HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő2018.08.12.Exkluzív! Miklósa Erika és családja a Családvarázsban!
Vajon milyen anyuka a világhírű operaénekesnő?


Egy nap Erikával, a férjjel Zsolttal, a kislányukkal, Bibivel és Erika édesanyjával, a Tisza-tónál. Őszintén beszélnek az örökbefogadásról, a kezdeti nehézségekről, és az is kiderül, szeretnének-e Bíborkának testvért?
Erika: Zsolti nagymamája örökbefogadott volt, nálunk meg az én nagymamám anyai ágon nevelőszülő volt.
Zsolti: Az, hogy a nagymamám örökbefogadott csak akkor tudtuk meg, amikor Bibit örökbe fogadtuk, utána mondták meg nekem.
Erika: Bejártam az egész világot, mindenhol énekeltem, a legnagyobb elismeréseket bekebeleztem, tehát ezek után jött a gyerekvállalás.

2022.05.23.Beszélgetés Miklósa Erika világhírű opera-énekesnővel.
Művészek Szegedről. Atlétikától a Metropolitan színpadáig.


Az est házigazdája: Dr. Altorjay Tamás operaénekes. Beszélgetőtárs: Dr. Novák Zoltán gyermek tüdőgyógyász, az SZTE professzora. A felvétel a szegedi Korzó Zeneházban 2022. május 17-én készült. A felvételt a Dugonics Társaság megbízásából a Szeged Televízió készítette. (vtvszeged)

2022.01.04.Dr. Novák Zoltán gyermektüdőgyógyász és lánya Novák Katalin
Mohai Gábor vendégei voltak


Szegeden tartott Mohai Gábor irodalmi estet, és akkor találkoztak Mohai Gábor és Dr. Novák Zoltán 30 év után. Szegeden működött az egyetemisták között amatőr irodalmi színpad. Családjáról, szüleiről, terveiről, a gyermekek védelméről és örömeiről a munkájában érdekes történeteket oszt meg a nézővel. Több nyelven beszél. Sokszor volt külföldön, de mindig hazajöttek. Ők egy összetartó család. Élvezhetjük a versmondásukat. Isten éltesse az egész családot!

2022.01.20.Az életem legnagyobb csodái


Alkoholizmus, agresszió, sátánizmus, hitetlenség, depresszió, ezotéria, anyagi és családi gondok... Csak néhány azok közül az embert próbáló küzdelmek, és természetfeletti győzelmek közül, melyeken Isten megengedte, hogy átmenjek. Azért készült ez a videó, hogy te is lásd, mire képes Isten. (Ébredés Misszió Vlog)Joyce Meyer tanítása: A teljes helyreállítás lépései 1.
Az élet tele van kihívásokkal, ám Istentől már megkaptuk a győzelem képességét.


Csak nyomulj előre kitartóan, mert Isten jó dolgokat készített számodra! Tudjátok a helyes gondolkodás szárnyakat adhat, míg a helytelen megbéníthat. Elképesztő, hogy mennyi mindennek ellen tudsz állni, ha úgy gondolsz rá, hogy nem szabad. Említettem már, hogy az anyám tisztában volt vele, hogy mit művel velem az apám, de soha nem tett semmit ellene.

30 évvel azután, hogy elköltöztem otthonról végre vette a bátorságot, hogy azt mondja nekem, sajnálom, hogy nem tettem semmit az ellen, amit az apád veled tett. Úgy éreztem, hogy nem bírok szembe nézni a szégyennel, és nem tudok gondoskodni rólad és a bátyádról. Tehát az ő helytelen gondolkodásmódja többek életét tette tönkre. Csak annyit kellett volna mondania, hogy hiszem, hogy végig tudom csinálni, és hittel Istenben bízva cselekedni.

Mennyire másként alakult volna sokunk élete. Az én életemben végül a dolgol jól alakultak. Istenben bízva rengeteg dolgon átküzdöttem magam, de az öcsém, aki 9 évvel fiatalabb volt nálam, sajnos véget vetett az életének. Mennyire más lett volna az élete, ha megfelelő neveltetésben részesül. Mivel soha nem törődtek vele, 17 évesen drog-és alkoholfüggő lett, amiből már soha többé nem tudott megszabadulni. Tehát nagyon fontos észrevenni, hogy gondolataink mennyire kihatnak tetteinkre, hozzáállásunkra, hangulatunkra!De mi a jelszó?
Tanács az összes kisgyermekes szülőnek
Nagyon aranyosak az iker babák, ahogy édesen társalognak!


2022.01.02.DTK: Elviszlek magammal – Szilágyi Liliána (évadzáró)
Boldog szülinapot! 25 éves lett a tehetséges úszónő.


2022.01.02.Magánterület - Szilágyi Liliána napjai - HÍR TV
Részletek, történetek az életéből. A család, a közösség szerepe


Nagyapja Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett vizilabdázó. Kitől milyen támogatást kapott. Mi a szerepe a közösségnek az uszodában? Honnan ismered fel az igazit?Szuper apa, aki maga végzi el a 6 gyerek esti fürdetését és az öltöztetését


2021.11.14.Orbán Viktor: Ha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, mert a társadnak, ha nem is áll a rivaldafényben éppoly nehéz, mint neked... A feleségemtől megkaptam, megszereztem az engedélyt. Neki is köszönetet kell mondanom...Köszönöm Ani.


Hol van még olyan keresztény miniszterelnök, akinek 5 gyermeke van? Fontos a családi nevelés! Kiállunk Orbán Viktor miniszterelnökünk mellett. Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért!

2021.11.07.Rúzsa Magdi izgatottan várja hármas ikreit.
Az anyaságról, családi támogatásról, és arról, hogy bírta
várandósan a koncerteket a Családvarázsban mesél.


Szerettem volna nagy családot. Én is nagy családból jövök. Nekem egy bátyám és egy nővérem van. A család az pont arról szól, hogy sosem vagy egyedül a világban. Nemcsak egyedül tengünk, lengünk a világban, van egy alapod, bázisod, ahová bármikor, bárhogyan, a legrosszabb pillanatodban, a legrosszabb üzemmódodban úgy fogadnak, hogy mindig van helyed. (Családbarát Magyarország)

2021.07.04.Novák Katalin: A közelmúltban a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti
és Nőgyógyászati Klinikáján adtuk át a Családbarát szülészetet.


A legnagyobb biztonságot és a legmagasabb színvonalú szakmai ellátást garantálja a kismamáknak és családjuknak. A gyermek születése az egyik legcsodálatosabb dolog egy nő életében. Feladatunk, hogy méltó és megfelelő körülményeket biztosítsunk minden gyermek születéséhez.

Szamosvölgyi Mihály: BOLDOG APÁK NAPJÁT, APU!


Az APA Isten szíve szerint való férfi. Isten szívét mutatja meg a gyermekeinek. Isten feltétel nélküli szeretetét és elfogadását. Az Ő szentségét és tisztaságát tükrözi. Igazságos és megbízható, aki vigasztalást és menedéket nyújt a gyermekeinek. Meg akar nekik bocsátani, ahogy Ő is megbocsát. Azt akarja, hogy tiszteljék őt, és tiszteljenek másokat is...
Tudom, most azt gondoljátok, hogy ilyen APA nem létezik. De azt is tudom, hogy el sem tudjátok képzelni, mennyi fájdalom és mennyi szomorúság lakik egy apa szívében, mert ő is tudja, hogy apaként legtöbbször kudarcot vall. Egyértelmű, hogy a huszonegyedik században apának lenni olyan kihívás, ami a végletekig igénybe veszi egy férfi erejét. Az enyémet is. De sajnos az is tény, hogy napjainkban nem becsüljük kellőképpen apánk igyekezetét. Nem bátorítjuk abban, hogy merjen a világ ellen élni, és vállalva összes hibáját, gyengeségét - legyen a szeretetét kimutatni tudó édesapánk. Senki sem szeret benneteket úgy, mint az édesapátok. Felejtsétek el a gyengeségeit, és adjatok hálát azért, hogy Ő van nektek. Én már nem tehetem, de ti most azonnal álljatok fel, és öleljétek meg ŐT! BOLDOG APÁK NAPJÁT APU! (Napi Hírmorzsák)A nevelés a családban kezdődik! Kedves szülők! * Teljes cikk itt!


Szeretnénk Önöket emlékeztetni arra, hogy léteznek olyan szavak, mint a "Jó napot kívánok!", "Kérem", "Köszönöm" és "Elnézést", melyekkel először otthon kell megismerkednie a gyermekeknek. Ugyancsak otthon tanulják meg a gyermekek azt, hogy hogyan kell becsületesnek, pontosnak, szorgalmasnak lenni...

2021.05.31.

ÁRONI ÁLDÁS dallal nagyon boldog szülinapot kívánunk!
Orbán Viktor miniszterelnök úr 1963. május 31-én született Székesfehérvárott.

Édesapja Orbán Győző tsz. agronómus, majd vállalkozó! Édesanyja Sipos Erzsébet, gyógypedagógus. Mindhárom fiuk diplomás. Mindkét részről a nagyszülők gazdálkodók voltak. Az ősök Trianon után települtek át Erdélyből. A família azonos Erdély leghíresebb írójának, Orbán Balázsnak rokonsági ágával! (Forrás: Mikus Márton István)Isten éltesse Magyarország miniszterelnökét! * Teljes cikk itt!
Orbán Viktor ma ünnepli 58. születésnapját


1963. május 31-én született Székesfehérváron, gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte. 1981-ben a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium angol tagozatán érettségizett. Édesapja Orbán Győző (1940) mezőgazdasági üzemmérnök; édesanyja Sípos Erzsébet gyógypedagógus-logopédus. Két testvére van, Orbán Győző (1965) mérnök-közgazdász, vállalkozó és Orbán Áron (1977) vállalkozó, illetve a család nevelte a félárván maradt unokatestvérüket, az újságíró Vitézy Zsófiát (1967) is.

 1983-ban az ELTE ÁJTK hallgatójaként a Jogász Társadalomtudományi Szakkollégium (1988-tól Bibó István Szakkollégium) egyik alapítója. 1987-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szerzett diplomát. 1987-1988-ban szociológus gyakornokként a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében dolgozott.

1989-90-ben az oxfordi Pembroke College-ban tanult. Alapító tagja az 1988. március 30-án megalakult Fidesznek. 1989. június 16-án Nagy Imre miniszterelnök és mártírtársai ravatalánál elmondott beszédével – amelyben szabad választásokat és a szovjet csapatok kivonulását követelte – vált országosan és Európa-szerte ismert politikussá. 1989 nyarán tagja volt az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalócsoportjának.

1990 óta a Magyar Országgyűlés képviselője. 1990-1993 között a Fidesz frakcióvezetője, majd a párt elnöke. 1998-2002 között a Fidesz – Magyar Polgári Párt vezette koalíciós kormány miniszterelnöke. 1999-ben aláírta Magyarország csatlakozási jegyzőkönyvét a NATO-hoz. 2002 októberében az Európai Néppárt alelnökévé választották, mely tisztségét 2012-ig töltötte be. 2003 májusában a Fidesz – Magyar Polgári Párt szövetséggé alakult, melynek elnökévé választották... (pestisracok.hu)
Európában ő az egyetlen miniszterelnök, aki 5 gyermeket nevel Lévai Anikó feleségével.Az unokák az Úr ajándékai, mert szülő voltál.
Orbán Viktor miniszterelnök úr 3 unokájával
Orbán Viktor itt már nagypapa! Rahel lányának a kezében a kis unoka.
Viktor mellett a 99 éves Sipos néni, üknagymama, Mezőtúron élt.
A kép jobb szélén édesanyja, Sipos Erzsébet.
Isten éltesse nagyon sokáig kedves családjával együtt! ÁRONI ÁLDÁS itt!Gratulálunk a második unokához!


2018.09.25.Gratulálunk! Megmutatta legkisebb unokáját Orbán Viktor


A miniszterelnök karjában legkisebb unokája. Orbán Ráhel második gyermeke, a kis Anna Adél szeptember 17-én reggel jött a világra. (pestisracok.hu)
ISTEN TÖRVÉNYÉNEK RENDELTETÉSE
"Isten ezt mondta: Tiszteld apádat és anyádat!"(Máté evangélium 15:4a)
Hogyan segíthet a szülő a gyermekének?


A szülő igen sokat tehet azért, hogy gyermeke hogyan viselkedjen, és mit tegyen, mit ne tegyen. A legnagyobb hatást ő érheti el gyermekénél.

Beszélgessen gyermekével!
* Minden embernek szüksége van arra, hogy beszélgessen másokkal, s őt is meghallgassák!
* A szülő és gyermek közötti beszélgetés igénye alapvető emberi szükséglet!
* A beszélgetések elmaradása siettetheti a gyermeknél a problémák bekövetkezését.
* Ha a beszélgetésekre nincs belső igény vagy lehetőség, akkor a szülő elszigetelődik a gyermektől!

Hallgassa meg a szülő gyermekét!
* A gyermek mondanivalójának meghallgatása alapvető a jó beszédkapcsolat szempontjából!
* A gyermek meghallgatása nem mindig könnyű és egyszerű dolog.
* A szülőnek oda kell figyelnie gyermeke mondandójára.
* Próbálja megérteni gyermeke gondolatait, mondani valójának mélységét.
* Időt kell fordítani a gyermek érzéseinek, cselekedeteinek, terveinek megértésére.
* Lehetőleg ne azonnal kezdjen vitatkozni a szülő a gyermekével.

A legfontosabb, hogy szeresse gyermekét!
Jézus mondja: "...Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és
ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa."
Lukács evangélium 18:16)

Jézus Krisztus a Szabadító, Gyógyító, Megváltó.

HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN - HIT ÉS A VALLÁS

A derék asszony dicsérete
"Ügyel háza népe dolgaira, nem kenyere a semmittevés."
(Példabeszédek 31:27)

2020.04.01.Dr. Herczeg Andrea: Vírusokról, lázról, gyógyszerekről, ajánlások a következő hetekre


A lázat kísérjük, de nem akadályozzuk meg. A lázat időnként érdemes megmérni. Vegyük figyelembe a beteg kéréseit! Legyen mellette valaki. Főzze meg a levest neki valaki. Adjon egy pohár vizet! A vírusoknál csak a szervezet saját erőforrásaira támaszkodhatunk. Ha magas a láza, akkor feltétlen nézzék meg, hogy mi a mellékhatása a lázcsillapítónak, mielőtt elkezdik szedni.

A tudás, a bölcsesség, az ismeret ami a biológiánkat illeti hihetetlen biztonságot ad. Az idősek lételeme, hogy kapcsolatban legyenek. Fontos, hogy tudják, hogy számíthatnak ránk. Tessék összeírni azokat az emlékeket, amelyeket szívesen mesélne el az unokájának, vagy dédunokájának! /Küldjék el ide! MR/

A felnőttek napi kérdései, hogy álljak helyt a munkahelyemen, hogy segítsem a gyerekeimet, az idős hozzátartozóimat. Lesz-e munkám? Fontos lesz az eddigi tapasztalatok összegyűjtése. Hogy éltük túl eddig a nehézségeket? Az ember létünk erőforrásait föl tudjuk mutatni magunkból. Az ember, mint fizikai élőlény nagyon tökéletesre van tervezve...
László Attila: Anya csak egy lehet dala itt!


Anyám, ne sírj, hogy távol vagyok. Hidd el, hogy én is csak rád gondolok.
Mama, ha kell én veled leszek, hisz anyám csak egy lehet.
Mama, ha kell én veled leszek, hisz hálás vagyok neked.Magyarországon a gyermek az első! Babaváró támogatás
Családvédelmi akcióterv friss híreit itt olvashatjuk


2020.01.17.Novák Katalin: Az Egyesült Államok szerint Magyarország tölti be a vezető szerepet a családpolitika területén


A magyar családpolitikát érdeklődés és elismerés övezi Washingtonban – jelentette ki az MTI-nek csütörtökön Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára, aki Alex Azar amerikai emberierőforrás- és egészségügy-miniszter meghívására látogatott Washingtonba.

Novák Katalin megbeszéléseket folytatott Alex Azarral, kongresszusi politikusokkal, kormányzati tisztségviselőkkel, és egy családpolitikáról rendezett nemzetközi tanácskozáson előadást tartott a magyar családpolitikáról. Részletesen tájékoztatta például a babaváró támogatásról, a gyed-extráról, a csokról, vagy a nagyszülői gyedről az amerikai kormányzati tisztségviselőket, családpolitikával foglalkozó szakembereket és nagyköveteket... A csütörtöki washingtoni tanácskozáson részt vevő országok jelezték: szintén csatlakoznának a Partnerség a Családokért kezdeményezéshez. (MTI)

2020.01.17.Nagylelkű állam, megalázó nagyvállalatok
Továbbra sem divat az apabarát munkahely, de a tokiói kormány minisztere példát mutat.
Orbán Viktor videója: Váratlan látogatás Lukács Ernőnél és "szűk" családjánál


A húszgyermekes milliárdosként ismert, tolnaszigeti kastélyában élő Lukács Ernőhöz és családjához tért be Orbán Viktor hazafelé a kémesi kihelyezett kormányülésről. A látogatásról készült videót kirakták a miniszterelnök Facebook-oldalára. A család, ahova a kormányfő betoppant, nem ismeretlen a közvélemény előtt. Az elmúlt években több újságban és a köztévében is szerepelt a húszgyermekes házaspár.

Lukácsék egy sajátos gazdasági rendszert építettek ki, csak magukra számítanak, amit megesznek, megtermelik. Ami fölösleg eladják. A családban mindenkit munkára fognak. Lukács Ernő életreceptje szerint a gazdaasszony elvisz 100 tojást a boltba, eladja, mert a tikok tojnak, azt meg se lehet állítani. A férje megeteti az anyadisznót a 14 malaccal, meg a három hízót, meg a három bikát és milliomos mindenki. Ennyire egyszerű. Csak egy picit a feltételt kell megteremteni. Meg egy nagyon-nagyon pici segítség kéne. És eltűnne a vidéknek a munkanélküli rétege.

A Lukács-család 33 évig élt tanyán úgy, hogy abból tizenhat évig nem volt villanyuk. Később piszkálta őket az adóhivatal meg a vámhivatal, hihetetlen összegű, több millió forintos bírságokat kaptak, amelyekről később, a befizetés után mondta ki a bíróság, hogy jogtalanok voltak. Mindegyik gyerek leérettségizett, a fiúk a földeken dolgoznak, a lányok mind szakmát tanultak ki. Van köztük cukrász, szűcs, varrónő, virágkötő, fodrász, kozmetikus. A fiúk közül egyik sem lett miniszter, az apjukat követve az állattenyésztést, földművelést választották. (24.hu)

Beszélgetés a 20 gyermeket felnevelő Lukács Ernőékkel * Teljes cikk itt!

Példaértékű családot láthatunk a képen!!! Lukács Ernő, aki negyvenöt éve hűséges feleségéhez, húsz gyermeke van, albérletből költözött tanyára, ahol valóságos munkával gazdagodott meg, életében nincsenek sötét titkok, nem népszerű, és a média által nem ünnepelt személyiség. A feleség: "Juci néni: - Nemcsak az enyém az érdem, de az biztos, hogy a nőnek ott kell állnia a férje mellett, és segítenie, mert anélkül nem megy. Huszonegytől negyvenhat éves koromig mindig terhes voltam, és volt, hogy nekem kellett ellátni tizenhat marhát egyedül. Városi létemre nem voltam olyan ijedős csaj. Igazi vadnyugati életünk volt...." (www.hetek.hu)Jurák Kata: Anyává kell válnod, ez a küldetésed


Tudjátok, van, akinek rögtön sikerül teherbe esnie, míg más éveket vár a gyermekáldásra. Nekem mindkét gyerekem hosszú évek, sok, végigsírt éjszaka után született meg, mindkettőt csodaként éltem meg. Hat terhességből kettő született meg... Rengeteg fájdalom és gyász kísérte ezeket az éveket. Persze ezt amúgy belül tudod, érzed: anyává kell válnod, ez a küldetésed. Görcsösen akartam először egy fiút, harcosért imádkoztam, olyanért, aki megvédi a gyengébbeket, és aki szereti Istent annyira, hogy az Ő harcosává váljon, a jóért küzdjön, szálljon szembe az igazságtalansággal, gonoszsággal. A nevét is így választottam. A Dominik azt jelenti: az Úrhoz tartozik.

Aztán, amikor végre megszületett az azóta Védelmezőmmé cseperedett Domi, akkor kislányért is elkezdtem imádkozni, mert szerettem volna nagyon egy kis hercegnőt, egy csodaszépet, kedveset, akit a jelleme varázsol gyönyörűvé. Rá öt évet vártam. Öt év alatt volt többször terhességem, az utolsóba majdnem belehaltam. Azt mondták, ne akarjak többet babát, ott van a fiam, legyen elég. De éreztem, hogy nem adhatom fel, mert valaki még útra akar válni belőlem, azt is éreztem, hogy ez az angyalka már vár arra, hogy megszülethessen. Annyira tudtam 2007. december 2-án, amikor meghalt egy kisbaba bennem, hogy egy év múlva ott leszek ismét a kórházban, de akkor azért, hogy egy egészséges kislánynak adhassak életet... Egy nő tudja, egyszerűen érzi, hogy még vannak emberek, akiknek életet kell adnia...és dacolva mindennel, a lehetetlennel is, de megteszi.

Igen, a gyerekeiért az ember nem ismer lehetetlent. Én is elmentem újra a Dévai Klinikára (egy lombikbébi centrumba), ahol egy hónap után már várandós is voltam Kinccsel. 2008.12.03-án Isten megadta őt nekem és olyannak adta meg, amilyenért imádkoztam. Csodálatosat alkotott... Talán ezért is kötődöm hozzájuk minden idegszálammal...mert annyira vártam rájuk és mert annyira tudtam, hogy nekünk egy családdá kell válnunk.. És mert ezek a kötelékek eltéphetetlenek. Csak ők számítanak. Semmi más.

Isten éltessen nagyon sokáig kedves családoddal együtt! ÁRONI ÁLDÁS itt!

Jurák Kata: "Kérlek Uram, hogy áldd meg azokat, akiket szeretek.

Áldd meg a családomat, barátaimat, ismerőseimet. Kérlek, hogy oltalmazd őket, és védelmezd meg a hazámat. Hálát adok Istenem az életükért, kérlek, hogy Áron minden áldása szálljon rájuk, és legyenek áldottak bárhová mennek. Ámen.
Az én szüleim nem milliomosok, és semmi sem ment könnyen nekik az életben. Mindenért megküzdöttek, a lakásért, autóért, hétvégi házért…és egymásért is. Az én szüleim felneveltek becsülettel négy gyereket. Több műszakban dolgoztak, minden plusz munkát elvállaltak... és minden évben kitakarékoskodták, hogy elmehessen a család nyaralni, és minden hétvégén kirándultunk.
Esténként társasoztunk és mindig olvastak esti mesét nekünk. Nem tudták a legdrágább holmikat megvásárolni, de mindig szép ruhában jártunk. És valahogy nem is éreztük szükségét annak, hogy nekünk is menő, márkás dolgaink legyenek, mert tudjátok, sokkal fontosabbat kaptunk tőlük: a szeretetüket, ragaszkodásukat.
És megtanítottak bennünket arra, hogy a család mindig összezár és megvéd, ha bajban vagy. Egyszerűen ott vannak. És azt hiszem, a legnagyobb kincset hagyják örökül, amit csak lehet: igaz, becsületes emberként élnek egy olyan világban, ahol oly sok minden embertelen."

2019.12.07.Novák Katalint a Nemzetközi Női Demokrata Unió alelnökévé választották


A washingtoni Ronald Reagan központban megtartott konferencián az egyik beszédet Novák Katalin tartotta. A magyar családpolitikáról, e politika céljairól és eszközeiről, a támogatási rendszerről beszélt. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormányzat célja nem az, hogy a családok pénzért vállaljanak gyermeket, hanem az, hogy ne kelljen anyagi gondok miatt lemondaniuk a gyermekvállalásról. "Azt szeretnénk, hogy a nőknek legyen módjuk a választásra, és a kívánt karrierről akkor se mondjanak le, ha közben gyermeket nevelnek. Ennek akarjuk biztosítani a lehetőségeit" – fogalmazott.
A konferencia pénteki napján a politikusok új vezetőséget választottak a szervezet női tagozatában, a Nemzetközi Női Demokrata Unióban (IWDU). Laura de Esteban spanyol politikust, volt európai parlamenti képviselőt elnökké, Novák Katalint pedig – öt másik politikusnővel együtt – alelnökké választották. Az IWDU a konzervatív, jobbközép politikai irányultságú nőknek nyújt fórumot. A szervezet a szabadság, az igazságosság, az emberi jogok és a demokrácia elkötelezett híve, és tagjainak meggyőződése szerint a nőknek kulcsszerepük van ezen értékek megvalósításában, illetve megőrzésében – fogalmazták meg alapelveiket.
Alelnökké választása után Novák Katalin az MTI-nek Washingtonban elmondta: a siker a Fideszé is, hiszen a magyar kormánypárt "nagyon nagyra becsült tagja a szervezetnek, adnak a szavára". (magyarnemzet.hu)Császár Mónika és Balczó András olimpiai bajnok házaspárPéldamutató életet élő, 12 gyermeket nevelő Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó életéről itt olvashatsz!
BALCZÓ ANDRÁS előadásokat tart: "Miért vagyunk a világon?
Van-e rá megoldás? Van-e értelme az életnek?"


Szögek a kerítésbenVolt egyszer egy nagyon rossz természettel megáldott fiú. Az apja adott neki egy zsák szöget, és azt mondta neki, verjen be egyet a kert kerítésébe minden alkalommal, mikor elveszti a türelmét és összevesz valakivel. A következő hetekben megtanult uralkodni az indulatain, és a bevert szögek száma napról napra csökkent. Rájött arra, hogy sokkal egyszerűbb uralkodni az indulatain, mint beverni a szögeket a kerítésbe. Végre elérkezett az a nap is, mikor a fiúnak egy szöget sem kellett bevernie a kerítésbe.
Ekkor odament az apjához, és elújságolta neki, hogy aznap egy árva szöget sem kellett beverni. Az apja azt mondta neki, hogy ezentúl húzzon ki minden nap egy szöget, amikor nem veszíti el a türelmét, és nem veszekszik senkivel sem. Teltek a napok, s a fiú végre azt mondhatta az apjának, hogy kihúzta az összes szöget a kerítésből. Az apa ekkor odavitte a fiát a kerítéshez, és ezt mondta neki:
- Fiam, szépen viselkedtél, de nézd csak, mennyi lyuk van a kerítésben. Soha többet nem lesz már olyan, mint régen volt. Ha veszekszel, összeveszel valakivel, és valami csúnyát mondasz neki, megsebzed. Egy ugyanolyan sebet hagysz benne, mint ezek a lyukak itt. A szóbeli, verbális sértés ugyanakkora fájdalmat okozhat, mint a testi, fizikai.
- Kérlek, bocsásd meg nekem azokat a lyukakat, amiket a kerítésedben hagytam.Vagyis ha az emberek szeretetet és reményt kapnak, az elképesztő dolgokra sarkallhatja őket. A Példabeszédek írója ezt így fogalmazza meg: "Lépes méz a kedves beszéd: édes a léleknek és gyógyulás a testnek." (Példabeszédek 16:24) Vagyis a mai pszichológia és pedagógia semmi újat nem mond, amikor megállapítja, hogy a lelki bajok beszélgetéssel feltárhatók, és dicsérettel az emberek jobb teljesítményre ösztönözhetők. Sokszor valóban igaz, hogy ha a lélek egészséges, a test is meggyógyul és fordítva: a beteg, sérült lélek a testet is megbetegíti. Tehát a mi beszédünk lelket felüdítő, sebeket bekötöző és gyógyító legyen.
Felmerül a kérdés: milyen a mi beszédünk? Építőek vagy rombolóak a szavaink? Hogy érzik magukat, akik a közelünkben vannak: vajon kicsinek és jelentéktelennek, vagy felismerik saját értékeiket és azt, hogy mivé válhatnak? Először is fontos tudni, milyen ne legyen a keresztyén ember beszédmódja! Keresztyén emberként árulkodik rólunk a beszédmódunk - a stílus maga az ember. A cselekedetek mellett a beszédünkkel tudunk leginkább bizonyságot tenni. Ezt nemcsak közvetlenül tehetjük, hogy a feltámadt Urat hirdetjük, sokkal inkább akkor látszik meg, ki a mi Urunk, amikor másról beszélünk. Egy társaságban fontos, hogy Krisztus szeretetét, szelídségét, bölcsességét tükrözik-e szavaink, vagy inkább mi is beleolvadunk a világi környezetbe. Jakab apostol nem hiába szentel levelében majdnem egy teljes fejezetet a nyelv bűneinek.Fontos odafigyelnünk arra, hogy nemcsak a szóhasználatunk minősít bennünket, hanem a témaválasztásunk is! Beszédünk tehát legyen kedves a léleknek és gyógyulás a testnek! Ez úgy valósulhat meg, ha szavaink szeretetet, kedvességet, reményt közvetítenek. Persze magunktól erre nem vagyunk képesek! Isten Szent Szelleme vezet rá a helyes ösvényre. Ha Krisztus lelkülete van bennünk, akkor irgalmasság és kedvesség szól általunk az emberekhez. Gépiessé vált világunk megtépázott embere ki van éhezve a jó szóra, sajog a lelkük, halálfélelmük van és nem tudják, hogy hová vezet útjuk. Nagyobb szükségük van a Krisztus szeretetét továbbadni tudó szóra, mint egy falat kenyérre. A beszédben élet és halál van - attól függ, ki beszél általunk.
Imádkozzunk, hogy lehessünk mindig Jézus Krisztus szócsöve, mert a kedves és gyógyító beszéd attól válik igazán kedvessé és gyógyítóvá a sebzett lélek számára, ha nem mi mondjuk már, hanem Isten beszél általunk. A Krisztus beszéde lakjék bennünk gazdagon, hogy tovább tudjuk ezt a gazdagságot adni a szeretetre éhező világnak. (Beküldte:zpe)CSALÁDI ÖRÖMÖK - 4 KISBABA KACAGÁSA

Nem csak anyának lenni jó, hanem apának is!
Ő készíti a felvételt, és nevetteti meg a családot.

Svájci megoldás a munkára neveléshez


Most már értem, miért nem mennek a romák Svájcba - csak Kanadába, Franciaországba, Dániába... Hat napos tanulmányi útról tértem haza, Svájcból. Ott is rengeteg a roma, de ott azt látjátok, hogy keményen dolgoznak, mint ahogy azt nekem két hotel tulajdonosa /Renáta/ mondta:
Következő motivációjuk van:
- munkanélküli segélyt csupán öt megszakítás nélkül ledolgozott év után kapnak.
- ha a felkínált munkát elutasítják, semmilyen támogatást nem kapnak.
- ha a munkát saját hibájuk miatt vesztik el - alkoholt fogyasztanak a munkahelyen, akkor támogatást nem kapnak.
- ha a községi lakást vagy az állami tulajdont megkárosítják, akkor ki kell fizetniük a javítást vagy leülni börtönben és ott dolgozni, míg ki nem fizeti az adósságát.
Érthetetlen számomra, hogy senki sem kritizálja Svájcot, hogy nem akarják munka nélkül etetni a hátrányos helyzetűeket. És Európában senki sem beszél svájci rasszizmusról...(Olvasóink írták)


2017.11.23."Év családja" Gratulálunk! Giricz László és Kocsis Angéla 12 gyermekükkel!


Csongrád Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben "Év családja" kitüntető címet adományozta Giricz László és felesége, Kocsis Angéla családja számára. A tizenkét gyermeket nevelő nagycsalád tudatosan, örömmel választotta lakóhelyül Csongrádot – még négy gyermekkel, a 2000-es évek elején. Azóta otthonuknak tekintik a várost, amelynek közösségi életébe tevékenyen bekapcsolódtak. Az édesapa, László a Csongrádi Baptista Gyülekezet vezetője, informatikusként dolgozik a szomszéd városban. Az édesanya, Angéla ápolónő, GYED-en lévő családanya.
Mindegyik gyermeküket példa értékűen nevelik, a 9 fiút és a 3 leányt. Életük vezérfonalának tartják a Bibliát, a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatot, melyet a mai környezetben igyekeznek megélni. Tizenkét gyermekük közül a legidősebb Országos Elsősegélynyújtó- és Batsányi Díjasként kezdte meg egyetemi tanulmányait. A kamaszkorúak közül ketten a Batsányi János Gimnázium, egy pedig a Sághy Mihály Szakgimnázium diákjai. Az általános iskoláskorúak városunk különböző iskoláiba, az óvodáskorúak az otthonukhoz közel eső óvodába járnak. A legfiatalabb mindössze másféléves.
A szülők az iskolai munkaközösségek munkájából is kiveszik részüket. Az iskolás gyerekek szinte mindegyike sportol, zenét tanul – és nem is akármilyen eredményességgel. Vannak közöttük korosztályuk legjobbjai közé tartozó kerékpárosok, sikeres duatlonos, triatlonos, de legtöbben az evezős sport megmérettetésein szereznek érmeket. Egyéni zenei díjaikat is nyertek már jónéhányan, emellett városi, testvérvárosi, kamarazenekari rendezvényeken is megmutatkozott tehetségük. Édesanyjuk nagy szeretettel, gondoskodással neveli őket. Tiszteletet érdemel az, amilyen odaadással, vidáman tölti be ezt a szép, és csak nagyon kevesek által felvállalt élethivatást.
A város közösségi életét, a kevesek összefogásával kialakított Új Bárka Keresztyén Közösségi Házban tartott rendezvények színesítik, ahová nemcsak a baptista felekezetű emberek járnak szívesen, hanem más hitű, de melegségre, beszélgetésre vágyó embereket is mindig örömmel fogadnak. László szolgálatával sokak életét, lelki útját igyekszik segíteni. Nyitottak más felekezetek felé is, és szívesen vesznek részt ökumenikus programokban, civil és kulturális rendezvényeken is. Már évek óta lelkes szervezői a minden év februárjában megrendezésre kerülő "Házasság Hete" csongrádi programsorozatnak, amely kapcsolódik a városi és egyházi programokhoz. A lakóhelyük közelében élő kisebbségre is odafigyelnek, nyitottak feléjük, lehetőség szerint segítik őket. (csongrad.hu)
Nősülni kellene a 25 év feletti férfiaknak az alkalmi párkapcsolat helyett, és utódokról gondoskodni!!! A gyermek születésének csodája videón! Egy újszülött baba első napja csodálatos videó!
2018 a családok éve lesz


A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet. 


Örömében megkönnyezte anyukája énekét a baba!


AZ USZKAI ROMA PÉLDA * MINTAFALUA roma "Zozo" bizonyságtétele Jézus Krisztusról 16 percben
Hogyan változott meg az élete Zozonak?


"És igyekezzetek a városnak jólétén, ...és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek. (Jeremiás 29:7)
Kölcsey Ferenc:"HASS, ALKOSS, GYARAPÍTS: S A HAZA FÉNYRE DERÜL!


"Hallgass, fiam, apád intésére, és ne hagyd el anyád tanítását..." (Péld 1:8)

"Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre
és jó cselekedetre buzdítsuk." (Zsid 10:24)


FIDESZ aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés mellett már az interneten is!

"Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik,
akkor sem tér el attól!" (Péld 22:6)


A derék asszony dicsérete: "Ügyel háza népe dolgaira, nem kenyere a semmittevés." (Péld 31:27)

2016.05.01.Életmentő hagyomány a keresztény házasság, a család


Orbán Viktor szerint a kereszténység olyan hagyomány, amelyet tiszteletben kell tartani, mert nélküle "nem éltük volna túl az elmúlt ezer évet".
"Úgy véljük, hogy egy nemzet alapja a család, és ezt védeni kell. Világossá tesszük azt, hogy csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot."
A Polgári törvénykönyv szerint a homoszexuálisok "csinálhatnak, amit akarnak, de nem köthetnek az állam által elismert házasságot" - mondta a miniszterelnök.
"Egy alma nem kérheti azt, hogy hívják körtének. Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik. Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat" - mondta Orbán az interjúban. (atv.hu)2013.10.20.
Ukrajnában megdőlt az országos rekord!
Világra hozta 21. gyermekét egy 43 éves anyuka!


Ukrajnában a napokban hozta világra 21. gyermekét egy anya, aki ezzel országos rekordot döntött. Ukrán médiajelentések szerint a 43 éves anya, Leonora Namenyi a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében lévő Osztricja településen él népes családjával. 46 éves férje, Janos Namenyi elképzelhetőnek tatja, hogy az újszülött nem az utolsó gyermekük. "Amennyi gyermeket az Isten ad, annyink lesz" - jelentette ki. A sokgyermekes anya huszonegyedikként született fiával bekerült az ukrán rekordok könyvébe. Legidősebb négy gyermeke már saját családjával külön háztartásban él, a többi 17 viszont még a szülői házban. Az ukrán társadalom elöregedőben van, a jelenleg mintegy 45,5 milliós lakosság lélekszáma évről évre csökken. Viktor Janukovics elnök idén májusban "Hős Anya" címmel tüntetett ki ötezer anyát, aki öt vagy több saját vagy örökbefogadott gyermeket nevel. (MTI/femcafe.hu)

Magyarország eurorealistaBen Stein üzenete a CBS rádió vasárnapi kommentárjábanÚgy tűnik, a Fehér Ház a karácsonyfát "ünnepi fá"-nak nevezte, ebben az évben első alkalommal, amely tény arra késztette a CBS műsorvezetőjét, Ben Steint, hogy az alábbiakat írja meg - melyeket szeretnék megosztani veletek. Úgy gondolom, ezek a gondolatok ugyanúgy érvényesek sok más országra, mint Amerikára...

Az alábbiakat Ben Stein írta és olvasta fel a CBS rádió vasárnapi kommentárjában.

Bevallom: Zsidó vagyok és mindegyik ősöm zsidó volt. És engem nem zavar egy csöppet sem, ha az emberek ezeket a gyönyörűen kivilágított, feldíszített fákat karácsonyfának nevezik. Nem érzem magam fenyegetve. Nem érzem, hogy meg lennék különböztetve. Ezek a fák azok, amik: karácsonyfák. S egyáltalán nem zavar, amikor az emberek 'Boldog karácsonyt!' kívánnak nekem. Nem gondolom, hogy megaláznának, vagy gettóba akarnának csukni. A tény az, hogy valamiképpen kedvelem is. Azt bizonyítja nekem, hogy mi mindannyian testvérek vagyunk, akik együtt ünnepeljük az évnek ezt a boldog időszakát. S egyáltalán nem zavar az sem, hogy egy jászoljelenet van felállítva az egyik forgalmas útkeresztezésben, közel a tengerparti házamhoz, Malibu-ban. Ha az emberek egy betlehemet akarnak, az ugyanúgy rendben van számomra, mint a Menorah néhány száz yardnyira arrébb. Nem szeretem, ha piszkálnak amiatt, hogy zsidó vagyok, és ugyanúgy nem gondolom, hogy a keresztények kedvelik, ha piszkálják őket azért, mert keresztények. Gondolom, az istenhívők belefáradtak és belebetegedtek a piszkálások időszakaiba. Fogalmam sincs, honnét származik az ötlet, miután Amerika kifejezetten ateista ország. Nem található az Alkotmányban, és nem szeretem, ha le akarják nyomatni a torkomon.
Vagy akár kifejezhetem másképp is: honnét jött az ötlet, miszerint imádnunk kell a hírességeket, de tilos Istent imádnunk? Lehet, hogy ez is annak a jele, hogy öregszem. Viszont vagyunk egy csomóan, akik elgondolkodnak azon, honnan jönnek ezek a hírességek, s hova lett az az Amerika, amit mi ismertünk. Annak fényében, hogy mennyi viccet küldünk egymásnak, hogy megnevettessen, ez egy kissé különböző: Ez nem szándékozik viccnek lenni; ez nem vidám, ez elgondolkodtat.

"Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz." (Zsid 13:8)A kép bal oldalán egy hívő családfőt látunk, aki meghalt a kórházban.
A hívők bementek hozzá, és a Biblia szerint imádkoztak
a halottért, az Úr újra életre keltette!9 gyereket nevelő Prof. Dr. Tapolyai Mihály: Az abortusz kérdés

Paul Washer: Mit jelent szeretni valakit?12 gyereket nevelő Balczó András életéről itt olvashatsz.OLVASÓINK ÍRJÁK

Sajnos aktív sportoló koromban nem sikerült Balczó Andrást személyesen megismernem. Eredményei, sikerei viszont lenyűgöztek és bámulatba ejtettek. 1971-óta külföldön élek, és meglepődve vettem tudomásul, hogy a volt sporttársam a Bp. Postásban, az akkori kis tornászlány, Császár Mónika e nagy sportember felesége lett.

Kívánok mindkettöjüknek és az egész Balczó családnak jó egészséget, sok boldogságot!
Tisztelettel: Laszczik Elemér

"Ők azok az emberek, akikben nem csalódtam soha, akiknek a házasságuk, családi életük, a gyerekek következetes nevelése nagy példa lehet sokak számára. Végignéztem, végigéltem a harcaikat, a lelki fejlődésüket az évtizedek alatt. Nagyon erős jellemre nevelték a gyerekeket. 1960-ban Rómában volt az olimpia, és Bandi már ott volt. Felesége, sz. Császár Mónika meg a 1972-es müncheni olimpián volt tornász csapatban bronz érmes, és így a feleséget is meghívták. Az olaszok minden olimpikont meghívtak most, aki 50 évvel ezelőtt olimpiai bajnok volt Rómában. Az Úr áldja meg ezt a szép nagy családot! S. G."

Kósa Ferenc: KÜLDETÉS, portréfilm Balczó AndrásrólSZABADULÁSOK HITELES TÖRTÉNETE
REHABILITÁCIÓS OTTHONOK


A KÁBÍTÓSZER-FOGYASZTÁS TÜNETEI KÉRDEZD MEG ALÍZT!ÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN
VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKZimányi József prédikációi
Mátrainé F. Irma írásai Gazdag István tanításai

22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!Vissza az oldal elejére!
Vissza a menüre!