HITELES TÖRTÉNETEK
Varga István & Makai Rozália weblapjánÖnkéntes székelyek a gátakon segítenek!
Lélekemelő ez a magyar nemzeti összefogás!

Az Úr adjon nagyon sok erőt és áldást!


2013.07.17.

Erdélyi pénzek az árvízkárosultaknak * Teljes cikk itt!

Csütörtökön nyújtják át az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács partiumi vezetői a magyarországi Dunabogdány polgármesterének, Pályi Gyulának a helyi árvízkárosultak megsegítésére Erdélyben összegyűjtött pénzösszegeket - derül ki a néppárt szerdai közleményéből. Mint rámutatnak, összesen 8654,10 lej gyűlt össze közel száz magánszemélytől. Ugyanakkor Nagyváradon első ízben megszervezett Szent László-napokon is lehetett adományozni, itt 690 lej gyűlt össze. A pénzt az adakozók névsorával együtt Nagy József Barna, az EMNT partiumi régióelnöke, Zatykó Gyula, a néppárt alelnöke és Csomortányi István, a néppárt Bihar megyei elnöke nyújtja át a dunabogdányi elöljárónak. Eközben kedden csaknem kétmillió forintnak megfelelő összeget adott át a Bihari Református Egyházmegye a Magyar Református Szeretetszolgálatnak (MRSZ). A Bihari Egyházmegye a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület legnagyobb megyéje. Mikló Ferenc esperes elmondta: mind az 59 gyülekezetük adakozott, még a legkisebbek is. Példaként említette Magyarcséke szórványgyülekezetét, amely összesen 8 tagot számlál, ők száz lejt gyűjtöttek össze. Pál Sándor, az MRSZ kuratóriumi elnöke szerint példaértékű volt az az összefogás, amelyet az árvíz idején és azóta is tapasztalnak határokon belül és túl is. (szekelyhon.ro)

Kormányzati Koordinációs Bizottság - Információk az árvízhelyzetről
A NEMZETI ÖSSZEFOGÁS SZÁMLASZÁMA * 11711711-22222222
Külföldről: HU45 11711711-22222222-0000000
Swift azonosító (BIC): OTPVHUHB2013.06.26.

Hende: Békeidőben is tudják a dolgukat * Teljes cikk itt!

13 alakulat több mint 1600 katonájának köszönte meg Hende Csaba honvédelmi miniszter az árvízi védekezésben nyújtott munkáját a Hősök terén. A tárcavezető szerint Magyarország ismét megmutatta, hogy erős, katonái képzettek és békeidőben is tudják a dolgukat. A vízzel harcoltak a katonák június elején. Hol csatárláncban, hol pedig csak helikopterrel tudták a gátakat építeni. Mind a 28 veszélyeztetett helyen ott voltak. Ugyanezek a katonák szerdán a Hősök terén, díszmenetben sorakoztak fel. Köztük Kis Lajos alezredes is, aki ötven beosztottjával védte a Római partot. Naponta 12 órát dolgoztak. "Amikor láttam, hogy fárad a csapat, ösztönzés gyanánt én is beálltam, és ugyanúgy fogtam a lapátot és a zsákot. Próbáltam segíteni, átjuttatni őket a holtponton és megsokszorozni az erejüket" - fogalmazott az alezredes.A katonáknak a honvédelmi miniszter köszönte meg a helytállást. 8500 katona több mint másfél millió munkaórában építette a gátakat. Tarlós István főpolgármester szerint ismét megmutatta a magyarság, hogy bajban képes az összefogásra. (mno.hu)


2013.06.20.

A Margitszigetre is visszaköltözik az élet az árvíz után * Teljes cikk itt!

Tarlós István a Margitszigeten elmondta: a területen lévő homokzsákokat már begyűjtötték, és június 24-éig a depóból is elszállítják őket. Tájékoztatása szerint várhatóan szombattól látogatható lesz a margitszigeti Palatinus strand és a sportuszoda is. A szigeten az elkordonozott területeken még van víz, s összesen 37 darabbal csökkent a faállomány, amiben az árvíz mellett a korábbi esőzések is közrejátszottak. A főpolgármester megjegyezte: a szökőkút július 1-jére tervezett átadását semmi nem veszélyezteti. Tarlós István szólt arról is, hogy a 2-es villamos néhány napig csak a Lánchídtól délre közlekedik, mert statikailag meg kell vizsgálni a parti támfalat. Terv szerint halad a helyreállítás Bakondi György árvízi helyreállításért felelős kormánybiztos arról számolt be: mindenütt ütemterv szerint halad a helyreállítás, s ugyanaz a szervezettség jellemző, mint a védekezéskor. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója arról is beszámolt, hogy az állami védművek több mint felét visszabontották az országban, a települések 54 százalékában végeztek a helyreállítási, 70 százalékában a mentesítési munkálatokkal. Az érintett települések 79,5 százalékában már van áram is.(...)Még nem költözhettek vissza otthonukba az árvízveszély miatt kitelepített lakók a Tolna megyei Bátán - közölte a katasztrófavédelem csütörtökön az MTI-vel. Boros Brigitta megyei szóvivő elmondta: a településen építészek, a népegészségügyi szervezet és a katasztrófavédelem munkatársai vizsgálják a veszélyeztetett részen fekvő ingatlanok állapotát. Tíz lakóépületbe már visszakapcsolták az áramot, a visszaköltözésről azonban csak a szemlék után döntenek - tette hozzá. Az 1700 lakosú községben 27 embert telepítettek ki a dunai árhullám érkezése előtt, és összesen 43 ember hagyta el otthonát. A szóvivő beszámolt arról, hogy a települést védő, két és fél kilométer hosszú ideiglenes gát elbontását jelenleg is végzik, eddig a 150 ezer homokzsák egytizedét bontották vissza. A munkában csaknem kétszáz ember, közük sok önkéntes vesz részt.Szúnyogok és kullancsok

A árvizet követő rendkívüli melegben sürgető feladat a vérszívók elleni védekezés fokozása, ugyanis a korábban elöntött területeken óriási szúnyoginvázió várható, és a nyomukban megjelennek a kullancsok is - mondta a Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesület elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Kapiller Zoltán közölte, szervezetük az élősködők eltávolítására szolgáló kullancskanalakat, illetve Lyme-kór-teszteket juttatott el a Budapesti Tűzoltó Szövetségen keresztül az árvízi védekezésben részt vevő tűzoltóknak. (MTI/mno.hu)


2013.06.16.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a Vasárnapi újságban

Hálát adok Istennek, hogy arra indította a magyar emberek szívét, hogy minél nagyobb létszámban jelenjenek meg a gátakon és segítsenek. Ezt mondta Hende Csaba a megvágatlan riport elején, amit a Kossuth Rádió Vasárnapi újság műsorának elején hallottunk.
- Újra meg újra jólesően lepődtünk meg azon, hogy a nemzet java erői hogyan sereglettek a tetthelyre - mondja Hende Csaba honvédelmi miniszter a Vasárnapi újságban. Majd így folytatja: megható és igazán felemelő, hogy az ország minden sarkából jöttek az önkéntesek, és volt, hogy 7690 katonát követve vettek részt az árvíz elleni küzdelemben, a hon védelmében. Hallgassa meg! (mr1-kossuth.hu)
2013.06.14.Orbán: Nagyszerű teljesítmény volt a védekezés * Teljes cikk itt!

Nem lenne szükséges az Európai Bizottság által kért ötödik alkotmánymódosítás - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Az alkotmány érintett passzusai - így például a bíróságok közötti ügyáthelyezés lehetősége - teljesen összhangban vannak az európai értékekkel és más európai országok gyakorlatával - mondta a kormányfő, aki szerint az Európai Unió visszaél hatalmával, olyasmiket kér és vár el Magyarországtól, amiket nem lehetne kérnie, illetve másoktól nem vár el. Azonban mivel Magyarország sok fronton vív harcot, "szabadságküzdelmeket" - többek között a méltányos közteherviselés és a rezsicsökkentés területén -, "engedményeket is kell időnként tenni", ezért a kormány úgy döntött - "bár csikorog a fogunk" -, hogy olyan igényeknek is enged, amelyek sértik a magyar szuverenitást, és amelyekben a másik félnek tartalmilag sincs igaza - fogalmazott Orbán Viktor.


Orbán Viktor az MR1 Kossuth 180 perc című műsorábanNagyszerű teljesítmény volt a védekezés

Egy magabiztos és cselekvőképes ország nagyszerű teljesítménye volt a dunai árvíz elleni védekezés - mondta Orbán Viktor miniszterelnök . Hangsúlyozta, az árvízi veszélyt példátlan összefogással, jó szervezettséggel és szakértelemmel lehetett elhárítani, a védművek pedig állták a nyomást. Elmondta, szombaton még felkeresi azt a területet, ahol a dunai árhullám elhagyja az országot. Figyelni kell emellett a szerbiai folyószakaszra is, mert ha ott baj van, a domborzati viszonyok miatt a víz visszafolyik Magyarországra - tette hozzá a kormányfő a 180 perc című műsorban. (MTI/fidesz.hu)

2013.06.10. Árvízi körkép videón * Köszönjük fiúk!


2013.06.08.

Sikert aratott egy szolnoki egyetemista mobilgátja Houstonban

Mobilgátként használható találmányával nyert bronzérmet Szalóki Csaba szolnoki egyetemista az egyesült államokbeli Houstonban rendezett fenntarthatósági olimpián. A versenyen 68 ország versenyzői között egyetlen magyarként vett részt - írta szombati számában az Új Néplap. Az I-SWEEEP (International Sustainable World Projekt Olimpiad) nevet viselő verseny küldetése, hogy felkeltse az érdeklődést a fenntarthatósággal kapcsolatos problémák iránt, és praktikus megoldásokkal szolgáljon rájuk. A vetélkedőn három kategóriában - energia, mérnöki tervezés és környezet - értékelték a közel hatszáz projektet - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapban. A szolnoki egyetemista bronzéremmel jutalmazott mobilgátja vagy lapgátja a gyorsan érkező és levonuló árvízzel szemben alkalmazható. A horganyzott lemezből készíthető, egyszerű kivitelezésű lapgát szerkezetéből adódóan viseli el a hidrosztatikai nyomás által keletkezett feszültséget. Az árvíz elleni védelmet a szerkezetre helyezett és rögzített speciális fólia látja el. A könnyen mozgatható lapgát több állapotig szétnyitható, így más-más vízmagasságnál is bevethető - ismerteti a cikk. (MTI/hir24.hu)

Gratulálunk a feltaláló sikeréhez! Minél előbb kellene itthon is felhasználni! (MR)SZIVÁRVÁNY MA KORAESTE A PARLAMENTNÉL * Talán égi jel!?


ÁRVÍZ 2013 ÖSSZEFOGÁS: "Mindenki tegye a dolgát, tartsuk egymásban a lelket,
és sikerülni fog, Magyarország megküzd a vízzel!"

Dicsőség és hála az Úré, Aki véget vet ennek a víz áradásnak!
A vízözön végét is a szivárvány jelezte! (MR)Mentsük az állatokat is! Ne hagyjuk megkötözve a vízben!

Élő közvetítés az árvízi helyzetről fotókkal itt! (időkép.hu)Könyörgés a magyar népért


Uram, jövök hozzád e nemzetért, a magyar népért könyörgök.
Add, hogy megtaláljon Téged, és megláthasson a problémák között!
Bocsájtsd meg vétkeinket! Gyógyítsd meg sebeinket!
Szent Szellem, söpörj végig az országon!
Hozd az ébredést és a felüdülést!
Hozd a gyógyulást és a szabadulást! ÁMEN!


2013.06.07.
Orbán: Kitelepítik Győrújfalut * Teljes cikk itt!

Elrendelték Győrújfalu kitelepítését - tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök péntek este kevéssel 7 óra után az MTI-t. A település polgármestere kiemelte, hogy a kitelepítés megelőző beavatkozás, "nem ömlik a víz, nem szakadt át a gát". A kormányfő hangsúlyozta, hogy biztonsági intézkedésről van szó. "A gát egyelőre stabil, de a víz nyomása olyan nagy, hogy biztonsági okokból úgy döntöttünk, elrendeljük Győrújfalu kiürítését" - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor tájékoztatása szerint mintegy kétezer embert érint az intézkedés. A nyilatkozata idején már Esztergomban tartózkodó miniszterelnök kifejtette: a megépített új gátszakasz és a régi találkozásánál léphetnek fel problémák Győrújfalunál. A Győr-Moson-Sopron megyei védelmi bizottság javaslatára a belügyminiszter a kormányfő jóváhagyásával azért rendelte el a kiürítést még nappali világosságnál, hogyha a víz itt esetleg kitörne, ne éjszaka kelljen intézkedni. A veszély nagyságát megbecsülni nem lehet, de első az emberélet mentése - szögezte le Orbán Viktor. Elmondta azt is, hogy a szállítóeszközök készen állnak a kiürítés végrehajtására. Más település nincs közvetlen veszélyben - közölte az MTI-vel a kormányfő. (MTI/fidesz.hu)


2013.06.07.
Margitszigeten egy állat sincs veszélyben * Teljes cikk itt!

Biztonsági okokból kimenekítettük a Margitszigeti Kisállatkert lakóit. Az érintett 150 állatot, köztük dámszarvasokat, pónilovakat, ragadozó madarakat, gólyákat, réceféléket, díszbaromfikat és sok más állatot az Állatkertbe szállítottuk át. Az evakuálásra szerdán és csütörtökön került sor, az állatok költöztetésében Állatkertünk tizenöt munkatársa vett részt. Az árvízveszély miatt kiürítettük a Margitsziget Kisállatkertet. Az intézményünk kezelésében lévő bemutatóhelyről az összes állatot, 26 állatfaj 155 egyedét, köztük 16 emlőst és 139 madarat szállítottunk át a Városligetbe. Az állatok kitelepítéséhez 15 munkatársunkat mozgósítottuk, a szállítást két darab, lószállító utánfutót vontató gépjárművel oldottuk meg, amelyek többször fordultak a Városliget és a Margitsziget között. Az állatok elszállítása a katasztrófavédelem illetékeseivel folytatott egyeztetés után már szerdán délelőtt megkezdődött. Legelőször a nyolc dámszarvast költöztettük ki, ezeket ugyanis altatásban lehetett csak befogni. (zoobudapest.com)

2013.06.03.
Fehér lávaként ömlik a hó Innsbrucknál * Teljes cikk itt!

Fehér lávaként ömlött le a hó az Innsbruck feletti hegyoldalon, Höttinger Almban. A jelenség ugyan nem egyedi, de júniusban mindenképpen szokatlan. (hvg.hu)

2013.06.03.
500 éves csúcsot megdöntő árvíz Passauban * Teljes cikk itt!

Helikopterről filmezték a németországi Passaut, ahol 500 éves csúcsot döntött meg az áradás. A Duna vízállása hétfőn meghaladta az 1501-ben regisztrált 12,20 méteres történelmi csúcsot a németországi Passaunál. A bajor-osztrák határon fekvő városnál - ahol három folyó, a Duna, az Inn és az Ilz találkozik - a dunai árhullám tovább emelkedik, az árvízi védekezést irányító válságstáb becslése szerint a vízállás a 12,50 métert is elérheti. (hvg.hu)


2013.06.03.
"Bizarr, apokaliptikus látvány" - helyszíni jelentés Prágából * Teljes cikk itt!

Rendkívüli időjárás sújtja Csehországot, idén szinte nem sütött a nap, viszont, folyamatosan esik: vasárnap óta rendkívüli állapotot is kihirdetett a kormány is az országban a hirtelen megáradt folyók miatt. Az árvíz miatt hétfő tizenegy óráig több, mint hétezer embert telepítettek ki, öten meghaltak. Az Elba /Labe csehül/ és a Moldva folyók vízszintje jelenleg is folyamatosan emelkedik, Prágában most is esik az eső. Idén január elsejétől Csehországban a teljes napsütéses órák száma nem érte el a kilencven órát, tavaly ugyanebben az időszakban ugyanez az érték ötszáz körül járt - erről a megdöbbentő statisztikáról beszélgettünk már a múlt hétvégén is a 6. Prágai Sörfesztivál sátraiban - kiülni ugyanis nagyon nem lehetett: folyamatosan esett az eső. (hvg.hu)


2013.06.01.
Megfordult az idő: ilyet még soha nem tapasztaltak * Teljes cikk itt!

Északon a forróság, délebbre a folyamatosan ömlő eső okoz nehézségeket Európában. Ritka látvány a fürdőruha rénszarvas társaságában. Finnország északi részén, a sarkkörön túl, közel 30 fokos kánikula tombol. A lappföldi finnek a 29 fokos évszázados rekord meleg elől a tavak vizében kerestek menedéket. A dél-franciaországi Pireneusokban a hó minőségét dicséri egy síoktató. A Porté Puymorens-i pályán az elmúlt néhány napban 80 centi hó esett, így a ratrakok már neki is láttak kialakítani a pályákat. Szombaton olyasmi történik, ami még soha; június elsején kinyitnak a sípályák. A Pireneusok alacsonyabban fekvő vidékein a rengeteg eső okoz áradásokat. Dans le Gers-ben, ahol csütörtök óta folyamatosan esik az eső, a tűzoltók különleges egységeinek kellett kimenekítenie a lakókat a vízzel körülvett épületekből. A medréből kilépett Gers egy templomot is elárasztott. Nem jobb a helyzet az oroszországi Jaroszlávban sem. A vízözönként érkező eső elmosta a Volga folyó töltését, ahonnan autók zuhantak a mélybe. A megemelkedett talajvíz kimosta a földet, az aszfalt berogyott, az autóm pedig leesett - mesélte az egyik autó vezetője. Megállás nélkül esik az eső és áradnak a folyók Németországban, Ausztriában és Lengyelországban a viharos szél is nehezíti a mentési munkákat. (hirado.hu)


2013.06.01.
El kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázst * Teljes cikk itt!

Az Országház északi oldalán épülő mélygarázs munkagödrét azért kell feltölteni, hogy a víz nyomásával szemben a bepumpált víz támassza majd meg a résfalat. A legfrissebb vízállásjelentések alapján eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét - jelentette be Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. A gödör aljára vezetett csöveken keresztül valószínűleg szombat délután kezdik majd meg a szivattyúzást. A következő néhány napban 8 méter magasságig mintegy 60 ezer köbméter vizet vezetnek be - fejtette ki Wachsler Tamás. Mint mondta: a jelenlegi számítások szerint a Duna vízszintje eléri, vagy meg is haladhatja a 7,5 métert, emiatt néhány napon belül 1-1,5 méteres víz fog hömpölyögni a pesti alsó rakparton. Az Országház északi oldalán épülő mélygarázs munkagödrét azért kell feltölteni, hogy a víz nyomásával szemben a bepumpált víz nyomása támassza majd meg a résfalat. (hirado.hu)


2012.08.24.
Hőségriadó * Megdőlt a melegrekord * Teljes cikk itt!

Pénteken 40 foknál is melegebb volt, így megdőlt az országos napi melegrekord - közölte Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa. Várhatóan szombaton még tart a kánikula, de vasárnap egy hidegfrontnak köszönhetően jön majd a felfrissülés. Miután szombaton is 39 fokos lehet a hőség, az OMSZ hat megyére a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adta ki. Mostanáig augusztus 24-én 2007-ben volt a legmelegebb. Akkor Túrkevén 39 Celsius-fokot mértek. Most ennél több mint egy fokkal melegebb volt Baján, ahol 40,4 fokot mértek. Budapesten 1918-ban volt a legmelegebb augusztus 24-én: 34,3 fokig kúszott a hőmérő higanyszála. Jenki Szilvia elmondta, hogy ennél a fővárosi maximum most 2 tizedfokkal kevesebb volt, így ez a napi rekord továbbra is érvényes. Szombat estig hazánk időjárásában lényeges változás még nem várható, de az északnyugati tájak fölé szombaton már kissé hűvösebb levegő érkezik - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lehet. Csapadék nem valószínű az OMSZ szerint. A délnyugati, nyugati, szombaton a Kisalföldön az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 Celsius-fok között alakulhat, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 33 és 39 Celsius-fok között, északnyugaton 33 Celsius-fok alatt várható. (MTI/mno.hu)

"Ekkor villámlás, zúgás és mennydörgés támadt, és olyan nagy földrengés, amilyen nem volt, amióta ember született a Földre: ekkora FÖLDRENGÉS!" (Jelenések 16:18)Végidők eseményei ELRAGADTATÁS AZ UTOLSÓ IDŐKRŐL

2005. KATRINA AMIT SENKI NEM AKAR HALLANI

URALKODÁS VAGY SZERETET? Amit vet az ember - azt aratja isC. H. Spurgeon: Van segítség! Honnan várhatjuk a segítséget?Vörösiszap katasztrófa * 2010.10.04. 12:25-kor átszakadt a tározó gátja.
Fukusimában történt /2011.03.11./ * A legnagyobb katasztrófa Japánban
2011.05.22. Grimsvötn izlandi vulkán kitörése
1783 nyarán a Laki vulkán kitöréseSzerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!

ÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN
VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKZimányi József prédikációi
Mátrainé F. Irma írásai Gazdag István tanításai

Vissza!
Vissza a menüre!