HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő weblapjaNemzeti összefogás hazánkért, a keresztény értékekért!


Prémium Magyar Államkötvényről információk itt!!!TISZTELETET A MAGYAROKNAK! Tiszteletet a népnek!


"Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval,
annak az adót, akinek a vámmal, annak a vámot, akinek a félelemmel,
annak a félelmet, akinek pedig a tisztelettel, a tiszteletet." (Róm 13:7)

Jó, ha tudjuk, hogy mit tett a nemzeti kormány 2010 óta!


- rezsicsökkentés: 25 százalékkal csökkent az áram, a gáz és a távhő ára,
- valamint a csatorna, a víz és a PB gáz, a szippantás és a kéményseprés díja,
- negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint idén,
- ebben az évben már 4,6 százalékkal emelkedett az átlagbér,
- 1300 gyógyszer ára csökkent 2011 óta,
- a családi adókedvezmény 230 milliárd forinttal támogatja a gyermeket nevelőket,
- 2011-től újra a gyermek hároméves koráig jár a gyes,
- adókedvezmény segíti a munkába visszatérő kismamákat,
- 2010 óta több mint 5 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma,
- 2013-ban 56 ezer emberrel több jutott munkához, mint az előző évben,
- a kis- és középvállalkozások társasági adója 19-ről 10 százalékra csökkent,
- a nők 40 év munkaviszony után teljes összegű nyugdíjban részesülhetnek,
- Erzsébet-program: 260 ezer embernek biztosít üdülési lehetőséget,
- az idén 700 ezer tanuló jutott ingyen tankönyvhöz,
- jövőre már törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól,
- 160 ezer pedagógusnak növekedett átlagosan 34 százalékkal a jövedelme,
- 95 ezer egészségügyi dolgozó kap 10-41 ezer forintos béremelést, eltörölték a vizit díjat.
- a Széchenyi Kártya Program több mint egymillió ember pihenését segítette,
- Magyarország a válság ellenére emelni tudta a nyugdíjak reálértékét,
- hazánkban a kormányváltás óta 24 500 forinttal nőtt a minimálbér,
- 2014-től feleannyi politikus lesz Magyarországon, mint 2010 előtt,
- ingyenessé válik a készpénzfelvétel havi 2 alkalommal egy kijelölt betétszámlán,
- a Munkahelyvédelmi Akció 300 milliárd forinttal segíti közel egymillió ember munkahelyének megőrzését,
- Magyarországnak már nincs IMF tartozása,
- a kormány 2000 település 685 milliárd forintos adósságát vállalta át, ezzel, több mint 9 millió ember életét helyezte biztonságba.
- 4 millió fölött van a munkából megélő emberek száma.
- a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány 28 ezer szegény családot támogat.
- A devecseri és kolontári vörösiszap-katasztófa kárvallottai új házakat és berendezést kaptak.
- Minden idők legnagyobb dunai árvízét védte ki a lakosság a kiváló szervezésnek köszönhetően.
- Újjáépült a Zeneakadémia, a Vigadó, a Kossuth tér, Wellish-palota (Igazságügyi Minisztérium épülete)
- Impregnált kövekkel tatarozták a Parlamentet.
- Megújult az Olimpiai park, a Ferenciek tere, a Keleti pályaudvar, Erkel Színház, a Mátyás templom, a Várkert Bazár.
- Zenélő szökőkútat építettek a Margit-szigeten.
- Elkészült a 4-es Metro a Keletitől a Kelenföldi pályaudvarig.
- Visszaszereztük a Seuso-kincsek egy részét.Horváth Béla: Mit tett a Fidesz kormány?


Azzal kezdték, hogy azonnal kifizették a Gyurcsányék által megígért, de soha komolyan nem gondolt béremelését a MÁV Start dolgozóinak és a tűzoltóknak. Aztán jött Kolontár és Devecser a vörös iszappal, amikor is egy éven belül felszámolták a károkat és minden károsult új házat, lakberendezést kapott. Aztán kifizették Bajnaiék Hajdúbétjének károsult libatartóit legalább is azokat, akik nem akasztották fel magukat. Példásan levezényelték és finanszírozták a valaha legnagyobb Dunai árvizet miközben Németország vízben úszott.
Majd tovább loptak és átlag 25 %-kal csökkentették a háztartások rezsijét a víz csatorna és gázdíjakat. Eltörölték az örökösödési illetéket az ingatlanok, ingóságok és vállalati vagyonok után. 2011-től újra 3 évig jár a Gyes. Adókedvezmény segíti a Gyed alatt munkába visszatérő kismamákat 700 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést szünidőben is!!! Ez év végéig összesen 500 ezer gyermeknek biztosít ingyenes vagy rendkívül kedvezményes üdülést az Erzsébet program. 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatással, 10 millió Ft kedvezményes hitellel és 5 millió Ft áfamentességgel segítik a három gyermekes, vagy legalább három gyermeket vállaló házasokat lakáshoz jutásban. A gyerekes családok jelentős adókedvezményben részesülnek három gyerek után gyakorlatilag nincs személyi jövedelemadó az alacsonyabb jövedelműeknél a kedvezmény levonható egyéb bérteherből. 2017 től már 1743 milliárd Ft jut családtámogatásra. Az újonnan házasulók havi 5 – 5 ezer Ft támogatást kapnak. 19- ről 10 százalékra csökkent a személyi jövedelemadó és 4 % –kal a bérek közterhei. Egymillió ember üdülését segíti a Szépkártya.
Gátlástalanul tovább "loptak", így sikerült rendbe tenni a költségvetést és a gazdaságot. Visszafizettük idő előtt a 18 milliárd dolláros IMF hitelt és az 5 milliárd Eurós Európai Bank- tól felvett hitelt. Amit Gyurcsányék voltak szívesek az összeomlás elkerülésére, négy évre felvenni, hogy majd a Fidesznek kelljen visszafizetni. Remélték, hogy Orbánék belebuknak! (Megjegyzendő hogy a Paksi Atomerőműre, 30 évre 10 milliárd Eurós hitelt veszünk fel beruházásra, nem pedig az összeomlás elhárítására. Véget vetettek a devizahitelezésnek és a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal, kilakoltatási moratóriummal, a bankok megadóztatásával, forintosítással, az Eszközkezelő létrehozásával, a magáncsőd intézményével, az ingatlanok áron aluli elárverezésének megtiltásával segítettek a devizahiteleseken. Az infláció egy-két százalékos. Negyven éve nem volt ilyen alacsony.
Az államháztartás hiány tartósan 3 % alatt van így végre kikerültünk a kötelezettségszegési eljárás alól. Ez és az IMF hitel visszafizetése lehetőség az önálló gazdaságpolitikára. A banki alapkamat 7, 5-ről 1,5 % -ra csökkent. A Nemzeti Bank nyereséges, évente 100 milliárd Ft. körül van, szemben a Simor András féle MNB- vel ahol évente 100 – 200 milliárdos veszteség keletkezett, amit a költségvetésnek kellett pótolni. Az államadósság a GDP 82 %-áról 74 % -ra csökkent. A GDP az idén 4 %- os lesz. Rekordokat dönt a külföldi tőke beáramlás a beruházások formájában és nő a profit visszaforgatása is. Évente 5-10 százalékkal nő az idegenforgalom bevétele mivel nő a belföldi és külföldi turistaforgalom. A külkereskedelmi mérleg 9,978 milliárd Euró többletet mutatott 2016-ban és az export folyamatosan nő.
De nem volt elég a "lopásból", így kifizették az összes önkormányzat adósságát 685 milliárd Ft értékben, valamint az egyetemek úgynevezett PPM konstrukcióban (Magyar Bálint , SZDSZ) felvett visszafizethetetlen adósságát. Közben csökkent a munkanélküliség több mint hétszázezer új munkahely létesült. Így a munkanélküliség 4.3 százalékos az egyik legalacsonyabb az Unióban. Visszavásároltuk az oroszoktól a MOL részvények 25 %-át. Visszavásároltuk a gáztározóinkat, az energiaszolgáltató szektorokat (gáz, villany, víz,) a külföldi tulajdonosoktól. Visszavásároltak bankokat így a hazai tulajdoni arány 50 százalékos.
3400 milliárd Ft jut a megyei jogú városok fejlesztésére a Modern Városok program keretében. 1500 milliárd Ft jut vasút fejlesztésre 300 milliárd F t.-értékű turisztikai fejlesztés folyik Törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól és 60 ezer magyar gazda vehetett állami földet. Az elmúlt hét évben 7000 milliárd Ft-a nőtt az állami vagyon. 9 százalékra csökkentették a társasági adót, mely a legalacsonyabb az Unióban Racionalizálták a közigazgatási ügyintézést az okmányirodákkal, az egyablakos ügyintézéssel.
Folyamatosan nőnek a reálbérek és az átlag kereset is ez utóbbi idén a tavalyihoz képest 14 százalékkal Az idén 15 százalékkal nőtt a minimálbér és 30 százalékkal a szakmunkás minimálbér És csak "lopnak és lopnak" ennek következtében a ciklusban 50 százalékkal nőnek a pedagógus bérek, 50 százalékkal a rendvédelmi dolgozók bére, 30 százalékkal a kormány tisztviselők bére, 30 százalékkal a vasutasok bére, 30 százalékkal a vízügyi dolgozók bére, 50 százalékkal nő az Államkincstár és az egészségügyi dolgozók bére 2019 ig. besorolástól függően 52-74 százalékkal nő és 2017 végéig két részletben 200 ezer Ft-al nő az orvosok bére havonta. Közben folynak a tárgyalások a kistisztviselők bérének emeléséről. 300 milliárd Ft.-al segíti a kormány a munkahelyek megőrzését a kis és középvállalatok támogatásával az un. Munkavédelmi akciótervvel. A nyugdíjak a választási ígérethez híven megőrizték vásárló értéküket nominálisan, de az inflációnál magasabb évi emeléssel és a rezsicsökkentéssel kb. egyhavi értékükkel nőttek. Nem maradt ki a "rablásból" az egészségügy sem, így az alábbi kórház-felújításokra került sor:
Szent Imre kórház 6,8 milliárd Ft., Egri Markot Ferenc Kórház 6 milliárd Ft., Sport Kórház 10 milliárd Ft., Körmendi Kórház 1,4 milliárd Ft., Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház 1,4 milliárd Ft., Zalaegerszegi megyei kórház 30 milliárd Ft., Dombovári Szent Lukács Kórház 1,8 milliárd Ft., Győri Petz Aladár Kórház 11.2 milliárd Ft., Teljes felújítás a Pécsi 400 ágyas egyetemi klinikákon 15 milliárd Ft., Szombathelyi Markusovszki Kórház 6, 3 milliárd Ft., Hatvani Albert Schweitzer Kórház 3,5 milliárd Ft., Bethesda Gyermekkórház 150 millió Ft., Debreceni Kenézy Kórház 500 millió Ft., Kaposvári kaposi Mór kórház 600 millió Ft., Békés megyei Pándy Kálmán Kórház Gyula 6,6 milliárd Ft., Budapesti Bajcsy Zsilinszki Kórház 700 millió Ft., Karcagi Kátai Gábor Kórház 800 millió Ft., Várpalotai Szent Donáth Kórház 800 millióFt., Budapesti Uzsoki Kórház 6,5 milliárd Ft., Nyíregyházi Jósa András Kórház 1,1 milliárd Ft., Hódnezővásárhelyi és makói egyesült Kórház , 3,3 milliárd ft., Továbbá felújítottak 60 mentőállomást, átadtak 20 új mentőállomást, vásároltak 500 új mentőautót. 50 százalékkal nőtt a CT és MRI vizsgálóeszközök száma. A "katasztrofális" egészségügyi helyzetet az is jellemzi, hogy jelentősen csökkent a várólisták száma és a várakozási idő. Olyannyira, hogy Nagybritániából ide járnak műtétekre (168 óra !!!), mert ott nem tudnak időpontot mondani. Fél Európa ide jár fogorvosi ellátásra. Párizsban két hetet kell várni, hogy bejusson valaki a körzeti orvoshoz, a mentő nem megy ki bemondásra, a körzeti orvos legtöbb helyre nem megy ki, mert fél. Nem úgy, mint itthon, ha negyedórán belül nincs a helyszínen a mentő bárki telefonhívására, már tombol a sajtó. Szóval az egészségügy sehol sem Schwarzwald klinik, vagy Bergdoktor. Londonba ha bejut valaki egy körzeti rendelőben ott ül egy turbános ember zakóban és rögtön szól hogy ne gyere közelebb, megkérdezi mi a bajod, beüti számítógépbe ír egy receptet és „see You again.” Sorolhatnám USÁ-tól, Kanadáig a rémtörténeteket. Havi 130 ezer Ft-al nőtt a háziorvosi praxistámogatás.
Mintegy ötszázmilliárdos egészségügyi fejlesztési program valósult és valósul meg a ciklusban mely a legnagyobb a magyar egészségügy történetében. Most indul egy 600 milliárdos kórház-fejlesztési program. „Lerabolják” az oktatást is, így 2016 – 17-ben 230 milliárd Ft. jut infrastrukturális fejlesztésekre és jelenleg 500 milliárd Ft.-al jut több az oktatásra mint 2010-be. Cél, hogy minden járási székhelyen legyen iskolauszoda így ahol nem volt, a program keretében harminc új uszoda épül. Ingyenes lesz a nyelvvizsga megszerzése. 900 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvet. Nem maradt ki a "rablásból" az épített környezet és örökség sem. Ezért indult a kastély és várprogram melynek keretében a nemzeti emlékezet és a turizmusban is fontos szerepet játszó 35 vár újult vagy újul meg. Így a füzéri vár, a diósgyőri vár, szigeti vár, egri vár, kisvárdai vár, a sümegi vár, a soproni várfal, a gyulai vár, a szerencsi Rákóczi vár, a mosonmagyaróvári Óvár, a tatai vár, a várgesztesi vár, a visegrádi fellegvár, a simontornyai vár, a cseszneki vár, Somló vára, nagyvázsonyi Kinizsi vár, a várpalotai Thury vár, az ónodi vár, a regéci vár, a sárospataki Rákóczi vár, Szádvár, a siroki vár, az esztergomi vár, Drégely vára, Hollókő vára, Nógrád vára, Fehérkő vára, a sárvári Nádasdy vár, Szarvaskő vára, Csobánc vára Szigliget sopronhorpácsi Széchenyi kastély, A történelmi és építészeti szempontból is nemzeti értéknek számító széthordott kirabolt lepusztított 34 kastély épült ujjá vagy újult meg illetve újul meg. jelentős idegenforgalmi vonzerőt jelentve. Igy a tiszadobi Andrássy kastély, az edelényi Hulier kastély, a füzérradványi Károlyi kastély, a dégi Festetics kastély, a hatvani Grassalkovics kastély, a keszthelyi Festetics kastély, a fertődi Esterházy kastély, a bajnai Sándor- Metternich kastély, a majki kamalduli remeteség, a kisbéri Batthyányi- Wenkheim kastély, a dénesfai Ciráky kastély, a lovasberényi Ciráky kastély, a soponyai Zichy kastély, a fáji Fáy kastély, a bicskei Batthyányi kastély, a csákvári Esterházy kastély, az iszkaszentgyörgyi Bajzáth- Papenheim kastély, a váli ürményi kastély, a sopron horpácsi Széchenyi kastély, a mihályi Dőry kastély, a szanyi püspöki kastély, a tatai Esterházy kastély, a szécsényi Benczur kastély, az acsai Prónay kastély, a péceli Ráday kastély, az aszódi Podmenicky kastély, a váchartyáni Rudnay kastély, a somogysárdi Somsich kastély, a sümegi püspöki kastély, a vassurányi kastély Shilson kastély, a körmendi Batthyányi kastély, a szabadkígyósi Wenckheim kastély, a kállósemjéni Kállay kuria, a gyulai Almássy kastély, a fehérvárcsurgói Károlyi kastély. Megújulnak a zsidó temetők vidéken és Budapesten (Kerepesi u.), a zsinagógák pl. a szegedi, a Rumbach Sebestyén utcai Budapesten.
Visszavásárolták a felbecsülhetetlen értékű Seuso kincset, a Magyar Nemzeti Bankon keresztül a nemzeti értékeinkhez tartozó festményeket, gyűjteményeket. A felsorolt gátlástalan "rablások" után rávetették magukat Budapestre és azt is „szétlopták”. Így rendbe tették a 4 –es metró kaotikus beruházását jelentős értékű pereket nyerve a külföldi beszállítókkal szemben. (Alstom) Befejezték a szintén átláthatatlan Bálna épület beruházását, kicserélték a budapesti autóbusz parkot, konszolidálták a szocik által lerohasztott nyolcvan milliárdos adósság tehertől roskadozó BKV-t, felújították a Széll Kálmán teret amit 20 évig Demszki ígérgetett, befejezték a rohadó Tüskecsarnokot , ragyogó sportlétesítmény uszoda és jégpálya lett belőle, felújították az Erkel színházat amit a szocik le akartak bontani. Felújították a Vigadót, eredeti formáját nyeri vissza a Szépművészeti Múzeum, megújul világ színvonalon az Állatkert épül benne a Biodrom, megújul Európa dijas tervek alapján a lerohadt Városliget, megújult és eredeti formáját nyerte vissza a Országház és a Kossuth tér, mely már egy balkáni pályaudvar koszlott parkolójához hasonlított, megújult a volt Osztyapenkó szobornál a Sasadi utnál az M1-M7 bevezetőszakasza, megújult a lerohasztott Várkert bazár, felújították a Károly körutat és megépült e fonódó villamos, megújult a Citadella, beindult a Budai vár rekonstrukciója (lovarda, testőrségi palota, Stöckl lépcső, Szent István terem, Karmelita kolostor, volt Honvédelmi Minisztérium) Teljesen felújítják az Operaházat ami egy új raktár és díszletbázist is kapott a Kőbányai úton. Megindul a 3-as Metró felújítása amire negyven évig semmit sem költöttek és teljesen felújítják a régi metró kocsikat. Csodálatosan felújították a Margitszigetet, a parkot, a szökőkutat, a lerobbant Kaszinót. Ez se volt elég, a sportot is "lerabolták". Ezért épült és épül több futball stadion, FTC, MTK, DVSC, Vasas, Videoton, Haladás, DVTK épül a Puskás Ferenc stadion (volt Népstadion), megépült világ színvonalon a Győri EtO kézilabda csarnoka. És „volt képük” megrendezni az eddigi legjobb úszó-világbajnokságot, megépíteni a Duna-arénát, az előttük lévő rakpartot, felújítani a Dagályfürdőt, felújítani margitszigeti Hajós Alfréd uszodát, a Komjádi uszodát, megrendezték Győrben nagy sikerrel az ifjúsági olimpiát. 2010 és 2016 között 400 milliárd Ft. jutott sportra ebből a tavalyi évben 180 milliárd. Soha ennyi pénzt nem kapott a magyar élsport, tömegsport és diáksport. 2017 ben ez az összeg mintegy 20 milliárddal lesz több. Végre van Magyarországnak önálló külpolitikája!!! Ez nem abban merül ki hogy linguálisan tamponáljuk az aktuális európai kretén politikusok és magukat főnöknek képzelő EU-s tisztségviselők ülepeit, hanem képviseljük saját érdekeinket, és próbáljuk őrizni szuverenitásunkat a gazdaságpolitikánkban, a migráns politikánkban, a külkapcsolatok építésében és nem kushadunk ha nyugaton valaki felemeli a mutatóujját. NEM vagyunk sikertelenek. Nem vagyunk elszigetelve! Járt itt a kínai elnök, a kínai miniszterelnök, japán miniszterelnök, német kancellár, angol miniszterelnök, orosz elnök, egyiptomi elnök, izraeli miniszterelnök, lengyel elnök és jön a francia elnök. Majd megszokják Európában, hogy van önálló véleményünk.
A fékeveszett "rablás" kiterjedt a határon túlra is. Nem átallottak állampolgárságot adni az elcsatolt területek megalázott kifosztott ma is sokban elnyomott magyarságának. Így több tízmillió Ft-al támogatják a vajdasági és kárpátaljai magyar oktatást, a szórványkollégiumokat. 50 milliárd Ft-al a vajdasági, 20 milliárd Ft-al a kárpátaljai magyar vállalkozásokat pályázati rendszerben. Jelentős összegek jutnak a kiemelkedően fontos határon túli világi és egyházi magyar műemlékek felújítására is. De például, finanszírozzák a szabadkai zsinagóga felújítását is. De itt nem álltak meg érzéketlenül "kifosztották a családokat, az embereket". Behatoltak a hálószobákba, sőt mint tudjuk egyesek méhébe is (Szél Bernadett, D. Tóth Kriszta). Ezért megalkották Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét. Bevezették segély helyett a közmunkát, a kötelező óvodába járást, beindult egy bölcsődei program ahol tíz gyerek estén minden településen kötelező biztosítani a bölcsődei elhelyezést. Folyamatosan növelik a béreket, a munkahelyeket, Mivel ugyebár a lakosság folyamatosan drámaian szegényedik évente 4-5 százalékkal nő a fogyasztás, hétvégeken nem lehet wellness hotelben szobát kapni, növekszik a külfödi és a belföldi utazások száma, vasárnap nincs hely a vendéglőkben nemzeti sport lett az evésfesztivál falun városon. A magyar lakosság rendelkezik Kelet –Európában a legmagasabb GDP hez arányított vagyonnal, ami a GDP 95 %-a (Szlovákia, Románia 55%, Lengyelország, Horvátország 70 %,) miközben a legalacsonyabb a lakossági eladósodottság Európában (Európai Központ Bank). Évről évre nőnek a megtakarítások így a válság előtti nulláról évi 5,6 ra emelkedett. Ma már az Államkincstárban az államadósság több mint 20 százalékát igen kedvezően a lakossági állampapírok fedezik. Ez a legmagasabb Európában, utánunk Írország következik 8 százalékkal. Lehetne még sorolni mi minden történt e hét év alatt ( pl. hútőgép, gázkonvektor, mosógépcsere program), de kontrasztként nézzük honnan indult ez a kormány.
Mert feriék nem loptak, feri tisztakezű volt, rendszeresen bérmálkozott, táncolt, dalolt, influenzás hattyút boncolt, piros zakóban lovagolt a Hortobágyon, hadgyakorlatot vezetett, gyermekeket mentett, diplomadolgozatot keresett, (máig nem találja, ill. senki sem találja…) százakat lépett, közben hazudott reggel-délben-este. Megkardlapoztatta és belelövetett a saját népébe. Történelmi beszédeket mondott a Múzeum kertben március 15-én, miközben mesterlövészek vigyázták, faggatta Nagy Imrét, „mond Imre te mit tennél?„ Modern volt nyugatos és európai és úgy tett mintha kormányozta volna ezt a „kurva országot.” És ebbe majd bele pusztult. Kitagadta a határon túlikat és így „megvédte” az országot 25 millió romántól. Ennek következtében ugrott a pannon puma és vele az államadóság 52 %- ról 84 %-ra, a deficit 2,8 ról néha 5 néha 6 választáskor 8-9 százalékra, a munkanélküliség 12 százalékra. Eladósodott minden és mindenki. Az állam, az önkormányzatok, a vasút, a BKV, a lakosság, a kórházak. Ragyogó elképzelések voltak az egészségügyben heveny kórház-bezárásokkal, vizitdíjjal botrányos inzultusokig fajuló kórház-privatizációkkal, patikaliberalizációkkal, teljesítményvolumen korlátokkal, kötelező széfprogramokkal, több ezer nővér elbocsátásával és 600 milliárd Ft kivonásával. Fantasztikus minőségi szintet ért el az oktatás is a körzetesítéssel, a pedagógus elbocsátásokkal, a szakiskolák bezárásával, az egyházi iskolák sanyargatásával, a követelményrendszer relativizálásával, a szülő gyerek pedagógus kapcsolat szétrombolásával, az egyetemi PPM programokkal, a több milliós fizetéssel megvett rektorokkal, a teljesen elértéktelenedett hiányos tudást megkövetelő érettségivel, a tanárverésekkel, a semmire se jó egyetemekkel és képzésekkel!!! Csődbevitték a Hajdúbétet, a Kecskeméti és a Győri Baromfifeldolgozót ahol tudatosan nem fizették ki a beszállítókat tönkretéve őket egyeseket öngyilkosságba hajszolva. Így fosztották ki a Megyeri híd építöinek és a Szeviép alvállalkozóit is. Eltüntettek 160 milliárd Ft-ot. 4-es Metró beruházásánál, több milliárdot a BKV nál, 300 milliárdosra nőtt a MÁV tartozása. Közben turistaparadicsomok épültek Indonéziában, kastélyokat vettek Franciaországban, üdülőtelepet Horvátországban, kilószámra az aranyat Dubai-ban, egymást végkielégítgették 100 milliókkal stb, stb stb. Az országot tulajdonképpen a Bankszövetség kormányozta ők és a főnök az elnök Erdei úr döntöttek szinte mindenről, miközben szipolyozták az államot, a Nemzeti Bankot a devizahitel rabságában a lakosságot. Eladtak mindent, ami nem volt lehegesztve, MÁV Cargót, MOL-t, repülőteret, MALÉVET, energiaszolgáltatókat, gáztározót, Postapalotát, Tőzsdepalotát, bankokat, Andrássy úti palotákat. Kormányzásuk alatt az ország az összeomlás szélén álló gazdasági és morális dögkút lett egy IMF- es gigahitel és az EU lélegeztetőgépén.Innen jutottunk el oda ahol most vagyunk. Lehet választani csak tessék, tessék! Összeállította dr Horváth Béla

Aktuális sorok Ady Endrétől: Mintha ma írták volna

Ady Endre írta  1906-ban (!) : "Venezuela köztársaság dolgáról pár soros táviratot közöltek a magyar lapok. Pedig ennél érdekesebb esemény századok óta nem esett. Castro elnök és üzlettársai voltak e köztársaság urai. Ezt a szatócsoligarchiát kellett megbuktatni. Az Egyesült Államok pénzemberei részvénytársaságot csináltak e célból. Forradalmat szítottak, hogy Venezuelát megnyissák az Unió vállalkozásainak, melyeket Castro és társai kiszorítottak. Ötmillió dollárba került a new-yorki Lipótvárosnak ez a forradalom. De sikerült. Az emberiség pedig belenézhet a jövőbe. Államok sorsa felett a Pénz urai fognak dönteni." ("A pénz",Budapesti Napló, 1906 április 19.) – (megtalálható: Ady Endre összes prózai műve – MEK 7. kötet. Függelék 224.)

2021.03.06.Nyitva tarthatnak a helyi piacok és az állateledel boltok is


A kéthetes lezárás alatt is nyitva tarthatnak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar zavartalan működéséhez szükséges üzletek, a kormány figyelembe vette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) javaslatát – olvasható a kamara közleményében.

A kormányrendelet értelmében a március 8-tól március 22-ig tartó lezárás alatt is nyitva tarthatnak a mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a mezőgazdasági üzletek, a kertészeti árudák, faiskolák, a piacok, a helyi termelői piacok és az állatgyógyszertárak... (magyarnemzet.hu)

2021.02.06.A vendéglátósoknak igazuk van, mert a számukra megítélt bértámogatás kifizetése
bürokratikusan és lassan haladt. Most előlegbe kifizetjük azt, ami jár...


Ezt most megváltoztattuk. Most előlegbe kifizetjük azt, ami jár, aztán majd utána elszámolunk, mert az idő itt most fontosabb minden másnál - mondta Orbán Viktor.

Február 1-től május 31-ig az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetni az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek, tehát ők mentesülnek a bérleti díj fizetési kötelezettség alól - jelentette be Gulyás Gergely. (fidesz.hu)

2021.01.31.Az élelmiszer-rendszerek globális átalakítását sürgeti az ENSZ


A pandémia gyorsan rávilágított az élelmiszer-önellátás fontosságát alábecsülő országok óriási kiszolgáltatottságára /Nagy Kristóf/ A globális élelmiszerrendszerek mielőbbi, gyökeres átalakítását sürgette Qu Dongyu, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (FAO) főigazgatója a davosi Világgazdasági Fórumon.

A főigazgató arra emlékeztetett, hogy a Covid–19-világjárvány rávilágított a globális ellátási láncok sérülékenységére. A FAO egy jelentésében  arra emlékeztetett, hogy a járvány terjedésének fékezése érdekében elrendelt korlátozások súlyos kitettségre világítottak rá azokban az államokban, amelyek az élelmiszerek behozatalára rendezkedtek be, illetve az élőmunkát hagyományosan külföldről érkező vendégmunkásokra  alapozták.

Tavaly tavasszal több fejlett országban kihívást jelentett, hogy nem volt, aki leszedje a termést. Emellett a határellenőrzések szigorítása és a hosszúra nyúló várakozási idő miatt sok élelmiszer a szállítás közben megromlott. Az ENSZ szervezete szerint az élelmiszer-előállítás vidéki szereplőit és a kisebb vállalkozásokat kell erősíteni, ugyanakkor a rendszerek globális átalakítására konkrét programterv egyelőre nem készült. (magyarnemzet.hu)

2021.01.28.Stabil a magyar gazdaság szerkezete a foglalkoztatás szempontjából


A magyar gazdaság szerkezete stabil a foglalkoztatás szempontjából, a 4,5 millió munkavállaló foglalkoztatása komoly munkaerőpiaci teljesítmény – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait kommentálva. A KSH csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 500 ezer volt tavaly decemberben, 4 ezerrel több az előző havinál, és 14 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál...

Megjegyezte, hogy számolni kell a munkaerőpiac időszakos hatásaival is, télen több ágazat kevesebb munkaerőt tud foglalkoztatni, továbbá elmaradtak a sok embert foglalkoztató nagyobb rendezvények, karácsonyi vásárok, emellett jó néhány ágazat – például a turizmus, a vendéglátás, a szolgáltatószektor – nehéz helyzetbe került. Az államtitkár kiemelte: a kormány segíti a foglalkoztatást. A bevált programok között említette például az ágazati bértámogatást, a kutatás-fejlesztés, innováció területén nyújtott segítséget. (888.hu/ketharmad)Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.


2021.01.21.Kis híján teljesen elsötétült Európa * Teljes cikk itt!
Kolozsváron nem nyíltak fel a fizetőparkoló sorompói...


Hajszál híján elsötétült egész Európa az év elején, de Szerbia, Horvátország és Románia így sem úszta meg: közel másfél órán át nem volt villamosenergia-szolgáltatásuk, a zavar pedig Franciaországot is elérte. Az okokról és a kritikus 14 másodpercről Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértő beszélt a Magyar Nemzetnek.

Az egyensúly kulcskérdés

– Január 8-án, pénteken közép-európai idő szerint 14 óra 05 perc körül az európai hálózaton hirtelen 50,027-ről 49,742 Hz-re csökkent a frekvencia 14 másodpercen belül, a dél-európai térség pedig leszakadt a villamosenergia-rendszerről – mesélt az eseményről a szakértő, majd magyarázatot fűzött hozzá: Európában az egyes erőművek szinkronizáltan dolgoznak együtt, vagyis a generátorok azonos időpillanatban azonos frekvencián termelnek. Ahhoz, hogy a hálózati frekvenciát folyamatosan 50 Hz-en lehessen tartani, a termelésnek és a fogyasztásnak minden pillanatban meg kell egyeznie.

Ha több a fogyasztás, mint a termelés, vagyis nincs elég áram, akkor a frekvencia csökken. Az egyensúly fenntartása a hálózatirendszer-irányítók feladata, a beavatkozási hatáskörük a finomhangolástól a drasztikusabb lépésekig terjedhet. Az utóbbi következett be Franciaországban, amikor a frekvenciacsökkenés hatására automatikusan aktiválódott a kikapcsolási terv: összesen 16 ipartelepen szakadt meg az áramszolgáltatás így mintegy 1300 MW-tal sikerült csökkenteni a rendszerterhelést.

Egyre több a kellemetlen helyzet

– Az ilyesféle tűzoltó stratégia hosszú távon már csak azért sem életképes, mert egyre gyakrabban fordul elő. Arra panaszkodott például Ausztria egyik legnagyobb áramszolgáltatója, a Wien Energie, hogy míg korábban évente 15 alkalommal kellett az ilyen helyzetekben beavatkozniuk, az utóbbi esztendőkben akár 240-szer kellett felpörgetni az áramtermelést egyik pillanatról a másikra. Az esetek sűrűsödésének oka az osztrák szolgáltató szerint is egyértelműen az időjárásalapú megújuló energiaforrást felhasználó erőművek térnyerése, illetve azok ingadozó termelése – fejtette ki a szakértő...Bosszúságok és életveszély

Kolozsváron nem nyíltak fel a fizetőparkoló sorompói, nem működtek a közlekedési lámpák, többen a liftekben rekedtek a január 8-i áramszünet miatt. De több berendezés is leállt az Azomures kombinátban, amely felett barnás felhő jelent meg, vagyis vegyi anyag került a légkörbe az üzemből. A közlekedés megbénulásáról számoltak be a 2019-es, Angliát és Walest érintő áramkimaradás alatt is, amikor a mobilszolgáltatás és egyes kórházak működése is leállt.

Ugyanabban az évben emberéleteket is követelt az áramszünet. Venezuelában öt napra nyúlt a szolgáltatás kiesése, és mivel a kórházakban vagy nem működtek a dízelgenerátorok, vagy csak néhány kritikus osztály működtetésére adtak elegendő áramot, a lélegeztetőgépeket például nem tudták üzemben tartani. (magyarnemzet.hu)

2021.01.15.A gazdaságról, a munkahelyekről, az adócsökkentésekről


Az ipari termelési számok növekedését a miniszterelnök úgy kommentálta, az emberek dolgozni akarnak, munkából akarnak megélni, és a magyar vállalkozók már versenyképesek a nyugatiakkal, a kormány pedig a munkahelymegtartásra és a beruházásokra összpontosító, adócsökkentő gazdasági válságkezelést folytat.

Megemlítette: decemberben többen dolgoztak, mint egy évvel korábban. A központi adókból tavaly 432 milliárd forintot csökkentettek, iparűzési adót is csökkentettek, és 180 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál - ismertette, megjegyezve: az iparűzési adó mérsékléséből származó pénzt nem a központi büdzsébe csoportosították át, hanem a vállalkozásoknál lett több pénz.

A törlesztési moratóriumról, az otthonteremtési programról és a 13. havi nyugdíjról

Szólt a hiteltörlesztési moratóriumról is, amellyel 3 ezer milliárd forint maradt a családoknál és a cégeknél. Megkezdték továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését, így a februári borítékban egy heti nyugdíjjal több lesz - emlékeztetett, kiemelve, hogy a kormány elindította a valaha volt legnagyobb lakásfelújítási és otthonteremtési programot is.

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Emellett Orbán Viktor bejelentette: legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak, ami körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget.  Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak."Ha ez sikerül, az egész válságkezelési rendszerünk kerek" - jelentette ki.

Az országot egyszer már sikerült kihúzni egy 2010-es válsághelyzetből

A miniszterelnök összegzésképpen azt mondta: ha az országot egyszer már sikerült kihúzni egy 2010-es válsághelyzetből, akkor "ez miért ne sikerülne a mostani válsághelyzetben is". A kormány döntései mögött van egy népismeret, "tudjuk, mi az, amit a magyar ember szeret, mi az, amit nem" - fogalmazott, kulcskérdésnek nevezve az országismeretet a válságkezelésnél. A 2021-es sikerről szóló feltételezése arra épül, hogy tudja, ha az embereknek van munkalehetőségük, akkor dolgoznak, ehhez pedig adócsökkentés kell - mondta, hozzátéve: ezzel szemben a baloldal adóemelő politikája lefojtja az energiákat.

2020.12.14.Tisztán elektromos autók gyártását kezdi meg a Mercedes jövőre Kecskeméten,


az 50 milliárd forintos beruházást 15 milliárddal támogatja a magyar kormány – jelentette be Szijjártó Péter az alföldi városban. A Daimler úgy döntött, hogy Kecskemétre hozza az egyik leginkább népszerű jármű-kategória, a kisméretű SUV elektromos változatának a gyártását. Az 50 milliárd forintos beruházást a kormány 15 milliárd forinttal támogatja.

Az EQB a Mercedes palettáján a tisztán elektromos meghajtású, B osztályos méretű SUV kódjele – mondta el a tájékoztatón Christian Wolff, a kecskeméti gyár vezetője. A jármű gyártásának előkészítését, a gyártósor telepítését, a munkatársak kiképzését erőltetett menetben kezdi meg a cég, a tervek szerint jövő ősszel indulhat a sorozatgyártás.

Ezzel a kecskeméti üzemben képesek lesznek belső égésű motorral szerelt, hibrid és tisztán elektromos autók előállítására is. Mindez megerősíti a gyár stratégiai helyzetét a piacon és a Mercedesen belül is. A gyárban jelenleg dolgozó 4400 munkavállaló helyzete biztos hosszú távon is.

Kecskemét polgármestere is a munkahelyek megtartásáról beszélt. Szemereyné Pataki Klaudia hozzátette, hogy az új tevékenység új munkahelyek létrehozását is maga után vonja, a gyár létszáma hamarosan elérheti az ötezer főt. (magyarnemzet.hu)

2020.11.23.Újra védett idősávban vásárolhatnak az idősek
Az új rendelkezést a kormány az idősügyi tanács mai ülése után adta ki.


Az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak – jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán, miután aláírta az erről szóló kormányrendeletet. Hozzátette: az idősáv szombaton és vasárnap 8 és 10 óra között él majd. – Ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban – mondta a kormányfő.

– A pontosság kedvéért: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban – nyomatékosította a kormányfő. – Világosan látszik – folytatta – a járvány statisztikáiból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya. Őket kell elsősorban védenünk. Ez a rendelet őket védi. Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra – zárta szavait a miniszterelnök.

Kormányrendelet arra kötelezi a bevásárlóközpontokat, hogy megnyissák és ingyenessé tegyék parkolóházaikat az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A döntés célja a járvány terjedésének lassítása. A rendelet szerint a P+R parkolóházak, zárt felszíni parkolók és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe éjszakánként. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. (magyarnemzet.hu)

2020.11.20.NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS EURÓPAI PARLAMENT ELNÖKEIHEZ
Tisztelt Ursula von der Leyen Elnök asszony! Tisztelt David Sassoli Elnök úr!


Önök, mint az Európai Unió két meghatározó alapintézményének vezetői hivatalból figyelemmel kísérik a tagállami, így a magyarországi politikai folyamatokat. Hazánk lassan tíz esztendeje egyfajta "csatatérállamnak" minősül persze nem a választott vezetők, nem is az őket támogató széles tömegek, hanem megítélésünk szerint elsősorban az országunkat és a nemzetet egyaránt ellenségnek tekintő, egyúttal a kereszténydemokrata-konzervatív legitim kurzust folyamatosan legyűrni kívánó külső és belső erők nyomásgyakorlási kísérleti következtében.

Megjegyzendő, hogy ezen csoportosulások (pártok, NGO-k) egyik legfőbb eszköze az a dezinformációs kampány, amelynek elsődleges célja a magyar nemzet lejáratása, diszkreditálása részben az uniós intézmények és azok elöljárói szemében. Ez utóbbi szándék megnyilvánulásaként értékeljük, hogy hat parlamenti és azon kívüli ellenzéki párt vezetője nyílt levelet intézett az Unió intézményeihez, amelyben az említett baloldali politikusok egypártrendszert vizionálnak és a törvényesen immár háromszor meggyőző többséggel megválasztott nemzeti kormányt és annak legitim miniszterelnökét megpróbálják a magyar emberekkel szembe állítani szokásosnak mondható módszerrel, valótlan és féligazságokat tartalmazó kijelentésekkel...

Szervezetünk, amely a több százezres magyarországi békemenetek fő szervezője, a COVID járvány elmúltával ismét szükségét érzi a magyar polgárok változatlan erejét megmutatni, a népfelség, a jogállamiság és a demokrácia melletti kiállással. Az EU szövetségi rendszerét bomlasztó, hazudozó Gyurcsány Ferenc vezette, ellenzéki törpepártokat integráló tevékenység ellen fellépésünk elkerülhetetlen. Az Unió intézményrendszerével 2002-2010 között bolondját járató, hatalom mániákus DK-s bukott miniszterelnök üzeneteit, és a hozzá csatlakozó törpepártok kiszolgáltatott hétköznapi figuráinak feljelentéseit komolyan venni súlyos hiba...(civilosszefogas.hu)

2020.11.15.A kormány több területen hozott már támogató intézkedéseket
Mentőcsomagokkal dacol az állam a járvány második hullámával


Azok, akik részt vesznek a digitális oktatásban, a kormányzati támogatásnak köszönhetően harminc napig ingyen juthatnak internet-szolgáltatáshoz. Ez a kormány újabb, a családokat érintő döntése a járvány második hullámában. Az alábbiakban összefoglaljuk, milyen támogatásokat ad még az állam erre az időszakra.

TURIZMUS

A turizmus már a tavaszi hullám idején is a leginkább leterhelt szolgáltatási ágak közé tartozott. Akkor a kormány többek között járulékkedvezménnyel, kedvezményes hitelprogrammal, illetve a SZÉP-kártya adójának csökkentésével és a keretösszeg megemelésével igyekezett segíteni. Most is jelentős segítséget kap a turizmus: a november 8-ig beérkezett, de a korlátozások miatt a következő harminc napban meg nem valósuló foglalások árát nyolcvan százalékban téríti meg az állam azzal a feltétellel, hogy a szállásadó hely nem bocsátja el az alkalmazottakat. Ezenkívül minden szálláshelytípus üzemeltetőjénél megtéríti az állam a munkaviszonyban foglalkoztatottak munkabérének ötven százalékát.

SZABADIDŐ, SZÓRAKOZÁS

A bezárások miatt bevételkiesést szenvednek el a szabadidős és szórakoztató tevékenységet végző szolgáltatók is. Ezeknek nem kell harminc napig járulékot fizetniük a munkavállalók után. A támogatást igénybe vehetik: mozik, színházak, múzeumok, állatkertek, sportlétesítmények, edzőtermek, konferenciák és bemutatók szervezői, illetve a szórakoztatóiparban dolgozók.

ÉTTERMEK

A legutóbbi rendelkezések szerint az éttermeknek, kávéházaknak, cukrászdáknak be kell zárniuk, csak a házhoz szállítás engedélyezett számukra. Cserébe viszont a kiszállított ételek árának áfája a zárvatartás idejére 27 százalékról 5 százalékra csökken. Járulékot az éttermekben dolgozók után sem kell fizetni harminc napig, illetve itt is megtéríti a foglalkoztatottak bérének ötven százalékát az állam, ha a munkaadó nem bocsátja el a munkavállalóit.

UTAZÁS

A bevezetett korlátozásra reagáltak az utazási társaságok is. A MÁV-Start, a MÁV-Hév és a Volánbusz visszaváltja a novemberre korábban megváltott harmincnapos dolgozói és diákbérleteket, és erre nem számít fel kezelési költséget.

2020.10.30.Varga Mihály helyre tette a Brüsszelben áskálódó Jávor Benedeket...


"Jávor Benedek, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos lobbistája Brüsszelben cikket írt az euobserver-en, amelyben szokásos módon szapulja a magyar kormányt. Eddig minden a megszokott, említésre se méltó. Az írás végén oda lyukad ki, jobb lenne, ha az uniós pénzt ők osztanák, mármint Budapest és az NGO-k. Ez sem új dolog, ismerjük" – írta Varga Mihály a Facebook-bejegyzésében. Jelezte: Az viszont új elem, hogy mindehhez a magyar gazdasági adatok eltorzításával jut el.

"A járvány az unió átlagánál jobban megütötte Magyarországot" – állítja Jávor Benedek. A pénzügyminiszter erre azt írta: "Hamis állítás, az első félév adatai szerint a magyar gazdaság 6,1 százalékkal, az EU átlagosan 8,3 százalékkal esett vissza. Nem kevés a mienk sem, de jobb, mint az EU-átlag."

"A deficit és az államadósság növekszik, kell a pénz" – írta Jávor. "Nem teszi hozzá, hogy mind a 27 országban, mivel a járvány elleni védekezés felülírja az uniós pénzügyi korlátokat, ezt egyébként épp az Európai Bizottság függesztette fel. Mi is költjük a pénzt egészségügyi és gazdasági védekezésre. Járvány előtt pedig mi csökkentettük a legnagyobb arányban az adósságunkat, amit volt szíves az előző kormány – IMF-adóssággal együtt – feltornázni" – ismertette Varga Mihály.

"Eddig az volt a bírálat tárgya, hogy lassú az unióból érkező pénz felhasználása, Jávor most azt kifogásolja, hogy 99 százalékát már felhasználtuk a 2014–2020-as ciklus pénzeinek. De nem ezért utalja az EU? Nem kellett volna felhasználni? Hagyjuk elveszni?" – tette fel a kérdéseket a miniszter. Jávor Benedek szerint Orbánnak jobban kell az EU-pénz, mint bárkinek, nincs máshonnan finanszírozás.

"Kedves Jávor Benedek! Ha ez így lenne, akkor már csődben lennénk, pont olyanban, mint amilyet itt hagytatok a Gyurcsány–Bajnai-kormány után. Örüljünk inkább annak, hogy visszafizettük az IMF-hitelt, leszorítottuk az adósság költségeit, mindeközben a gazdaság is növekedni tudott, új munkahelyeket teremtve" – írta Varga Mihály.

A miniszter végül hozzátette: "Kedves Benedek! Annyit kérek tőled, hogy amikor megbízásodnak megfelelően pénzt akarsz szerezni, azt lehetőleg ne a magyar gazdaság rovására és ne az olvasók félrevezetésével tedd meg!" (magyarnemzet.hu)

2020.10.26.A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot...


1. Nem hagyjuk, hogy a nyugat-európai versenytársak uniós szabályozásba bujtatott protekcionista szabályozással ellehetetlenítsék a magyar és teljes közép-európai fuvarozó szektort. A mai napon a magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomag egyes irányelvi és rendeleti előírásait és kérte azok megsemmisítését.

2. Az Európai Parlament és Tanács által elfogadott közúti szállításra vonatkozó új uniós szabályok és a hasonló protekcionista intézkedések aláássák az EU alapját képező belső piacot és szándékosan a nyugat-európai tagállamok indokolatlan versenyelőnyét erősítik.

3. A kifogásolt irányelvi és rendeleti előírások sértik a diszkrimináció tilalmát, ellentétesek az uniós klímavédelmi célokkal, vagy egyenesen végrehajthatatlanok.

4. A szabályozást Magyarország mellett további nyolc tagállam - Bulgária, Ciprus, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta és Románia - is következetesen ellenzi.

5. Ezért ahogyan 2018-ban a kiküldetési irányelv esetében tettük, most is határozottan fellépünk az uniós szabályozással szemben és kérjük, hogy az uniós szerződésekben foglalt alapelvekbe ütköző, a szolgáltatásnyújtás szabadságával ellentétes jogszabályokat az Európai Unió Bírósága semmisítse meg.

2020.10.09.Költségvetési csalások az ügyészség célkeresztjében
Tovább csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Magyarországon


Tíz év alatt több mint a felére csökkent a hazánkban regisztrált bűncselekmények száma, derül ki az ügyészi szervezet 2019-es munkájáról az Országgyűlésnek benyújtott jelentésből. A legfőbb ügyész által jegyzett dokumentumból az is kiderül, a szervezet továbbra is kiemelten kezeli a költségvetési csalást...

Továbbra is jellemző a tényleges gazdasági eseményt nem tükröző számlák összegének szerepeltetése az adóbevallásokban, ennek célja pedig tipikusan az általános forgalmi adó elkerülése, illetve a ténylegesen fizetendő adó összegének csökkentése...

Továbbra is elterjedt módszer, hogy a bűncselekmények tényleges haszonélvezői látják el a költségvetési csaláshoz felhasznált cég irányítását, de az érintett gazdasági társaságok vezető tisztségviselőiként más, a gazdasági és pénzügyi folyamatokra rálátással nem vagy csupán korlátozott mértékben rendelkező személyeket tüntetnek fel.

Mindennek következtében a cégnyilvántartásba is valótlan adatok kerülnek, ami a közokirat-hamisítás bűntettének egyik jellemző esete. Az ügyek bonyolultsága miatt a nyomozások felügyelete és különösen az irányítása az átlagosnál nagyobb felkészültséget, az adójogszabályok és az adózással összefüggő ügyintézési folyamatok elmélyült ismeretét igénylik – hangsúlyozza az ügyészi jelentés. (magyarnemzet.hu)

2020.09.24.Újabb varrónők álltak ki a nyilvánosság elé


Nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akik azt állítják, hogy Bíró László fizetés helyett megfenyegette őket. A Hír TV kamerája előtt a nevüket és arcukat is vállaló alkalmazottak elmondták: közösen felhívták a balliberális ellenzék szerencsi országgyűlési képviselő-jelöltjét, aki közölte: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

Néhány hete a HírTV Informátor című műsorának szerkesztőségét kereste fel néhány egykori munkavállaló, hiszen úgy tűnik, Bíró Lászlónak, a tisztességes munkáról és tisztességes bérekről más fogalmai vannak, mint elsőre gondolnánk. Akkor az arcukat és hangjukat nem vállaló egykori munkavállalók vallottak arról, hogy Bíró László, akit Jakab Péter, a Jobbik elnöke egyenesen a szabadság szimbólumának nevezett, nemcsak antiszemita nézeteiről híres, hanem arról is, hogy a munkavállalók bérét nem mindig szereti kifizetni, sőt az sem véletlen, hogy senki nem vállalta a felismerhetőséget, hiszen az egykori beosztottakat puskával is megfenyegette már. Strómanok vitték csődbe Bíró László cégét

Strómanoknak játszotta át egyik cégét Bíró László, hogy ne kelljen kifizetni a dolgozókat. Az ellenzék szerencsi jelöltjének egykori vállalkozását omladozó, romos házakból felügyelték. Közben a cég 50 millió forintos állami foglalkoztatási támogatást is kapott – számolt be Híradónk. A nyilvános céges adattárból könnyen kideríthető, hogy számos cég tartozik Bíró Lászlóhoz. Ezek között találunk olyat, amelyik felszámolással vagy kényszertörléssel szűnt meg.

Az Informátornak nyilatkozó emberek a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetnél dolgoztak Csernelyen. A Borsod megyei kis településen 1972-től működött varroda, az évek során többféle vállalati, vállalkozási formában, 2014-től a Bíró László vezette szociális Szövetkezet vette át az azóta már nem üzemelő varroda irányítását. Bíró a céget 2016-ban átjátszotta egy Móczár János nevű illetőnek, akinek a nevén még kilenc kényszertörlés alatt lévő cég van... (hirtv.hu)

2020.08.14.Újabb támogatások jöhetnek ősszel * Teljes cikk itt!


A közjegyzői díjak csökkentése, a munkahelyvédelmi támogatások meghosszabbítása és újabb, a gazdaság és a vállalkozások talpra állását segítő intézkedések bevezetése is szerepel azok között a javaslatok között, amelyekről még augusztusban egyeztet a kormány a szociális partnerekkel. A vállalatok átfogó iránymutatást kapnak, amivel mérsékelhetők a károk, ha a járvány terjedése ismét gyorsulna. Ősztől rugalmasabb lesz az otthoni munkavégzés bevezetése is...

Perlusz László ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi, optimista forgatókönyvekhez képest a gazdaság helyreállása lassabb folyamat lesz. Ezért mind a munkáltatók, mind a szakszervezetek javasolják a munkahelyvédelmi bértámogatás, tehát a csökkentett munkaidő mellé járó állami kiegészítés meghosszabbítását jövő év elejéig. Az állami segítséget egyelőre augusztus 31-ig lehet igényelni, s három hónapig jár. A főtitkár rámutatott, sok cég a munkahelyvédelmi támogatás miatt nem vált meg alkalmazottjától, ám az állami segítségnyújtás lejártát követően az érintett vállalkozások többsége már nem tudná elkerülni a leépítéseket. Ráadásul az intézkedésekre fenntartott pénzügyi keret nagyjából fele még rendelkezésre áll...

– Várhatóan nyár végétől, ősz elejétől lesz elérhető az a gyakorlati összefoglaló kiadvány, amely a járvány elleni védekezéshez, valamint a komolyabb egészségügyi és gazdasági károk elkerüléséhez nyújt iránymutatást a vállalkozásoknak. Szintén ősszel születhet döntés a Munka törvénykönyvének módosításáról, rugalmasabbá téve a távmunka szabályozását, megkönnyítve az otthoni munkavégzés lehetőségét. Ezt a lépést a szakszervezetek és a munkáltatók egyaránt támogatják – hangsúlyozta Perlusz László. Hozzátette, a vállalati szféra nagyobb része optimista, a járvány megjelenése alatt megszerzett tapasztalatok pedig hozzájárulnak a nagyobb gazdasági károk elkerüléséhez. (magyarnemzet.hu)

2020.07.26.Magyarország megnyert egy "csatát", de a "harc" folytatódik * Teljes cikk itt!


Varga Judit igazságügyi miniszter: a baloldali liberális erők nem akarják elfogadni, hogy vannak, akik mást gondolnak Európa keresztény gyökereiről, a bevándorlásról, a multikulturalizmusról, a családok szerepéről. Noha most csatát vesztettek, mivel nem tudtak az állam- és kormányfők megállapodásába, az unió költségvetésébe politikai nyomásgyakorlási eszközt, "ideológiai fegyvert" beépíteni, nem fogják feladni a küzdelmet...

Úgy fogalmazott: most is azt látni, hogy politikai elfogultság miatt "szemellenző van rajtuk", nem látják, hogy nagy uniós országok nagy bajban vannak, hiszen pillanatok alatt felfuthat az államadósságuk a GDP 150-160 százalékára, és államcsőd fenyeget nagy alapító országokat. Hozzátette: az Európai Parlamentnek történelmi felelőssége van abban, elfogadja-e azt a megállapodást, amely 27 tagállam kényes politikai és pénzügyi egyensúlyon alapuló konszenzusa.

A tagállamok viszont egyértelműen úgy foglaltak állást, hogy a pénzügyi fegyelemre és a büdzsé érdekeire hivatkozva ne "homályos, megfoghatatlan jogállami szankciókkal" fenyegetőzzön az Európai Bizottság – mondta. Varga Judit hozzátette: a bizottság elnökének is figyelembe kell vennie az állam- és kormányfők iránymutatását, hiszen az EU-ban a stratégiai politikai irányokat az alapszerződések szerint az állam- és kormányfők fektetik le. A bizottság pedig, az alapszerződések őreként, ezektől az irányoktól nem tekinthet el. (magyarnemzet.hu)

2020.07.20.Folytatódik az uniós csúcs Brüsszelben * Teljes cikk itt!


A "takarékos négyeknek" nevezett EU-tagállamok – Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország – mindvégig kisebb költségvetés mellett érveltek, és nagyobb beleszólást kívántak abba, hogy a tagállamok miként költik majd el az uniós pénzeket..."Ha nem sikerül megállapodni a költségvetésről és a mentőcsomagról, az Hollandia miatt lesz" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben vasárnap uniós csúcstalálkozón újságírók előtt.

A nemzetközi sajtónak nyilatkozva a kormányfő azt mondta, a hollandok egy olyan eszközt kívánnak bevezetni, amely ellenőrzi az uniós pénzek kifizetését és felhasználását, különösen a déli országok esetében. Aláhúzta: ez az eszköz teljesen új mechanizmus a jogállamisággal összefüggésben is. A csomagban szereplő vissza nem térítendő támogatások és hitelek arányával összefüggésben kiemelte, Hollandia jelentős befolyást biztosítana maga számára az uniós pénzek kifizetését illetően, főként a déli országok esetében.

Hozzátette, Magyarország támogatja az olasz álláspontot, ugyanis azoknak az országoknak kell adni a pénzt, mégpedig mihamarabb, amelyeknek a legnagyobb és legsürgősebb szükségük van rá. Ezt az álláspontot képviselte a csúcson Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, aki elfogadhatatlannak és zsarolásnak nevezte a takarékos országok vétóját. Hétfő hajnalban hangoztatott véleménye szerint ezen tagállamok vezetői "rövidlátók", akik kizárólag otthoni politikai érdekeik szerint cselekszenek. Nem veszik észre, hogy döntésük hozzájárul az egységes piac leértékeléséhez és a fiatal generációk álmait oszlatják szét. (pestisracok.hu)

2020.07.14.Kövér László felszólalása - Az országgyűlés az imént elfogadta a kormánypártoknak


a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló határozati javaslatát, melyben feltételeket szabott a kormánynak ahhoz, hogy miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét.

Ennek során be kell tartani azt az alapelvet, hogy az azonos helyzetben lévő tagállamok azonos elbánásban részesüljenek, a gazdagabb tagállamok polgárai pedig ne kapjanak több támogatást, mint a szegényebb országok polgárai.

A parlament kikötötte azt is, hogy a folyamatban lévő, úgynevezett hetes cikk szerinti eljárásokat a hitelfelvétel elfogadása előtt le kell zárni, politikai pártok és "politikai tevékenységet végző, civilnek álcázott szervezetek" uniós forrásból nem támogathatók; a források politikai és ideológiai feltételekhez kötése pedig elfogadhatatlan a jogállamiság címszó alatt.

2020.07.09.Brüsszel azon munkálkodik, hogy hazánkat nehéz helyzetbe hozza


Jelenlegi formájában Magyarország számára elfogadhatatlan úgy az Európai Unió 2021 után érvényes, hétéves, 1100 milliárd eurós költségvetése, mind a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó, 750 milliárd eurós helyreállítási alapra vonatkozó európai bizottsági – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő csütörtökön Brüsszelben, az EP plenáris ülésének szünetében...

Deutsch sikernek nevezte, hogy a dokumentumban a magyar érdekek mint alapvetően meghatározó néppárti prioritások szerepelnek. A hétéves keretköltségvetést illetően rögzíti azt az elvárást, hogy a kohéziós politika maradjon erős és meghatározó. Az erre a célra fordítani szánt költségvetés ne legyen kisebb, mint a 2020 végéig tartó költségvetési időszak számai. Az EPP kiáll amellett is, hogy a közös agrárpolitika (KAP) uniós költségvetésen belüli súlya ne csökkenjen. Noha vannak ellenérdekeltek, az EP legnagyobb frakciója, elfogadva mások mellett a magyar szempontokat is, prioritásként kezeli ezeket a témaköröket – mondta.

Nyilatkozatában a képviselő "elszomorítónak és szánalmasnak" nevezte, hogy az unióban egyedülálló módon, a magyar ellenzéki pártok európai parlamenti képviselői "rendszerszerűen" saját országuk érdekeivel szemben foglalnak állást. "Azért tesznek lépéseket, hogy Magyarország minél nehezebb helyzetbe kerüljön. Felerősítenek minden valóságalapot nélkülöző gyanúsítgatást és rágalmazást, amely Magyarország mozgásterét szűkíti" – fogalmazott...(magyarnemzet.hu)

2020.07.05.A járvány elleni készültség és a gazdasági növekedés egyformán cél


Varga Mihály elengedhetetlenül fontosnak nevezte a kormányzati gazdasági rásegítő intézkedéseket, mivel szerinte azok nélkül ugyanúgy nem várható érdemi növekedés, mint a 2000-es években, amikor a magyar gazdaság az európai konjunktúra ellenére is szinte csak stagnálásra volt képes. Emlékeztetett, a pénteken elfogadott 2021-es büdzsé 4,8 százalékos növekedéssel számol, miközben az államháztartási hiány újra három százalék, az államadósság pedig ismét hetven százalék alá csökken.

A pénzügyminiszter szerint a növekedés lehetővé teszi, hogy jövőre több jusson a közbiztonságra, az oktatásra és az egészségügyre, miközben a járvány elleni védekezéshez is rendelkezésre állnak a források. Hangsúlyozta, a kormány emellett továbbra is elkötelezetten támogatja a családokat, a gyermeknevelést, valamint az időseket is.

Varga Mihály reménykeltőnek minősítette az idei születési és házasságkötési adatokat, amelyek szerinte azt mutatják, hogy eredményesek a kabinet családpolitikai intézkedései. Szólt arról is, jövőre további lépések várhatók ezen a területen, példaként említette a csecsemőgondozási díj emelkedését, a gyermekdiabétesz-centrumok további fejlesztését, valamint az iskolaőri hálózat támogatását. (MTI/magyarnemzet.hu)

2020.05.18.Varga Judit szerint júniusban megszűnhet a rendkívüli jogrend


Közölte, a kormány a felhatalmazási törvény elfogadásakor és azt követően is hangsúlyozta, hogy amint a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, megszüntetik a rendkívüli jogrendet. Hozzátette: ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelezte, már májusban beterjesztésre kerülhet az erre vonatkozó törvényjavaslat, és annak az Országgyűlés által való megtárgyalását, valamint elfogadását követően, júniusban megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon. (magyarnemzet.hu)

2020.05.15.Orbán Viktor a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" című műsorában
Hétfőtől újra módosulnak a járvány elleni védekezés szabályai.


A nagy kérdés Budapest. Budapest nemcsak azért nagy kérdés, mert itt fertőződtek meg a legtöbben, és itt halnak meg a legtöbben – bár ez is fontos dolog –, hanem mert óriási a népsűrűség, és a rossz döntések korrigálásának a lehetősége itt a legnehezebb. Tehát jövő héten már a vidéki vendéglátó üzleteknek a belső részeiben is lehet tartózkodni, de a védőtávolságot kötelező lesz betartani, június 1-jétől 200 főnél kisebb létszámmal lehet már esküvőt tartani, és a szállodák és a panziók is fogadhatnak majd vendégeket. Tehát úgy kell elképzelnünk, hogy Budapest lényegében kéthetes késéssel követi majd a vidéki változásokat, tehát ami vidéken megtörténik, az körülbelül két héttel később történhet meg Budapesten. De még egyszer itt szeretném aláhúzni minden gazdasági megfontolást megelőzően, hogyha mindenki felelősen viselkedik, akkor tudunk áttérni a védekezés második szakaszára. Ez a polgármesterekre is igaz, meg a főpolgármester úrra is igaz, mert az idősotthonok működtetésével mégiscsak óriási felelősség nyomja a vállát.

Hétfőtől újra módosulnak a járvány elleni védekezés szabályai. Budapestet tekintve még nem született döntés, itt az érintettek véleményét még meg kell várni, de az ország egyéb pontjain (így Pest megyében is) a következő változások lépnek érvénybe: 1. Az üzletek, szálláshelyek és vendéglátó egységek korlátlanul nyitva tarthatnak, ugyanakkor a védőtávolságok betartása és maszkviselés továbbra is kötelező lesz. 2. Esküvő és lakodalom 200 fő alatt szervezhető, a védőtávolságok betartása mellett. 3. Június 2-ig a tantermek zárva maradnak, az ezt követő időszakról később születik döntés.

Gazdaság. Akkor ha ott tudjuk folytatni, hogy megindult a foglalások száma a vidéki turizmusban, ugye, meg lehet most már nyitni a szállodákat is, óvatosak, egyfolytában fertőtlenítenek, úgy alakítják ki az asztalokat az étteremben, hogy ne legyenek közel egymáshoz az emberek, ez már mind azt mutatja, hogy azok, akik elveszítették a munkájukat márciusban, most már ott vannak a szállodában, és visszavették őket.

2020.05.07.Gulyás Gergely: A fertőzés lassult, de a központja továbbra is a főváros.
Mit, miért tesz a kormány? - Kormányinfó videók itt!


Annyi új munkahelyet hozunk létre, amennyit a vírus tönkretesz. Ehhez anyagi támogatást kapnak a vállalkozók. Átképzést, továbbképzést, felnőttoktatást biztosítanak, amit az állam finanszíroz. A Honvédelmi Minisztérium megemeli a szerződéses honvédek számát, amely a fiatalok részére ad lehetőséget munka vállalásra. A bérleti jogviszony nem mondható fel a vészhelyzet idejére a bérbeadó részéről.

2020.03.28.Taxisok a védekezésért: Ingyen szállítják a kórházi dolgozókat a fővárosban
Köszönjük ezt a nagyszerű kezdeményezést. (MR)


A Taxisok a védekezésért nevű Facebook-csoport oldalán lehet jelentkezni fuvarért azoknak, akik a betegekkel állandó és közvetlen kapcsolatban vannak az alábbi kórházakban: gyermekkórházak, onkológia, radiológia (daganatos betegekkel foglalkozók), kardiológia, sürgősségi, intenzív, sebészet, szülészet.

Ha nem győzzük tovább, az utolsó ápolónőt ölben fogjuk bevinni a munkahelyére – mondta az egyik tévéstáb kamerájába csütörtök este a Hősök terén Horacsek Róbert, a Facebook-oldal moderátora. (magyarnemzet.hu)

2020.03.24.Varga Judit: Az éjszaka folyamán kihirdetésre is kerültek a Magyar Közlönyben


a miniszterelnök úr által tegnap bejelentett újabb, az állampolgárokat és a vállalkozásokat segítő intézkedésről szóló kormányrendeletek. Többek között a mai naptól felfüggesztésre kerülnek a kilakoltatások és a lefoglalások, továbbá meghosszabbításra kerülnek a lejáró GYED, GYES, GYET jogosultságok a veszélyhelyzet megszűnéséig és újabb 81 ezer kisvállalkozó mentesül június 30-ig a kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA) megfizetési kötelezettsége alól. (magyarkozlony.hu)

2020.03.19.5,6 milliárd eurót kaphatunk a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére


Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke korábban bejelentette, hogy a Brüsszel 40 milliárd eurót ad a tagállamoknak, hogy enyhítse koronavírus járvány gazdasági és egészségügyi következményeit. Egyes, hivatalosan meg nem erősített sajtóhírek szerint Magyarország 5,6 milliárd euróra számíthat a következő hetekben. Ez a harmadik legnagyobb tétel a lengyeleké és spanyoloké után.

A 2014-2020-as uniós költségvetésből még 40 milliárd euró nem lett kifizetve és most ezt kívánják mozgósítani és a tagállamok rendelkezésére bocsátani. Ezt a pénzt egészségügyi rendszerük megerősítésére, például védőmaszkok és lélegeztető készülékek beszerzésére és egyéb célokra költhetik a tagországok. De föl lehet használni ezt a pénzt kis- és közepes méretű vállalkozások likviditási támogatására, illetve a munkaerőpiac működésére, elsősorban a rövid távú foglalkoztatási formák finanszírozására. (pestisracok.hu)

2020.02.13.Forgalomba állt a MÁV saját gyártású első belföldi IC+ kocsija


csütörtökön, az utasok a Déli pályaudvarról Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön... Az új IC+ flotta több mint 50 százalékos hazai beszállítói aránnyal készül, a vasúttársaság 250 munkavállalónak ad munkát a gyártással, és legalább ugyanennyinek a beszállítói körben.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a versenyképes, fenntartható, szerethető vasúthoz folyamatos fejlesztésre, jó menetrendi kínálatra és tarifára van szükség. Ismertette, hogy az első 20 nemzetközi forgalomra szánt IC+ kocsi legyártását követően, 2019 augusztusában kezdődött és jövő év nyaráig tart a hetven, belföldi forgalomra szánt IC+ gyártása. Ebből állt most utasforgalomba az első, pénteken pedig újabb kettőt indítanak útra. Homolya Róbert szerint az IC+ vasútikocsi versenyképes termék. (magyarnemzet.hu)

2020.01.09.Orbán Viktor miniszterelnök úr évindító nemzetközi
sajtótájékoztatója a Karmelita kolostorban


Tegyük világossá: nincs olyan, hogy európai uniós pénz. Az a mi pénzünk, az a magyarok pénze. Lehet, hogy az unió folyósítja, de az a mi pénzünk.Készen állok a következő miniszterelnök-jelöltségre


jelentette ki a kormányfő kérdésre válaszolva Közölte: bár a Fideszben még nincs döntés a nagyobbik kormánypárt 2022-es országgyűlési választásokon induló miniszterelnök-jelöltének személyéről, én viszont készen állok.

2 óra 40 percen keresztül, egy pohár víz megivása nélkül, folyamatosan, megállás nélkül tartott az élő sajtótájékoztató. A válaszok pedig nem politikai válaszok voltak, hanem azok többségében szakmai, szakmapolitikai válaszok voltak, ha kell szakszavakat használt. Szükség esetén a külföldi sajtónak angolul válaszolt, illetve, ha magyarokat érintő volt különösen a téma, akkor angol közben magyarra váltott. Semmilyen kérdésben nem volt a válasz mellébeszélés, de hát Orbán Viktor nem is szokott mellébeszélni....(mindenszo.hu)Nem támogatást, hanem törlesztést fizet az Európai Unió


2019.12.06.Orbán Viktor: Nem engedjük, hogy a szegény országokkal
fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit


"Mindannyian tudjuk, hogy a klímaváltozás nagy baj, azt is tudjuk, hogy ez ellen harcolni óriási vállalkozás, ami rengeteg pénzbe kerül. Ezért itt világos pénzügyi garanciákat kell kapnunk, és ennek a részleteit fogjuk kitárgyalni" – közölte.
A miniszterelnök kijelentette: Magyarország is azt szeretné, hogy 2050-re klímasemleges legyen az európai gazdaság, ezért készen áll arra, hogy egy erről szóló megállapodást aláírjon. Elmondta azt is, hogy ide tartozó tárgyalási téma lesz a nukleáris energia jövője is.
Magyarország azt szeretné, ha Brüsszelben "egyszer és mindenkorra" félretennék a nukleáris energiával kapcsolatos összes fenntartást, valamint minden kritikát és támadást az ilyen energiát előállító országokkal szemben, mint Magyarország, ugyanis nukleáris energia nélkül nincs karbonsemleges európai gazdaság – húzta alá Orbán Viktor. (magyarnemzet.hu)

2019.12.06.Nyílt levél Karácsony Gergely főpolgármester úr és
Dr. László Imre XI. kerületi polgármester úr részére


Tisztelt Főpolgármester úr! Tisztelt Polgármester úr!
A Dél-budai Centrumkórház felépítésének elutasítása miatt az ország polgárainak felháborodása fokozódik. Sajnálatunkra úgy tűnik, hogy Önök fontosabbnak tartják a pártérdekű erőfitogtatást, mint a beteg emberek sorsát.
Ismét emlékeztetni szeretnénk arra, hogy a kormány olyan pénzügyi keretet biztosított a Centrumkórházak építéséhez, amelynek országos hatása pozitív változást hozhat a magyar emberek betegellátása területén...CÖF-CÖKA vezetőségeCsatlakozás: Aki még szeretne csatlakozni a petícióhoz a kórház megépítése mellett, itt megteheti!


2019.11.22.Az a jó az ellenzéki pártokban, hogy következetesek
és soha nem hazudtolják meg magukat.


Például itt van ez az "urambátyámozás", lassan 10 éve hallgatjuk, hogy a fideszes képviselők csak a rokonaiknak kedveznek, erre amint egy kis hatalomhoz jutnak újraindítják a Família kft-t. (HÍR TV)

2019.11.07.Csizmadia László: Egypártrendszer a baloldalon
A demokrácia egyik alapkövetelménye a pluralitás, a többpártrendszer.


Magyarországon e követelmény sokáig nem teljesült. A bolsevizmust, majd a kommunizmust is az egypártrendszer jellemezte, amely nem adta meg a polgárok szabad választási lehetőségét. A második világháború után a Szovjetunióból hazatérő moszkoviták gyors ütemben ellehetetlenítették az újjáéledő többszínű pártpaletta működését. Eszközrendszerül felhasználták a polgárok megfélemlítését, a besúgó rendszert és az ÁVH-sok rettegett terrorját.

Az 1956-os szabadságharc és forradalom leverése után is csak ráncfelvarrást végeztek, megtartva az egypártrendszert, hozzácsatolva az úgynevezett hazafias népfrontot. A hatalmi elnyomásnak ez a szervezet kiszolgálója volt, az országgyűlési választásokon a totalitárius rendszer nem véletlenül 96-98 százalékos eredménnyel biztosíthatta a kommunista diktatúrát.Miért idéztem fel a múltat?


Ha a 2019. október 13-i önkormányzati választásokat górcső alá vesszük, szemünk elé tűnik, hogy a posztkommunisták és az ultraliberálisok visszatértek elődjeik módszereihez. A pártok összefogásáról beszélnek, magukévá teszik az egy vezér elméletet (Gyurcsány Ferenc). Az "ellenzéki pártok" félredobták szuverenitásukat, identitásukat, megcsalva választóikat, lényegében vállalták az egypártrendszer fogságát...A Gyurcsány–Demszky-féle állam- és önkormányzati igazgatás réme ismét felsejlik.


A posztkommunista és ultraliberális hatalomra éhezők néhány nagyvárosunkban és sajnos Budapesten is részleges, reméljük gyorsan múló sikereket értek el. Kirajzottak, és máris osztogatják maguk között a státuszokat, két kézzel nyúlnak a hátrahagyott, megtakarított önkormányzati pénzkészletek után. Gondos gazdálkodás helyett máris hitelek felvételén törik a fejüket. Beteges víziójuk, hogy az általuk bitorolt önkormányzatok egyenesen az Európai Unióból kaphatnak támogatást.

A kétharmados parlament, a törvények szigorításával akadályozza meg a kommunizmus eszmei örököseinek régről már jól ismert korrupciós cselekedeteit! Ne engedjük, hogy az esetleg külföldről érkező júdáspénzekkel Magyarországot ismét gyarmati sorba juttathassák. Csírájában kell elfojtani az egypártrendszerre törekvő Gyurcsány–Dobrev–Karácsony-trió álmait. (magyarhirlap.hu)2019.01.16. ÁSZ videó a Momentum ellenőrzéséről
Így nem számolt el a Momentum több mint félmilliárd forinttal.


2019.10.23.Hatalmas tartalékokkal adják át hivatalaikat az elköszönő jobboldali városvezetők


A napokban több budapesti kerületben is megtörtént az átadás-átvétel. Láng Zsolt, a II. kerület volt Fideszes polgármestere ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy míg a polgári oldal annak idején több száz millió forintos működési hiányt és adósságot vett át, utódainak most minden adott a jó munkához, hiszen erős alapokat és nagy lehetőségeket hagynak maguk után.

A II. kerület számláján például több mint 6 milliárd forint található. A stabil működéshez szükséges háttéren túl előkészített projekteket és elegendő pénzügyi forrást adtak át ahhoz, hogy – ahogy Láng Zsolt fogalmaz – a II. kerület szárnyalni tudjon. Hasonló állapotban adják át a többi kerületet is a Fidesz-KDNP leköszönő polgármesterei. A III. kerületben Bús Balázs 8 milliárd forintos tartalékot hagyott hátra, ráadásul az idei évre előirányzott bevételek már most 300 millió forinttal haladják meg a tavalyit.

A IV. kerületben Wintermantel Zsolt 9 milliárd forint tartalékot, és a tavalyihoz képest már most fél milliárd forinttal több adóbevételt hagyott utódjára. A VIII. kerületben 7 milliárd forint van a kerület számláján és további 6 milliárd forint államkötvényekben, ahol eddig Sára Botond vezette az önkormányzatot. (karcfm.hu)Milliárdok érkeznek a gazdák bankszámlájára


Minden eddiginél nagyobb összeget utalhat át a következő napokban az agrárium szereplőinek a Magyar Államkincstár. Mára az is kiderült, hogy egyes jogcímek után mekkora előlegre számíthatnak a gazdálkodók. A kifizetések mellett megkezdődött az adategyeztetés is, a gazdálkodók az értesítést követő tíz nap alatt pontosíthatják a kérelmeikben fellelhető hibákat.

A Magyar Közlönyben megjelent miniszteri rendelet szerint, mivel a gazdálkodók közel ötmillió hektár után igényelték területalapú támogatást ebben az évben, az egy hektárra jutó előleg összege 33 485 forint lehet. Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatásból, közismertebb nevén a zöldítési hozzájárulásból hektáronként 18 946 forintos előleg jár a gazdáknak...

Az anyajuhtartók például egyedenként 6235 forintra számíthatnak, míg a hízott bikát nevelő gazdaságok mintegy 13 ezer forintos összeggel számolhatnak. (magyarnemzet.hu)

2019.10.01.Orbán Viktor: A nyugdíjprémium a gazdaság jó teljesítményével függ össze


A kormányfő az idősek világnapja alkalmából tartott tanácskozáson emlékeztetett arra is, hogy a nyugdíjasoknak az előző években Erzsébet-utalvány formájában biztosítottak időközönként különböző juttatásokat, idén pedig – miután az Erzsébet-utalvány megszűnt – pénzügyi segítségként rezsiutalványt kaptak.

Arról is beszélt, hogy a családvédelmi akcióterv részeként 2020. január 1-jétől igénybe vehető a nagyszülői gyed. Ezzel kapcsolatban idézett egy olyan felmérést, amely szerint szoros összefüggés van a fiatalok gyermekvállalása és a nagyszülői segítség között, vagyis könnyebben vágnak bele a fiatalok a családalapításba, ha úgy érzik, van mögöttük olyan nagyszülő, akire szükség esetén számíthatnak...

A magyar gazdaság bővülése idén minden bizonnyal 4 százalék fölött lesz, az óvatos becslések szerint talán 4,6 százalék is lehet – közölte. (magyarnemzet.hu)

2019.10.12.Tarlós István kampányzáró sajtótájékoztatója a Városházán


Nagyszerű, részletes válaszokat adott Karácsony Gergely jelölt vádjaira. "Szennyes kampány volt, ellenzéki horrortörténetekkel, kispesti önfeljelentéssel...
15 pontos megállapodás sikerült kötnöm a miniszterelnökkel. Meg kell maradni a közvetlen főpolgármester választásnak...
Budapestnek békét, nyugalmat igérek. Ez a szándékom, nem pedig teljesíthetetlen igéreteket." (HÍR TV)

2019.09.18.Tarlós István főpolgármester úr a KarcFM közönségtalálkozóján
Tarlós: Semmiben nem értek egyet Gyurcsánnyal, csak abban, hogy Karácsony nem alkalmas


Karácsony Gergely magát zöld politikusnak beállítva azzal kampányol, hogy miért nincs a fővárosnak klímastratégiája. Úgy tűnik a balliberális holdudvarból senki nem szólt neki, hogy a főváros közgyűlése már másfél évvel ezelőtt jóváhagyta a 170 oldalas budapesti klímastratégiát - mondta el Tarlós István a Karc FM - Paláver hallgatóinak szervezésében létrejött találkozón, ahol Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője, és Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője kérdezte a főpolgármestert.

Tarlós hozzátette, ebből is lemérhető, hogy Karácsony Gergelynek valójában mennyire fontos a környezet védelme, hiszen meg sem jelent ezen a szavazáson sem. Arról is beszélt, a főváros utóbbi tíz éves fejlődését ismerték el Brüsszelből, amikor idén Európa legjobb turisztikai úticéljának nyilvánították Budapestet, nemrégiben pedig az Economist minősítette Kelet-Európa legélhetőbb városának a magyar fővárost úgy, hogy a városok élhetőségi listáján is húsz helyet lépett előre 2010 óta.

Mint a főpolgármester megjegyezte, "erre hajtogatja Karácsony Gergely ábrándos mosollyal, hogy tönkretettük a várost. Úgy látszk a fél világ szembemegy a szegény Karácsonnyal az autópályán". Tordai Bence balliberális provokátor kapcsán elmondta, tudatos célja volt, annak, hogy a hangosbeszélővel belefagyasztotta a szót. Mint fogalmazott, egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt, hogy ez az ember egyszer legalább, de visszavonhatatlanul érezze meg, nem mindig mehet akadálytalanul végig azon a pofátlan úton, amit ő kitűzött magának. (pestisrácok)Ilyen volt...ilyen lett Budapest videó 2 percben

Tarlós István főpolgármester úr felújíttatta a 3-as és az 1-es villamos pályáját. Az 1-est meghosszabbították Kelenföldig. Új CAF villamoskocsikat állítottak be. A BKV járműállományát lecserélték. A 3-as Metró felújítása folyamatban van.

A Dandár Fürdő, a Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógy- és Strandfürdő, a Rudas Fürdő... felújítása és bővítése megtörtént. Margitszigeti Szabadtéri Színpad felújítása, teljes csatornázás, a zenélő kút, a szökőkút, a zöldfelület rekontrukciója a Margitszigeten egyre szebbé tette Budapestet. Széll Kálmán tér is megújult.

2019.09.16.Tarlós István főpolgármester úr a KarcFM közönségtalálkozóján


2019. szept. 16-án 17 órakor Tarlós István főpolgármester úr eljött a KarcFM közönségtalálkozójára a IX.ker Haller u 27-be (Ferencvárosi Művelődési Központ). Szervezte Stadler Mari Paláver stábja nevében. Kéréseket küldeni a palaveres17@gmail.com e-mail címre lehet.

Tarlós István főpolgármester brillírozott a Paláveresek összejövetelén, a Ferencvárosi Művelődési Házban. Rengetegen voltunk és mindenki sajnálhatja, aki nem lehetett ott. A komoly témák mellett a humornak is jutott szerep. A közönség gyakran szakította meg a szinpadon folyó beszélgetést a tetszésüket kifejező tapssal.(Zné Németh Anna)

2019.08.26.Veszteségek egy-két ezer lejtől a több ezer euróig Romániában!
Sorozatos áramkimaradásokra panaszkodnak Udvarhelyszéken!


Egy építőipari szolgáltató a munkaidő kiesése miatt évi 2–3000 lejes kárral számol, de egy műanyagok gyártásával foglalkozó cégnél a szolgáltatás kiesése több száz kilogramm hulladéktöbbletet eredményez, illetve tavaly két alkatrészcserére is szükség volt, ami nem kevesebb mint négyezer euró költséget jelentett.
Bútorgyártó és gépipari termeléssel foglalkozó vállalkozó is panaszkodott többórás késésekre, illetve több tízezer eurós károkra. A lakosságot érintő problémákról sem lehet megfeledkezni, hiszen az otthoni elektromos berendezések is tönkre mehetnek, illetve a téli szezonban rengeteg lakás fűtés nélkül maradhat áram híján.
Mindezeket a problémákat összegezve mihamarabbi befektetéseket szorgalmaz Antal Lóránt, ebbéli igényét pedig Georgeta Corina Popescu vezérigazgatónak is kifejezte, ugyanakkor tájékoztatást kért a fejlesztések mértékéről és ütemtervéről. (szekelyhon.ro)

2019.08.24.A közlemény szerint az idegen nyelvű elnevezés használata miatt gyakran előfordul, hogy az utasok helytelenül azonosítják a településneveket, így például Oradeát tévesen Aradként értelmezik, holott az Nagyvárad román neve.


A MÁV fokozatosan vezeti be a kettős írásmódot, szeptember 4-étől a nagy budapesti pályaudvarok kijelzőin és a szerelvények nyomtatott tábláin már magyarul is szerepelnek a településnevek. A kétnyelvű tájékoztatás tizenöt vasútvonal közel száz állomásának több mint 400 vizuális tájékoztató eszközét és a MÁV-START 65 járatát érinti. (mindenszo.hu)

2019.08.16.Jól teljesít a gazdaság! Troll alaposan helyretette Trágárkát!


Elővesszük a piszi szótárát. Hova tűnt Kálmán Olga? Kidobatta az újságírókat a 11 éves Thunberg a klímakonferenciáról! Nem mi mondtuk a bulinegyedről. (HírTV)

2019.07.07.Ezt tette Tarlós Budapesttel – Teljes lista


Négy év munkával fejeztük be az M4-es metrót (közben több tíz milliárd forintot szereztünk vissza a városnak a korábbi rossz szerződések korrigálásával, csak az Alstomtól 36 milliár­dot szedtünk vissza);
felújítottuk az M3-as szerelvényeit (az M2-es szerelvényeit is mi szereztük be egyébként);
folyik az alagút és állomások 2. szakaszának kivitelezése teljes akadálymentesítéssel;
megépítettük a budai fonódó villamost;
jelentős mértékben kicseréltük a BKV járműállományát;
megújítottuk a Margitszigetet, a Széll Kálmán teret, hat fürdőt korszerűsítettünk, bővítettünk;
meghosszabbítottuk, illetve felújítottuk az 1-es és 3 -as villamosvonalakat;
Mol–Bubi kerékpáros kölcsönzés;
tízezer fát ültettünk;

Pünkösdfürdői és Aranyhegyi patak árvízvédelmi mű kivitelezése folyik;
állatkert "Holnemvolt park" elkészült, épül a Pannon park biodóm;
visszaszereztük a Fővárosi Vízműveket a franciáktól;
BKV teljes működési konszolidációja, az államit meghaladó mértékű béremelés a BKV-nál;
a taopénzek visszaszerzése a színházaknak;
a szemétdíjak eredeti szinten való visszaszerzése;
a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának megalakítása;
számos közterület felújítása a kerületekkel közösen a fővárosi tér-köz pályázatok keretében;
a barnamezős területek feltérképezése és koncepció az újra felhasználásukra;
új szmogrendelet;

Duna-partok első (déli) szakasza koncepciójának elkészítése; együttműködési megállapodások az MTA-val (hozzáteszem, az MTA-val szemben most hozott parlamenti döntést én is elhamarkodottnak tartom) és a legnagyobb budapesti egyetemekkel;
drogprevenciós egyeztető fórum létrehozása és működtetése;
szoborállítások; nagyszabású virágültetési akciók;
mégis elindult az e-jegyrendszer pilot projektje a gyakorlatban júniusban a repülőtéri buszjáraton;
hosszú távú mobilitási terv elkészítése és elfogadása;
taxisrendelet; hajléktalan-infrastruktúra fejlesztése;
repülőtéri zajprobléma megoldása (ez utóbbi még folyamatban van);
Futár utastájékoztató rendszer;

Budafok-kocsiszín fejlesztésének kivitelezése;
csepeli gerincút I. ütem;
35 közúti és gyalogos felüljáró felújítása;
2700 új P+R férőhely, több mint 100 kilométer kerékpárút, együttműködési megállapodás a kerékpárosokkal;
jegyvásárló-automaták, több száz busz, 36 új Solaris troli;
47 új CAF villamos; házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés;
Pusztazámori Hulladékkezelő Központ II. ütem megépítése;
városligeti gördeszkapark;
Szent István park rózsakert;
Erzsébet téri játszótér megépítése;
5 darab fitneszpark;
II. János Pál pápa tér átépítése;

Gellért-hegyi játszótér;
Vérmező játszótér;
Feneketlen-tavi játszótér fejlesztése;
BKISZ 300 kilométer csatornaépítés;
margitszigeti csatornázás;
dél-pesti telep záportározó fejlesztés;
Budapest teljes árvízvédelmi helyzetének felmérése és fejlesztési koncepciójának kialakítása;
nagyszabású vízcsőrekonstrukció folyamatban;

Budapest 2030 hosszú távú fejlesztési alapdokumentum, Budapest 2020 integrált településfejlesztési stratégia;
Budapest területfejlesztési koncepciója;
Fővárosi területfejlesztési program;
Budapest integrált területi programja;
tematikus fejlesztési programok;
Duna menti területeink fejlesztési tanulmányterve és hasznosítási koncepciója;
Budapest zöldinfrastruktúra programja;
Budapest klímastratégiájának megalkotása;
Szociális városrehabilitációs kézikönyv;
Zöldinfrastruktúra füzetek kiadása, fővárosi településképi arculati kézikönyv;

Óbudai Gázgyár tornyainak műemléki rekonstrukciója;
Belvárosi plébániatemplom rekonstrukciójának támogatása;
BTM Kiscelli Múzeum részleges rekonstrukciója;
Integrált jásztótér Csepelen;
kondipark a Margitszigeten;
100E közvetlen reptéri buszjárat létrehozása;
Színházak éjszakája; Zene éjszakája;
Kávéházak éjszakája;
Rákóczi kert családi park Csepelen;
Európa sportfővárosa év programsorozata;
Városligeti Műjégpálya korszerűsítése.  

A közeljövőben kezdődő, illetve jóváhagyott, forrásbiztosított projektek:


A Lánchíd és teljes környezete felújítása,
BKV-járműcserék intenzív folytatása,
Blaha Lujza tér és Széna tér rekonstrukciója,
XIII. kerület Béke tér szennyvízkomplexum,
EuroVelo kerékpáros-fejlesztések,
P+R parkolóprogram,
Nyugati tér rekonstrukciója;
befejeződik a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési program aktualizálása,
a budai fonódó villamos alsó ágának kivitelezése,
Főtáv-körvezeték (már épül), a millenniumi földalatti vasút felújítása,
M3-as metró meghosszabbítás kiviteli szintű megtervezése,
aquincumi híd és repülőtéri gyorsforgalmi út komplex, kiviteli szintű tervezése, engedélyeztetése. Forrás: Tarlós István (mindenszo.hu)

2019.07.05.Sokat elárul Tarlós István kilenc éves főpolgármesteri munkásságáról,


hogy Budapest nemrég elnyerte Brüsszelben az Európa legjobb úticéljának járó elismerést. Az elismerések és a díjak mellett a legfontosabb, hogy a magyar főváros a húsz éves zűrzavaros Demszky-éra után, 2010-től kezdődően kevesebb, mint tíz év alatt világvárossá nőtte ki magát és ezt nemcsak az itt élők mondják, hanem mindenki, aki ide érkezik és ebben Tarlós Istvánnak nagyon komoly szerepe van. (informátor)

2019.04.25.Varga Mihály: Erősíteni kell az együttműködést a V4-ek és Japán közt


Erősíteni kell az európai uniós gazdasági növekedés motorjának számító visegrádi országok és Japán közti együttműködést, az a V4-ek stabilitását és súlyát is növelheti – jelentette ki Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter Pozsonyban, a visegrádi országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) és Japán miniszterelnökeinek találkozóján csütörtökön.
Kifejtette: a visegrádi országok és Japán közti együttműködés erősítésével a világ két fejlett és gyorsan növekvő régiója között erősödik az összeköttetés, ez pedig növelheti Közép- és Kelet-Európa országainak gazdasági stabilitását és szerepét az Európai Unióban. A pozsonyi találkozón elsődlegesen a gazdasági együttműködés bővítésének módjai, azon belül a kutatás és az innováció nyújtotta lehetőségek kerültek terítékre. Szó esett az Európai Unió jövőjével kapcsolatos kérdésekről, a migrációról, az európai parlamenti választásokról, valamint egyes globális kihívásokra adható válaszokról is.
Varga Mihály a találkozó után a magyar közmédiának nyilatkozva rámutatott: Magyarország és a visegrádi országok gazdasági növekedése jelentősen meghaladja az uniós átlagot, s Japánnak mindegyikükkel jelentős gazdasági kapcsolatai vannak. A távol-keleti országnak több mint 160 vállalata működik Magyarországon, és ezzel a legfontosabb ázsiai befektetőnek számít. Kiemelte: az együttműködés erősítése új irányokba is bővülhet, leginkább a tudomány, a kutatás és az innováció területén.
A miniszter méltatta és fontos eredménynek nevezte az EU és Japán között megszületett stratégiai partnerségi megállapodást, valamint a szabadkereskedelmi megállapodást is, és az utóbbit mindkét fél számára előnyösnek minősítette. (magyarnemzet.hu)

2019.04.19.Informátor: A 4-es metró és a visszaosztás művészete!


Bizalmas e-mail váltásokat szerzett meg a Magyar Nemzet, amelyek azt igazolják, hogy a 2-es, illetve a 4-es metró kocsibeszerzésénél a szerelvényeket leszállító francia Alstom megkente a magyar döntéshozókat, hogy ők nyerjék a kiírást.
Ezt mivel sikerült elérni? Bizony, pénzzel, ami aztán a metró körül volt bőven. A Hír Tv Informátor című műsorának stábja rámutatott Aba Botond, Puch László, Medgyessy Péter és Demszky Gábor - csak néhány név azok körül, akik tudhattak róla, hogy mi folyik a négyes metró beruházása körül.

2019.02.23.Vádat emelnek az Alstom-ügyben * Teljes cikk itt!


Polt Péter: A nemzeti szuverenitást sértené, ha csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez. Biztosan vádemeléssel zárul majd az Alstom-ügyben indult nyomozás – derült ki Polt Péter szavaiból. A legfőbb ügyész a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt az unió csalás elleni hivatala és a magyar hatóságok együttműködéséről, amely szerinte sikeres, az OLAF-jelentésekkel összefüggő eljárások 52 százaléka jutott eddig bírói szakba, ami meghaladja az uniós átlagot.
Az MTVA-ba behatoló ellenzéki képviselők feljelentéséről elmondta: egyértelmű, hogy nem a hivatalos eljárásuk része volt, amikor be akarták olvastatni a közleményüket. A Czeglédy-ügyről szólva kijelentette: az uniós bíróság döntése nem érinti a vádat. Ami pedig az ügyészséget ért kritikákat illeti, felhívta a figyelmet arra, hogy azok mindenféle alapot nélkülöző politikai frázisok.
– Ön a minap elutasította az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága elnökének meghívását. Nem áll a testület elé, nem számol be a munkájukról? Nem tart attól, hogy erre majd azt mondják, takargatnivalója van?
– A testület elnökével és a bizottság tagjaival 2017 szeptemberében Budapesten személyesen cseréltünk eszmét az uniós támogatásokat érintő ügyészi tevékenységről, a magyar ügyészség OLAF-fal és Eurojusttal ápolt kiváló kapcsolatáról, az Európai Ügyészség kérdéséről, továbbá a korrupciós bűncselekményekről. Ezután tavaly márciusban további részletes információkat adtam az elnök asszonynak levélben. Ezt a levelet a honlapunkon is közzétettük. Szó sincs tehát arról, hogy ne akarnánk együttműködni a bizottsággal.
Sőt, a meghívás elutasításakor is felhívtam a figyelmet arra, hogy továbbra is elkötelezett vagyok az Európai Unióban történő szakmai együttműködés iránt, és természetesen a magyar ügyészség minden segítséget megad a bizottságnak feladatai elvégzéséhez. Azért mondtam nemet, mert a sajtó és a bizottság egyik tagja politikai dimenzióba helyezte a meghívást: összekötötte a folyamatban lévő uniós választási kampánnyal.
A magyar alaptörvény viszont megtiltja az ügyészség bármely tagjának, hogy politikai tevékenységet fejtsen ki, illetve ilyenben közreműködjön. Ennek megfelelően még a látszatát is kerülni kell annak, hogy a legfőbb ügyész közreműködésével tartott bizottsági meghallgatás politikai kampányeseménnyé váljon. (magyarnemzet.hu)

2019.02.09.Barátságosabb arcot kérnek a Budapest Airporttól * Teljes cikk itt!


Tűrhetetlen, hogy még öt évig működjön a bádogkarám Ferihegyen. Az együttműködést hiányolja a Budapest Airport részéről a kormány. Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára szerint tűrhetetlen állapotok jellemzik a budapesti légikikötőt. A repülőtér-üzemeltető ugyanakkor azt hangsúlyozza, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Európa élvonalába tartozik.
Schneller Domonkos egyéni hangú, érzelemmel átitatott vitairatában úgy fogalmaz: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren "mi, magyarok mintha kevésbé lennénk fontosak. Mintha a kétsebességes Európa leállósávjában vesztegelnénk. Nekünk nem jár építészeti minőség, nem jár tiszta vécé és benne szappan, papír, tisztaság.
Nekünk bádogváros, karám jár, folyamatos és bosszantó zsúfoltság mindenütt. Nekünk babakocsival vagy csomagokkal is csak a lépcsőzés jár a karámig vagy a karámtól a kijáratig, se lift, se mozgólépcső, ahogy bárhol Európában." (magyarnemzet.hu)

2018.07.27.Újabb gyanúsított az Alstom-ügyben, Demszkyék még szabadlábon * Teljes cikk itt!


Az ügyészség 2016. októberében hallgatta ki az első gyanúsítottakat, Terner Gézával szemben pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A férfi állítólag azóta Izraelben bujkál. Az ügyben azután indult vizsgálat, hogy a 2010-ben az Állami Számvevőszék átvilágította a 4-es metró beruházását és a járműbeszerzéseket. A számvevőszék jelentése szerint a beruházással a magyar államot és a fővárosi önkormányzatot jelentős vagyoni hátrány érte.
Akkor hűtlen kezelés miatt az új városvezetés és a számvevőszék is feljelentést tett. Azóta az is kiderült, hogy az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatala eddig négy Alstom-vezetőt vádolt meg azzal, hogy 2006 januárja és 2007 októbere között bűnszervezet tagjaként összesen 2,3 millió eurónyi összeget juttattak a BKV tisztviselőinek, illetve az üzlet megkötésében közreműködő ügynököknek, hogy befolyásolják a Budapesti Közlekedési Vállalatot a francia társaság metrószerelvényeinek megvásárlása érdekében. (magyaridok.hu)

2018.12.27.Mérhető a magyarországi gazdasági növekedés a költségvetésben
és a családoknál is * Teljes cikk itt!


Gazdaságunk a rendszerváltozást követő harminc év legsikeresebb időszakát éli, bővülésének üteme az uniós átlag két és félszerese. A jó teljesítmény mellett az innovációs képességet növelni, míg az uniótól való függőségünket csökkenteni kell - mondta a Magyar Időknek adott évértékelő interjúban Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közpénzügyi Kutatóintézetének igazgatója, közgazdászprofesszor.
- Holnap már a jövő évi költségvetés finanszírozásáról számol be a pénzügyminiszter, amelyhez kapcsolódóan nyilván az idei főbb eredmények és folyamatok is szóba kerülnek. Ön szerint milyen pénzügyi évet tudhatunk magunk mögött 2018-ban?
- Egy ország gazdasági-pénzügyi helyzete esetében a hétköznapi embert a végeredmény érdekli: lesz-e nyugdíjprémium, van-e állása, mennyiért tankol és hány forintot hagy a kasszánál a bevásárlásnál. Nehezebb, avagy könnyebb most az élete? A vállalkozás vezetőjének pedig az a fontos, hogy mennyi adót fizet, talál-e megfelelő munkaerőt, illetve tud-e cégénél fejleszteni. Úgy látom, hogy jelenleg a rendszerváltozás óta eltelt, megközelítően három évtized legsikeresebb időszakát éljük, az Európai Unió egyik legdinamikusabban bővülő gazdasága lettünk az idén. Ez többek között a jól összehangolt szabályozásnak és a támogató vállalati-munkavállalói környezetnek is köszönhető. Igaz, némileg befolyásolt bennünket a nemzetközi térség gazdasági ciklikussága is, ám szerencsére ettől függetleníteni tudtuk magunkat. A makrogazdasági folyamatok alakulását kedvezően befolyásolta, hogy immár öt éve a költségvetés pénzügyi egyensúlyban van, az államadósság folyamatosan csökken, mértéke az elmúlt nyolc évben 15 százalékkal mérséklődött. Ezen belül a devizaadósság az egyharmadára esett vissza, a vállalati és a lakossági ügyfelek köréből eltűnt a devizahitel. A magyar gazdasági növekedés az idei harmadik negyedévben az uniós tagállamok átlagának két és félszeresét érte el, a bruttó hazai termék mértéke 5,2 százalékkel múlta felül a tavalyi hasonló időszakét. Így éves szinten is 4 százalék feletti növekedésre számíthatunk. Az 1995 óta rendelkezésre álló adatok alapján soha korábban nem volt ilyen erős felfutás hazánkban.
- Mi áll e meglehetősen dinamikus bővülés mögött?
- A stabil és jó gazdaságunk. Ez tette lehetővé az idén is a nyugdíjprémium kifizetését több mint 2,5 millió nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, amely 41,2 milliárd forint kiadást jelentett. Az első három negyedév adatai alapján, a fogyasztási oldalt nézve, a legfőbb húzóerő a belföldi felhasználás maradt. A termelési oldalon az építőipar továbbra is dinamikus növekedése és a mezőgazdaság jó teljesítménye járult hozzá jelentősen a sikerhez, s mindezek mellett nem szabad megfeledkezni az uniós forrásokról sem. Egységes szakértői vélemények szerint 3-3,5 százalék között várható a jövő évi gazdasági növekedés, és ez nem áll távol a megelőző öt esztendő átlagától. (magyaridok.hu)

2018.08.19.Nemzetük ellen dolgoznak az álcivil szervezetek


"Hatvanezernél is több civil szervezet működik önkéntesen, és ebből talán a két kezünkön megszámolhatjuk, hogy melyek álcivilek, amelyek azt mondják, hogy a nemzetet és a szolidaritást akarják erősíteni, ugyanakkor kifejezetten nemzetük ellen, valamint a nemzetben élő emberek ellen dolgoznak" - közölte Csizmadia László.
Csizmadia László szerint egy bizottságnak fel kellene mérni, hogy az adófizetők pénzén Brüsszelbe küldött képviselők mennyi kárt okoztak Magyarországnak, hiszen "tudjuk, hogy több gazdasági kérdésben sokkal több büntetést kapunk, mint más európai országok". Úgy vélte, ez azért lehetséges, mert "köztünk vannak az árulók, akik a saját egzisztenciájuk biztosítása érdekében, ha kell, hazudnak". (civilosszefogas.hu)

Ede Gracz: Devizahitel nevű átverés...
Már azt hittem hogy a 2004-2010 közti valuta nélküli valutában elszámolású hitel körül már mindenki tudja a valóságot. De tévedtem. Ezért egy kis tájékoztatást adok mindenkinek. Tudom, hogy akit becsaptak azt szinte lehetetlen meggyőzni arról, hogy becsapták. AKI PEDIG ELHISZ EGY HAZUGSÁGOT, AZT A VALÓSÁG MÁR NEM ÉRDEKLI.

2001 június 15-én az EU jogharmonizációs folyamatnak megfelelően, szabaddá tette Magyarországon a 1; a munkaerő 2; az áruk 3; a valuta szabad áramlását. Tehát ettől kezdve nem volt korlátozva a munkavállalók, az áruk és a valuták szabad áramlása. Ettől kezdve minden korlát nélkül bármilyen pénznemben szabad volt a hitelezés. Ami 2004-után történt az a bankok gyakorlatában is szokatlan és egyedüli volt. Nevezetesen a valuta nélküli valutában elszámolású hitelezés. Ennek kiagyalója Oszkó Péter és Felcsúti Péter.

Ők dolgozták ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget a gyanútlan ügyfelek kifosztásának, hanem azt megerősítette, egyenesen szentesítette a deviza nélküli deviza elszámolású hitelezést. Ők ketten az értelmi szerzők, akik ezért a "disznóságért" személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg ezzel a módszerrel mindenüktől.
2004 után minden ügyfél úgy lett valuta adós, hogy valutát nem vett fel. Tehát 2004-től kezdődött az a minden idők legnagyobb pénzügyi "szélhámossága".

Ezután minden ügyfél úgy lett valuta adós, hogy valutát nem vett fel! Mindezt olyan profin csinálták, hogy egyik neve sem merült fel az adósok tudatában, mint tettesek.

Ez a deviza nélküli deviza elszámolású hitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a hitelt nyújtó banké. Az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. Ez a pénzügyi tranzakció, valójában nem is nevezhető hitelnek. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni. A hitelszerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. A deviza nélküli devizában elszámoló adós nem tudhatta, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyammozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet. 2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött, sok nemzetben gondolkodó hazafi, a deviza nélküli devizában elszámolandó pénzügyi szélhámosság leállításáért, amiért meg is kapták, a liberálisoktól KÓKLER minősítést.
Azok, akik ezért a "disznóságért" személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg mindenüktől. Azt pedig érthetetlen, hogy ezek az emberek "képesek most magukat a jogállamiság nagy védőivé alakítani. Képesek a talpig becsületes az úgynevezett balliberális értelmiség nagy többségének aktív részvételével az országot 2010-re megsemmisülés szélére sodorni. Nem értem hogy 2010 után sok mindenkit felelőssé akarnak tenni a hitelfelvevők, de önmagukat és az egész gyalázat kiagyalóit soha sehol még meg nem említik, mint VÉTKEST. Valójában mi is volt a szoc-lib kormány célja ezzel az áll deviza gyalázattal? Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe csalogatni. Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni. Ezáltal az erősebbek bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára. A felszabadult ingatlanok kisajátíthatók a világ más részeiről ideáramló migránsoknak oda adható.
Ez nem más mint a nemzetállam nyílt megbuktatása. Út az ÚJ VILÁGREND felé. Draskovics Tibor pénzügyminisztersége idején a svájci nemzeti bank, majd Veres János pénzügyminisztersége idején már az IMF is figyelmeztetett a veszélyre a magyar kormányt!

2004 júliusában Draskovics Tibor vezette a pénzügyi tárcát. A politikus a Célpontnak (Hír Televízió) azt mondta, nem is hallott a hírről, hogy a svájci jegybank figyelmeztette az MNB-t a devizahitelezés kockázatára. Az akkori levelezésből ez pedig egyértelműen kiderül. Majd ezek után már emlékezett Draskovics, hogy a devizahitelezés kockázataira az akkori kormányok felhívták a figyelmet, de adminisztratív korlátozást valóban nem vezettek be. Nem akarták mesterségesen korlátozni a lakosság hitelhez jutását - magyarázta a döntést az egykori szocialista pénzügyminiszter.
Veres János bűne még kézzel foghatóbb. Mert őt nemcsak a svájci és a magyar jegybank elnöke Járai Zsigmond, de a Nemzetközi Valutaalap is figyelmeztette Veres János volt szocialista pénzügyminisztert az ilyen devizahitelezés veszélyeire.
A washingtoni szervezet ügyvezető igazgatósága 2005. júniusi közleményében arra figyelmeztette az MSZP-s kormányt, hogy Magyarországon "egy új típusú veszélyforrás van kialakulóban, mivel a háztartások, kisvállalkozások, és az önkormányzatok külföldi fizetőeszközben vesznek fel hiteleket valószínűleg anélkül, hogy az árfolyam-kockázatot megfelelően fedeznék". A Nemzetközi Valutaalap arra is kitért, hogy a magánszektor eladósodása az ország sebezhetőségét növeli. Igen ezek a szervezetek akkor még nem tudták, hogy itt nem valuta hitelről van szó, hanem mindenki forintot kap csak valutában számolják el.
Mindezért a pénzügyi szélhámosságért kormányzati felelősség terheli: Medgyesi Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon akkori miniszterelnököket, László Csaba, Draskovics Tibor és Veres János pénzügy-minisztereket, Farkas Ádámot, a PSZÁF elnökét. Megjegyezném ezen felelősök ellen senki nem indított kártérítési eljárást. Simor András a 2013-ig lévő jegybankelnök a kormányt nem segítette abban, hogy a kormány segíteni tudjon a károsultakon. Simor a következőket nyilatkozta: "Hagy tanulják meg a Magyar hitelezők, hogy nincs ingyen ebéd". Mint a dokumentumokból kiderül Járai Zsigmond volt jegybank elnöke, hiába figyelmeztette a kormányt a veszélyekre a kormányoknál süket fülekre talált.
Az adósok közt is akad jó néhány hiszékeny ügyfél, aki bedől a Bankszövetség, az LMP, MSZP, JOBBIK, együttes nemzetellenes propagandának. Erre mondják hogy egy szabad jogállamban nem tilos HÜLYÉNEK lenni! A "devizában nyilvántartott hiteleket" című gyalázatot 2004-2008 között vették fel a családok. Ám ekkor még élt, egészen 2008.február 26 ig (!!!!) a forint sávvédelme. Ami azt jelentette, hogy egy az MNB által meghatározott sávközéptől pl. 150 Ft/CHF, csak +- 15 %-kal térhet el az árfolyam. Ha ettől nagyobb eltérés alakulna, akkor az MNB, mint bármely jegybank, köteles beavatkozni (!) (nyíltpiaci műveletek, deviza eladás, deviza vétel). Nyilvánvaló, hogy a beetetési szakaszban nagy szükség volt a sávvédelemre, mert ezzel győzték meg a gyanútlan hitelfelvevőket (a kamaton túl), hogy semmi kockázat nincs, hiszen alacsonyan áll a CHF, a jegybank pedig nem engedi +-15 %-nál jobban kilengeni a Ft-ot. Ezzel a teljes kormány és a bankrendszer abban a hitben ringatta az adósokat (2008.02.26-ig), hogy 170 Ft fölé nem mehet a CHF! Ezt a kockázatot pedig még a képzettebb emberek is bevállalták.
Ezt a megállapodást rúgta fel a kormány a bankoknak kedvező módon, aljasul 2008. február 26 -án, amikor az offshore "monetáris népbiztosok" felmondták a forint sávvédelmét - akik tudtak Offshore Simor tervéről - akinek havi 8 milliós állami alapfizetésért, meg 100 milliós jutalom mellett a magyar fizetőeszköz védelme lett volna a legfőbb feladata - azok bizony milliárdokat kaszálhattak, csak evvel az egy, bennfentes információ birtokában, és talicskázhatták a pénzt az offshore számláikra. Ezzel az uzsorás bankok karjaiba taszítva a magyar népet.

2018.07.03.Boros Imre: A forintgyengülés még nem árt a gazdaságnak,
a spekulánsok pedig könnyen ráfaraghatnak


A mostani forintgyengülés mögött részben világgazdasági folyamatok, részben a migránsügy miatti politikai bosszú áll. Ennek a a véleményének adott hangot Boros Imre közgazdász lapunknak nyilatkozva. Szerinte a Matolcsy György által vezetett jegybank helyesen teszi, hogy nem emel kamatot, mert azzal sokat ártana a magyar gazdaságnak.
Vegyük sorjába a gazdaság tényeit. A számok azt mutatják, hogy sokkal többet teljesítünk a külföld felé, mint amennyit onnan kapunk. Több deviza folyik be az országba, mint amennyit ki kell fizetni azért a termékekért és szolgáltatásokért, amit igénybe veszünk. Ez a különbözet megjelenik devizában, ami előbb vagy utóbb becsatornázódik a Magyar Nemzeti Bankba. Emiatt a forintnak sokkal inkább erősődnie kellene, mint gyengülnie. De van egy másik dolog, amiről kevesebbet beszélnek, az államadósság. Ennek jóval több mint felét külföldiek finanszírozzák, és nem magyarok. Itt is sikerült azonban előrelépni, mivel korábban devizában hiteleztek, ma már jórészt forintban. Azonban ettől még a külföldiek tulajdona, és nekünk meg az adósságunk. (pestisracok.hu)

2018.05.29.70 hónapja folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon


Varga Mihály közölte, 70 hónapos folyamatosan csökkenés eredményeként 2018. február-áprilisban 3,8%-ra esett vissza a munkanélküliségi ráta, amivel hazánk az uniós tagországok közül a kedvező, negyedik helyet foglalja el. A kétszámjegyű béremelkedéssel párhuzamosan a foglalkoztatottak száma is folyamatosan nő, nyolc év alatt több mint 750 ezerrel emelkedett a munkában állók száma. (kormany.hu)

2018.04.21.Drábik János kiakad: Ez a korrupció valódi arca és Magyarország kirablása


Korrupciózóknak és ÉrvénytelenaVálasztás-ozóknak, 5 perces videó: Okkal megy fel az ember vérnyomása. Drábik János sem véletlenül akad ki, amikor szóba kerül a korrupció Magyarországon! Hacsak a rendszerváltozás óta eltelt 30 évet nézzük, az ország eszméletlen kirablását és megnyomorítását éltük meg úgy, hogy a valódi felelősök mindig megúszták, és az emberek erről mit sem tudnak! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

2018.04.14.Mit hoz a következő négy év a Fidesz gazdaságpolitikájában?
Folyamatosságot ígér a Fidesz győzelme a gazdaságpolitikában


Lentner Csaba közgazdász: "ÉN A MATOLCSY-FÉLE KÖZGAZDASÁGI ISKOLÁHOZ TARTOZOM" - mondta ORBÁN VIKTOR miniszterelnök a választások utáni első sajtótájékoztatóján. Kedves Barátaim! Az elmúlt két évben azt tapasztaltam, a magam bőrén különösen, hogy a jobboldalon, jelesül az állami egyetemek színe-javán magukat polgári értékrendűnek nevező vezetők jelentős része arra taktikázott, hogy a Fidesz elveszti a választásokat, vagy legalábbis nehéz helyzetbe kerül, így a baloldal felé fényezték magukat.

A Fidesz kormány által kinevezettek jól behatárolható része a továbbélésüket tervezve a baloldal felé tettek engedményeket, pályázatok, kinevezések területén. CEU-ról töltötték fel a tanszékeket, a marxista-leninista egyetemről importáltak múmiákat, egyidejűleg elnyomták a jobboldali, polgári értékrendű professzorok színe-javát. Matolcsy Györgyöt, tanait, és követőit egyenesen tudománytalannak, kóklernek nevezték, tanításaikat száműzték, háttérbe szorították az egyetemeken - egyes ál-jobboldali egyetemi vezetők.

Ál-jobboldali "barátaim", hogyan tovább??? Meddig maradtok még a nyakunkon?! Nem kéne magatoktól lemondani, mint a társaitok?!!

2018.03.27.2013-ra sikerült megszabadulnunk attól az adósrabszolgaságtól - Teljes cikk itt!


"Eladósodottsága miatt Magyarország többször is olyan csődközeli helyzetbe került, amikor kénytelen volt igénybe venni IMF-hiteleket. Az egyik legjelentősebb hitelfelvétel a Gyurcsány-kormány alatt történt, ennek beláthatatlan gazdasági és társadalmi következményei lettek volna. 2013-ra azonban sikerült megszabadulnunk attól az adósrabszolgaságtól, amit a baloldal hagyott a nemzetre." Kecskés András (echotv.hu)

2018.03.17.Soros embere Berlinben lobbizik a magyarok munkahelyei ellen - Teljes cikk itt!


Magyar munkahelyeket veszélyeztet Soros György amerikai milliárdos egyik embere, aki német hátterű magyarországi cégeken keresztül gyakorolna nyomást a magyar kormányra. Dénes Balázs, a Civil Liberties Union for Europe nevű Soros-szervezet vezetője bevallotta, hogy most is keményen dolgoznak azon, hogy elérjék: Németország gazdasági nyomás alá helyezze Magyarországot....
A TASZ korábbi vezetője arról is nyilatkozott beszélgetőpartnerének, hogy a magyar származású amerikai milliár­dos Nyílt Társadalom Alapítványa a szervezete fő támogatója. – Kaptunk egymillió dollárt a Nyílt Társadalom Alapítványtól (OSF). Miután a mi szervezetünk az OSF alvállalkozása, a projekt egy ideig az OSF-nél futott. Négy év után, amikor azt mondtuk, készek vagyunk, elindíthatjuk, Soros azt mondta nekem: tudj róla, hogy adunk még hárommilliót a következő három évre – beszélt nyíltan a Magyarország ellen folyó akcióról Dénes Balázs...

Ki ez a Dénes Balázs? Évek óta a milliárdos szolgálatában

A Soros Györggyel régóta kapcsolatban álló Dénes Balázs 1997-ben, 22 évesen még egyetemistaként lett a TASZ munkatársa, 2004-től pedig - csaknem tíz éven keresztül - a szervezet elnöki tisztségét is betöltötte. Hat évig vitte a TASZ drogpolitikai programját, és dolgozott a szervezet jogsegélyszolgálatában, valamint alapító tagja volt a könnyűdrogok legalizálásáért küzdő, leginkább Juhász Péter révén ismert Kendermag Egyesületnek.
Dénes TASZ-elnökségét az jellemezte, hogy miközben a szervezet folyamatosan erősödött, stábja csaknem a kétszeresére duzzadt, egyre nyíltabb balliberális politikai tevékenységet folytatott. A férfi 2010 után az ellenzéki tüntetések állandó "civil" felszólalójává vált a balliberális ellenzéki politizálás nagy civil évében, 2011-ben. 2011 januárjában fellépett a szólásszabadság, áprilisban az új alaptörvény ellen rendezett demonstráción, október 23-án a Milla rendezvényén, 2012 januárjában pedig már a Klubrádió mellett szónokolt. Dénes 2013-ban foglalta el az OSF-­Európai Szabadságjogi Projektjének, azaz a Libertiesnek az igazgatói pozícióját, ezzel lehetőséget kapott Sorostól arra, hogy egy európai léptékű jogvédő hálózatot építsen ki. (magyaridok.hu)

2018.02.02.Csizmadia László: Káoszpártok - Teljes cikk itt!


Az ellenzéki erőknek nevezett pártoknak sok idejük volt, hogy 2010 előtt bemutassák rátermettségüket, bizonyítsák alkalmasságukat az ország vezetésére. Önző tehetetlenségük hozama az átvert, elkeseredett polgárság, valamint a csőd szélére juttatott Magyarország. Akkoriban kaotikus állapotok jellemezték társadalmunkat, a politikai és gazdasági élet irányítását. A külföldről érkező, szocliberális indíttatású támogatás sem volt képes megmenteni a darabjaira hullott rendszert. A valutaalap és az Európai Központi Bank tartotta lélegeztetőgépen az országot – busás kamathozamokért. Összegezve: a polgárok öröksége a társadalmi és gazdasági káosz lett.

A magyar érdekek eltékozlása ugyanakkor, nyolc év Gyurcsány-országlás után, az akkori vezető politikusok korrupciós gazdagodásához vezetett. Magánkincstárakat nyitottak, és az idei választások előtt, ezek segítségével kívánják a káosz zavaros vizére terelni a hazát. Az elmúlt nyolc évben gyökeres változás történt, az országirányítás magyar érdekeket követ, a kialakult többségi közösségi szellemben dolgos emberek emelkedő pályára vezényelték a gazdaságot.

Ismét lenne mit ellopni. Ehhez azonban meg kellene szerezni a hatalmat. Az "ellenzék" tudja, hogy ma már a felejtésre nem lehet alapozni, mert a Gyurcsány-éra okozta sebek még ma is fájnak. A rablóprivatizáció, az offshore-ozás, a devizaeladósodás, a 4-es metró korrupciós ügyei, a költségvetés meghamisítása – mind-mind a maffiaállamra utaló jelenségek. Annak ellenére, hogy a bűnös eltakarítók szabálytalan és törvénytelen eszközökkel megszüntették a földalapot, a kincstárat és az ÁPV Zrt.-t, a számvevőszék akkori jelentéseiből a nyomkeresők még sok érdekes dologra bukkanhatnának. Ezek után kérdés, hogyan lehetne új módszerekkel átverni a választópolgárokat. Nos, ők felkészültek. Az országgyűlési választások félrevezetéses, módszeres befolyásolásához megvannak a források. A bennfentes információkból meggazdagodott pénzguru megnyitotta a pénzcsapokat, NGO-s sakáljait vadászatra küldte. (civilosszefogas.hu)

2018.01.22.A sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magyarországról nyugatra,
mint amennyi uniós támogatás visszajön – Thomas Piketty a Makronómnak


Nem igaz, hogy Magyarország óriási adományokat kap az uniótól támogatások formájában. A francia professzor, Thomas Piketty most kiszámolta, hogy hazánk vált az egyik leginkább külföldi tulajdonú gazdasággá a kilencvenes évek óta. Ez az oka annak, hogy Magyarországról sokkal több profit megy külföldre, mint bármely más közép-európai országból, és annál is több, mint amennyit az ország uniós támogatásként visszakap. A sztárközgazdász a Makronómnak nyilatkozott.

Piketty és Novokmet friss számításai szerint pedig nem csak a kilencvenes években, hanem 2005 és 2015 között is átlagosan Magyarországot hagyta el a legtöbb külföldi tőkejövedelem évente, nem csak a visegrádi országok között, hanem a közép-kelet-európai térségben is. Eközben Szlovéniából vagy éppen Romániából átlagosan ennek kevesebb, mint a fele megy külföldre.

A francia közgazdász adatairól György László elmondta, hogy azok megerősítik azt a korábbi lengyel kutatást, amely "2012 körül megmutatta, hogy az uniós források több, mint fele végül visszaáramlik a nyugati országokba. Így az uniós támogatások nagy részben a nyugati nagyvállalatoknak nyújtott közvetett támogatásnak tekinthetők, a közép-európai országokon keresztül".

Nyugat-Európa Magyarország egyik legnagyobb haszonélvezője! Ha ilyen sok tőkejövedelem és profit hagyja el a térséget, akkor fontos kérdéssé válik, hogy mennyit kap vissza Magyarország piacainak megnyitásáért és a magyar szempontból elhibázott privatizációs modell következményeinek enyhítése érdekében. (makronom)

2017.11.28.Sikerült megerősíteni a magyar-kínai együttműködést


Az eddig kialakított kínai-magyar együttműködést minden tekintetben sikerült megerősíteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban a Li Ko-Csiang kínai kormányfővel folytatott hivatalos tárgyalása után.

Van-e realitása a béruniónak? - Echo Tv

Pozitívra javította a magyar államadósság kilátását a Standard & Poor's, miközben nulla százalékos hozammal is elkelnek már a magyar állampapírok. Vendég: Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár.

2017.08.16.Magyarország versenyelőnyét veszélyeztetné az euro bevezetése


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora azt mondta: azok az ellenzéki pártok, amelyek eurot, alapjövedelmet, még több családi pótlékot követelnek, valójában azt ismerik el, hogy működik az Orbán kormány gazdaságpolitikája. Ilyen intézkedéseket ugyanis a Gyurcsány kabinetek alatt nem lehetett volna bevezetni.

Nem lehet gyorsabban emelni a béreket

Lentner Csaba szerint az euro-tagsággal megjelenne a gyorsabb bérfelzárkózás kényszere. Ez azonban csak látszólag vonzó jelenség, ugyanis az árszínvonal ugrása miatt valójában nem érne többet az emberek fizetése. A professzor szerint a bérfelzárkóztatás így is folyamatos, de az a magyar teljesítőképességhez alkalmazkodik, és nem veszélyezteti a gazdasági egyensúlyt. Úgy fogalmazott: "egy szerves fejlődésnek van itt az ideje, nem a kapkodásnak."

A termelékenységi mutatókat javítani kell

Lentner Csaba szerint a munka alapú társadalom céljaival nem egyeztethető össze az az ötlet, amely teljesítménytől független javadalmazást ígér. Az alapjövedelem például ezért nem tudott a világ egyetlen pontján sem hosszú távú részévé válni az ezt bevezető államok gazdaságának. A közgazdász helyes iránynak látja a magyar kormány döntését, amely a munkát helyezi előtérbe. Ezzel ugyanis 2010 óta 700 ezer állampolgárt vezettek vissza a munkaerőpiacra. Lentner Csaba szerint a következő feladat a termelékenység javítása. A kormány az adópolitikán keresztül már "megtette a magáét", a következő lépés az oktatás és az egészségügy fejlesztése, ami közvetve hat a magyar munkavállalók teljesítményére. (karcfm.hu)Orbán Viktor: "Én maradok, fent vagy lent, de mindig maradok,


mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni, a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában, és én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért."

2017.07.10.VILÁGOK ÉS VAGYONOK


Minden emberi közösség számára alapvető fontosságú kérdés, hogy a "jó gazda gondosságával" kezeli-e mindazt, amit anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi, szellemi értelemben vagyonának tekinthet. A szó legátfogóbb értelmében vett vagyon és az azzal való gazdálkodás minden emberi közösség számára a legfőbb kérdések egyike tehát. Éppen ezért annyira elszomorító, hogy a magyar nemzet nevű emberi közösség az elmúlt évtizedek során (de talán akár évszázadokat is mondhatnánk) nem a jó gazda gondosságával őrizte vagyonát, hisz többnyire nem gyarapította, hanem elherdálta azt. Éppen ennek tulajdonítható, hogy máig is feltáratlan gigantikus vagyonvesztések sorozataként is leírható az elmúlt évtizedek (vagy inkább évszázadok) magyar történelme.
Trianon következményeként például az ország és az ország népessége "fizikai testének" nagy része is kikerült a magyar nemzet nevű emberi közösség ön-újrateremtési folyamatainak hatóköréből. A múlt század hetvenes-nyolcvanas éveinek során lezajló eladósodás olyan hatalmas adósságtömeg felhalmozódásához vezetett, amit "negatív vagyonként" is felfoghatunk, így ez a máig sem pontosan feltárt folyamat is a nemzeti vagyongazdálkodás egy sötét és homályos fejezete, máig súlyos következményekkel járó tehertétele.
Különös egybeesés, hogy nagyjából ugyanebben az időszakban hihetetlen vagyonvesztés ment végbe a nemzet "fizikai testében" is, ami a világviszonylatban is példa nélküli egészségromlásban, vagyis az egészségvagyon lepusztulásában öltött testet. Nagyjából ettől az időtől kezdődően folyamatos vagyonvesztés megy végbe a "népességvagyonban" is, hisz az utóbbi közel negyven év során több mint egymillióval többen haltak meg Magyarországon, mint ahányan születtek.
Fájdalmas tény, hogy bár a rendszerváltozást megelőző években már létezett valamiféle nemzeti vagyonnyilvántartás, amit a Központi Statisztikai Hivatal minden évben közzé is tett évkönyveiben, ez a rendszerváltozással megszűnt. Pedig ennek éppen az ellenkezőjére lett volna szükség. Arra, hogy minden eddiginél átfogóbb, részletesebb és a legnagyobb nyilvánosság számára is elérhető vagyonnyilvántartás és vagyongazdálkodás kezdődjön el.
Mindezek miatt különösen üdvözlendő tehát, hogy a Magyar Nemzeti Bank olyan részletes összefoglalót jelentetett meg a közelmúltban, amelyből legalább a magyar lakosság tulajdonában lévő anyagi vagyonra vonatkozóan kaphatunk átfogó képet, ráadásul úgy, hogy mindezt európai és globális összehasonlításban is szemügyre vehetjük. Megtudjuk például a tanulmányból, hogy nemzeti számlák adatai alapján az Európai Unióban a háztartási szektor összesen több mint hatvanegyezer-milliárd euró vagyonnal (a GDP 438 százaléka) rendelkezett 2014 végén, ebből a reáleszközök állománya közel harmincezer-, a pénzügyi eszközöké harmincegyezer-milliárd eurót tett ki. A háztartások összes tartozása megközelítette a tízezermilliárd eurót, így a szektor nettó vagyona ötvenegyezer-milliárd euró (a GDP 368 százaléka) volt 2014 végén.
A világ leggazdagabb országai egyikének számító, bár nem európai uniós tag Svájc esetében azt láthatjuk, hogy a háztartásokban felhalmozott összes vagyon értéke az egyéves GDP több mint hétszáz százalékát teszi ki. Mindez igazolja azt a logikus feltevést, hogy minél gazdagabb egy ország, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy vagyongyarapodása önmagát erősítő folyamattá válik. A nagyobb jövedelem nagyobb biztonságot, tudást, befolyást, következésképp nagyobb vagyonfelhalmozási képességet jelent, az egyre nagyobb vagyon pedig növeli a vagyongyarapodás gyorsításának a valószínűségét.
Nem meglepő tehát, hogy a közép- és kelet-európai országokban a lakossági vagyon mennyisége általában alig haladja meg a GDP kétszáz százalékát, ezen belül Magyarországon kétszázhatvan százalék. Hogy érthetőbb legyen, például Svájc egy főre eső GDP-je közel ötszöröse a román GDP-nek, ám ennél sokkal nagyobb az "elnyílás" a háztartási vagyonok esetében, hisz a közel ötször akkora GDP-ben meglévő különbséget tovább növeli, hogy Romániában a román GDP száznyolcvan százalékát kitevő vagyon van a háztartásokban, míg Svájcban az ottani ötször akkora GDP-hez mérten hétszázhúsz százalékos anyagi vagyon van a háztartásoknál. Míg tehát jövedelemben ötszörös, vagyonban nagyjából hússzoros a különbség a két ország háztartásai között.
Az Európai Unió polgárainak átlagosan harmincnyolcmillió forintnyi vagyona volt 2014 végén, ami tizenkilencmillió forint pénzügyi eszköz s ugyancsak tizenkilencmillió forint tárgyi eszköz együtteséből állt össze. Emellett mindenkire hatmillió forintnyi tartozás jutott, így egy átlagos személy harminckétmillió forintnyi nettó vagyonnal rendelkezett. Ugyanekkor Japánban negyvenkét-, az Egyesült Államokban hatvannégy-, Ausztráliában hetvenhárom-, Svájcban pedig száztizennégy-millió forint bruttó vagyon esett átlagosan minden lakosra.
Csehországon és Szlovénián kívül viszont nem találunk olyan kelet-európai országot, ahol az egy főre jutó bruttó háztartási vagyon meghaladná a tízmillió forintot. A nemzeti számlák adatai szerint 2014 végén Magyarországon minden személyre bruttó kilencmillió, nettó nyolcmillió forint vagyon jut. A pénzügyi és a nem pénzügyi eszközök átlagos értéke közel azonos volt. Minden magyar polgár átlagosan egymillió forint adóssággal rendelkezett, ami a legalacsonyabb érték Európában.
Összegezve tehát az előzőeket, a Nyugat gazdag centrumaitól nem elsősorban a jövedelmekben, hanem sokkal inkább a vagyonokban meglévő gigantikus különbségek választanak el minket. Éppen ezért volna rendkívüli jelentősége annak, hogy megtanuljunk végre a jó gazda gondosságával gazdálkodni. Jobb későn, mint soha. (magyarhirlap.hu)

2017.05.06.Boros Imre szerint ezért fontos a konzultáció


Boros Imre professzor szerint a nyugat-európai cégeknek szabad az embargós Oroszországgal üzletelni, s az Északi Áramlat-2 megépítése után előáll majd egy olyan helyzet, hogy arrafele jön csak gáz, és a nyugati gázcégek fogják megmondani, hogy mi a gáz ára. Közben az Európai Unióban az energiaunió örvén nekimennének a magyar állami energiaár-megállapítási jogosítványnak, szóval a dolgok összefüggnek. A szabályozást néhány kereskedő cég érdekei szerint akarják csinálni. Ezért fontos a konzultáció, az egyik lényeges része éppen az energiaügyekre vonatkozik. Ez nem politikai handabanda, ez abszolút komoly küzdelem. Kossuth Rádió 180 perc

2017.04.14.Eredmények a FIDESZ-KDNP kormányzás alatt - Érdemes elolvasni!


- Negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint idén,
- Rezsi csökkentés: 20-25 százalékkal csökkent az áram, a gáz és a távhő ára,
- valamint a csatorna, a víz és a PB gáz díja,
- 2016-ban már 4,6 százalékkal emelkedett az átlagbér, és 2017-ben ennél lényegesen nagyobb, 10% feletti növekedés már szinte biztosnak látszik
- a házasulókat havi 5-5 ezer Ft.-tal segíti a kormány a közös életre való felkészülésben,
- 2011-től újra a gyermek hároméves koráig jár a gyes, - adókedvezmény segíti a munkába visszatérő kismamákat,
- 2010 óta 12,5%-ról 4,5%-ra csökkent a munkát keresők aránya (miközben 700 ezer új munkahely keletkezett és végre a foglalkoztatási arányokban is felzárkózunk az uniós tagországok szintjére)
- a társasági adó 19-ről 10 százalékra csökkent, a személyi jövedelemadó is évi 1%-kal csökkentget, és idén 4%-kal csökkentek az egyéb munkabéreket terhelő közterhek is

- Erzsébet-program: évente 260 ezer embernek biztosít üdülési lehetőséget,
- évente 700 ezer tanuló jutott ingyen tankönyvhöz,
- törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól, és 60 ezer ember jutott saját földterülethez
- 160 ezer pedagógusnak növekedett átlagosan 34 százalékkal a jövedelme,
- 95 ezer egészségügyi dolgozó kap 10-41 ezer forintos béremelést,
- a Széchenyi Kártya Program több mint egymillió ember pihenését segítette,
- Magyarország a válság ellenére emelni tudta a nyugdíjak reálértékét,
- hazánkban a kormányváltás óta jelentősen nőtt a minimálbér,
- a Munkahelyvédelmi Akció évi 300-350 milliárd forinttal segíti sok ember munkahelyének megőrzését,
- Magyarországnak már nincs IMF tartozása,
- A kormány 2000 település 685 milliárd forintos adósságát vállalta át, ezzel, több mint 9 millió ember életét helyezte biztonságba.

- Ez a kormány fizette ki az MSZP helyett a MÁV Start- ot, és a tűzoltók elmaradt bérét is
- a gyerekétkeztetés látványosan javult,
-A devecseri és kolontári vörös iszap-katasztrófa kárvallottai új házakat és berendezést kaptak
-Kártalanította a libatartókat.
-Minden idők legnagyobb dunai árvízét védte ki a lakosság a kiváló szervezésnek köszönhetően.
Kettős határzárral védték meg határainkat az iszlám betolakodók tömegeitől.
-Újjáépült a Zeneakadémia, - a Vigadó, Wellish-palota (Igazságügyi Minisztérium épülete) impregnált kövekkel tatarozták a Parlamentet.Megújult  - az Olimpiai park, - a Ferenciek tere, - a Keleti pályaudvar, - az Erkel Színház, - a Mátyás templom, - a Várkert Bazár, - a Palota Negyed a nyóckerben és szinte az egész 8. kerület! - a Sasadi út (a volt Osztyapenkó) és környéke. - Megnyílt a felújított füzéri vár. - Elkészült a 4-es Metró, a Keletitől a Kelenföldi pályaudvarig. - Új egyetem született és épült, a Ludovika és most épül a Campus kollégiuma. - Befejeződött a Széll Kálmán tér felújítása. - Jelentősen emelkedik az orvosok jövedelme. - A kormány átvállalja a kórházak adósságát. - Támogatják a falvakat a segélyezési feladataikban. - Szeptembertől minden rászoruló gyermek napi 4-szeri étkezésben részesül.Folyik a kórház felújítás!  - 6,8 milliárd forintból felújított Szent Imre Kórház,  - 600 millió forintos rehabilitációs ellátás fejlesztés az egri Markhot Ferenc Kórházban. - 10 milliárd forint a sportkórház felújítására,  - 1,4 milliárdért épül a körmendi kórház, a kórházban 8000 négyzetméternyi részt felújítanak és 300 négyzetméter új épületrészt építenek.  - 1,4 milliárd jut a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház átépítése és korszerűsítése.  - 30 milliárd forintból újul meg a Zala Megyei Kórház,  - a Dombóvári Szent Lukács Kórház 1 milliárd 880 millió forintba kerül,  - 11,2 milliárdos beruházás a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.

        


Még néhány kórházi tétel:  - 1) Szent Imre kórház helikopter leszállóval BP-en.  - 2.) A Pécsi Tudományegyetem 400 ágyas, teljes felújítása.   - 3) Heves megye, Markot Ferenc kórház 6milliárd.  - 4) Szombathely Markusovszky kórház.  - 5) Hatvani Albert Schweitzer fél milliárd.  - 6) Bethesda gyerekkórház. BP.  - 7) Debreceni kórház.  - 8) Körmendi kórház, épülőben 1.4 milliárd. - 9) Kaposvári kórház. 1.5 milliárd!  - 10) Békés megyei Pándy Kálmán kórház..  - 11) Bajcsy-Zsilinszky kórház. BP felújítva.  - 12) KARCAGI kórház.  - 13) Várpalotai kórház.  - 14) Uzsoki kórház. BP. 6.5 milliárd ft.  - 15) Nyíregyházi kórház.  - 16) Dombóvári kórház.  - 17) Hódmezővásárhelyi kórház 896 millió.  - 18) Somogy megyei Kaposi Mór kórház.  - 19) Siófoki kórház. 19) Pécsi kórház.  - 20) Mohácsi kórház.  - 21) A győri Petz Aladár 11 milliárd CSÚCS TECHNOLÓGIA !!! Még nagyon sok építése, felújítása folyamatban! Akit érdekel üsse be a GOOGLE-ba a: "Kórház fejlesztések Magyarországon" .Meg lehet nézni kívül-belül, műszerekkel!
- A tanárok fizetését is radikálisan emelték! 

- Az "Otthon Melege" programjában nyílászárók és fűtésrendszerek cseréjére nyílt lehetőség nagy kedvezménnyel.
- A hűtő-, és mosógép csere pályázat is említésre méltó. - Lekerültünk a szégyenpadról, ahová az előző kormányok juttattak.
- Felminősítették Magyarországot. -10+10 millióval támogatják a családok otthonteremtését (CSOK)
- 2017-ben 1743 milliárd forint lesz a családtámogatásra szánt összeg, ami 243 milliárd forinttal több, mint az előző évben.
Rengeteg lényeges dolog kimaradt a listából, de már innen is jól látszik, hogy a nagy egész kép lényegesen szebb, mint a korábbi balliberális és MDF kormányok alatt történt. S bár én el tudnék képzelni jobbat a jelenlegi kormánynál, csak azt nem, hogy a jelenlegi ellenzékből bármelyik formáció akár csak ezt megközelíteni lenne képes. (SAM)

2017.04.12.Itthon gyártott emeletes motorvonatok közlekedhetnek


Itthon gyártott emeletes motorvonatok közlekedhetnek majd több budapesti elővárosi vonalon. A MÁV 40 darab kétszintes szerelvény vásárlásáról írt alá szerződést a Stadlerrel. Az első KISS elnevezésű vonatok 2019 tavaszán állhatnak forgalomba a váci és a ceglédi vonalon – jelentette be Tuzson Bence. (kormany.hu)

2017.03.05.Boros Imre professzor szerint a Fed ma inkább tekinthető egyfajta nemzetközi szuper magánjegybanknak, mint amerikai központi banknak.


1913 előtt az Egyesült Államok nagy adósa volt az európai nagyhatalmaknak, de 1918-ra drámai változás állt be: minden európai hadviselő állam súlyos dollármilliárdokkal tartozott az Egyesült Államoknak. Ekkorra ugyanis Amerika maradt az egyedüli érintetlen, szállítóképes gazdaság. Mára a világ 123 ezer milliárd dollárral többel tartozik az Egyesült Államoknak, mint amennyit az Egyesült Államoktól követel. E gigantikus összegek a Fed és partnerei követelései. A Fed Egyesült Államokbeli nettó pozíciója ennek mindössze a negyede. A Fed tehát inkább a világ és nem az Egyesült Államok magántulajdonú jegybankja. A demokráciaexportőr Amerika Obama és Bush idején sem aggasztotta a Fedet. Az amerikai államadósság Obama nyolc éve alatt hétezermilliárd dollárral nőtt. A fenyegető inflációs nyomás miatt sem Ben Bernanke, sem Janet Yellen Fed-elnök nem aggódott, a kamatot rekordalacsony szinten tartotta, mi több, saját szabályaikat is sutba dobva egyenesen felvásárolták az amerikai állampapírokat. Bush és Obama ugyanis a Fed világbankár szempontjai szerint jó helyre költötte az adófizetői pénzt: az előbbi szorgosan exportálta fegyverekkel a demokráciát, míg utóbbi értéken vásárolta fel a bedőlni készülő bankok értéktelen hiteleit. Mindez a hatalmas nemzetközi Fed-pénzimpérium védelmét szolgálta. Trump ezt a helyzetet kívánja megfordítani, a pénzeket haza akarja csalogatni, munkahelyeket teremteni, feljavítani a leromlott hazai infrastruktúrát. Az elnök százötvenmilliárd dolláros infrastruktúraterve miatt most aggodalmak gyötrik a Fedet, noha az ezermilliárd dollár feletti éves deficitek miatt Obama regnálása alatt még csak nem is sopánkodott. A Fed a választás után azonnal megtelt "inflációs aggodalmakkal", és kilátásba helyezte a kamatok többszöri megemelését, de piacra akarja dobni a felhalmozott államkötvényeket is. Ha megteszi, hatalmasat nőnek az állam folyó finanszírozási költségei, csökken a sikeres átalakítás esélye. A küzdelem az amerikai nemzetállam és az őt erőforrásnak tekintő Fed között csak most kezdődik. ( Magyar Hírlap)

2017.02.21.Felminősítette Magyarország besorolását a japán JCRA


Az 1985-ben alapított Japan Credit Rating Agency, Inc. elsősorban a japán befektetők számára készít hitelminősítéseket és elemzéseket. A felminősítés így elsősorban Magyarország jenben történő kibocsátásai miatt fontos. A japán ügynökség azon kevés minősítő intézmény közé tartozik, amely a korábbi években is fenntartotta Magyarország esetében a befektetésre ajánlott besorolást.
A tokiói székhelyű intézet szakértői január végén jártak Magyarországon. Az elemzők értékelték a tavaly novemberben megkötött hatéves béremelési és adócsökkentési megállapodást, valamint vizsgálták az államadósság összetételét és alakulását. A fegyelmezett költségvetési politika megteremtésével és a gazdaság teljesítményének javulásával előbb Magyarország piaci megítélése javult érdemben, majd 2016-ban a hitelminősítők is elismerték az eddigi eredményeket.
Elsőként májusban a Fitch, majd szeptemberben az S&P, végül novemberben a Moody's döntött a felminősítés mellett. (Nemzetgazdasági Minisztérium)

2017.02.16.Lentner Csaba: Vámmentes lesz a kereskedelem - Echo Tv


Az Európai Parlament jóváhagyta az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodást. Az egyezményt 408 igen szavazattal, 254 ellenében, 33 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a strasbourgi ülésen. A szabadkereskedelmi megállapodást hosszas egyeztetést követően tavaly októberben írták alá a brüsszeli EU-Kanada csúcstalálkozón. A CETA a várakozások szerint elősegítené a növekedést és a munkahelyteremtést az EU-ban és Kanadában is.

2017.02.13.Az Európai Bizottság is gyorsabb magyar gazdasági növekedést vár


Magyarország erősödik, és ezt már Brüsszel is kénytelen elismerni. Az Európai Bizottság ma közzétett gazdasági előrejelzésében elismeri, hogy a magyar gazdaság továbbra is az uniós átlag fölött növekszik, jelentősen nőtt a munkahelyek száma, és a kormány intézkedései hozzájárulnak az ország versenyképességének erősítéséhez – mondta Varga Mihály. Örülünk, hogy kritikusaink egyre inkább elismerik az ország teljesítményét.
A korábbi előrejelzésén jelentősen módosítva, idén 3,5 százalékos gazdasági növekedést vár Magyarországon az Európai Bizottság téli gazdasági elemzésében. Novemberben még csak 2,6 százalékot jeleztek előre; a korrekció is mutatja, hogy a tavaly év végén kötött hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően gyorsulhat a magyar gazdaság. A Bizottság prognózisa így már közelít a Nemzetgazdasági Minisztérium decemberi makrogazdasági és költségvetési kitekintésében közzétett várakozásaihoz. A tárca 2017-ben 4,1 százalékos, 2018-ra 4,3 százalékos GDP-növekedéssel számolt.
A kormány, a munkaadók és a munkavállalók közötti megállapodás 2017-ben és 2018-ban minimálbér- és garantált bérminimum emelést, illetve ezzel párhuzamosan a munkaadói adóterhek jelentős csökkentését, a társasági adókulcs egyszámjegyűvé tételét, továbbá a 2018-at követő években a reálbér-növekedéstől függő további munkáltatói adómérséklést tesz lehetővé. (kormany.hu)

2017.02.10.

Megvannak a források az idei gazdaságpolitikai célokra

A januári 123,4 milliárd forintos államháztartási többlet 17 éve a legkedvezőbb. Megvannak a pénzügyi források az idei gazdaságpolitikai célokra, a 6 éves bérmegállapodás és adócsökkentés nem fogja jelentősen befolyásolni az idei költségvetési adatokat - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

2017.01.16.Prof. Dr. LENTNER CSABA: Nagy csata várható Brüsszellel!


A kormány munkájának gyümölcse kezd beérni, mert lassan az emberek életében is megtörténik az a változás, amit a munkaalapú gazdaság jelent - mondta a legutóbbi, Kossuth Rádiónak adott interjújában a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint mindenki dolgozhat, aki akar, rohamosan zsugorodik a munkanélküliség, emelkednek a bérek és csökkennek a járulékok. A kormányfő hozzátette: Brüsszel egyre jobban bele akar szólni gazdaságszervezési kérdésekbe, például az energiaárakba, az adókba és a bérekbe. Ezekben a kérdésekben nagy csatákra készül a miniszterelnök.

2016.12.14. Kormányinfó 74 - Nagy a nyomás a bevándorlók kötelező szétosztása ügyében

2016.12.15.Pénzügyi zárás: kétszáz milliárd forintról döntött a kormány


A pénzt a kórházak támogatására és nyugdíjemelésre fordítják A kormány szerdán arról döntött, hogy kifizeti a kórházak 30 napnál régebbi adósságait - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatóján. Pénzügyi zárás A kormányülésen napirenden volt az idei év pénzügyi zárása, ennek során több mint 200 milliárd forint sorsáról döntött a kabinet - fejtette ki Lázár János.
Elmondta, ebből 80 milliárd forintot folyósítanak a kórházaknak a számlák rendezésére és egy fejlesztési alap létrehozására. Lázár János beszámolt arról is, hogy az említett több mint 200 milliárd forint legjelentősebb tétele a jövő évi nyugdíjemelés, de forrásokat biztosítanak a többletbevételből egyebek mellett iskolák és szociális intézmények felújítására, valamint katonai szállító járművek vásárlására is.    A miniszter a kabinet több más határozatát is ismertette. Bejelentette, hogy a kormány döntése alapján az egészségügyi bérszintre emelik fel azoknak a szociális ágazati dolgozóknak a fizetését, akiket egészségügyi munkakörben foglalkoztatnak.
A közfoglalkoztatásban ugyancsak lesz béremelés, de erről még zajlanak az egyeztetések a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) között - tette hozzá, azt is tudatva, hogy az állami szektorban érintetteknek az NGM biztosítja a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséhez szükséges forrásokat. (magyarhirlap.hu)

Nagy küzdelem vár Magyarországra - Echo Tv

2016.12.01.

A kormány érdemben tud segíteni a nyugdíjasok megélhetésében

értékelt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 72. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt több lépés összességével magyarázta, köztük azzal, hogy nem volt infláció, 30 százalékkal csökkentek a rezsiköltségek, jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, karácsonykor pedig 2,8 millió nyugdíjas részesül fejenként 10 ezer forintos Erzsébet-utalványban. Utóbbit a kormányhivatalok, járási hivatalok fogják kézbesíteni december 21. és 24. között. Ennek indoka, hogy a posta 480 forintért vinné ki darabját, ami komoly díjtételt jelentene - tette hozzá. A tárcavezető szerint az idei költségvetés sikeresen zárul, ez az egyik legjobb év volt a bevételek szempontjából, ezért az a méltányos és fair, ha a nyugdíjasok is részesülnek a közös munka eredményéből. Jelezte azt is, hogy a jövő évi nyugdíjemelés 56 milliárd forint többletet igényel. Lázár János kitért arra, hogy 1990 óta nem volt példa ilyen magas foglalkoztatási arányra, idén 11 ezerrel csökkent a közfoglalkoztatásban és 138 ezerrel nőtt a piaci foglalkoztatásban állók száma. (kormany.hu)A kormány érdemben segíti a nyugdíjasokat


2016.11.22.Megszületett a minimálbér-megállapodás


Megállapodott a kormány a szociális partnerekkel, a minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő jövőre, a munkáltatói járulékok 5 százalékponttal csökkennek - jelentette be Varga Mihály.

2016.11.21.A munkaalapú gazdaság sikeres


Sikeresnek nevezte a magyar gazdasági modellt, a munkaalapú gazdaságot Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc műsorának adott interjúban, amelyben azt mondta: azért emelkedhet nagy mértékben a minimálbér és csökkenhet a társasági adó, mert az ország gazdasági alapjai rendben vannak, a pénzügyi rendszer stabil.
"Ezek az intézkedések most azért jöhettek létre, mert a munkát elvégeztük. A magyar gazdasági modell, a munkaalapú gazdaság sikeres. Mi mindig is hittünk benne, most a külvilág is elismeri" - mondta a kormányfő a korábban rögzített, hétfő reggel sugárzott, gazdasági kérdéseket érintő interjúban. Közölte: most jön a következő szakasz, egy hatéves gazdasági tervről tárgyal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a munkaadókkal és a munkavállalókkal. A tervezett minimálbér-emelést a miniszterelnök elérhetőnek tartja. Rámutatott ugyanakkor, hogy "a vállalkozókkal vannak gondjaink" az ügyben, de a következő napokban szeretnének megegyezni velük. A nemzetgazdasági miniszter "kapott mozgásteret" a tárgyalásokra - tette hozzá.
Orbán Viktor szerint a vállalkozóknak igazuk van abban, hogy a kifizetett bért túl nagy adó terheli, és ezért követelik annak csökkentését. Az arányok a kérdésesek, de Varga Mihály a munkabéreket terhelő adók hatéves csökkentési programjára tett javaslatot a munkaadóknak - erősítette meg, hozzáfűzve, hogy a magyar vállalkozók még soha nem kaptak ilyen ajánlatot az elmúlt 30 évben. (kormany.hu)

2016.11.05.Új fejezet következik az adósságcsökkentésben


A Moody's pénteki döntését követően immár mind a három nagy hitelminősítőnél a befektetési kategóriába került Magyarország, ami új fejezetet nyithat az adósságszolgálatban, el lehet gondolkodni egy ambiciózusabb adósságcsökkentési pályáról - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

2016.09.16.Felminősítette a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást,


pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a magyar gazdaság markánsan javuló költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatóival indokolva a lépést.
A pénteken bejelentett osztályzatjavítás indoklásában azonban a Standard & Poor's kiemelte azt a véleményét, hogy a globális pénzügyi válság óta markánsan javultak a magyar gazdaság egyensúlyi és növekedési mutatói. A hitelminősítő hangsúlyozta, hogy a magyar folyómérleg-egyenleg 2009 óta nem zárt deficitesen, és Magyarország 2015-ben a hazai össztermék (GDP) 8 százalékának megfelelő mértékű külső nettó hitelezői pozícióban volt.Orbán Viktor higgadtan fogadta a döntést


A felminősítésben a magyar emberek több éven át tartó munkája és erőfeszítése is megtalálható, ezért az elismerés elsősorban őket illeti - mondta a kormányfő.Varga Mihály: Magyarországnak hosszú ideje kijárt a felminősítés


Beérett a magyar gazdaság jó teljesítményének gyümölcse, a felminősítés már hosszú ideje kijárt volna az országnak - fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (magyaridok.hu)

2016.06.10.Még ebben az évben megkezdődik az IC+ vasúti kocsik sorozatgyártása,


amelyben a szándékok szerint a magyar beszállítók a lehető legnagyobb szerephez jutnak - közölte a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója pénteken a beszállítói tájékoztatón, Szolnokon. Csépke András elmondta: húsz nemzetközi közlekedésre alkalmas kocsi gyártását tervezik, amelynek előkészületei, közbeszerzési eljárásai már megkezdődtek. 2018-tól elindulhat a száz belföldi közlekedésre szánt IC+ vasúti személykocsi sorozatgyártása, amit a magyar kormány 30 milliárd forinttal támogat. Megjegyezte: a zrt. belső forrásaiból is jelentős számban tudja folytatni 2020-tól a járműgyártást, de mindent megtesznek, hogy további támogatásokat, forrásokat vonjanak be, és számítanak külső megrendelésekre is, amelyekre jó esélyek mutatkoznak. (kormany.hu)

2016.06.10.A kormány újjáépíti a hazai buszgyártást!


Hitellel, támogatással és piaccal segíti a kormány azokat a hazai autóbuszgyártókat, akik képesek arra, hogy magas minőségben állítsanak elő magyar buszokat – jelentette ki Varga Mihály az alapításának 160. évfordulóját ünneplő Kravtex-Kühne Csoport új, 5600 négyzetméteres üzemcsarnokának avatásakor. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a kormány célja, hogy három év múlva évente 1000-1200 új autóbuszt gyártsanak Magyarországon, amellyel párhuzamosan több mint ezer új munkahely jöhet létre. (kormany.hu)

A kormány elfogadta a buszgyártási stratégiát

A kormány véglegesítette pénteken a buszgyártási stratégiát, amely a következő három évben mintegy 30-35 milliárd forintos hazai támogatást igényel, és amely alapján jelentős kapacitás- és munkaerőbővülés várható az ágazatban - mondta el Varga Mihály Mosonmagyaróváron, a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. jubileumi és csarnokavató ünnepségén.Új, magyar fejlesztésű, napelemes motorvonat a Börzsönyben!


Hajrá magyarok! 2013 óta jár Börzsönyben a királyréti kisvasút új, magyar fejlesztésű, zéró emissziós, napelemes motorvonata. Borongós időben is működik, de nyitott karosszériával, jó időre tervezték. Mivel még csak egy darab van, a hagyományos motorkocsik is megmaradnak a vonalon. (index.hu)


2016.05.21.A magyar gazdaság átalakítása sikeres volt, a magyar reformok működnek.


Meghozták az eredményt a kormány 2010-ben indított gazdasági átalakító intézkedései, a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő felminősítésében visszaköszönnek a legfontosabb területeken elért eredmények – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter szombaton, Budapesten, sajtótájékoztatón. Varga Mihály hozzátette: amikor belevágtak a gazdaság átalakításába 2010-ben, elmondták, hogy először leminősítések lesznek, majd felminősítések. Ez a felminősítés is bizonyítja, hogy a magyar gazdaság átalakítása sikeres volt, a magyar reformok működnek. A hitelminősítő a javuló államháztartási folyamatok, a csökkenő államadósság, a kedvező külső egyensúlyi mérleg és a bankszektor javuló helyzete alapján sorolta befektetésre ajánlott kategóriába a magyar államadósságot – mondta. Ez jó hír a magyar emberek számára abból a szempontból, hogy kevesebbet költ az állam az adósságra, így több pénz jut beruházásokra, adócsökkentésre, bérfelzárkóztatásra – emelte ki. A miniszter kérdésre válaszolva elmondta: a következő egy-másfél évben akár a 40-60 milliárd forintot is elérheti a megtakarítás a magyar államadósság-piacon a hozamcsökkenés hatására, ha egy másik hitelminősítő is felminősíti a magyar államadós-besorolást. (flagmagazin.hu)

2016.04.06.Magyarország visszafizette az Európai Bizottságtól felvett hitelt


2016. április 6-án az Európai Bizottság pénzügyileg is jóváírta az utolsó, másfél milliárd eurós részlet visszafizetését, így teljes egészében törlesztettük azt a hitelcsomagot, amelyet az akkori kormány 2008-ban és 2009-ben az IMF-től, illetve az Európai Bizottságtól felvett - jelentette be Varga Mihály. (kormany.hu)

2016.02.17.Minden téren előrelépés következett be a kétoldalú kapcsolatokban Magyarország és Oroszország között - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.


Magyarország az európai-orosz és a magyar-orosz kapcsolatok normalizálásában érdekelt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadta őt Moszkva melletti novo-ogarjovói rezidenciáján.  A szűkkörű megbeszélés első, sajtónyilvános perceiben a magyar kormányfő megköszönte az orosz elnöknek azokat az erőfeszítéseket, amelyeket "a nehéz időszakban is tett az orosz-magyar barátság érdekében". "Talán szerénytelenül hangzik, de azt mondhatjuk, hogy ami jó a kapcsolatunkban, arról mi tehetünk, ami nem jó, arról pedig nem" - fogalmazott Orbán Viktor. Vlagyimir Putyin napra pontosan egy évvel ezelőtti budapesti látogatására utalva kiemelte, hogy "a tavaly asztalra tett ügyekben sok előrehaladás történt". Azt kívánta végül, hogy a magyar-orosz együttműködés továbbra is baráti maradjon." Vlagyimir Putyin a magyar kormányfőt üdvözölve elégedettségét fejezte ki az orosz-magyar kapcsolatok minőségével kapcsolatban.
Az orosz elnök viszont elismerte, hogy csökkent a két ország közötti kereskedelmi forgalom.  "Elégedettek vagyunk az ismert problémák és a kereskedelmi forgalom csökkenése ellenére, elégedettek vagyunk a kapcsolatok jellegével" - mondta Putyin. Az orosz elnök Magyarországot hazája "régi és megbízható partnerének" nevezte. "Nagyon számítunk arra, hogy azok a tervek, amelyekről egy évvel ezelőtt magyarországi látogatásom során beszéltünk, előrelépnek a megvalósítás felé" - tette hozzá. A megbeszélés ezt követően zárt körben folytatódott. A szűkkörű egyeztetést plenáris tárgyalás követi, majd sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin. Az Oroszországba látogató magyar delegációnak tagja több kormánytag is, így Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. Orosz részről az államfőn kívül jelen van mások mellett Szergej Lavrov külügyminiszter, Gyenyisz Manturov kereskedelmi és ipari miniszter, valamint Jurij Usakov elnöki tanácsadó. (fidesz.hu)

2015.12.16.Újra magyar autóbuszokat vásárol Budapest


Húsz magyar gyártmányú elektromos midibuszt vásárolhat a BKV, az ehhez szükséges pénzt a nemzetgazdasági tárca biztosítja. Varga Mihály miniszter hangsúlyozta: ez csak a kezdet, ha a Modulo buszok igazolják a várakozásokat, a vidéki városokba is ilyet vásárolnak. Korszakos jelentőségű a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) között létrejött megállapodás, melynek keretében a tárca 3,9 milliárd forinttal támogatja a közlekedési társaságot húsz elektromos meghajtású midibusz, valamint az üzemeltetéséhez szükséges töltőállomás megvásárlásában. Amikor a Modulo típusú, nyolc méter hosszú, alacsony padlós, 61 utas szállítására képes járművek a jövő év elején forgalomba állnak, Budapest első, teljesen elektromos, menetrend szerint közlekedő járművei kezdik meg szolgálatukat. A döntés azért is nagy jelentőségű, mert a BKV az elmúlt években – leszámítva a PKD, azaz Partially Knocked Down (részben összeszerelt) buszokat – nem vásárolt magyar gyártmányú járműveket. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint ezzel új korszak kezdődik a főváros közösségi közlekedésében, és a magyar buszgyártás lehetőséget kap arra, hogy újra a világ autóbuszgyártásának élvonalába kerüljön. (magyaridok.hu)

2015.09.11.

További rezsicsökkentés is lehet

A miniszter kifejtette, 2016 végétől csaknem három és félmillió háztartásban szolgáltathat energiát a nemzeti közműcég. "Ez lényegében azt jelenti, hogy visszaszereztük azt a vagyont és azt a jogot, amit 1995-ben az akkori szocialista kormány privatizált, rászabadítva az országra több száz százalékos gáz-, áram- és távhőáremelést" - hangsúlyozta. Az állami közműcég a tartós rezsicsökkentés egyik záloga. Sőt újabb rezsicsökkentés előkészítésére is lehetőség lesz a következő két évben. A kormány folyamatos lépéseket tesz az Elmű és az ÉMÁSZ egyetemes villamosenergia-szolgáltatási üzletágának megszerzésére. A távhőrendszer kiépítése, és az önkormányzati szektortól történő átvétele körülbelül két-három évet vesz igénybe. Jövőre minden háztartásban az állam fog gázt szolgáltatni, 2017-ben megkezdődik az áramszolgáltatás, és 2017–2018-ban minél több helyen állami távhőszolgáltatást szeretnének - mondta Lázár. (magyarhirlap.hu)

2015.08.15.

Megtette hatását a rezsicsökkentés

Már 574 milliárdot spórolhat a gáz – és villanyáron a lakosság az idén. A rezsicsökkentés hatására 2013–2014-ben 334 milliárd forint maradt 3,8 millió magyar háztartásnál, ez az összeg 2015 végére 574 milliárd forintra növekszik. A Gyurcsány–Bajnai-kormányok tizenötször adtak engedélyt az energiahivatalnak arra, hogy egy védett piacon a lakosságnak nyújtott földgáz és villamos energia árát emeljék. Így a földgáz ára 206 százalékkal, míg a villamos energiáé 97 százalékkal emelkedett ebben az időszakban – mondta Németh Szilárd. A Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta, az ország oda jutott, hogy a magyar családok a bevételeik 30-35 százalékát rezsire kellett hogy fordítsák, mindemellett az adórendszer is jelentősen megnyirbálta a fizetéseket. Németh Szilárd arra is emlékeztetett, hogy 2008-ban – amikor jelentősen zuhant a villamos energia világpiaci ára – is emelkedett hazánkban az elektromos áram lakossági ára. Ismert: a külföldi tulajdonosoknak a baloldali kormányok garantált profitot biztosítottak. (magyarhirlap.hu)

2015.07.09.

Gabona-feldolgozó gyárat épít zöldmezős beruházással a Szolnok melletti Tiszapüspökiben a Tisza-TK Projekt Kft.

Az 550 új munkahelyet teremtő beruházás a rendszerváltoztatás óta a legnagyobb élelmiszeripari fejlesztés Magyarországon. Szijjártó Péter kiemelte: a kormány 9,2 milliárd forintos támogatást, az Eximbank hosszú lejáratú hitelt nyújt a beruházáshoz, amellyel 550 új munkahely jön létre. A beruházást nemzetgazdaságilag kiemeltnek minősítették, a társaság 100 százalékban magyar tulajdonú - tette hozzá. Az üzem évente 530 ezer tonna magyar termelőktől felvásárolt kukoricát fog feldolgozni, az előállított termék 70 százalékát exportálják majd, ezzel a beruházás hozzájárul a magyar élelmiszeripari export jelentős növekedéséhez - mondta Szijjártó Péter. A projektcég háromezer magyar termelővel van közvetlen kapcsolatban, a Tisza-TK beruházása az oktatási együttműködésen keresztül az agrárszakképzés megújításához is hozzájárul. Hangsúlyozta: a fejlesztés a mezőgazdaság és az élelmiszeripar stratégiailag kiemelt ágazatokban valósul meg, a mezőgazdasági eredetű export jelentősen hozzájárul a magyar külkereskedelem eredményességéhez. (kormany.hu)2015.06.19.

Bogdán László, Cserdi polgármestere a MÉLYMAGYARBAN

Bayer Zsolt a Cserdi cigány polgármesterrel beszélgetett. Ez a falu 99%-os munkanélküliségből 1%-ot csinált, évi 600 bűnesetből 2014-ben 9-t és mindenki dolgozik, az analfabéták megtanultak írni és önellátó cigányok mind, az egész falu: Adakozók! A szegényeket az országban segítik! Nincs kocsma! Nehéz munkával keményen gazdálkodnak. A gyerekek mind iskolába járnak. Valami fantasztikus karizmatikus ez a cigány polgármester. Intelligens, iszonyú tartású magyar, koncepciózus, végtelenül szerény. A neve: Bogdán László. Ne feledjük! (Konz Ibolya Lilla)

Bogdán László a Mélymagyarban - Echo Tv

Elég a habzó szájúakból, én hiszek abban, hogy kétkezi munkával és iskolázottsággal igenis le lehet dönteni a falakat. Ha folyton a jogvédők mögé bújunk, nem lesz változás - fogalmazott a cigányság helyzetével kapcsolatban Bogdán László, Cserdi polgármestere A "köcsögmentesítés" elnevezésű akciójával országos hírnevet szerzett településvezető szólt arról is, a cigányságnak ma nincs középosztálya, de kifejtette véleményét a közfoglalkoztatásról is.2015.05.04.

Az Orbánnak mégis igaza volt

A Rzeczpospolitának Neil Shearing, a Capital Economics szakértője nyilatkozott, aki "meghökkentően jónak" minősítette a magyar gazdaság teljesítményét, és "még meghökkentőbbnek" azt, hogy Orbán Viktor ezt az eredményt "az EU, az IMF és más nemzetközi pénzügyi intézmények általános kritikája ellenére” érte el. A lap szerkesztője szerint Brüsszel kezdhet aggódni, mi lesz, ha Orbán elmegy.   Az Orbánnak mégis igaza volt című véleménycikkben Jedrzej Bielecki, a jobbközép lap szerkesztője megemlíti a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedvező áprilisi országjelentését, valamint a Standard & Poor's hitelminősítő múlt heti előrejelzését, amellyel 2-ről 2,5 százalékra emelte a várható hosszú távú  GDP-növekedést. Ezt a szerző a "válságból nehezen kilábaló Európa egyik legjobb eredményének" nevezi, és méltatja az államadósság "lassú, de fokozatos csökkenését", valamint a rendkívül jó foglalkoztatási adatokat. (hvg.hu)

2015.05.01.

Orbán Viktor az Echo Tv Mélymagyar című műsorában

Három év szünet után újraindult Bayer Zsolt közéleti beszélgetős műsora a Mélymagyar. Illusztris vendéggel kezdődött a sorozat, az első adásban Magyarország miniszterelnökével beszélgetett a házigazda. A műsorban több éles belpolitikai téma is szóba került. A kormányfő beszélt a brókercégek összeomlásáról, és egy egységes állami pénzkezelő rendszer szükségességéről. Orbán Viktor a halálbüntetésről szólva értetlenségének adott hangot, hogy az Európai Unió a téma kapcsán már egy társadalmi vitát is kifogásol. De természetesen szóba került a hazai jobboldal helyzete is.

2015.04.24.

Mindenki léphet egyet előre - Teljes cikk itt!

Magyarország stabilan gyarapodik, tervezhető a fejlődése, ezért a kormány olyan költségvetésre törekszik, amelyet az a gondolat jellemez, hogy "mindenki léphet egyet előre: személyesen is, a családja is, a települése is, a munkahelye is, a vállalkozás, ahol dolgozik és maga az ország is" - mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hozzátéve: a cél az, hogy minél inkább megérje dolgozni Magyarországon, és 2018-2019 környékén 3 százalék alatt legyen a munkanélküliség, mert az gyakorlatilag teljes foglalkoztatottságot jelent. Ehhez a büdzsé tervezetében is szereplő adócsökkentés szerinte egy eszköz, mert azzal egyre több embert tudnak bevinni a munkaerőpiacra. Az adócsökkentés pedig maga is béremelés - hangsúlyozta Orbán Viktor, majd megemlítette, hogy tervben van a közigazgatásban dolgozók életpályarendszerének elindítása, és komoly tárgyalások folynak a szociális ágazatban dolgozók életpályamodelljéről is. (MTI - fidesz.hu)

2015.03.20.

Orbán: Nem akarok pánikot kelteni, de... Teljes cikk itt!

Véget ért az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozás Brüsszelben, ahol a két fő téma az energiaunió és Ukrajna volt. Orbán Viktor ezt követően nyilatkozott. Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak senki sem mondhatja meg, hogy milyen legyen az energiamixe. Elfogadhatatlan lett volna Magyarország számára, ha előzetesen engedélyt kellett volna kérni Brüsszeltől ilyen ügyekben - mondta. A magyar kormányfő arról is szólt, hogy komoly bajokat lát Ukrajnában, félháborús helyzet van jelenleg és szerinte még az a "kegyetlen IMF-program" is ott lebeg a szomszéd ország felett. Esetleges kijevi kudarcról, Nyugat felé meginduló ukrán tömegekről is beszélt. (MTI, Portfolio)2015.03.12.

Tovább bővül az ipari termelés! Teljes cikk itt!

A tavaly decemberi 7,1 százalékos növekedést követően tovább bővült Magyarország ipari teljesítménye, idén januárban 7,7 százalékkal erősödött az ágazat. A bővüléshez jelentős mértékben járult hozzá a járműipar teljesítménye, amely a Magyarországon megtelepedett autóipari vállalatok további fejlesztéseinek köszönhető. Az ipari termelés csaknem másfél éve folyamatosan növekszik, amely nemcsak a hazai export növekedéséhez, hanem új munkahelyek, új beruházások létrehozásához is hozzájárul. A növekedést tovább erősítheti a Suzuki modellváltása és az Audi augusztus óta tartó, három műszakos gyártása is. A járműgyártás idén januárban 11 százalékkal, az elektronikus fogyasztási cikkek gyártása pedig jelentősen, 30 százalékkal bővült. (Nemzetgazdasági Minisztérium)

2015.02.27.

Orbán Viktor teljes évértékelő beszéde! Teljes cikk itt!

Köszönjük ezt a biztató beszédet! Orbán Viktor: Kedves barátaim, ne felejtsük el, aki azt hiszi, hogy a demokráciában létezik olyan, hogy végleges győzelem, az súlyosan téved. Csak a kommunisták hitték, hogy lehetséges végső harc és végső győzelem, és láthatjátok, hová is jutottak. A demokráciában, a polgári világban mindennap újra és újra meg kell küzdeni a bizalomért és az elismerésért. Ha polgári Magyarországot akartok, márpedig azt akarunk, akkor ideje ismét megharcolni érte. Harcolni pedig csak együtt lehet és nem egymás ellenében. Mert egységben az erő, mert egy a tábor, egy a zászló. Egyszer egy tanítvány megkérdezte a mestert: sokat kell-e még várni, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Mire a mester azt mondta: hát, ha várunk, akkor sokat. Jó reggelt, Magyarország, jó reggelt, magyarok! (flagmagazin.hu)

Háttér-kép: Létezhet-e egyáltalán eurázsiai érdek?

2015.02.19.

Ezermilliárdos megtakarítást hozott a Putyin-látogatás! Teljes cikk itt!

Ezermilliárd forintot takarított meg Magyarország a keddi Putyin-látogatás eredményeként – ennyit kellett volna fizetni a korábbi hosszú távú szerződésben lekötött, de fel nem használt orosz gázért idén év végéig. Erről a Napi Gazdaság szerint Orbán Viktor beszélt egy külpolitikai újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen. A HVG szerint a kormányfő itt azt is elmondta: arra számítottak, hogy az orosz elnök tulajdonrészt kér majd a magyarországi gáztározókban, de nem így történt, csak a tárolt gáz mennyiségét növelnék meg az oroszok. (mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei)

2015.02.17.Megerősítettük az együttműködést Oroszországgal! Teljes cikk itt!


Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodtak abban, hogy az idén lejáró hosszú távú orosz-magyar gázszállítási szerződés keretein belül eddig fel nem használt gázt Magyarország a jövőben felhasználhatja, és mindig az igénybevételkor fizethet. „Ezzel biztonságba helyeztük a magyar családok energiaellátását és a cégek gázellátását” – mondta a miniszterelnök. Az egyeztetéseket követően gazdasági együttműködési megállapodások aláírására is sor került, amelyek a magyar kormányfő szerint kiválóan szolgálják Magyarország érdekeit. A magyar és az orosz delegáció összesen öt egyezményt írt alá, megállapodás született regionális, egészségügyi és felsőoktatási együttműködés, valamint az energetikai továbbképzés és a kazanyi főkonzulátus megnyitása ügyében.
A magyar kormányfő hangsúlyozta, Magyarországnak szüksége van Oroszországra, az orosz piacra és energiára. A hosszú távú gázszállítási szerződést illetően már csak technikai kérdések vannak hátra, a magyar családok és cégek gázellátása biztonságban van – mondta a miniszterelnök. Hozzátette, az Oroszországot sújtó szankciók ártottak a nemzetközi kapcsolatoknak, ezért szükségünk van arra, hogy ismét erősítsük a gazdasági együttműködést. Orbán Viktor egyúttal az Európai Unió és az Oroszország közötti viszony rendezését is sürgette. Oroszország kirekesztése Európából nem ésszerű - folytatta -, Magyarország és Európa érdeke, hogy biztosan, kiszámíthatóan és ésszerűen oldják meg a helyzetet. A térség biztonságát csak Oroszországgal lehet megvalósítani, amihez sok tárgyalásra van szükség – mondta, hozzátéve, hogy a rendezésnek jó kiindulópontja a minszki tűzszüneti megállapodás.
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a nemzetközi kapcsolatok javulásának alapja a béke és az eurázsiai gazdasági együttműködés lehet, eurázsiai együttműködéssel lehet létrehozni az európai egységet. Orbán Viktor kijelentette, Ukrajnát illetően mi a béke pártján állunk, nagy reményt fűzünk a tűzszünethez; az EU is azért jött létre, hogy ne legyen háború. A miniszterelnök hozzátette: kétszázezer érvünk van amellett, hogy Ukrajnában béke legyen: "a béke a konfliktus kezelésének békés módja, nem a konfliktus hiánya". (kormany.hu)

Putyin angolul énekel: Van egy kis ház/ Blueberry Hill!Vízmű kontra Botka /2014.09.29./ * Teljes cikk itt!


Botka László: "Nekem a szegediek a legfontosabbak..." A Szegedi Vízmű a Város lakóinak érdeke (és a tövény) ellenében is külföldi kézben mara... A korrupció fanyar bűze lengi körül a meghitt szoci-franci összeborulást. Míg a város lakóiról újabb bőrt húzhat le egy külföldi kifektető, addig a balhitű zsarnokság ülheti torát… (Sz.) Bizonyára kevesen vannak, akik 2006-ban fölkapták volna fejüket a "Vízmű-ügy" hallatán. Pedig a történet a szegedieket közelről érinti. Emlékeztetőül idézzünk egy 2010-es írásból: "2006. december 15-én Botka László (MSZP) szegedi polgármester a szocialista többségű önkormányzati közgyűlés - nyilvánosság kizárásával hozott - döntése nyomán aláírta a helyi vízszolgáltatást végző cég francia társbefektetőjével azt a megállapodást, mely 2024. december 31-ig (!) meghosszabbította a külföldi partnerrel fennálló közmű működtetési szerződés amúgy csak 2015. december 31-én lejáró határidejét.
A hatályos törvényi szabályozás szerint a helyi víz- és csatornaszolgáltatás hatósági díjas szolgáltatás, azaz nem lehet a lakosság által fizetendő díj semmilyen megállapodás tárgya, hanem annak mértékét az önkormányzat saját önrendelkezési hatáskörében, rendeletben szabja meg. Ehhez képest a Botka-féle szerződéshosszabbítással 2025-ig megerősítést nyert az a befektetővel megkötött megállapodásban korábban rögzített módszer, mely szerint a szegedi lakosság által fizetendő víz- és csatornadíj megállapítása kizárólag a külföldi fél által meghatározott feltételek és szempontok kötelező figyelembe vétele alapján történhet, attól az önkormányzat nem térhet el. Ezzel lényegében további kilenc évre szentesítésre került az önkormányzat ármegállapító önrendelkezési jogáról történő lemondása az üzleti befektető javára... (szegedem.hu)