DROG, ALKOHOL, NIKOTIN - VAN KIÚT!

HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő
VAN KIÚT A MEGKÖTÖZÖTTSÉGEKBŐL!
Ne becsüld alá Isten szeretetét! Hogyan állt helyre a házasságom?


Kiút az alkoholból, drogból
/2005.03.28. Budafoki Baptista Gyülekezet/

1969 novemberében születtem Budapesten. 29 éves koromig, a gyermekkor éveit leszámítva, züllött életet éltem (alkohol, drog, éjszakázás). Ettől az életmódtól anyagilag és lelkileg teljesen tönkrementem. Züllött életmódom miatt teljesen alkalmatlanná váltam az életre. Élő halottá váltam, kórházak addiktológiáinak (Nyírö Gyula kh. OPNI, Kiskovácsi), pszihiátriai osztályainak törzsvendége lettem.
Életmódomtól idegrendszerem olyan mértékben károsodott, hogy egészségi állapotomra az orvosok, azt mondták, hogy olyan, mint egy hetven éves öregemberé. Lábaim, térdeim fájtak, nem tudtam hajlítani őket, nem tudtam rendesen járni. Összeomlottam így is, úgy is: anyagilag, egészségileg teljesen tönkrementem. Feleségem elhagyott, mert egy zsarnok, mocsok, senkiházi emberré váltam. Három gyermekemtől, családomtól teljesen eltávolodva, űzött vadként, a társadalom kivetettjeként éltem teljesen züllött, antiszociális életemet.

Hajléktalanná váltam.
Ez a szó tulajdonképpen nem a megfelelő szó a helyzet kifejezésére. Amikor még családommal együtt voltam, életünk akkor sem nyugodott a legstabilabb alapokon. Valamit hajszoltunk, csak nem tudtuk hogy mit. Éltük az úgynevezett nagybetűs életet. Értékrendünk kocsmaszintű volt: tekézni, biliárdozni, játékgépezni jártunk a haverjaimmal, 2-3-4 napos bulikat rendeztünk. Egész életem egy nagy bulivá alakult zűrzavarjaival, hangoskodásaival együtt. Csakhogy egyszer minden buli véget ér. Azon a szinten már semmi nem érdekelt: pénz, buli, pia, pénz, buli, pia, nők....

Az egész családunk életét a pénz szeretete jellemezte.

Ez az életmód vezetett ahhoz, hogy lelkileg teljesen tönkremenjek. Állandó, bejelentett munkahelyem nem volt, alkalmi munkából éltem, építkezéseken, vonattakarítóként dolgoztam, de munkabéremet rendszeresen nem fizették ki: vagy azért, mert munkaadóim voltak linkek, vagy azért mert én. Reménytelenség és kilátástalanság vett körül. Ebben az állapotban kerültem egy keresztyén szállóra (Menedék Alapítvány Fiúotthon), ahol szállást, ellátást és lelkigondozást kaptam. Ez egy keresztyén szellemiségű szálló, ahol az ember megismerkedhet Istennel, de erre az én akkori értékrendem nem volt kíváncsi. Szerettem a kocsmába járni, a munkahely mellé, de templomba nem annyira. Ment a bagózás, piálás, meg az önsajnálat, panaszkodás.Egyszer nagyon el kellett gondolkodnom a jövőmmel kapcsolatban, mivel az Otthon vezetőivel, tanácsadóival folytatott beszélgetés azt tette nyilvánvalóvá, hogyha ezt így folytatom, el kell hagynom az Otthont. Az addigi beszélgetések és imádságok által eljuthattam odáig, hogy változtatni akarok az életemen, mert ha ez így megy tovább, meghalok. Elgondolkoztam a lehetőségeken: vagy bűnöző leszek, vagy drogos, vagy homoszexuális, vagy AIDS-es. A Pokolnak ezen bugyraiban még nem jártam. Rá kellett döbbennem arra, hogy életem azért jutott idáig, mert eszembe sem jutott, a mindenkori keresztyén értékek szerint élni. Akkoriban nehezedett rám, hogy addigi életemből kimaradt Isten.
Rá kellett jönnöm, hogyha meg akarok változni, akkor az csak Ő általa, lehetséges. Istenhez kiáltottam segítségért. Az Otthon vezetőivel, tanácsadóival folytatott rendszeres beszélgetések, imádságok által megtapasztaltam Jézus Krisztus jelenlétét az életemben. Addigi életemben Jézus, Jézuska csak egy mesebeli lénynek tűnt, akinek születését karácsonykor ünnepeljük, de hogy ki is Ő valójában, arról fogalmam nem volt.

Az Otthonban megértettem kicsoda Jézus Krisztus valójában,
és mit tett értem, és ez
megváltoztatta az életemet.1999 tavaszán éledező hitem egyre mélyebb meggyőződéssé vált. Számomra is hihetetlennek tűnt, hogy van Isten: életem különböző területein tapasztaltam meg a Szentlélek szabadítását. Ami az orvosoknak, családomnak nem sikerült, azaz egy igaz élő Istennek igen. Istentől reménységet, hitet kaptam amely elvezetett odáig, hogy abbahagytam az italozást, a dohányzást, és ami meglepő volt, hogy munkahelyemre, ahol 40 fokos melegben kubikusként dolgoztam, kipihenten, jókedvűen jártam. Munkaadóim, egy keresztyén család, elégedettek voltak velem, családtagként kezeltek, és én igen megkedveltem őket.
Nagyon hálás vagyok az Úrnak, hogy megismerhettem ezt a családot, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Isten úgy rendezte be az életemet, ahogy nekem a legjobb lehetett. Családtagjaimmal újra felvettem a kapcsolatot, akik megdöbbenéssel, hitetlenkedve vették rajtam észre a változást. Szó, ami szó, én is jól éreztem magam a bőrömben: egészségesnek, fittnek éreztem magam a bőrömben. Megmentőm Jézus Krisztus által, aki meghalt azért, hogy én éljek, teljesen újjászülettem.

Megváltozott a gondolkozásom, akaratom célja már nem az volt, hogy a mindennapi cigarettám, piám, és ennivalóm meglegyen. Teljesen az egy igaz élő Isten felé fordultam. Vágyat éreztem arra, hogy a bennem levő határtalan örömöt, békességet, reménységet átadhassam az embereknek. Ezt mi, keresztyének missziónak, küldetésnek hívjuk. Rendszeresen jártam evangélikus, baptista, református, katolikus gyülekezetekbe, kisebb nagyobb szolgálatokat vállalva, hirdetve Jézust, a Krisztust, a Szabadítót, Megváltót. Életem stabilizálódott, révbe értem Isten segítségével. Albérletbe költöztem, állandó bejelentett munkahelyemre BKV bérlettel járok, főzők, mosok magamra, gyermekeimmel, családommal olyan a kapcsolatom, amilyenről mindig is álmodtam. Aktív tagjává lehettem egy keresztyén közösségnek, Jézus Krisztus által működő részecskéje vagyok társadalmunknak. Krisztus által olyan emberekkel ismerkedhetek meg, olyan közösségekbe járhatok, amiről korábbi életemben nem is álmodtam volna. Életem teljessé vált, értelmet, tartalmat kapott. Misszióm során, mások életében is megláthattam Krisztus szabadítását, ami még jobban megerősített a mindennapjaimban.2002. nyarán megismerkedtem egy hölggyel, akiben a hónapok során megéreztem, hogy az Istentől kirendelt páromra lelhettem. Verában, Isten legcsodálatosab ajándékára lelhettem. Kapcsolatunk, az évek folyamán oda jutott, hogy Isten előtt házasságot kötöttünk. Társat kaptam Istentől. Évekig vártam, tusakodtam, hogy Isten kirendelje a hozzám való társamat. Isten a párválasztás területén is a lehető legjobbat akarja az embernek. Ezt tapasztaltam meg én is, Verával teljesen kiegészítjük egymást. Megérte hosszú éveket várni rá.

Hiszem, hogy aki olvassa ezt az írást, vágyat fog érezni arra, hogy megismerje és szívébe fogadja Jézus Krisztust. Ámen.Meggyógyítod, aki szenved, mennyei erővel.
A fájdalmas lelkűt, betöltöd örömmel.

Úr Jézus, életem felett végy teljes uralmat,
Hogy választotthoz méltón várjam nagy napodat.Refrén: Uram, éhezem igazságodat,
Szomjazom Szent Szellemed tüzét,
Jézus, töltsd tele lámpásomat,
Hadd világítson, míg visszatérsz.Szabadulások hiteles története
REHABILITÁCIÓS OTTHONOK ITT


Fórizs József: TALÁLKOZTAM VELE

Jézus Krisztus él, és vár Téged is.

Jézus Krisztus a Szabadító, Gyógyító, Megváltó.Szeretnéd életed vezetését átadni Jézus Krisztusnak?
Akár most itt is megteheted.
ÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK