HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő weblapja"Ha tehát már most megigazított minket az Ő vére által,
még inkább meg fog menteni minket a haragtól." (Róm 5:9)
Olyan digitális korszakba érkezünk, ahol sehova nem bújhatsz el.


2022.06.23.Megvilágosodottak - Mi az optogenetika?
Az optogenetika a tervezett út agyunk tökéletes irányításához.


Világszerte nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy az emberi agyba vezeték nélküli interfészeket, úgynevezett kommunikációs eszközöket telepítsenek az agy és a számítógép közé. Ennek egyik legfelkapottabb módszere az optogenetika. Az optogenetika a genetikai és optikai módszerek kombinációja a célsejtekben, szövetekben vagy komplex organizmusokban események előidézésére LED-fény segítségével...

Az optogenetika egyik előnye, hogy nem igényel sebészeti beavatkozást csak egy génmanipuláló injekciót. Ebben az eljárásban bizonyos fényérzékeny fehérjéket vírusba csomagolnak, és injekcióval az agy kijelölt területére juttatják, ahol megfertőzi a különböző sejteket.

Ezek a fényérzékeny fehérjék ezután felhasználhatók arra, hogy LED-fénnyel specifikusan gerjesszék, vagy leállítsák az egyes neuronhálózatokat. Ez azt jelenti, hogy LED-fény segítségével az emlékek törölhetők vagy felülírhatók, az agy és izomsejtek és így az érzések, gondolatok, testmozgások és viselkedések gyorsan és pontosan irányíthatók és befolyásolhatók.2022.08.10.Dr. Bardócz Zsuzsanna: A levegő...


Beszéltünk már a talajról, a vízről, és most a levegő következik. Ahol sok a fa, ott jobb a levegő. A legnagyobb levegő szennyezők az ipar, a mezőgazdaság, a közlekedés. A levegő oxigén szintje lecsökkent 21-22-ről 18 %-ra. 16 % alatt az ember már nem tud normálisan gondolkodni. Tokióban oxigén bárok vannak. Nagy probléma a Champtrail, az elekromágneses sugárzás is. (www.nexustv.hu)

2022.07.29.Murányi Edina gyermek és felnőtt kríziskezelő tréner:
Az összes létező betegséget előidézheti a közösségi média túlzott használata


Mennyire lehetnek súlyosak a tünetek? Hiperaktivitás, alvászavar, ingerlékenység, evészavar, bőrkiütés jelentkezik a közösségi média felületek használatával. Hogyan előzhetjük meg a bajt? Tudatosan beállítjuk a mobilunkon, hogy mit szeretnénk megnézni. Ne nézzünk olyan kommenteket, amit nem szeretnénk! Fontos az önismeret! Mit is szeretnénk elérni a médiafelületekkel? (hirado.hu)David Icke az 5G katonai eredetéről, hatásairól
és veszélyeiről tárja fel az igazságot magyar felitattal


Az 5G egy fegyver, ez egy katonai technológia, amit tömegoszlatásra használtak, hiszen a bőr rétegeiben okoz égető érzést a magas frekvencia. A DNS a tudomány mai állása szerint és mára bizonyítottan frekvenciákat fogad és továbbít. De a mi szervezetünk is egy elektromágneses frekvencián működő egység, benne az agyunk és a szívünk is. Vajon milyen hatással van rá, ha ezt az egységet és frekvenciát megbontjuk és folyamatos zavarnak tesszük ki. A válasz a videóban! Mentális, fizikai rendellenesség, betegség...A mobiltelefontól az okos városokig. Mit hoz az 5G?
Elektromágneses környezetünk és az egészség.


Az elmúlt két évtizedben a mobil hírközlés és a vezeték nélküli kommunikációs eszközök használata rendkívüli gyorsasággal terjedt el. Tekintettel arra, hogy ezek az eszközök elektromágneses sugárzásokat bocsátanak ki, jogosan merül fel a kérdés az ilyen rendszerek egészségre gyakorolt hatását illetően. Az előadásban, áttekintjük a mobil kommunikáció fejlődését, a lehetséges egészséggel összefüggő kérdéseket és az 5G technológia új kihívásait. Előadó: dr. Thuróczy György Ph.D. osztályvezető Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nem-ionizáló Sugárzások Osztálya Házigazda: dr. Schmideg IvánFontos a szemünk védelme.
Te rendszeresen viselsz napszemüveget?

A napszemüveg viselése nem csak nyáron elengedhetetlen, hanem akár a téli vagy tavaszi napokon is. A szem károsodásáért és szembetegségek kialakulásáért is felelős az erős UV-sugárzás. Emiatt fontos, hogy a napszemüveg UV-védelmet biztosítson, amit a rajta szereplő feliratból - például UV-400 - lehet tudni. A napszemüveg hordása nem csak a fénytől véd, hanem segít ellenállni a szélnek és a pornak, amivel csökkenthetjük szemünk irritációját. Tisza Látáscentrum (tiszalatascentrum.hu)

2022.05.18.Kína elindította a világ első, önállóan működőképes tengeri drónhordozóját.
China's world-first drone-carrier capable of operating on its own.


A pilóta nélküli hajó távolról irányítható és önállóan navigálhat a nyílt vízen. A hordozó tengeri tudományos kutatásokat és egyéb megfigyeléseket fog végezni. A 2000 tonna súlyú hajó végsebessége 18 csomó. A Zhu Hai Yun nevet viselő hajó építése 2021 júliusában kezdődött meg Guangzhou-ban a Huangpu Wenchong hajógyárban, Kína legnagyobb hajóépítő vállalatának, a China State Shipbuilding Corporationnek a leányvállalatában. A tengeri próbák befejezése után várhatóan 2022 végére adják át.

On May 18, 2022, China launched the world's first seaborne drone carrier capable of operating on its own. The unmanned ship can be controlled remotely and navigate autonomously in open water. The carrier will undertake marine scientific research and other observations. Weighing 2,000 tonnes, it has a top speed of 18 knots. Bearing the name Zhu Hai Yun, construction of the vessel in Guangzhou by the Huangpu Wenchong Shipyard, a subsidiary of China's largest shipbuilding company the China State Shipbuilding Corporation, began in July 2021. It is expected to be delivered by the end of 2022 after completing sea trials.

/Szerk./ Megjegyzés: A csomó a sebesség tengeri hajózásban és a repülésben ma is használt mértékegysége. 1 csomó = 1 tengeri mérföld/óra (1,852 km/óra, 0,5144 m/s) vilaglex.hu.

2020.02.07.Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres-csepp feltalálója
száz éve, 1920. február 7-én született Záhonyban.
Először kuruzslással vádolták a cseppjei miatt, találmánya ma hungarikum!


Egy fűrésztelepen volt munkás, majd Kecskeméten tanult kertészetet. Amikor Magyarország 1941-ben belépett a második világháborúba, behívták, 1943-ban frontszolgálatra került, ahonnan 1945 júniusában sebesülten, bénult bal karral került haza. 1947-ben megnősült, a házasságból egy lánya és egy fia született, ifjabb Béres József ma a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke. A háború miatt félbeszakadt gimnáziumi tanulmányait 1948-ban fejezte be. Laboratóriumot vezetett 1954-től a kisvárdai Állami Mezőgazdasági Gépállomásnál, közben agármérnöki diplomát szerzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, 1968-ban doktorált általános élettanból és agrobiokémiából.

1964-től huszonöt éven át a Nyírségi Mezőgazdasági Kísérleti Intézet tudományos munkatársa volt. A burgonyaleromlás okait, a talaj tápanyagtartalmát vizsgálva ismerte fel a nyomelemek meghatározó szerepét a talajban, illetve áttételesen az emberi szervezetben. Találmányát 1972-ben állította össze – kuruzslással vádolták. Nyomelemeket és ásványi anyagokat komplex formában tartalmazó cseppjeit 1972-ben állította össze. Ezek a cseppek az immunrendszer erősítését, a betegségek megelőzését, a betegség utáni felépülést szolgálják. Az akkor még kísérleti állapotban lévő szert először önmagán, majd agydaganatban szenvedő testvérén próbálta ki, aki csodálatos módon meggyógyult. A hír hamar elterjedt, nemsokára tömegesen fordultak hozzá rákbetegek, akik utolsó reményüket benne látták. S ezzel elkezdődött kálváriája: az orvosok, a hivatalos szervek nem nézték jó szemmel ténykedését, kuruzslás vádjával 1975-ben bűnvádi eljárást indítottak ellene.

Kósa Ferenc ekkor forgatta róla Az utolsó szó jogán című dokumentumfilmet, amelyet azonnal be is tiltottak, és csak tíz évvel később mutathattak be. Az Élet és Irodalomban írott cikkét letiltatták, helyette őt pocskondiázó „tudományos” írás jelent meg. Találmánya, amely mellett jeles politikai és közéleti szereplők is kiálltak, végül 1978-ban forgalomba kerülhetett. A rendszerváltás után elvégezhették a tudományos vizsgálatokat is, és a cseppeket 2000-ben roboráló (felerősítő) szerként gyógyszerré nyilvánították. A Béres-csepp egyedülálló humángyógyászati készítmény, amely elősegíti az emberi szervezet, elsősorban az immunrendszer normális működésének fenntartását, illetve annak helyreállítását, eredményesen alkalmazható a daganatos betegek kiegészítő terápiája során.

A szer 2013-ban bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe is. Összetevői ismertek, elkészítésének módja viszont egyedi, mivel a hatóanyagok különleges fizikai és kémiai viszonyban vannak egymással, nem mindegy, milyen alapanyagot milyen hőmérsékleten, milyen sorrendben kevernek össze. Nem sokkal később, 2015-ben a készítmény egyik összetevője felkerült a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) január 1-jétől érvényes tiltólistájára.

"A tiltott szerek közé került a kobalt-klorid-hexahidrát, amely alkotóeleme a Béres-cseppnek és a Béres-csepp Extrának is, a készítmények fogyasztása emiatt sportolóknak nem javasolt” – mondta a Magyar Antidopping Csoport tevékenységét irányító Tiszeker Ágnes. A Béres-cseppel bevitt kobaltmennyiség nagyjából a táplálkozási mennyiségnek felel meg, a doppinghatást ennek csak sokszorosa, napi 30 üveg Béres-csepp elfogyasztása produkálhatná, azaz, ha valaki az előírt, a betegtájékoztatónak megfelelő módon, mennyiségben szedi, ilyesmi biztosan nem fordul elő, csak a várt hatásokban bízhat – hangsúlyozta Kónya Csaba, a gyógyszergyár orvosigazgatója. A szer tehát egyelőre élsportolóknak nem javasolt, mindenki másnak azonban igen – tette hozzá. A készítmény összetételén biztosan nem változtatnak, de konzultációt kezdeményeznek a Magyar Antidopping Csoporttal, hogy megnézzék, a WADA szintjén mit léphetnek.

Béres József munkásságát végül elismerték, méltó módon emlékezhetünk rá. Béres József 1989-ben létrehozta a családi tulajdonban álló Béres Rt.-t, néhány év múlva a karitatív szolgálat érdekében megalakult a Béres Alapítvány is. A Béres-cseppek gyorsan országos hírnévre tettek szert, és külföldön is ismertté váltak. A ma is családi tulajdonban lévő vállalat közel 150 különböző készítményt állít elő, vezetőnek számít a magyar betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán.

A kutató tudományos munkásságát 1997-ben hivatalosan is elismerték, amikor megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét. 2000-ben elnyerte a Magyar Örökség Díjat, 2002-ben a legrangosabb tudományos elismerést, a Széchenyi-díjat, valamint a Köztársaság Elnökének Érdemérmét vehette át. Béres József utolsó éveiben a vállalatcsoport elnökeként és az alapítvány tiszteletbeli elnökeként visszavonultan élt Kisvárdán. 86 éves korában 2006. március 26-án, rövid betegség után hunyt el Budapesten. Számos egyéb kitüntetésben is részesült, mellszobrát 2008-ban avatták fel az Orvostörténeti Múzeumban, 2014-ben szülővárosában, Záhonyban egész alakos szobrát állították fel. Nevét parkok, iskolák is őrzik, emlékmúzeuma Szolnokon található.

Szirtfoknak lenni című, 1999-ben megjelent könyvének újraszerkesztett változatát 2010-ben, majd 2016-ban adták ki Cseppben az élet címmel. 2015-ben jelent meg Fazekas István A megvádolt című drámája, amelyet Béres József küzdelme, sorsa inspirált, az alcíme szerint történelmi dráma ősbemutatója egy évvel később a kecskeméti Katona József Színházban volt.

A feltalálóról több dokumentumfilm, majd 2019-ben televíziós filmsorozat készült Cseppben az élet címmel, melyet Gyöngyössy Bence rendezett. Új, egész estés filmjét, A feltalálót, amely méltó módon állít emléket Béres Józsefnek, csütörtökön került a mozikba. (hirado.hu)Legyünk méltóak nagy elődeinkhez!
Béres József, a kutató, a Béres Csepp feltalálója


Béres Józsefet, a kutatót, a Béres Csepp feltalálóját megkereste egy külföldi befektető. "Annyi pénzt adok magának, amennyit akar, amennyit kimond a száján, csak hagyja el ezt az országot, és adja át a kutatási eredményeit annak, akit én megnevezek!" - mondta.
Erre a hazafi kutató ezt válaszolta: "Az én őseim itt éltek, itt haltak meg, itt gürcöltek, itt fizettek adót. Nekem nem átjáróház ez az ország. Én szeretem ezt a népet, és nem hagyom el." /Béres József (1920-2006) - Széchenyi-díjas kutató/(Forrás: Patrióta Európa Mozgalom)

Fazekas István: A megvádolt című drámája

dr. Béres Józsefről, a Béres-csepp feltalálójáról, az immunrendszer betegségének gyógyítójáról szól. A darabot 2015 tavaszán adták ki könyv formájában, ősbemutatója 2016. január 9-én volt a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínházban.

Részlet: Házkutatás

De a hivatalos orvosi szakma és a politikai elit nem ismerte el a kutatási eredményeit, a vád kuruzslás volt ellene. A Kádár-rendszer az értelmiséget is meg akarta nyerni magának. Vagy megfélemlítéssel vagy lekenyerezéssel. A rendszer nem fogadta el, hogy egy kívülálló, egy biokémikus kutató megpróbál beleszólni a gyógyításba. Ráadásul egy olyan fontos területen, mint a rák gyógyítása! A szovjet mintára működő szocialista orvostudomány elöljárói a bevett módszert alkalmazták: először megpróbálták Bérest rávenni az együttműködésre, majd amikor látták, hogy nem megy, mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék. Ehhez kellő támogatást kaptak a párt hatalmasságaitól. A néző tanúja lesz a tudós kisvárdai meghurcoltatásának, durva házkutatásoknak, a szer lefoglalásának, kutatói munkája ellehetetlenülésének, a gyógyulni vágyó tömegek szétzavarásának. Megismerkedik a Kádár-korszak bürokratikus viszonyaival, mely minden újat, egyénit, a hivatalos iránytól eltérőt gáncsolt. De Béres József hűséges maradt elveihez, az akkori hatalom nyomása ellenére sem hagyta el hazáját. Ragaszkodott ahhoz, hogy találmánya Magyarországon szolgálja a betegek gyógyulását. (montazsmagazin.hu)

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhat!Ó, de csodálatos is az Úr minden cselekedetében!
Dicsőség az Ő szent Nevének!ÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Makai Rozália
gyermek- és családvédő írásai
[ FIATALOKNAK | ELRAGADTATÁS | MI LESZ A VILÁGGAL?|
|Hiszek Jézus Krisztusban |Bemerítés a Biblia alapján|
|Nóé története a BIBLIÁBAN| A páskabárány elrendelése|
|A kereszt szükséges | HARMADNAPON FELTÁMADOTT!|
|Akik Krisztusban vannak| PÜNKÖSD | TÖRTÉNETEK|
|Szabadulások, rehabilitáció | ÉLETRAJZOK | ÖRÖMHÍR CD]

Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN
VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKMátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István tanításai22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza az oldal elejére!
Vissza a menüre!