HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédőPrémium Magyar Államkötvényről információk itt!
Simándi József 70 évesen énekli: Hazám, Hazám...


"Ne tartozz azok közé, akik kezet adnak,
és adósságért kezességet vállalnak!
Miért vegyék el alólad fekvőhelyedet is,
ha nem lesz miből fizetned?" (Példabeszédek 22:26-27)


2023.05.21.Dr. Drábik János: Valószínűsíthető reális jövőkép 3. rész.


Pénzkapitalizmus és termelőkapitalizmus. Milyen hagyománya van a termelőkapitalizmusnak? Mit látunk Kínában és mit Amerikában? Lehet-e valahogyan egyensúlyt teremteni a közérdek és magánérdek között? Mit lehet az érték és fedezet nélküli parazita amerikai pénzrendszerből kihozni és mit az ezzel szemben nem a dollárral működő kínai modellből? Kína bármikor össze tudná omlasztani az amerikai rendszert, de vajon miért nem teszi? Mi tartja fent a dollár értékét? Miért nem lehet ebből a rendszerből csak úgy egyszerűen kilépni? (NEXUS TV)

2022.11.14.Dr Drábik János: Mi a világ jelenlegi problémáira a megoldás?


KIK A VILÁG URAI? - Dr. Drábik János sorozata A sorozat októberi részében "A megoldás az adósságeltörlés" kérdését járta körbe Dr. Drábik János. Ezúttal az adósok jogairól lesz szó. Vajon az adósnak van-e bármilyen joga? Létezik adósok jogainak nemzetközi deklarációja? Egy olyan idejétmúlt, elavult pénzrendszer működik a világon, melyben igazságtalan vagyongyarapodásokkal szemben mérhetetlen eladósodások, elszegényedések tapasztalhatóak. Mit takar a magántulajdon fogalma? Dr Drábik János ebben a részben több száz évre visszatekintve elemzi a magántulajdon kialakulását, hitelezők és adósok csoportjának létrejöttét, megszületésének folyamatát. (nexustv.hu)

2021.09.13.Varga Mihály ismertette a legújabb részleteket a hitelmoratórium jövőjéről.


Idén novembertől jövő év június 30-ig a rászorulók továbbra is igénybe vehetik a hitelmoratóriumot - mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter közölte, ezt kérhetik a nyugdíjasok, a gyermeket várók, illetve nevelők, a közfoglalkoztatottak, és azok a magánszemélyek, akiknek csökkent az előző évhez képest a jövedelmük. A vállalkozások esetében azok kérhetnek hosszabbítást, akiknek az előző évhez képest 25 százalékkal csökkent az árbevétele – tette hozzá. (origo.hu)2019.05.31.Nem támogatást, hanem törlesztést fizet az Európai Unió - Teljes cikk itt!


Lentner Csaba közgazdász szerint Magyarország könyveléstechnikailag ugyan több pénzt kap Brüsszeltől, mint amennyit oda befizet, ez azonban nem a teljes egyenleg. Emlékeztetett: Magyarország az Európai Gazdasági Közösség előtt már a 90-es években megnyitotta a piacait. Miután viszont a patrióta gazdaságpolitika lehetőségét a rendszerváltás után az ország feladta, a külföldi vállalatok versenytársak nélkül tudtak terjeszkedni.

Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora azt mondta: ennek áldozata lett többek között a magyar mezőgazdaság, a könnyűipar és ennek eredménye a több millió munkanélküli, miközben az ide települt cégek évtizedeken keresztül nem fizették meg az adóerőképességükhöz mérhető közterheket, sőt letelepedési, beruházási támogatásokban is részesültek. Lentner Csaba szerint mindezek figyelembe vételével az Európai uniós kapcsolataink nem nyereségesek, hanem - magyar oldalról - még mindig veszteségesek.

Lentner Csaba kiemelte: Magyarország megkapta az uniós csatlakozás előtti támogatásokat is, de ezek felhasználása ugyanazt a problémát veti fel, mint a 90-es évek külföldi befolyásszerzése. 2010-ig ugyanis ezeknek a támogatásoknak ugyancsak a külföldi beruházók voltak a haszonélvezői. Lentner Csaba szerint példaként említette, hogy az infrastruktúra fejlesztési munkákat is az Európia Unió magországaiból érkező vállalatok végezték, mivel nem voltak megfelelő méretű magyar kivitelezők ezekre a feladatokra. (magyarnemzet.hu)

2019.03.08.A vad 90-es évek kiváló táptalajt biztosított a lakásmaffia átveréseihez.
Az Informátor stábja utánajárt a részleteknek


A bűnszervezet tevékenységének több ezer sértettje van. A csalásokban jelentős szerepet vállaltak ügyvédek, közjegyzők, földhivatali alkalmazottak is. Az Informátor stábja felfedezett egy 2000-ben köttetett problémás adásvételi szerződést, amelyen a Jobbikos Dr. Varga-Damm Andrea neve, és ügyvédi pecsétje szerepel.

2018.12.27.Vajon miért fájhat Surányi Györgynek az, ha a Magyar Nemzeti Bank nyereséges?


Lentner Csaba professzor szerint az arany jegybanki felhalmozása a nemzetgazdasági, regionális vagy globális pénzügyi kockázatok kivédésének egyetlen és végső eszköze. Miután a Magyar Nemzeti Bank az 1990-es években eladta aranytartalékainak jelentős részét, a globális összeomlás árnyékában a magyar gazdaság kiszolgáltatottsága az egekbe emelkedett. Ezt megtapasztaltuk a 2008-as válság idején. 1996. októberében a kétezer milliárdos, nulla kamatozású nemzeti bankos adósságot az MSZP-SZDSZ-kormány egy tollvonással piaci kamatozású devizaadóssággá alakította, amit a mai napig is fizetünk.
Miből lett a kétezer milliárdos veszteség? A helytelen devizaárfolyam-politikából, a rossz gazdálkodásból, a bécsi székhelyű és más, a jegybank tulajdonában álló külföldi kereskedelmi bankok veszteségeiből. "Surányi úr! Mi is az ön problémája a Matolcsy György vezette jegybank három év alatt megtermelt 300 milliárd forintos nyereségével?" (Magyar Idők)

2015.05.22.
Magyarország pénzügyeit Londonból irányítják * Teljes cikk itt!

Joris Luyendijk a bankárok erkölcsnélküliségéről, a Magyarországról meghozott londoni döntésekről és Bernie Sandersről
A holland újságíró, Joris Luyendijk 2011-től két éven keresztül blogot írt a The Guardian című lapnak Európa pénzügyi központja, a londoni City működéséről. Amikor odaköltözött, még hitt a globalizációban, mire végzett, már egyáltalán nem: az emberek, akik a világot irányítják, nem ijesztőek, de maga a rendszer rémisztő, és bőven benne van egy újabb gazdasági világválság kockázata - véli Luyendijk, akivel budapesti látogatásán beszélgettünk.
- Éveken át készített interjúkat a londoni Cityben dolgozó emberekkel, nyakig merült ebbe az Európa pénzügyi központjának számító világba. Hogyan kell elképzelnünk ezt a közeget? Olyan, mint a Wall Street farkasa című filmben?
- Egyáltalán nem. Ezt gondolni nagyjából olyan közhely, mint hogy a magyarok mind szalámit esznek. Amikor kiköltöztem Londonba, nekem is voltak prekoncepcióim: úgy gondoltam, a bankárok mind pszichopata, kokainfüggő szörnyetegek. Aztán ahogy megismertem őket, rájöttem, hogy erről szó sincs. Teljesen normális emberek - és épp ez bennük a rémisztő. Ha szörnyetegek lennének, legalább tudnánk, mire számíthatunk velük kapcsolatban. De nem: ezek rendes, esendő emberek egy szörnyűséges rendszerben.
- És tisztában vannak vele, hogy a rendszer, amelynek részét képezik - ahogy ön fogalmazott -, szörnyűséges?
- Részben tudják, de nem mindannyian. Ha pedig sejtik, akkor is hamar felmentik önmagukat. Egyrészt amit tesznek, az mind törvényes. Másfelől azt mondják, jogosan, hogy ha ők nem csinálják, jön más, és csinálja. Ráadásul ezek az emberek rettentő sokat dolgoznak, belekerülnek egy alagútba, ki sem látnak belőle, sokuk nem is igen gondolkozik a tágabb összefüggéseken. (mno.hu)

2015.05.08.
Ezermilliárd forint kerül vissza a családokhoz * Teljes cikk itt!

A magyar történelemben még nem volt példa erre - mondta Orbán Viktor a banki elszámolással kapcsolatban. A miniszterelnök a közrádiónak adott interjúban arról is beszélt, ésszerűnek tartja a devizaalapú autó- és személyi hitelek forintosítására vonatkozó jegybanki javaslatot. A központi bank elképzelését a kormányfő úgy kommentálta: "ésszerű javaslat, dolgozunk is rajta". "Hogy meg tudjuk-e valósítani, arról most még nem tudok felelősen nyilatkozni, de dolgozunk rajta" - mondta. A már zajló banki elszámolás ügyében Orbán Viktor kiemelte: ezermilliárd forint kerül vissza a családokhoz a bankoktól, amire - "az egyéni elszámolási gondoktól függetlenül" - a magyar történelemben még nem volt példa. (fidesz.hu)

2015.04.02.
Háttér-kép: miként tűnhettek el tízezer milliárdok?

A brókerbotrányok 25 éves háttere. A Quaestor-ügy és a Buda-Cash-ügyből levonható tanulságok. Hogy történhetett meg ez az egész botrány, és mit kell tenni, hogy a jövőben ez többé ne történjen meg? A rendszerváltás óta eltelt 25 évben, ha Magyarország értéket veszített, akkor az legnagyobb részt a hazánkban működő pénzügyi intézmények miatt van. Most már tényleg itt az ideje, hogy legyen átfogó nemzeti vagyonleltár!

2015.03.30.
Kártalanítsák a kisbefektetőket!

Rogán Antal napirend előtti felszólalásában a brókerbotrányok ügyében bejelentette, a zár alá vétellel kapcsolatos törvény további szigorítására tesznek javaslatot. Kártalanítsák a kisbefektetőket!

2015.01.08.
Ifj. Lomnici: A perindítás mögött időhúzás is lehet * Teljes cikk itt!

A forinthiteles szerződések egyoldalú módosításai ügyében a bankok 2015. január 5. és 12. között pert indíthatnak a parlament által tavaly elfogadott elszámolási törvény értelmében. Ifj. Lomnici Zoltán jogász a Ma reggelben elmondta, a jogalkotó kezdettől fogva arra törekedett, hogy a forint- és devizahitelesek ugyanolyan kedvező helyzetbe kerüljenek, amennyiben velük szemben a bankok jogsértő magatartást tanúsítottak. A CÖF jogásza szerint az, hogy csak néhány pénzintézet fontolgat pert, összefügghet azokkal a tapasztalatokkal, melyek a devizahiteles pereskedések kapcsán érték őket. Akkor bebizonyosodott, védhetetlenek voltak azok az egyoldalú, tisztességtelen kamat- és díjemelések, melyekkel a fogyasztókat terhelték – mondta. Hozzátette: „ki lehet jelenteni, hogy minden indokolatlanul egyoldalú előny, ami pénzintézetnél jelentkezik, de hátrány a fogyasztónál, tisztességtelennek minősíthető”. A jogász úgy véli, hogy a perindítás mögött az időhúzás szándéka is lapulhat, hiszen aki nem perel, annak áprilisban, aki perel, annak szeptemberben kell elszámolnia az ügyfelekkel. „Változatlanul azt látni, ha a forinthitelek kapcsán perek indulnak, még mindig nem arra törekednek a pénzintézetek, hogy kártalanítsák, enyhítsék a banki károsultak terheit” – mondta. (polgarportal.hu)

2014.11.21.
Komoly segítség a devizahiteleseknek

A devizahitelesek helyzetének rendezésére hozott törvények, illetve törvényjavaslatok a kormány korábbi ígéretének megfelelően segítenek a devizahiteleseken – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

2014.09.27.
Orbán Viktor: Győzött az igazság! * Teljes cikk itt!

Orbán Viktor nemzeti összefogásként értékelte, hogy a parlament elfogadta a bankok elszámoltatását segítő jogszabályt. A kormányfő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is: a kabinet tervei szerint 2015. január 1-jén hatályba léphet a fair bankokról szóló törvény. A miniszterelnök szerint az Ukrajnában zajló válság ellenére hazánk soha nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy az emberek nem jutnak energiához. A héten elfogadták a bankok elszámoltatását segítő jogszabályt. Arra a kérdésre, hogy egy átlagos devizahiteles hány százalékos segítségre számíthat, Orbán Viktor úgy válaszolt a Kossuth Rádióban: nagyon eltérőek a szerződések, mindenkinek a saját szerződése alapján kell újraszámolnia a saját életének a pénzügyi kereteit. A miniszterelnök fontosnak érzi, hogy végre van egy olyan közös élményünk, hogy győzött az igazság, amelyet ritkán mondhat el magáról egy nép. A parlament teljes mellszélességgel kiállt ebben az ügyben, s ez egy olyan nagy, nemzeti összefogást jelent, hogy egy ekkora parlamenti egység érvényesíteni fogja az akaratát, fűzte hozzá Orbán Viktor. (mno.hu)

2014.08.22.
Nyert az állam: elutasították a bank keresetét! * Teljes cikk itt!

Elutasította az első devizahiteles banki keresetet a Fővárosi Törvényszék a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet kontra magyar állam perben pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében. A bíró rámutatott: a felperes a keresetében és a tárgyaláson egyaránt egyedileg megtárgyalt szerződéses rendelkezésekről beszélt, nem pedig általános szerződési feltételekről (ászf), így a keresetet el kellett utasítani. A törvény ugyanis általános szerződési feltételek vizsgálatát teszi lehetővé. Kiemelte: a bíróság így (a kereshetőségi jog hiányában) azt már nem is vizsgálta, hogy a törvényben előírt feltételeknek megfeleltek-e a felperes takarékszövetkezet egyoldalú szerződésmódosításai. Az ászf és az egyedileg megtárgyalt szerződési feltétel között az a különbség, hogy előbbi a pénzintézet - jelen esetben a takarékszövetkezet - saját sablonja, okirata, amelynek kialakításában a fogyasztó nem vett részt - ismertette. (mno.hu)2014.07.15.
Boros Imre: Kalózok és bankárok! * Teljes cikk itt!

A 2009-ben indult nemzetközi pénzügyi válsággal kapcsolatban korábban csak sejtettük, mára azonban bizonyossággá vált, mesterséges fejleményekkel van dolgunk. A tömeges banki összeomlást elindító "mérgezett" hitelportfóliók ugyanis éppen azoktól hitelminősítőktől kapták a legkiválóbb minősítést, akiknek szakmai kötelességük lett volna ezeket veszteségesnek nyilvánítani. Nem történt meg: a minősítő cégek tulajdonosi körében jócskán voltak és ma is vannak nagy befektetők, s ez érdekkonfliktushoz vezetett és vezet. Ráadásul a nemzetközi nagybankok önös érdekeiktől vezérelve kartellként térítettek el vezető kamatlábakat és a vezető pénznemek árfolyamait. (magyarhirlap.hu)

2014.06.29.
Egy korszak zárulhat le a bankok életében * Teljes cikk itt!

Benyújtották a parlamentnek a devizahiteles törvénycsomagot, Orbán Viktor szerint eljöhet a fair bankok ideje. Tarlós István a Fidesz budapesti választmányának főpolgármester-jelöltje. A baloldalon káosz uralkodik az önkormányzati választásokat illetően. Az mno.hu heti összefoglalója. Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot. A jogszabály semmisnek nevezi az árfolyamrést - az eltérő vételi és eladási árfolyamok alkalmazását -, helyette a folyósított és a törlesztett összeget is az MNB hivatalos devizaárfolyamán kell meghatározni. Ez vonatkozik a devizában megállapított bármilyen költségre, díjra és jutalékra is. A pénzügyi intézményeknek a törvény hatálybalépése, a kihirdetését követő nyolcadik nap után kilencven napon belül kell átszámolniuk a folyósítás és a törlesztés összegét visszamenőleg. Az átszámítás alapján a fogyasztóval külön törvényben meghatározott módon kell elszámolniuk. A benyújtott törvényjavaslat egyes rendelkezései a forinthitelesekre is vonatkoznak, a végtörlesztett hitelszerződésekre azonban nem. (mno.hu)

2014.06.28.
A Lánchíd Rádió gazdasági hírei
Kénytelenek lesznek változtatni a bankok * Teljes cikk itt!


Nagyon sok körülmény segítette a bankokat korábban abban, hogy tisztességtelenül viselkedhessenek - mondta Boros Imre a Lánchíd Rádióban. Ezt a magatartást lehetővé tették egyfelől a magyar törvények, másfelől a jegybank hosszú ideig tartó, elhibázott monetáris politikája, amely magasan tartotta az alapkamatot és az inflációt - tette hozzá a közgazdász. Ezek a körülmények csak az elmúlt években kezdtek változni. A mostani törvényjavaslatokkal pedig olyan keretek jöhetnek létre, amelyekben a bankrendszer kénytelen fair módon viselkedni. A riporter Papp Endre. (mno.hu)

2014.06.03.
Kúria: semmis az árfolyamrés, visszajár a pénz * Teljes cikk itt!

Ítéletet hozott a Kúria: úgy, ahogy van, tisztességtelennek nyilvánította az árfolyamrés alkalmazását Kásler Árpádék OTP-s devizahitele ügyében - írja a portfolio.hu. Ez független a tájékoztatás jellegétől, vagyis más devizahiteles perekben is mérvadó lehet a döntés. A Kúria kimondta: az MNB hivatalos árfolyamát kell figyelembe venni mind a folyósítás, mind a törlesztés során. (eco.hu)

2014.05.29.
Boros Imre a Ma reggel c. műsorban * Kapott az ügyfél devizát?

Boros Imre szerint: A deviza elszámolású kölcsönök ügyében az alapkérdést fel sem tették eddig a jogászok. Kapott az ügyfél devizát? Igen, vagy nem? Ha nem kapott, akkor mit beszélünk itt deviza hitelről? Mit érdekel engem, hogy a bank miből csinálja a forintot? Csinálhatja felőlem kavicsból is. Hogy miből csinálja az az ő gondja, az legyen az ő kockázata! Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy a bankok a saját üzletviteli kockázatukat is teljes egészében rátették az ügyfeleik vállára, a nyereséget, pedig teljes mértékben maguk teszik zsebre.

2014.05.28.
Pert nyert az ügyfél, az Erste ajánlatot tett * Teljes cikk itt!

Jogerősen pert nyert az Erste Bank ellen az egyik ügyfele, majd ezt követően pénzintézet ajánlatot is tett. Az ügyben eljáró Léhmann György mérföldkőnek nevezte a történteket. A siófoki ügyvéd a Sonline megyei hírportálnak úgy kommentálta az eseményeket, hogy nagyon közel állnak ahhoz, hogy megoldást találjanak - az egyoldalú szerződésmódosításból fakadó - jogi útvesztőre. Az Erste által jegyzett kommünikében az áll: "az elszámolás alapja az, hogy a semmisségi okot kiküszöböljük, azaz olyan helyzetet szimuláljunk, mintha az ügylet során nem történt volna a szerződés rögzítetten túl kamatemelés. Ez azt jelenti, hogy az elszámolásban végig az induló, azaz a kamatemeléseket nem tartalmazó részletezést mutatunk ki." A korábban több hasonló ügyön is dolgozó Léhmann azt mondta erről, a bank nem terjesztett elő felülvizsgálati kérelmet a Kúria felé, hanem elismerte egyes, általa diktált szerződési feltételek érvénytelenségét. (mno.hu)

2014.04.23.
Meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot * Teljes cikk itt!

A kabinet szerdai ülésén úgy döntött, meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot a devizahitelesek problémájának végleges megoldásáig - közölte a kormányszóvivő szerdán. Giró-Szász András az MTI kérdésére adott tájékoztatásában hozzátette, hogy a kormány az ezzel kapcsolatos javaslatát az Országgyűlés elé terjeszti. A parlament tavaly novemberben döntött arról, hogy április 30-ig meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot. (MTI-fidesz.hu)

2014.04.15.
Harrach: Jöhet a családi csődvédelem * Teljes cikk itt!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetőjének reményei szerint az új ciklusban elfogadhatják a családi csődvédelemről és a szabad vasárnapról szóló, a párt által kezdeményezett törvényjavaslatokat. Erről Harrach Péter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt kedd este. Kifejtette: a devizahitelesekkel összefüggő intézkedések kerültek - indokoltan - előtérbe, de ha ez megoldódik, napirendre kerülhet a családi csődvédelem kérdése. Reményei szerint a szabad vasárnapról szóló javaslatukat is elfogadja az Országgyűlés. A KDNP-s politikus kitért arra is, hogy előrelépésre van szükség az otthonteremtési támogatás területén. Az első Orbán-kormány idején ez egy széles körű rendszer volt, majd a szocialista kormányok leépítették, és most újra bővíteni kell. Arányát, mértékét a szakpolitikusok dolgozzák majd ki - jelezte a frakcióvezető. Harrach Péter szólt a gyermekek napközbeni felügyeletéről is, a munka és a család összeegyeztethetőségét kulcskérdésnek nevezve. Felidézte: háromezerrel növelték a bölcsődei helyek számát, számos helyen felújítások valósultak meg, de áttörés kell, családi napközik, munkahelyi bölcsődék, óvodák létesítésére van szükség. A politikus példaként a francia példát hozta. (mno.hu)

2014.02.12.
Vizsgálhatja a Kúria az árfolyamrés tisztességtelenségét! * Teljes cikk itt!

Vizsgálható az árfolyamrés kikötésének tisztességtelensége - állapította meg Nils Wahl, az Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka az úgynevezett Kásler-ügyben. Az iránymutatás alapján tehát a Kúriának mozgástere van arra, hogy a szerződéseket, ha kell, módosítsák. Lehetséges az, hogy megvizsgálják a tisztességtelenség szempontjából azokat a szerződési feltételeket, amelyek a külföldi pénznemben meghatározott kölcsön folyósítására a kölcsön törlesztésekor alkalmazandó átváltási árfolyamtól eltérő átváltási árfolyam, vagyis árfolyamrés alkalmazását írják elő - állapította meg Nils Wahl. A főtanácsnoki jogi szakvélemény szerint noha az ilyen feltételek a szerződés úgynevezett elsődleges tárgya alá tartozónak tekinthetők - és ekként elvben a tisztességtelenség szempontjából nem lennének vizsgálhatók -, mégis a nemzeti bíróság feladata annak megállapítása, hogy a fogyasztóknak módjukban állt-e megérteni, hogy a két árfolyam közötti különbözetből eredően többletterhet viselhetnek. Ahhoz ugyanis, hogy a szerződés elsődleges tárgya alá tartozó kérdés ne legyen vizsgálható a tisztességtelenség szempontjából, arra is szükség van, hogy a szerződési feltételek kellően érthetők és világosak legyenek. (mno.hu)

2014.01.11.
Megdöbbentek a Kúria hozzáállásán * Teljes cikk itt!

Megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja a Civil Összefogás Fórum, hogy a Kúria elnöke nem hajlandó összehívni a devizahitelek ügyében a jogegységi tanácsot az Európai Bíróság döntése előtt. A CÖF szerint a Kúria döntése nélkül fennmarad a jogbizonytalanság. Megdöbbenéssel értesült a Civil Összefogás Fórum arról, hogy a Kúria elnöke nem hajlandó az Európai Bíróság döntése előtt összehívni a jogegységi tanácsot, így várhatóan május előtt nem születik meg a Kúria újabb jogegységi határozata - olvasható a CÖF közleményében. Mint írják, a legnagyobb kormányzó párt frakcióvezetője azért kérte, hogy a legfőbb bírói fórum teljesítse kötelességét és az EB-döntés bevárása nélkül a magyar jog alapján foglaljon állást a még nyitott kérdésekben, mivel a kormány segítséget kíván nyújtani még a kilakoltatások megkezdése előtt a devizahitel-károsult családoknak. (mno.hu)

2014.01.05.
Navracsics: jogalkotással lehet segíteni a devizahiteleseken * Teljes cikk itt!

Navracsics Tibor szerint a Kúria devizahitel-szerződésekkel kapcsolatos döntésének legfontosabb megállapítása az, hogy széles körű társadalmi problémákat, mint amilyen a devizahitelügy, jogalkalmazással nem, csak jogalkotással lehet kezelni. A miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszélt, hogy szerinte a kormány az elmúlt években jól élt a kétharmados többséggel. (MTI/pestisracok.hu)

2013.12.20.
Orbán: A bankok oldalán már állnak elegen! * Teljes cikk itt!

A Kúria a bankok oldalára állt - kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben magyar újságírók előtt egyebek mellett a legfelsőbb magyar igazságszolgáltatási fórum hétfői jogegységi határozatát a devizahitelekről. A kormányfő szerint a bankok oldalán "már álltak épp elegen, úgyhogy mi maradunk az emberek oldalán". Orbán elmondta: egyetért azokkal, akik sürgetik a Kúriát, hogy minél hamarabb hozza meg a döntést az árfolyamrés és az egyoldalúan módosított kamatok kérdésében. Orbán buzdít: "Ezeknek a jogszerűségéről várjuk az állásfoglalást, és amint megvan, akkor tiszta lesz jogi szempontból a kép, és megtehetjük a szükséges lépéseket - mondta. Arra a kérdésre azonban, hogy ezek milyen lépések lennének, szerinte most még idő előtti lenne válaszolni.
"Addig is arra hívom fel Magyarország minden polgárát, hogy lépjenek be az árfolyamgátba, (...) függetlenül attól, hogy milyen jogi viták vannak még nyitva - tette hozzá.(mno.hu)

2013.12.20.
Döntsön a Kúria! * Teljes cikk itt!

A Kúria döntsön az árfolyam-különbözet és az egyoldalú szerződésmódosítások kérdésében is - szólított fel Kósa Lajos pénteki sajtótájékoztatóján. Csalódást okozott a Kúria sok százezer, ha nem több millió magyar állampolgárnak - jelentette ki Kósa Lajos a legfőbb bírói testület hétfői, a devizahitelek ügyében hozott határozata kapcsán. A Kúria három kérdés helyett csak egyben döntött. A Fidesz alelnöke csalódást keltőnek nevezte, hogy a Kúria úgy döntött, hogy csak abban a kérdésben foglal állást, hogy van-e devizaalapú hitelezés, és az devizaalapú-e. A Kúria úgy döntött, hogy igen, és ezzel szinte teljes egészében elfogadta a bankok álláspontját - tette hozzá. Az árfolyam-különbözettel és az egyoldalú szerződésmódosításokkal kapcsolatban azonban nem foglalt állást a legfőbb bírói testület, hanem teljesen szokatlan módon az Európai Bírósághoz fordult. Magyar joganyag alapján, Magyarországon keletkeztek a szerződések magyar ügyfelek között. Nincs semmi olyan nemzetközi vonatkozás, amely ellehetetlenítette volna a Kúria döntését - hangsúlyozta a politikus. (fidesz.hu)

2013.12.18.
"Össztűz a Kúria döntésére" * Teljes cikk itt!

"A bírákat személyes felelősség terheli, amiért a devizahitelesek problémája továbbra sincs megoldva. A Kúria döntéseinek megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Civil Összefogás Fórum. A Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület szerint a Kúria bíráit személyes felelősség terheli azért, mert a devizahitelesek problémája nincs megoldva. A KDNP úgy véli, nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás történt. A Jobbik száz helyen szervezne demonstrációt, ha a kormány nem tesz érdemi lépéseket." (magyarhirlap.hu)

2013.12.17.
"Embertelen döntés a Kúria lépése" * Teljes cikk itt!

A károsultakat képviselő Civil Összefogás Fórum (CÖF) a jogegységi határozat megsemmisítését kéri - jelentette be a Hír TV Magyarország élőben című műsorában ifj. Lomnici Zoltán. A szervezet jogi szakértője embertelen döntésnek nevezte a Kúria lépését. - A CÖF rövid időn belül az ombudsmanhoz fordul és kéri az alapjogi biztost, hogy a jogszabályoknak megfelelően az Alkotmánybíróságnál ezt a jogegységi határozatot kezdeményezze, hogy semmisítsék meg. Megítélésünk szerint - és ez a GVH döntéséből is következhet - itt gazdasági erőfölénnyel való visszaélés történt. A határozat megítélésünk szerint a jogbiztonságban való hitet is veszélyezteti. Arra keressük a választ, hogy hogyan lehet az, hogy valaki 8 milliót felvett, 8 milliót kifizetett és még hátravan 17 millió - tette fel a kérdést ifj. Lomnici Zoltán. (mno.hu)2013.12.16.
Varga István: A csalást a bankokon igenis számon kell kérni! * Teljes cikk itt!

Több problémát nyit meg a Kúria jogegységi határozata, mint amennyit megoldott - jelentette ki Varga István az Echo televízió Napi aktuális című műsorában. A Magyar Adófizetők Országos Szövetségének (MAOSZ) alelnöke hangsúlyozta: a bankszövetség elhallgatta azokat a statisztikai adatokat, melyekből világosan kiderült, hogy a forint le fog értékelődni. Rámutatott: a hitelesek nem kaptak kézhez devizát, így abban nem is tudtak eladósodni. A Kúria határozata szerinte azt üzeni, hogy míg eddig a bíróságok csak kivételes esetekben módosíthattak a szerződéseken, most nyugodtan megtehetik. (echotv.hu)

2013.11.20.
A bankok erkölcsi kötelessége a devizahitelesek segítése! * Teljes cikk itt!

Megdöbbentő egyes bankok magatartása. Ahelyett, hogy segítenének kimászni az ügyfeleiknek a devizacsapdából, akadályozzák őket ebben. A bankok az első számú felelősei annak, hogy ma Magyarországon rengeteg család devizacsapdába került - reagált egy másik kérdésre Selmeczi Gabriella. A szóvivő szerint ezek a pénzintézetek "becsapták az ügyfeleiket". Most erkölcsi kötelességük, hogy segítsenek a családoknak kimászni a devizacsapdából - jelentette ki a fideszes politikus.


"Gyurcsány magatartása elképesztő"

Az, hogy a milliárdos Gyurcsány Ferenc pénzt kér a nyugdíjasoktól azért, hogy őt meghallgassák, az egész egyszerűen elképesztő - mondta szerdán, egy más témában tartott sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre válaszolva Selmeczi Gabriella. Mint fogalmazott, a korábbi miniszterelnök "első gondolata ma is az, hogy hogyan húzza le a nyugdíjasokat". (fidesz.hu)

2013.11.08.
Ez nagyot segítene a devizahiteleseken! * Teljes cikk itt!

A bankok, bár november 1-jéig nem sikerült használható javaslatot letenniük az asztalra, hajlanak a megegyezésre. A pénzintézetek egyebek közt azt javasolják, hogy a kilakoltatási moratórium már november elsejétől éljen, ne legyen rá lehetőség 500 ezer forintnál kisebb adósságnál, és legyen kedvezőbb az árfolyamgát, amelynél a rögzített árfolyam feletti tőkerész egy részének elengedését is vállalnák. Családi csődvédelmet vezetne be a Nemzeti Bank igazgatója. Vonnák Balázs jónak tartja a devizahiteles árfolyamgátat, de úgy alakítaná át, hogy az árfolyamkockázatot ne a háztartásoknak kelljen viselniük, valamint maximalizálná a bankok által felszámítható kamatmarzsot, így pénzpiaci kockázat nélkül lehetne hatékonyan segíteni a családoknak. Az elképzelések irányvonala gyakorlatilag megegyezik a kormány által javasoltakkal, a fordulópont a Kúria jogegységi ítélete lehet a semmisségi tárgyalások ügyében. (mno.hu)

2013.10.30.
CÖF: Indítson közérdekű pert a kormány! * Teljes cikk itt!

A "devizaszerződések" közel egy millió embert érintenek. 430 ezer otthon már nem bírja fizetni a megemelkedett törlesztő részleteket. A CÖF-höz 1000-nél is több család fordult, hatvannál is több a nyert peres ügyek száma Közérdekű per indítását - amely tisztázza, hogy a bankok által nyújtott kölcsön forintban vagy devizában valósult meg - a gyűjtőszámla megszüntetését, a végrehajtások azonnali felfüggesztését, a lakóhelyhez közeli bérlakás felajánlását és a biztosítékul szolgáló ingatlan értékcsökkenésének bank általi elismerését javasolja többi között a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a bankszövetségnek és a kormánynak. (magyarhirlap.hu)

2013.08.11.
"Nem veszítenek a bankok, csak nem nyernek annyit" * Teljes cikk itt!

Nem veszítenek a bankok a kormány újabb mentőcsomagjával, csak nem nyernek annyit, amennyit szeretnének - így látja a devizahitelek forintosítása utáni helyzetet Boros Imre közgazdász, aki a Hír TV P8 című műsorában azt mondta: a kiszámíthatóbb rendszer a pénzintézeteknek is kedvezne. A bankszövetséggel még tárgyal a kormány. A szervezet az ellene készülő eljárásokra nem akart reagálni, civilek akarnak feljelentést tenni, mert szerintük a pénzintézetek termékei az uzsorakölcsönökre hasonlítanak.


Uzsorakamatról beszél a Civil Összefogás Fórum is a lakáscélú devizahitelek esetén - ezért feljelentésre készülnek a bankokkal és a bankszövetséggel szemben. "A mi véleményünk az, hogy itt uzsoráskamatról és uzsorásszerződésekről van szó. Ezért jogi tanácsadóink megvizsgálták a helyzetet, és az európai mintákat figyelembe véve lehetőség mutatkozik arra, hogy egy büntetőfeljelentéssel is éljünk" - jelentette ki Csizmadia László, a CÖF elnöke.2013.07.26.
"Most van, a jövőben nem lesz" * Teljes cikk itt!

A kormány tárgyalási mandátumot adott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, ez arról szól, hogy ki kell vezetni a lakáscélú devizahitel intézményét a magyar pénzügyi rendszerből - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Közölte azt is: újra nekirugaszkodik a kormány a "luxusáfa" bevezetésének. "Most van, a jövőben pedig nem lesz" lakáscélú devizahitel - a kormányfő szavai szerint ezt kell megoldania Varga Mihálynak, akit a szerdai kormányülésen bíztak meg a feladattal. Az ennek határidejét firtató kérdésre Orbán Viktor azt válaszolta, "azt mondtuk neki (Varga Mihálynak), hogy siessen".


Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában

A tárcavezető szabad kezet kapott azzal kapcsolatban, hogy milyen megoldást választ - közölte a miniszterelnök, hozzátéve ugyanakkor: olyan megoldásra van szükség, amely nem dönti össze a magyar pénzügyi rendszert, de visszautasítja azt a cinikus magatartást, hogy "hát ilyen a boksz, így működik a pénzvilág". (MTI - fidesz.hu)

NEM JÁTÉK A JÁTÉKSZENVEDÉLY! - NYERŐAUTOMATÁK HATÁSA

Olvasd el a BIBLIÁT! Imádkozz Istenhez, hogy szabadítson meg a megkötözöttségedből! A BIBLIA szerint tilos jósnőhöz menni, és kapcsolatba kerülni meghaltak szellemeivel. Ezt nevezik szellemidézésnek.
Mit mond a Biblia a jóslás, a szellemidézés
és a varázslás témakörében?


Démonok tulajdonságai a Biblia alapján


A kereszt szükséges volta HARMADNAPON FELTÁMADOTT!
Jézus Krisztus a Győztes, Szabadító, Gyógyító, Megváltó.

Szeretnéd életed vezetését átadni Jézus Krisztusnak?
Akár most itt is megteheted.


Hipnotizőr természetgyógyászVAN KIÚT minden megkötözöttségből!

"JÉZUS ÍGY VÁLASZOLT:
Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet..."
(BIBLIA Jn 14:6)

Egy a szükséges dolog

Négy pont van, amely szerint élnünk kell!
1. Olvasd Isten Igéjét! 2. Olyan sokáig olvasd,
míg az valósan betölt Téged!
3. Higgy Isten Igéjében! 4. Cselekedj aszerint!

HÁNYSZOR OLVASSAM EL A BIBLIÁT?

ISTEN TÖRVÉNYÉNEK RENDELTETÉSE A TÍZPARANCSOLAT

Fantázia- és szerepjátékok; Harry Potter; Lelki immunológia

SzenvedélybetegségSzabadulások hiteles története
REHABILITÁCIÓS OTTHONOK ITT