HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő

"Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra,
megállhassatok az embernek Fia előtt!" (Lukács evangélium 21:36)2023.02.02.Már fogyatékkal élőket is besoroznak az ukránok


Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az Ukrán Hadsereg parancsnokság személyzeti osztályának vezetőjére hivatkozva. Azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt katonai szolgálatra alkalmatlanok, mozgósíthatják Ukrajnában - jelentette a legtöbb ukrán médium Telegram-csatornája. Az oroszhirek.hu portál szerint a fogyatékkal élők támogató feladatokat fognak ellátni a hadsereg számára. Kijevnek ez a lépése is azt mutatja, hogy vészesen fogynak a harcoló alakulatok. Már többször beszélt arról a hadsereg vezetése, hogy májustól a nőket is besorozzák. (PsTV)

2023.01.30.Kórházakat lőttek az ukránok, dróntámadás
Iránban, Izraelben terrorista gyilkolt


Kilátásba helyezte a donbaszi kórházak ellen, HIMARS repeszlövedékekkel végrehajtott, ukrán rakétacsapások elkövetőinek és megszervezőinek felelősségre vonását vasárnap az orosz külügyminisztérium, háborús bűncselekménynek minősítve a történteket, - írta az oroszhirek.hu hírportál. Izraelben a támadásokban 14 személy életét vesztette, 24 pedig megsebesült. (PsTV)

2023.01.28.Történelmi történelem óra, történelmi időkben - Dr. Drábik János - 1.rész


Milyen kérdést intézett Novák Előd Orbán Viktorhoz, aki majd február 2-án fog erre válaszolni a Parlamentben. Egyre több atombomba van Nyugat-Európában. Miért hozták ide ezeket? Mikor lehet vége a jelenlegi élesben folyó háborúnak? Győzhet-e az egyik vagy a másik fél? Vannak olyan magánszervezetek, amelyek évente többször találkoznak. Ők hozzák meg a döntéseket. (nexustv.hu)

2023.01.24.Szijjártó Péter: Az EU tagjelölt Ukrajna döntéshozóinak figyelmébe


Az a tény, hogy a magyar nemzetiségi intézeteket arra kötelezik, hogy a magyar nemzeti jelképeiket távolítsák el. Ezek mind-mind egy magyarellenes koncentrált támadás jelei. Mindez elfogadhatatlan. Ezzel szemben az EU-nak is fel kell lépnie.2023.01.23.Dezertáló ukrán katonák és erőszakos toborzások Kárpátalján.


Az ukrán hadsereg két katonája fehér zászlóval közelített az orosz állásokhoz és megadták magukat - ez látható azon a videón, amit az oroszhirek.hu tett közzé. A hírportál szerint mindketten egy ukrán elitalakulat tagjai voltak, de megelégelték a harcokat és átálltak. A cikk szerint a két katona fontos információkat adott át az oroszoknak. (PsTV)2023.01.22.Kitálalt a lemondott ukrán elnöki tanácsadó, aki szerint
Kijev bármelyik pillanatban elveszítheti a háborút.


Alekszej Aresztovics szerint Ukrajna elvesztette az irányítást saját narratívája felett. Az ukrán elnöki hivatal nemrég lemondott tanácsadója a Twitterre tett fel egy videót, amelyben részletesen elmondta véleményét a háború fejleményéről és az aktuális ukrán helyzetről. Aresztovics, aki sajtóinformációk szerint nemrég mondott le pozíciójáról, állítása szerint csekély az esély arra, hogy megnyerjék a háborút, mert az ukránok rendkívül sérülékenyek, ezért gyorsan le lehet őket győzni. Aresztovics volt az, aki azt mondta a múlt heti dnyiprói lakóházat ért rakétatalálat után, hogy valójában az ukrán légvédelem lőtte le az oroszok rakétáját. A nagy botrányt kavart nyilatkozata után többen is lemondásra szólították fel, melyet azóta meg is tett. (MPMedia)

2023.01.01.Vlagyimir Putyin orosz elnök újévi beszédéből részletek
Boldog új évet, 2023!


A haza védelme szent kötelességünk őseink és leszármazottaink felé. Az erkölcsi és történelmi igazságosság a mi oldalunkon áll. Az eltelt év nagy és kardinális változásokat hozott országunk és az egész világ számára. Tele volt gondokkal, aggodalmakkal és bánattal. De soknemzetiségű népünk, mint az orosz történelem minden időszakában, bátorságot és méltóságot tanúsított, támogatta a haza védelmezőit, katonáinkat és tisztjeinket, valamint a különleges katonai műveletben részt vevőket...

A nyugati elit éveken át képmutató módon biztosítottak békés szándékaikról, beleértve a nehéz Dombassz konfliktus megoldását is. Valójában azonban minden lehetséges módon bátorították a neonácikat, akik továbbra is terrorista és nyíltan katonai akciókat hajtottak végre a Dombassz népköztársaságok békés polgárai ellen. A Nyugat hazudott nekünk a békéről, miközben agresszióra készült, és ezt ma már nyíltan beismerik, miközben cinikusan arra használja Ukrajnát és népét, hogy meggyengítse és megossza Oroszországot... (oroszhirek)Zelenszkij is ugyanolyan eldobható, mint Greta Thunberg volt?


2022.12.28.Lebukott a német ügynök - az oroszoknak (is) kémkedett


Letartóztattak egy ügynököt, aki a német BND-nek, a Szövetségi Hírszerző Szolgálatnak dolgozott. Az ügy azonnal a legfelsőbb államügyész asztalára került. Kiderült a szolgálat munkatársa fontos információkat adott át az orosz SZVR-nek, többek között a német titkosszolgálatok elemzéseit a háborút illetően. Legútóbb 2014-ben történt hasonló eset, amikor egy német ügynök a CIA-nak adta el a terepen dolgozó német kémek valódi és álneveit. Ez az ügynök nem ekkor bukott le, hanem amikor ezt a listát felkínálta az orosz SZVR-nek is. (PsTV)2022.12.22.Washingtonban Zelenszkij-Biden találkozó.


Joe Biden és Zelenszkij találkoztak Washington DC-ben. A találkozás egyrészt szimbolikus és jelzésértékű volt, hiszen az USA kormánya már minden lehető segítséget megadott és megad Ukrajnának. Ezzel a látogatással egy magasabb szintre emelték a nemzetközi politikában, másrészt Zelenszkij megmutatta, hogy van olyan bizalma a közvetlen környezetében és a hadsereg vezetésében, hogy nem fogják megpuccsolni távolléte alatt. Szégyen viszont, hogy egy melegítőfelsőben és katonai nadrágban jelent meg az ovális irodában és a kongresszus előtt. A minimális tiszteletet nem adta meg az amerikai politikusoknak és az amerikai népnek. Mi történt Afganisztánban? Mi a helyzet a covid vírussal Kínában? (PsTV)

2022.12.19.Magyarokat fenyeget a maszkos ukrán náci


Kikerült az internetre egy videó, amelyben egy maszkos, terepruhába öltözött ukrán megfenyegeti kárpátaljai honfitársainkat. A beregszászi településtábla előtt álló személy a következőket mondta: "Ti ukrán földön vagytok. Tudunk mindenkiről, aki magyar útlevelet kapott. Tudjuk, ki kap támogatást Magyarországról. Jegyezzétek meg, mi eljövünk értetek, mi mindenhol ott vagyunk. Tudjuk, hol éltek, hol dolgoztok, hol tanulnak a gyermekeitek. Nagyon vigyázzatok!" (PsTV)

2022.12.18.Ukrajna túszul ejtette a kárpátaljai magyarokat!
Ukrajna megbukott az emberi jogi vizsgán.


Ez az állam súlyosan megsérti a Kárpátalján élő őshonos magyarok nemzeti kisebbségi egyéni és közösségi jogait. Sőt: a magyarság terhére nyelvi genocídium, egyfajta lakosságcsere és etnikai tisztogatás zajlik a Kárpátalján - ezt állapította meg a Nemzeti Jogvédő Szolgálat emberi jogi vizsgálata. (PsTV)

Attila Szabó: Sziasztok! Miről beszélünk? Ismerőseimet vittem haza Munkácsra, a határ ukrán oldalán közölték velük, hogy elég pénzt kerestek az EU-ban, vagy fejenként fizetnek tízezer forintot, vagy ülhetnek reggeltől estig a rendőrségen, mondva csinált okok miatt, de el fogják őket vitetni, mert nem hajlandóak sarcot fizetni a határon, még az sem zavarta őket, hogy én magyar állampolgárként végig hallgattam az egészet, értem a nyelvet! Nem hittem a szememnek és fülemnek! Ez tény!

2022.12.12.A harmadik világháború küszöbén? Táskaszámra állt
a pénz a brüsszeli korrupt diplomatáknál


Az Európai Unió az Ukrajnának nyújtott támogatás miatt elvesztette fegyver- és felszereléskészleteinek nagy részét - nyilatkozta Josep Borrel, az EU diplomáciai vezetője. Már több ország elérte stratégiai készletei határát, így Németország is, aki már csak 2 napra elegendő lőszerkészlettel rendelkezik. (PsTV)

2022.12.10.Kelet-ukrajnai városokat támad az orosz hadsereg.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Bahmutban a legtragikusabb a helyzet, a város lényegében teljesen megsemmisült. Emellett a térség energetikai központjait is több rakétatámadás érte. A helyreállítási munkákat a jegesedés és a hó is nehezíti. Donbász térségben lényegében egyáltalán nincs áram. (M1)

Mit kell tudni Yuval Noah Harariról?
Az emberiség jövője, a jövő emberisége


2022.12.07.Georg Spöttle: Puccskísérlet Berlinben, bevetették a GSG 9-et is.


Ma hajnalban országos rajtaütést hajtott végre a német Szövetségi Nyomozóhivatal a BKA, amelyben részt vett a szövetségi rendőrség terrorelhárító osztaga a GSG 9 is. Ötvenkét személyt vettek őrizetbe, köztük volt és a mai napig aktív elitkatonákat, akik vagy a Bundeswehrben, vagy az NDK néphadseregében szolgáltak. A "Reichsbürger" azaz Birodalmi-polgárok névre hallgató ultrajobboldali csoport az elmúlt években már többször is hallatott magáról, legutóbb 7 hónappal ezelőtt, amikor egyik tagjuk tűzharcba keveredett a rendőrséggel. Amint kiderült a csoport egy árnyékkormányt is létrehozott, amelynek vezetője a 71 éves, nemesi származású Heinrich Reuß. (PsTV)

2022.12.04.Deák Dániel: Ezért baj, hogy külföldről finanszírozzák a baloldalt


Sokan kérdeztétek kommentekben: miért baj az egyáltalán, hogy a magyarországi baloldalt külföldről finanszírozzák? Most elmondom! Nagyon fontos, hogy a magyar politikai erők külföldi érdekeket szolgálnak-e. A baloldal igent mondott a háborúra, és az európai gazdaságot tönkretevő brüsszeli szankciókra. Pont úgy, ahogy ezt elvárták a dollárokért cserébe.

2022.11.29.Fél Ukrajnában nincs áram, felerősödtek a
harcok Donyeck megyében, Herszont is lövik


Felerősödtek a harcok kelet Ukrajnában Donyeck megyében, de Herszont is lövik az orosz csapatok. Ukrajna területének felén nincs folyamatos áramszolgáltatás, az orosz erők ugyanis továbbra is az energetikai infrastruktúrát támadják. Az emberek szerint víz, villany és gáz nélkül nagyon nehéz tél jön most az országban. Békét akarnak az emberek. (M1 - Híradó)

2022.11.24.Georg Spöttle: Templomokat, kolostorokat dúltak fel az ukránok


Háromszázötven olyan egyházi létesítményt kutattak át az ukrán titkosszolgálat, az SZBU munkatársai, amelyek az orosz pravoszláv egyházhoz köthetőek. Kijev szerint ezek a templomok és kolostorok orosz érdekeket képviselnek Ukrajnában, feltehetően kémkednek és segítik az orosz hadsereget. Orosz állampolgárokat vettek őrizetbe és készpénzt koboztak el. A kijevi kormány be akarja tiltani az orosz-ortodox egyházat Ukrajnában. Az ellenzéki pártok és a kritikus sajtóorgánumok betiltása után ez egy újabb komoly csorbulása a demokráciának. Persze Brüsszel és Washington DC megint szemet huny. (PsTV)

2022.11.09.Beregi Balázs: Az alsóházban előretörtek a republikánusok,
a felsőházban pedig nagyon szoros a küzdelem


Folyamatosan érkeznek az előzetes eredmények az amerikai félidős választásokról. Először is egy a képviselőházra vonatkozó adatot mutatnék önöknek. A Fox News amerikai hírcsatorna legutóbbi közlése szerint magasan vezetnek a republikánusok, ugyanis a megszerezhető 435-ből jelenleg úgy tűnik, hogy 190 helyen győztek, míg a demokraták eddig 154 helyet szereztek meg. Természetesen az adatok folyamatosan változnak. A szenátus tekintetében sokkal szorosabb a verseny. Ott ugyanis jelenleg - hangsúlyozom pillanatnyi adatokat tudunk mutatni - 48-48 az állás.

Ez azt jelenti, hogy a jobboldal 19, míg a demokraták 12 új szenátori helyet szereztek. Ami pedig a részleteket illeti, beszéljünk mondjuk ezúttal Texas államról, ahol szenátorokat ezúttal nem választottak, viszont kormányzót igen. Az adatok 76 százalékos feldolgozásánál úgy tűnik, hogy az eddigi republikánus kormányzó, Greg Abbott fölényesen győzött demokrata riválisa előtt. Ami az alsóházat illeti, Texasban is taroltak a republikánusok. A megszerezhető 38 képviselői hely közül az amerikai oldalak már 25 elnyert republikánus és 13 demokrata pozícióról írnak. (M1 - Híradó)

2022.11.02.Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Frontember legfrissebb adásában


az iráni-szaúdi konfliktusról, a balkáni helyzetről, Észak-és Dél-Korea szembenállásáról és az orosz-ukrán front aktuális kérdéseiről. (Ultrahang - Frontember)

2022.10.27.Szijjártó Péter ENSZ Biztonsági Tanácsán New Yorkban
Péter Szijjártó at the UN Security Council in New York


Az ukrajnai háború egy regionális háború, de ezzel kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy teljesen biztos, hogy minél több regionális konfliktus van, annál nagyobb az esélye annak, hogy mindezek globális háborúban, egy világháborúban végződhetnek...Érdekeltek vagyunk a mielőbbi béketeremtésben.2022.08.02.Rekord árvíz söpör el autókat, és tölti meg folyókkal a sivatagot az ománi Rustaqban


Az ománi Al Batinah régióban található Rustaq városában heves esőzések okozta árvíz sújtotta a Wadi Alhokain folyót. az Ománi Királyi Légierő hatóságai egyebek mellett több száz embert evakuáltak otthonaikban és járműveikben a Madha-völgyek elöntése után. Az ománi hírügynökség szerint menedéket hoztak létre azok számára, akik kénytelenek elhagyni otthonaikat.

Ekkor a Meteorológiai Főigazgatóság arról számolt be, hogy az Al-Hadzsar keleti és nyugati hegyvonulatai mentén eltérő mennyiségű csapadék hullik majd, amelyet a szomszédos területekre osztanak szét. A természeti veszélyek 2021-ben egyre gyakoribbá váltak. Nem tudjuk, mi vár ránk 2021-ben. Hogyan érinti Földünket a globális felmelegedés és a klímaváltozás. Nézze meg csatornánkon a természeti katasztrófákkal kapcsolatos legfrissebb híreket. (Vulnerability)Az egyik legrosszabb természeti katasztrófa, amelyet valaha látunk


Al Rustaq árvíz Ománban. Áradás az Egyesült Arab Emírségekben, Dubai és környékén is. Fujairah 12 óra alatt hatalmas eső árasztotta el. (Planet News)

2022.07.28.Döbbenet Kínában! Megrázó felvételek az ország történetének legrosszabb tájfunjáról!


Mit gondolsz? Miért van mostanában annyi természeti katasztrófa? Ez egy Haarp, vagy Jézus Krisztus második eljövetelének előjele? Talán a tudomány már megadta a választ, és ez a globális felmelegedés?Kivételesen nem poénkodom, és nem is fogom rövidre.


2022.06.27.Az USAF F-35-ös vadászgépek Csehországból szálltak fel a Fekete-tengerre.


Bekapcsolva hagyták a jeladókat. Ez nem véletlen, ez egyértelmű jelzés az orosz fegyveres erők számára. Washington a jelek szerint készen áll arra, hogy a legmodernebb fegyverrendszereket használja az európai háború további eszkalálódása esetén. Így az F-35-ösök azonosítója aktiválva maradt, amikor a csehországi Bécs közelében felszálltak, és Magyarország felett átrepültek Romániába.

Nem titkolták a Románia feletti közvetlenül a Fekete-tenger partján zajló járőrmozgásokat sem. Nyilván az orosz hadsereg vezetésének most már látnia kellene, hogy ezek a vadászgépek Odessza közelében és egész Ukrajna déli részén tevékenykedhetnek. (@exxpress/Roman/

2022.06.27.Az ukrán tengerészgyalogosok 80%-a meghalt
vagy súlyosan megsebesült Szeverodonyecknél


Nagyon magas veszteségek! Egy "elit katonai egység" parancsnoka a Sky News riportereinek elmondta, hogy. "A 2018 óta együtt harcoló harcosok nyolcvan százaléka kiesett a küzdelemből". A parancsnok szerint 100 százalékban hivatásos katonákból állt, de nem tudja, meddig bírják az ilyen veszteségeket. (t.me/Roman)

2022.06.25.Több ukrán településre, köztük nagyvárosokra is csapást mért az orosz légierő.


Ellentámadás Donyeckben és Luhanszkban. Orosz bombázások Ukrajnában. Az Orosz Föderáció jóval erősebb tüzérséggel rendelkezik Ukrajnánál Az egyik régióban, Luhanszk megyében már csak egy nagyobb település maradt ukrán kézen, miután az oroszok visszavonulásra kényszerítették a védőket. Innen északra, az orosz határmentén, illetve végig a Fekete-tenger partvidékén pedig továbbra is folyamatosak a légitámadások. (HÍR TV)

2022.06.12.Kolerajárvány várható Mariupolban az ENSZ szerint


A heteken át ostromlott városban az ivóvíz összekeveredett a szennyvízzel.
Szeverodonyeck még nincs teljesen az oroszok kezén. /euronews/

2022.05.15.Ursula férje a német Pfizer igazgató tanácsában foglal helyet
2022. május 22. és 28. között új WHO-szabályokat fogadnak el


A Pfizer és a Moderna gyógyszeripari cégek részt vettek az USA által Ukrajnában folytatott biológiai fegyverek kutatásaiban. A nyilvánosságra hozott dokumentumok állítólag a német fegyveres erők részvételéről is tanúskodnak. Ezt Igor Kirillov, az orosz védelmi minisztérium a sugárzás-, vegyi és biológiai védelmi erőinek vezetője mondta a szerdai tájékoztatón. Elmondta, hogy ezzel a nemzetközi biztonsági előírások megkerülésével a kutatási költségeket csökkentették.Kirillov azzal vádolta a biofegyver-kutatásban résztvevőket,
hogy tesztelték Ukrajna polgári lakosságán.


"A tuberkulózis kórokozójával a Stepovoj településen fertőzött hamis bankjegyek formájában készült szórólapokat osztogattak a kiskorúak között. A bűncselekmény szervezői figyelembe vették a gyermekek viselkedésének sajátosságait, akiknek szokásuk, hogy "mindent a szájukba vesznek". A WHO szervezetnek egyedül lesz hatalma arra, hogy közvetlenül beavatkozzon a demokratikus államokba.
A jövőben már nem egy RKI vagy egy egészségügyi miniszter, hanem a New York-i vagy genfi WHO fogja meghatározni, hogy influenza esetén egy gombnyomásra "leállítsák" az ABC vagy XXZ államot. A WHO utasításait be kell tartani, és a légitársaságok, a bankok és a kereskedelmi forgalom is ezek hatálya alá tartozik. Már nem a nép által választott kormánynak kellene döntenie saját népének javáról és rosszáról, hanem a WHO távoli főtitkárának. /M.Roman/

2022.06.05.Prof. Dr. Bardócz Zsuzsanna: Kiszivárgott amerikai jelentések
Veszélyben az USA hadseregének hadrafoghatósága!


A Covid-19 oltások 1048 %-kal növelték az idegrendszeri betegségek számát a katonaság körében 2021-ben az USA hivatalos kormányzati adatbázisa szerint. A magasvérnyomásos megbetegedések 20 szorosára nőttek, az idegrendszeri megbetegedések 9-10 szeresére, a légcső és gégerák 8 szorosára, az SM 6 szorosra, a bél és gyomorrákok 5 szörösére, az arc lemerevedés 5 szörösére, a női katonák között a mellrák 3,9 szeresére, a női terméketlenség és vetélések 3,4 szeresére, tüdőembólia 3,7 szeresére, a férfiaknál a hererák 2,7 szeresére, szív- és egyéb rendellenességek kb. 2 szeresére növekedtek. A katonák orvosai nem tudják ezt mással magyarázni, mint a beadott oltásokkal. Kívánjuk, hogy legyen a világ a szeretet forradalma.

2022.05.15.Átveheti a WHO az irányítást az országok felett?
Can the WHO take control of the countries?


Annak néztem utána, hogy mi az igazság abból, hogy állítólag a WHO egészségügyi vészhelyzetet hirdethet, akár az államok hozzájárulása nélkül. Bill Gates arról posztól, hogy az egész világot 6 hónap alatt be kellene oltani azokkal a vakcinákkal, amelyek hosszútávú hatásáról még mindig kevés ismerettel rendelkeznek. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz (Aszmara, 1965. március 3. -) tigré származású etióp politikus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója 2017 óta. /Wikipédia/

2022.05.31.Afrikán kívül Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika,
Irán és Malajzia is elutasította a "reformokat",


és közölte, hogy inkább kilép a WHO-ból, minthogy alávesse magát az új szerződésnek. Bolsonaro Brazíliában nem akarja aláírni a WHO világjárvány elleni egyezményt. Nem akarja rákényszeríteni a polgárokat a védőoltásokra. Ez az emberek szeretete Jair Bolsonaro brazil elnök iránt. Hallgatott a népére, nem volt hajlandó semmilyen keretben kikényszeríteni az oltást, nem volt hajlandó aláírni a járványügyi szerződést. Látható a videón. /M.Roman/A világ az ukrán háborúval van elfoglalva...
Ősztől egy újabb erőszakos oltáshullám veszi kezdetét?


Teremtőnk arra figyelmeztet, hogy amíg a világ az ukrán háborúval van elfoglalva, a háttérben készül az újabb járványhullám, amelyre az eddigieknél is erőszakosabb intézkedésekkel fognak válaszolni a vezetők...2022.03.25.Ember, aki már látott világháborút - Dr. Drábik János
Miért folyik ma a legnagyobb küzdelem? A pénzért? A kőolajért?


Nem! Az emberek tudatáért! Kik, és hogyan tudják meghódítani az emberi tudatot? Mennyire előrehaladott állapotban van a tudatért vívott világháború? Hol van az irányítás központja? Vannak-e határai annak, hogy milyen eszközöket vethetnek be az emberiség ellen?

A világ felett álló szuperhatalom látható, hogy minden, csak nem emberi. Nem véletlen most a totális, tudatos információs káosz kialakítása sem. A hazugság világkultuszát éli. Egy világrend, egy hadsereg, egy vallás. Ez a tudat feletti hatalom vágya. Történelmi jelentőségű válaszút előtt állunk. Hova akarunk tartozni? Dr. Drábik János és Jakab István beszélgetése.Nóé története a Bibliában, Mózes első könyvében
Az erőszakosság elterjedt a Földön /1Mózes 6:5-22/
Megegyeztek: baloldal azonnal megkezdené a fegyverszállításokat!
Ez Márki-Zay Péter Twitter üzenetéből,
amelyet Ukrajna elnökének küldött világosan látszik.


2022.03.04.Az ukrán-orosz háború hátterén mit is jelent az új világrend fogalma? - 2. rész
Egy kis történelem. Gorbacsov azt mondta, hogy 2700 db rakétájuk volt atomtöltettel.


Ha abból csak egyet kilőttek volna, az 100-szorosan nagyobb pusztítást végzett volna, mint Csernobil. 1986. április 26-án felrobbant a csernobili atomerőmű. Összeroppantotta a Szovjetuniót. Megszünt, és létrejött az orosz föderáció. 1990. aug. 2-án egy mondvacsinált ürüggyel Szaddám Huszein iraki elnök megtámadta Kuvaitot. Az új világrend ura az USA. Próféciák szerint jön egy vallási és politikai hatalom. Folytatás a Jelenések 17. fejezetében.

George W. Bush amerikai elnök elnöklése alatt az iraki háború egy nyolc évig elhúzódó fegyveres konfliktus volt, amely 2003-ban kezdődött az Egyesült Államok által irányított katonai koalíció által Irakba indított invázióval, amely megdöntötte Szaddám Huszein kormányát és kaotikus helyzetet idézett elő az országban. (Wikipédia)Az ószövetségi próféciák sorban telnek be a Jelenések könyvének lapjain.


Jézus Krisztus második eljövetele előtti eseményekkel foglalkozunk, a harag 7 poharának kitöltésével és a harmagedoni csata eseményeivel.A csernobili csata igaz története 1. rész
A Discovery Channel kiváló dokumentumfilmje
az 1986-os csernobili katasztrófáról.
Az idők jelei - teljes film
A mai kor embere napról napra azzal szembesül,
hogy a világ, amelyben él, folyamatosan változik.


Az elmúlt években a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre közösen dolgozott. 2018-ban született meg Az idők jelei c. film, mely az erények megjelenési formáit, mindennapi szerepét, fontosságát mutatja be újszerű, izgalmas módon.

Joggal merül fel tehát mindenkiben a kérdés, vajon milyen értékekben hihetünk, milyen elveket követhetünk, mi az, ami kiállja az idő próbáját, és segít eligazodni a jelen útvesztőiben. Ezzel magyarázható, hogy már a bemutatón nagy sikert aratott a film, mely megszólít minden jóakaratú embert, korra, nemre és felekezetre való tekintet nélkül.2022.01.24. Németh Sándor: Közeleg a Nagy Nyomorúság?
Területi szellemek, szellemi központok


Németh Sándor volt a Hit Rádió vendége. A műsor elején a karácsonnyal kapcsolatos személyes emlékekről kérdeztük, majd az utolsó időkről kérdeztük a Hit Rádió Gyülekezete vezető lelkészét. Szóba kerültek a szellemvilág konfliktusai is, kíváncsiak voltunk arra, hogy az angyalok, démonok, Isten országa és a Sátán királyságának küzdelme hogyan hat az emberek mindennapi életére. Beszéltünk az elhívás áráról, a valódi prófétaságról, a szellemi harc jelentőségéről és az erő ajándékáról is.Jézus beszédei az utolsó napokról és az utolsó vacsora
Szodoma katasztrófájának aktuális üzenete


Szodoma, Gomora története nagyon fontos prófétai üzenetet tartalmaz. /ld.1Móz 19:1-16./ A figyelmeztetés az Isten törvényét tagadó kultúrákra, nemzetekre vonatkozik. Isten katasztrófára itéli azokat, akik Szodoma, Gomorához hasonlóan próbálják a kultúrájukat átalakítani, azt Isten katasztrófára itéli. Nóé korát vízzel büntette meg Isten, de most hamvasztásról, azaz tűzzel való elégetésről van szó. A jóléti társadalmakat tűzzel és kénkővel itéli meg. /ld. 2Pt 2:6-; Lk17:28-32; 1Kor 5/2020.05.21.Elfeketedett az ég Pekingben, mialatt a kormány a vallásellenes törvényről tárgyalt


15:45-kor 10 perc alatt nappali világosságból éjszakai sötétség lepte el Pekinget. A jelenségről azóta több videó került fel a netre. Ezeken a koromfekete sötétségbe borul város látható és arra hogy mindez nappal történik, csak a nappali nyüzsgő forgalom és az utcai világítás hiánya enged következtetni. Az egyik videó vége előtt egy hatalmas villám szakítja meg a sötétséget.

A riporter szerint ezután masszív vihar csapott le a városra. Az eset további érdekességét az adja, hogy a sötétség pontban a kínai parlament ülése alatt borult a városra. Az ülésen a kommunista ország 2057 képviselője vett rész, hogy megvitassák az egyház új szabályozását. Kínában a vallások gyakorlatilag tiltva vannak, a keresztény egyház földalatti szinten, félig-meddig megtűrve működik.

Az elmúlt két évben azonban kormányzati részről egyre több támadás éri a hívőket. A Kommunista Párt most a koronavírus-járványra hivatkozva újabb nyomást gyakorol az egyházra, és új törvényi szabályozással próbálják meg felszámolni azt. Ezért sokan Isten jelét látják a soha nem látott nappali sötétség mögött. (630.hu)Ezen a koromfekete sötétségbe borul város látható
Isten jelét látják a soha nem látott nappali sötétség mögött.
Jézus visszajövetelekor megreccsen az Univerzum


A karizmatikus keresztények rendszeresen lealacsonyítják Istent, pedig minél több időt jár együtt az ember a Földön Istennel, annál jobban érzi, hogy milyen hatalmas és fenséges. Olyan, mint egy nagy vihar, amikor érezzük, hogy milyen kicsik vagyunk azokhoz az erőkhöz képest, amik körülöttünk tombolnak. Amikor Jézus visszatér majd, akkor jövetelében nem csak a Föld fog megremegni, hanem az egész világmindenség megreccsen, elolvadnak az emberi szívek az Isten félelmétől.Németh Sándor: Nincs Orbánnál alkalmasabb vezető


Objektív tény, hogy nincs olyan személy az ellenzéki oldalon, aki Orbán Viktorhoz hasonlóan alkalmas volna az ország vezetésére – nyilatkozta a Magyar Időknek adott interjújában Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze arról is beszélt, a "szemünk előtt zajlik a demokratikus legitimitás nélküli, önkinevezett világelit által kitervelt szuperállam és a nemzetállamok küzdelme", utóbbiban Orbán Viktornak központi szerepe van, mert politikájának eddigi társadalmi támogatottsága a nemzetállami koncepció életképességét bizonyítja.

Arról is beszélt, a vallás elleni támadások ellenkező hatást váltottak ki: a hívő emberek részt akarnak venni a közéletben, a politikában, és olyanokat szeretnének megválasztani, akik a kereszténység védelmét is vállalják.

Az unió a fennállása óta talán most éli át a legmélyebb válságát. Miközben a hagyományos keresztény értékek háttérbe szorulnak, a migráció, a felülről vezérelt keveredés egyre nagyobb hangsúlyt kap. Németh Sándor szerint az ellenzéki pártok "nem vallanak nyíltan színt", de valójában támogatják a migrációs, globalista szándékokat. Mi viszont figyelünk arra, hogy a pártok programjaiban miként jelennek meg a számunkra fontos értékek.

A keresztény értékrendben nem válik élesen külön a türelem az igazságosságtól. Ha elveszik a hazánkat vagy bántalmazzák az itt élő embereket, nem mondhatom azt, hogy legyetek továbbra is türelmesek. Magyarországon szerintem – a főként külföldről hallott vádakkal ellentétben – nincs idegengyűlölet, sőt inkább idegenkultusz van. (pestisracok.hu)Szeretnéd életed vezetését átadni Jézus Krisztusnak?
Akár most itt is megteheted.


        

Hogyan találkoztam Istennel HELSINKIBEN?Tilda Galambos-Sárkány bizonyságtételének 2. része
Sárkány Viktor lelkész és Tilda testvérnő a Scarlett Road-i gyülekezetben
GALAMBOS TILDA TESTVÉRNŐ BIZONYSÁGÁNAK 3. része

ifj. Lehotzky József: Bábel tornya - Isten temploma

Mi lesz a világgal a jövőben?

Alexander Seibel: A Biblia rávilágít...

BROOKÉK NYUGAT-HOLLYWOODBAN

Földrengés Messzinában, Katrina 2005.

Gazdag István: AMIT SENKI NEM AKAR HALLANI


Egy asszony, aki látta a Mennyországot
Louisa Vaughan misszionárius bizonyságtétele


Anja Vyyrylainen: Tiszta-e menyasszonyi ruhád?Sárkány Győző: "Ímé, eljövök hamar!"
Jelenések 3:7-13 magyarázata

REICHERT GYULA
AMA FÉNYES HAJNALI CSILLAG

Részletek a Jelenések könyvének magyarázatából

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.comÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK
Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN
VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAK

Makai Rozália írásai
[ ELRAGADTATÁS | MI LESZ A VILÁGGAL?|
|Hiszek Jézus Krisztusban |Bemerítés a Biblia alapján|
|Nóé története a BIBLIÁBAN| A páskabárány elrendelése|
|A kereszt szükséges | HARMADNAPON FELTÁMADOTT!|
|Akik Krisztusban vannak| PÜNKÖSD | TÖRTÉNETEK|
|Szabadulások, rehabilitáció | ÉLETRAJZOK]Mátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István írásai

Vissza!
Vissza a menüre!