HITELES TÖRTÉNETEK
Varga István & Makai Rozália gyermek- és családvédő weblapjaNemzeti összefogás hazánkért, a keresztény értékekért!


Prémium Magyar Államkötvényről információk itt!!!TISZTELETET A MAGYAROKNAK! Tiszteletet a népnek!


"Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval,
annak az adót, akinek a vámmal, annak a vámot, akinek a félelemmel,
annak a félelmet, akinek pedig a tisztelettel, a tiszteletet." (Róm 13:7)2021.04.30.Szombattól a nyitás egy újabb lépcsője következik el.


Orbán Viktor: Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, a boltok és vendéglátóipari egységek 11-ig lehetnek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak bizonyos helyek. A beoltottak száma pénteken mindenképpen meg fogja haladni a 4 milliót. A 16-18 éves korosztályt is oltani kezdik május 10-e után – tette hozzá. Pfizer oltóanyagot kapnak, és azt félre fogják tenni...

Már többen vannak a védett emberek, mint a nem védettek, ezért helyesnek tartja, hogy a védelmi igazolványhoz kapcsolódnak bizonyos jogok. Két oldalú megállapodásokat köthetnek az országokkal a védettségi igazolványról, és a kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak majd a nyáron. Az éttermek esetében, amikor valaki bent lesz, akkor maszkot kell viselnie, amikor nem az asztalnál ül. Mindezek mellett a horgászok is kint lehetnek majd éjfél után.

A hazai felsőoktatási rendszer meglehetősen rugalmatlan volt. Az egyetemekben több van, mint az a teljesítmény amit leadnak. A világ legjobb egyetemei nem állami, hanem alapítványi formában működnek, így azt vették példának. Korábban leállamosították a magyar egyetemeket, és emiatt nem volt olyan szerves fejlődés, mint Nyugaton.

Az átalakuláskor van vita, most közcélú alapítványok jönnek létre, és a nekik adott vagyont csak oktatásra és az egyetem fejlesztésére lehet használni. Sokkal nagyobb autonómiája lesz az egyetemeknek. A baloldal támadása mögött az áll, hogy a baloldal internacionalista, míg az egyetemek nemzeti alapon állnak. (pestisracok.hu)

2021.04.21.Varga Mihály: újabb 2,5 milliárd forint értékű egészségipari
beruházás valósult meg * Teljes cikk itt!


Termőre fordultak az Egészségipari Beruházási Támogatás fejlesztései, most újabb három beruházás valósult meg összesen 2,5 milliárd forintból - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

Az F-Team Kft. a megelőzésben fontos automata fertőtlenítő gépsort állított üzembe 825 millió forintos beruházással Jászteleken. A Karsai Alba Kft. több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztéssel maszkok és immunerősítő vitamintabletták csomagolásának előállítását kezdte meg Székesfehérváron, a Prement Kft. pedig félmilliárd forintos beruházásból 3D-s nyomtatással állíthat elő orvosi eszközöket győri üzemében - ismertette.

Varga Mihály arra is kitért, hogy Magyarország ipara az elmúlt néhány hónapban több területen erősödött, a maszkok tekintetében önellátóvá vált az ország. A Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzeme az elmúlt két hónapban több mint 38 millió darab sebészeti maszkot gyártott és értékesített.

A koronavírusos betegek gyógyulását segítő Favipiravirból az elmúlt egy hónapban 3,5 millió tablettát állított elő pilisborosjenői üzemében a Meditop Kft., és a támogatási program révén erősödött a fertőtlenítő berendezések fejlesztése és az oltáshoz használt eszközök gyártása is az országban - jelezte a pénzügyminiszter. (koronavirus.gov.hu)2021.04.08.Gulyás: 3 millió beoltott után születhet döntés az újraindítás következő lépéseiről


Gulyás Gergely szerint még ebben a hónapban 4 millió felett lesz a beoltottak száma, azoké, akik legalább az első oltásukat megkapják. Közölte azt is, hogy az oktatási-nevelési feladatok hatékony ellátása érdekében április 19-én visszaáll az oktatás normál rendje. (koronavirus.gov.hu)

2021.04.07.Háromszorosára emelkedett Magyarország aranytartaléka!


Magyar Nemzeti Bank (MNB) hosszútávú nemzet- és gazdaságstratégiai céljait szem előtt tartva 31,5 tonnáról 94,5 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát – olvasható a jegybank közleményében. Az MNB jelen döntésével folytatta az aranytartalék 2018-as megtízszerezésével elkezdett folyamatot, aminek következtében az aranytartalék nagysága alapján 2021 márciusára Magyarország a nemzetközi rangsor középmezőnyéből annak felső harmadába lépett elő – teszik hozzá. a kelet-közép-európai régióban mostantól Magyarország rendelkezik a legmagasabb egy főre jutó aranytartalékkal. (www.portfolio.hu)

2021.03.19.Egy Bogár naplója: Olajháború közeleg?


Pontosabban a permanens olajháború újabb csatája készülődik. A nyugatias modernitás globálissá tágult "szép új világa" számára a techno-evolúció meghatározó legitimációs elem. Ezen belül is az autó, és az azt hajtó olaj a legdöntőbb, és mivel ez a hadigépezet mozgatója, így az évi ötmilliárd tonna olaj feletti rendelkezés világhatalmi jelentőségű kérdés.

Az amerikai világbirodalom az elmúlt évtized során egy új eljárással az élre tört, ám két fő riválisa Oroszország és Szaúdi Arábia most elhatározták, hogy romba döntik amerikai riválisukat. Ennek az újabb olajháborúnak kiszámíthatatlan következményei lehetnek. Olyan "hullámvasútba" ültetik most az olajárakat, és ezen keresztül az egész világot, ami az elmúlt évszázad legzavarosabb időszakainak szenvedéseit is felülmúlja majd. Öveket becsatolni, indul az újabb háború!

2021.03.01.Elszivárog a magyar szellemi tulajdon


Támogatástól, adókedvezménytől, piacszerzéstől és tőkebefektetéstől esik el az a feltaláló, aki nem védeti le a fejlesztését. Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke a Magyar Nemzetnek arról is beszélt: a figyelmetlenség milliárdos károkat, cégek, kutatók ellehetetlenülését eredményezheti. Hangsúlyozta, hogy az Európai Unió szabadalmaztatási jogszabályai komoly versenyhátrányt jelentenek az Egyesült Államokkal és Ázsiával szemben...

Az elnök szerint ugyanakkor már éledezni látszik a tudatosság itthon és európai uniós szinten is. Erre nagy szükség van, mert ha nem változik a szellemi tulajdont érintő hozzáállás, elhúz mellettünk az Egyesült Államok és Ázsia. – Megdöbbentő adat az is, hogy a száz amerikai vezető vállalkozás együtt nagyjából annyi oltalommal rendelkezik, mint az összes európai cég. Magyarország pedig az itteni átlagtól is elmaradt, ami azért is sajnálatos, mert jó ötleteink, kreatív kutatóink vannak – magyarázta az SZTNH elnöke.

Pozitív fejleményekről is beszámolt Pomázi Gyula az elmúlt évek kapcsán. Szerinte sikerült olyan innovációs közeget kialakítani Magyarországon, amelyre jól lehet építkezni, és segíti a tudatosságot. Ez jól látszik már az egészségiparban, hiszen a járványhelyzet miatt hatalmas társadalmi nyomás nehezedett a kutatókra, feltalálókra, cégekre, hogy az innováció minél hamarabb kézzelfoghatóvá váljon, hasznosuljon. Nemcsak az egyetemek, kutatóhelyek ismerik fel a szellemi tulajdon védelmének fontosságát, hanem egyre inkább a vállalkozások is.

A tudatosság növekedése a pandémia nyomán előállt gazdasági helyzetnek is erőteljesen köszönhető az elnök szerint, aki jó jelnek tartja, hogy egyre többen gondolják úgy: a gazdaság megerősödését az értéktöbblet előállításával lehet elérni. – Beszállítói struktúrák, kereslet-kínálati viszonyok borultak fel, alapanyagellátás bénult meg, ebben pedig csak a kreativitás, gazdasági paradigmákon túlmutató innováció segíthet – jelentette ki.

– Nem véletlen az sem, hogy a kutatás-fejlesztés-innovációs (KFI) pályázatok elbírálási szempontjai között egyre gyakrabban követelmény, hogy a pályázó a projektben létrehozandó innovációt védesse le. Jelenleg azon dolgozunk, hogy egyáltalán ne jelenhessen meg olyan hazai és uniós finanszírozású KFI-kiírás, amelyből ez a kitétel hiányzik.

A hazai kockázatitőke-befektetők is ügyelnek már arra, hogy a céltársaságban létezik-e oltalom – beszélt az ösztönzésről Pomázi Gyula, de hozzátette: még mindig jellemző, hogy egy-egy tendert, támogatást, kutatási projektet azért veszítenek el hazai vállalatok, mert nincsenek oltalmai vagy KFI minősítése. Az utóbbi dokumentumot szintén az SZTNH állítja ki, és ez adókedvezményre is jogosít... (magyarnemzet.hu)

2019.10.26.Magyar feltalálók: Losonczi Áron és az üvegbeton története * Teljes cikk itt!


A modern lakásokban egyre nagyobb teret és fontosságot kap a fény. A ház belső terei tágasabbak, ablakai nagyobbak, hogy minél több fény juthasson be. Jómagam is szeretem a világos nappalit, fényes szobákat, s attól sem riadnék vissza, hogy a falon keresztül is átsüssön a nap. Ezzel pedig nem is mondtam valótlant, hiszen egy magyar lángelme régen megalkotta a fényáteresztő betont, vagyis az üvegbetont. A találmány megalkotója a csongrádi Losonczi Áron.

Losonczi először Svédországban jelentette be szabadalmát, majd Magyarországon, Csongrádon indította el vállalkozását. A termék felhasználása elég sokrétű lehet, alkalmazható az építészet, design különböző területein, de leginkább belsőépítészeti elemek alapanyagaként szolgál, sőt ékszereket, lámpákat is készítenek belőle. Az egész világon keresett termék lett, a legnagyobb svájci és katari betonipari vállalat is érdeklődik utána, azonban több helyen, például Németországban, Oroszországban, Ausztriában, de még Amerikában is elkezdték hamisítani. A Time magazin minősítése szerint Losonczi találmánya a 2004-es év egyik legjelentősebb vívmánya volt...

Megint csak oda térünk vissza, hogy egy magyar feltaláló külföldön kapja meg azt a szakmai és anyagi támogatást, melynek segítségével fejleszteni és kamatoztatni tudja saját tudását. Stockholmba egy ösztöndíj kapcsán került, s itt semmi más dolga nem volt, csak a kutatás, még a szabadalmi díját is finanszírozták. „Ha itthon maradtam volna, valószínűleg minden időmet a pénzkereséssel kellett volna töltenem” – vallotta egy interjújában. Tegyük hozzá, akkor talán üvegbeton sem lett volna.(Gál Adél) (karpatalja.ma)

2021.02.06.Miért fáj a baloldalnak az adócsökkentés?


Orbán Viktor adócsökkentést vezet be a fiatalok számára. Azt hinné az ember, hogy ezt mindenki üdvözli... De mit gondol erről a baloldal? Mire számíthatunk, ha hatalomra kerülnek? Érdemes ezen elgondolkodni, hiszen erről is szól majd 2022!

2021.02.06.A vendéglátósoknak igazuk van, mert a számukra megítélt bértámogatás kifizetése
bürokratikusan és lassan haladt. Most előlegbe kifizetjük azt, ami jár...


Ezt most megváltoztattuk. Most előlegbe kifizetjük azt, ami jár, aztán majd utána elszámolunk, mert az idő itt most fontosabb minden másnál - mondta Orbán Viktor.

Február 1-től május 31-ig az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetni az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek, tehát ők mentesülnek a bérleti díj fizetési kötelezettség alól - jelentette be Gulyás Gergely. (fidesz.hu)

2021.01.31.Az élelmiszer-rendszerek globális átalakítását sürgeti az ENSZ


A pandémia gyorsan rávilágított az élelmiszer-önellátás fontosságát alábecsülő országok óriási kiszolgáltatottságára /Nagy Kristóf/ A globális élelmiszerrendszerek mielőbbi, gyökeres átalakítását sürgette Qu Dongyu, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (FAO) főigazgatója a davosi Világgazdasági Fórumon.

A főigazgató arra emlékeztetett, hogy a Covid–19-világjárvány rávilágított a globális ellátási láncok sérülékenységére. A FAO egy jelentésében  arra emlékeztetett, hogy a járvány terjedésének fékezése érdekében elrendelt korlátozások súlyos kitettségre világítottak rá azokban az államokban, amelyek az élelmiszerek behozatalára rendezkedtek be, illetve az élőmunkát hagyományosan külföldről érkező vendégmunkásokra  alapozták.

Tavaly tavasszal több fejlett országban kihívást jelentett, hogy nem volt, aki leszedje a termést. Emellett a határellenőrzések szigorítása és a hosszúra nyúló várakozási idő miatt sok élelmiszer a szállítás közben megromlott. Az ENSZ szervezete szerint az élelmiszer-előállítás vidéki szereplőit és a kisebb vállalkozásokat kell erősíteni, ugyanakkor a rendszerek globális átalakítására konkrét programterv egyelőre nem készült. (magyarnemzet.hu)

2021.01.28.Stabil a magyar gazdaság szerkezete a foglalkoztatás szempontjából


A magyar gazdaság szerkezete stabil a foglalkoztatás szempontjából, a 4,5 millió munkavállaló foglalkoztatása komoly munkaerőpiaci teljesítmény – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait kommentálva. A KSH csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 500 ezer volt tavaly decemberben, 4 ezerrel több az előző havinál, és 14 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál...

Megjegyezte, hogy számolni kell a munkaerőpiac időszakos hatásaival is, télen több ágazat kevesebb munkaerőt tud foglalkoztatni, továbbá elmaradtak a sok embert foglalkoztató nagyobb rendezvények, karácsonyi vásárok, emellett jó néhány ágazat – például a turizmus, a vendéglátás, a szolgáltatószektor – nehéz helyzetbe került. Az államtitkár kiemelte: a kormány segíti a foglalkoztatást. A bevált programok között említette például az ágazati bértámogatást, a kutatás-fejlesztés, innováció területén nyújtott segítséget. (888.hu/ketharmad)Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.


2021.01.21.Kis híján teljesen elsötétült Európa * Teljes cikk itt!
Kolozsváron nem nyíltak fel a fizetőparkoló sorompói...


Hajszál híján elsötétült egész Európa az év elején, de Szerbia, Horvátország és Románia így sem úszta meg: közel másfél órán át nem volt villamosenergia-szolgáltatásuk, a zavar pedig Franciaországot is elérte. Az okokról és a kritikus 14 másodpercről Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértő beszélt a Magyar Nemzetnek.

Az egyensúly kulcskérdés

– Január 8-án, pénteken közép-európai idő szerint 14 óra 05 perc körül az európai hálózaton hirtelen 50,027-ről 49,742 Hz-re csökkent a frekvencia 14 másodpercen belül, a dél-európai térség pedig leszakadt a villamosenergia-rendszerről – mesélt az eseményről a szakértő, majd magyarázatot fűzött hozzá: Európában az egyes erőművek szinkronizáltan dolgoznak együtt, vagyis a generátorok azonos időpillanatban azonos frekvencián termelnek. Ahhoz, hogy a hálózati frekvenciát folyamatosan 50 Hz-en lehessen tartani, a termelésnek és a fogyasztásnak minden pillanatban meg kell egyeznie.

Ha több a fogyasztás, mint a termelés, vagyis nincs elég áram, akkor a frekvencia csökken. Az egyensúly fenntartása a hálózatirendszer-irányítók feladata, a beavatkozási hatáskörük a finomhangolástól a drasztikusabb lépésekig terjedhet. Az utóbbi következett be Franciaországban, amikor a frekvenciacsökkenés hatására automatikusan aktiválódott a kikapcsolási terv: összesen 16 ipartelepen szakadt meg az áramszolgáltatás így mintegy 1300 MW-tal sikerült csökkenteni a rendszerterhelést.

Egyre több a kellemetlen helyzet

– Az ilyesféle tűzoltó stratégia hosszú távon már csak azért sem életképes, mert egyre gyakrabban fordul elő. Arra panaszkodott például Ausztria egyik legnagyobb áramszolgáltatója, a Wien Energie, hogy míg korábban évente 15 alkalommal kellett az ilyen helyzetekben beavatkozniuk, az utóbbi esztendőkben akár 240-szer kellett felpörgetni az áramtermelést egyik pillanatról a másikra. Az esetek sűrűsödésének oka az osztrák szolgáltató szerint is egyértelműen az időjárásalapú megújuló energiaforrást felhasználó erőművek térnyerése, illetve azok ingadozó termelése – fejtette ki a szakértő...Bosszúságok és életveszély

Kolozsváron nem nyíltak fel a fizetőparkoló sorompói, nem működtek a közlekedési lámpák, többen a liftekben rekedtek a január 8-i áramszünet miatt. De több berendezés is leállt az Azomures kombinátban, amely felett barnás felhő jelent meg, vagyis vegyi anyag került a légkörbe az üzemből. A közlekedés megbénulásáról számoltak be a 2019-es, Angliát és Walest érintő áramkimaradás alatt is, amikor a mobilszolgáltatás és egyes kórházak működése is leállt.

Ugyanabban az évben emberéleteket is követelt az áramszünet. Venezuelában öt napra nyúlt a szolgáltatás kiesése, és mivel a kórházakban vagy nem működtek a dízelgenerátorok, vagy csak néhány kritikus osztály működtetésére adtak elegendő áramot, a lélegeztetőgépeket például nem tudták üzemben tartani. (magyarnemzet.hu)

2021.01.15.A gazdaságról, a munkahelyekről, az adócsökkentésekről


Az ipari termelési számok növekedését a miniszterelnök úgy kommentálta, az emberek dolgozni akarnak, munkából akarnak megélni, és a magyar vállalkozók már versenyképesek a nyugatiakkal, a kormány pedig a munkahelymegtartásra és a beruházásokra összpontosító, adócsökkentő gazdasági válságkezelést folytat.

Megemlítette: decemberben többen dolgoztak, mint egy évvel korábban. A központi adókból tavaly 432 milliárd forintot csökkentettek, iparűzési adót is csökkentettek, és 180 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál - ismertette, megjegyezve: az iparűzési adó mérsékléséből származó pénzt nem a központi büdzsébe csoportosították át, hanem a vállalkozásoknál lett több pénz.

A törlesztési moratóriumról, az otthonteremtési programról és a 13. havi nyugdíjról

Szólt a hiteltörlesztési moratóriumról is, amellyel 3 ezer milliárd forint maradt a családoknál és a cégeknél. Megkezdték továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését, így a februári borítékban egy heti nyugdíjjal több lesz - emlékeztetett, kiemelve, hogy a kormány elindította a valaha volt legnagyobb lakásfelújítási és otthonteremtési programot is.

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Emellett Orbán Viktor bejelentette: legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak, ami körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget.  Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak."Ha ez sikerül, az egész válságkezelési rendszerünk kerek" - jelentette ki.

Az országot egyszer már sikerült kihúzni egy 2010-es válsághelyzetből

A miniszterelnök összegzésképpen azt mondta: ha az országot egyszer már sikerült kihúzni egy 2010-es válsághelyzetből, akkor "ez miért ne sikerülne a mostani válsághelyzetben is". A kormány döntései mögött van egy népismeret, "tudjuk, mi az, amit a magyar ember szeret, mi az, amit nem" - fogalmazott, kulcskérdésnek nevezve az országismeretet a válságkezelésnél. A 2021-es sikerről szóló feltételezése arra épül, hogy tudja, ha az embereknek van munkalehetőségük, akkor dolgoznak, ehhez pedig adócsökkentés kell - mondta, hozzátéve: ezzel szemben a baloldal adóemelő politikája lefojtja az energiákat.

2020.12.14.Tisztán elektromos autók gyártását kezdi meg a Mercedes jövőre Kecskeméten,


az 50 milliárd forintos beruházást 15 milliárddal támogatja a magyar kormány – jelentette be Szijjártó Péter az alföldi városban. A Daimler úgy döntött, hogy Kecskemétre hozza az egyik leginkább népszerű jármű-kategória, a kisméretű SUV elektromos változatának a gyártását. Az 50 milliárd forintos beruházást a kormány 15 milliárd forinttal támogatja.

Az EQB a Mercedes palettáján a tisztán elektromos meghajtású, B osztályos méretű SUV kódjele – mondta el a tájékoztatón Christian Wolff, a kecskeméti gyár vezetője. A jármű gyártásának előkészítését, a gyártósor telepítését, a munkatársak kiképzését erőltetett menetben kezdi meg a cég, a tervek szerint jövő ősszel indulhat a sorozatgyártás.

Ezzel a kecskeméti üzemben képesek lesznek belső égésű motorral szerelt, hibrid és tisztán elektromos autók előállítására is. Mindez megerősíti a gyár stratégiai helyzetét a piacon és a Mercedesen belül is. A gyárban jelenleg dolgozó 4400 munkavállaló helyzete biztos hosszú távon is.

Kecskemét polgármestere is a munkahelyek megtartásáról beszélt. Szemereyné Pataki Klaudia hozzátette, hogy az új tevékenység új munkahelyek létrehozását is maga után vonja, a gyár létszáma hamarosan elérheti az ötezer főt. (magyarnemzet.hu)

2020.11.23.Újra védett idősávban vásárolhatnak az idősek
Az új rendelkezést a kormány az idősügyi tanács mai ülése után adta ki.


Az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak – jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán, miután aláírta az erről szóló kormányrendeletet. Hozzátette: az idősáv szombaton és vasárnap 8 és 10 óra között él majd. – Ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban – mondta a kormányfő.

– A pontosság kedvéért: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban – nyomatékosította a kormányfő. – Világosan látszik – folytatta – a járvány statisztikáiból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya. Őket kell elsősorban védenünk. Ez a rendelet őket védi. Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra – zárta szavait a miniszterelnök.

Kormányrendelet arra kötelezi a bevásárlóközpontokat, hogy megnyissák és ingyenessé tegyék parkolóházaikat az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A döntés célja a járvány terjedésének lassítása. A rendelet szerint a P+R parkolóházak, zárt felszíni parkolók és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe éjszakánként. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. (magyarnemzet.hu)

2020.11.20.NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS EURÓPAI PARLAMENT ELNÖKEIHEZ
Tisztelt Ursula von der Leyen Elnök asszony! Tisztelt David Sassoli Elnök úr!


Önök, mint az Európai Unió két meghatározó alapintézményének vezetői hivatalból figyelemmel kísérik a tagállami, így a magyarországi politikai folyamatokat. Hazánk lassan tíz esztendeje egyfajta "csatatérállamnak" minősül persze nem a választott vezetők, nem is az őket támogató széles tömegek, hanem megítélésünk szerint elsősorban az országunkat és a nemzetet egyaránt ellenségnek tekintő, egyúttal a kereszténydemokrata-konzervatív legitim kurzust folyamatosan legyűrni kívánó külső és belső erők nyomásgyakorlási kísérleti következtében.

Megjegyzendő, hogy ezen csoportosulások (pártok, NGO-k) egyik legfőbb eszköze az a dezinformációs kampány, amelynek elsődleges célja a magyar nemzet lejáratása, diszkreditálása részben az uniós intézmények és azok elöljárói szemében. Ez utóbbi szándék megnyilvánulásaként értékeljük, hogy hat parlamenti és azon kívüli ellenzéki párt vezetője nyílt levelet intézett az Unió intézményeihez, amelyben az említett baloldali politikusok egypártrendszert vizionálnak és a törvényesen immár háromszor meggyőző többséggel megválasztott nemzeti kormányt és annak legitim miniszterelnökét megpróbálják a magyar emberekkel szembe állítani szokásosnak mondható módszerrel, valótlan és féligazságokat tartalmazó kijelentésekkel...

Szervezetünk, amely a több százezres magyarországi békemenetek fő szervezője, a COVID járvány elmúltával ismét szükségét érzi a magyar polgárok változatlan erejét megmutatni, a népfelség, a jogállamiság és a demokrácia melletti kiállással. Az EU szövetségi rendszerét bomlasztó, hazudozó Gyurcsány Ferenc vezette, ellenzéki törpepártokat integráló tevékenység ellen fellépésünk elkerülhetetlen. Az Unió intézményrendszerével 2002-2010 között bolondját járató, hatalom mániákus DK-s bukott miniszterelnök üzeneteit, és a hozzá csatlakozó törpepártok kiszolgáltatott hétköznapi figuráinak feljelentéseit komolyan venni súlyos hiba...(civilosszefogas.hu)

2020.11.15.A kormány több területen hozott már támogató intézkedéseket
Mentőcsomagokkal dacol az állam a járvány második hullámával


Azok, akik részt vesznek a digitális oktatásban, a kormányzati támogatásnak köszönhetően harminc napig ingyen juthatnak internet-szolgáltatáshoz. Ez a kormány újabb, a családokat érintő döntése a járvány második hullámában. Az alábbiakban összefoglaljuk, milyen támogatásokat ad még az állam erre az időszakra.

TURIZMUS

A turizmus már a tavaszi hullám idején is a leginkább leterhelt szolgáltatási ágak közé tartozott. Akkor a kormány többek között járulékkedvezménnyel, kedvezményes hitelprogrammal, illetve a SZÉP-kártya adójának csökkentésével és a keretösszeg megemelésével igyekezett segíteni. Most is jelentős segítséget kap a turizmus: a november 8-ig beérkezett, de a korlátozások miatt a következő harminc napban meg nem valósuló foglalások árát nyolcvan százalékban téríti meg az állam azzal a feltétellel, hogy a szállásadó hely nem bocsátja el az alkalmazottakat. Ezenkívül minden szálláshelytípus üzemeltetőjénél megtéríti az állam a munkaviszonyban foglalkoztatottak munkabérének ötven százalékát.

SZABADIDŐ, SZÓRAKOZÁS

A bezárások miatt bevételkiesést szenvednek el a szabadidős és szórakoztató tevékenységet végző szolgáltatók is. Ezeknek nem kell harminc napig járulékot fizetniük a munkavállalók után. A támogatást igénybe vehetik: mozik, színházak, múzeumok, állatkertek, sportlétesítmények, edzőtermek, konferenciák és bemutatók szervezői, illetve a szórakoztatóiparban dolgozók.

ÉTTERMEK

A legutóbbi rendelkezések szerint az éttermeknek, kávéházaknak, cukrászdáknak be kell zárniuk, csak a házhoz szállítás engedélyezett számukra. Cserébe viszont a kiszállított ételek árának áfája a zárvatartás idejére 27 százalékról 5 százalékra csökken. Járulékot az éttermekben dolgozók után sem kell fizetni harminc napig, illetve itt is megtéríti a foglalkoztatottak bérének ötven százalékát az állam, ha a munkaadó nem bocsátja el a munkavállalóit.

UTAZÁS

A bevezetett korlátozásra reagáltak az utazási társaságok is. A MÁV-Start, a MÁV-Hév és a Volánbusz visszaváltja a novemberre korábban megváltott harmincnapos dolgozói és diákbérleteket, és erre nem számít fel kezelési költséget.

2020.10.30.Varga Mihály helyre tette a Brüsszelben áskálódó Jávor Benedeket...


"Jávor Benedek, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos lobbistája Brüsszelben cikket írt az euobserver-en, amelyben szokásos módon szapulja a magyar kormányt. Eddig minden a megszokott, említésre se méltó. Az írás végén oda lyukad ki, jobb lenne, ha az uniós pénzt ők osztanák, mármint Budapest és az NGO-k. Ez sem új dolog, ismerjük" – írta Varga Mihály a Facebook-bejegyzésében. Jelezte: Az viszont új elem, hogy mindehhez a magyar gazdasági adatok eltorzításával jut el.

"A járvány az unió átlagánál jobban megütötte Magyarországot" – állítja Jávor Benedek. A pénzügyminiszter erre azt írta: "Hamis állítás, az első félév adatai szerint a magyar gazdaság 6,1 százalékkal, az EU átlagosan 8,3 százalékkal esett vissza. Nem kevés a mienk sem, de jobb, mint az EU-átlag."

"A deficit és az államadósság növekszik, kell a pénz" – írta Jávor. "Nem teszi hozzá, hogy mind a 27 országban, mivel a járvány elleni védekezés felülírja az uniós pénzügyi korlátokat, ezt egyébként épp az Európai Bizottság függesztette fel. Mi is költjük a pénzt egészségügyi és gazdasági védekezésre. Járvány előtt pedig mi csökkentettük a legnagyobb arányban az adósságunkat, amit volt szíves az előző kormány – IMF-adóssággal együtt – feltornázni" – ismertette Varga Mihály.

"Eddig az volt a bírálat tárgya, hogy lassú az unióból érkező pénz felhasználása, Jávor most azt kifogásolja, hogy 99 százalékát már felhasználtuk a 2014–2020-as ciklus pénzeinek. De nem ezért utalja az EU? Nem kellett volna felhasználni? Hagyjuk elveszni?" – tette fel a kérdéseket a miniszter. Jávor Benedek szerint Orbánnak jobban kell az EU-pénz, mint bárkinek, nincs máshonnan finanszírozás.

"Kedves Jávor Benedek! Ha ez így lenne, akkor már csődben lennénk, pont olyanban, mint amilyet itt hagytatok a Gyurcsány–Bajnai-kormány után. Örüljünk inkább annak, hogy visszafizettük az IMF-hitelt, leszorítottuk az adósság költségeit, mindeközben a gazdaság is növekedni tudott, új munkahelyeket teremtve" – írta Varga Mihály.

A miniszter végül hozzátette: "Kedves Benedek! Annyit kérek tőled, hogy amikor megbízásodnak megfelelően pénzt akarsz szerezni, azt lehetőleg ne a magyar gazdaság rovására és ne az olvasók félrevezetésével tedd meg!" (magyarnemzet.hu)

2020.10.26.A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot...


1. Nem hagyjuk, hogy a nyugat-európai versenytársak uniós szabályozásba bujtatott protekcionista szabályozással ellehetetlenítsék a magyar és teljes közép-európai fuvarozó szektort. A mai napon a magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomag egyes irányelvi és rendeleti előírásait és kérte azok megsemmisítését.

2. Az Európai Parlament és Tanács által elfogadott közúti szállításra vonatkozó új uniós szabályok és a hasonló protekcionista intézkedések aláássák az EU alapját képező belső piacot és szándékosan a nyugat-európai tagállamok indokolatlan versenyelőnyét erősítik.

3. A kifogásolt irányelvi és rendeleti előírások sértik a diszkrimináció tilalmát, ellentétesek az uniós klímavédelmi célokkal, vagy egyenesen végrehajthatatlanok.

4. A szabályozást Magyarország mellett további nyolc tagállam - Bulgária, Ciprus, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta és Románia - is következetesen ellenzi.

5. Ezért ahogyan 2018-ban a kiküldetési irányelv esetében tettük, most is határozottan fellépünk az uniós szabályozással szemben és kérjük, hogy az uniós szerződésekben foglalt alapelvekbe ütköző, a szolgáltatásnyújtás szabadságával ellentétes jogszabályokat az Európai Unió Bírósága semmisítse meg.

2020.10.09.Költségvetési csalások az ügyészség célkeresztjében
Tovább csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Magyarországon


Tíz év alatt több mint a felére csökkent a hazánkban regisztrált bűncselekmények száma, derül ki az ügyészi szervezet 2019-es munkájáról az Országgyűlésnek benyújtott jelentésből. A legfőbb ügyész által jegyzett dokumentumból az is kiderül, a szervezet továbbra is kiemelten kezeli a költségvetési csalást...

Továbbra is jellemző a tényleges gazdasági eseményt nem tükröző számlák összegének szerepeltetése az adóbevallásokban, ennek célja pedig tipikusan az általános forgalmi adó elkerülése, illetve a ténylegesen fizetendő adó összegének csökkentése...

Továbbra is elterjedt módszer, hogy a bűncselekmények tényleges haszonélvezői látják el a költségvetési csaláshoz felhasznált cég irányítását, de az érintett gazdasági társaságok vezető tisztségviselőiként más, a gazdasági és pénzügyi folyamatokra rálátással nem vagy csupán korlátozott mértékben rendelkező személyeket tüntetnek fel.

Mindennek következtében a cégnyilvántartásba is valótlan adatok kerülnek, ami a közokirat-hamisítás bűntettének egyik jellemző esete. Az ügyek bonyolultsága miatt a nyomozások felügyelete és különösen az irányítása az átlagosnál nagyobb felkészültséget, az adójogszabályok és az adózással összefüggő ügyintézési folyamatok elmélyült ismeretét igénylik – hangsúlyozza az ügyészi jelentés. (magyarnemzet.hu)

2020.09.24.Újabb varrónők álltak ki a nyilvánosság elé


Nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akik azt állítják, hogy Bíró László fizetés helyett megfenyegette őket. A Hír TV kamerája előtt a nevüket és arcukat is vállaló alkalmazottak elmondták: közösen felhívták a balliberális ellenzék szerencsi országgyűlési képviselő-jelöltjét, aki közölte: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

Néhány hete a HírTV Informátor című műsorának szerkesztőségét kereste fel néhány egykori munkavállaló, hiszen úgy tűnik, Bíró Lászlónak, a tisztességes munkáról és tisztességes bérekről más fogalmai vannak, mint elsőre gondolnánk. Akkor az arcukat és hangjukat nem vállaló egykori munkavállalók vallottak arról, hogy Bíró László, akit Jakab Péter, a Jobbik elnöke egyenesen a szabadság szimbólumának nevezett, nemcsak antiszemita nézeteiről híres, hanem arról is, hogy a munkavállalók bérét nem mindig szereti kifizetni, sőt az sem véletlen, hogy senki nem vállalta a felismerhetőséget, hiszen az egykori beosztottakat puskával is megfenyegette már. Strómanok vitték csődbe Bíró László cégét

Strómanoknak játszotta át egyik cégét Bíró László, hogy ne kelljen kifizetni a dolgozókat. Az ellenzék szerencsi jelöltjének egykori vállalkozását omladozó, romos házakból felügyelték. Közben a cég 50 millió forintos állami foglalkoztatási támogatást is kapott – számolt be Híradónk. A nyilvános céges adattárból könnyen kideríthető, hogy számos cég tartozik Bíró Lászlóhoz. Ezek között találunk olyat, amelyik felszámolással vagy kényszertörléssel szűnt meg.

Az Informátornak nyilatkozó emberek a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetnél dolgoztak Csernelyen. A Borsod megyei kis településen 1972-től működött varroda, az évek során többféle vállalati, vállalkozási formában, 2014-től a Bíró László vezette szociális Szövetkezet vette át az azóta már nem üzemelő varroda irányítását. Bíró a céget 2016-ban átjátszotta egy Móczár János nevű illetőnek, akinek a nevén még kilenc kényszertörlés alatt lévő cég van... (hirtv.hu)