HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő
Bükkszentkereszti egyesületi iroda
Cím: 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth utca 33.
Telefon: +36/46-390-278, Mobil: +36/30-590-4505
e-mail cím: info@gyorgytea.hu
Nyitva tartás: H-SZO: 8-től 16.30-ig, V: 10-től 14 óráig.Lánya Lopes-Szabó Zsuzsa így emlékezik vissza
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember hivatalos oldala.


Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá, és még annál is tovább. Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben. Lopes-Szabó ZsuzsaSzabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember hivatalos facebook oldala.


VIGYÁZAT! VISSZAÉLNEK SZABÓ GYURI BÁCSI LÁNYÁNAK NEVÉVEL. NEM IS HÍVHATÓK VISSZA. 1 ÉVE FELJELENTÉS VAN ELLENÜK.
Ezt írják: LOPES-SZABÓ ZSUZSA SZEMÉLYESEN KÜLDÖK MINDEN OLVASÓNAK A STEPLEX ÍZÜLETJAVÍTÓ KRÉMET 9.900 ft ÁRON CSOMAGONKÉNT...

2022.12.07.2022.12.04-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt.
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember hivatalos oldala írta.
"Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam," (2Tim 4:7)


Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el.

Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá, és még annál is tovább. Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben. Lopes-Szabó ZsuzsaEmléke legyen áldott! Az Úr adjon vigaszt az egész családnak!
Van egy jó hely, odamegyek! Dal itt! (MR)


2022.10.28.Szívvel lélekkel | Portréfilm a bükki füvesemberről, Szabó Gyuri bácsiról


A 2020-ban készült filmben Gyuri bácsi beszél az életéről, hitvallásáról, a népi gyógyászatról, arról hogyan lett ő a Bükki füvesember. De szó esik benne a hitről, az emberi létről, a természetről, az embernek a világban betöltött szerepéről is. A filmben Gyuri bácsi családja: lánya, unokái, dédunokái is felbukkannak és megosztják gondolataikat a Bükki füvesemberről, az apáról, a nagyapáról, illetve beszélnek arról is, hogy miért tartják fontosnak megőrizni és tovább vinni Gyuri bácsi örökségét. De bepillanthatnak Gyuri bácsi hétköznapjaiba is: hogyan él, mivel tölti mindennapjait, és milyen tervei vannak még.

2011.09.20.
Gyuri bácsi, a füvesember főiskolai tanár lett...

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola szenátusa tiszteletbeli főiskolai tanár címet adományozott a bükki füvesemberként ismert Szabó Györgynek. Mindennek nyomán ingyenes előadássorozat veszi kezdetét a főiskolán. Szabó György a gyógynövények gyógyászati alkalmazását ismerteti, alkalmanként betegségcsoportokra lebontva - tájékoztatta kedden az MTI-t az intézmény médiareferense, Ocela Tibor. Az intézmény szenátusa a bükki füvesember több mint hét évtizedes, nagyra becsült munkáját ismerte el a tiszteletbeli főiskolai tanári cím adományozásával - tette hozzá.

Mint elmondta: Szabó György családjában nagyszülőről unokára száll a népi gyógyítás tudománya, ő a huszonegyedik nagyszülő. A gyógynövényes gyógyítás tudományát 6 éves korában kezdte elsajátítani a javasasszony nagymama útmutatásával. A felhalmozott tudást két könyvben adta közre: 2004-ben jelent meg a Javasasszony unokája című kötete, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézetének népi orvoslási kutatások bibliográfiája is jegyez.

A nagysikerű könyv folytatásaként jelent meg A bükki füvesember gyógynövényei című munka 2008-ban, amelyet lányával, Lopes-Szabó Zsuzsával közösen írt. 2007-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Alkotói Díjában részesült, 2010-ben pedig lakóhelye, Bükkszentkereszt Önkormányzata díszpolgári címet adományozott részére. Szabó György évente közel 100 előadást tart határon innen és túl. A Károly Róbert Főiskolán szeptember 23-án kezdődő sorozat keretében "a bükki füvesember gyógynövényei - cukorbetegség, emésztőrendszer, bőrbetegségek, allergia" címmel. Október 7-én "szív- és érrendszeri, légzőszervi betegségek, ízületi bántalmak" témakörben, november 11-én pedig az "immun- és idegrendszeri betegségek, babavárás" címmel tart előadást - sorolta Ocela Tibor.

Arról is szólt, hogy 2011 nyarán a főiskola gyógynövény- és fűszernövénytermesztő felsőfokú szakképzési és kertészmérnöki szakos hallgatói gyakorlaton vettek részt Bükkszentkereszten Szabó György irányításával. Ugyanakkor az intézmény továbbra is számít a füvesember részvételére az oktató munkában - mondta a referens. (Forrás: MTI)

A bükkszentkereszti füvesember javallatai

Már 500 évvel ezelőtt is volt népi gyógyászat, az őseink nagyon jól tudtak agyat műteni, ezek bizonyíthatóak egyes múzeumok leletei alapján. Az Egészségügyi Világszervezet Konferenciája összefoglalta, hogy tanítani kell a népi gyógyászatot, de az Európai Unió ellensége ennek a tevékenységnek. 2011-től nem ismeri el az EU a gyógyfüvekkel való gyógyítást, csak a termék-kiegészítőket. (már megérte be(le)lépni…) Az 1300-as években Magyarországon már volt három orvosi egyetem, ebből két egyetem egyházi, egy pedig világi volt. A sámánok és táltosok voltak a legjobb gyógyítók. Nemzetünkön kívül még Olaszországban volt három orvosi egyetem. A kínaiak az őseinktől tanulták az akupunktúrát és egy konferencián kérdezték tőle, hogy miért nem használja Magyarország a rengeteg gyógynövényt, hiszen 400 féle gyógynövényünk van. Később Mária Terézia megalapította a nagyszombati egyetemet. Szabó György (Gyuri bácsi), a 81 éves bükkszentkereszti füvesember elmesélte, hogy a Bükkben nagyon sokat tartózkodik a napon, és így kapott az arcán egy melanomát. Az orvos azonnal azt mondta, hogy meg kell műteni ezt a rákos foltot és cemotherápiát kell adni neki. Három hónap kezelés után saját magát gyógyította meg Gyuri bácsi.
BŐRRÁK:
Diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészével is el kell fogyasztani ebből az italból.
KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ:
3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
AGYI VÉRELLÁTÁS:
Félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.
AGYI EREK TISZTÍTÁSA:
Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.
FOGÍNYGYULLADÁSRA ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB:
3 gr (egy csapott evőkanál) diólevél 2 dl felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.
CSONTRITKULÁS:
A tyúktojást meg kell mosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.
PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:
A boltokban kapható ételzselatint (a ráírt elkészítési mód szerint) elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük esténként, úgy, hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket, vagy a gerincünket és belemasszírozzuk, teljesen beszívódik, ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.
KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN:
Szemvidító fű egy csapott evőkanál 2 dl. víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet. SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL:
diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni. Ha zöld hályog van, akkor 1 évig kell használni.
HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS:
Diólevél egy csapott evőkanál tea, 2 dl. forró vízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanezzel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre. A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot. Mandulagyulladás esetén: közönséges galaj teát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.
PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK:
Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.
ALLERGIA ÉS ASZTMA:
Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea, ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER. A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott evőkanál tea, 2 dl. Forró vízzel forrázni, 10 perc állás után inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is megrendelhető www.gyorgytea.hu MÁJ ÉS EPE:
Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle vegyszer az élelmiszerekben, volt egy konferencia és ott elmondták, ha továbbiakban is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből csak 7% marad meg a földön.
KESERŰ ÉTELEKKEL KELL A MÁJAT TISZTÍTANI ÉS INGERELNI AZ ÜRÜLÉSRE AZ EPÉT.
Ilyenek: a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből készült tea, a rukkola saláta /nagy bevásárló központokban lehet kapni/ keserű, de minden nap a salátánkba keverjünk bele egy kicsit. HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.
MAGAS KOLESZTERIN:
Nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték. Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.
EPEKŐ:
Minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.
GYOMORÉGÉS:
Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek A hurutos gyomorsavat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. Forró víz, 10 perc állás után minden nap meginni. A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea.
A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről. 2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.
Széklet:
Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon könnyű széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.
Ha szorulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:
Gyujtoványfű-tea, Mezei kotáng virág hígabb széklet Kökényvirág, Kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.
Hasmenés:
Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat. Diólevél tea fogyasztása 6 hétig. Vadsóska mag nyersen darálva.
Aranyér:
Nagyútifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az aranyér, akkor is rá kell kenni. Télen szárított állapotában nem olyan hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál nagyútifüvet, és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után, ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.
Ízület:
Pld. Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva, 10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.
Reuma: Réti legyezőfű
Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az ízületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea, aranyvesszőfű, nyírfa levél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén/, tejoltó galaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét/.
Lábizzadás, vagy körömgomba, vagy hidegláb:
Diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.
Magas vérnyomás:
Vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van. Ha a vesétől van (ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk), akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével. Ha a szívvel van a gond (szintén orvos állapítja meg), akkor a galagonya virágos hajtásából készült teát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust pedig szabályozza. Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett. Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb vérnyomáscsökkentő tea. 65 éven túl 1 hónapban 1x, vagy 2x cickafark tea egy nap két csésze, hirtelen szívhalál elkerülése végett.
Vashiány:
Szederlevélből készült tea a legjobb.
Immunerősítés:
Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin /pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle gyümölcsök. Megfázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás macskamenta teát /én iszom nagyon finom/.
Prosztata:
Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni 2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.
Klimax:
Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.
Női szőrösödés:
Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.
Ciszta, vagy mióma a petefészken:
Diólevél tea 5 dl-t készíteni, ebből 2 dl -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.
Cukorbetegség esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.
Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor,
vagy: kukoricahéj tea,
vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni.
Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol. Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.
Agydaganat:
Minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és belemasszírozni napjában többször. A teák elkészítésének módja minden zacskón rajta van, hogy áztatni, forrázni, vagy főzni kell-e? ÉJFÉL ELŐTT KELL 2-3 ÓRA ALVÁS, EZ A LEGFONTOSABB ALVÁSI PERIÓDUSUNK. Tehát 22 óra körül próbáljunk meg elaludni. DIÓLEVELET június közepétől július végéig kell begyűjteni és árnyékos helyen megszárítani, de jobb, biztonságos a gyógynövényeket árusító boltokban megvenni.

Gyuri bácsi honlapcíme: www.gyorgytea.hu
Gyuri bácsi gyógynövényeit a Bükki Nemzeti Part területén,
különleges klíma mellett termeli.


A diólevél-gyűjtés időpontját az élő adásban úgy határozta meg, hogy a legjobb akkor, amikor a dió már készre nőtt (nem megérett!!!), ez pedig a klímaváltozás miatt már kitolódik július végére, augusztus elejére. Ha teafogyasztással, egészséggel kapcsolatban szeretne tanácsot, tájékoztatást kérni, kérjük írjon az info@gyorgytea.hu címre.Prof. Dr. Dávid Tamás vezeti a Gyógyultak Klubját a hatoscsatornán


Prof. Dr. Dávid Tamás - Táplálkozási és életviteli tanácsadás
"Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered!" (Hippokratész)


FITOTÉKA BIOHÁZ Budapesten (az Országos Onkológiai Intézettel szemben)
Vitaminok, roborálók CoD Vital plusz (60 db)
Dr. Dóda Ildikó háziorvos, fitoterápiás szakorvos

Magánrendelése Szegeden, a Gyógy-Palota Magánrendelőben (Szent Ferenc u.8.) alatt

VITALDEPO ÁRUHÁZ SZEGEDEN, a PETŐFI SGT. 79. szám alattKeresztény Orvosok Magyarországi Társasága

        

"Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti szellemeteket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére." (1Thess 5:23)

Dr. Papp Lajos szívsebész: A szellem él * ELŐADÁSA A KÓMÁRÓL

Watchman Nee: Bizonyságtételei * A LÉLEK ELEMZÉSEKi vagyok én? Kik vagyunk mi? SZELLEM, LÉLEK, TEST FOGALMA

Mi a szellemi és mi a fizikai halál? HIT ÉS A VALLÁSBeszélgetés a szívelégtelenség okairólMakai Rozália
gyermek- és családvédő könyve és írásai
MAKAI ROZÁLIA: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN
[ ELRAGADTATÁS | MI LESZ A VILÁGGAL?|
|Hiszek Jézus Krisztusban |Bemerítés a Biblia alapján|
|Nóé története a BIBLIÁBAN| A páskabárány elrendelése|
|A kereszt szükséges | HARMADNAPON FELTÁMADOTT!|
|Akik Krisztusban vannak| PÜNKÖSD | TÖRTÉNETEK|
|Szabadulások, rehabilitáció | ÉLETRAJZOK]
Varga István & Makai Rozália ÖRÖMHÍR DALOK

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza az oldal elejére!
Vissza a menüre!