HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő weblapjaNemzeti összefogás hazánkért, a keresztény értékekért!


Prémium Magyar Államkötvényről információk itt!!!TISZTELETET A MAGYAROKNAK! Tiszteletet a népnek!


"Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval,
annak az adót, akinek a vámmal, annak a vámot, akinek a félelemmel,
annak a félelmet, akinek pedig a tisztelettel, a tiszteletet." (Róm 13:7)2021.10.20.Politikai Hobbista – Ferihegy: Feri elkótyavetyélte, Viktor visszavásárolja
Ferihegy tényleg tökéletes példázat a két kormányzati-politikai filozófia közötti különbségre.


Ami egy olyan dichotómia, azaz vagy-vagy szituáció, hogy még Puzsér Róbert sem tudna harmadik pólust képezni a kérdésben. A jobboldal képes felfogni az alapvető gazdasági összefüggéseket. Képes felfogni, mit jelent az a közhely, hogy 'aranytojást tojó tyúk'. Magát a befektetés szó jelentését értik, sőt, magát a kapitalizmus működését is.

A posztkommunista balos elit pedig mind közönségesen buta. Nem értik, hogy ebben az országban akkor lesz pénz, ha azt megtermeltük, például a turisztikai szektorban. Ahol bőven lenne mit fejleszteni. Ferihegyet eddig azért nem lehetett, mert a tulajdonost, a kanadai nyugdíjalapot a legkevésbé sem érdeklik a magyar törekvések. (pestisracok.hu)

2021.10.15.Szijjartó Péter: Moszkvai Energiahét - kérdések
Számos olyan hibát követtek el Európában, ami részben


vagy inkább nagyrészt ehhez a helyzethez vezetett. Mi soha nem szerettük összekeverni a politikát az energia kédésével. Mert amikor a politikát és az ideológiát összekeverik az energia kérdésével, akkor általában valamilyen válság következik...

Például az atomerőművek lezárása, a nukleáris energia nem fenntarthatóként való kezelése, nem adni elég teret a nukleáris energiának, és ennek az energiának a negatív diszkriminációja, azaz európai megközelítés az Oroszországgal való együttműködéshez...

Mi egy közép-európai ország vagyunk, és mi megtanultuk a történelem leckéjét. A mi régiónkban az a tanulság, hogy amikor igazságos, tiszteleten alapuló együttműködés van nyugat és kelet között, akkor az jó nekünk, és ha konfliktus van kelet és nyugat között, akkor abból mi rosszul jövünk ki. A másik hiba amit elkövettek, az a gázellenes megközelítés volt...

A harmadik hiba amit elkövettek, az a rövidtávú gondolkodásmód volt. Mért nem hoztak stratégiai döntést arról, hogy magasabb szintre lehessen feltölteni ezeket a tározókat?2021.10.15.Orbán Viktor: Brüsszel további rezsiár emelést akar


Ahelyett, hogy beismernék a hibájukat az elszabaduló rezsiárakkal kapcsolatban, Brüsszel további áremeléseket akar a családok megadóztatásával – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában. (hirado.hu)

Horváth Béla: Mit tett a Fidesz kormány?


2021.10.07.Zsigó Róbert államtitkár /CSTNM/: Nem engedjük be
az LMBTQ propagandát az óvodákba és iskolákba


Brüsszel és a balliberálisok egyre több eszközzel próbálják rábírni a kormányt arra, hogy hátráljon meg a gyermekvédelmi törvény ügyében. A politikai támadások, a médiatámadások a kötelezettszegési eljárás mellett Brüsszel most már pénzügyileg is zsarolja Magyarországot. Visszatartja a hazánknak járó pénzeket.

Hiába fenyegetnek, hiába zsarolnak bennünket, nem engedjük be az LMBTQ aktivistákat az óvodákba és az iskolákba. A kormány kitart amellett, hogy meg kell fékezni a gyerekekre irányuló egyre agresszívebb szexuális propagandát, és ebben a nemzeti konzultáció is segít bennünket, hiszen a válaszadók 97 %-a egyetértett velünk ebben. A kormány ennek megfelelően minden vitát vállal a törvényről. (Magyarország Kormánya)2021.09.23.Orbán Viktor felszólalása a Budapesti Demográfiai Csúcson


Az államnak az a feladata, hogy elhárítsa az akadályokat a családalapítás elől. Mi, magyarok tíz évvel ezelőtt öt területet azonosítottunk. Azért dolgozunk, hogy a gyermekvállalás a családoknak anyagi értelemben is előny legyen, ne hátrány. A családokat saját tulajdonú lakáshoz kell segíteni. Családpolitikánkat az édesanyákra kell alapoznunk. Az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. A jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét.

Harcolunk a családokért. We are fighting for families.


2021.09.14.Novák Katalin, családügyi miniszter: Marad a Diákhitel Plusz.


A hallgatók továbbra is igényelhetik az 500 ezer forintos kamatmentes hitelt. A kormány döntött, hogy október elsejétől a felsőoktatási hallgatók igénybe vehetik a kamatmentes, szabadfelhasználású félmillió forintos Diákhitel Pluszt...2021.08.30.Szíjjártó Péter: Gázvásárlási megállapodás Oroszországgal


A földgáz fontos szerepet játszott Magyarország energia ellátásában. 1995-ben köttetett a most lejáró megállapodás Magyarország és Oroszország között. A mai napon ismét hosszútávú megállapodást kötöttünk. Szeptemberben kerül aláírásra, és október elsejétől két irányból szállítják le Szerbia és Ausztria felől. Sikerült jóval kedvezőbb áron, mint a korábbi volt.

2021.08.07.Elemzés ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal.
Jogi lépések a Norvég Alap ügyében


Magyarország nem fogadja el Norvégia "diktátumát", és jogi lépéseket tesz a Norvég Alap ügyében – áll a Miniszterelnökség közleményében. A skandináv ország a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik hazánknak. Az ügy előzménye, hogy a feleknek nem sikerült megállapodniuk a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetről, mert Norvégia ragaszkodott a Soros György által támogatott Ökotárshoz, míg a többi pályázót kizárta.

2021.08.04.Magyarország élőben Boros Imrével HÍR TV-ben


Éppen 15 éve derült ki, hogy Gyurcsány Ferenc államcsőd-közeli helyzetbe vitte az országot, közben mégis euró-bevezetésről beszélt. Boros Imre közgazdásszal emlékeztünk vissza a történtekre a Magyarország élőben című műsorunkban.

2021.07.13.Szijjártó: Szerbiát haladéktalanul fel kell venni az Európai Unióba
Az Európai Uniónak bővülnie kell a Nyugat-Balkán irányába,


és Szerbiát haladéktalanul fel kell venni, Montenegróval együtt. Az albánokról és az észak-macedónokról elmondta, velük meg kell indítani a csatlakozási tárgyalásokat.  A miniszter emellett azt is elmondta, miért gondolja, hogy nem szabad globális minimumadót bevezetni: szerinte ez Magyarországon is és számos más európai országban is adóemeléshez vezetne. (pestisracok.hu)

Szijjártó Péter: Lépnünk kell!
Beruházásokra, biztonságra és kibővített piacokra van szükség.
2021.07.10.Ugye érezhető a különbség? Tankönyvkiadó 2010 előtt és most
Számok - a baloldali álhírek ellenszere * Teljes cikk itt!


A baloldal eladta a tankönyvkiadót egy haveri cégnek, a tankönyvek ára évről évre emelkedett, valakik nagyot kaszáltak a gyerekeken! Idézet: "A botrányos körülmények között privatizált Nemzeti Tankönyvkiadót és az egykor Gyurcsány Ferenchez köthető Perfekt Zrt.-t is eladják, mégpedig a tulajdonos Láng Holding értékesítése révén. A tankönyvkiadó külföldi kézbe kerülhet." (magyarnemzet.hu)

Tankönyvbiznisz Gyurcsány-módra A magánkiadók kijátszották az árkorlátot, két félévre bontottak egy kiadványt, két kötetben adták ki és külön vásároltatták meg, többszörösére növelve az eredeti könyv árát (magyarhirlap.hu)

És mit tett még a baloldal? 14000 tanárt rúgtak ki, bezártak 487 iskolát meg 283 óvodát. mellé természetesen elvették a családi adókedvezményt, elloptak egy évnyi gyest, elvették az otthonteremtési támogatást, és emelték a rezsit: a gázt háromszorosára, a villamos energiát duplájára, mindezt 12 százalékos munkanélküliséggel fűszerezték. Igazi "családbarát" kormány volt, ugye? Fájt a kormányzásuk!Mit tett a Fidesz? A tankönyvkiadás ismét állami tulajdonban van,


és még a tankönyvek előállítását végző debreceni Alföldi Nyomdát is megvásárolta az állam, hogy a teljes folyamat egy kézben, állami kézben legyen, és senki se tudjon nyerészkedni ezen. A tankönyveket a gyerekek ingyen kapják! Az iskolákat, az óvodákat, a bölcsődéket felújítják és újakat építenek, a rezsit csökkentették 25 százalékkal 8 éve, és azóta nem emelték, és bevezették minden idők legnagyobb családtámogatási rendszerét!

Készülnek a tankönyvek a debreceni nyomdában. Az előző évhez hasonlóan idén is ingyen biztosítjuk a tankönyveket a köznevelésben és szakképzésben tanuló diákoknak. Biztosított az idei tankönyvellátás: 13,3 millió tankönyv gyártása van folyamatban, a szeptemberi tanévkezdésre valamennyi az iskolákban lesz – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken a debreceni Alföldi Nyomdában, ahol megtekintette a gyártást.

Maruzsa Zoltán jelezte: az előző évhez hasonlóan a köznevelésben és a szakképzésben tanuló valamennyi diáknak biztosítják az ingyenes tankönyveket, erre idén 13 milliárd forintot fordítanak. Hozzátette: 2010 előtt 7,5 milliárd forintba kerültek a tankönyvek a központi költségvetésnek, 7,5 milliárd forint költség pedig a családokra hárult. Az államtitkár azt mondta, az állami tankönyvellátással – bár időközben az alapanyagok és az élő munka ára is nőtt -, jó minőségben, olcsóbban állítják elő a tankönyveket.

2021.06.23.A Monetáris Tanács döntése értelmében június 23-ától 30 bázisponttal,
0,9 százalékosra emelkedik majd a jegybanki alapkamat. * Teljes cikk itt!


A döntés nem meglepő, az MNB már jó ideje kommunikálja a szigorítást: Virág Barnabás, az MNB alelnöke a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján például arról beszélt, hogy proaktív módon és határozott lépésekkel fognak fellépni az inflációs kockázatok ellen, biztosítva az árstabilitást. Ennek az egyik lépése lehet az alapkamat megemelése, amellyel hűteni igyekeznek a gazdaságot. Virág Barnabás szavaiból arra lehet következtetni, hogy nem egyszeri kamatemelésre készül az MNB, hanem egy szigorítási ciklus jöhet. Matolcsy György jegybankelnök ugyanaznap a Világgazdaság konferenciáján jelentette ki, hogy júniusban alapkamat-emelés jöhet.

Elszálltak az árak. Az eddigi alacsony jegybanki alapkamat rendesen felpörgette a magyar gazdaságot: folyamatos volt a növekedés, az exportmérlegünk pedig az egekben a gyenge forint miatt. Eközben az inflációs mutatók is az MNB tűréshatásán belül voltak. Egészen mostanáig: ugyanis a jegybanki prognózisok szerint idén akár 4 százalékot is meghaladhatja az infláció, miközben 6 százalék körüli gazdasági növekedést várnak.

De mi köze ehhez a jegybanki alapkamatnak? Ugye ez az a ráta, amelyet a bankok kapnak a betéteikért a jegybanktól. Tehát ha ez nő, akkor a bankok a megszerzett pénzt is drágábban hitelezik tovább az ügyfeleiknek - és a betétek kamatai is magasabbak lesznek. Minél alacsonyabb az alapkamat, annál olcsóbban lehet hitelhez jutni, így a lakosság is bátrabban nyúl a bankkölcsönökhöz. Ez pedig ahhoz vezet, hogy több pénz kering a magyar gazdaságban, így elkerülhetetlenül emelkednek az árak, nő az infláció.

Ennek szab gátat többek között az alapkamat megemelése: nem fog úgy ömleni a pénz a magyar gazdaságba, mint a járvány előtti években, így a fogyasztás kisebb mértékben fogja pörgetni a gazdasági növekedést. Recessziótól viszont nem kell tartani, bár többlépcsős alapkamat-emelést lengetett be az MNB, a jegybank sem fog olyan mértékű emelést eszközölni, hogy az érdemben visszafogja a válságból való kilábalást, a gazdasági növekedést...(penzcentrum.hu)

2021.06.10.Gratulálunk! Orbán Viktor miniszterelnök úr hiteles válaszai a Kormányinfón!
Összefogunk a keresztény értékekért, hazánk védelméért!


Köszönjük, hogy úgy gondoskodik népéről, mint egy igazi családapa.

Kertészkedés szenzációs ötletekkel. Hasznos tudnivalók az ültetéshez.
2021.05.20.Szentkirályi Alexandra: Vita várható a bankokkal a hitelmoratóriumról


A hitelmoratóriumot a jelenlegi szabályok szerint augusztus 31-ig hosszabbította meg a kormány. Készen állunk a tárgyalásokra arról, hogy aki szeretné, annak legyen lehetősége egy hosszabb, átmeneti időszakban is benne maradni. A bankokkal vita várható erről, de a kormány nem az ő álláspontjukat támogatja.

A 2020 márciusától fennálló intézkedés nagyon nagy segítséget jelent a családoknak és a vállalkozásoknak is, hiszen mindenki számára megfelelő védőhálót biztosít. A gazdaság sikeres újraindításához fontos a társadalom jó pénzügyi helyzete.2021.05.10.Marcell Kovács: Lehet választani! Csak tessék, tessék!


NEM ELFELEJTENI!! "Azzal kezdték, hogy azonnal kifizették a Gyurcsányék által megígért, de soha komolyan nem gondolt béremelését a MÁV Start dolgozóinak és a tűzoltóknak. Aztán jött Kolontár és Devecser a vörös iszappal, amikor is egy éven belül felszámolták a károkat és minden károsult új házat, lakberendezést kapott. Aztán kifizették Bajnaiék Hajdúbétjének károsult libatartóit legalább is azokat, akik nem akasztották fel magukat.

Példásan levezényelték és finanszírozták a valaha legnagyobb Dunai árvizet miközben Németország vízben úszott. Majd tovább loptak és átlag 25 %-al csökkentették a háztartások rezsijét a víz csatorna és gázdíjakat. Eltörölték az örökösödési illetéket az ingatlanok, ingóságok és vállalati vagyonok után. 2011-től újra 3 évig jár a Gyes. Adókedvezmény segíti a Gyed alatt munkába visszatérő kismamákat.
700 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést szünidőben is!!! Ez év végéig összesen 500 ezer gyermeknek biztosít ingyenes vagy rendkívül kedvezményes üdülést az Erzsébet program. 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatással, 10 millió Ft kedvezményes hitellel és 5 millió Ft áfamentességgel segítik a három gyermekes, vagy legalább három gyermeket vállaló házasokat lakáshoz jutásban. A gyerekes családok jelentős adókedvezményben részesülnek három gyerek után gyakorlatilag nincs személyi jövedelemadó az alacsonyabb jövedelműeknél a kedvezmény levonható egyéb bérteherből. 2017-től már 1743 milliárd Ft jut családtámogatásra. Az újonnan házasulók havi 5 – 5 ezer Ft támogatást kapnak. 19-ről 10 %-ra csökkent a személyi jövedelemadó és 4 %-al a bérek közterhei. Egymillió ember üdülését segíti a Szépkártya.
Gátlástalanul tovább "loptak", így sikerült rendbe tenni a költségvetést és a gazdaságot. Visszafizettük idő előtt a 18 milliárd dolláros IMF hitelt és az 5 milliárd Eurós Európai Bank-tól felvett hitelt. Amit Gyurcsányék voltak szívesek az összeomlás elkerülésére, négy évre felvenni, hogy majd a Fidesznek kelljen visszafizetni. Remélték, hogy Orbánék belebuknak! (Megjegyzendő hogy a Paksi Atomerőműre, 30 évre 10 milliárd Eurós hitelt veszünk fel beruházásra, nem pedig az összeomlás elhárítására. Véget vetettek a devizahitelezésnek és a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal, kilakoltatási moratóriummal, a bankok megadóztatásával, forintosítással, az Eszközkezelő létrehozásával, a magáncsőd intézményével, az ingatlanok áron aluli elárverezésének megtiltásával segítettek a devizahiteleseken. Az infláció egy-két százalékos. Negyven éve nem volt ilyen alacsony. Az államháztartás hiány tartósan 3 % alatt van így végre kikerültünk a kötelezettségszegési eljárás alól. Ez és az IMF hitel visszafizetése lehetőség az önálló gazdaságpolitikára. A banki alapkamat 7,5-ről 1,5 %-ra csökkent. A Nemzeti Bank nyereséges, évente 100 milliárd Ft. körül van, szemben a Simor András féle MNB-vel ahol évente 100 - 200 milliárdos veszteség keletkezett, amit a költségvetésnek kellett pótolni. Az államadósság a GDP 82 %-áról 74 %-ra csökkent. A GDP az idén 4,6 %-os lesz. Rekordokat dönt a külföldi tőke beáramlás a beruházások formájában és nő a profit visszaforgatása is. Évente 5-10 százalékkal nő az idegenforgalom bevétele mivel nő a belföldi és külföldi turistaforgalom.
A külkereskedelmi mérleg 9,978 milliárd Euró többletet mutatott 2016-ban és az export folyamatosan nő. De nem volt elég a "lopásból", így kifizették az összes önkormányzat adósságát 685 milliárd Ft értékben, valamint az egyetemek úgynevezett PPM konstrukcióban (Magyar Bálint, SZDSZ) felvett visszafizethetetlen adósságát. Közben csökkent a munkanélküliség több mint hétszázezer új munkahely létesült. Így a munkanélküliség 4.3 százalékos az egyik legalacsonyabb az Unióban. Visszavásároltuk az oroszoktól a MOL részvények 25 %-át. Visszavásároltuk a gáztározóinkat, az energiaszolgáltató szektorokat (gáz, villany, víz,) a külföldi tulajdonosoktól. Visszavásároltak bankokat így a hazai tulajdoni arány 50 százalékos. 3400 milliárd Ft jut a megyei jogú városok fejlesztésére a Modern Városok program keretében. 1500 milliárd Ft jut vasút fejlesztésre. 300 milliárd Ft értékű turisztikai fejlesztés folyik.
Törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól és 60 ezer magyar gazda vehetett állami földet. Az elmúlt hét évben 7000 milliárd Ft-a nőtt az állami vagyon. 9 százalékra csökkentették a társasági adót, mely a legalacsonyabb az Unióban. Racionalizálták a közigazgatási ügyintézést az okmányirodákkal, az egyablakos ügyintézéssel. Folyamatosan nőnek a reálbérek és az átlag kereset is ez utóbbi idén a tavalyihoz képest 14 százalékkal. Az idén 15 százalékkal nőtt a minimálbér és 30 százalékkal a szakmunkás minimálbér. És csak "lopnak és lopnak" ennek következtében a ciklusban 50 százalékkal nőnek a pedagógus bérek, 50 százalékkal a rendvédelmi dolgozók bére, 30 százalékkal a kormány tisztviselők bére, 30 százalékkal a vasutasok bére, 30 százalékkal a vízügyi dolgozók bére, 50 százalékkal nő az Államkincstár és az egészségügyi dolgozók bére 2019 ig. besorolástól függően 52-74 százalékkal nő és 2017 végéig két részletben 200 ezer Ft-al nő az orvosok bére havonta. Közben folynak a tárgyalások a kistisztviselők bérének emeléséről. 300 milliárd Ft.-al segíti a kormány a munkahelyek megőrzését a kis és középvállalatok támogatásával az un. Munkavédelmi akciótervvel. A nyugdíjak a választási ígérethez híven megőrizték vásárló értéküket nominálisan, de az inflációnál magasabb évi emeléssel és a rezsicsökkentéssel kb. egyhavi értékükkel nőttek.
Nem maradt ki a "rablásból" az egészségügy sem, így az alábbi kórház-felújításokra került sor: Szent Imre kórház 6,8 milliárd Ft., Egri Markot Ferenc Kórház 6 milliárd Ft.,
Sport Kórház 10 milliárd Ft., Körmendi Kórház 1,4 milliárd Ft., Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház 1,4 milliárd Ft., Zalaegerszegi megyei kórház 30 milliárd Ft., Dombóvári Szent Lukács Kórház 1,8 milliárd Ft., Győri Petz Aladár Kórház 11.2 milliárd Ft.,
Teljes felújítás a Pécsi 400 ágyas egyetemi klinikákon 15 milliárd Ft., Szombathelyi Markusovszky Kórház 6,3 milliárd Ft., Hatvani Albert Schweitzer Kórház 3,5 milliárd Ft., Bethesda Gyermekkórház 150 millió Ft., Debreceni Kenézy Kórház 500 millió Ft., Kaposvári kaposi Mór kórház 600 millió Ft.,
Békés megyei Pándy Kálmán Kórház Gyula 6,6 milliárd Ft., Budapesti Bajcsy Zsilinszky Kórház 700 millió Ft., Karcagi Kátai Gábor Kórház 800 millió Ft., Várpalotai Szent Donáth Kórház 800 millió Ft.,
Budapesti Uzsoki Kórház 6,5 milliárd Ft., Nyíregyházi Jósa András Kórház 1,1 milliárd Ft., Hódmezővásárhelyi és Makói Egyesült Kórház, 3,3 milliárd Ft., Továbbá felújítottak 60 mentőállomást, átadtak 20 új mentőállomást, vásároltak 500 új mentőautót. 50 százalékkal nőtt a CT és MRI vizsgálóeszközök száma. A "katasztrofális" egészségügyi helyzetet az is jellemzi, hogy jelentősen csökkent a várólisták száma és a várakozási idő. Olyannyira, hogy Nagybrittaniából ide járnak műtétekre (168 óra), mert ott nem tudnak időpontot mondani. Fél Európa ide jár fogorvosi ellátásra.

Párizsban két hetet kell várni, hogy bejusson valaki a körzeti orvoshoz, a mentő nem megy ki bemondásra, a körzeti orvos legtöbb helyre nem megy ki, mert fél. Nem úgy, mint itthon, ha negyedórán belül nincs a helyszínen a mentő bárki telefonhívására, már tombol a sajtó.
Szóval az egészségügy sehol sem Schwarzwald klinik, vagy Bergdoktor. Londonba ha bejut valaki egy körzeti rendelőben ott ül egy turbános ember zakóban és rögtön szól hogy ne gyere közelebb, megkérdezi mi a bajod, beüti számítógépbe ír egy receptet és "see You again." Sorolhatnám USA-tól, Kanadáig a rémtörténeteket. Havi 130 ezer Ft-al nőtt a háziorvosi praxistámogatás. Mintegy ötszázmilliárdos egészségügyi fejlesztési program valósult és valósul meg a ciklusban mely a legnagyobb a magyar egészségügy történetében. Most indul egy 600 milliárdos kórház-fejlesztési program.
"Lerabolják" az oktatást is, így 2016/17-ben 230 milliárd Ft. jut infrastrukturális fejlesztésekre és jelenleg 500 milliárd Ft-al jut több az oktatásra mint 2010-be. Cél, hogy minden járási székhelyen legyen iskolauszoda így ahol nem volt, a program keretében harminc új uszoda épül. Ingyenes lesz a nyelvvizsga megszerzése. 900 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvet.
Nem maradt ki a "rablásból" az épített környezet és örökség sem. Ezért indult a kastély és várprogram melynek keretében a nemzeti emlékezet és a turizmusban is fontos szerepet játszó 35 vár újult vagy újul meg. Így a füzéri vár, a diósgyőri vár, szigeti vár, egri vár, kisvárdai vár, a sümegi vár, a soproni várfal, a gyulai vár, a szerencsi Rákóczi vár, a mosonmagyaróvári Óvár, a tatai vár, a várgesztesi vár, a visegrádi fellegvár, a simontornyai vár, a cseszneki vár, Somló vára, nagyvázsonyi Kinizsi vár, a várpalotai Thury vár, az ónodi vár, a regéci vár, a sárospataki Rákóczi vár, Szádvár, a siroki vár, az esztergomi vár, Drégely vára, Hollókő vára, Nógrád vára, Fehérkő vára, a sárvári Nádasdy vár, Szarvaskő vára, Csobánc vára Szigliget sopronhorpácsi Széchenyi kastély. A történelmi és építészeti szempontból is nemzeti értéknek számító széthordott kirabolt lepusztított 34 kastély épült ujjá vagy újult meg illetve újul meg. jelentős idegenforgalmi vonzerőt jelentve. Így a tiszadobi Andrássy kastély, az edelényi Hulier kastély, a füzérradványi Károlyi kastély, a dégi Festetics kastély, a hatvani Grassalkovics kastély, a keszthelyi Festetics kastély, a fertődi Esterházy kastély, a bajnai Sándor- Metternich kastély, a majki kamalduli remeteség, a kisbéri Batthyányi-Wenckheim kastély, a dénesfai Ciráky kastély, a lovasberényi Ciráky kastély, a soponyai Zichy kastély, a fáji Fáy kastély, a bicskei Batthyányi kastély, a csákvári Esterházy kastély, az iszkaszentgyörgyi Bajzáth-Papenheim kastély, a váli ürményi kastély, a sopron horpácsi Széchenyi kastély, a mihályi Dőry kastély, a szanyi püspöki kastély, a tatai Esterházy kastély, a szécsényi Benczur kastély, az acsai Prónay kastély, a péceli Ráday kastély, az aszódi Podmenicky kastély, a váchartyáni Rudnay kastély, a somogysárdi Somsich kastély, a sümegi püspöki kastély, a vassurányi kastély Shilson kastély, a körmendi Batthyányi kastély, a szabadkígyósi Wenckheim kastély, a kállósemjéni Kállay kuria, a gyulai Almássy kastély, a fehérvárcsurgói Károlyi kastély. Megújulnak a zsidó temetők vidéken és Budapesten (Kerepesi u.), a zsinagógák pl. a szegedi, a Rumbach Sebestyén utcai Budapesten.

Visszavásárolták a felbecsülhetetlen értékű Seuso kincset, a Magyar Nemzeti Bankon keresztül a nemzeti értékeinkhez tartozó festményeket, gyűjteményeket. A felsorolt gátlástalan "rablások" után rávetették magukat Budapestre és azt is "szétlopták". Így rendbe tették a 4-es metró kaotikus beruházását, jelentős értékű pereket nyerve a külföldi beszállítókkal szemben. (Alstom) Befejezték a szintén átláthatatlan Bálna épület beruházását, kicserélték a budapesti autóbusz parkot, konszolidálták a szocik által lerohasztott nyolcvan milliárdos adósság tehertől roskadozó BKV-t, felújították a Széll Kálmán teret amit 20 évig Demszki ígérgetett, befejezték a rohadó Tüskecsarnokot , ragyogó sportlétesítmény uszoda és jégpálya lett belőle, felújították az Erkel színházat amit a szocik le akartak bontani. Felújították a Vigadót, eredeti formáját nyeri vissza a Szépművészeti Múzeum, megújul világ színvonalon az Állatkert épül benne a Biodrom, megújul Európa díjas tervek alapján a lerohadt Városliget, megújult és eredeti formáját nyerte vissza a Országház és a Kossuth tér, mely már egy balkáni pályaudvar koszlott parkolójához hasonlított, megújult a volt Osztyapenkó szobornál a Sasadi utnál az M1-M7 bevezetőszakasza, megújult a lerohasztott Várkert bazár, felújították a Károly körutat és megépült e fonódó villamos, megújult a Citadella, beindult a Budai vár rekonstrukciója (lovarda, testőrségi palota, Stöckl lépcső, Szent István terem, Karmelita kolostor, volt Honvédelmi Minisztérium) Teljesen felújítják az Operaházat ami egy új raktár és díszletbázist is kapott a Kőbányai úton. Megindul a 3-as Metró felújítása amire negyven évig semmit sem költöttek és teljesen felújítják a régi metró kocsikat. Csodálatosan felújították a Margitszigetet, a parkot, a szökőkutat, a lerobbant Kaszinót.
Ez se volt elég, a sportot is "lerabolták". Ezért épült és épül több futball stadion, FTC, MTK, DVSC, Vasas, Videoton, Haladás, DVTK, 2019-ben adják át a szegedit és épül a Puskás Ferenc stadion (volt Népstadion), megépült világ színvonalon a Győri EtO kézilabda csarnoka. És „volt képük” megrendezni az eddigi legjobb úszó-világbajnokságot, megépíteni a Duna-arénát, az előttük lévő rakpartot, felújítani a Dagályfürdőt, felújítani margitszigeti Hajós Alfréd uszodát, a Komjádi uszodát, megrendezték Győrben nagy sikerrel az ifjúsági olimpiát. 2010 és 2016 között 400 milliárd Ft. jutott sportra ebből a tavalyi évben 180 milliárd. Soha ennyi pénzt nem kapott a magyar élsport, tömegsport és diáksport. 2017 ben ez az összeg mintegy 20 milliárddal lesz több. Végre van Magyarországnak önálló külpolitikája! Ez nem abban merül ki hogy linguálisan tamponáljuk az aktuális európai kretén politikusok és magukat főnöknek képzelő EU-s tisztségviselők ülepeit, hanem képviseljük saját érdekeinket, és próbáljuk őrizni szuverenitásunkat a gazdaságpolitikánkban, a migráns politikánkban, a külkapcsolatok építésében és nem kushadunk ha nyugaton valaki felemeli a mutatóujját. NEM vagyunk sikertelenek. Nem vagyunk elszigetelve!

Járt itt a kínai elnök, a kínai miniszterelnök, japán miniszterelnök, német kancellár, angol miniszterelnök, orosz elnök, egyiptomi elnök, izraeli miniszterelnök, lengyel elnök és jön a francia elnök. Majd megszokják Európában, hogy van önálló véleményünk. A fékeveszett "rablás" kiterjedt a határon túlra is. Nem átallottak állampolgárságot adni az elcsatolt területek megalázott kifosztott ma is sokban elnyomott magyarságának. Így több tízmillió Ft-al támogatják a vajdasági és kárpátaljai magyar oktatást, a szórványkollégiumokat. 50 milliárd Ft-al a vajdasági, 20 milliárd Ft-al a kárpátaljai magyar vállalkozásokat pályázati rendszerben. Jelentős összegek jutnak a kiemelkedően fontos határon túli világi és egyházi magyar műemlékek felújítására is. De például, finanszírozzák a szabadkai zsinagóga felújítását is. De itt nem álltak meg érzéketlenül "kifosztották a családokat, az embereket". Behatoltak a hálószobákba, sőt mint tudjuk egyesek méhébe is (Szél Bernadett, D. Tóth Kriszta). Ezért megalkották Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét. Bevezették segély helyett a közmunkát, a kötelező óvodába járást, beindult egy bölcsődei program ahol tíz gyerek estén minden településen kötelező biztosítani a bölcsődei elhelyezést.
Folyamatosan növelik a béreket, a munkahelyeket, Mivel ugyebár a lakosság folyamatosan drámaian szegényedik évente 4-5 százalékkal nő a fogyasztás, hétvégeken nem lehet wellness hotelben szobát kapni, növekszik a külföldi és a belföldi utazások száma, vasárnap nincs hely a vendéglőkben nemzeti sport lett az evésfesztivál falun városon. A magyar lakosság rendelkezik immár Kelet-Európában a legmagasabb GDP-hez arányított vagyonnal, ami a GDP 95 %-a (Szlovákia, Románia 55%, Lengyelország, Horvátország 70 %,) miközben a legalacsonyabb a lakossági eladósodottság Európában (Európai Központ Bank). Évről évre nőnek a megtakarítások így a válság előtti nulláról évi 5,6 %-ra emelkedett. Ma már az Államkincstárban az államadósság több mint 20 százalékát igen kedvezően a lakossági állampapírok fedezik. Ez a legmagasabb Európában, utánunk Írország következik 8 százalékkal. Lehetne még sorolni mi minden történt e hét év alatt (pl. hűtőgép, gázkonvektor, mosógépcsere program), de kontrasztként nézzük honnan indult ez a kormány.
Mert Feriék nem loptak, csak böszmének nevezték önmagukat. Feri tisztakezű volt, rendszeresen bérmálkozott, táncolt, dalolt, influenzás hattyút boncolt, piros zakóban lovagolt a Hortobágyon, hadgyakorlatot vezetett, gyermekeket mentett, diplomadolgozatot keresett, (máig nem találja, ill. senki sem találja…) százakat lépett, közben hazudott reggel-délben-este. Megkardlapoztatta és belelövetett a saját népébe. Történelmi beszédeket mondott a Múzeum kertben március 15-én, miközben mesterlövészek vigyázták, faggatta Nagy Imrét, "mond Imre te mit tennél?" Modern volt nyugatos és európai és úgy tett mintha kormányozta volna ezt a „kurva országot.” És ebbe majd bele pusztult. Kitagadta a határon túlikat és így „megvédte” az országot 25 millió romántól.

Ennek következtében ugrott a pannon puma és vele az államadósság 52 %-ról 84 %-ra, a deficit 2,8-ról néha 5 néha 6 választáskor 8-9 százalékra, a munkanélküliség 12 százalékra. Eladósodott minden és mindenki. Az állam, az önkormányzatok, a vasút, a BKV, a lakosság, a kórházak. Ragyogó elképzelések voltak az egészségügyben heveny kórház-bezárásokkal, vizitdíjjal botrányos inzultusokig fajuló kórház-privatizációkkal, patikaliberalizációkkal, teljesítményvolumen korlátokkal, kötelező széfprogramokkal, több ezer nővér elbocsátásával és 600 milliárd Ft kivonásával. Fantasztikus minőségi szintet ért el az oktatás is a körzetesítéssel, a pedagógus elbocsátásokkal, a szakiskolák bezárásával, az egyházi iskolák sanyargatásával, a követelményrendszer relativizálásával, a szülő gyerek pedagógus kapcsolat szétrombolásával, az egyetemi PPM programokkal, a több milliós fizetéssel megvett rektorokkal, a teljesen elértéktelenedett hiányos tudást megkövetelő érettségivel, a tanárverésekkel, a semmire se jó egyetemekkel és képzésekkel! Csődbe vitték a Hajdúbétet, a Kecskeméti és a Győri Baromfifeldolgozót, ahol tudatosan nem fizették ki a beszállítókat, tönkretéve őket egyeseket öngyilkosságba hajszolva. Így fosztották ki a Megyeri híd építőit és a Szeviép alvállalkozóit is. Eltüntettek 160 milliárd Ft-ot a 4-es Metró beruházásánál, több milliárdot a BKV nál, 300 milliárdosra nőtt a MÁV tartozása.

Közben turistaparadicsomok épültek Indonéziában, kastélyokat vettek Franciaországban, üdülőtelepet Horvátországban, kilószámra az aranyat Dubai-ban, egymást vég-kielégítették 100 milliókkal stb, stb, stb. Az országot tulajdonképpen a Bankszövetség kormányozta ők és a főnök az elnök Erdei úr döntöttek szinte mindenről, miközben szipolyozták az államot, a Nemzeti Bankot a devizahitel rabságában a lakosságot. Eladtak mindent, ami nem volt lehegesztve, MÁV Cargót, MOL-t, repülőteret, MALÉVET, energiaszolgáltatókat, gáztározót, Postapalotát, Tőzsdepalotát, bankokat, Andrássy úti palotákat. Kormányzásuk alatt az ország az összeomlás szélén álló gazdasági és morális dögkút lett egy IMF-es gigahitel és az EU lélegeztetőgépén. Innen jutottunk el oda ahol most vagyunk. Most pedig megtízszerezték Magyarország aranytartalékát.

2021.04.30.Szombattól a nyitás egy újabb lépcsője következik el.


Orbán Viktor: Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, a boltok és vendéglátóipari egységek 11-ig lehetnek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak bizonyos helyek. A beoltottak száma pénteken mindenképpen meg fogja haladni a 4 milliót. A 16-18 éves korosztályt is oltani kezdik május 10-e után – tette hozzá. Pfizer oltóanyagot kapnak, és azt félre fogják tenni...

Már többen vannak a védett emberek, mint a nem védettek, ezért helyesnek tartja, hogy a védelmi igazolványhoz kapcsolódnak bizonyos jogok. Két oldalú megállapodásokat köthetnek az országokkal a védettségi igazolványról, és a kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak majd a nyáron. Az éttermek esetében, amikor valaki bent lesz, akkor maszkot kell viselnie, amikor nem az asztalnál ül. Mindezek mellett a horgászok is kint lehetnek majd éjfél után.

A hazai felsőoktatási rendszer meglehetősen rugalmatlan volt. Az egyetemekben több van, mint az a teljesítmény amit leadnak. A világ legjobb egyetemei nem állami, hanem alapítványi formában működnek, így azt vették példának. Korábban leállamosították a magyar egyetemeket, és emiatt nem volt olyan szerves fejlődés, mint Nyugaton.

Az átalakuláskor van vita, most közcélú alapítványok jönnek létre, és a nekik adott vagyont csak oktatásra és az egyetem fejlesztésére lehet használni. Sokkal nagyobb autonómiája lesz az egyetemeknek. A baloldal támadása mögött az áll, hogy a baloldal internacionalista, míg az egyetemek nemzeti alapon állnak. (pestisracok.hu)

2021.04.21.Varga Mihály: újabb 2,5 milliárd forint értékű egészségipari
beruházás valósult meg * Teljes cikk itt!


Termőre fordultak az Egészségipari Beruházási Támogatás fejlesztései, most újabb három beruházás valósult meg összesen 2,5 milliárd forintból - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

Az F-Team Kft. a megelőzésben fontos automata fertőtlenítő gépsort állított üzembe 825 millió forintos beruházással Jászteleken. A Karsai Alba Kft. több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztéssel maszkok és immunerősítő vitamintabletták csomagolásának előállítását kezdte meg Székesfehérváron, a Prement Kft. pedig félmilliárd forintos beruházásból 3D-s nyomtatással állíthat elő orvosi eszközöket győri üzemében - ismertette.

Varga Mihály arra is kitért, hogy Magyarország ipara az elmúlt néhány hónapban több területen erősödött, a maszkok tekintetében önellátóvá vált az ország. A Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzeme az elmúlt két hónapban több mint 38 millió darab sebészeti maszkot gyártott és értékesített.

A koronavírusos betegek gyógyulását segítő Favipiravirból az elmúlt egy hónapban 3,5 millió tablettát állított elő pilisborosjenői üzemében a Meditop Kft., és a támogatási program révén erősödött a fertőtlenítő berendezések fejlesztése és az oltáshoz használt eszközök gyártása is az országban - jelezte a pénzügyminiszter. (koronavirus.gov.hu)2021.04.08.Gulyás: 3 millió beoltott után születhet döntés az újraindítás következő lépéseiről


Gulyás Gergely szerint még ebben a hónapban 4 millió felett lesz a beoltottak száma, azoké, akik legalább az első oltásukat megkapják. Közölte azt is, hogy az oktatási-nevelési feladatok hatékony ellátása érdekében április 19-én visszaáll az oktatás normál rendje. (koronavirus.gov.hu)

2021.04.07.Háromszorosára emelkedett Magyarország aranytartaléka!


Magyar Nemzeti Bank (MNB) hosszútávú nemzet- és gazdaságstratégiai céljait szem előtt tartva 31,5 tonnáról 94,5 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát – olvasható a jegybank közleményében. Az MNB jelen döntésével folytatta az aranytartalék 2018-as megtízszerezésével elkezdett folyamatot, aminek következtében az aranytartalék nagysága alapján 2021 márciusára Magyarország a nemzetközi rangsor középmezőnyéből annak felső harmadába lépett elő – teszik hozzá. a kelet-közép-európai régióban mostantól Magyarország rendelkezik a legmagasabb egy főre jutó aranytartalékkal. (www.portfolio.hu)

2021.03.19.Egy Bogár naplója: Olajháború közeleg?


Pontosabban a permanens olajháború újabb csatája készülődik. A nyugatias modernitás globálissá tágult "szép új világa" számára a techno-evolúció meghatározó legitimációs elem. Ezen belül is az autó, és az azt hajtó olaj a legdöntőbb, és mivel ez a hadigépezet mozgatója, így az évi ötmilliárd tonna olaj feletti rendelkezés világhatalmi jelentőségű kérdés.

Az amerikai világbirodalom az elmúlt évtized során egy új eljárással az élre tört, ám két fő riválisa Oroszország és Szaúdi Arábia most elhatározták, hogy romba döntik amerikai riválisukat. Ennek az újabb olajháborúnak kiszámíthatatlan következményei lehetnek. Olyan "hullámvasútba" ültetik most az olajárakat, és ezen keresztül az egész világot, ami az elmúlt évszázad legzavarosabb időszakainak szenvedéseit is felülmúlja majd. Öveket becsatolni, indul az újabb háború!

2021.03.01.Elszivárog a magyar szellemi tulajdon


Támogatástól, adókedvezménytől, piacszerzéstől és tőkebefektetéstől esik el az a feltaláló, aki nem védeti le a fejlesztését. Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke a Magyar Nemzetnek arról is beszélt: a figyelmetlenség milliárdos károkat, cégek, kutatók ellehetetlenülését eredményezheti. Hangsúlyozta, hogy az Európai Unió szabadalmaztatási jogszabályai komoly versenyhátrányt jelentenek az Egyesült Államokkal és Ázsiával szemben...

Az elnök szerint ugyanakkor már éledezni látszik a tudatosság itthon és európai uniós szinten is. Erre nagy szükség van, mert ha nem változik a szellemi tulajdont érintő hozzáállás, elhúz mellettünk az Egyesült Államok és Ázsia. – Megdöbbentő adat az is, hogy a száz amerikai vezető vállalkozás együtt nagyjából annyi oltalommal rendelkezik, mint az összes európai cég. Magyarország pedig az itteni átlagtól is elmaradt, ami azért is sajnálatos, mert jó ötleteink, kreatív kutatóink vannak – magyarázta az SZTNH elnöke.

Pozitív fejleményekről is beszámolt Pomázi Gyula az elmúlt évek kapcsán. Szerinte sikerült olyan innovációs közeget kialakítani Magyarországon, amelyre jól lehet építkezni, és segíti a tudatosságot. Ez jól látszik már az egészségiparban, hiszen a járványhelyzet miatt hatalmas társadalmi nyomás nehezedett a kutatókra, feltalálókra, cégekre, hogy az innováció minél hamarabb kézzelfoghatóvá váljon, hasznosuljon. Nemcsak az egyetemek, kutatóhelyek ismerik fel a szellemi tulajdon védelmének fontosságát, hanem egyre inkább a vállalkozások is.

A tudatosság növekedése a pandémia nyomán előállt gazdasági helyzetnek is erőteljesen köszönhető az elnök szerint, aki jó jelnek tartja, hogy egyre többen gondolják úgy: a gazdaság megerősödését az értéktöbblet előállításával lehet elérni. – Beszállítói struktúrák, kereslet-kínálati viszonyok borultak fel, alapanyagellátás bénult meg, ebben pedig csak a kreativitás, gazdasági paradigmákon túlmutató innováció segíthet – jelentette ki.

– Nem véletlen az sem, hogy a kutatás-fejlesztés-innovációs (KFI) pályázatok elbírálási szempontjai között egyre gyakrabban követelmény, hogy a pályázó a projektben létrehozandó innovációt védesse le. Jelenleg azon dolgozunk, hogy egyáltalán ne jelenhessen meg olyan hazai és uniós finanszírozású KFI-kiírás, amelyből ez a kitétel hiányzik.

A hazai kockázatitőke-befektetők is ügyelnek már arra, hogy a céltársaságban létezik-e oltalom – beszélt az ösztönzésről Pomázi Gyula, de hozzátette: még mindig jellemző, hogy egy-egy tendert, támogatást, kutatási projektet azért veszítenek el hazai vállalatok, mert nincsenek oltalmai vagy KFI minősítése. Az utóbbi dokumentumot szintén az SZTNH állítja ki, és ez adókedvezményre is jogosít... (magyarnemzet.hu)

2019.10.26.Magyar feltalálók: Losonczi Áron és az üvegbeton története * Teljes cikk itt!


A modern lakásokban egyre nagyobb teret és fontosságot kap a fény. A ház belső terei tágasabbak, ablakai nagyobbak, hogy minél több fény juthasson be. Jómagam is szeretem a világos nappalit, fényes szobákat, s attól sem riadnék vissza, hogy a falon keresztül is átsüssön a nap. Ezzel pedig nem is mondtam valótlant, hiszen egy magyar lángelme régen megalkotta a fényáteresztő betont, vagyis az üvegbetont. A találmány megalkotója a csongrádi Losonczi Áron.

Losonczi először Svédországban jelentette be szabadalmát, majd Magyarországon, Csongrádon indította el vállalkozását. A termék felhasználása elég sokrétű lehet, alkalmazható az építészet, design különböző területein, de leginkább belsőépítészeti elemek alapanyagaként szolgál, sőt ékszereket, lámpákat is készítenek belőle. Az egész világon keresett termék lett, a legnagyobb svájci és katari betonipari vállalat is érdeklődik utána, azonban több helyen, például Németországban, Oroszországban, Ausztriában, de még Amerikában is elkezdték hamisítani. A Time magazin minősítése szerint Losonczi találmánya a 2004-es év egyik legjelentősebb vívmánya volt...

Megint csak oda térünk vissza, hogy egy magyar feltaláló külföldön kapja meg azt a szakmai és anyagi támogatást, melynek segítségével fejleszteni és kamatoztatni tudja saját tudását. Stockholmba egy ösztöndíj kapcsán került, s itt semmi más dolga nem volt, csak a kutatás, még a szabadalmi díját is finanszírozták. „Ha itthon maradtam volna, valószínűleg minden időmet a pénzkereséssel kellett volna töltenem” – vallotta egy interjújában. Tegyük hozzá, akkor talán üvegbeton sem lett volna.(Gál Adél) (karpatalja.ma)

2021.02.06.Miért fáj a baloldalnak az adócsökkentés?


Orbán Viktor adócsökkentést vezet be a fiatalok számára. Azt hinné az ember, hogy ezt mindenki üdvözli... De mit gondol erről a baloldal? Mire számíthatunk, ha hatalomra kerülnek? Érdemes ezen elgondolkodni, hiszen erről is szól majd 2022!

2021.02.06.A vendéglátósoknak igazuk van, mert a számukra megítélt bértámogatás kifizetése
bürokratikusan és lassan haladt. Most előlegbe kifizetjük azt, ami jár...


Ezt most megváltoztattuk. Most előlegbe kifizetjük azt, ami jár, aztán majd utána elszámolunk, mert az idő itt most fontosabb minden másnál - mondta Orbán Viktor.

Február 1-től május 31-ig az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetni az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek, tehát ők mentesülnek a bérleti díj fizetési kötelezettség alól - jelentette be Gulyás Gergely. (fidesz.hu)

2021.01.31.Az élelmiszer-rendszerek globális átalakítását sürgeti az ENSZ


A pandémia gyorsan rávilágított az élelmiszer-önellátás fontosságát alábecsülő országok óriási kiszolgáltatottságára /Nagy Kristóf/ A globális élelmiszerrendszerek mielőbbi, gyökeres átalakítását sürgette Qu Dongyu, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (FAO) főigazgatója a davosi Világgazdasági Fórumon.

A főigazgató arra emlékeztetett, hogy a Covid–19-világjárvány rávilágított a globális ellátási láncok sérülékenységére. A FAO egy jelentésében  arra emlékeztetett, hogy a járvány terjedésének fékezése érdekében elrendelt korlátozások súlyos kitettségre világítottak rá azokban az államokban, amelyek az élelmiszerek behozatalára rendezkedtek be, illetve az élőmunkát hagyományosan külföldről érkező vendégmunkásokra  alapozták.

Tavaly tavasszal több fejlett országban kihívást jelentett, hogy nem volt, aki leszedje a termést. Emellett a határellenőrzések szigorítása és a hosszúra nyúló várakozási idő miatt sok élelmiszer a szállítás közben megromlott. Az ENSZ szervezete szerint az élelmiszer-előállítás vidéki szereplőit és a kisebb vállalkozásokat kell erősíteni, ugyanakkor a rendszerek globális átalakítására konkrét programterv egyelőre nem készült. (magyarnemzet.hu)

2021.01.28.Stabil a magyar gazdaság szerkezete a foglalkoztatás szempontjából


A magyar gazdaság szerkezete stabil a foglalkoztatás szempontjából, a 4,5 millió munkavállaló foglalkoztatása komoly munkaerőpiaci teljesítmény – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait kommentálva. A KSH csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 500 ezer volt tavaly decemberben, 4 ezerrel több az előző havinál, és 14 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál...

Megjegyezte, hogy számolni kell a munkaerőpiac időszakos hatásaival is, télen több ágazat kevesebb munkaerőt tud foglalkoztatni, továbbá elmaradtak a sok embert foglalkoztató nagyobb rendezvények, karácsonyi vásárok, emellett jó néhány ágazat – például a turizmus, a vendéglátás, a szolgáltatószektor – nehéz helyzetbe került. Az államtitkár kiemelte: a kormány segíti a foglalkoztatást. A bevált programok között említette például az ágazati bértámogatást, a kutatás-fejlesztés, innováció területén nyújtott segítséget. (888.hu/ketharmad)Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.


2021.01.21.Kis híján teljesen elsötétült Európa * Teljes cikk itt!
Kolozsváron nem nyíltak fel a fizetőparkoló sorompói...


Hajszál híján elsötétült egész Európa az év elején, de Szerbia, Horvátország és Románia így sem úszta meg: közel másfél órán át nem volt villamosenergia-szolgáltatásuk, a zavar pedig Franciaországot is elérte. Az okokról és a kritikus 14 másodpercről Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértő beszélt a Magyar Nemzetnek.

Az egyensúly kulcskérdés

– Január 8-án, pénteken közép-európai idő szerint 14 óra 05 perc körül az európai hálózaton hirtelen 50,027-ről 49,742 Hz-re csökkent a frekvencia 14 másodpercen belül, a dél-európai térség pedig leszakadt a villamosenergia-rendszerről – mesélt az eseményről a szakértő, majd magyarázatot fűzött hozzá: Európában az egyes erőművek szinkronizáltan dolgoznak együtt, vagyis a generátorok azonos időpillanatban azonos frekvencián termelnek. Ahhoz, hogy a hálózati frekvenciát folyamatosan 50 Hz-en lehessen tartani, a termelésnek és a fogyasztásnak minden pillanatban meg kell egyeznie.

Ha több a fogyasztás, mint a termelés, vagyis nincs elég áram, akkor a frekvencia csökken. Az egyensúly fenntartása a hálózatirendszer-irányítók feladata, a beavatkozási hatáskörük a finomhangolástól a drasztikusabb lépésekig terjedhet. Az utóbbi következett be Franciaországban, amikor a frekvenciacsökkenés hatására automatikusan aktiválódott a kikapcsolási terv: összesen 16 ipartelepen szakadt meg az áramszolgáltatás így mintegy 1300 MW-tal sikerült csökkenteni a rendszerterhelést.

Egyre több a kellemetlen helyzet

– Az ilyesféle tűzoltó stratégia hosszú távon már csak azért sem életképes, mert egyre gyakrabban fordul elő. Arra panaszkodott például Ausztria egyik legnagyobb áramszolgáltatója, a Wien Energie, hogy míg korábban évente 15 alkalommal kellett az ilyen helyzetekben beavatkozniuk, az utóbbi esztendőkben akár 240-szer kellett felpörgetni az áramtermelést egyik pillanatról a másikra. Az esetek sűrűsödésének oka az osztrák szolgáltató szerint is egyértelműen az időjárásalapú megújuló energiaforrást felhasználó erőművek térnyerése, illetve azok ingadozó termelése – fejtette ki a szakértő...Bosszúságok és életveszély

Kolozsváron nem nyíltak fel a fizetőparkoló sorompói, nem működtek a közlekedési lámpák, többen a liftekben rekedtek a január 8-i áramszünet miatt. De több berendezés is leállt az Azomures kombinátban, amely felett barnás felhő jelent meg, vagyis vegyi anyag került a légkörbe az üzemből. A közlekedés megbénulásáról számoltak be a 2019-es, Angliát és Walest érintő áramkimaradás alatt is, amikor a mobilszolgáltatás és egyes kórházak működése is leállt.

Ugyanabban az évben emberéleteket is követelt az áramszünet. Venezuelában öt napra nyúlt a szolgáltatás kiesése, és mivel a kórházakban vagy nem működtek a dízelgenerátorok, vagy csak néhány kritikus osztály működtetésére adtak elegendő áramot, a lélegeztetőgépeket például nem tudták üzemben tartani. (magyarnemzet.hu)

2021.01.15.A gazdaságról, a munkahelyekről, az adócsökkentésekről


Az ipari termelési számok növekedését a miniszterelnök úgy kommentálta, az emberek dolgozni akarnak, munkából akarnak megélni, és a magyar vállalkozók már versenyképesek a nyugatiakkal, a kormány pedig a munkahelymegtartásra és a beruházásokra összpontosító, adócsökkentő gazdasági válságkezelést folytat.

Megemlítette: decemberben többen dolgoztak, mint egy évvel korábban. A központi adókból tavaly 432 milliárd forintot csökkentettek, iparűzési adót is csökkentettek, és 180 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál - ismertette, megjegyezve: az iparűzési adó mérsékléséből származó pénzt nem a központi büdzsébe csoportosították át, hanem a vállalkozásoknál lett több pénz.

A törlesztési moratóriumról, az otthonteremtési programról és a 13. havi nyugdíjról

Szólt a hiteltörlesztési moratóriumról is, amellyel 3 ezer milliárd forint maradt a családoknál és a cégeknél. Megkezdték továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését, így a februári borítékban egy heti nyugdíjjal több lesz - emlékeztetett, kiemelve, hogy a kormány elindította a valaha volt legnagyobb lakásfelújítási és otthonteremtési programot is.

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Emellett Orbán Viktor bejelentette: legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak, ami körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget.  Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak."Ha ez sikerül, az egész válságkezelési rendszerünk kerek" - jelentette ki.

Az országot egyszer már sikerült kihúzni egy 2010-es válsághelyzetből

A miniszterelnök összegzésképpen azt mondta: ha az országot egyszer már sikerült kihúzni egy 2010-es válsághelyzetből, akkor "ez miért ne sikerülne a mostani válsághelyzetben is". A kormány döntései mögött van egy népismeret, "tudjuk, mi az, amit a magyar ember szeret, mi az, amit nem" - fogalmazott, kulcskérdésnek nevezve az országismeretet a válságkezelésnél. A 2021-es sikerről szóló feltételezése arra épül, hogy tudja, ha az embereknek van munkalehetőségük, akkor dolgoznak, ehhez pedig adócsökkentés kell - mondta, hozzátéve: ezzel szemben a baloldal adóemelő politikája lefojtja az energiákat.

2020.12.14.Tisztán elektromos autók gyártását kezdi meg a Mercedes jövőre Kecskeméten,


az 50 milliárd forintos beruházást 15 milliárddal támogatja a magyar kormány – jelentette be Szijjártó Péter az alföldi városban. A Daimler úgy döntött, hogy Kecskemétre hozza az egyik leginkább népszerű jármű-kategória, a kisméretű SUV elektromos változatának a gyártását. Az 50 milliárd forintos beruházást a kormány 15 milliárd forinttal támogatja.

Az EQB a Mercedes palettáján a tisztán elektromos meghajtású, B osztályos méretű SUV kódjele – mondta el a tájékoztatón Christian Wolff, a kecskeméti gyár vezetője. A jármű gyártásának előkészítését, a gyártósor telepítését, a munkatársak kiképzését erőltetett menetben kezdi meg a cég, a tervek szerint jövő ősszel indulhat a sorozatgyártás.

Ezzel a kecskeméti üzemben képesek lesznek belső égésű motorral szerelt, hibrid és tisztán elektromos autók előállítására is. Mindez megerősíti a gyár stratégiai helyzetét a piacon és a Mercedesen belül is. A gyárban jelenleg dolgozó 4400 munkavállaló helyzete biztos hosszú távon is.

Kecskemét polgármestere is a munkahelyek megtartásáról beszélt. Szemereyné Pataki Klaudia hozzátette, hogy az új tevékenység új munkahelyek létrehozását is maga után vonja, a gyár létszáma hamarosan elérheti az ötezer főt. (magyarnemzet.hu)

2020.11.23.Újra védett idősávban vásárolhatnak az idősek
Az új rendelkezést a kormány az idősügyi tanács mai ülése után adta ki.


Az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak – jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán, miután aláírta az erről szóló kormányrendeletet. Hozzátette: az idősáv szombaton és vasárnap 8 és 10 óra között él majd. – Ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban – mondta a kormányfő.

– A pontosság kedvéért: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban – nyomatékosította a kormányfő. – Világosan látszik – folytatta – a járvány statisztikáiból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya. Őket kell elsősorban védenünk. Ez a rendelet őket védi. Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra – zárta szavait a miniszterelnök.

Kormányrendelet arra kötelezi a bevásárlóközpontokat, hogy megnyissák és ingyenessé tegyék parkolóházaikat az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A döntés célja a járvány terjedésének lassítása. A rendelet szerint a P+R parkolóházak, zárt felszíni parkolók és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe éjszakánként. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. (magyarnemzet.hu)

2020.11.20.NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS EURÓPAI PARLAMENT ELNÖKEIHEZ
Tisztelt Ursula von der Leyen Elnök asszony! Tisztelt David Sassoli Elnök úr!


Önök, mint az Európai Unió két meghatározó alapintézményének vezetői hivatalból figyelemmel kísérik a tagállami, így a magyarországi politikai folyamatokat. Hazánk lassan tíz esztendeje egyfajta "csatatérállamnak" minősül persze nem a választott vezetők, nem is az őket támogató széles tömegek, hanem megítélésünk szerint elsősorban az országunkat és a nemzetet egyaránt ellenségnek tekintő, egyúttal a kereszténydemokrata-konzervatív legitim kurzust folyamatosan legyűrni kívánó külső és belső erők nyomásgyakorlási kísérleti következtében.

Megjegyzendő, hogy ezen csoportosulások (pártok, NGO-k) egyik legfőbb eszköze az a dezinformációs kampány, amelynek elsődleges célja a magyar nemzet lejáratása, diszkreditálása részben az uniós intézmények és azok elöljárói szemében. Ez utóbbi szándék megnyilvánulásaként értékeljük, hogy hat parlamenti és azon kívüli ellenzéki párt vezetője nyílt levelet intézett az Unió intézményeihez, amelyben az említett baloldali politikusok egypártrendszert vizionálnak és a törvényesen immár háromszor meggyőző többséggel megválasztott nemzeti kormányt és annak legitim miniszterelnökét megpróbálják a magyar emberekkel szembe állítani szokásosnak mondható módszerrel, valótlan és féligazságokat tartalmazó kijelentésekkel...

Szervezetünk, amely a több százezres magyarországi békemenetek fő szervezője, a COVID járvány elmúltával ismét szükségét érzi a magyar polgárok változatlan erejét megmutatni, a népfelség, a jogállamiság és a demokrácia melletti kiállással. Az EU szövetségi rendszerét bomlasztó, hazudozó Gyurcsány Ferenc vezette, ellenzéki törpepártokat integráló tevékenység ellen fellépésünk elkerülhetetlen. Az Unió intézményrendszerével 2002-2010 között bolondját járató, hatalom mániákus DK-s bukott miniszterelnök üzeneteit, és a hozzá csatlakozó törpepártok kiszolgáltatott hétköznapi figuráinak feljelentéseit komolyan venni súlyos hiba...(civilosszefogas.hu)

2020.11.15.A kormány több területen hozott már támogató intézkedéseket
Mentőcsomagokkal dacol az állam a járvány második hullámával


Azok, akik részt vesznek a digitális oktatásban, a kormányzati támogatásnak köszönhetően harminc napig ingyen juthatnak internet-szolgáltatáshoz. Ez a kormány újabb, a családokat érintő döntése a járvány második hullámában. Az alábbiakban összefoglaljuk, milyen támogatásokat ad még az állam erre az időszakra.

TURIZMUS

A turizmus már a tavaszi hullám idején is a leginkább leterhelt szolgáltatási ágak közé tartozott. Akkor a kormány többek között járulékkedvezménnyel, kedvezményes hitelprogrammal, illetve a SZÉP-kártya adójának csökkentésével és a keretösszeg megemelésével igyekezett segíteni. Most is jelentős segítséget kap a turizmus: a november 8-ig beérkezett, de a korlátozások miatt a következő harminc napban meg nem valósuló foglalások árát nyolcvan százalékban téríti meg az állam azzal a feltétellel, hogy a szállásadó hely nem bocsátja el az alkalmazottakat. Ezenkívül minden szálláshelytípus üzemeltetőjénél megtéríti az állam a munkaviszonyban foglalkoztatottak munkabérének ötven százalékát.

SZABADIDŐ, SZÓRAKOZÁS

A bezárások miatt bevételkiesést szenvednek el a szabadidős és szórakoztató tevékenységet végző szolgáltatók is. Ezeknek nem kell harminc napig járulékot fizetniük a munkavállalók után. A támogatást igénybe vehetik: mozik, színházak, múzeumok, állatkertek, sportlétesítmények, edzőtermek, konferenciák és bemutatók szervezői, illetve a szórakoztatóiparban dolgozók.

ÉTTERMEK

A legutóbbi rendelkezések szerint az éttermeknek, kávéházaknak, cukrászdáknak be kell zárniuk, csak a házhoz szállítás engedélyezett számukra. Cserébe viszont a kiszállított ételek árának áfája a zárvatartás idejére 27 százalékról 5 százalékra csökken. Járulékot az éttermekben dolgozók után sem kell fizetni harminc napig, illetve itt is megtéríti a foglalkoztatottak bérének ötven százalékát az állam, ha a munkaadó nem bocsátja el a munkavállalóit.

UTAZÁS

A bevezetett korlátozásra reagáltak az utazási társaságok is. A MÁV-Start, a MÁV-Hév és a Volánbusz visszaváltja a novemberre korábban megváltott harmincnapos dolgozói és diákbérleteket, és erre nem számít fel kezelési költséget.

2020.10.30.Varga Mihály helyre tette a Brüsszelben áskálódó Jávor Benedeket...


"Jávor Benedek, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos lobbistája Brüsszelben cikket írt az euobserver-en, amelyben szokásos módon szapulja a magyar kormányt. Eddig minden a megszokott, említésre se méltó. Az írás végén oda lyukad ki, jobb lenne, ha az uniós pénzt ők osztanák, mármint Budapest és az NGO-k. Ez sem új dolog, ismerjük" – írta Varga Mihály a Facebook-bejegyzésében. Jelezte: Az viszont új elem, hogy mindehhez a magyar gazdasági adatok eltorzításával jut el.

"A járvány az unió átlagánál jobban megütötte Magyarországot" – állítja Jávor Benedek. A pénzügyminiszter erre azt írta: "Hamis állítás, az első félév adatai szerint a magyar gazdaság 6,1 százalékkal, az EU átlagosan 8,3 százalékkal esett vissza. Nem kevés a mienk sem, de jobb, mint az EU-átlag."

"A deficit és az államadósság növekszik, kell a pénz" – írta Jávor. "Nem teszi hozzá, hogy mind a 27 országban, mivel a járvány elleni védekezés felülírja az uniós pénzügyi korlátokat, ezt egyébként épp az Európai Bizottság függesztette fel. Mi is költjük a pénzt egészségügyi és gazdasági védekezésre. Járvány előtt pedig mi csökkentettük a legnagyobb arányban az adósságunkat, amit volt szíves az előző kormány – IMF-adóssággal együtt – feltornázni" – ismertette Varga Mihály.

"Eddig az volt a bírálat tárgya, hogy lassú az unióból érkező pénz felhasználása, Jávor most azt kifogásolja, hogy 99 százalékát már felhasználtuk a 2014–2020-as ciklus pénzeinek. De nem ezért utalja az EU? Nem kellett volna felhasználni? Hagyjuk elveszni?" – tette fel a kérdéseket a miniszter. Jávor Benedek szerint Orbánnak jobban kell az EU-pénz, mint bárkinek, nincs máshonnan finanszírozás.

"Kedves Jávor Benedek! Ha ez így lenne, akkor már csődben lennénk, pont olyanban, mint amilyet itt hagytatok a Gyurcsány–Bajnai-kormány után. Örüljünk inkább annak, hogy visszafizettük az IMF-hitelt, leszorítottuk az adósság költségeit, mindeközben a gazdaság is növekedni tudott, új munkahelyeket teremtve" – írta Varga Mihály.

A miniszter végül hozzátette: "Kedves Benedek! Annyit kérek tőled, hogy amikor megbízásodnak megfelelően pénzt akarsz szerezni, azt lehetőleg ne a magyar gazdaság rovására és ne az olvasók félrevezetésével tedd meg!" (magyarnemzet.hu)

2020.10.26.A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot...


1. Nem hagyjuk, hogy a nyugat-európai versenytársak uniós szabályozásba bujtatott protekcionista szabályozással ellehetetlenítsék a magyar és teljes közép-európai fuvarozó szektort. A mai napon a magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomag egyes irányelvi és rendeleti előírásait és kérte azok megsemmisítését.

2. Az Európai Parlament és Tanács által elfogadott közúti szállításra vonatkozó új uniós szabályok és a hasonló protekcionista intézkedések aláássák az EU alapját képező belső piacot és szándékosan a nyugat-európai tagállamok indokolatlan versenyelőnyét erősítik.

3. A kifogásolt irányelvi és rendeleti előírások sértik a diszkrimináció tilalmát, ellentétesek az uniós klímavédelmi célokkal, vagy egyenesen végrehajthatatlanok.

4. A szabályozást Magyarország mellett további nyolc tagállam - Bulgária, Ciprus, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta és Románia - is következetesen ellenzi.

5. Ezért ahogyan 2018-ban a kiküldetési irányelv esetében tettük, most is határozottan fellépünk az uniós szabályozással szemben és kérjük, hogy az uniós szerződésekben foglalt alapelvekbe ütköző, a szolgáltatásnyújtás szabadságával ellentétes jogszabályokat az Európai Unió Bírósága semmisítse meg.

2020.10.09.Költségvetési csalások az ügyészség célkeresztjében
Tovább csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Magyarországon


Tíz év alatt több mint a felére csökkent a hazánkban regisztrált bűncselekmények száma, derül ki az ügyészi szervezet 2019-es munkájáról az Országgyűlésnek benyújtott jelentésből. A legfőbb ügyész által jegyzett dokumentumból az is kiderül, a szervezet továbbra is kiemelten kezeli a költségvetési csalást...

Továbbra is jellemző a tényleges gazdasági eseményt nem tükröző számlák összegének szerepeltetése az adóbevallásokban, ennek célja pedig tipikusan az általános forgalmi adó elkerülése, illetve a ténylegesen fizetendő adó összegének csökkentése...

Továbbra is elterjedt módszer, hogy a bűncselekmények tényleges haszonélvezői látják el a költségvetési csaláshoz felhasznált cég irányítását, de az érintett gazdasági társaságok vezető tisztségviselőiként más, a gazdasági és pénzügyi folyamatokra rálátással nem vagy csupán korlátozott mértékben rendelkező személyeket tüntetnek fel.

Mindennek következtében a cégnyilvántartásba is valótlan adatok kerülnek, ami a közokirat-hamisítás bűntettének egyik jellemző esete. Az ügyek bonyolultsága miatt a nyomozások felügyelete és különösen az irányítása az átlagosnál nagyobb felkészültséget, az adójogszabályok és az adózással összefüggő ügyintézési folyamatok elmélyült ismeretét igénylik – hangsúlyozza az ügyészi jelentés. (magyarnemzet.hu)

2020.09.24.Újabb varrónők álltak ki a nyilvánosság elé


Nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akik azt állítják, hogy Bíró László fizetés helyett megfenyegette őket. A Hír TV kamerája előtt a nevüket és arcukat is vállaló alkalmazottak elmondták: közösen felhívták a balliberális ellenzék szerencsi országgyűlési képviselő-jelöltjét, aki közölte: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

Néhány hete a HírTV Informátor című műsorának szerkesztőségét kereste fel néhány egykori munkavállaló, hiszen úgy tűnik, Bíró Lászlónak, a tisztességes munkáról és tisztességes bérekről más fogalmai vannak, mint elsőre gondolnánk. Akkor az arcukat és hangjukat nem vállaló egykori munkavállalók vallottak arról, hogy Bíró László, akit Jakab Péter, a Jobbik elnöke egyenesen a szabadság szimbólumának nevezett, nemcsak antiszemita nézeteiről híres, hanem arról is, hogy a munkavállalók bérét nem mindig szereti kifizetni, sőt az sem véletlen, hogy senki nem vállalta a felismerhetőséget, hiszen az egykori beosztottakat puskával is megfenyegette már. Strómanok vitték csődbe Bíró László cégét

Strómanoknak játszotta át egyik cégét Bíró László, hogy ne kelljen kifizetni a dolgozókat. Az ellenzék szerencsi jelöltjének egykori vállalkozását omladozó, romos házakból felügyelték. Közben a cég 50 millió forintos állami foglalkoztatási támogatást is kapott – számolt be Híradónk. A nyilvános céges adattárból könnyen kideríthető, hogy számos cég tartozik Bíró Lászlóhoz. Ezek között találunk olyat, amelyik felszámolással vagy kényszertörléssel szűnt meg.

Az Informátornak nyilatkozó emberek a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetnél dolgoztak Csernelyen. A Borsod megyei kis településen 1972-től működött varroda, az évek során többféle vállalati, vállalkozási formában, 2014-től a Bíró László vezette szociális Szövetkezet vette át az azóta már nem üzemelő varroda irányítását. Bíró a céget 2016-ban átjátszotta egy Móczár János nevű illetőnek, akinek a nevén még kilenc kényszertörlés alatt lévő cég van... (hirtv.hu)