DROG, ALKOHOL, NIKOTIN - VAN KIÚT!

HITELES TÖRTÉNETEK

Makai Rozália gyermek- és családvédő könyve és írásaiGyermekem, gyere haza! Keresztény filmelőzetes


Li Hszinkuang középiskolás tanuló kis korától kezdve értelmes, jól nevelt gyerek volt. A szülei és tanárai mind nagyon szerették. Az általános iskola vége felé rabul ejtették az internetes játékok. Iskola helyett gyakran inkább internetkávézókban járt.

A szülei minden tőlük telhetőt megtettek, hogy leszoktassák a játékokról, de Li Hszinkuang függősége sajnos egyre csak erősödött. Egyre csüggedtebb lett, és lassan problémás gyerekké vált... Amikor Li Hszinkuang szülei úgy érezték, hogy már teljesen kifogytak az ötletekből, meghallották, hogy Isten meg tudja menteni az embereket, segíteni tud, hogy leszokjanak a játékokról, és megszabaduljanak a Sátántól eredő romlottságtól. Ezért eldöntötték, hogy hinni fognak Istenben, és remélték, hogy Isten megmenti a fiukat.

Isten szavaiból megértették, hogy mi az emberiség romlottságának és züllöttségének a forrása. Felismerték az emberben lakozó sötétség és gonoszság igazságát, és megértették, hogy csak Isten tudja megmenteni és megszabadítani az embereket a Sátántól eredő romlottságtól és nyomorúságtól. Hogy megszabaduljon a játékfüggőségétől, Hszinkuangnak csak annyit kellett tennie, hogy hisz Istenben, és megérti az igazságot. Ezért megosztották vele az evangéliumot, és rávezették, hogy olvassa Isten szavait.

Istenhez imádkoztak, és arra kérték, hogy mentse meg a fiukat, és segítsen neki leszokni a játékokról... Egy nehéz küzdelem után Hszinkuang elkezdett Istenhez imádkozni, és Istenre támaszkodni. Isten szavainak útmutatása által végül sikerült leszoknia a játékokról, és megszabadult a Sátán okozta romlottságtól és nyomorúságtól. A fiú, aki reménytelenül elveszett az online játékok és internetkávézók sűrűjében, végül hazatért!
Védjük meg gyermekeinket! A felnövekvő fiatalság


egyre nagyobb arányban válik az internet nyújtotta virtuális világ rabjává.
Álnéven újra az internetet bújja, sőt, talán újabb áldozatra vadászik az N. Dorottyát (11) elcsaló fiatal. Ezúttal Nagy Krisztofer néven jelent meg a legkedveltebb közösségi oldalakon.

Az állítása szerint 15 éves szlovák fiú még a múlt héten csalta el csepeli otthonából a kislányt, hogy együtt Szerbia felé vegyék az irányt. A rendőrség még időben elkapta őket, ám az igazi meglepetés csak a rendőrőrsön jött: az akkor még Krisztián néven ismert tinédzserről kiderült, hogy valójában lány. Bár a rémálomba illő eset végére, úgy tűnik, pont került, a kislány családja továbbra is retteg attól, hogy a gyermeküket befolyásoló lány ismét kiveti y hálóját Dorottyára.
- Dorottya közösségi oldalait jelenleg a szülei kezelik, ugyanis attól tartanak, hogy ismét felbukkan ez a pszichopata az életünkben - kezdte lapunknak a kislány aggódó nagynénije, Brigitta.


2016.01.08.

4000 iskolában bevezették a "stresszoldó" okkult praktikákat. A Biblia Szövetség Egyesülettől megtudtuk, hogy ők január végén foglalkoznak a kérdéssel. Két évvel ezelőtt sikerült megakadályozni a "diákrelax" bevezetését, de most új néven már a tantervekbe került a testnevelés órákon mindenkire kötelező okkult praktikák tanítása. Aki már átélte ezt, az tudja, hogy milyen megkötözöttséggel jár az okkultizmus. Az biztos, hogy egy gyermek ebből képtelen kijönni. Aki ebbe belekeveredik azoknál később teljes személyiségátalakulás, gonoszság, gyűlölet, zavartság, öngyilkossági kényszer, stb. jelentkezik. Az okkult fertőzött ember szétszórt, képtelen pontosan dolgozni. (MR)


Tudtad, hogy a meditációnak az egészségre rendkívül káros mellékhatásai lehetnek?

Dr. Frederick Heide (Pennsylvania State University) tanulmányozta az úgynevezett "relaxáció okozta szorongás" (RIA) tüneteit. Ezek lehetnek: pánikroham, izzadás, szívdobogás, görcsök, furcsa bizsergés, kontrolálatlan nevetés és könnyek.
A RIA súlyosbíthatja az egészségi állapotot olyan esetekben, mint például a skizofrénia, depresszió, asztma, vérző fekélyek. A meditáció közben az agy egy szerotinon nevű anyagot termel. Dr. Solomon Snyder (Neuroscience at Johns Hopkins University) szerint ennek túlzott mértéke a felelős a RIA tüneteiért.
Más tanulmányok szerint a meditáció tikkelést, álmatlanságot, pánikrohamokat, de végső soron akár pszichotikus összeomlást is okozhat, még abban az esetben is, ha a páciensnek korábban semmilyen mentális rendellenessége nem volt (Dr. Margaret Singer és Dr. Janja Lalich).
Napüdvözlet, hattyúpóz: újra jógázhatnak a diákok testnevelésórán
Teljes cikk itt!


A tavaly tavasszal, társadalmi ellenállás hatására megbukott Diákrelax program jelen állás szerint új köntösben tér vissza a tornatermekbe. A gyerekek az új testnevelési stratégia keretében sajátíthatják el a jóga, a relaxáció és a meditálás mozgáskultúráját.

Országszerte egyelőre 4 000 iskola testnevelési gyakorlatába épültek be azok az új módszerek, amelyeket a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kiemelt projektje, a T.E.S.I. (Testnevelés az Egészségfejlesztésben Stratégiai Intézkedések) keretében dolgoztak ki - mondta el Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a projekt novemberi záró rendezvényén.


Egyszer már megbukott

A 2012-2013-ban a megújított Nemzeti Alaptanterv a kerettanterv részévé tette ugyan az iskolai meditációt és autogén tréninget, ám az főleg civil és egyházi ellenállásra 2014 tavaszán kikerült a kötelezően ajánlott kategóriából. A 2012-2013-ban a megújított Nemzeti Alaptanterv a kerettanterv részévé tette ugyan az iskolai meditációt és autogén tréninget, ám az főleg civil és egyházi ellenállásra 2014 tavaszán kikerült a kötelezően ajánlott kategóriából.

Pedig addigra a Diákrelax program megálmodója, Bagdy Emőke által vezetett Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület csaknem ezer testnevelő tanár – nem ingyenes – átképzését végezte el egy 60 órás tanfolyam keretében.

A civil ellenállás jegyében a magyarországi és határon túli magyar protestánsokat tömörítő szervezet, a Biblia Szövetség, valamint a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága és a pasaréti református egyházközség is eljuttatta kritikáit a döntéshozók, illetve a nagy nyilvánosság elé. Hivatkozásaikban a lelkiismereti és vallásszabadság súlyos sérelméről, a szakmai szervezeteknek az előkészítésből való kifelejtéséről, a módosult tudatállapotban rejlő testi-lelki kockázatokról és a keleti vallások előretöréséről beszéltek.


Horst Koch írása a jógáról

A jóga a pszichológiának távolkeleti nyomán annak indiai rendszere. A rendelkezésemre álló forrásokból elsősorban Mishra átfogó művét említem a Patanjali jógáról: "The Textbook of Psichology" (The Julian Press, New York), azután de Roy indiai professzor felvilágosításait. A legtöbb anyagot azonban indiai, thaiföldi és Kelet-Ázsia más vidékein való utazásaim során gyűjtöttem. Nem utolsósorban felvilágosítással szolgáltak lelkigondozói beszélgetéseim során olyan keresztyének, akik hitéletükben a jógagyakorlatok által megsérültek. Először is lássunk néhány megvilágosító feljegyzést, amelyek Mishra művébôl származnak:
A "jóga" szó annyit jelent, mint a német misztikában az "unio mystica", tehát a világlélekkel való misztikus egyesülés. A német misztikával szemben a különbség az, hogy a jóga ateista, míg a német misztikusok Isten-keresők voltak. Amiben megegyeznek, az az önmegváltás . Az embernek sok tisztító gyakorlaton kell átmenni, amíg "magasabbrendű én"-jéhez eljut. Ez a magasabbrendű vagy igazi "én" a kozmikus vagy legmagasabb "Eh"-nek a része. A jóga ezt a folyamatot önmegvalósításnak - Selfrealisation - nevezi. Már ezekbôl a széljegyzetekből is láthatjuk, hogy a jóga a keresztyénséggel soha nem hozható összhangba. További felvilágosítást kapunk az említett Mishra-mű központi mondataiból: A test minden szervének kapcsolata van a lélekkel. Minden embernek testi és szellemi természete van, amelyek az elsőségért versengenek. A két természet közötti harmónia és egység pszichológikus gyakorlatok által érhető el. Az ember magasabbrendű "én"-je mindenható, mindenütt jelenvaló és mindentudó. Az ember magasabbrendű "én"-je transcendens, érzékfölötti és emmanens (a tapasztalat határain belül mozgó), nincs kezdete és vége, nincs sem születése, sem halála. Minden anyag, matéria atomokból épül fel, de az intelligencia, a szellem és az "én" építőanyagai sokkal magasabbrendűek, mint az atomok. A jóga magába foglalja a fizika és a metafizika minden ágát. A jóga a pszichikai és metafizikai uiverzum szintézisét, összetételét jelenti. A Menny és Pokol csak az emberi szellem produktumai. A mágiában, misztikában és az okkultizmusban is jelen van a jóga rendszere.
Ez a pár mondat a Mishrából, amit százszorosára lehetne szaporítani, máris világosan mutatja, hogy a jóga a Biblia világával teljesen ellentétes. Éppen ezért nagyon veszélyes, ha keresztyének, mint valami divatbetegségnek, úgy esnek áldozatul a jógának. Könnyen megfogható áttekintést vagy keresztmetszetet nyerünk de Roy profeszszor előadásából, amelyet megerősítenek saját megfigyeléseim. A legtöbb jógarendszert négy fokozatra tagolhatjuk a nyugati ember képzeletvilága előtt:
1) Az első fokozat magában foglalja a gyógytornát, légzőgyakorlatokat, lazítógyakorlatokat, a gondolatok összpontosítását, kontemplációt és meditációt (szemlélôdést és elmélkedést). Ide tartozik az ún. "autogén-tréning". Azt szokták mondani, hogy hívő keresztyének is meggondolás, minden kétkedés nélkül részt vehetnek ebben az első fokozatban.
2) A jóga második fokczata a tudatalattin való uralmat jelenti. A második fokozat mestere például ellenőrzi és irányítja a zsigeri visceralis idegrendszert. Találkoztam a második jóga-fokozat mestereivel, akik bámulatos kísérleteket mutattak be. Egyszerű koncentráció által hatalmuk volt arra, hogy vérkeringésüket meggyorsítsák vagy lelassítsák. Például egyik fülcimpájukat vörössé, másikat sápadttá tették. Egyikük stigmákat tudott szuggerálni tenyerére. Tehát Jézus sebeinek utánzása egyáltalában nem valami vallásos csoda. Megfigyeltem egy jógit, aki kést szúrt át karján és az arcán anélkül, hogy sebei véreztek volna. A kés kihúzása után a sebek nagyon gyorsan összehúzódtak és két órán belül begyógyultak.
3) A jóga harmadik fokozata a természet erôi felett való uralmat jelenti. Hallottam olyan tibeti jógikról, akik egyszerű gondolatkoncentráció által hôenergiákat oldottak ki magukból és jeget olvasztottak vele. Más jógik pedig minden tűzforrás és tüzelôanyag nélkül lángokat lobbantottak fel. Itt a tűz démonának a jelenségérôl van szó. Ilyen dolgokat a lelkigondozásban nem egyszer vallottak meg emberek. Egy ilyen "tűzmester" Port-Elisabeth-bôl, Dél-Afrikából volt nálam és segítségemet kérte. Meg akart szabadulni, de saját erejébôl képtelen volt rá.
4) A jóga negyedik fokozata a mágia és a kozmikus erők fölötti uralom. Ez mindenféle spiritiszta és mágikus tünemény gyakorlását foglalja magában. A legtöbb anyagot ezen a területen tudtam összegyűjteni. Jó betekintést nyertem egy férfi bűnvallomásából, akit 10 éven át Tibetben a mágia mesterei oktattak. Utánam utazott Ausztráliába és lelkigondozottam lett. Egészen nyíltan kimondta, hogy ebben a negyedik fokozatban merőben démonikus dolgokról van szó, amelyektôl meg akar szabadulni. Azok a mesterek, akik elérték a jógának ezt a legmagasabb fejlődési fokát, azoknak hatalmában van a transz, a delejes alvás állapota, a materializáció, a lélek exkurziója (amikor a lélek elhagyja a testet), a telekinézis (távolból mozgatás), a levitáció (lebegés) és sok más spiritiszta mesterség. Vajon keresztyén álláspontból kiindulva mit szóljuk a jógához? Először is, sajnos, le kell szögeznünk, hogy keresztyének között az egész világon az a tendencia, hogy a jóga ismereteit hasznosítják a maguk számára. Alkalmilag ezt a véleményt is lehet hallani: "Az első fokozat a keresztyének számára veszélytelen, csak a többi fokozattól kell tartózkodni." Hogyan állunk ezzel?
A nyugati világ kétségtelenül nem képzelheti be magának, hogy egyedül ő érte el a bölcsesség tetôfokát. Ellenkezőleg, Keleten nevetnek azon, hogy Nyugaton a racionalizmus által az ismereti lehetőségek felét simán elnyomták és elsikkasztották. Keleten sok olyan dologról tudnak, amik léteznek, de nyugaton ezeket korlátoltságukban és példátlan szűklátókörűségükben egyszerűen letagadják. De ha így Keleten bizonyos ismereteket megnyertek is, amelyek nyugaton elkorcsosultak, ez nem jelenti azt, hogy mi méltányolhatjuk, helyeselhetjük a mediális világ adottságaival való kísérletezéseket. A jóga ártalmatlanul kezdődik, és veszélyesen végződik. De maga az első fokozat sem veszélytelen, ha például az elmélkedô gyakorlatokat rövid buddhista imádságokkal támogatják.
Értesüléseim vannak arról, hogy keresztyén emberek olyan jógagyakorlatokon vettek részt, amelyeknél az indiai tanító rövid indiai kifejezéseket mondatott velük szavalókórusban. A résztvevő keresztyének előtt ismeretlenek voltak ezek az indiai szavak. De kikutatásuk során kiderült, hogy az értelmük ez volt: Buddha, a megvilágosított, Buddha, a leghatalmasabb stb... - Vajon milyen hatás alá kerülnek azok a keresztyének, akik ilyen buddhista imádságokat mondanak? Lehetnek az ilyen koncentráló, összpontosító gyakorlatok veszélytelenek?!! Johannesburgban (Dél-Afrika) beszélte el nekem egy fiatalember, hogy amióta elkezdte a jógagyakorlatokat, azóta nem tud imádkozni és Jézus Krisztusban hinni. Azt tanácsoltam neki, hogy azonnal szakítson ezekkel a gyakorlatokkal. Meg is tette.
- Nekünk, keresztyéneknek nincs szükségünk belső előrehaladásunkhoz éppen távolkeleti pogány rendszerre. A Szentírás talán kevesebbet nyújt, minta buddhista rendszer? A mi Urunk megbántása az, hogy a Biblia élő forrását elhagyjuk, és idegen kutakból iszunk, amelyek veszélyes elegyítésükkel lelki (szellemi) halálunkat, de legalábbis hitéletünk megbénítását okozzák. (Horst Koch)


Kundalini jóga és egy 'Szent Szellemmel' való betöltekezés

2013.09.06.
Ezotéria vagy keresztyén megoldás? - relaxáció az iskolákban!!! Teljes cikk itt!

Kedd délután lányunk református iskolájának szülői értekezlete előtt a bevezetendő relaxációs gyakorlattal kapcsolatban kérdéseket tettem fel a keresztyén nevelésről számunkra előadó Sebestyén Katalin református lelkésznek, aki mentálhigiéniás szakember is egyben, és ugyanolyan kitérő válaszokat adott, mint egy korábbi interjúban az egyébként általunk tisztelt Bagdy Emőke professzor asszony. Sebestyén Katalin is arra hivatkozott, hogy ezek régi keresztyén meditációs technikák, melyekkel őskeresztyén egyházatyáink is rendszeresen éltek, és én hiába állítom, hogy ez ezotéria vagy keleti kultusz, mely a keresztyénségtől s a Biblia tanításaitól idegen, hiszen attól függ, ki és hogyan csinálja, tehát lehet ezt keresztyén módon is művelni, s hasznosan végeztetni a gyermekekkel.
Válaszomban jeleztem neki, hogy ezzel egyáltalán nem értek egyet, s több okból nem tartom az általa említett módon kivitelezhetőnek. Ami azonban a legszomorúbb: a jelen lévő keresztyén szülők és tanárok jelentős része, valószínűleg többsége valóban közönyösen állt a kérdéshez. Jó lenne, ha együttes erővel megpróbálnánk felrázni az embereket, s megtanítani, hogy mindennapi életünkben is ki kell álljunk Jézus mellett, s nem szabad a külső világ irányítson bennünket! Örömteli fejlemény viszont, hogy úgy tájékoztattak leányom tanítónői, hogy a református iskolák egyelőre nem fogadták el a relaxáció tanagyagba emelését, így náluk, nálunk nem lesz bevezetve! Ugyanezt a tájékoztatást kaptuk Horgos Vilmostól, a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolájának igazgatójától is. A magam részéről ezúton is köszönetet mondok iskoláink vezetőinek bölcs döntésük miatt, s Isten további gazdag áldását kérem munkájukra és az általuk vezetett iskoláinkra!Mivel azonban a mai határaink között élő magyar gyermekek elenyésző hányada jár református iskolába, a bevezetendő intézkedés sajnos így is tömegeket érint. (...)
Hadd ajánljam továbbá figyelmetekbe Dr. Sípos Ete Álmos tiszteletes úr szintén e témáról szóló írását, melyet elolvashattok a Bibliaszövetség honlapján, azaz itt! (hunbaba.com)

Legyünk bátrak, és álljunk ki a Bibliában leírtak mellett!!! (MR)

2013.05.03.
Ezoterikus tudatállapot-módosító technikát népszerűsítenek Budapesten * Teljes cikk itt!

Legyetek éberek!!! Itt egy kanadai sámán!


Az Integrál Akadémia szervezésében május 10-től 12-ig maga a módszer létrehozója, Stanislav Grof és felesége vezeti be az érdeklődőket a holotróp légzés rejtelmeibe.
/Megj. Bagdy Emőke 2000-től a Károli Gáspár Református Egyetemen tanított, 2004-ig tanszékvezetőként. 2005-től ugyanitt intézetvezető volt 2010-ig. 2010-től pedig a Személyiség és Klinikai Pszichológiai Tanszék professor emeritusa. Sajnos nem biblikus, meditációs technikát szeretne bevezetni!/
A holotróp légzést népszerűsítő, háromszáz fős budapesti konferencia fővédnöke Bagdy Emőke professzor, díszvendége Müller Péter, házigazdája Gánti Bence, spirituális vendége pedig egy kanadai sámán, aki "rövid szertartást vezet a jelenlévőknek a közönség színe előtt szent kellékeivel" - olvasható a programismertetőben. A teljes program kedvezményes részvételi díja 55.000 Ft/fő, de néhány előadást már fejenként 29.000 Ft-ért meghallgathatnak az érdeklődők. De mit is kínálnak nekik ezért az összegért? (...)

Valós tapasztalatok

A holotróp légzést a test rángatózása, lihegés, sikoltozás kíséri. "Nem tudni, hogy a lihegés, vagy a rángatózás, vagy a kettőnek az együttes hatása következtében kapcsoltak ki az érzékszerveim. Sámán hörgött a cédéről, a dob hangját olykor megtörte egy velőtrázó sikoly, vagy egy megszünni nem akaró zokogás. Máskor a padló akart széttörni egyik tomboló alany alatt. Dobáltam magam jobbról balra, és balról jobbra, mintha epilepsziás roham tört volna rám" - írja egy Gánti Bence által vezetett holotróp légzéses szeánsz egyik résztvevője. Egy brit szemtanú leírja, hogy az 1990-es években Skóciában, a Findhorn Alapítványnál tartott alkalmakon, melyek közül néhányat maga Stanislav Grof tartott, "vödröket és műanyag zsákokat használtak a résztvevők heves hányása és kontrollálatlan bélműködése miatt", és akkora volt a sikoltozás, hogy már az épületet körülvevő területre sem engedtek be senkit. Az ügyben szakértői vizsgálat indult, melynek eredményeként felfüggesztették a Findhorn Alapítvány által támogatott légzési szeánszokat (Network No. 81 (April 2003), pp. 15-18.).

Komoly fenntartások

A szeánszok nemcsak visszataszítóak, hanem egyesek szerint veszélyesek is. Az imént említett brit szerző, Kate Thomas súlyos utóhatásokra is figyelmeztet a Scientific and Medical Network folyóiratában megjelent, idézett tanulmányában. Több érintettel interjút készített, esetenként igen súlyos következményekről számol be, "az idegösszeomlástól a tébolyig". "Személyesen beszéltem számos sérült és szellemileg zavart résztvevővel, sokukkal közvetlenül a skóciai Morayben a Findhorn Alapítványnál tartott alkalmak után, melyek közül néhányat maga Stanislav Grof tartott, az 1990-es évek elején" - írja.
Dr. Linda Watt glasgowi pszichiáter megerősíti, hogy "a hiperventilláció görcsrohamot okozhat, illetve sérülékeny személy esetében pszichózishoz vezethet. Fiziológiailag drámai hatást gyakorol a szervezetre." (New Age meditation course cancelled on medical advice, The Scotsman, October 14th 1993. uo.) (...)

Gondolkodás az Igéről

A Biblia nem tesz egyenlőségjelet az imádság és a misztikus meditáció közé. Épp ellenkezőleg: a józan gondolkodást-elmélkedést parancsolja Isten szava felett. (Zsolt 1,2) A csendességeink alatt gondolkodunk az Igéről, vagyis a csendesség nem valami szavak nélkül imádkozás, hanem a töprengés Isten Igéje felett! A hívő értelem figyelmesen vizsgálja, kutatja, megfontolja Isten Igéjének racionális tartalmát, keresi annak alkalmazását a maga, ill. mások életében. Ez nem olyan cselekmény, melynek során értelmét kikapcsolja, és nem gondol semmire. Mielőtt az Igéről gondolkodnék, előtte el kell olvasnom s közben tudnom lehet, hogy a Szentlélek segít értenem az Igét. (Zsolt 119,18) A bibliai igazságok megismerése nem misztikus meditációba vezet, hanem pl. dicsőítéshez és hálaadáshoz. (Zsolt 119,62) Az ígéreteket kívülről megtanulhatja a hívő, hogy tudja, mit is higgyen. (Zsolt 119,93) Az Úr ígéretei lelki áldást hoznak annak, aki éjjel-nappal azokon gondolkodik (Zsolt 119,97; 148; 1,2) Így tapasztalom meg az Úr jelenlétét s így tanít Ő maga a Szent Lélek által. (Zsolt 119,135; Jn 16,13-14) Ebben a lelki tapasztalatban döntő szerepet játszik a bibliatanulmányozás, az Írás felett való eltöprengés, az imádság, a Jézus Krisztusba vetett hit, aki az ígéreteket beteljesítette: (1Kor 1,20) (Forrás: Magyar Kurír)
Dr. Erdélyi Judit
Lelki immunológia

Ma nagy divat a természetfeletti világgal való kapcsolatkeresés. Az utóbbi évek agykutatásának eredménye szerint van "vevőkészülékünk" a láthatatlan világ adásainak észlelésére. Az agy leginkább egy komputerhez hasonlítható. Önmagában nem tud gondolkodni, hanem egy láthatatlan központból irányítják. Az emberi agy jogos tulajdonosa az ember személyisége, de nemcsak az "én" lelkem használhatja az agyam komputerét, hanem más szellem is. Így bizonyos elmegyógyászati tünetek és jelenségek érthetővé válnak /pl. amikor valakinek kényszergondolatai támadnak./ Több hasonló módszer ismert: természetfeletti hatásokra a tartós passzivitás állapotában válik fogékonnyá az ember. A passzivitás egyféle éber tudatállapot, az elemző gondolkodás és az akarat blokkolt.
* relaxáció / lényege: szuggesztió vagy önszuggesztió/
* testi jóga
* egy gyertya lángjára történő hosszas koncentrálás
* hosszas tv nézés
* monoton zene hallgatása
* kémiai szerek /kábítószer/

Kínálatok a kapcsolatteremtésre: agykontroll, tudattágítási /ttp/ tanfolyamok stb. A tudattágítás lényege: az ember átlépi az öt érzékszerve szabta korlátokat. Ezek az új módszerek tudományosnak adják ki magukat. Azt ígérik: Közvetlen kapcsolatba kerülsz egy magasabb intelligenciával, és rájössz, hogy ez a téged szerető, erős hatalom a szolgálatodban áll. Ha magasabb intelligencia, akkor nálam erősebb, nyilván nekem kell akkor őt szolgálnom. Ez csapda! A kisebb szokott szolgálni a nagyobbnak! Sokan nem tekintik valóságos lényeknek a hit és a vizualizáció erejével megidézett démonokat. A legtöbb pszichológus még a létüket sem ismeri el. Az emberek többsége nem is sejti, milyen veszélynek teszi ki magát.

Van-e mondanivalója erről Isten Igéjének?

A jó pásztor példázatából megtudhatjuk, hogy nemcsak az ember szeretne kapcsolatot találni a természetfeletti világgal: Isten és a Gonosz is keresi az embert. A Biblia legbelső lényünket "szív"-nek nevezi. Ennek "ajtaja" az akaratunk. Jézus soha nem kerüli meg akaratunk ajtaját. Két fontos ajtónállónk is van: az értelem és a lelkiismeret. Ha valaki Jézuson keresztül lépi át ezt a határt, csak az fog a szerető Istennel találkozni. Istenhez csak egyetlen bejárat van: az egyetlen ajtó Jézus Krisztus /ez a rendszeres kapcsolattartás az ima./
Aki nem az ajtón át jön...Csak erről ismerhető fel a Sátán! A Sátánt illetően kétféle hibát követnek el az emberek:
* túl komolyan veszik, Istennel egyenrangú félnek tekintik
* nem számolnak vele elég komolyan.
A Sátán az ember felett álló reális hatalmasság. Istennel nem egyenrangú, csak teremtmény. Az ember saját hatáskörében nem győzheti le. Csak Jézus Krisztus tud megbirkózni ezzel az ellenséggel. Az ember lelkiismerete, érzelme és akarata az immunrendszer. Ha ezeket engedi kikapcsolni, lelki immunhiányos állapotba kerül. A természetfeletti lényekkel való kapcsolatfelvétel nem cél. Az ember az idegen hangját követve a karámon kívülre merészkedik - ami a farkas vadászterületén van.

Mi a teendőnk?

* Ha ilyesmibe keveredtünk, azt vigyük bűnként Isten elé.
* A tudatos elhatárolódás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne lehessünk könnyen támadhatók az Ellenség részéről.
* Mindenki a maga területén álljon be az ébresztés munkájába.
Ifj. Alföldy-Boruss Dezső
Fantázia- és szerepjátékok
Ki ne ismerné a játék örömét? Kikapcsolódást ad. De nem minden játék ártalmatlan. A felnőtt ember felelős a gyermekek játékaiért.

A fantázia- szerepjátékok mögött babonás, titokzatos világ rejlik, ahová be kell lépni, amit szívvel-lélekkel kell kipróbálni. Aki ezt megteszi, átalakul: látszólag közöttünk van, de a valóságban már más világban él. Feltalálója az amerikai Gary Gygax. A fantázia- szerepjátékok játékosa magának készíti a köteleket, amiket saját erőből soha többé nem képes levetni.

A keresztyén embernek szívügye kell hogy legyen
mások lelkének állapota.

A játékosban személyiségzavar lép fel. Idegen ruhát vesz fel magára, és abban kell otthonosan mozognia. A játékosnak meg kell dolgoznia azért, hogy beilleszkedhessen új énjébe és azonosuljon azzal. Önhipnózis ez. Az új karakterrel való legbenső azonosulás a személyiségében lenyomatot hagy, ami adott esetben önállósítja magát: az eddigi szerepjátszót valóságos cselekvésre kényszeríti. Ideggyógyászok mondhatnák el legjobban, mekkora rombolást okoznak a fenti cselekedetek az ember idegrendszerében.

Az ember Isten előtt döntéseiről elszámolásra kötelezett lény.

A játékos átléphet egy kapun a fantáziavilágba, amely az okkultizmus és a metafizika valósága. Nemcsak a személyiség hasad ketté, hanem a valóság is. Végül bekövetkezik a teljes csere, a fantázia lesz a valóság, a valóság pedig mese. Gyermekkorunk mese és fantáziavilága növekedve elvesztették varázsukat, mert nyilvánvalóvá vált, hogy más a valós élet. A fantáziajáték azonban különös lelki hatással bír gyakorlójára. A mesevilág egyre valóságosabb lesz, egyre inkább átszövi a valódi életet és elkezd hatni. Ez már a kényszercselekvések világa.
A kívülálló számára idegenné válik az, akinek két világa van. A legjobb reklámot azok a gyerekek keltik, akik már bekerültek ebbe a mitológikus világba. Ha a megszólított erre vevő, akkor számára e szellemi közeg állandóan jelen van, kezdetben zavarólag. A következő lépés: az új valóság úgy hat, hogy már nem zavarja az illetőt. Itt már kettős tudattal találkozunk, az ember idegen vezérlés alatt él. Sokan nem is értik, hogy mi a rossz abban, hogy a mágiával szórakoznak. Korunkban gyermekeink teljesen magukra vannak hagyva az okkult témákkal. A keresztyénség hazánkban nem hallatja szavát, s így a New Age-hálózat zavartalanul működik és átalakítja a felnövekvő generációt.

Különbség van a színjátszás és a szerepjátékok között is.

A színészt saját karaktere segíti egy szerep megformálásában. A szerepjátékoknál azonban kialakul egy új karakter, azzal való teljes azonosulás teszi eredményessé a játékot. Keresztyén ember nem vállalhat olyan karaktert, ami Krisztus által tiltott vonásokból épül fel és ezzel lelkileg is teljes mértékben azonosulnia kell. Istennek jobb megoldásai kínálkoznak. Tapasztalhatjuk mekkora megtartó, jellemnemesítő, akaratformáló, gátló, és rossz pszichikai tényezőktől felszabadító ereje van Isten Igéjének.Biblia világosan tanítja, hogy az ember lelkének van a földi világon túlra irányuló érdekeltsége. A kétféle pneumatikus érdekeltség kölcsönösen kizárja egymást. Ha az egyik töltésre rákapcsolt az ember lelke, akkor már nem kívánja a másikat. A fenti játék igazi veszélye abban rejlik, hogy elbarikádozza az utat, ami az élő Istenhez vezet. Nem megnyugtató, hogy a játék csak gondolati síkon történik meg. A "csak gondolat" hatalmas, jellemformáló eseményeket elindító valóság.

Jézus a Hegyi Beszédben a gondolati bűnt is bűnnek nevezi.Horváth Ákos
Fantázia- szerepjáték

A fantázia-szerepjáték egy társasjáték, ami speciális alapismeretekre épül: a science fiction és a horror irodalom egymásba fonódásaként állt elő. Olyan ez, mint egy véget nem érő mese, amelyben a "főszereplő te magad vagy!" Alapjául szolgál a D&D /Dungeons and Dragons - Börtönök és Sárkányok/, amelyet az 1950-es évek háborús játékai alapján készítettek. A háború színtere a játékos elméje. A kihívás nem csupán az, hogy játssz, hanem főképpen az, hogy életben maradj. A játék célja a kincskeresés. A kincskereső utak túléléséhez speciális fegyverzetre van szükség: mágikus fegyverek, italok, varázslások, hagyományos fegyverek. A játékban nincsenek éles szabályok, nincs időlimit, nincsenek abszolút érvényű értékek. Ily módon a jó és gonosz fogalma egyformán elfogadott.

A játékos addig vehet részt a küzdelemben, amíg karakterét meg nem ölik.

Az egyik ötletgazda Gary Gigax szerint: "Ha elkezdesz egy fantázia-játékkal játszani, az valóban felemészti minden idődet. Ha jó akarsz lenni a játékban, akkor teljes lelkedből követned kell a D&D-t." Nem minden játék ártalmatlan. Itt is szándékos, gonosz manipulációval találkozunk. 1974 óta a szereplők száma megsokszorozódott. Korábban az első lépés egyszerűbb kaland-játék-kockázat könyvek olvasása volt. /egyszemélyes szerepjáték/ A könyv önmagában még nem tekinthető igazán szerepjátéknak /nem társasjáték/. Egy másik kezdetnek a számítógépes kalandjátékok használata tekinthető. A játék fejlődésének fontos lépcsőfokát képezi a fantázia- és sci-fi irodalom ismerete, az okkultizmus iránti érdeklődés. Különböző "fantázia-birodalmak" léteznek, a mögöttük álló szellemiség csaknem teljesen azonos.
Miből áll a játék? Elkezdődik egy hosszú történet, melyben mindent szabad, mindenre képes vagy. Az elképzelt világ összekeveredik a valós élettel, egy ponton túl már nem egészen világos, hogy a fiatal melyikben él. Mindenki azonosul karakterével. A játék alapjául szolgáló könyv felolvasásából kiderülnek a játékosokra váró szituációk. A szerepjáték népszerűsítői azt hirdetik, hogy mindez csak játék, nem kell komolyan venni. Ám maguk között egészen másképp vélekednek:
"A karakter rendelkezésére áll egy sor istenség /Megj. gonosz szellem/, melyek közül egyet vagy többet szolgálni fog akár öntudatlanul is."

Következmények

* az emberben két én keletkezik - végül csak az új karakter irányíthat - önhipnózis, amivel az ember a legbelső vezérlőrendszerébe építi be azt, ami ártalmas.
* a játékos okkultan fertőződik, megkötözött lesz. Akaratlanul is egy idegen hatalom befolyása alá kerül.
* jellegzetesség a sok erőszakosság, kegyetlenkedés, gyilkosságok, szexuális abberációk. /Másokra és önmagukra is veszélyesek lesznek./

Az Ige mérlegén

* többisten-hiten alapulnak
* a szerepjátékokban nincs helye a teremtő Istennek
* az ember önmagát teheti jobbá
* a szerepjátékosnak módja van a reinkarnációra
* az erkölcstelen világ az ideál: az erőszak, a gyilkosságok, az emberáldozat a játék természetes velejárója.

Megoldás: Isten szeretetének közvetítése; Imádkozzunk szabadulásukért! - Jézus Krisztusnak megváltóként, szabadítóként és valóságos Úrként való megismertetése.Hargita Péterné
Harry Potter, aki mágiába vezeti a gyermekeket!

Nyilatkozunk-e a ránk bízott gyermekeknek arról, hogy mit tanít Isten e "remekművekről"? Közben szinte észrevétlenül csöpögtetik lelkükbe az ezoterikus ismeretek méregtárházát. Vajon tudatában vagyunk-e annak, hogy mit olvasnak gyerekeink?

Miért veszélyesek ezek a történetek?

Ezekben a történetekben nem a jó és a gonosz viaskodik egymással, hanem a gonosz útján járó a leggonoszabbal. A fehérmágia küzd a fekete mágiával. Tudatuk átalakítása a cél. Az ismeretek a mágiában való hithez vezetik el őket. A New Age mozgalom veti ki hálóját a gyerekekre. Az ezoterika eredetileg mindazon titkos tanoknak az összességét jelenti, amelyek csak a beavatottak számára hozzáférhetőek.
Ma azonban már az életben való boldogulás egyik szükséges kellékének tartják. Magyarországon és a világon számos olyan szervezet van, amely az új godolkodásmód terjesztéséhez ezt a könyvsorozatot is felhasználja. Isten egyértelműen utálatosnak nevezi ezeket a tevékenységeket. Ha keresztyénnek valljuk magunkat, az igazi Isten tiszteletünk és félelmünk abban mutatkozik meg, hogy szeretjük a jót és gyűlöljük a rosszat. Akik nem jártasak az ezoterikus világban, nem ismerik fel fogalmaikat. A gyerekeket pedig szépen - mesevilágba ágyazva - beetetik ezekkel az ismeretekkel, később már kívánni fogják ennek folytatását. A gyerekek a könyveket olvasva, ha képzeletben is, de mégis részt vesznek ezeken a sötét ismereteket terjesztő órákon. Jónak fogadják el a varázslásokat, mert azokat jó cél érdekében használják. Isten nevét csak felkiáltásként mondják /megtanulják azt hiába felvenni. Míg a klasszikus mesékben a példaadó emberi erények segítségével jut célba a hős, itt a mágikus elemek dominálnak. A Harry Potter-story a mai világban zajlik és teljesen összekeveredik benne a mese és a valóság - horrorisztikus mese. Az írónő első kötete inkább egy kedves bevezető történet. Az olvasó fokozatosan csöppen bele a félelmetes küzdelmekbe. A horror egyre fokozódó: az első kötet legfélelmetesebb része csak 9 oldal, a másodikban 117 oldal, a 4. kötetben olyan fekete mágiás horror van, melyben Harry vérét is felhasználva Voldemort nagyúr újra testet ölt, egy társát pedig halálos átokkal megöli.
Az általános emberkép beállítása teljesen eltorzított. Egy bátor, sok pozitívummal is rendelkező kisfiút ismerhetnek meg a gyerekek, akinek nincsenek céljai, eszméi, percről- percre él és dönt, csak az érdekli, hogy sikerüljön csatát nyernie ellenségével szemben. Személyén keresztül minden, amit tesz, rokonszenvessé, példává válik. Megváltó helyett önmegváltás, Istenben vetett bizalom helyett a szülői szeretet mindenhatósága jelenik meg. Pedig csak egy Valaki van, aki jó és tiszta, ez pedig Jézus Krisztus. Bennünket Isten csakis Őáltala védelmezhet meg mindhalálig!
Ausztráliában Fred Nile atya azt mondja: a boszorkányok a Potter-lázat kihasználva toboroznak újoncokat, fennáll a veszély, hogy a pogányság új korszaka következik. Amerikai vélemény szerint a mágia és a boszorkányság bűnre csábítja a serdülőket.

Mit tegyünk?

* Legyünk kiáltó szó a pusztában!
* Világítsunk ott, ahova állított minket az Úr!
* Beszélgessünk saját gyermekünkkel!
* Ne ajánljuk, sőt mondjuk el, miért veszélyes!
Azok a gondolatok, amelyeket beengedünk az agyunkba, általában meghatározzák érzelmeinket és vágyainkat, irányítják cselekedeteinket. Ezért nem mindegy, hogy mit olvasunk és mit nézünk meg!


NEM JÁTÉK A JÁTÉKSZENVEDÉLY! - NYERŐAUTOMATÁK HATÁSA

Szenvedélybetegség * A szcientológia zsákutcájaJÁTÉK A VALÓSÁGGAL

/Forrás:http://eloviz.epk.hu/

"Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." (Jn 17:15)

A felnövekvő fiatalság egyre nagyobb arányban válik az internet nyújtotta virtuális világ rabjává. A kevés reményt nyújtó materiális Európából a terjedő "szerepjátékokkal" nyitva van az ajtó a szellemi világba, de sajnos a negatív oldalon. A keresztény ember vajon mit kezd a harmadik évezred új kihívásával? Csaba egy virtuális játék aktív tagja volt. Esténként a számítógép elé ülve belemerült a mesevilágba, és kalandozásainak csak a fantázia vége szabott határt. Nap mint nap éjszakába nyúlóan ült a gép előtt, s csak későn vette észre: a játék rabja lett. (A játék, amiben részt vett, egy szöveges - olvasgatós-írogatós - szerepjáték. Egy virtuális város, és az ott élők (hősök, közemberek, alvilági figurák) életét lehet alakítani választható szempontok (fajok, tulajdonságok) alapján. A karaktereknek van bizonyos számú cselekvési lehetőségük (harc, munka stb.), melyek sikerességétől vagy sikertelenségétől függően tapasztalati pontokat kapnak. Meghatározott pontszám elérése után a karakter szintet lép, és az aktuális állapotát meghatározó tulajdonságait (erő, ügyesség, egészség, észlelés) tudja plusz pontokkal növelni. Vannak olyanok, akiket elsődlegesen a cselekedetekből kihozható fejlődési folyamat hoz lázba, másokat a fórumozós jellegű játékmenet vonz. Életkort tekintve valószínűleg a 15-23 éves korosztály van többségben, de vannak, akik ötvenévesen is hódolnak e szenvedélynek. Egy-egy ilyen virtuális játékban - az illetékes magazin szerint - több ezer(!) ember vehet részt rendszeresen.
Ő maga így meséli történetét: "Amikor játszani kezdtem, a kiválasztott szerep mögött megjeleníthető személy minél valósághűbb megszemélyesítése vonzott: kötöttségek, előélet nélküli karakter, aki előtt nincs határ... Később láttam csak be: szenvedélyem tulajdonképpen nem más, mint a valóságos életnek való hátat fordítás. Sikerélmény keresés ott, abban a világban, a kudarcok előli menekülés a valóságos élettől. Persze jól el is szórakoztam, főleg amikor felfedeztem, hogyan lehet a mások által megformált személyekkel kapcsolatot teremteni. Aztán egyre több időt töltöttem játékkal. Sokszor már a számítógép előtt aludtam el. Ez megszólaltatott bennem egy vészcsengőt, hogy vegyek vissza. Meg is próbáltam, de erős hiányérzet volt bennem, mert függő lettem... Ez így nem volt jó, és ezt éreztem. Tudtam, hogy a játék csak pótcselekvés. Hiába az ott eltöltött idő, a látszólagos sikerélmények, ezen az oldalon, az igazi valóságban aludtam el és ébredtem fel. A problémák csak halmozódtak, a lelkiismeretem pedig háborgott."
2004 ősze hozott fordulatot. Csaba talált egy ajtót, mely kivezette őt a valóságba. Találkozott Jézussal. Megtalálta a materiális és a virtuális világ egyetlen valóságos pontját, a szerető Teremtőt, aki megszabadította szenvedélyétől: "Nem volt idegen tőlem Jézus Krisztus üzenete. Még egyetemistaként fogadtam Őt a szívembe, azután mikor elkezdtem dolgozni, elmaradtam a keresztény közösségből, ahova addig jártam. Fokozatosan kezdtem zülleni (dohányzás, alkohol stb.). A szerepjáték, menekülés volt a gondok tengere elől... De hála legyen Istennek! Utamba vezérelt olyan keresztényeket, akik igazából nem beszéddel, vagy nem csak beszéddel, hanem a nekem bemutatott, látni engedett életükkel tettek bizonyságot Isten szeretetéről és valóságáról. Ez arra indított, hogy újra kézbe vegyem a Bibliám. Az evangéliumi történeteket olvasgatva döbbentem rá, hogy bizony egy szellemileg bélpoklos, bűnös ember vagyok.
Hát felkiáltottam Jézus Krisztushoz, hogy bocsásson meg nekem, és tisztítson meg. Meghallgatott. Ezért végtelenül nagy hála tölt be azóta is az élő Isten felé. Nem volt szükségem többé a szerepjáték nyújtotta élményekre, hisz sokkal jobbat kaptam: hiszem, hogy az Úr Jézus Krisztus megbocsátotta bűneim, és ez elég volt nekem. Kezdtem leépíteni és kivonni abból a világból az ott megszemélyesített karaktereimet, amiket aztán végleg töröltem is. Szabad lettem."
Csaba, ahogy a hitben megerősödött, egyre nyugtalanabb lett. Úgy érezte, Megváltója küldi vissza a játékba. Nem értette, mit keresne megtért emberként tévelygő múltjában? Régi barátai közé visszatérni kockázatos dolog.
"Egy találkozóra invitáltak, amit az egyik játékbeli baráti társaság szervezett. Elmentem, egy kicsit azért is, ha kíváncsiak, hogy miért hagytam abba a játékot, elmondhassam nekik: Isten útját választottam a függőség helyett. Ezt teljesen elfogadták tőlem és megkérdezték: nem térnék-e vissza?" Vívódott, ahogy kereste a határt a korábbi szenvedély és a mostani küldetés között. Ekkor nyílt meg előtte Jézus főpapi imájának titka: "Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." (Jn 17:15) Mestere azt akarja, térjen oda vissza, ahonnan kijött, és ott élje meg a hitét.
"Megkaptam egy régi karakter belépési kódját, egy papét. Visszatértem, de már célom volt: Isten szeretetét és valóságát bemutatni abban a világban, a rendelkezésemre bocsátott eszközökkel... Magamat teljesen vállalva tudok Jézus Krisztusról személyes bizonyságot is tenni." Csaba ismerősei a virtuálisan felépített világban keresik az élet értelmét. Ő visszatért közéjük, hogy segítsen nekik megtalálni. Visszatért közéjük, hogy kivezesse őket is a szabadságra. A fenti bizonyságot tanulságul kívántam a kedves Olvasó elé tárni. A hétköznapok túlélésén túl küldetésünk van a gonoszsággal fertőzött világban. Az örömhírre az élet negatív oldalán van igazán szükség!

Jézustól parancsot kaptunk:
"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket..." (Mk 16:15-16)A Harry Potter kultuszról keresztény szemmel

/részlet egy szülői közösség írásából; forrás http://maranatha.uw.hu/

A brit írónő J.K. Rowling Harry Potter sorozata gyermek bestsellerré vált. Keresztény nevelők és tanítók meg vannak lepődve, és már világszerte nagy felbolydulást váltottak ki a tizenhárom éves varázslógyerek történetei. A sok, interneten is olvasható tiltakozás közül az angliai Maranatha Christian Journal "Harry Potter Alarm UK Christian Educators" címmel 2001. január 30-án megjelentetett véleménygyűjteményéből idézünk: "Carol Rookwood, a St. Mary's Island School, kenti iskola igazgatója mondja, hogy úgy döntött, betiltja a könyvek iskolai olvasását, mivel a Biblia elítéli a boszorkányságot és a varázslást mint bűnt, míg e könyvek ezeket mint mulatságos és ártalmatlan dolgokat mutatják be." Rookwood idéz a szülők leveleiből: "Azt hiszem, hogy megzavarja a gyermeket, amikor valami gonoszt mulatságosnak állítunk be." Az Associated Press híreiben olvasható (2001. jan. 28.): "Oregon város központjában a Three Rivers Elementary School negyedik osztályának szülői kifejezték, hogy be szeretnék tiltatni a skót szerzőnő, J.K. Rowling által írt könyveket."
Mesekönyvek, rajfilmek, mesefilmek által két évtizede folyik minden idők legerőteljesebb manipulációja a gyermekek felé. A felnőttek horrorfilmjeitől nem sokban különböznek e "mesék", bizarr, torz, démoni figuráikkal, amelyek manapság betöltik a gyermekszobát és a gyermek szívébe lopóznak a szellemtörténetek, a Pókember- és UFO-történetek és hasonlók révén. A Timóteushoz írt 2. levél 4. fejezete megjövendölte, hogy az emberek el fogják hagyni az igaz hitet és ismét a mesékre hallgatnak. És itt vannak az újfajta, egyetemes mesék, mint a "Szellemírtók" az "E.T." az "Alf" a "Csillagok háborúja" az "Ewoks" a "Mátrix", "A világegyetem ura", a "Végtelen történet", a "Bibi Blocksberg", a kis boszorkány és hasonlók, mint a Potter-story. Ezek a filmek, könyvek és játékok minden eddigit meghaladó nyereséget jelentenek a céltudatos gyártóknak. A gyermekolvasó, néző szimpátiáját nem nehéz megnyerniük a jó és a rossz küzdelmének történeteivel. A nagy különbség azonban az eddigi mesékhez képest az, hogy: * itt a jót képviselő, győzelmes alakok is az eddigi rossznak a külsejében és jelvényeivel jelennek meg; * itt a jók is egyszercsak mágikus erőt kapnak a szellemektől, a földönkívüliektől (lásd Batman, a Gumimacik). A divatba jött új okkultizmus, az "ezoterika" tudatosan erre törekszik: összekeverni az eddig helyükön lévő értékeket, hogy felcserélhető legyen a jó és a rossz.

"Szeretteim, ne higgyetek minden szellemnek, hanem vizsgáljátok meg a szellemeket, hogy azok az Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba." (1Jn 4:1)

"Légy hű mindhalálig, és neked adom az ÉLET KORONÁJÁT."
(Jelenések 2:10b)

Han Pál: Menekülés az okkultizmusból részlet hallható

"Olyan embereknek ajánljuk, akik kacérkodnak a természeti népek vallásából vagy a távol keleti misztikából származó sámánizmussal, horoszkópokat olvasnak, delejezőkkel kezeltetik magukat, a "feng sui"-nak hódolnak, jógáznak, agykontrolloznak vagy csak egyszerűen nem értik, hogy a keresztények miért nem szeretik a Harry Potter könyveket..."

Han Pál: Menekülés - Görbicz Tamás: Totemrehívás könyv

Egy újjászületett keresztény, V. ILDIKÓ BIZONYSÁGTÉTELE

Egy jósnő megtérése * Szabadulás az okkultizmusból

"Ne forduljatok halottidőzőkhöz, és
ne tudakozódjatok jövendőmondóknál..." (3Mózes 19:31a)

JÓSLÁS, VARÁZSLÁS BŰNE
M. Basilea Schlink: NEW AGE - a Biblia szemszögéből -

Paul F. Kiene: VIGYÁZZ! OKKULTIZMUS!

Mit mond a Biblia a jóslás, a szellemidézés
és a varázslás témakörében?

Süveges Imre előadásának 1. része

Szellemi eredetű, pszichoszomatikus
betegségekről és az ufókról

Süveges Imre előadásának 2. része

Viki szabadulása a reikiből

JELZÁLOG A HÁZON * Apja szenvedélye uralta

Az agykontroll tanfolyam hatása
Démonok tulajdonságai a Biblia alapján

Bűnbánat nélkül nincs ébredés

Új feladatok, a Sátán új kihívásai SzenvedélybetegségVAN KIÚT A MEGKÖTÖZÖTTSÉGEKBŐL!

"JÉZUS ÍGY VÁLASZOLT:
Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet..."
(BIBLIA Jn 14:6)

Négy pont van, amely szerint élnünk kell!
1. Olvasd Isten Igéjét!
2. Olyan sokáig olvasd,
míg az valósan betölt Téged!
3. Higgy Isten Igéjében!
4. Cselekedj aszerint!

HÁNYSZOR OLVASSAM EL A BIBLIÁT?
Kezd el az evangéliumoknál!

ISTEN TÖRVÉNYÉNEK RENDELTETÉSE
A TÍZPARANCSOLAT


HARMADNAPON FELTÁMADOTT!

Jézus Krisztus a Győztes, Szabadító, Gyógyító, Megváltó.