HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédőPjotr Garjajev: A beszéd hatása gyermekeinkre, életünkre.
A helytelen szóhasználat biorobottá tesz.


Miért fontos a helyes beszéd? Kötelező anyag a fiatalkorúak beszédének formálása miatt. És ez minden felnőttre is érvényes. "A beszédszerű genetikai információ kialakítja az emberiség, azon belül az egyes ember szellemi testét. A pontos, helyes beszéd alapvető fontossággal bír az egészséges gyerek fiatal személyiségében, mert a fizikai testen túl van még az egyén szellemi összetevője.

Ha egy nevelési célzatú beszéd tele van szabálytalanságokkal, hibákkal, még ha csak a legegyszerűbbet is vesszük, mint a káromkodás, a szitkozódás, az ez egy mutáció. A maga nemében a beszédünk, a genetikai anyagunk mutációja." A dezinformáció szerepe - a szellemi testre kihat.David Icke az 5G katonai eredetéről, hatásairól és veszélyeiről
tárja fel az igazságot,magyar feliratos


2019. nov. 1. Az 5G egy fegyver, ez egy katonai technológia, amit tömegoszlatásra használtak, hiszen a bőr rétegeiben okoz égető érzést a magas frekvencia. A DNS a tudomány mai állása szerint és mára bizonyítottan frekvenciákat fogad és továbbít. De a mi szervezetünk is egy elektromágneses frekvencián működő egység, benne az agyunk és a szívünk is.2023.05.31.Örök vegyületek: sose bomlanak le és ott vannak a közeledben


A második világháború elején a náci Németországban a politikai viszonyok és az amerikai brit szankciók kihívások elé állították az országban működő amerikai vállalatokat. Ennek eredményeként a Coca Cola előállításához szükséges szirup elérhetősége korlátozottá vált. A német piacon való jelenlét megőrzése érdekében a Coca Cola helyi vezetője Max Keith azzal a feladattal szembesült, hogy helyben elérhető alapanyagokból új italt fejlesszen ki. Ez vezetett a Fanta létrehozásához 1940-ben.

Közben Amerikában is csúcson járt a vegyipar. A DuPont amerikai vegyipari vállalat kutatói már az 1930-as évek végén felfedezték bizonyos fluortartalmú vegyületek figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkeznek, pl. víz- és olajtaszítók. A DuPont 1946-ben hozta nyilvánosságra a Teflon nevű termékét. Ez a vegyületcsalád az emberek 99 %-ának vérében is ott van. Ezek a vegyszerek szennyezik a vizet. Egyszerűen nem bomlanak le. Az USA-ban 200 millió ember iszik ilyenekkel szennyezett vizet. Kínában nincs szabályozás erre. (Doki)Mi várható a jövőben? A Krakatau 1883-as kitörése.
Jelenések könyvének magyarázata IV.


A Hirosima atombomba energiájának ötezerszeresével, mintegy száz megatonnával robbantotta darabjaira a hegyet, több mint 25 köbkilométernyi sziklát és hamut lökött ki a vulkánból. A robbanás zajára a 3100 km távolságra elhelyezkedő ausztráliai Perthlben az emberek felriadtak álmukból. A légköri lökéshullám hétszer kerülte meg a földet, és még öt nappal később is érezhető volt. A hamu 80 km-es magasságba lövellt fel. /Berkes Sándor/

2023.04.17.Vukics Ferenc: USA: Új típusú kormányzat és társadalom szerveződik?


A Világnézet vendége Vukics Ferenc, a Szilajcsikó főmunkatársa, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítója volt, akivel Jacob Siegel "Útmutató az évszázad átverésének megértéséhez" című írása alapján boncolgattuk, hogy valójában mi is történik most Amerikában.

"Ami most születik, az egy új kormányzati és társadalmi szerveződési forma, amely annyira különbözik a huszadik század közepi liberális demokráciától, mint amennyire a korai amerikai köztársaság különbözött a brit monarchizmustól, amelyből kinőtt és végül kiszorította" - állítja Siegel, és egy tanulmányban részletesen ki is bontja az Egyesült Államokban zajló folyamatok részleteit. (Hit Rádió)

2023.04.22.Hobbista extra! Háború, járvány, energiaválság -
A sátán okozza a sok bajt a világban???


Olyan, mintha egy összeesküvés zajlana az emberiség ellen. Egymás után jönnek a bajok: természeti katasztrófák, gazdasági válságok, háborúk. Lehet, hogy valaki irányítja az egészet? A háttérhatalom? Maga a sátán? Vagy nincs itt semmi látnivaló, mindig is voltak ilyenek, és az emberiség is mindig bűnös volt? Különböző álláspontokból és megközelítésekből, a közgazdásztól a lelkészig keresik erre a választ a résztvevők: Ábrahám Róbert, Bogár László, Hankóczy Gergely és Szenes Évi, valamint Jeszenszky Zsolt, aki mindezeket a megközelítéseket igyekszik összefogni.

2023.04.21.Lesznek jelek az égben: fénygömb Kijev felett,
forgóspirál Alaszka partjainál, tűzgömb Izrael egén


Üdvözlöm önöket, Morvay Péter szerkesztő vagyok, ez pedig a Hetek Ötödik Dimenzió című új adása, amelyben olyan különleges és aktuális jelenségeknek a nyomába eredünk, amelyekkel kapcsolatban egyelőre a tudomány is keresi a választ. A napokban több hír is szólt különböző égi jelenségekről, így most ezeknek a nyomába eredünk.

2023.04.15.21 perc alatt sétált át Budáról Pestre egy drótkötélen a 63 éves Simet László


Történelmet írt ifj. Simet László, világhírű artista Budapesten. A művész egy a Duna fölé kifeszített drótkötélen sétált át Budáról Pestre, 40 méteres magasságban, biztosítás nélkül. A lélegzetelállító produkciót ezrek figyelték a Dunaparton. A mutatvány, a Nemzetközi Cirkusz Olimpia megnyitója is volt. Simet László később azt mondta: a mai teljesítmény különleges helyet foglal el a szívében. (M1 - Híradó)

2023.04.12.A leggyakoribb és legkárosabb növényi olaj a pálmaolaj
Fogy az erdő Borneón, odamentem, utánajártam.


Ma megláthatod, mi mindent áldozunk fel, hogy legyen sütnivaló (olajunk). Itt egy egészségtelen, ámde más súlyos károkat is okozó olaj története a videón. (Doki)

2023.03.07.Családi védelmi vonalak ma, a mesterséges intelligencia korában!


Az egyre népszerűbb és mindenki által hozzáférhető mesterséges intelligencia egy adott politikai vagy gazdasági érdekcsoport érdekeit szolgálhatja. De milyen veszélyeket rejt a politikai befolyásoltsága ennek a technológiának és hogyan lehet védekezni az ilyen kockázatok ellen? Ez itt a kérdés! (Férfiak Klubja Bedő Imrével)

Gulyás István vendégei: Bedő Imre, alapító, Férfiak Klubja; Fricz Tamás, politológus; Somkuti Bálint, kutató, Biztonságpolitikai Műhely, MCC; Földi László, titkosszolgálati szakértő, kuratóriumi elnök, Védett Társadalom AlapítványA WEF és WHO jelentette veszélyek 2022.06.04. Teljes cikk itt!


Két fontos globális találkozó zajlott le a napokban: az egyik a Klaus Schwab által vezetett Világgazdasági Fórum (WEF) éves rendezvénye, a másik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanácskozása. Klaus Schwab elnök, a valahai Kissinger-tanítvány - akinek mentora 99 évesen online be is jelentkezett a tanácskozáson - két éve meghirdette a Great Resetet, tehát a világ nagy újrakezdését, amit leginkább egy újmarxista, neoliberális kommunizmusként képzelhetünk el. Tudnunk kell, hogy Schwab a megnyitóbeszédében egy hatalmas közösségnek nevezte a fórumon megjelenteket - a világ legfontosabb szereplőit, tehát a globális elitet -, amivel már világosan jelezte, hogy mi a cél: a világkormányzás és a világtársadalom létrejötte a nemzetek felett.Jelenések könyve 3-5 fejezeteinek magyarázata
Berkes Sándor: Apokaliptika


2022.12.12.De tényleg el akarják pusztítani az emberiséget?
Mester Károly agrármérnök nagyon precíz, tudományos,
és nem túlságosan kíméletes válaszokat kínál, de reményt, megoldást is!


A vegyszerek, a génmódosított élelmiszerek, a természetellenes étkezés beteggé, gyengévé tesznek minket. Az ok, hogy valaki ezen most profitál, de ha emberek milliói meg is halnak, akkor a fogyasztó, a vevő is kevesebb lesz. Valami más cél is lehet a háttérben? Politikai motiváció? (politikai hobbista)Télen is fontos a szemünk védelme.
Te rendszeresen viselsz napszemüveget?


A napszemüveg viselése nem csak nyáron elengedhetetlen, hanem akár a téli vagy tavaszi napokon is. A szem károsodásáért és szembetegségek kialakulásáért is felelős az erős UV-sugárzás. Emiatt fontos, hogy a napszemüveg UV-védelmet biztosítson, amit a rajta szereplő feliratból - például UV-400 - lehet tudni. A napszemüveg hordása nem csak a fénytől véd, hanem segít ellenállni a szélnek és a pornak, amivel csökkenthetjük szemünk irritációját. Tisza Látáscentrum Szeged (tiszalatascentrum.hu)Ursula von der Leyen mesébe illő karriert futott be. Hogyan történt?


Először családügyi, majd védelmi miniszter, 2019-ben pedig uniós biztossá lépett elő. Egész politikai karrierje olyan meglepő, mint a gyakori botrányai. Román képviselők követelték EB elnök azonnali lemondását. "Ursula von der Leyen egy gigantikus Covid 19 tudományos átverés és propaganda kampány része, amely az emberi jogok és szabadságjogok tömeges megsértését okozta és fogja okozni. Ez veszélyezteti az európai demokráciát." (kla.tv)2022.11.08.Dr. Bardócz Zsuzsanna biokémikus, az MTA tudományos doktora előadása
Az emberiség jövője, a jövő emberisége


Vannak munkacsoportok, amelyek kidolgozzák, hogy mit hogyan képzelnek el. Mi hogyan fog bekövetkezni? Összeszedik a legjobb szakembereket bizonyos területeken. 5 évre, 10 évre előre terveket készítenek, hogyan fogják az emberiséget terelni...Ilyen volt a covid is, Megtervezték előre. Megtervezik a pandémiát, az orosz ukrán háborút. Mit együnk? Hogyan termeljünk? (nexustv.hu)

2022.11.05.Íme, egy ember a zsidó nép közül, aki a háttérből irányítja a hatalom embereit,
és fondorlatos módon készíti elő a világot az Antikrisztus számára.


Mit kell tudni Yuval Noah Harariról? A fiatalembert, akit szeretnék bemutatni neked, úgy hívják, hogy Yuval Noah Harari, aki 1976. február 24-én született Izrael Kiryat Ata nevű városában. Három éves korában tanult meg olvasni, majd nyolc éves korától egy intellektuálisan tehetséges gyerekeknek elkülönített osztályban tanult. A kötelező izraeli katonai szolgálat alól először a tanulmányai, majd egészségügyi okok miatt kért és kapott felmentést. Tanulmányait a Jeruzsálemi Héber Egyetemen, majd az Oxfordi Egyetemen végezte. Jelenleg az előbbi intézmény történelem professzora, író, történész, és nem mellesleg a világ legbefolyásosabb embereinek tanácsadója...

"Yuval Noah Harari az emberiség jövőjéről tartott vitaindító beszédet Davosban 2020-ban, és 2018-ban a Világgazdasági Fórum fő kongresszusi csarnokának színpadán. Rendszeresen megvitat globális kérdéseket államfőkkel, és nyilvánosan tárgyalt Sebastian Kurz osztrák kancellárral, Mark Rutte holland miniszterelnökkel, és Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnökkel. Harari találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel, Angela Merkel német kancellárral, Mauricio Macri argentin elnökkel, Frank-Walter Steinmeier német elnökkel, és Ying Yong sanghaji polgármesterrel is. 2019-ben Harari leült egy filmes beszélgetésre a technológiáról és a társadalom jövőjéről a Facebook vezérigazgatójával, Mark Zuckerberggel, 2018-ban pedig bemutatta az első TED-előadást, amelyet egy digitális avatár tartott."...

Yuval Noah Harari elveti a nemzeti öntudatot, és mivel homoszexuális, így a hagyományos családi értékrendet is. A globális, totális hatalomgyakorlásban, irányításban hisz, és ezt hirdeti a világ legbefolyásosabb emberei felé is. Ők aztán mindezt tovább propagálják a rendelkezésükre álló eszközökkel, és így lehetett diktatórikus eszközöket bevetni a COVID kapcsán, így lehet lerom-bolni Európában a nemzeti öntudatot, bólogató Jánosokat csinálni az orszá-gok vezetőiből, valamint így lehet (sőt kötelező) már kisgyermekek számára is hirdetni az LMBTQ propagandát...

Yuval Noah Harari egy fontos ember, aki igyekszik a háttérből irányítani a hatalom emberit, és így a világméretű események alakulását is. Nagyon valószínű, hogy rajta keresztül, az ő befolyása nyomán erősödnek világszerte az Isten -és bibliaellenes megnyilvánulások, döntések. Ő több mint 20 éve gyakorolja a Vipasszaná meditációt napi szinten, valamint évente 30 napos meditációs szünetet tart. Azt vallja, ez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy világhírű munkájához kellőképpen tudjon összpontosítani. Íme egy ember a zsidó nép közül, aki előkészíti a világot az Antikrisztus számára... (truthmedia777.blogspot.com)

2022.10.06.Az USA újabb, 625 millió dollár értékű, katonai segélycsomagot ad Ukrajnának,


amely nagy precizitású, a Lockheed artin által gyártott rakétákat is tartalmaz a HIMARS rakétavetőkhöz. A propellermeghajtású rakéták minőségére a Pentagon azt mondta, hogy ezek elérik a Krím-félszigetet is. Az amerikai adminisztráció ezen kijelentésére Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta: "az ilyen kijelentések, közvetve és közvetlenül is megerősítik az Egyesült Államok részvételét ebben a konfliktusban, ami rendkívül veszélyes helyzetet teremt." A csomag a 4 rakétavetőn kívül tartalmaz még 32 tüzérségi löveget, 200 páncélozott járművet.

Dánia és Svédország ki akarja zárni Oroszországot a vizsgálatból, amelyek azt hivatott kideríteni, hogy ki robbantotta fel az Északi-Áramlat 2 földgázvezetéket. Moszkva ezt aggasztónak tartja, hiszen a vezeték többségi tulajdonban a Gazpromé. A Kreml szerint Moszkvát mindenképpen be kell vonni a nyomozásba. Az USA a Japán-tengerre irányította a USS Ronald Reagan atommeghajtású repülőgéphordozóját. Erre válaszul Észak-Korea két rövidhatótávolságú rakéta kilövésével reagált. A rakétákat az észak-koreai főváros Pyongyang közelében lőtték ki, egyik 300 kilométer, a másik 800 kilométer távra repült. (PsTV)

2022.10.04.Eltűnt a NATO radarjáról a Belgorod orosz atomtengeralattjáró


Pánik a NATO-nál, mivel észrevétlenül kifutott és "radarárnyékban", jobban mondva szonárárnyékban halad az orosz haditengerészet szupertengeralattjárója a Belgorod. A hajó tízezer kilométer harci rádiusszal rendelkezik, akár négy hónapot is tud a víz vagy jég alatt tölteni és hat darab "Poszejdon" nukleáris drónt szállít, amelyek képesek egy cunamit is előidézni például az amerikai partoknál. Az Oscar II. NATO jellel ellátott tengeralattjáró 110 fős személyzettel cirkál jelenleg a sarkköri Fehér-tengerről ismeretlen cél felé haladva.

Az Orosz Föderáció jelenleg 2-es fokozatú nukleáris készültségben van. A 4 -es fokozat az, amikor már célkoordináták vannak betáplálva az interkontinentális rakétákba és a torpedókba, az 5-ös fokozat pedig a támadásra adott parancs. Ez azonban csak NATO felvetés, mivel a fokozatok titkosak és csak Putyin elnök adhat parancsot végrehajtásukra. Moszkvának körülbelül 6800 aktív nukleáris fegyvere van, ezek taktikai és stratégiai atomrakéták, torpedók és bombák. Ott van például a repülőgépről indítható Kinzsal típusú rakéta. Egy vadászgép a világűr pereméről, észrevétlenül tudja bevetni a fegyvert.

Elon Musk is arra szólította fel Ukrajnát, hogy a béke érdekében mondjon le területekről. Értelemszerűen ez nem váltotta ki a kijevi kormány tetszését. Dimitrij Medvegyev viszont tréfásan a Kreml ügynökének nevezte a Tesla alapítóját és a filmbéli szovjet ügynökhöz Stirlitzhez hasonlította, akit anno Vjacseszlav Tyihonov orosz színész személyesített meg az 1973-ban futott "A tavasz 17 pillanata" című szovjet sorozatban. (Ps TV)2022.10.03.Kijev a legmodernebb német fegyvert kapja, Kadirov atomháborúzna


Christine Lambrecht, német védelmiminiszterasszony olyan modern légvédelmi rakétarendszert szállítását ígérte meg Ukrajnának, amellyel még a német Bundeswehr sem rendelkezik. Láthatóan a német kormánynak fontosabb Zelenszkij, mintsem az ország energiaellátásának kérdése, vagy az állampolgárok jóléte. A föld-levegő légvédelmi rendszer darabja 340.000 euró, azaz durván 133 millió forint. A miniszterasszony szerint Putyin elnök szavait komolyan kell venni, amikor taktikai nukleáris fegyverek bevetéséről beszél.

Eközben az orosz hadseregnek végeláthatatlan vasúti szerelvények szállítják a fegyverek és más hadianyagok utánpótlását. Megérkeztek a frontra a frissen behívott katonák első csoportjai is. Kadirov csecsen elnök élesen bírálta Alekszanr lapin parancsnokot, amiért az ukránok körbezárták az orosz csapatokat Krasznij Limannál. Kadirov közlegénnyé fokozná le a tábornokot és egy száll géppisztollyal küldené az első vonalba.

Kadirov kérte a Kremltől, hogy vessenek be taktikai nukleáris fegyvereket az ukránok ellen. 17 Iszkander-M taktikai rakétarendszert telepítettek Herszon közelébe az orosz erők. A 300-500 km hatótávolságú rakéták akár nukleáris robbanófejek hordozására is alkalmasak. Most valószínűleg az amerikai HIMARS rendszerek kiiktatása lesz a fő céljuk. Orosz szakértők úgy vélik meg lehet javítani az Északi-Áramlat 1-és 2 vezetékeket, természetesen ez időbe és pénzbe fog kerülni. A robbanáskor 800 millió köbméter gáz volt a vezetékben. Ez akkora mennyiség, amelyet Dánia 3 hónap alatt használ fel. Berlinben hatalmas tüntetés volt vasárnap és az emberek a szankciók befejezését követelték a kormánytól, mivel egyre több cég és magánember nem tudja fizetni a rezsiszámláját. (Ps TV)

"Ha tehát már most megigazított minket az Ő vére által,
még inkább meg fog menteni minket a haragtól." (Róm 5:9)
Olyan digitális korszakba érkezünk, ahol sehova nem bújhatsz el.


2022.06.23.Megvilágosodottak - Mi az optogenetika?
Az optogenetika a tervezett út agyunk tökéletes irányításához.


Világszerte nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy az emberi agyba vezeték nélküli interfészeket, úgynevezett kommunikációs eszközöket telepítsenek az agy és a számítógép közé. Ennek egyik legfelkapottabb módszere az optogenetika. Az optogenetika a genetikai és optikai módszerek kombinációja a célsejtekben, szövetekben vagy komplex organizmusokban események előidézésére LED-fény segítségével...

Az optogenetika egyik előnye, hogy nem igényel sebészeti beavatkozást csak egy génmanipuláló injekciót. Ebben az eljárásban bizonyos fényérzékeny fehérjéket vírusba csomagolnak, és injekcióval az agy kijelölt területére juttatják, ahol megfertőzi a különböző sejteket.

Ezek a fényérzékeny fehérjék ezután felhasználhatók arra, hogy LED-fénnyel specifikusan gerjesszék, vagy leállítsák az egyes neuronhálózatokat. Ez azt jelenti, hogy LED-fény segítségével az emlékek törölhetők vagy felülírhatók, az agy és izomsejtek és így az érzések, gondolatok, testmozgások és viselkedések gyorsan és pontosan irányíthatók és befolyásolhatók.2022.08.10.Dr. Bardócz Zsuzsanna: A levegő...


Beszéltünk már a talajról, a vízről, és most a levegő következik. Ahol sok a fa, ott jobb a levegő. A legnagyobb levegő szennyezők az ipar, a mezőgazdaság, a közlekedés. A levegő oxigén szintje lecsökkent 21-22-ről 18 %-ra. 16 % alatt az ember már nem tud normálisan gondolkodni. Tokióban oxigén bárok vannak. Nagy probléma a Champtrail, az elekromágneses sugárzás is. (www.nexustv.hu)

2022.07.29.Murányi Edina gyermek és felnőtt kríziskezelő tréner:
Az összes létező betegséget előidézheti a közösségi média túlzott használata


Mennyire lehetnek súlyosak a tünetek? Hiperaktivitás, alvászavar, ingerlékenység, evészavar, bőrkiütés jelentkezik a közösségi média felületek használatával. Hogyan előzhetjük meg a bajt? Tudatosan beállítjuk a mobilunkon, hogy mit szeretnénk megnézni. Ne nézzünk olyan kommenteket, amit nem szeretnénk! Fontos az önismeret! Mit is szeretnénk elérni a médiafelületekkel? (hirado.hu)David Icke az 5G katonai eredetéről, hatásairól
és veszélyeiről tárja fel az igazságot magyar felitattal


Az 5G egy fegyver, ez egy katonai technológia, amit tömegoszlatásra használtak, hiszen a bőr rétegeiben okoz égető érzést a magas frekvencia. A DNS a tudomány mai állása szerint és mára bizonyítottan frekvenciákat fogad és továbbít. De a mi szervezetünk is egy elektromágneses frekvencián működő egység, benne az agyunk és a szívünk is. Vajon milyen hatással van rá, ha ezt az egységet és frekvenciát megbontjuk és folyamatos zavarnak tesszük ki. A válasz a videóban! Mentális, fizikai rendellenesség, betegség...A mobiltelefontól az okos városokig. Mit hoz az 5G?
Elektromágneses környezetünk és az egészség.


Az elmúlt két évtizedben a mobil hírközlés és a vezeték nélküli kommunikációs eszközök használata rendkívüli gyorsasággal terjedt el. Tekintettel arra, hogy ezek az eszközök elektromágneses sugárzásokat bocsátanak ki, jogosan merül fel a kérdés az ilyen rendszerek egészségre gyakorolt hatását illetően. Az előadásban, áttekintjük a mobil kommunikáció fejlődését, a lehetséges egészséggel összefüggő kérdéseket és az 5G technológia új kihívásait. Előadó: dr. Thuróczy György Ph.D. osztályvezető Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nem-ionizáló Sugárzások Osztálya Házigazda: dr. Schmideg Iván

2022.05.18.Kína elindította a világ első, önállóan működőképes tengeri drónhordozóját.
China's world-first drone-carrier capable of operating on its own.


A pilóta nélküli hajó távolról irányítható és önállóan navigálhat a nyílt vízen. A hordozó tengeri tudományos kutatásokat és egyéb megfigyeléseket fog végezni. A 2000 tonna súlyú hajó végsebessége 18 csomó. A Zhu Hai Yun nevet viselő hajó építése 2021 júliusában kezdődött meg Guangzhou-ban a Huangpu Wenchong hajógyárban, Kína legnagyobb hajóépítő vállalatának, a China State Shipbuilding Corporationnek a leányvállalatában. A tengeri próbák befejezése után várhatóan 2022 végére adják át.

On May 18, 2022, China launched the world's first seaborne drone carrier capable of operating on its own. The unmanned ship can be controlled remotely and navigate autonomously in open water. The carrier will undertake marine scientific research and other observations. Weighing 2,000 tonnes, it has a top speed of 18 knots. Bearing the name Zhu Hai Yun, construction of the vessel in Guangzhou by the Huangpu Wenchong Shipyard, a subsidiary of China's largest shipbuilding company the China State Shipbuilding Corporation, began in July 2021. It is expected to be delivered by the end of 2022 after completing sea trials.

/Szerk./ Megjegyzés: A csomó a sebesség tengeri hajózásban és a repülésben ma is használt mértékegysége. 1 csomó = 1 tengeri mérföld/óra (1,852 km/óra, 0,5144 m/s) vilaglex.hu.

2020.02.07.Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres-csepp feltalálója
száz éve, 1920. február 7-én született Záhonyban.
Először kuruzslással vádolták a cseppjei miatt, találmánya ma hungarikum!


Egy fűrésztelepen volt munkás, majd Kecskeméten tanult kertészetet. Amikor Magyarország 1941-ben belépett a második világháborúba, behívták, 1943-ban frontszolgálatra került, ahonnan 1945 júniusában sebesülten, bénult bal karral került haza. 1947-ben megnősült, a házasságból egy lánya és egy fia született, ifjabb Béres József ma a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke. A háború miatt félbeszakadt gimnáziumi tanulmányait 1948-ban fejezte be. Laboratóriumot vezetett 1954-től a kisvárdai Állami Mezőgazdasági Gépállomásnál, közben agármérnöki diplomát szerzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, 1968-ban doktorált általános élettanból és agrobiokémiából.

1964-től huszonöt éven át a Nyírségi Mezőgazdasági Kísérleti Intézet tudományos munkatársa volt. A burgonyaleromlás okait, a talaj tápanyagtartalmát vizsgálva ismerte fel a nyomelemek meghatározó szerepét a talajban, illetve áttételesen az emberi szervezetben. Találmányát 1972-ben állította össze – kuruzslással vádolták. Nyomelemeket és ásványi anyagokat komplex formában tartalmazó cseppjeit 1972-ben állította össze. Ezek a cseppek az immunrendszer erősítését, a betegségek megelőzését, a betegség utáni felépülést szolgálják. Az akkor még kísérleti állapotban lévő szert először önmagán, majd agydaganatban szenvedő testvérén próbálta ki, aki csodálatos módon meggyógyult. A hír hamar elterjedt, nemsokára tömegesen fordultak hozzá rákbetegek, akik utolsó reményüket benne látták. S ezzel elkezdődött kálváriája: az orvosok, a hivatalos szervek nem nézték jó szemmel ténykedését, kuruzslás vádjával 1975-ben bűnvádi eljárást indítottak ellene.

Kósa Ferenc ekkor forgatta róla Az utolsó szó jogán című dokumentumfilmet, amelyet azonnal be is tiltottak, és csak tíz évvel később mutathattak be. Az Élet és Irodalomban írott cikkét letiltatták, helyette őt pocskondiázó „tudományos” írás jelent meg. Találmánya, amely mellett jeles politikai és közéleti szereplők is kiálltak, végül 1978-ban forgalomba kerülhetett. A rendszerváltás után elvégezhették a tudományos vizsgálatokat is, és a cseppeket 2000-ben roboráló (felerősítő) szerként gyógyszerré nyilvánították. A Béres-csepp egyedülálló humángyógyászati készítmény, amely elősegíti az emberi szervezet, elsősorban az immunrendszer normális működésének fenntartását, illetve annak helyreállítását, eredményesen alkalmazható a daganatos betegek kiegészítő terápiája során.

A szer 2013-ban bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe is. Összetevői ismertek, elkészítésének módja viszont egyedi, mivel a hatóanyagok különleges fizikai és kémiai viszonyban vannak egymással, nem mindegy, milyen alapanyagot milyen hőmérsékleten, milyen sorrendben kevernek össze. Nem sokkal később, 2015-ben a készítmény egyik összetevője felkerült a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) január 1-jétől érvényes tiltólistájára.

"A tiltott szerek közé került a kobalt-klorid-hexahidrát, amely alkotóeleme a Béres-cseppnek és a Béres-csepp Extrának is, a készítmények fogyasztása emiatt sportolóknak nem javasolt” – mondta a Magyar Antidopping Csoport tevékenységét irányító Tiszeker Ágnes. A Béres-cseppel bevitt kobaltmennyiség nagyjából a táplálkozási mennyiségnek felel meg, a doppinghatást ennek csak sokszorosa, napi 30 üveg Béres-csepp elfogyasztása produkálhatná, azaz, ha valaki az előírt, a betegtájékoztatónak megfelelő módon, mennyiségben szedi, ilyesmi biztosan nem fordul elő, csak a várt hatásokban bízhat – hangsúlyozta Kónya Csaba, a gyógyszergyár orvosigazgatója. A szer tehát egyelőre élsportolóknak nem javasolt, mindenki másnak azonban igen – tette hozzá. A készítmény összetételén biztosan nem változtatnak, de konzultációt kezdeményeznek a Magyar Antidopping Csoporttal, hogy megnézzék, a WADA szintjén mit léphetnek.

Béres József munkásságát végül elismerték, méltó módon emlékezhetünk rá. Béres József 1989-ben létrehozta a családi tulajdonban álló Béres Rt.-t, néhány év múlva a karitatív szolgálat érdekében megalakult a Béres Alapítvány is. A Béres-cseppek gyorsan országos hírnévre tettek szert, és külföldön is ismertté váltak. A ma is családi tulajdonban lévő vállalat közel 150 különböző készítményt állít elő, vezetőnek számít a magyar betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán.

A kutató tudományos munkásságát 1997-ben hivatalosan is elismerték, amikor megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét. 2000-ben elnyerte a Magyar Örökség Díjat, 2002-ben a legrangosabb tudományos elismerést, a Széchenyi-díjat, valamint a Köztársaság Elnökének Érdemérmét vehette át. Béres József utolsó éveiben a vállalatcsoport elnökeként és az alapítvány tiszteletbeli elnökeként visszavonultan élt Kisvárdán. 86 éves korában 2006. március 26-án, rövid betegség után hunyt el Budapesten. Számos egyéb kitüntetésben is részesült, mellszobrát 2008-ban avatták fel az Orvostörténeti Múzeumban, 2014-ben szülővárosában, Záhonyban egész alakos szobrát állították fel. Nevét parkok, iskolák is őrzik, emlékmúzeuma Szolnokon található.

Szirtfoknak lenni című, 1999-ben megjelent könyvének újraszerkesztett változatát 2010-ben, majd 2016-ban adták ki Cseppben az élet címmel. 2015-ben jelent meg Fazekas István A megvádolt című drámája, amelyet Béres József küzdelme, sorsa inspirált, az alcíme szerint történelmi dráma ősbemutatója egy évvel később a kecskeméti Katona József Színházban volt.

A feltalálóról több dokumentumfilm, majd 2019-ben televíziós filmsorozat készült Cseppben az élet címmel, melyet Gyöngyössy Bence rendezett. Új, egész estés filmjét, A feltalálót, amely méltó módon állít emléket Béres Józsefnek, csütörtökön került a mozikba. (hirado.hu)Legyünk méltóak nagy elődeinkhez!
Béres József, a kutató, a Béres Csepp feltalálója


Béres Józsefet, a kutatót, a Béres Csepp feltalálóját megkereste egy külföldi befektető. "Annyi pénzt adok magának, amennyit akar, amennyit kimond a száján, csak hagyja el ezt az országot, és adja át a kutatási eredményeit annak, akit én megnevezek!" - mondta.
Erre a hazafi kutató ezt válaszolta: "Az én őseim itt éltek, itt haltak meg, itt gürcöltek, itt fizettek adót. Nekem nem átjáróház ez az ország. Én szeretem ezt a népet, és nem hagyom el." /Béres József (1920-2006) - Széchenyi-díjas kutató/(Forrás: Patrióta Európa Mozgalom)

Fazekas István: A megvádolt című drámája

dr. Béres Józsefről, a Béres-csepp feltalálójáról, az immunrendszer betegségének gyógyítójáról szól. A darabot 2015 tavaszán adták ki könyv formájában, ősbemutatója 2016. január 9-én volt a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínházban.

Részlet: Házkutatás

De a hivatalos orvosi szakma és a politikai elit nem ismerte el a kutatási eredményeit, a vád kuruzslás volt ellene. A Kádár-rendszer az értelmiséget is meg akarta nyerni magának. Vagy megfélemlítéssel vagy lekenyerezéssel. A rendszer nem fogadta el, hogy egy kívülálló, egy biokémikus kutató megpróbál beleszólni a gyógyításba. Ráadásul egy olyan fontos területen, mint a rák gyógyítása! A szovjet mintára működő szocialista orvostudomány elöljárói a bevett módszert alkalmazták: először megpróbálták Bérest rávenni az együttműködésre, majd amikor látták, hogy nem megy, mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék. Ehhez kellő támogatást kaptak a párt hatalmasságaitól. A néző tanúja lesz a tudós kisvárdai meghurcoltatásának, durva házkutatásoknak, a szer lefoglalásának, kutatói munkája ellehetetlenülésének, a gyógyulni vágyó tömegek szétzavarásának. Megismerkedik a Kádár-korszak bürokratikus viszonyaival, mely minden újat, egyénit, a hivatalos iránytól eltérőt gáncsolt. De Béres József hűséges maradt elveihez, az akkori hatalom nyomása ellenére sem hagyta el hazáját. Ragaszkodott ahhoz, hogy találmánya Magyarországon szolgálja a betegek gyógyulását. (montazsmagazin.hu)

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!

Ó, de csodálatos is az Úr minden cselekedetében!
Dicsőség az Ő szent Nevének!ÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Makai Rozália
gyermek- és családvédő írásai
[ FIATALOKNAK | ELRAGADTATÁS | MI LESZ A VILÁGGAL?|
|Hiszek Jézus Krisztusban |Bemerítés a Biblia alapján|
|Nóé története a BIBLIÁBAN| A páskabárány elrendelése|
|A kereszt szükséges | HARMADNAPON FELTÁMADOTT!|
|Akik Krisztusban vannak| PÜNKÖSD | TÖRTÉNETEK|
|Szabadulások, rehabilitáció | ÉLETRAJZOK | ÖRÖMHÍR CD]

Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN
VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKMátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István tanításai22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza az oldal elejére!
Vissza a menüre!