Gyurcsány neje. A PestiSrácok.hu stábja is ellátogatott az eseményre, ahova azonban sajtóigazolványunk átadása után nem engedtek be minket, mondván, hogy későn érkeztünk az eseményre (12:30 perckor történt mindez, a meghirdetett esemény is ekkor kezdődött), Dobrev Klára különben is, már elkezdte a tájékoztatót öt perce, a terem berendezése pedig nem nyújt arra lehetőséget, hogy még mi is elférjünk ott.

Fotós kollégánk később azt mondta, Dobrev Klára nem kezdte korábban a sajtótájékoztatót, és hely is lett volna bőven. Az esemény végén próbáltuk mikrofonvégre kapni a Demokratikus Koalíció EP listavezetőjét, aki szemlátomást gyors léptekkel igyekezett elkerülni stábunkat, helyette Rónai Sándor, a párt szóvivője válaszolt kérdéseinkre.

Szerinte például a Jobbiknak voltak korábban vállalhatatlan megnyilvánulásai, azonban az Orbán utáni világ, vagyis az Európai Egyesült Államok csak egymás tiszteletben tartására, egymás iránt érzett méltóságra épülhet.

Később Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója tartott sajtótájékoztatót, ahol világossá tette, a milliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba és Dobrev Klára kétes kapcsolata miatt a brüsszeli Európa Parlamenti pozícióval megszerezhető mentelmi jog állhat mindennek a hátterében. (PestiSrácok.hu)

2019.02.18.Jakab Péter korábban egyáltalán nem volt érzékeny az antiszemita kijelentésekre.


Jól látható ezen az eddig nem látott felvételen, hogy a politikus egy 2010-es miskolci lakossági fórumon Pörzse Sándor zsidózó viccén nevet.
A Jobbikban nem ez az első antiszemita botrány:
– Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő 2012-ben listázta volna a zsidó parlamenti képviselőket.
– Kulcsár Gergely, a parlament akkori tagja a Duna-parti holokausztemlékművet gyalázta meg.
– Szávay Istvánnak ezért kellett lemondania mandátumáról, mert egy zsidó nő megverésével dicsekedett.
– Sneider Tamás esküvőjéről pedig olyan videó szivárgott ki, amelyen felesége náci karlendítéssel pózol. (hirtv.hu)

2019.02.15.Mit mondanak az ellenzéki politikusok az összefogásról?


Lassan nincs olyan politikai közösség, melyet ne árult volna el Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és főpolgármester-jelöltje. Az is sokat elárul róla, hogy korábban senkivel nem fogott volna össze, ma pedig már az ördöggel is lepaktálna. Az Informátor című műsorának stábja utánajárt, hogy Karácsony Gergely múlt heti alakítása után mit mondanak az ellenzéki politikusok az összefogásról.

2019.01.28.Véres támadás keresztények ellen a Fülöp-szigetek déli részén
Saját kalifátust akarnak létrehozni a szélsőségesek.


Legalább huszonheten vesztették életüket, több mint nyolcvanan pedig megsérültek a Fülöp-szigetek déli részén elkövetett pokolgépes merényletben tegnap. A támadássorozat a vasárnapi mise alatt, Sulu tartomány fővárosa, Joló egyik katolikus katedrálisában következett be: helyszíni beszámolók szerint az első detonáció a templomban történt, míg a második robbanás a mentési műveletek alatt volt. Az áldozatok között valószínűleg nagy számban vannak katonák és a biztonsági erők tagjai – jelentették nemzetközi sajtóforrások. (magyaridok.hu)Az utolsó idők jelei! Mindent megrázok 1-2. rész videók!


2019.01.20.Falak és zokni a vezérfonal a Bayer showban.


Meghívott vendég Kovács Zoltán szerint Magyarországnak mérlegelnie kell, érdemes-e részt vennie egy újabb, hazánkról szóló uniós vitán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint soha nem volt szükség valós okra ahhoz, hogy egy uniós tagállamot politikai célokkal pellengérre állítsanak.Ne tévelyegjetek: "A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!" (1Kor 15:33)


Ők ilyenek! Bangóné: "Kurva erős kép lenne, ha lefeküdnénk a lépcső elé tarkóra tett kézzel" – Így manipulál az ellenzék! Bősz Anett 2018.12.17.Kedves ellenzék! "Nem kell ide a háborútok és a vallásotok sem..." (3'03")


Szakmailag is zérók vagytok, ezért buktátok 2018-at is! (M. F. Árpád, D. Tibor)

2019.01.09.Leszerepelt a Momentum vezére


Előttem van, ahogy a Momentum elnöksége a hírhedt orosz télben festékszórókkal, "szrtájk" feliratú molinókkal és füstgránátokkal felszerelkezve térdig gázol a hóban, miközben csúnya szavakat skandál. Félelmetesek.
Egyébként pedig nehéz úgy a nyomor ellen tüntetni, ha tele a gyomor, és ha az embereket egy wellness-szállodában a rettegett kajakóma szögezi a foteljeikbe. Nehéz ilyen körülmények között kormányt buktatni.
A két ünnep között sem tört ki a forradalom. Az ünneplés annál inkább. Fegyőrék szerint a nyomorukat a kormánypropaganda miatt nem látók inkább ettek, ittak, ajándékoztak, karácsonyoztak, vásárokat látogattak.
Tehették, mert minden ellenkező híreszteléssel szemben mind a gazdaság, mind a bérek nőnek, az ország meg fejlődik, és minálunk még a karácsonyi vásárokat is karácsonyi vásárnak hívják. (magyaridok.hu)

2019.01.03.

-

Nem akarunk erőszakos tüntetést


Molnár Zsolt elismerte, hogy voltak közös ellenzéki egyeztetések a tüntetések, politikai akciók előtt, és véleménye szerint ez logikus is. Az MSZP budapesti elnöke Napi aktuális című műsorunkban az origo azon cikkére reagálva mondta ezt, amely szerint titkos megbeszélésen szervezték a tüntetéseket Soros magyarországi hálózatának tagjai. A szocialista politikus az elmúlt hetek ellenzéki akciója kapcsán megerősítette: azokat nem tartja erőszakos megnyilvánulásoknak. Műsorvezető: Velkovics Vilmos

2018.12.18.Külföldiek a randalírozók között Budapesten!


Titkosszolgálati szempontból is elemzésre kerültek az ellenzéki tüntetések az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Földi László titkosszolgálati szakértő szerint a tüntetések sorozata támadást jelent Európa ellen, noha ez nem okoz meglepetéseket, várható volt, hogy az EP-választás előtt ilyen dolgok fognak történni - jelentette ki.Bayer Zsolt: A pápa esze


Álljon itt néhány bizonyíték arról, hogy a pápa nem Isten földi helytartója

Nem tévedhetetlen hit dolgában, ugyanis az Ige ellen cselekszik. A saját eszközével, a Bibliával tudom bizonyítani ezt.
1./ A pápa kijelentette, hogy a muszlimok ugyanahhoz az Istenhez imádkoznak, ezzel szemben az Ige így szól: "Valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől, és az az Antikrisztus lelke, ..." (1Jn 4:3a) Az iszlám nem ismeri el Jézust Krisztusnak! Tehát Allah az Antikrisztus!

2./ Húsvét előtt a pápa megmosta a muszlimok lábát. Jézus a tanítványok lábát mosta meg:
"Aki megfürdött, annak csak arra van szüksége, hogy a lábát mossák meg, különben teljesen tiszta." Itt a pápa a kegyesség látszatát gyakorolta annak ereje nélkül! "Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől!" (2Tim 3:5) /Stadler Mari/

2018.11.30.Már több, mint 100 embert őrizetbe vettek a brüsszeli tüntetésen


2018.11.24.Ostromállapot Párizsban - Beszélgetés Almássy Ferenc francia szakértővel


2018.11.19.Balliberális politikusokkal alakult meg Márki-Zay ellenzéki pártja


Kibújt a szög a zsákból, az országos politikai porondra tört Hódmezővásárhely celeb polgármestere. Márki-Zay Péter - aki az elmúlt hétvégét is Vásárhely ügyeinek intézése helyett országos politikai szervezkedéssel töltötte – vasárnap jelentette be, hogy megtartotta első hivatalos ülését a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevű vadiúj ellenzéki alakulat, melyet a városvezető és unokatestvére, az LMP-ből is kipottyant Hadházy Ákos "családi vállalkozásban" hozott tető alá a balliberális médiaügyvéd, Magyar György bábáskodása mellett. Az egyesület székhelye sem más, mint a celebügyvéd fővárosi irodája. (promenad.hu)

2018.11.05.Több ezer migráns vonul az Egyesült Államok déli határa felé!


Az amerikai nem píszí sajtó egy része a migránskaravánt elkezdte Soros-karavánnak hívni, talán nem is véletlenül. A mostani vándor invázió beilleszkedik a valóban létező a Soros-tervbe, ami sokkal sátánibb, mint azt eredetileg gondoltuk volna.
Sajtóklub című műsorunkban elhangzott, az amerikai-mexikói határon olyan ostrom alakulhat ki, amelyet még nem látott a világ és amelynek a főpróbája 2015 őszén lezajlott a röszkei határon. Sajtóklub Huth Gergellyel, a PestiSrácok főszerkesztőjével, Bencsik Andrással, a Magyar Demokrata főszerkesztőjével és Szentesi Zöldi Lászlóval, a Magyar Demokrata főmunkatársával. Műsorvezető: Bayer Zsolt.Üzenet Macron miniszterelnök úrnak!


Macron miniszterelnök úr!
Néhány gondolat, hogy mi magyarok miért nem értünk egyet a bevándorlók szétosztásával:
1. Afrika kincseinek elrablásánál, a rabszolgák eladásánál valahogy nem került szóba a zsákmány szétosztása. Önök Afrika kifosztásával voltak elfoglalva, mi védtük Európát az iszlámtól.- Déli harangszó? Magyarország ezután három részre szakadt, lakossága nagyrészt kihalt.
2. A világháború után Nyugat Marshall – segélyt kapott, – mi Szovjetuniót.
3. 1945-ben egy tisztességes béke után nem lett volna szükség ’56-ban a szolidaritásra. A magyarok nem az iszlám államokba, hanem Burgenlandba, a volt hazánkba (most Ausztria) menekültek.
4. Segítettünk Európa egyesítésében, amikor 1989-ben megnyitottuk a német menekültek előtt a határokat.
5. Nem kerestük bombával az olajat Ázsiában sem. Házakat, hazát nem romboltunk.
6. Végül: Egyszer már volt szétosztás 1920-ban Trianonban. Önök vezetésével hazánkat, Magyarországot "osztották" szét! / Csitos László (felvidéki magyar)/

2018.09.14.Spöttle: tízezer ember nem elég az európai határok védelmére


A Nézőpont Intézet elemzője szerint tízezer ember nem elég az európai határok védelmére, az olasz határokat sem lennének képesek ennyien megvédeni.
George Spöttle az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint ki kell venni a nemzetállamok kezéből a határvédelmet, és a külső schengeni határok védelmét tízezer Frontex-dolgozóra bízná. Az elemző szerint ez "őrült terv", mert teljesen átjárhatóvá válnának az európai határok.
Hangsúlyozta, el lehetne képzelni közös hatékony határvédelmet a Frontexszel, ha az Európai Unió összes tagállama, valamint Brüsszel úgy döntene, hogy valóban lezárják a határokat a gazdasági bevándorlók előtt, és csak a menekülteket engednék be. A statisztikák szerint átlagosan tízből három bevándorló érkezik tényleg háborús területről, a többi gazdasági bevándorló - jelentette ki. (MTI)2018.08.17. Párttá alakul a Migration Aid


Ki van zárva, hogy külföldi támogatást vehessen fel, és az alaptörvénnyel ellentétes tevékenységet folytathasson a Migration Aid párttá alakulása esetén - jelentette ki Ifj. Lomnici Zoltán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az alkotmányjogász ugyanakkor abszurdnak nevezte, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezet négy év múlva beszállhat a magyarországi választásokba. Véleménye szerint, egyértelműen Soros György politikai befolyásszerzéséről van szó.

2018.05.23.Frank Füredi professzor előadása – Európa jövője nemzetközi konferencia


Részlet Frank Füredi brit író, szociológus, kommentátor előadásából

2018.05.13.Bayer Zsolt saját maga által gyűjtött híreket kommentál,


és saját értelmezésében tálalja azokat a Bayer show-ban. A műsor második részében vendége Rogán Antal. "A globalizmusnak egy logikus gondolkodása... ahhoz, hogy a globális társadalomban az elitek akarata érvényesülni tudjon, ahhoz előbb a nemzeteket kell megtagadni." - Rogán Antal arra a kérdésre, hogy egy német képviselő miért nyilatkozta azt Németországról, hogy népet nép már nincsen.
"Az iszlám invázió azért tud úgy benyomulni Európába, mint kés a vajba, mert évszázadok alatt tudatosan a liberális-szabadkőműves-bolsevik ideológia, ami persze egy tőről fakad, ez a jakobinus hagyományok, tudatosan rombolták és próbálták szétverni a kereszténységet"-Semjén Zsolt, KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes.Beszélgetés Drabik Jánossal: A szabadkőművesség és az illuminátusok


2018.05.11.Lincselt volna a csőcselék - Teljes cikk itt!


Majdhogynem vígjáték volt a parlamenti alakuló ülésre időzített keddi Kossuth téri tüntetés. Majdhogynem komédia, méghozzá igazi csattanóval: a beborult égen villám csattant, s a néhány száz szereplőt hazakergette egy jégeső. Ám előtte, fényes nappal előállt egy sötét pillanat, és lendületbe jött a választási győztesek fizikai megsemmisítésére törő szándék.
A keddi tüntetésen kevéske, de sokféle népség volt. Diáklányok fújták az orbántakarodj-ot, genderpiszkált fiúkák pedig szappanhabbuborékokat eregettek a "Magyarországot szétlopó rezsimdikatúra" ellen. Volt kordonbontásra hiába készült jobbikos, volt rágózva nyilatkozó szélsőliberális (Vágvölgyi B.-féle kiadásban).
Voltak olyan alakok is, akik eséllyel szerepelnének egy Neander-völgyi ősemberekről szóló film castingján. Nos, ez a csőcselék támadt rá három, az Országházból kilépő református egyházi vezetőre, akikről azt hitte, kormánypárti politikusok, pedig meghívott vendégei voltak az időközben már lezajlott ünnepi fogadalomtételnek. Ha nem veszi őket körbe a készenléti rendőrök élő kordona, szinte bizonyosan meglincselik őket. Videófelvételen jól látható: újra meg újra megkísérlik a felindult, durva gyűlölködők, hogy rátegyék kezüket az ünnepi ruhás távozókra.
Eszelős lökdösődésük miatt csak nagyon lassan lehetett elérni a tér távoli pontját, ahol egy magányos taxi állt. Ebben a sárga taxiban Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke várta a bajba jutott társait: a csaknem nyolcvanéves Huszár Pál teológusprofesszort, Szenn Péter horvátországi református püspököt és Gér András zsinati tanácsost. (magyaridok.hu)

2018.05.03.Mi történik, ha egy képviselő nem tesz esküt az Alaptörvényre? - Teljes cikk itt!


Magyarországon a képviselői eskü egy törvényi feltétel, amelynek hiányában érvényesen nem jöhet létre a képviselői státusz. Az esküben az állam és az alkotmányos rend iránti hűség, az alkotmányos jogszabályok megtartásának igénye tükröződik – mondta ki korábban az Alkotmánybíróság. A testület korábban azt is megállapította, hogy esküokmány nem tartalmazhat lelkiismereti meggyőződésre utaló adatot. (Dr. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász)

Tim LaHaye: Kivezető út a depresszióból

Senki sem szereti a búskomor állapotot, bár mindenki átéli élete folyamán valamikor. Ki milyen mértékben ad helyet az önsajnálatnak, azzal arányosan van az egyik embernek több baja vele, és kevesebb a másiknak. A depresszió nem testi, kémiai reakciókból keletkezik, sem nem más emberek vagy stresszhelyzetek magyarázzák, hanem a mi beállítottságunk függvénye. Eljött például hozzám egy 24 éves nő, akit az utolsó négy évben 30-szor kezeltek elektrosokkal. Semmit nem javult, sőt még rosszabbul lett, mert emlékezőképessége is romlani kezdett. Depressziója miatt életének legalább két évét szanatóriumokban töltötte. Ránézve erre a fiatal nőre, azt kellett gondolnom, hogy a súlyos depresszió tipikus esete. Már a temperamentumánál fogva is - főként melankolikus volt -, inkább a dolgok sötét oldalát látta, érzékeny volt és túl sokat foglalkozott önmagával. A jövőre nézve minden reménységét elvesztette. Nehéz családi körülmények közül jött, nem kívánt gyermek volt. Az első lépést azzal tette gyógyulása felé, hogy Jézus Krisztust Urának és Megmentőjének fogadta el. Tőle kapta azt a bizonyosságot, hogy szereti, és hogy megbocsátott neki. Mindig erre vágyódott. Ő tette lehetővé számára, hogy legyőzze haragos és önsajnálkozó gondolatait. Az Úr segítségével meg tudott bocsátani szüleinek, és így eltűnt az a keserűség, ami éveken át megbénította. Megtérése után három hónappal a pszichiáter által elrendelt gyógyszereket elhagyta, mert pszichikailag stabilabb volt, mint valaha. Tanácsomra újra felkereste az orvost, bűnösnek érezve magát abban, hogy a kezelést nem szabályosan fejezte be. Az orvos nagyon boldog volt látva a változást, és rögtön arra következtetett, hogy az ő gyógyszerei és pszichoterápiája eredményezte a változást. Amikor a nő elmondta, hogy keresztyén lett és Jézus Krisztus alapjaiban megújította az életét, az orvos rátámadt. Biztosította volt betegét arról, hogy ez nem fog nála sokáig tartani, hiszen a keresztyénség csak mankó, és néhány héten belül sokkal rosszabb állapotba kerülve jön majd vissza hozzá. A nő azt is bevallotta, hogy nem szed már gyógyszert, és jobban alszik, mint valaha. Az orvos szidta a hitét és a butaságát. Jó, hogy rögtön utána hozzám jött. Szüksége volt rá, hogy a Biblia alapján megerősödjék az orvos szavaival szemben. Újból végignéztük azokat a lépéseket, melyek segítségével legyőzte a depressziót. Lassan visszakapta a bizalmát és örömét. Most már ezt a túláradó életet akarta élni, amit az Úr minden gyermekének megígért. Ha mankó lenne a keresztyénsége, akkor ez nagyon jó mankó, hiszen körülbelül egy éve már szabad a depressziótól, jóllehet családi körülményei rosszabbodtak. Fogadd el Jézus Krisztust megmentődnek! Szellemi képességei és akarata birtokában sincs az ember abban a helyzetben, hogy Isten segítsége nélkül kikerülje a depressziókat. A modern pszichológia egyik veszélyes tévedése az a feltételezés, hogy az ember nem szorul Istenre, ha szabadulni akar a depresszióból. Jézus Krisztus ezt mondta: "...nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." (Jn 15:5b) Ez vonatkozik a depresszióra is!Ha egyszer s mindenkorra meg akarsz szabadulni tőle,
be kell fogadnod az Úr Jézust az életedbe.
Adósságban a magyar családok
2008.06.18.
Másfélszeresére nőtt egy év alatt a lakossági devizahitelek állománya, 300 ezer család már nem tudja fizetni kölcsöneit - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adatsorából.
Egy magyar család ma már jövedelmének 13 százalékát költi hitelek visszafizetésére, ami magasabb az európai átlagnál. A lakossági hiteleik értéke összesen 5769 milliárd forint. Ennek nagy része devizaalapú kölcsön. (hírTV)

Uram, nézz szükségemre! dalt halljuk.Tánczos Katalin, hajléktalan megható verse és könyve
Szabadulások hiteles története
REHABILITÁCIÓS OTTHONOK ITT!


Dr. Csiba Gábor szerint milliárdokat lehetne spórolni a
kórházak gyógyszerellátásánál, ha lédig kiszerelésben kaphatnák a gyógyszereket.
Ebből az eü. dolgozók bérét lehetne emelni. (MR)


HÍREK
2007.12.18.
Klinikai szakpszichológusi állások szükségessége
Miközben az egészségügyi intézményekben sorra szüntetik meg a klinikai szakpszichológusi álláshelyeket, a magánrendelések többségében alig találnak időpontot az újonnan jelentkezőknek. A szakemberek szerint pszichoterápiára manapság már nem divatból járnak, a kliensek többsége valóban segítségre szorul.
Magyarországon egyre többen járnak rendszeresen pszichológushoz és pszichiáterhez. Az egészségügyi intézményekben egymás után szüntetik meg a klinikai szakpszichológusi álláshelyeket, így - kénytelen-kelletlen - a segítségre szorulók magánrendeléseken jelentkeznek. A lapunknak név nélkül nyilatkozó szakemberek azt mondják: manapság jellemzően nem divatból, hanem valós szükséglet miatt járnak egyéni terápiára. Úri passzióról már csak azért sem lehet beszélni, mert az olykor csillagászati árakat azok is kifizetik, akiknek ez komoly anyagi problémát okoz.
Úgy tudni, az akár több évig is elhúzódó egyéni terápiák óradíja az elmúlt években drasztikusan emelkedett. Információnk szerint egy-egy 45-50 perces foglalkozásért 6-10 ezer forint közötti összeget kérnek a lélekgyógyászok. Ezen a területen is létezik úgynevezett sztárgázsi, a nevesebb szakemberek óradíja akár a 15-20 ezer forintot is elérheti.
Az egyéni terápiával foglalkozó pszichológusok arról számoltak be, hogy pacientúrájuk összetétele az elmúlt időszakban nemigen változott. Jellemzően a 18-45 év közötti korosztály veszi igénybe a szakszerű segítséget. A kliensek zöme továbbra is a nők közül kerül ki, bár ha lassan is, de növekszik a férfiak aránya a magánrendeléseken. Az iskolázottságot nézve még mindig főként a közép- és a felsőfokú végzettségűek járnak pszichológushoz, pszichiáterhez. Ez természetes - mondják a hozzáértők, hiszen a terápia eredményességét nagymértékben meghatározza a beszédkészség fejlettsége, ez pedig a tanulással töltött idővel arányosan növekszik.


Érdekes tény, hogy bár a lélekgyógyászattal foglalkozók szobán kívül nem - vagy csak ritkán - beszélnek a terápia anyagi vonzatáról (a kollégák között is tabu téma az általuk kért óradíj), a klienssel már az első találkozáskor közlik ezzel kapcsolatos igényeiket. A terapeuták általában előre kérik az egy hónapra kalkulált díjat, de az sem ritka, hogy negyedévente előre számolnak. Az úgynevezett terápiás szerződésben ezt haladéktalanul rögzítik is.
A szakemberek azt mondják, a számla előre történő rendezése főként a páciens érdekét szolgálja. A terápiában ugyanis vannak olyan hullámvölgyek, amikor a kliens számára kellemetlen szakaszhoz érkeznek, és ő nem szívesen folytatja a kezelést. Ezekben az érzékeny szakaszokban kizárólag a már kifizetett óradíjak hatnak motiváló tényezőként, vagyis a páciens ha másért nem, hát azért folytatja a terápiát, mert nem akarja, hogy elvesszen a pénze.
A nyilatkozó szakemberek lapunknak elmondták azt is, hogy a pszichoipar fejlődésével az önjelölt segítők száma is hatványozódott. A lelki gondozással, illetve a pszichoterápiával kapcsolatban szinte teljes az anarchia. Jelenleg nincs olyan jogszabály, amely egyértelműen meghatározza, ki és milyen feltételekkel foglalkozhat pszichés problémákkal. Ezt a joghézagot kihasználva mind többen mindenféle jogosítvány nélkül terapeutának nevezik magukat.
Manapság bárki könnyedén nyithat a lakásában pszichológiai szakrendelőt. Nem kell mást tennie, mint a szükséges engedélyeket beszerezni a helyileg illetékes önkormányzattól, amely - a tisztiorvosi szolgálat rábólintását követően - általában haladéktalanul zöld jelzést ad.

A szakavatatlan segítség gyakorta hatalmas károkat okoz,

olyanokat, amelyeket később a legjobb szakember sem tud helyrehozni. Ráadásul az amatőr lélekbúvárok által elkövetett műhibák miatt aligha lehet bárkit is perbe fogni, hiszen lehetetlen bizonyítani.

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

ÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN

VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKZimányi József prédikációi
Mátrainé F. Irma írásai Gazdag István tanításaiVissza!
Vissza a menüre!