HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő


"Ha olyanok nem lesztek, mint a gyermekek..." Gyermek kacagása


Nagyon felüdítő hallani egy gyermeki kacagást!
Az unokák Isten ajándékai jutalmul, hogy szülő voltál!2024.05.31.Isten éltesse Magyarország miniszterelnökét!
Gratulálunk! Orbán Viktor ma ünnepli 61. születésnapját
ÁRONI ÁLDÁS dallal nagyon boldog szülinapot kívánunk!


Orbán Viktor miniszterelnök úr 1963. május 31-én született Székesfehérvárott. Édesapja Orbán Győző tsz. agronómus, majd vállalkozó! Édesanyja Sipos Erzsébet, gyógypedagógus. Mindhárom fiuk diplomás. Mindkét részről a nagyszülők gazdálkodók voltak. Az ősök Trianon után települtek át Erdélyből. A família azonos Erdély leghíresebb írójának, Orbán Balázsnak rokonsági ágával! (Forrás: Mikus Márton István)Isten éltesse Magyarország miniszterelnökét! * Teljes cikk itt!


1963. május 31-én született Székesfehérváron, gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte. 1981-ben a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium angol tagozatán érettségizett. Édesapja Orbán Győző (1940) mezőgazdasági üzemmérnök; édesanyja Sípos Erzsébet gyógypedagógus-logopédus. Két testvére van, Orbán Győző (1965) mérnök-közgazdász, vállalkozó és Orbán Áron (1977) vállalkozó, illetve a család nevelte a félárván maradt unokatestvérüket, az újságíró Vitézy Zsófiát (1967) is.

 1983-ban az ELTE ÁJTK hallgatójaként a Jogász Társadalomtudományi Szakkollégium (1988-tól Bibó István Szakkollégium) egyik alapítója. 1987-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szerzett diplomát. 1987-1988-ban szociológus gyakornokként a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében dolgozott.

1989-90-ben az oxfordi Pembroke College-ban tanult. Alapító tagja az 1988. március 30-án megalakult Fidesznek. 1989. június 16-án Nagy Imre miniszterelnök és mártírtársai ravatalánál elmondott beszédével - amelyben szabad választásokat és a szovjet csapatok kivonulását követelte - vált országosan és Európa-szerte ismert politikussá. 1989 nyarán tagja volt az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalócsoportjának.

1990 óta a Magyar Országgyűlés képviselője. 1990-1993 között a Fidesz frakcióvezetője, majd a párt elnöke. 1998-2002 között a Fidesz - Magyar Polgári Párt vezette koalíciós kormány miniszterelnöke. 1999-ben aláírta Magyarország csatlakozási jegyzőkönyvét a NATO-hoz. 2002 októberében az Európai Néppárt alelnökévé választották, mely tisztségét 2012-ig töltötte be. 2003 májusában a Fidesz - Magyar Polgári Párt szövetséggé alakult, melynek elnökévé választották... (pestisracok.hu)
Európában ő az egyetlen miniszterelnök, aki 5 gyermeket nevel Lévai Anikó feleségével.Az unokák az Úr ajándékai, mert szülő voltál.
Orbán Viktor miniszterelnök úr 3 unokájával
Orbán Viktor itt már nagypapa! Rahel lányának a kezében a kis unoka.
Viktor mellett a 99 éves Sipos néni, üknagymama, Mezőtúron élt.
A kép jobb szélén édesanyja, Sipos Erzsébet.
Isten éltesse nagyon sokáig kedves családjával együtt! ÁRONI ÁLDÁS itt!Gratulálunk a második unokához!


2018.09.25.Gratulálunk! Megmutatta legkisebb unokáját Orbán Viktor


A miniszterelnök karjában legkisebb unokája. Orbán Ráhel második gyermeke, a kis Anna Adél szeptember 17-én reggel jött a világra. (pestisracok.hu)
Orbán Viktor videója: Váratlan látogatás Lukács Ernőnél és "szűk" családjánál


A húszgyermekes milliárdosként ismert, tolnaszigeti kastélyában élő Lukács Ernőhöz és családjához tért be Orbán Viktor hazafelé a kémesi kihelyezett kormányülésről. A látogatásról készült videót kirakták a miniszterelnök Facebook-oldalára. A család, ahova a kormányfő betoppant, nem ismeretlen a közvélemény előtt. Az elmúlt években több újságban és a köztévében is szerepelt a húszgyermekes házaspár.

Lukácsék egy sajátos gazdasági rendszert építettek ki, csak magukra számítanak, amit megesznek, megtermelik. Ami fölösleg eladják. A családban mindenkit munkára fognak. Lukács Ernő életreceptje szerint a gazdaasszony elvisz 100 tojást a boltba, eladja, mert a tikok tojnak, azt meg se lehet állítani. A férje megeteti az anyadisznót a 14 malaccal, meg a három hízót, meg a három bikát és milliomos mindenki. Ennyire egyszerű. Csak egy picit a feltételt kell megteremteni. Meg egy nagyon-nagyon pici segítség kéne. És eltűnne a vidéknek a munkanélküli rétege.

A Lukács-család 33 évig élt tanyán úgy, hogy abból tizenhat évig nem volt villanyuk. Később piszkálta őket az adóhivatal meg a vámhivatal, hihetetlen összegű, több millió forintos bírságokat kaptak, amelyekről később, a befizetés után mondta ki a bíróság, hogy jogtalanok voltak. Mindegyik gyerek leérettségizett, a fiúk a földeken dolgoznak, a lányok mind szakmát tanultak ki. Van köztük cukrász, szűcs, varrónő, virágkötő, fodrász, kozmetikus. A fiúk közül egyik sem lett miniszter, az apjukat követve az állattenyésztést, földművelést választották. (24.hu)

Beszélgetés a 20 gyermeket felnevelő Lukács Ernőékkel * Teljes cikk itt!

Példaértékű családot láthatunk a képen!!! Lukács Ernő, aki negyvenöt éve hűséges feleségéhez, húsz gyermeke van, albérletből költözött tanyára, ahol valóságos munkával gazdagodott meg, életében nincsenek sötét titkok, nem népszerű, és a média által nem ünnepelt személyiség. A feleség: "Juci néni: - Nemcsak az enyém az érdem, de az biztos, hogy a nőnek ott kell állnia a férje mellett, és segítenie, mert anélkül nem megy. Huszonegytől negyvenhat éves koromig mindig terhes voltam, és volt, hogy nekem kellett ellátni tizenhat marhát egyedül. Városi létemre nem voltam olyan ijedős csaj. Igazi vadnyugati életünk volt...." (www.hetek.hu)Malek Andrea - Ringató (2012)


zene-szöveg: Malek Andrea hangszerelés: Malek Miklós
album: Korpás Éva & Malek Andrea
"Az ördögfióka és a tündér" 2012, Gryllus kiadóLEGJOBB altatási módszer újszülötteknek!


Tanácsok, segítség szülőknekLászló Attila: Anya csak egy lehet dala itt!


Anyám, ne sírj, hogy távol vagyok. Hidd el, hogy én is csak rád gondolok.
Mama, ha kell én veled leszek, hisz anyám csak egy lehet.
Mama, ha kell én veled leszek, hisz hálás vagyok neked.A nevelés a családban kezdődik! Kedves szülők! * Teljes cikk itt!


Szeretnénk Önöket emlékeztetni arra, hogy léteznek olyan szavak, mint a "Jó napot kívánok!", "Kérem", "Köszönöm" és "Elnézést", melyekkel először otthon kell megismerkednie a gyermekeknek. Ugyancsak otthon tanulják meg a gyermekek azt, hogy hogyan kell becsületesnek, pontosnak, szorgalmasnak lenni...

2020.04.01.Dr. Herczeg Andrea: Vírusokról, lázról, gyógyszerekről, ajánlások a következő hetekre


A lázat kísérjük, de nem akadályozzuk meg. A lázat időnként érdemes megmérni. Vegyük figyelembe a beteg kéréseit! Legyen mellette valaki. Főzze meg a levest neki valaki. Adjon egy pohár vizet! A vírusoknál csak a szervezet saját erőforrásaira támaszkodhatunk. Ha magas a láza, akkor feltétlen nézzék meg, hogy mi a mellékhatása a lázcsillapítónak, mielőtt elkezdik szedni.

A tudás, a bölcsesség, az ismeret ami a biológiánkat illeti hihetetlen biztonságot ad. Az idősek lételeme, hogy kapcsolatban legyenek. Fontos, hogy tudják, hogy számíthatnak ránk. Tessék összeírni azokat az emlékeket, amelyeket szívesen mesélne el az unokájának, vagy dédunokájának! /Küldjék el ide! MR/

A felnőttek napi kérdései, hogy álljak helyt a munkahelyemen, hogy segítsem a gyerekeimet, az idős hozzátartozóimat. Lesz-e munkám? Fontos lesz az eddigi tapasztalatok összegyűjtése. Hogy éltük túl eddig a nehézségeket? Az ember létünk erőforrásait föl tudjuk mutatni magunkból. Az ember, mint fizikai élőlény nagyon tökéletesre van tervezve...
Jurák Kata: "Kérlek Uram, hogy áldd meg azokat, akiket szeretek.


Áldd meg a családomat, barátaimat, ismerőseimet. Kérlek, hogy oltalmazd őket, és védelmezd meg a hazámat. Hálát adok Istenem az életükért, kérlek, hogy Áron minden áldása szálljon rájuk, és legyenek áldottak bárhová mennek. Ámen.
Az én szüleim nem milliomosok, és semmi sem ment könnyen nekik az életben. Mindenért megküzdöttek, a lakásért, autóért, hétvégi házért…és egymásért is. Az én szüleim felneveltek becsülettel négy gyereket. Több műszakban dolgoztak, minden plusz munkát elvállaltak... és minden évben kitakarékoskodták, hogy elmehessen a család nyaralni, és minden hétvégén kirándultunk.
Esténként társasoztunk és mindig olvastak esti mesét nekünk. Nem tudták a legdrágább holmikat megvásárolni, de mindig szép ruhában jártunk. És valahogy nem is éreztük szükségét annak, hogy nekünk is menő, márkás dolgaink legyenek, mert tudjátok, sokkal fontosabbat kaptunk tőlük: a szeretetüket, ragaszkodásukat.
És megtanítottak bennünket arra, hogy a család mindig összezár és megvéd, ha bajban vagy. Egyszerűen ott vannak. És azt hiszem, a legnagyobb kincset hagyják örökül, amit csak lehet: igaz, becsületes emberként élnek egy olyan világban, ahol oly sok minden embertelen."Egy onkológus doktornő mindennapjai: Dr. Hódi Veronika
"Ne félj, csak higgy!" (Mk 5:36b)


Hogyan telnek egy onkológus doktornő mindennapjai, aki a hívatása mellett igyekszik feleség és három kamasz édesanyja lenni? Hogyan történt, hogy az orvosi pályán pont azt a területet választotta, ahol talán a legtöbb fájdalommal, veszteséggel szemebesül naponként? Honnan van az erő folyton újra kezdeni, gyógyítani, kezelni, ha kell vigasztalni, bátorítani? Mit segít a hit, amelyet ott őriz a szívében, és amely hitet naponként képviseli betegei és munkatársai között? Ezekről és sok minden másról beszélgetünk a Szombathelyen élő Dr. Hódi Veronika onkológus szakorvossal! Fogadják szeretettel mai adásunkat! (Beke László)

2021.11.07.Rúzsa Magdi izgatottan várja hármas ikreit.
Az anyaságról, családi támogatásról, és arról, hogy bírta
várandósan a koncerteket a Családvarázsban mesél.


Szerettem volna nagy családot. Én is nagy családból jövök. Nekem egy bátyám és egy nővérem van. A család az pont arról szól, hogy sosem vagy egyedül a világban. Nemcsak egyedül tengünk, lengünk a világban, van egy alapod, bázisod, ahová bármikor, bárhogyan, a legrosszabb pillanatodban, a legrosszabb üzemmódodban úgy fogadnak, hogy mindig van helyed. (Családbarát Magyarország)

2021.09.23.Mike Pence, az USA volt alelnöke Orbán Viktor családpolitikájáról:
Azt látom, hogy a közép-kelet-európai országok elutasítják a modern
baloldal posztkeresztény, posztnemzeti, posztcsalád jövőképét.


Mi ezt a jövőképet valljuk magunkénak, amit önök itt, egy erős, szuverén, független nemzet, amely a boldoguló, egészséges családoko alapszik. És szeretném üdvözölni Orbán miniszterelnök urat, hogy úgy döntött, hogy a család lesz a központi fókusza Magyarország kormányzati politikájának.Hol van még olyan miniszterelnök, akinek 5 gyermeke és 5 unokája van?


Fontos a családi nevelés! Kiállunk Orbán Viktor miniszterelnökünk mellett. Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért!

2021.12.01.Orbán Balázs: Elrendelte az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazást!
2021.11.14.Orbán Viktor: Ha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, mert a társadnak, ha nem is áll a rivaldafényben éppoly nehéz, mint neked... A feleségemtől megkaptam, megszereztem az engedélyt. Neki is köszönetet kell mondanom...Köszönöm Ani.


2021.10.04.Vendég Bencsik András a Demokrata főszerkesztője
Kart karba öltve című Civil Akadémia fóruma


A program helyszíne a Polgárok Háza 1089 Visi Imre utca 6. Belépés kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával, a regisztráltak számára lehetséges. Időpontja: 2021. október 4. 17:30 (Civil Akadémia) Lehetőség van a Polgárok Háza online felületén élőben követni:

2021.07.04.Novák Katalin: A közelmúltban a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti
és Nőgyógyászati Klinikáján adtuk át a Családbarát szülészetet.


A legnagyobb biztonságot és a legmagasabb színvonalú szakmai ellátást garantálja a kismamáknak és családjuknak. A gyermek születése az egyik legcsodálatosabb dolog egy nő életében. Feladatunk, hogy méltó és megfelelő körülményeket biztosítsunk minden gyermek születéséhez.

Szuper apa, aki maga végzi el a 6 gyerek esti fürdetését és az öltöztetését
Szamosvölgyi Mihály: BOLDOG APÁK NAPJÁT, APU!


Az APA Isten szíve szerint való férfi. Isten szívét mutatja meg a gyermekeinek. Isten feltétel nélküli szeretetét és elfogadását. Az Ő szentségét és tisztaságát tükrözi. Igazságos és megbízható, aki vigasztalást és menedéket nyújt a gyermekeinek. Meg akar nekik bocsátani, ahogy Ő is megbocsát. Azt akarja, hogy tiszteljék őt, és tiszteljenek másokat is...
Tudom, most azt gondoljátok, hogy ilyen APA nem létezik. De azt is tudom, hogy el sem tudjátok képzelni, mennyi fájdalom és mennyi szomorúság lakik egy apa szívében, mert ő is tudja, hogy apaként legtöbbször kudarcot vall. Egyértelmű, hogy a huszonegyedik században apának lenni olyan kihívás, ami a végletekig igénybe veszi egy férfi erejét. Az enyémet is. De sajnos az is tény, hogy napjainkban nem becsüljük kellőképpen apánk igyekezetét. Nem bátorítjuk abban, hogy merjen a világ ellen élni, és vállalva összes hibáját, gyengeségét - legyen a szeretetét kimutatni tudó édesapánk. Senki sem szeret benneteket úgy, mint az édesapátok. Felejtsétek el a gyengeségeit, és adjatok hálát azért, hogy Ő van nektek. Én már nem tehetem, de ti most azonnal álljatok fel, és öleljétek meg ŐT! BOLDOG APÁK NAPJÁT APU! (Napi Hírmorzsák)ISTEN TÖRVÉNYÉNEK RENDELTETÉSE
"Isten ezt mondta: Tiszteld apádat és anyádat!"(Máté evangélium 15:4a)
Hogyan segíthet a szülő a gyermekének?


A szülő igen sokat tehet azért, hogy gyermeke hogyan viselkedjen, és mit tegyen, mit ne tegyen. A legnagyobb hatást ő érheti el gyermekénél.

Beszélgessen gyermekével!
* Minden embernek szüksége van arra, hogy beszélgessen másokkal, s őt is meghallgassák!
* A szülő és gyermek közötti beszélgetés igénye alapvető emberi szükséglet!
* A beszélgetések elmaradása siettetheti a gyermeknél a problémák bekövetkezését.
* Ha a beszélgetésekre nincs belső igény vagy lehetőség, akkor a szülő elszigetelődik a gyermektől!

Hallgassa meg a szülő gyermekét!
* A gyermek mondanivalójának meghallgatása alapvető a jó beszédkapcsolat szempontjából!
* A gyermek meghallgatása nem mindig könnyű és egyszerű dolog.
* A szülőnek oda kell figyelnie gyermeke mondandójára.
* Próbálja megérteni gyermeke gondolatait, mondani valójának mélységét.
* Időt kell fordítani a gyermek érzéseinek, cselekedeteinek, terveinek megértésére.
* Lehetőleg ne azonnal kezdjen vitatkozni a szülő a gyermekével.

A legfontosabb, hogy szeresse gyermekét!
Jézus mondja: "...Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és
ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa."
Lukács evangélium 18:16)

Jézus Krisztus a Szabadító, Gyógyító, Megváltó.

HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN - HIT ÉS A VALLÁS

A derék asszony dicsérete
"Ügyel háza népe dolgaira, nem kenyere a semmittevés."
(Példabeszédek 31:27)Nagyon aranyosak az iker babák, ahogy édesen társalognak!
Magyarországon a gyermek az első! Babaváró támogatás
Családvédelmi akcióterv friss híreit itt olvashatjuk


2020.01.17.Novák Katalin: Az Egyesült Államok szerint Magyarország tölti be a vezető szerepet a családpolitika területén


A magyar családpolitikát érdeklődés és elismerés övezi Washingtonban – jelentette ki az MTI-nek csütörtökön Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára, aki Alex Azar amerikai emberierőforrás- és egészségügy-miniszter meghívására látogatott Washingtonba.

Novák Katalin megbeszéléseket folytatott Alex Azarral, kongresszusi politikusokkal, kormányzati tisztségviselőkkel, és egy családpolitikáról rendezett nemzetközi tanácskozáson előadást tartott a magyar családpolitikáról. Részletesen tájékoztatta például a babaváró támogatásról, a gyed-extráról, a csokról, vagy a nagyszülői gyedről az amerikai kormányzati tisztségviselőket, családpolitikával foglalkozó szakembereket és nagyköveteket... A csütörtöki washingtoni tanácskozáson részt vevő országok jelezték: szintén csatlakoznának a Partnerség a Családokért kezdeményezéshez. (MTI)

2020.01.17.Nagylelkű állam, megalázó nagyvállalatok
Továbbra sem divat az apabarát munkahely, de a tokiói kormány minisztere példát mutat.
Jurák Kata: Anyává kell válnod, ez a küldetésed


Tudjátok, van, akinek rögtön sikerül teherbe esnie, míg más éveket vár a gyermekáldásra. Nekem mindkét gyerekem hosszú évek, sok, végigsírt éjszaka után született meg, mindkettőt csodaként éltem meg. Hat terhességből kettő született meg... Rengeteg fájdalom és gyász kísérte ezeket az éveket. Persze ezt amúgy belül tudod, érzed: anyává kell válnod, ez a küldetésed. Görcsösen akartam először egy fiút, harcosért imádkoztam, olyanért, aki megvédi a gyengébbeket, és aki szereti Istent annyira, hogy az Ő harcosává váljon, a jóért küzdjön, szálljon szembe az igazságtalansággal, gonoszsággal. A nevét is így választottam. A Dominik azt jelenti: az Úrhoz tartozik.

Aztán, amikor végre megszületett az azóta Védelmezőmmé cseperedett Domi, akkor kislányért is elkezdtem imádkozni, mert szerettem volna nagyon egy kis hercegnőt, egy csodaszépet, kedveset, akit a jelleme varázsol gyönyörűvé. Rá öt évet vártam. Öt év alatt volt többször terhességem, az utolsóba majdnem belehaltam. Azt mondták, ne akarjak többet babát, ott van a fiam, legyen elég. De éreztem, hogy nem adhatom fel, mert valaki még útra akar válni belőlem, azt is éreztem, hogy ez az angyalka már vár arra, hogy megszülethessen. Annyira tudtam 2007. december 2-án, amikor meghalt egy kisbaba bennem, hogy egy év múlva ott leszek ismét a kórházban, de akkor azért, hogy egy egészséges kislánynak adhassak életet... Egy nő tudja, egyszerűen érzi, hogy még vannak emberek, akiknek életet kell adnia...és dacolva mindennel, a lehetetlennel is, de megteszi.

Igen, a gyerekeiért az ember nem ismer lehetetlent. Én is elmentem újra a Dévai Klinikára (egy lombikbébi centrumba), ahol egy hónap után már várandós is voltam Kinccsel. 2008.12.03-án Isten megadta őt nekem és olyannak adta meg, amilyenért imádkoztam. Csodálatosat alkotott... Talán ezért is kötődöm hozzájuk minden idegszálammal...mert annyira vártam rájuk és mert annyira tudtam, hogy nekünk egy családdá kell válnunk.. És mert ezek a kötelékek eltéphetetlenek. Csak ők számítanak. Semmi más.

Isten éltessen nagyon sokáig kedves családoddal együtt! ÁRONI ÁLDÁS itt!

2019.12.07.Novák Katalint a Nemzetközi Női Demokrata Unió alelnökévé választották


A washingtoni Ronald Reagan központban megtartott konferencián az egyik beszédet Novák Katalin tartotta. A magyar családpolitikáról, e politika céljairól és eszközeiről, a támogatási rendszerről beszélt. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormányzat célja nem az, hogy a családok pénzért vállaljanak gyermeket, hanem az, hogy ne kelljen anyagi gondok miatt lemondaniuk a gyermekvállalásról. "Azt szeretnénk, hogy a nőknek legyen módjuk a választásra, és a kívánt karrierről akkor se mondjanak le, ha közben gyermeket nevelnek. Ennek akarjuk biztosítani a lehetőségeit" – fogalmazott.
A konferencia pénteki napján a politikusok új vezetőséget választottak a szervezet női tagozatában, a Nemzetközi Női Demokrata Unióban (IWDU). Laura de Esteban spanyol politikust, volt európai parlamenti képviselőt elnökké, Novák Katalint pedig – öt másik politikusnővel együtt – alelnökké választották. Az IWDU a konzervatív, jobbközép politikai irányultságú nőknek nyújt fórumot. A szervezet a szabadság, az igazságosság, az emberi jogok és a demokrácia elkötelezett híve, és tagjainak meggyőződése szerint a nőknek kulcsszerepük van ezen értékek megvalósításában, illetve megőrzésében – fogalmazták meg alapelveiket.
Alelnökké választása után Novák Katalin az MTI-nek Washingtonban elmondta: a siker a Fideszé is, hiszen a magyar kormánypárt "nagyon nagyra becsült tagja a szervezetnek, adnak a szavára". (magyarnemzet.hu)Császár Mónika és Balczó András olimpiai bajnok házaspárPéldamutató életet élő, 12 gyermeket nevelő Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó életéről itt olvashatsz!
BALCZÓ ANDRÁS előadásokat tart: "Miért vagyunk a világon?
Van-e rá megoldás? Van-e értelme az életnek?"


Szögek a kerítésbenVolt egyszer egy nagyon rossz természettel megáldott fiú. Az apja adott neki egy zsák szöget, és azt mondta neki, verjen be egyet a kert kerítésébe minden alkalommal, mikor elveszti a türelmét és összevesz valakivel. A következő hetekben megtanult uralkodni az indulatain, és a bevert szögek száma napról napra csökkent. Rájött arra, hogy sokkal egyszerűbb uralkodni az indulatain, mint beverni a szögeket a kerítésbe. Végre elérkezett az a nap is, mikor a fiúnak egy szöget sem kellett bevernie a kerítésbe.
Ekkor odament az apjához, és elújságolta neki, hogy aznap egy árva szöget sem kellett beverni. Az apja azt mondta neki, hogy ezentúl húzzon ki minden nap egy szöget, amikor nem veszíti el a türelmét, és nem veszekszik senkivel sem. Teltek a napok, s a fiú végre azt mondhatta az apjának, hogy kihúzta az összes szöget a kerítésből. Az apa ekkor odavitte a fiát a kerítéshez, és ezt mondta neki:
- Fiam, szépen viselkedtél, de nézd csak, mennyi lyuk van a kerítésben. Soha többet nem lesz már olyan, mint régen volt. Ha veszekszel, összeveszel valakivel, és valami csúnyát mondasz neki, megsebzed. Egy ugyanolyan sebet hagysz benne, mint ezek a lyukak itt. A szóbeli, verbális sértés ugyanakkora fájdalmat okozhat, mint a testi, fizikai.
- Kérlek, bocsásd meg nekem azokat a lyukakat, amiket a kerítésedben hagytam.Vagyis ha az emberek szeretetet és reményt kapnak, az elképesztő dolgokra sarkallhatja őket. A Példabeszédek írója ezt így fogalmazza meg: "Lépes méz a kedves beszéd: édes a léleknek és gyógyulás a testnek." (Példabeszédek 16:24) Vagyis a mai pszichológia és pedagógia semmi újat nem mond, amikor megállapítja, hogy a lelki bajok beszélgetéssel feltárhatók, és dicsérettel az emberek jobb teljesítményre ösztönözhetők. Sokszor valóban igaz, hogy ha a lélek egészséges, a test is meggyógyul és fordítva: a beteg, sérült lélek a testet is megbetegíti. Tehát a mi beszédünk lelket felüdítő, sebeket bekötöző és gyógyító legyen.
Felmerül a kérdés: milyen a mi beszédünk? Építőek vagy rombolóak a szavaink? Hogy érzik magukat, akik a közelünkben vannak: vajon kicsinek és jelentéktelennek, vagy felismerik saját értékeiket és azt, hogy mivé válhatnak? Először is fontos tudni, milyen ne legyen a keresztyén ember beszédmódja! Keresztyén emberként árulkodik rólunk a beszédmódunk - a stílus maga az ember. A cselekedetek mellett a beszédünkkel tudunk leginkább bizonyságot tenni. Ezt nemcsak közvetlenül tehetjük, hogy a feltámadt Urat hirdetjük, sokkal inkább akkor látszik meg, ki a mi Urunk, amikor másról beszélünk. Egy társaságban fontos, hogy Krisztus szeretetét, szelídségét, bölcsességét tükrözik-e szavaink, vagy inkább mi is beleolvadunk a világi környezetbe. Jakab apostol nem hiába szentel levelében majdnem egy teljes fejezetet a nyelv bűneinek.Fontos odafigyelnünk arra, hogy nemcsak a szóhasználatunk minősít bennünket, hanem a témaválasztásunk is! Beszédünk tehát legyen kedves a léleknek és gyógyulás a testnek! Ez úgy valósulhat meg, ha szavaink szeretetet, kedvességet, reményt közvetítenek. Persze magunktól erre nem vagyunk képesek! Isten Szent Szelleme vezet rá a helyes ösvényre. Ha Krisztus lelkülete van bennünk, akkor irgalmasság és kedvesség szól általunk az emberekhez. Gépiessé vált világunk megtépázott embere ki van éhezve a jó szóra, sajog a lelkük, halálfélelmük van és nem tudják, hogy hová vezet útjuk. Nagyobb szükségük van a Krisztus szeretetét továbbadni tudó szóra, mint egy falat kenyérre. A beszédben élet és halál van - attól függ, ki beszél általunk.
Imádkozzunk, hogy lehessünk mindig Jézus Krisztus szócsöve, mert a kedves és gyógyító beszéd attól válik igazán kedvessé és gyógyítóvá a sebzett lélek számára, ha nem mi mondjuk már, hanem Isten beszél általunk. A Krisztus beszéde lakjék bennünk gazdagon, hogy tovább tudjuk ezt a gazdagságot adni a szeretetre éhező világnak. (Beküldte:zpe)CSALÁDI ÖRÖMÖK - 4 KISBABA KACAGÁSA

Nem csak anyának lenni jó, hanem apának is!
Ő készíti a felvételt, és nevetteti meg a családot.

Svájci megoldás a munkára neveléshez


Most már értem, miért nem mennek a romák Svájcba - csak Kanadába, Franciaországba, Dániába... Hat napos tanulmányi útról tértem haza, Svájcból. Ott is rengeteg a roma, de ott azt látjátok, hogy keményen dolgoznak, mint ahogy azt nekem két hotel tulajdonosa /Renáta/ mondta:
Következő motivációjuk van:
- munkanélküli segélyt csupán öt megszakítás nélkül ledolgozott év után kapnak.
- ha a felkínált munkát elutasítják, semmilyen támogatást nem kapnak.
- ha a munkát saját hibájuk miatt vesztik el - alkoholt fogyasztanak a munkahelyen, akkor támogatást nem kapnak.
- ha a községi lakást vagy az állami tulajdont megkárosítják, akkor ki kell fizetniük a javítást vagy leülni börtönben és ott dolgozni, míg ki nem fizeti az adósságát.
Érthetetlen számomra, hogy senki sem kritizálja Svájcot, hogy nem akarják munka nélkül etetni a hátrányos helyzetűeket. És Európában senki sem beszél svájci rasszizmusról...(Olvasóink írták)


2017.11.23."Év családja" Gratulálunk! Giricz László és Kocsis Angéla 12 gyermekükkel!


Csongrád Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben "Év családja" kitüntető címet adományozta Giricz László és felesége, Kocsis Angéla családja számára. A tizenkét gyermeket nevelő nagycsalád tudatosan, örömmel választotta lakóhelyül Csongrádot – még négy gyermekkel, a 2000-es évek elején. Azóta otthonuknak tekintik a várost, amelynek közösségi életébe tevékenyen bekapcsolódtak. Az édesapa, László a Csongrádi Baptista Gyülekezet vezetője, informatikusként dolgozik a szomszéd városban. Az édesanya, Angéla ápolónő, GYED-en lévő családanya.
Mindegyik gyermeküket példa értékűen nevelik, a 9 fiút és a 3 leányt. Életük vezérfonalának tartják a Bibliát, a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatot, melyet a mai környezetben igyekeznek megélni. Tizenkét gyermekük közül a legidősebb Országos Elsősegélynyújtó- és Batsányi Díjasként kezdte meg egyetemi tanulmányait. A kamaszkorúak közül ketten a Batsányi János Gimnázium, egy pedig a Sághy Mihály Szakgimnázium diákjai. Az általános iskoláskorúak városunk különböző iskoláiba, az óvodáskorúak az otthonukhoz közel eső óvodába járnak. A legfiatalabb mindössze másféléves.
A szülők az iskolai munkaközösségek munkájából is kiveszik részüket. Az iskolás gyerekek szinte mindegyike sportol, zenét tanul – és nem is akármilyen eredményességgel. Vannak közöttük korosztályuk legjobbjai közé tartozó kerékpárosok, sikeres duatlonos, triatlonos, de legtöbben az evezős sport megmérettetésein szereznek érmeket. Egyéni zenei díjaikat is nyertek már jónéhányan, emellett városi, testvérvárosi, kamarazenekari rendezvényeken is megmutatkozott tehetségük. Édesanyjuk nagy szeretettel, gondoskodással neveli őket. Tiszteletet érdemel az, amilyen odaadással, vidáman tölti be ezt a szép, és csak nagyon kevesek által felvállalt élethivatást.
A város közösségi életét, a kevesek összefogásával kialakított Új Bárka Keresztyén Közösségi Házban tartott rendezvények színesítik, ahová nemcsak a baptista felekezetű emberek járnak szívesen, hanem más hitű, de melegségre, beszélgetésre vágyó embereket is mindig örömmel fogadnak. László szolgálatával sokak életét, lelki útját igyekszik segíteni. Nyitottak más felekezetek felé is, és szívesen vesznek részt ökumenikus programokban, civil és kulturális rendezvényeken is. Már évek óta lelkes szervezői a minden év februárjában megrendezésre kerülő "Házasság Hete" csongrádi programsorozatnak, amely kapcsolódik a városi és egyházi programokhoz. A lakóhelyük közelében élő kisebbségre is odafigyelnek, nyitottak feléjük, lehetőség szerint segítik őket. (csongrad.hu)
Nősülni kellene a 25 év feletti férfiaknak az alkalmi párkapcsolat helyett, és utódokról gondoskodni!!! A gyermek születésének csodája videón! Egy újszülött baba első napja csodálatos videó!
2018 a családok éve lesz


A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet. 


Örömében megkönnyezte anyukája énekét a baba!


AZ USZKAI ROMA PÉLDA * MINTAFALUA roma "Zozo" bizonyságtétele Jézus Krisztusról 16 percben
Hogyan változott meg az élete Zozonak?


"És igyekezzetek a városnak jólétén, ...és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek. (Jeremiás 29:7)
Kölcsey Ferenc:"HASS, ALKOSS, GYARAPÍTS: S A HAZA FÉNYRE DERÜL!


"Hallgass, fiam, apád intésére, és ne hagyd el anyád tanítását..." (Péld 1:8)

"Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre
és jó cselekedetre buzdítsuk." (Zsid 10:24)


FIDESZ aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés mellett már az interneten is!

"Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik,
akkor sem tér el attól!" (Péld 22:6)


A derék asszony dicsérete: "Ügyel háza népe dolgaira, nem kenyere a semmittevés." (Péld 31:27)

2016.05.01.Életmentő hagyomány a keresztény házasság, a család


Orbán Viktor szerint a kereszténység olyan hagyomány, amelyet tiszteletben kell tartani, mert nélküle "nem éltük volna túl az elmúlt ezer évet".
"Úgy véljük, hogy egy nemzet alapja a család, és ezt védeni kell. Világossá tesszük azt, hogy csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot."
A Polgári törvénykönyv szerint a homoszexuálisok "csinálhatnak, amit akarnak, de nem köthetnek az állam által elismert házasságot" - mondta a miniszterelnök.
"Egy alma nem kérheti azt, hogy hívják körtének. Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik. Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat" - mondta Orbán az interjúban. (atv.hu)

2015.12.20.

Népszavazáson utasították el az azonos neműek házasságáról szóló törvényt Szlovéniában.

A parlament már megszavazta azt a törvényt, amelyet az előzetes eredmények szerint a szavazók elutasítottak. Nemcsak a házasság tilos, a meleg párok örökbe sem fogadhatnak. A szlovén választási bizottság honlapján közzétett adatok szerint a szavazatok 98 százalékának feldolgozottsága mellett a nemmel szavazók aránya 63,12 százalék, míg az igennel voksolók aránya 36,71 százalék volt, a szavazáson a lakosság 35,6 százaléka vett részt. A törvény visszavonásának nem csak a többség voksa volt a feltétele, hanem az is, hogy a szavazásra jogosultaknak legalább egyötöde, vagyis minimum 340 ezer szavazópolgár nemet mondjon a törvényre. Jelen esetben ezt 380 149 szavazatra jogosult állampolgár tette meg. (vs.hu)

2015.12.17.Rónaszékiné Keresztes Mónika
"Önmegvalósítás legmagasabb minősége"


Ennél szebben, tisztelettudóbban még nem hallottam megfogalmazni azt a komplex életformát és hivatást, amit mi nők ajándékba kaphatunk! Tudom, miről beszélek, mert végig éltem és élem. Kövér László szavai először is feltételes módban hangzottak el. Egyáltalán nem zárják ki az önmegvalósítás egyéb módjait, lehetőségeit és nem szabnak direktívát, hogy mikor és mennyi gyermeket szüljenek a nők. Olcsó baloldalii propaganda mindezt belemagyarázni. Egyszerűen a legmagasabb minőségre emelte, generációkon keresztül az anyaságot, pártállástól függetlenül! Ráadásul a kormány gyermekvállalást megbecsülő családpolitikája a szavakat tettekkel is követi. Karácsony közeledik, ne engedjük, hogy ennek örömét bárki is elvegye!"

Ünnep van a Földön, ünnep van az Égben, ünnep minden gyermek boldog kis szívében" /népköltés/

Isten éltessen benneteket! (MR)Áldott, békés ünnepeket kívánunk az egész családnak! (MR)


2015.12.16.10 millió forintos támogatást ad az állam három gyermek vállalásakor


Tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a pároknak a lakhatási kérdések rendezéséhez, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai sajtótájékoztatóján. Lázár János elmondta: a családi otthonteremtési kedvezmény kiterjesztéseként további 10 millió forintot is kaphatnak a családok huszonöt éves futamidőre, amelynek kamata nem lehet magasabb 3 százaléknál. Közölte azt is: az önerős építkezésnél 5 millió forintig visszaigényelhető lesz az áfa. (MTI)

2015.11.06.Nem a bevándorlásra, hanem a családokra kell építeni a jövőnket
Orbán Viktor: Az európai civilizáció és kultúra fennmaradása most a tét


"Komolyan kell beszélni Európában demográfiáról és családpolitikáról, hiszen kulcskérdés, hogy kik lakják majd be a kontinenst - jelentette ki Orbán Viktor a Budapesti Demográfiai Fórumon. A miniszterelnök szerint életidegen vitákra ma sokkal több figyelem jut, ám ezek "nem mozdítják ki Európát a kátyúból".
- Fontos, hogy a közösségek külső erő bevonása nélkül is fenn tudják tartani magukat, hiszen aki mástól várja a segítséget, annak előbb-utóbb meg kell fizetnie döntése árát - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök, aki a tegnap kezdődött Budapesti Demográfiai Fórumot nyitotta meg. Kijelentette, ez "vastörvény, amelynek nincs alternatívája", még akkor sem, ha "Brüsszelben vannak, akik szerint az Európába özönlő bevándorlókra áldásként kell tekinteni". A gondolatot rendkívül veszélyesnek nevezte, mivel a folyamat olyan, az európaitól eltérő életfelfogást telepít a kontinensre, amely teljesen máshogy áll "a munkához, az emberi kapcsolatokhoz és a családhoz is". A kormányfő szerint az unió nem építheti jövőjét migránsokra, ahelyett családbarát politikára van szükség, mivel "civilizációnk és kultúránk fennmaradása a tét". Úgy fogalmazott, ha nincs elegendő gyermek... (magyarhirlap.hu)Egy srác a közösségi oldalak segítségével simán kicsalogatja otthonról a tinilányokat.Sokkoló: egy srác a közösségi oldalak segítségével simán kicsalogatja otthonról a tinilányokat. Egy huszonéves kandikamerás srác 15 éves fiúnak adta ki magát közösségi oldalakon, majd elkezdett 12-13-14 éves lányoknak írogatni. Miután azok beugrottak a csőbe, találkozót kért tőlük, a lányok pedig belementek. Ekkor jött a csavar, ugyanis a srác szólt a lányok szüleinek is, akik szintén eljöttek a "randira". A videós célja az volt, hogy bebizonyítsa: irtó veszélyes az internetre hagyatkozva randizni, pláne kiskamaszként, hiszen ugyanezt a trükköt bármelyik pedofil vagy pszichopata is bevethette volna. Az első lánnyal egy parkban beszélte meg a találkozót, a második megadta a lakcímét, csak azt írta, hogy várjon a srác, amíg az apja elalszik (mindeközben az apuka ott ült a sráccal a kocsiban), a harmadik pedig simán beszállt abba a kocsiba, amiről úgy tudta, hogy a srác tesója vezeti (a kocsiban persze nincs tesó, csak elég zabos szülők!) (mindenegybenblog.net)

2015.07.04.

Váratlan lánykérés a szegedi orvosavatón

2015.06.28.A házasság előnye, amire nem gondoltál volna * Teljes cikk itt!


Ha megesküdtél, hogy jóban-rosszban kitartasz a párod mellett, az a legújabb kutatás szerint egészségügyi előnyökkel is jár. A házasság jót tesz az egészségnek, különösen a férfiak egészségének. A kutatók azt is kimutatták, hogy még azok egészségében is mutatkozik újra javulás, akik válás után újraházasodnak. Ráadásul a házasság pozitív hatásai akkor is nyilvánvalóak maradtak, amikor az emberek jövedelmében, társadalmi osztályában, gyermekkori egészségében és iskolázottságában kimutatható eltéréseket is számításba vették.
A University College London oktatási intézetének kutatása alátámasztja azokat a világ különböző tájairól származó tudományos eredményeket, amelyek azt mutatták, hogy a házas emberek jobb egészségnek és hosszabb életnek örvendenek, mint az egyedülállók. Az új kutatás azonban eddig példátlan részletességgel vizsgálta, pontosan miért okoz a házasság ilyen különbségeket.
A kutatás során több mint 9000 embert vizsgáltak, akik 1958 márciusában születtek, és több mint 45 éven keresztül részt vettek a Brit Országos Gyermekfejlődéstani Tanulmányban. 2002 és 2004 között megvizsgálták az alanyok egészségi állapotát, agyi aktivitásukat és légzési funkciójukat is beleértve. Az eredmények azt mutatták, hogy a házasság előnyökkel járt az egészségi állapotra, és a legegészségesebb nők azok voltak, akik 20-as éveik végén vagy a 30-as éveik elején esküdtek, és férjezettek is maradtak. A legnagyobb pozitív hatást azonban a férfiak esetében tapasztalták. Az is kiderült, hogy bár a férfiak egészsége a válás után megromlik, újraházasodásuk után helyreáll. A 30-as éveik végén elváló férfiak azonban kisebb valószínűséggel tapasztalják egészségük leromlását a válás következtében - adta hírül a Medipress. (otvenentul.hu)

2015.04.18.
A mamahotel komfortos fogságában * Teljes cikk itt!

Nemzetközi jelenséggé nőtte ki magát, hogy a pályakezdő fiatalok még 25 éves koruk után sem hagyják el a szülői házat. Magyarországon is évről évre nő azok száma, akik felnőttként sem költöznek el szüleiktől. Felmérések szerint itthon a huszonévesek kétharmada nem repül ki időben a családi fészekből, pedig az önálló életkezdés, ezzel együtt a munkába állás, s a gyermekvállalás kitolódása veszélyes gazdasági, társadalmi problémákhoz vezethet. A pszichológusok egyetértenek abban, hogy egy idő után a szülőknek igenis noszogatniuk kellene a "mamahotelben" ragadt csemetéiket ahelyett, hogy a végtelenségig kiszolgálják őket. Folyamatosan nő azoknak a fiataloknak a száma Magyarországon, akik még felnőttként is egy háztartásban élnek szüleikkel. A Tárki 2014-es Társadalmi Riportja szerint itthon a 18 és 34 év közötti korosztály kétharmada nem tud, vagy nem akar elköltözni családjától. A magyar fiatalok egyébként nemzetközi összehasonlításban eddig is későn hagyták el a családi fészket, de az elmúlt években tovább emelkedett a "mamahotel" népszerűsége: 2008 és 2012 között 56-ról 66 százalékra nőtt az otthon élő 18–34 évesek aránya. Az önállósodás kitolódása az elemzők szerint többek között a meghosszabbodott iskoláztatásra, a fiatalokat sújtó magas munkanélküliségre, a családalapítás későbbre halasztására vezethető vissza. (mno.hu)

Így néznek ki az új lakások a cigányok után Székesfehérváron.

2013.12.03.
Egy falu, ahol sosem lopnak az emberek! * Teljes cikk itt!

Egy romániai településen annyira megbíznak egymásban az emberek, hogy a pénzüket szó szerint a kerítésre akasztva hagyják, ugyanis nem lopja el senki. Ennek oka van, ugyanis az eldugott településre ritkán jár a kenyeres, neki hagyják hátra a mindennapi betevő árát. Ő sem veri át a helyieket, visszajárót is hagy ott, ahol jár. A sofőr egyébként dudálva jelzi, mikor megérkezett, de kevesen tudják személyesen átvenni a kenyeret, hiszen munkában vannak, így minden kerítésről leemeli a zacskót, kiveszi a pénztárcát, elveszi a kenyér árát, és otthagyja a kenyeret. Sokan egy cetlit is hagynak a pénz mellett, erre írják, hány kenyeret szeretnének. A sofőr talpig becsületes, ott, ahol nem üzennek semmit, tudja, hogy annyi pénzt hagytak hátra, ahány kenyérre szükség van. A falura a közeli O. rendőrparancsnoka is büszke, aki arról számolt be, hogy az utóbbi három évben semmilyen bűncselekmény nem történt a településen. A falubeliek pedig remélik, életstílusukat mások is eltanulják majd. (sokszinuvidek.hu)2013.10.20.
Ukrajnában megdőlt az országos rekord!
Világra hozta 21. gyermekét egy 43 éves anyuka!


Ukrajnában a napokban hozta világra 21. gyermekét egy anya, aki ezzel országos rekordot döntött. Ukrán médiajelentések szerint a 43 éves anya, Leonora Namenyi a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében lévő Osztricja településen él népes családjával. 46 éves férje, Janos Namenyi elképzelhetőnek tatja, hogy az újszülött nem az utolsó gyermekük. "Amennyi gyermeket az Isten ad, annyink lesz" - jelentette ki. A sokgyermekes anya huszonegyedikként született fiával bekerült az ukrán rekordok könyvébe. Legidősebb négy gyermeke már saját családjával külön háztartásban él, a többi 17 viszont még a szülői házban. Az ukrán társadalom elöregedőben van, a jelenleg mintegy 45,5 milliós lakosság lélekszáma évről évre csökken. Viktor Janukovics elnök idén májusban "Hős Anya" címmel tüntetett ki ötezer anyát, aki öt vagy több saját vagy örökbefogadott gyermeket nevel. (MTI/femcafe.hu)

Vizi Terápia - Vizi István vendége Dr. Drábik János

Van-e szervezett magánhatalom?


Magyarország eurorealistaBen Stein üzenete a CBS rádió vasárnapi kommentárjábanÚgy tűnik, a Fehér Ház a karácsonyfát "ünnepi fá"-nak nevezte, ebben az évben első alkalommal, amely tény arra késztette a CBS műsorvezetőjét, Ben Steint, hogy az alábbiakat írja meg - melyeket szeretnék megosztani veletek. Úgy gondolom, ezek a gondolatok ugyanúgy érvényesek sok más országra, mint Amerikára...

Az alábbiakat Ben Stein írta és olvasta fel a CBS rádió vasárnapi kommentárjában.

Bevallom: Zsidó vagyok és mindegyik ősöm zsidó volt. És engem nem zavar egy csöppet sem, ha az emberek ezeket a gyönyörűen kivilágított, feldíszített fákat karácsonyfának nevezik. Nem érzem magam fenyegetve. Nem érzem, hogy meg lennék különböztetve. Ezek a fák azok, amik: karácsonyfák. S egyáltalán nem zavar, amikor az emberek 'Boldog karácsonyt!' kívánnak nekem. Nem gondolom, hogy megaláznának, vagy gettóba akarnának csukni. A tény az, hogy valamiképpen kedvelem is. Azt bizonyítja nekem, hogy mi mindannyian testvérek vagyunk, akik együtt ünnepeljük az évnek ezt a boldog időszakát. S egyáltalán nem zavar az sem, hogy egy jászoljelenet van felállítva az egyik forgalmas útkeresztezésben, közel a tengerparti házamhoz, Malibu-ban. Ha az emberek egy betlehemet akarnak, az ugyanúgy rendben van számomra, mint a Menorah néhány száz yardnyira arrébb. Nem szeretem, ha piszkálnak amiatt, hogy zsidó vagyok, és ugyanúgy nem gondolom, hogy a keresztények kedvelik, ha piszkálják őket azért, mert keresztények. Gondolom, az istenhívők belefáradtak és belebetegedtek a piszkálások időszakaiba. Fogalmam sincs, honnét származik az ötlet, miután Amerika kifejezetten ateista ország. Nem található az Alkotmányban, és nem szeretem, ha le akarják nyomatni a torkomon.
Vagy akár kifejezhetem másképp is: honnét jött az ötlet, miszerint imádnunk kell a hírességeket, de tilos Istent imádnunk? Lehet, hogy ez is annak a jele, hogy öregszem. Viszont vagyunk egy csomóan, akik elgondolkodnak azon, honnan jönnek ezek a hírességek, s hova lett az az Amerika, amit mi ismertünk. Annak fényében, hogy mennyi viccet küldünk egymásnak, hogy megnevettessen, ez egy kissé különböző: Ez nem szándékozik viccnek lenni; ez nem vidám, ez elgondolkodtat.


2012.03.09.


Európának meg kell erősítenie keresztény gyökereit * Teljes cikk itt!Európa akkor tudja kultúráját megőrizni, ha erős keresztény gyökerei vannak - emelte ki a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára a Jogunkban áll Krisztus követőnek lenni! címmel pénteken a fővárosban rendezett konferencián. Rétvári Bence úgy fogalmazott: Európa akkor tudja a kultúráját megőrizni, ha keresztény kultúráját akarja megőrizni, akkor tud akár a muzulmán vagy bármely más térhódítással szemben fellépni, ha megerősíti a keresztény gyökereit. Csak az erős keresztény gyökerek tudják Európát is megvédeni, a világnézeti semlegesség soha - jelentette ki a kereszténydemokrata politikus. Rámutatott: az ateizmus a hitet sohasem fogja legyőzni, eddig mindig a hit győzedelmeskedett a történelem során. A hitnek nagyon sok létezési formája van, de mindig minden társadalomban, kultúrában a hit volt az, ami megteremtette az adott társadalmat és kultúrát, illetve megalapozta a közösségi értékeket - mondta. (...) Ékes Ilona (Fidesz) országgyűlési képviselő a konferencia címére utalva úgy fogalmazott, hogy Krisztus-követőnek lenni nem jog, hanem lehetőség. Az ezt vállalók bátrak és elkötelezettek a közéletben, és felvállalnak olyan problémákat, amiket mások nem. (MTI-fidesz.hu)

"Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz." (Zsid 13:8)A kép bal oldalán egy hívő családfőt látunk, aki meghalt a kórházban.
A hívők bementek hozzá, és a Biblia szerint imádkoztak
a halottért, az Úr újra életre keltette!

Puskás Ferenc, nyugdíjas ENSZ agrárszakértő Uszkán

JÉZUS HITRE JUTOTTAK DOLGOZNAK, TANULNAK!!!
Uszka, ahol másként mennek a dolgok!

Lám, ilyen is van! Magyarok és nem magyarok számára egyaránt példa értékű lehet ez a kis falu. A problémákra pedig mindenhol csak egy megoldás létezik: Jézus Krisztus! De azt hiszem, egy keresztény(nek mondott) országban ennek mindenki számára nyilvánvalónak kellene lenni. Főként, ha a kereszténységet sokan nem csak vallásnak, hanem inkább életformának tekintenék a Biblia tanításai és értékrendje alapján. Ugyanis a kereszténység alapja a Biblia. /Gábor teso/9 gyereket nevelő Prof. Dr. Tapolyai Mihály: Az abortusz kérdés

Paul Washer: Mit jelent szeretni valakit?12 gyereket nevelő Balczó András életéről itt olvashatsz.
OLVASÓINK ÍRJÁK

Sajnos aktív sportoló koromban nem sikerült Balczó Andrást személyesen megismernem. Eredményei, sikerei viszont lenyűgöztek és bámulatba ejtettek. 1971-óta külföldön élek, és meglepődve vettem tudomásul, hogy a volt sporttársam a Bp. Postásban, az akkori kis tornászlány, Császár Mónika e nagy sportember felesége lett.

Kívánok mindkettöjüknek és az egész Balczó családnak jó egészséget, sok boldogságot!
Tisztelettel: Laszczik Elemér

"Ők azok az emberek, akikben nem csalódtam soha, akiknek a házasságuk, családi életük, a gyerekek következetes nevelése nagy példa lehet sokak számára. Végignéztem, végigéltem a harcaikat, a lelki fejlődésüket az évtizedek alatt. Nagyon erős jellemre nevelték a gyerekeket. 1960-ban Rómában volt az olimpia, és Bandi már ott volt. Felesége, sz. Császár Mónika meg a 1972-es müncheni olimpián volt tornász csapatban bronz érmes, és így a feleséget is meghívták. Az olaszok minden olimpikont meghívtak most, aki 50 évvel ezelőtt olimpiai bajnok volt Rómában. Az Úr áldja meg ezt a szép nagy családot! S. G."

Kósa Ferenc: KÜLDETÉS, portréfilm Balczó AndrásrólSZABADULÁSOK HITELES TÖRTÉNETE
REHABILITÁCIÓS OTTHONOK


A KÁBÍTÓSZER-FOGYASZTÁS TÜNETEI KÉRDEZD MEG ALÍZT!ÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN
VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKZimányi József prédikációi
Mátrainé F. Irma írásai Gazdag István tanításai

22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Vissza az oldal elejére!
Vissza a menüre!