HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő


Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN


VAN KIÚT!

Szeretnénk megmenteni azokat, akik már kipróbálták a kábítószert, és szeretnénk azokat is megóvni ettől a halálos méregtől, akik még csak a kipróbálás gondolatával foglalkoznak. A szabadesés törvényét sem úgy ismerjük meg, hogy kiugrunk a 10. emeletről.
Tudomásul kell venni, hogy aki tiltott útra téved, az nehezen, vagy nem tud belőle kiszabadulni. Súlyos testi és pszichikai problémákkal kell megküzdenie. Maradandó károsodást szenvedhet. A drog nagy üzlet egyeseknek, akik azzal sem törődnek, hogy felnőttek sőt kisgyerekek életét teszik tönkre.
Azért írtam meg ezt a könyvet, hogy tanuljunk belőle. Rendszeresen frissítjük a weboldalt, és összegyűjtjük a hiteles történeteket. Egyetlen barát, osztálytárs sem ér annyit, hogy a kedvéért valaki kipróbálja a drogot, és esetleg függővé váljon.
Makai Rozália2023.05.06.A marihuána helyett sok fiatal már a fájdalomcsillapítókhoz nyúl
Kroó Zita: Mi kérdezünk? műsorában a Drogkutató Intézet munkatársaival beszélget.


A kábítószerek közül az egész EU-ban messze a legtöbben továbbra is marihuánát fogyasztanak, de a drogok irányából a fókusz kezd eltolódni a gyógyszerek irányába. Főként a fiataloknál tapasztalható ez a tendencia, akik az otthoni fiókokban megtalálható fájdalomcsillapítókhoz nyúlnak, amit esetenként például alkohollal "bolondítanak" meg mondta a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója. Molnár István Jenő hozzátette, hogy Kanadában már megfigyelhető, hogy a társadalom nagy része az apró gondokra is fájdalomcsillapítót szed, ide vezethető vissza az ott jelen lévő opioid válság is. A sok munka és tanulás miatt pedig igencsak elterjedőben vannak az úgynevezett okosdrogok, amik serkentik az agy működését. 2010-től kezdve viszont a szintetikus, úgynevezett dizájner drogok vették át a kemény drogok, mint például a heroin szerepét.

A magyarországi droghelyzetet illetően viszont riadalomra nincs ok, nem állunk olyan rosszul, mint ahogyan azt sokszor akár a médián keresztül érzékeltetik velünk - fűzte hozzá. Németországban viszont a baloldal egyik fő kampányüzenete az volt, hogy legalizálják a marihuánát, ami nem csak az országra, hanem egész Európára hatással lehet ezt már Ozsváth Kálmántól az intézet igazgatójától tudtuk meg, aki felhívta a figyelmet arra, hogy már a filmekben is megfigyelhetjük, hogy az alkohol fogyasztásának bemutatását a drogok váltották fel, így próbálják a szereket elfogadottá tenni alattomos módon. Beszélgetésünk során pedig azt is megtudtuk, hogy a milyen hatással van az emberi agyra a marihuána fogyasztása, különösen, ha azt fiatalon kezdi el használni az ember és ha az alkoholt igen, a füvet miért nem jót ötlet legálissá tenni. (PsTV)

2020.06.27.A Fidesz-KDNP drogpolitikája a valódi segítségen alapul
Üzleti érdek a marihuána legalizálása


A marihuána veszélyes szer, nem szabad elindulni a legalizálásának az irányába - hívta fel a figyelmet Ferencz Orsolya, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum volt elnöke a kábítószer-ellenes világnap alkalmából rendezett konferencián... Azokban az országokban, ahol megvalósult a marihuána legalizálása, súlyos fejlődési rendellenességet tapasztalnak.

Gyakoribbá váltak például a hasfalzáródási rendellenességek, amikor a babák belső szervei a hasüregen kívül találhatók. Az egészségügyi károk mellett megemelkedett a közúti balesetek és bizonyos bűncselekmények száma is. Uruguay drogliberalizációs folyamatában vállaltan részt vett Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül.

A Fidesz-KDNP drogpolitikája kizárólag valódi segítségen alapul, gyógyítva és visszavezetve a drogbetegeket a társadalomba, mert minden ember élete számít. A mi drogpolitikánk ezt támogatta és ezek után is ezt az irányt kívánjuk tartani - érvelt a tűcsereállomás ellen az önkormányzati képviselő. (magyarnemzet.hu)

2020.01.04.Bódult mákvirágok - DROG - Világszerte ötszázezer-milliárd forintot költöttek tiltott szerekre


...Világszerte több mint 270 millióan drogoznak rendszeresen, a felnőttek hat százaléka függő, közülük 35 milliónak állandó orvosi ellátás kell. Számuk folyamatosan nő, túladagolásban tavalyelőtt több mint hatszázezren haltak meg - derül ki az ENSZ kábítószerügyi hivatalának jelentéséből. A háttérben nem csupán a pszichoaktív szerek (narkotikumok, serkentők, nyugtatók) naponta bővülő választéka áll. A drogfogyasztást a globalizáció hihetetlen mértékben felgyorsítja, amelyhez a technológia is hozzájárul. Az internet legsötétebb bugyraiban, a dark weben percek alatt minden, ami tiltott, beszerezhető. Fegyver és bombarecept, gyerekrabszolga vagy éppen kábítószer.

Nem véletlen, hogy a világ feketegazdaságának a háromnegyedét a kábítószer alkotja. Ezek a "sötét" internetes oldalak a hétköznapi böngésző alkalmazásokkal meg sem nyithatók, működésükhöz különleges szoftver kell, amely viszont könnyen elérhető. Bárki és bárhonnan kiválaszthatja a számára megfelelő szert, majd online fizeti az ellenértéket. A pénz bonyolult algoritmusok segítségével vándorol egyik számláról a másikra. Mihelyst megérkezik, a feladó azonnal küldi a megrendelt terméket gondosan becsomagolva, anonim módon. Hiába a világ teherszállító repülőgépeinek vagy a konténerhajóinak egyre fejlettebb vámellenőrzése, az áru szinte gond nélkül megérkezik az elosztópontra.

Időnként ugyan előfordul pár millió dolláros fogás, a drogbárók ilyenkor legfeljebb két-három órányi zsákmányuknak intenek búcsút. Így jár néha a világ első számú drogfejedelme is, aki jelenleg a mexikói El Chapo, azaz a "Köpcös". Noha tavaly életfogytiglanira ítélték, ám a börtönből ugyanúgy irányítja milliárdos üzleteit, mint kintről. Legutóbb százmillió forintnak megfelelő összeggel fizetett le egy őrt, hogy megszökhessen.... (magyarnemzet.hu)

2019.11.29.Exkluzív hangfelvételek és egy eddig ismeretlen tanúvallomás bizonyítja, hogy
Gyurcsány Ferencék állhatnak az ördög ügyvédje blog és Borkai megbuktatása mögött.


2019.11.29.Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ismeretlen személy ellen folyik


a nyomozás, ám az eljárás a sajtóban október elején bemutatott videó- és hangfelvételeket érinti – állítja a hírportál. Ezeken az MSZP-ből azóta kizárt, de körzetében október 13-án újraválasztott Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő – kezében egy zacskó fehér port lóbálva – korrupciós ügyekről beszélt. (demokrata.hu)Ez nagyon szuper! Ezért ne vegyél falun kábítószert!
Szomszédnéni Produkciós Iroda videója!


2019.05.30.Varga Péter: Drogprevenció picit másként - A Herba
Nincs kegyelem: Halál vár azokra, akik dizájner drogokat használnak


Nem múlik el olyan nap, hogy ne kerüljön fel a világhálóra - Teljes cikk itt!

drogtól magatehetetlen, gyakran zombiként heverő fiatalokról készült fotó. Varga Péter drogprevenciós szakápoló sokkoló videókban mutat rá, hogy a drogos választhat halál és élet között. A diósgyőri piac közelében három sajószentpéteri tizenéves fetrengett néhány napja zombiként az egyik pavilon tövében. Herbál teperte le őket. Túlélték.

Meztelenre vetkőzött kedden Budapesten, a Kálvin téren egy fiatalember, egy arra járó hölgybe karolt, hogy az átvezesse őt az esőtől csúszós zebrán, majd átérve elvágódott. A mentők megmentették az életét. A zene néven emlegetett dizájnerdrogtól vesztette el önmagát és majdnem az életét.

Szintén kedden Nagybátonyban a helyi P. G. 3-4 órán keresztül az önkívületi állapot határán táncolt. A fiatal drogos dílerének annyit üzent a legnagyobb közösségi portálon Orosz István, aki a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztályát vezette egykor: tudja, hogy P. G. szabad akaratából vásárolja a "pszichoaktív sz…rt", de amikor meghal, a családja nem lesz kíméletes a kábítószerárussal. Két temetés lesz egyszerre... (magyarnemzet.hu)Woodstock – 50 éves a tömeges emberkísérlet


Újra és újra bebizonyosodik, hogy színház a világ. A Woodstocki Fesztivál sem úgy történt, ahogy gondoltuk. A legendás fesztivált 1969. augusztus 15. és 18. között tartották egy 600 holdas farmon, 32 előadóval és zenekarral közel félmillió néző előtt. A hazánkhoz gazdaságilag és földrajzilag közel álló, ám a médiában aránytalanul kismértékben megjelenő (netán a szellemi együttműködésünket gátló céllal eltitkolt?) német anyanyelvű világrész egy újabb rövid, talán hiánypótlónak is nevezhető videója "Jóbarát" fordításával.

2019.05.08.Gratulálunk! RENDŐRÖK ÉBRESZTETTÉK A DROGKERESKEDŐKET!


Összehangolt akció keretében csaptak le a baranyai rendőrök 2019. május 8-án hajnalban egy kábítószer-terjesztő hálózatra. (police.hu)Kik ajánlják a drogot? Akik tönkre akarják tenni az embereket.
Zombi lakosokat szeretnének. Akiről itt olvashatunk, már fiatalon rokkant nyugdíjas lett!!!
Szipuzás után megerőszakoltak egy kislányt az aszódi javítóintézetben
A drogokról érthetően (1. rész) gina, LSD, fű, varázsgomba


2018.08.23.Majka társának drogproblémáira hivatkozva fejezi be a közös munkát


Információink szerint Curtis a SZIN előtt is bedrogozott, közvetlenül a koncert előtt, és egész egyszerűen eltűnt Szegeden. A taxisok adták egymás között az infót, hogy aki látja, szedje össze a városban. Ezért majdnem elmaradt a koncert is. Végül mégis felléptek nélküle Majkáék, aki valószínűleg hirtelen felindulásból jelentette be így a koncerten a szakítást, annyira ideges, dühös volt a társára és a helyzet miatt. A hajnali órákban a fesztiválon arról lehetett hallani, hogy Curtist megtalálták, az SBO-ra vitték, ahová a fellépés után a zenekar is bement hozzá. Ezt mostanáig nem erősítették meg semmilyen formában. (szeged.hu)Majka írta: Egy fájdalmas és tehetetlen bejegyzést kell közzétennem!


Elvesztettem az egyik legjobb barátomat, társamat, sőt inkább az egyik családtagomat!!! Elvette tőlem az a dolog, amit mindennél jobban utálok ezen a földön ... a kábítószer!!
Széki Attilával együtt elértünk a csúcsra, és most el kell engedjem a kezet, mert nem tudom tovább fedezni az életét, ami a drogról és a hazugságokról szól! Az elmúlt 5 évben megtettem minden tőlem telhetőt, de rájöttem ez idő alatt, hogy sajnos nem nekem kell mindent megtennem. Ha ő nem akar meggyógyulni, akkor nem is fog. 5 éve arról szól a kapcsolatunk, hogy próbálok szép szóval, veszekedéssel, néha már majdnem tettlegességgel, értelmi és érzelmi zsarolással, sírással, vagy nevetéssel hatni ra. De be kell lássam nem megy...
Az utolsó utáni utáni utáni utáni utáni utáni (x100) esély után, már nem tudok többet tenni. Szemtanúi voltunk együtt annak, ahogy ennek az országnak némely elismert zenészei, rapperei, előadói hogyan teszik tönkre magukat a kokainnal. Együtt nevettünk rajta, hogy sajnos annyira megrészegültek a drog hosszútávú hatása miatt, hogy észre sem vették azt, hogy önmaguk paródiájává váltak. És én ezek után sem tudtam meggyőző érvet felhozni arra,hogy neki a színpad az élete, és nem ez a szar!
1.000.000 megtett ígéret, és számtalan kudarcba fulladt próbálkozás. Együtt olyanok voltunk, mint két csibész gyerek, akik az imádott lakótelepről feljutottak a felhőkarcolók tetejére, és most ott randalíroznak, ahol és ahova senki nem várta őket!!! Csak közben történt valami, ami úgy néz ki hatalmasabb erő, mint minden együtt megelt jó!
Orvostól orvoshoz mentünk , de semmi nem változott. Ha külföldön voltunk akkor ott is megtalálta a módját hogyan verjen át, rázzon le csak azért ,hogy be tudjon szívni. Mindig volt egy két nagyon jó barát aki az első sorból nézte végig ahogy tönkre teszi magát ! A kálvária 5éve kezdődött, de 3 évvel ezelőtt történt meg az ami már kihatott a színpadra is.
Akkor egy emelt hangú beszélgetésben szamonkértem, hogy gondolja ezt, és hogy meri ezt megtenni, de a később elhangzott bocsánatkérések és a barátságunk megmentette a kapcsolatunkat. Aztán az ígéretek ellenére semmi nem változott. Mindenhol tartozás, mindenhol probléma amerre járt. Ez ami nagyjából végigkísért minket az elmúlt 5 évben!
A kokain először a kreatív elmét öli meg. Ez tény! Bárki akit ismerünk és rabja lett ennek a szarnak, elveszti a józan ítélőképességét! Az elmúlt években nem tudott egy olyan dalt kipréselni magából, ami megállta volna a helyét a mai közegben. A fiatal tehetséges gyerekek elmentek mellette, és ő beszorult egy olyan kalitkába, amiből soha nem tudott kimászni. Én ezalatt végig kézben próbáltam tartani a zenekar életét, mert bármilyen egyszerűnek és bulinak tűnt az elején ez az egész, közben elértünk egy olyan sikert, ami egyedülállónak számított közöttünk mindenki életében. 19 főre bővült a kis stabunk és én felelőséggel tartozom mindenki életéért, ha tetszik ha nem.
19 család eszik abból a kenyérből, amit mi az asztalra teszünk. Ezt nem kockáztathatom tovább. 2 hónapja egy általa az utolsó pillanatban lemondott buli után adtam egy utolsó ultimátumot,és próbáltam megint segítséget szerezni hátha sikerülni fog. Elküldtem a legjobb magyar professzorhoz, aki ilyen, sőt keményebb drogosokkal foglalkozik. Nem sikerült. Azt hiszem egyszer ment el hozzá...
Mindig keresztülvittem az igazam, és mindig megálltam a helyem a világban. Most is ezt fogom tenni! Túl vagyok életem legnehezebb idoszakan, megoldottam. Ezt is megfogom!! A szívem megszakad, de nincs több fegyver a kezemben, hogy megoldjam ezt a problémát! .... Szeretlek haver! Köszönöm az elmúlt 8 évet! Örülök, hogy ismerlek és annak is, hogy együtt dolgoztunk!
Sose volt meg ilyen társam és valószínű nem is lesz. Az biztos, hogy lesz miről mesélni majd az unokáknak. Az egész zenekar melletted van továbbra is. Erőt és kitartást kívánunk!! Remelem az életed rendbe jön, és rájössz, hogy nincs rosszabb dolog az elfecsérelt tehetségnél. Minden jót! Peti


"Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek."
(János evangélium 8:36)Sokszor úgy érzem, összeroskadok


2018.05.07.Meghalt a csecsemő, akit bedrogozott az édesanyja


Kábítószer okozta egy csecsemő halálát, és az ügyben a bíróság már el is rendelte az anya előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc elmondta: a nő ellen 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás. A gyanúsított élettársával 2018 januárjában egy hotelben szállt meg, ahová magukkal vitték az öt hónapos kisbabát is. A nő, aki egyébként maga is kábítószer-fogyasztó, még nem tudni, miért, olyan mennyiségű kábítószert juttatott a csecsemő szervezetébe, amely a gyermek halálát okozta.

Az eddigi adatok szerint kizárt, hogy a kábítószer természetes úton került a csecsemő szervezetébe. Halálát a drog kiváltotta oxigénhiány és légzési elégtelenség okozta. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a nő előzetes letartóztatását. (hirmagazin.eu)

2017.12.23.

Nagy drogfogás Röszkén - 112 kilós hasisszállítmány

A szerb drogfutár Röszkénél bukott le a 355 millió forint értékű kábítószerrel. Mintegy 355 millió forint értékű hasist, illetve marihuánát találtak a pénzügyőrök egy szerb férfi autójában, amellyel Röszkénél próbált átkelni péntek hajnalban - írja a police.hu. (inforadio.hu)

2017.06.28.Az Auróra Kioszkra drogterjesztés miatt került lakat
Az Auróra közösségi ház Soros György magyarországi főhadiszállása


Értesüléseink szerint az Auróra Kioszkra drogterjesztés miatt kerül lakat, míg az Auróra Kertnek kereskedelmi tevékenység engedélyének hiányában kell bezárnia. A PestiSrácok.hu megírta, az Auróra utca 11. szám alatt működő Auróra Kioszk nevű helyen a rendőrség június 10-én razziát tartott, a józsefvárosi szórakozóhelyről a rendőrök tizenöt vendéget állítottak elő kábítószer-birtoklás miatt és nagyjából száz vendéget ellenőriztek. Az ügyben büntetőeljárás is indult kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Az Auróra közösségi ház, mint Soros György magyarországi főhadiszállása rendszeresen ad helyett például az Identitsas konferenciáinak. Itt működik az Udvarhelyi Tessa által fémjelzett Közélet Iskolája, de az Auróra tekinthető a PM "Mártát a Magdolnának" kampány központjának is. Az Auróra adott otthont az időközi választási kampánynak, itt zajlott az eredményváró, és a kampányértékelő is. Az Auróra hivatalos támogatói között jelenleg is megtalálható az Open Society Foundation, partnerei között pedig ott találjuk a Szivárvány Missziót, az Alternatíva Alapítványt, és a Budapest Pride-ot. Az Auróra partnere többek között az a TASZ-közeli Drogriporter is, amelynek célja, hogy "kiálljon a korrekt, tudományos bizonyítékokon alapuló tájékoztatás mellett". Álláspontjuk szerint az elrettentésen alapuló drogpolitika nem hatékony és nem is igazságos, nagyobb ártalmat okoz, mint a drogfogyasztás maga. (pestisracok.hu)Deák Dániel: Alex Soros pontos menetrend szerint itt fogadta


a magyar hálózat vezetőit, az alapítványháló és a médiaérdekeltségek döntéshozóit, részletesen átbeszélve velük az Orbán elleni háború teendőit. Alexander Soros többek között vezető szerepet tölt be az apja által alapított Open Society Foundationsben, de 30 éves kora ellenére már saját alapítvánnyal is rendelkezik (Alexander Soros Foundation), emellett alapítója a Jewish Action nevű szervezetnek is.

2017.06.26.Alex Soros a Ripost információi alapján pontos menetrend szerint itt fogadta a magyar hálózat vezetőit


"A Ripost információi szerint Alexander Soros azért érkezett Budapestre a hétvégén, hogy elsőként a magyarországi érdekeltségek teendőit tekintse át az Orbán Viktor elleni harc jegyében. A pesti Four Seasons, szemben a Lánchíddal, régóta törzshelye a Soros klánnak, elsősorban azért, mert alig néhány lépésnyire van a főhadiszállás, a CEU Nádor utcai komplexuma. Az édesapa is mindig ebben a szállodában vesz ki egy luxuslakosztályt. Alex Soros a Ripost információi alapján pontos menetrend szerint itt fogadta a magyar hálózat vezetőit, az alapítványháló és a médiaérdekeltségek döntéshozóit, részletesen átbeszélve velük az Orbán elleni háború teendőit" – írja a lap. (888.hu)

2017.05.14.Georg Spöttle: Pár fotó berlini drog razziákról...


Hát, hogy kissé szarkasztikus legyek, a srácok integrálódtak és találtak munkát is. Sajnos ezt tapasztaljuk napi szinten, hogy klienseink a migránsok közül kerülnek ki. Igaz a kezükre játszik a sok idióta is, aki veszi tőlük a füvet és a szintetikus drogokat.
Elnézve a fotókat és tudva, hogy Németországban egy év alatt 52,7%-kal nőtt a bűncselekmények száma, nem sok jót látok a migrációban és a kvótarendszerben.
Itt Magyarországon nincsenek ilyen rettenetes állapotok, mint Berlinben, Frankfurtban vagy Brüsszel némely kerületében.
Ezért mindenkinek, aki a migrációt és a kvótát támogatja, érdemes lenne átgondolnia vagy akár körülnézni a Párizs, London, Hamburg,... no go zónáiban. Nem hiszem, hogy egy épeszű, hazaszerető ember ilyen jövőt szeretne gyermekeinek, unokáinak.
Tényleg pártállástól függetlenül kérek mindenkit, hogy mondjon nemet a kvótára. Most nem egy pártot vagy egy politikust kell szeretni, hanem a Hazát!Visszaimádkozták az életbe!


Péter egész korán bekerült a gyülekezetbe. Gyönyörű énekhangjával dicsőítette az Urat. Egy idő után felfuvalkodott, és eltávolodott az Úr Jézustól. Ezzel párhuzamosan, természetesen, bejött az ördög többféle kísértése is. Ahogy elkezdte "kihagyni" az istentiszteleteket, ahogy a "szolgálatából visszavett", úgy jöttek be az "új barátok", úgy jött be az új "időtöltés", az új "élményhajhászat", és ezzel bejöttek az új "szórakozások". Jött az "éjszaka" is. A bulik, a hangulatok, a lányok és a drog. Mi lesz ebből? Jöttek hozzá a gyülekezetből is, nem hagyták őt "csak úgy" eltűnni, jöttek utána, szóltak neki, kérlelték. Nem csak hívő édesanyja, de az ifjúságiból is, többen, korábbi szolgáló társak. Péter nem engedett.
Egyik éjszaka, egy átbulizott este után, hazafelé tartottak befüvezve, barátaival együtt, kocsival, amikor észlelték, hogy kifogyott az üzemanyag a kocsiból. Egy sötét főúton állt le az autó, de a bulis hangulatban fel sem mérték, hogy mi a baj, nekiálltak betolni a járművet. Ahogy tolták, tolták, hogy induljon végre, egyszer csak egy kamion jelent meg a hátuk mögött. Hárman szétugrottak, de Péter valahogy fel sem fogta a veszélyt, és ott rekedt a kocsi mögött. A kamion pedig beléjük rohant. Péter a kamion és a kocsi közé szorult. Lehet, hogy sok mindenre nem emlékszik ezekből a percekből, de egy biztos, ennek a fiatalembernek ott maradt mind a két lába. Tőből amputálni kellett mindkettőt.
Az Úr nem hagyta elveszni. A vérveszteség óriási volt, a mentők sem a szomszédból jöttek. De Péter túlélte. Az amputálás sem volt egyszerű folyamat. És Péter kómában maradt sok napon keresztül. Azonban édesanyja nem adta fel az imádságot. Sem a gyülekezet. Sőt. Más gyülekezetek is beindultak, és imahadjáratot folytattak Péter életéért.
Az orvos azt mondta az édesanyjának, hogy ne várjon csodát: ha túléli is fia, nem lesz komplett. Elveszti értelmét, nyomorék lesz egész életében és fogyatékos, értelmében is. De az édesanya nem adta fel. Imádkozott tovább,és a gyülekezetek is. Péter felébredt a kómából. Az értelme olyan volt, mint a baleset előtt. Sőt, még tisztább, hiszen a drog elmaradt, és mivel két lábát is elvesztette, nem ment vissza már a bulis életvitelbe sem. Péter visszafordult az Úr Jézushoz. Megtért életet kezdett élni. Most lábai nélkül, de szíve mélyéből dicsőíti az Urat.Egy gyülekezeti lány szerelmes lett bele. Igaz, a szerelem még akkor feltámadt benne, amikor Péter két lábbal a világban járt, és nem akarta az Urat, de ez a lány imádságban hordozta Pétert. Amikor a baleset bekövetkezett, kitartott mellette. Lábai nélkül is szerette. Amikor Péter megtért, visszajött az Úr Jézushoz, hozzáment feleségül. Sokan mondták neki, ne tedd, soha nem lehet majd gyermeketek! Pétert is gyötörte ez az érzés. Az Úr itt is imameghallgató. Csodát tett. Házasságkötésük után egy évvel felesége teherbe esett. És azóta már második gyermekük is megszületett. Péter grafikával tölti otthon az idejét. És szereti az Urat, szereti feleségét, gyermekeit, s azt mondta: tudja, az Úr bármikor visszaadhatja két lábát, már ezen a földön is... de, ha nem tenné is, ő soha többé nem fordul el Tőle. Tudja, hogy a Mennyben ott várja két teljesen egészséges láb, s ő is együtt fogja dicsőíteni az Urat, a Mennyben, teljes épségben, a többi megmentettekkel. Hallelujah! /Kováts Gyögy nyomán/

David Wilkerson tiszteletes 1958-ban a Szent Szellem sugallatára New Yorkba ment, hogy a tizenéves kábítószeres bűnözők lelkét társaikéval együtt Istennek megmentse. Erről írt a világsikert aratott Kés és kereszt c. könyvében.David Wilkerson élete, leckéje, prédikációja (1931 - 2011)

Nicky Cruz, a híres new-yorki bandavezér film
Dr. Zacher Gábor toxikológus felhívása minden embernek szól!


Van egy GHB nevű szer, amely színtelen, szagtalan, íztelen festéklemosó szer. Sajnálatosan bárki szabadon megvásárolhatja boltban, illetve megrendelheti az interneten és az ára sem vészes, ami még keresettebbé teszi. Pár cseppet az italba cseppentve körülbelül 10-15 perc leforgása után szédülést érez az illető, majd ájulás és teljes tudatkiesés következik.

2017.04.12.

18 éves díler árulta az újfajta drogot Mezőkovácsházán - videó

Növényi törmeléket adott pénzért ismerőseinek egy fiatal férfi Mezőkovácsházán - írja a police.hu. A 18 éves K. B.-t 2017. április 11-én fogták el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei és a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozói. A lakásán házkutatást tartottak és a gyanú szerint új pszichoaktív anyagnak minősülő szárított növényi őrleményt, illetve az adagoláshoz szükséges eszközöket foglaltak le. A fiatal férfi beismerte, hogy először csak saját fogyasztásra vásárolt anyagot, majd 2017 januárjától többeknek rendszeresen adott el kisebb adagokat úgy, hogy abból haszna legyen. A nyomozás eddigi adatai szerint három csanádapácai ismerőse, akik közül az egyik fiatal még nincs 18 éves, és egy medgyesegyházi férfi is vásárolt tőle. (police.hu) 

2016.10.22.

Telefont cserélt kábítószerre!

Egy balástyai férfi alvó ismerősétől vette el azt a mobiltelefont, amelyet később kábítószerre cserélt Kisteleken. Ellene kifosztás, míg az eladó ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás – írja a police.hu. A gyanú szerint október 14-én kora este vette el a bódult állapota miatt alvó ismerőse mobiltelefonját a 21 éves F. Dávid. A bejelentést követően a balástyai férfit a nyomozók kifosztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetését követő napon a készüléket egy kisteleki nővel kábítószerre cserélte. A 46 éves K. Erikánál október 19-én házkutatást tartottak a rendőrök, amelynek során több mint 100 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A nővel szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének és orgazdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Őt a kisteleki nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. (szegedma.hu)2016.01.29.
Várandós nők is a drog áldozatai lettek! Videó itt!

"Az elmúlt másfél napban hat fiatalt, köztük két állapotos nőt vittek eszméletlen állapotban kórházba drogtúladagolás miatt. A rendőrök szerint egy rendkívül veszélyes, pszichoaktív anyagot fogyasztottak a fiatalok. Zacher Gábor toxikológus az M1 Híradónak azt mondta, hogy az elmúlt húsz évben nem volt ilyen súlyos eset Magyarországon."

A két fiatal nő az intenzív osztályon fekszik, jelenleg is kezelés alatt áll. A fiatalok között rokoni kapcsolat van, feltételezhetően mindannyian ismeretlen eredetű, úgynevezett kristály nevű drogot fogyaszthattak. Végleges toxikológiai eredményt még nem tudunk.

A két nőnél, az egyik a 28., a másik  a 35. hétben volt, sürgető császármetszés is történt - mondta az M1-en Ecseki Tímea, a Hetényi Géza Megyei Kórház ügyeletes orvosa. A három fiatalembert a sürgősségi osztályon ápolják. Rajtuk kívül volt még egy férfi, akit nagyon súlyos állapotban szállítottak Budapestre, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba.

A babákat az M1 információi szerint a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára vitték, súlyosan károsodtak.

2015.07.14.
Zacher Gábor: A drog orosz rulett
Sem a kinézet, sem a fantázianév nem segít * Teljes cikk itt!


Boldog békeidőknek nevezte a toxikológus az 1995 és 2008 közötti időket, amikor a drogok még valóban azt tartalmazták, amit nevük alapján a fogyasztók vártak. Ma már sem a kinézet, sem a fantázianév nem árul el sokat a készítmény összetételéről vagy a hatásáról. Ma már számos különböző színű, mintájú és fantázianevet viselő szer van a piacon - mondta Zacher Gábor, akit azzal kapcsolatban kérdeztek az M1 aktuális hírcsatornán, hogy a múlt héten tömeges mérgezést okoztak a nyugat-lengyelországi vajdaságokban – a sziléziaiban és a nagy-lengyelországiban - a partidrogok. A mérgezést valószínűleg egy Mocarz (Felség) nevű szer okozta. Csütörtöktől vasárnap reggelig százhuszonhét ember szorult kórházi kezelésre, köztük egy terhes nő, valamint több kiskorú. Négy ember állapota súlyos.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Centrumának vezető főorvosa azt mondta: csak a speciális vizsgálatok után lehet megtudni, hogy ez az új szer mit tartalmaz pontosan. Elképzelhető, hogy egy nagyobb tisztaságú szer került piacra - tette hozzá. Zacher Gábor azt is elmondta, hogy régen a füves cigaretták is egy-két százalékos, maximum három százalékos THC-t tartalmaztak, ez ma már tizenöt-tizenhat százalék, sőt vannak olyan génmódosított kendernövények, amelyek hatvan-hetven százalékos hatóanyagot tartalmaznak. A toxikológus arra az intelemre, hogy a "legjobb védekezés, ha valaki ki se próbálja", azt hangsúlyozta: mindez azon múlik, hogy mire tanítják a gyereket, az "tud-e jó döntést hozni", amikor kábítószerrel kínálják. (magyarhirlap.hu)

2015.05.08.
Elterelésre mehetnek a kajakozók * Teljes cikk itt!

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Csipes Tamara és Dombvári Bence ügyében, akiknek a szervezetében a Magyar Antidopping Csoport kokaint talált. Utánajártunk, mire számíthat a drogozás miatt eltiltott két válogatott kajakos. Még a múlt héten derült ki, hogy pozitív lett a drogtesztje az ötszörös világbajnok kajakos Csipes Tamarának és a vb ezüst- és bronzérmes Dombvári Bencének. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség kezdetben tagadta ezt, de a héten már fegyelmi eljárást indított ellenük, és megszüntette válogatott kerettagságukat. Kedden a MOB felfüggesztette a drogozó kajakosok mindennemű anyagi támogatását, ami havi több százezer forintot jelent. De ennél nagyobb gond számukra, hogy a rendőrség nyomozást indított velük szemben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben. A drogfogyasztást az új Btk. szigorúbban bünteti. A kábítószer birtoklása, fogyasztása és kereskedelme egyaránt bűncselekménynek számít. Buza János ügyvéd lapunknak ugyanakkor elmondta: ha csekély mennyiség volt a szervezetükben, és beismerik a tettüket, akkor az vétségnek minősül, vagy­is nem büntethetők. „Ez esetben a leszokás érdekében hat hónapos elterelést rendelhetnek el – mondta az ügyvéd. – Ez idő alatt előadásokra kell járniuk, amelyeken megismerkednek a kábítószer-használat következményeivel, valamint orvosi vizsgálatokra, hogy kiderüljön, nem fogyasztanak-e ez idő alatt drogot. Ez az egyszerűbb megoldás, és nekik is ez az érdekük. Ha végigcsinálják, és tiszták maradnak, akkor megszüntetik ellenük az eljárást. Ha nem akarnak részt venni az elterelésen, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők. Azonban börtönbe ilyenért nem szokták küldeni az embert, hanem felfüggesztett büntetést szabnak ki. Még nem hallottam olyanról, hogy valaki ez utóbbit válassza, ha megúszható másképpen ez a ballépés." A kokain grammja tizenöt-húszezer forint között mozog, az elit drogjának nevezik, és a partik kedvenc kelléke. A Bors azt írta, hogy a sportolók szerint véletlenül kerülhetett egy bulin az italukba a kábítószer. Zacher Gábor toxikológus főorvos felnevetett, amikor elmondtuk neki ezt a verziót: "A kokain nem az a szer, amit csak úgy viccből belekevernek más italába, már csal azért sem, mert rettentő drága. Sokszor hallottam már ezt az "italba keverték" verziót. Meglepően sokan gondolják azt, hogy ez a legjobb védekezés, miközben kevés ebben a rea­litás. Úgy látom, elkezdődött a ködösítés az ügyben, márpedig ez nem jó taktikai húzás, ráadásul teljesen felesleges is." (magyarhirlap.hu)Talán az egyik legjobb dohányzás ellenes hirdetés!


2015.01.28.
Halálos veszély lehet a biofű! A szakemberek legalább kétszázötven, a biofüvekhez tartozó szintetikus vegyületről tudnak * Teljes cikk itt!

Növekedett az utóbbi években az úgynevezett biofüvet fogyasztók száma Magyarországon, a gyakran életveszélyes drog egyre népszerűbb a fiatalok körében – tájékoztatta a Veol.hu-t Babusa Péter, a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia klinikai szakpszichológusa. A szakember elmondta, hogy a biofűhöz hasonló, új típusú kábítószerek hatásai kiszámíthatatlanok, fogyasztóiknál gyakoribbá váltak a fizikai és pszichés rosszullétek. Az ambulancia szakembereinek tapasztalati szerint a biofüvet használóknál nagyobb eséllyel és hamarabb alakul ki a hozzászokás, mint a hagyományos marihuána esetében, a már függőknél pedig nagyobb számban észlelnek különféle mentális és szociális gondokat. A veszprémi ambulancián hat éve találkoztak először biofű okozta tünetekkel. A biofüvek alapjai a marihuána hatóanyagához, az úgynevezett THC-hez hasonlító vegyületek, amelyeket nem kenderből vonnak ki, hanem szintetikusan állítanak elő, majd a folyadékot más növényi anyagokra, szárított almára, levelekre vagy éppen dohányra permetezik, majd a már megszokott módon szívják el. Használói alkalmazzák úgy is, hogy füstölőket vonnak be vele, majd meggyújtják, és az így keletkező végterméket lélegzik be. Egyre jellemzőbb, hogy a szintetikus THC-t nem képzett vegyészek, hanem amatőrök állítják elő, így az összetétele is bizonytalan. Míg a hagyományos marihuánát szinte lehetetlen túladagolni, addig a biofüvek esetében fennáll ez a veszély, sőt, a veszélyes drogok már halálos áldozatokat is szedtek. A fiatalok körében azért lettek hamar népszerűek, mert a cannabisnál is olcsóbbak, és általában a hatásuk is gyorsabb. A marihuánának jellegzetes, erős illata van, a mesterségesen előállított, a THC-re hasonlító vegyületek azonban színtelenek, számos esetben szaguk sincs, ezért könnyű és kockázatmentes azokat szállítani, mivel egy hatósági ellenőrzéskor nehéz megállapítani, hogy mondjuk egy műanyag flakonban drog van, vagy ásványvíz. (magyarhirlap.hu)

2014.09.22.
Alkohollal kellett volna bizonyítania! * Teljes cikk itt!
Tragédia az egyetemi beavatáson: belehalt a "próbába" a diáklány!


Az amerikai egyetemeken nagy divatja van a különféle egyleteknek, ezek némelyikének már a puszta létét is mély titkolózás övezi, másokról sokan tudnak, de akkor is csak keveseknek adatik meg, hogy a tagok sorába léphessenek. Nem véletlen, hogy amikor valaki megkapja a lehetőséget, hogy egy próbatétel során bizonyíthassa a rátermettségét, akkor mindent meg is tesz azért, hogy megfeleljen az elvárásoknak, akkor is, ha egyébként tudja, mennyire veszélyes játékot űznek. A New Jersey államban található Rutgers Egyetem 19 éves hallgatója, a másodéves Caitlyn Kovacs is boldog volt, amikor megtudta, hogy jelölt lett a Delta Kappa Epsilon (DKE) szövetségben, már csak a próbákat kell végigcsinálnia és ő is bekerülhet az elit csoportba. Arra azonban sem ő, sem a többiek nem számítottak, hogy a próbatétel tragédiával fog végződni. A lány váratlanul elájult, és nem egész fél órával később, vasárnap hajnali 3:19-kor az egyetemi kórház orvosai - ahová a diáktársak segélyhívása után szállították - kimondták a halálát. (ma.hu)

2014.08.16.
Pakettek, fecskendők, fegyverek - videóval * Teljes cikk itt!

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - F. Ernő 41 éves budapesti lakos ellen indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya. (police.hu)

2014.08.13.
Botrány! Istenkáromlás és szexre buzdítás a Sziget nagyszínpadán!
Teljes cikk itt!


Drogos, liberális, agresszív közönség, széttárt combok, elmebeteg fellépők. Kommentelőkompatibilis, képi bizonyítékokkal alátámasztott leleplező beszámoló a nulladik napról. (hir24.hu)

2014.02.07.
Cselesen szivárognak be az iskolákba a szcientológusok * Teljes cikk itt!

Egy vallási köntösbe bújó szervezet nézte ki magának a magyar diákokat. Látszólag segíteni akarnak, valójában gyanús, hogy csak a pénz és a hatalom mozgatja őket. Nem, kivételesen nem a KDNP-ről van szó. A szcientológus egyházhoz köthető Drogmentes Maraton 320 település iskoláit érinti, oktatásmódszertanukat kétezer diákon tesztelhették. Több mint száz ember gyűlt össze csütörtök délelőtt a Lurdy Ház konferenciatermében. Az átlagéletkor ötven év körül volt, a teremben többségében nők. A rendezvény elején kézfeltartásos jelentkezésnél kiderült, a legtöbben pedagógusok. Mind a Drogmentes Magyarországért névre keresztelt konferenciára gyűltek össze. Az ország minden pontjáról jöttek, 2500 forint a belépő, de mint sorban állás közben kiderült, volt akinek ezt kifizette az Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. (444.hu)

2014.02.07.
Bővülhet a kábítószerek listája * Teljes cikk itt!

Hamarosan elkészül azoknak az új típusú bódítószereknek a kockázatelemzése, amelyeket 2012 áprilisában vettek fel a dizájnerdorogok dömpingszerű megjelenésére válaszul létrehozott C listára. A jegyzéken negyvenhét egyedileg nevesített anyag, valamint négy vegyületcsalád szerepel. Van közöttük olyan szer is, amelyet tavaly nyolc szerhasználó halálával hoztak összefüggésbe. (mno.hu)

2013.12.07.
23 kiló marihuána az ülés alatt + VIDEÓ * Teljes cikk itt!

Őrizetbe vették a Csongrád megyei rendőrök azt a külföldi állampolgárt, aki 23 kilogramm marihuánát akart behozni országunkba - írja a police.hu. Belépésre jelentkezett egy albán állampolgár a Röszke Autópálya- határátkelőhelyen december 6-án 18 óra 50 perckor. A rendőröknek gyanússá vált a férfi által vezetett Citroen típusú személyautó ülések alatti kárpitozása, ezért alapos vizsgálat alá vetették. Ennek eredményeként 23 csomag, mintegy 23 kilogramm súlyú kábítószergyanús növényi törmeléket tartalmazó tasakot találtak az egyenruhások az ülések előtt és alatt kialakított rejtekhelyen. Az elsődleges vegyészszakértői vizsgálat kiderítette, hogy a 35 éves T. B. által behozott növényi törmelék marihuána. (szegedma.hu)

Autóülés alá rejtette a kábítószert

2013.11.25.
Még a dílerek sem tudják, mit árulnak!!! * Teljes cikk itt!

Az idén várhatóan emelkedik a kábítószer miatt kórházba kerülők száma az előző évekhez viszonyítva - mondta Zacher Gábor toxikológus a rendőrséggel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón Budapesten. Hozzátette: az idén 2200-ra tehető a kábítószer miatt kórházba kerülők száma, ami emelkedés a tavalyi mintegy 2000-hez és a tavalyelőtti 1800-hoz képest. A Péterfy Sándor Utcai Kórház klinikai toxikológiai osztályának vezetője példaként említette, hogy az alkoholfogyasztás miatt kórházba kerültek nélkül az elmúlt hétvégén osztályukon 14 embert kezeltek valamilyen tudatmódosító szer miatt. A legnagyobb veszélynek azt nevezte, hogy nem tudható a szerek összetétele, az eddigi vizsgálatok pedig azt igazolják, hogy hiába mondja azt a fogyasztó, hogy csak egyféle tablettát fogyasztott, valójában 3-4, vagy akár 5-6-féle anyag mutatható ki a laborvizsgálatban. Hangsúlyozta azt is, hogy az elmúlt hetekben olyan vadonatúj szerek jelentek meg, amelyeket még csak Japánban sikerült kimutatni. A főorvos úgy vélte, a kilencvenes években még sokkal nagyobb volt a szerhasználati biztonság, ma már a szakemberek is az internetről, különböző, a fogyasztók által használt fórumokról és portálokról tájékozódnak arról, hogy milyen hatást váltanak ki az új anyagok. Bizonyítást nyert az is, hogy az összetételben egy pici módosítás is teljesen más hatást eredményez - tette hozzá. (mno.hu)

Sajtótájékoztató * Megdöbbentő képek a dizájner drog hatásáról!!!

2013.10.08.
Elfogadta a parlament az új drogellenes stratégiát * Teljes cikk itt!

A kábítószer-fogyasztás visszaszorítása, a prevenció, az ártalomcsökkentés és az oktatási intézményekben folyó felvilágosító kampányok hatékonyabbá tétele is a célja az új, 2013 és 2020 közötti időszakra szóló nemzeti drogellenes stratégiának, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés. A határozati javaslat elfogadását a kormánypártok támogatták, az MSZP és a Jobbik képviselői tartózkodtak, az LMP nemmel szavazott. A Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen című dokumentum fő célja a droghasználat megakadályozása és a drogok nélküli életmodell népszerűsítése. Megjelenik benne a rendőri intézkedések erősítése, a korszerű bűnmegelőzési és bűnüldözési stratégiák hatékonyabb alkalmazása, a köznevelési intézményekkel való együttműködés. Emellett a stratégia a szerhasználat megelőzését és minimalizálását célozza. (MTI-fidesz.hu)Ifjúságvédelem és drogprevenció a Szilády Áron Református Gimnáziumban
nemcsak papíron, a szabályzatok szövegében található meg.

Tájékoztató a Drogmentes Ifjúságért Mozgalomról /DIM/

A Kiskunhalasi Drogmentes Ifjúságért Egyesület /KDIE/ működteti a Mozgalmat. Az egyesület egy iskolát támogató, de iskolától független szervezet. A diákok, szülők, orvosok, védőnők, tanárok által működtetett egyesület célja a káros szenvedélyektől mentes élet népszerűsítése, megteremtése a fiatalok között. Az Egyesület működteti és ellenőrzi a Drogmentes Ifjúságért Mozgalmat. A mozgalom Önkéntes hozzájárulás alapján működik. A mozgalom tagjai vállalják, hogy megelőző jelleggel, szúrópróbaszerűen kiválasztott időpontban vizeletvizsgálaton vesznek részt. A teszt eredménye csak az érintett tanuló és szülője, illetve a tesztelést végző egészségügyi dolgozó, és segítséget nyújtó szakember számára lesz ismert. Akik a keletkezett adatokat az egyesület szabályzatának megfelelően, a személyes adatokra vonatkozó törvény rendje szerint titkosan kezelik. A mozgalom célja, hogy távol tartsa a fiatalokat a drogfogyasztástól, illetve ha már belecsúszott valaki egyfajta fogyasztásba, megszégyenítés nélküli, még időben történő segítségnyújtásra nyíljon lehetőség. Az iskola tanulóinak kb. 90 %-a vesz részt a mozgalomban, evvel mintegy értéknek vallva a szermentes életet, és vállalva, hogy bármikor hajlandók erről számot is adni. Tapasztalataink szerint eredményesen működik a program. Nagy segítséget jelent az iskola diákjainak a felvilágosító előadások mellett, a drogoktól mentes, teljes élet kialakításában. Ez egy évben egy-vagy két vizsgálatot jelent véletlenszerű időpontban. Ennek alkalmával müzli szeletet, túrórudit is kapnak a diákok, az egészséges élet jegyében. /Csányi Ágnes ifjúsági felelős/2013.09.23.

Kereszttűzben az új nemzeti drogellenes stratégia * Teljes cikk itt!

A magyarországi drogfogyasztás visszaszorítása, a prevenció, az ártalomcsökkentés és az oktatási intézményekben folyó felvilágosító kampányok hatékonyabbá tétele is a célja az új, 2013-2020-ig szóló nemzeti drogellenes stratégiának - ismertette Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a parlament egészségügyi bizottságának hétfői ülésén. A dokumentumot a testület 18 igen szavazattal, Szilágyi László (PM) független országgyűlési képviselő tartózkodása mellett általános vitára alkalmasnak találta. Kiss Norbert elmondta, hogy a 2009-es drogstratégia ugyan mutatott egyfajta irányt, de mivel ez a dokumentum a dizájnerdrogokkal nem foglalkozott, és szakmai, módszertani hibákat is tartalmazott, mindenképpen új anyagot kellett összeállítani. A helyettes államtitkár kitért arra, már dolgoznak azon, hogy a stratégiában szereplő feladatokra, programokra legyen uniós forrás, továbbá elmondta azt is, volt már egyeztetés a civil partnerekkel a dokumentumról. (mno.hu)

2013.09.20.

USA * Tízezrek szorulnak sürgősségi ellátásra a "fürdősó" miatt * Teljes cikk itt!

A fürdősó néven elhíresült dizájnerdrog miatt csaknem huszonháromezren szorultak sürgősségi orvosi ellátásra az Amerikai Egyesült Államokban 2011-ben - derül ki egy nemrégiben megjelent beszámolóból, amely szerint a szer más vegyületekkel kombinálva különösen veszélyes. Az amfetaminhoz hasonló serkentőszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend az úgynevezett rekreációs drogokat használók körében, tehát azoknál, akik szórakozás alkalmával használnak drogot. Nevével ellentétben semmi köze nincs a fürdőkádban használható kristályokhoz. Az Egyesült Államok Függőségi és Mentálhigiénés Hivatala (SAMSHA) kedden megjelent riportja az első olyan szakmai beszámoló, mely a sürgősségi orvosi ellátást igénylő mellékhatásokat vizsgálja, amióta a szer néhány éve megjelent a piacon. "A fürdősó típusú dizájnerdrogokat sokan kellemes érzetet nyújtó, legális szerként reklámozzák, vagy éppen a valódi céljukat rejtő címkével, akár növényvédő felirattal. Pedig nagyon veszélyesek lehetnek" - mondta dr. Elinore McCance-Katz, a hivatal vezetője. "A fürdősó szívproblémákat, magas vérnyomást, rángógörcsöt, függőséget, öngyilkos gondolatokat, pszichózist és bizonyos esetekben halált is okozhat; különösen, ha más drogokkal együtt használják őket" - tette hozzá a szakértő. (Betegszoba.hu/mno.hu)

2013.08.07.

Megégett egy férfi az O.Z.O.R.A.-n * Teljes cikk itt!
Egy német férfi tábortűzbe esett.


Életveszélyesen megsérült egy német férfi, miután beleesett egy tábortűzbe a Fejér megyei Dádpusztán zajló O.Z.O.R.A. fesztiválon - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Egyelőre úgy tűnik, baleset volt. Az MTI információi szerint a férfit a budapesti Szent István Kórházban kezelik. Dádpusztán 1999-ben tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek O.Z.O.R.A. néven. Az idei rendezvény engedély hiányában késve kezdődött, a tervek szerint vasárnapig tart. Közben 67-re nőtt a kábítószer miatti előállítások száma a fesztiválon. (MTI/fehervar.hir24.hu)

2013.08.02.

Óriási drogfogás: három fiatal működtette az érdi labort * Teljes cikk itt!

Droglabort számoltak fel egy érdi házban a rendőrök. A házkutatásnál 70 ezer ismeretlen eredetű tablettát és két gyógyszergyártó gépet foglaltak le. A helyszínen csaknem másfél millió forint készpénzt is találtak. A droglabort három, 19 és 22 év közötti fiatal működtette. "További 150 ezer darab tablettának az értékesítését tervezték. Ennek nagy része Magyarországra és jelentősebb része pedig külföldre ment volna - közölte az NNI kábítószer-bűnözés elleni osztály igazgatója. - Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy azok a személyek, akiket elfogtunk, és általánosságban is elmondható ezekről a dílerekről, ezekről az előállítókról, akik ezekben az ügyekben részt vesznek, hogy ők nem rendelkeznek vegyészeti szakismeretekkel. De mind azt látják, hogy ebben a feketepiaci üzletágban hatalmas pénz van, és az internetről letöltött, illetve szájhagyomány útján terjedő különböző ismeretekből próbálnak maguk összeállítani különböző tablettákat" - tette hozzá Bucsek Gábor dandártábornok. (mno.hu)2013.07.02.

Igen, a füvezés tényleg demotivál * Teljes cikk itt!

A marihuánafogyasztás egyik mellékhatása, hogy a fogyasztó a beszívás után ellustul. Egy új kutatás szerint ennek az lehet az oka, hogy a szer visszafogja a dopaminszintézist, márpedig ez a neurotranszmitter több, a szervezetben lejátszódó örömérzetért felel, és ez serkenti a motivációt is. A dopamin hiányában azonban motiválatlanná válunk, így elmondható, hogy a füvezés demotivál. (...) Hogy kiderítsék a kannabiszfogyasztás és a pszichózis közti ellentmondásos összefüggéseket, a London Egyetem kutatói marihuánafogyasztók agyát vizsgálták meg. Arra voltak kíváncsiak, hogy a dopaminszint a kannabisz hatására hogyan változik az agyban; a dopamin aktivitása ugyanis összefüggésbe hozható bizonyos pszichózisokkal, például a skizofréniával. Ha betépünk, meglátogat a Gonosz! A pozitron emissziós topográfiát (PET szken) kihasználva a kutatók 19, rendszeresen kannabiszt fogyasztó önkéntes agyát vizsgálták meg. Megállapították, hogy a rendszeres fogyasztók gyakran tapasztalnak pszichózisszerű viselkedést mutatnak. Ezek több formában is megnyilvánulhattak: egyeseknek érzékcsalódásaik voltak, mások a gonosz jelenlétét érezték maguk körül. A kontroll csoport tagjai tíznél kevesebbszer használtak kannabiszt, és egyszer sem szívtak be a tanulmány előtti három hónapban. A kutatók feltételezték, hogy a rendszeres fűfogyasztók dopamintermelése kiugróan magas lehet, mivel ez pszichózist okozhat. Furcsamód mégis ellenkező végeredményt kaptak. Azoknál, akik hetente legalább egyszer betéptek, a vizsgálat csökkent dopaminszintet mutatott ki. A vizsgált minta alapján nem bizonyítható az ok-okozati összefüggés, de az eredmények azt mutatják, hogy a leghosszabb ideje és a legtöbbet szívók dopamintermelése volt a legalacsonyabb. A tanulmány szerzői szerint a dopamin hiánya megmagyarázhatja, hogy a marihuánafogyasztók miért annyira enerváltak az átlaghoz képest: az alacsony dopaminszint oda vezet, hogy a fogyasztón eluralkodik az apátia. (index.hu)

2013.07.06.

Az országos fővajda is a kábítószer-fogyasztás ellen kampányol
Teljes cikk itt!


Tiltólistára került a közelmúltban több fiatal halálát okozó dizájnerdrog alapanyaga. A kábítószer-fogyasztás és terjesztés ellen indított kampányt a rendőrséggel együttműködve a cigány fővajda is.


Évente 400 halálos áldozatot szednek a drogok Magyarországon. A kábítószerek terjesztői között magyarok és cigányok is vannak - mondta Kállai Csaba fővajda, a Vajdák a Romákért Alapítvány elnöke, aki segítséget ajánlott a rendőrségnek. A megbeszélés másik témája az uzsorázás volt, amelyet szintén elítélt a fővajda. A Békés megyei vajda arról beszélt, hogy szerinte a bűnözés visszaszorításának leghatékonyabb eszköze az lenne, ha a cigányok földhöz juthatnának. (mno.hu)

2013.07.06.

Felkerült a listára a halálos anyag * Teljes cikk itt!

Tiltólistára tették a közelmúltban több fiatal halálát okozó dizájnerdrog alapanyagát, az úgynevezett para-metil-4-metilaminorexet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága. Emlékeztettek, hogy az utóbbi években ugrásszerűen megnövekedett a nagyrészt interneten forgalmazott új típusú, úgynevezett dizájnerdrogok terjedése, valamint az e szerek használatával kapcsolatos problémák miatt kezelésre szorulók száma is. Ezért a lakosság egészségének megőrzése érdekében a kormány 2012 áprilisában kiadta a kábítószerekkel, pszichotróp anyagokkal és az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről, valamint ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról szóló jogszabályt. A piacon újonnan megjelenő dizájnerdrog alapanyagául szolgáló szereket az illetékes hatóságok folyamatosan figyelik annak érdekében, hogy a vegyületek a lehető legrövidebb időn belül tiltólistára kerülhessenek az újabb tragédiák elkerülése érdekében. (mno.hu)

2013.06.14.

Magyarország élőben - A dizájnerdrog a tettes?

Újra ölt a drog! Rendőrkézen a terjesztők!Videón látható a beszélgetés Zacher Gábor toxikológussal!2013.04.22.

Hoppál: Bajnai határolódjon el a drogliberalizációtól! * Teljes cikk itt!

Felszólítjuk Bajnai Gordont, hogy politikai támogatásért cserébe semmilyen paktumba ne építsenek be liberalizációs szabályokat a drog használatával kapcsolatban - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője. A kormánypárti politikus arról is beszélt, Bajnai miniszterelnöksége idején volt Magyarország a legrosszabb gazdasági helyzetben, ezért "mindenkit óva intene attól, hogy bedőljön" a volt kormányfő választási ígéreteinek. Hoppál Péter felidézte, múlt héten szombaton az orvosi marihuána legalizálása érdekében demonstráltak civilek Budapesten az V. kerületben. A rendezvényen megjelent Juhász Péter, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség társelnöke. A Milla Egyesület korábbi vezetőjének neve a könnyűdrogok legalizálását célul tűző Kendermag Egyesület vezetőjeként vált ismertté. Nagyon fontos, hogy Magyarország tartson ki amellett az álláspontja mellett, hogy ez a kezdeményezés nem juthat kormányprogramra. Bajnai Gordonnak színt kell vallania, hogy van-e előkészületben olyan paktum, amely politikai támogatásért cserébe a drog legalizációját beépítené Bajnaiék kományprogramjába - mondta a fideszes honatya. A Fidesz szóvivője szerint ez azért fajsúlyos kérdés, mert Magyarországon mintegy kétmillió szülő "várja lélegzetvisszafojtva" a fejleményeket. Én magam is, háromgyermekes családapaként meg vagyok döbbenve, hogy felmerülhet egy ilyen kérdés - jelentette ki Hoppál Péter, hozzátéve, semmilyen politikai erő nem támogathatja ezt az elképzelést. (fidesz.hu)

2013.04.20.

Balliberális tüntetés az "orvosi" marihuána használatáértA drog hatásáról: "Kérdezd meg Alízt!"
Részletek egy amerikai 15 éves drogos lány naplójából


"Minden szabad nekem, de nem minden használ.
Minden szabad nekem, de ne váljak semminek rabjává." (1Kor 6:12)


"Kábszert adok el egy ágrólszakadt buzi kedvéért, akinek valószínűleg nem is beteg az apja. Vajon hány hülye tyúk dolgozik még neki? Úgy szégyellem magam. Nem tudom elhinni, hogy 11-12, sőt 9-10 éveseknek adtam el. Szégyent hozok magamra, a családomra és mindenkire."

2013.03.28.

A Magyarországon lefoglalt kábítószerek majdnem fele dizájner drog * Teljes cikk itt!

A rendőrség egyre hatékonyabban lép fel a terjesztők ellen. A Magyarországon lefoglalt kábítószerek majdnem fele dizájner drog. A rendőrség egyre hatékonyabban lép fel a terjesztők ellen - hangzott el csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) budapesti sajtótájékoztatóján. Bucsek Gábor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója jelentős eredményként és az "igazi munka" kezdeteként értékelte, hogy március 19-én a szlovák hatóságokkal együttműködve elfogtak két magyar állampolgárt, aki dizájner drogból kábítószer-tablettákat gyártott Érden. A tablettákhoz felhasznált alapanyagokat Szlovákiából hozták be, mivel ott még nem minősül bűncselekménynek a birtoklásuk. A két magyar állampolgár ellen folytatott nyomozásban mindkét országban egy-egy házkutatást tartottak. Szlovákiában mintegy 60 kilogramm pszichoaktív anyagot foglaltak le, Magyarországon pedig 250 tablettát és 200 ezer tabletta előállítására alkalmas anyagot, valamint a gyártáshoz használt gépet. Bucsek Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy a dizájner drogok - a kábítószerlistán szereplő, tiltott anyagok apró változtatásaival előállított szerek - azért is rendkívül veszélyesek, mert a tabletták készítői nem vegyészek, a tablettákban eltérő mennyiségű a hatóanyag, amely akár halált is okozhat. Fülöpné Csákó Ibolya, az ORFK bűnügyi főosztályának munkatársa elmondta, hogy 2012 végén a lefoglalt kábítószerek majdnem 50 százaléka dizájner drog volt. "Jól látható, hogy a fiatalok egyre inkább áttérnek ezekre az anyagokra" - jelentette ki, magyarázatként hozzáfűzve, hogy a dizájner drogot venni sokszor még mindig olcsóbb, mint alkoholt, a hatása pedig erőteljesebb. (MTI/hirado.hu)

2012.11.02.
Csoki helyett kokaint kaptak a halloweenező gyerekek * Teljes cikk itt!

Csokoládé és cukorka helyett kokaint kaptak kosarukba halloweenező gyerekek egy kisvárosban Anglia északi részén. A roystoni szülők azonnal értesítették a rendőrséget, miután látták, hogy hazatérő csemetéik fehér porral teli kis zacskókat pakolnak ki. A hatóságok őrizetbe vettek egy 21 éves férfit, vele együtt egy nőt is. Nem sokkal később azonban elengedték őket. (MTI)

2012.10.31.
Megduplázódott a délkelet-ázsiai ópiumtermelés * Teljes cikk itt!

A Kínában és más államokban tapasztalt megnövekedett kereslet hatására az elmúlt hat évben a kétszeresére nőtt az illegális ópiumtermelés Délkelet-Ázsiában: a mianmari és a laoszi parasztok több mákot ültetnek - közölte szerdán az ENSZ. A világszervezet Kábítószer és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalának (UNODC) jelentése szerint a kelet-ázsiai és csendes-óceáni ópiumfogyasztók már a világpiac negyedét jelentik. Csak Kínában több mint egymillió heroinfüggő él, a térség fogyasztóinak több mint 70 százaléka. A drog árának emelkedése miatt 2011 és 2012 között a mákültetvények területe Laoszban 66 százalékkal nőtt, és elérte a 6800 hektárt. Mianmarban pedig, amely Afganisztán után a második legnagyobb ópiumtermelő ország, a terület 17 százalékkal nőtt, és 51 ezer hektárt tesz ki az ENSZ-jelentés szerint. Összességében 2006 óta megkettőződött az ópiumtermelés a térségben annak ellenére, hogy Laosz, Mianmar és Thaiföld vállalta: 2012-ben csaknem 25 ezer hektárral csökkenti az ültetvények területét. Oroszországban több mint egymillió ember fogyaszt afganisztáni eredetű heroint - közölte korábban a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó oroszországi hivatal vezetője. (MTI/mno.hu)


2012.01.28.

Feltehetően Ginától lett rosszul három fiatal Budapesten

Mérgezés gyanújával szállítottak kórházba szombatra virradóra három fiatalt egy lágymányosi szórakozóhelyről; a rendezvényt szervező társaság arról számolt be, hogy a Gina nevű kábítószertől lettek rosszul a fiatalok. Az index.hu szombaton arról számolt be, hogy információjuk szerint a Gina nevű drog miatt kellett mentőt hívni három húsz év körüli fiatalhoz egy fővárosi szórakozóhelyhez. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy két fiút és egy lányt vittek hajnalban kórházba. A fiúk állapota nem volt túl súlyos, a lánynak viszont légzési problémái voltak, őt még a mentőautóban intubálni kellett. A rendezvényt szervezői a Facebook közösségi oldalon azt írták: a pénteki "SHIFT party alatt 3 fiatal rosszul lett Gina nevű kábítószertől és a mentő elszállította őket". Sajnos a szigorú biztonsági ellenőrzések ellenére, valakik mégiscsak bejuttatták a szert a szórakozóhelyre - tették hozzá. A szervezők a rendezvényt lefújták, és a Facebookon azt tették közzé, hogy "az elszállított fiatalok javuló egészségi állapotban vannak, és maradandó egészségkárosodás nélkül felépülnek". Mint fogalmaztak, "úgy érezzük, hogy a megtörtént események miatt, elveinkkel összeegyeztethetetlen a Shift-sorozat továbbműködtetése". A GHB, más néven Gina jogilag kábítószernek minősül, ezért tiltólistára került; fogyasztása a törvényi előírásoknak megfelelően szankciókkal jár. A GHB színtelen, olajszerű folyadék, de megtalálható por és kapszula formájában is, eredetileg altatóként alkalmazták. Szerda hajnalban egy fiatal férfi meghalt, egy életveszélyes, egy pedig könnyű mérgezéssel került kórházba, miután egy debreceni lakásban a Gina tudatmódosító szerből fogyasztott. Azóta a két férfit már hazaengedték. (MTI)

2012.01.25.
Kábítószer-túladagolás Debrecenben!!!

A GHB tiltólistás szer, vagyis jogilag kábítószernek minősül

A GHB, más néven Gina jogilag kábítószernek minősül, ezért tiltólistára került; fogyasztása a törvényi előírásoknak megfelelően szankciókkal jár - mondta Zacher Gábor toxikológus szerdán az MTI-nek, miután egy fiatal férfi meghalt, ketten pedig kórházba kerültek Debrecenben a szer fogyasztása miatt. A "dizájner" drogok elnevezés abból ered, hogy egy már tiltólistán szereplő szer kémiai szerkezetének módosításával olyan anyagot hozzanak létre, amelynek hatása megegyezik az eredetiével, viszont a listán még nem szerepel, azaz fogyasztása nem tiltott. A toxikológus hangsúlyozta: a "party" drog nem szakmai kifejezés, mindössze a szer fogyasztásának módjára utal, mivel a fiatalok leginkább szórakozás közben használják - ilyen lehet például a marihuána és a különböző dizájner drogok is. Abban az esetben, ha ezek az anyagok tiltólistára kerülnek, kábítószerré válnak. A GHB színtelen, olajszerű folyadék, de megtalálható por és kapszula formájában is, eredetileg altatóként alkalmazták. A toxikológus szerint a dizájner drogok veszélye abban rejlik, hogy nagy számban és gyors változásokkal kerülnek piacra. Január 1-jétől kilenc új szer került a kábítószerek tiltólistájára. Január elején a főváros III. kerületében eszméletlen állapotban találtak rá három fiatalra, akik szintén GHB-t fogyasztottak. A fővárosi Péterfy Sándor utcai kórházban lélegeztetőgépre kerültek, majd, miután állapotuk javult, elhagyhatták a kórházat. Múlt hétfőn a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága azt közölte: rövidesen a kormány elé kerül a nemzeti drogstratégia. Az új, már nem konkrét szereket, hanem az alapvegyületeket tartalmazó úgynevezett C lista márciustól lesz hatályos. Az államtitkárság tájékoztatása szerint a listára kerülő újabb szerekről kormányhatározat dönt majd. Zacher Gábor az MTI-nek az államtitkárság hétfői közlése kapcsán elmondta: elsősorban az internetes kereskedelem visszaszorítását segíti majd az úgynevezett C lista, amelynek az a lényege, hogy nem konkrét szereket, hanem az alapvegyületeket tiltja be. (MTI)

2012.01.16.
A kormány elé kerül a nemzeti drogstratégia

Rövidesen a kormány elé kerül a nemzeti drogstratégia - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI érdeklődésére; az új, már nem konkrét szereket, hanem az alapvegyületeket tartalmazó úgynevezett C lista márciustól lesz hatályos. Az államtitkárság tájékoztatása szerint a listára kerülő újabb szerekről kormányhatározat dönt majd. Téglásy Kristóf, a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság (KKB) levezető elnöke 2010 decemberében jelentette be, hogy a kormány új stratégia megalkotására készül, mert a 2009-ben elfogadottat nem tartja vállalhatónak. Az új stratégia elkészítését a Grezsa Ferenc, a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet (NDI) vezetőjének irányításával felállt tíztagú szakmai munkacsoportra bízták; a testülethez csatlakozott Buda Béla pszichiáter professzor is. A Nefmi tavaly augusztusban jelentette be, hogy elkészült az új nemzeti drogstratégia tervezete, amelyet a drogstrategia.hu weboldalon bárki megtekinthetett. Nyár végén pedig elindult a stratégia tervezetének széles körű egyeztetése is. A szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság a 40 oldalas dokumentum közzétételekor azt hangsúlyozta: a stratégia a fiatalok testi és lelki egészségfejlesztésére, a családok megerősítésére, a közösségek megtartó és formáló erejére koncentrálva kívánja erősíteni a megelőzést, de nem feledkezik meg a kábítószerfüggőkről sem. A nyilvánosságra hozott dokumentumban azzal indokolták az új stratégia készítését, hogy egy új társadalomirányítási modell van kialakulóban, amely a nemzeti, társadalmi célok és "értéktételezések" megfogalmazására, az államigazgatás gyakorlatára, az intézményrendszerek működésére egyaránt kiterjed. Mint írták: a stratégia újdonságai közé tartozik az is, hogy az "Kárpát-medencei hatókörű", így a határon túl élő magyarságra is vonatkozik, különös tekintettel a szakemberek képzésére, valamint a különböző programokhoz való hozzáférésre. A dokumentumból az is kiderül, hogy jogszabályban tiltanák meg a függőséget okozó szerek bármilyen formában történő reklámozását és népszerűsítését, továbbá fokozottan ellenőriznék a kábítószer-fogyasztást kedvező színben feltüntető internetes tartalmakat. (MTI-fidesz.hu)

2012.01.07.
Életveszélyes állapotban került kórházba három droghasználó fiatal

Életveszélyes állapotban fekszik a fővárosi Erzsébet Kórház toxikológiai osztályán három fiatal férfi, aki GHB, más néven a Gina nevű kábítószert fogyasztott - közölte Zacher Gábor toxikológus szombaton az MTI-vel. A fiatalokat eszméletlen állapotban találták meg. Zacher Gábor azt mondta: jelenleg mindhárman lélegeztető gépen vannak, állapotuk súlyos, életveszélyes. Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek annyit mondott: a három nagyjából, 17 és 22 év közötti fiút a Hajógyári-szigetről szállították kórházba. (MTI)

2011.11.18.
Drogot kerestek a rendőrök egy szegedi üzletben
Lakossági bejelentésre folytattak a rendőrök helyszíni szemlét. Növényi törmeléket találtak, törmeléket találtak, amelyet lefoglaltak. (www.delmagyar.hu)

2011.11.09.
Újabb drogshopra került lakat Budapesten

Egy rejtett kamerás felvétel szerint a szóban forgó üzletben olyan droghatású szereket árusítottak, mint az Amsterdam Shopban. /www.hirado.hu/

2011.10.23.
Debrecenben is bezáratták az Amsterdam Shop-ot

Bezáratták a debreceni Amsterdam Shopot, mert dísztárgynak álcázott legális drogokat árultak. Egy hete Budapesten, az Andrássy úton is bezárták az Amsterdam Shopot, de az interneten továbbra is árulják a szereket. A debreceni bolt két eladóját és a biztonsági őrt azzal gyanúsítják, hogy 18 évesnél fiatalabbaknak adtak el drogot. Az Amsterdam Shopként ismert üzletekből egyébként több is van. Budapesten, az Andrássy úton már bezártak egyet, éppen egy hete. Itt is úgynevezett dizájner drogokat, vagyis kábítószernek nem minősülő kábító hatású szereket árultak. /TV2.hu-videók www.nyirhir.com/

2011.10.16.
Akár három évet is kaphat az Amsterdam Shop tulajdonosa

Ha bebizonyosodik, hogy kábítószer jellegű anyagokat árultak fiataloknak, akkor nemcsak az Andrássy úti üzlet tulajdonosa, hanem a bolt dolgozói is börtönbe kerülhetnek. Az m1 Híradójában bemutatott leleplező riport után az üzletet pénteken záratta be a kerület jegyzője. A rendőrök pedig két alkalmazottat már ki is hallgattak. A hatóság munkatársai továbbra is szakértők bevonásával vizsgálják azokat a termékeket, amiket a tegnapi nap során lefoglaltunk, és további tanúkihallgatások is várhatóak - mondta az m1 Híradójának Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője. Az a felnőtt, aki fiatalkorúaknak bódító hatású szert, vagy csak segédkezik benne, három év börtönt is kaphat. Zacher Gábor toxikológus Az Este pénteki adásában azt mondta, szigorú szabályozás nélkül egyre több szintetikus drog landol majd Magyarországon. "Mire várunk? Világos, hogy a törvény nem fogja megoldani, mert biztos lesz, aki meg fogja venni, ám ezeket a boltokat be kéne zárni, ha Nyilas Misi pakkot kap Kínából és meghozzák benne a cuccot, akkor ezeket ne lehessen legálisan terjeszteni" - magyarázta a toxikológus. A közelmúltban Debrecenben is hasonló tudatmódosító anyagokra bukkantak egy szuvenírboltban, az önkormányzat megtiltotta forgalmazásukat. "Ezek túlmutatnak az emlék és ajándéktárgyak körén, ezért ezeknek a termékeknek a forgalmazását megtiltottuk. Jelenleg a döntésünk még nem jogerős, a kormányhivatal vizsgálja az ügyet" - nyilatkozta Gulyás Tünde, a debreceni polgármesteri hivatal igazgatási osztályvezetője. Miskolcon szintén működött hasonló ajándékbolt, ahol ugyancsak hallucinogén anyagokat lehetett venni, de az üzletet a rendőrség hetekkel ezelőtt ideiglenesen bezárta. /www.hirado.hu/

2011.10.06.
Magyar hadüzenet a legális drogoknak

Határozott és szigorú fellépést ígér a tiltólistán nem szereplő, tehát jelenleg szabadon árusítható pszichoaktív szerek forgalmazói ellen a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) - írta a Magyar Nemzet csütörtökön. A lapot a tárcánál úgy tájékoztatták, hogy a kábítószerlisták szakbizottságával közösen olyan új szabályozást dolgoznak ki, amely a jelenleginél gyorsabb intézkedést tesz lehetővé a tudatmódosító szerek terjedésének megakadályozására. A Nefmi szándéka szerint a szigorítás bevezetése után már egy-két héten belül egy úgynevezett C listára kerülhetnek a kábító hatású készítmények. A C listás vegyületeket csak engedéllyel lehetne tartani, s ha az alapos elemzés megállapítja róluk, hogy veszélyesek, akkor törvényi tiltás alá vonnák azokat. Az utóbbi években egyre több olyan anyag jelent meg Európában, amely az üldözött drogok hatásait másolja, ám a szabályozás hiányai miatt készítői és árusítói nem vonhatók felelősségre. A legismertebb legális pszichoaktív szer a mefedron volt, amelynek tiltólistára vétele itthon egy évbe tellett - írta a Magyar Nemzet.

2011.08.07.
Megjelentek a kábítószer-prevenciót célzó pályázatok

Megjelentek az idei kábítószer-prevenciót célzó pályázatok, összesen közel négyszázmillió forintra lehet kérelmeket beadni szeptember 1-ig. Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúsági ügyekért felelős főosztályvezetője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) országos nyári táborában vasárnap MTI-nek elmondta: a három pályázati kiírás infrastruktúra fejlesztésre, prevenciós programokra - így iskolai megelőzésre is - és rehabilitációra vonatkozik. Minden olyan kezdeményezést szeretnének támogatni, amely a 14-29 éves fiatalok kábítószermentes életét segíti elő - mutatott rá Téglásy Kristóf. A fő cél, hogy elérjék ezeket a fiatalokat és minél hatékonyabban képviseljék, hogy drogok és más káros anyagok nélkül is lehet szórakozni, élni, tanulni - fogalmazott. A főosztályvezető kutatásokra hivatkozva azt mondta, hogy lecsökkent azoknak az életkora, aki először próbálják ki a szereket, ami már 15-16 éves korban is tapasztalható. A kábítószer-használat szempontjából a legveszélyeztetettebbnek a 15-24 éves korosztály minősül - jelezte. A pályázatok a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján, a www.ncsszi.hu oldalon érhetők el. Kitért arra is, hogy a Gyermek és Ifjúsági Alap (GYIA) pályázatait 125 millió forintos kerettel hirdetik meg várhatóan augusztus 10-én. A rendelkezésre álló forrásból képzéseket és ifjúsági programokat, rendezvényeket támogatnak. Utófinanszírozással az idei nyári táborokat is támogatják - jelezte a főosztályvezető, hozzátéve: lehetőség van ugyanakkor a forráshiánnyal küzdő szervezetek számára előfinanszírozást is kérni. Ezeket 2012. márciusáig kell megvalósítani. A pályázatokhoz 10 százalékos önrész szükséges, amit azzal indokolt, hogy a pályázatok mögött megfelelő komolyság álljon, és ne legyenek olyan szerződött projektek, amiket nem tudnak esetleg megvalósítani. (MTI-fidesz.hu)

2011.07.30.
Rendőröknek próbált kábítószert eladni

Pénz helyett bilincset kapott az a férfi, aki csütörtök délután, a Keleti pályaudvarnál, civil ruhás rendőröknek próbált drogot eladni. A férfit őrizetbe vették. Civil ruhás rendőröknek akart drogot eladni az férfi, akit csütörtök kora délután fogtak el a Keleti pályaudvarnál. Ruházatának átvizsgálása során 13 gramm kábítószert találtak az árusnál. Az 55 éves férfit előállították és őrizetbe vették, az eljárást a VIII. kerületi rendőrség folytatja le. (rá)HavariaPress

2011.07.21.
A gyerekszobában is marihuánaültetvényt neveltek

A gyerekszobában is marihuánaültetvényt nevelt az a pár, akit reggel fogott el Makón a Terrorelhárítási Központ és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, közös akciójában. A házban és a melléképületben a rendőrök 20 szárított anyatövet, és további 469 virágzó kendert találtak. A 42 éves férfit és 30 éves nőt előállították, és kihallgatásuk után jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt őrizetbe vették. (rá) hírTV

Honnan jönnek és hogyan terjesztik a legújabb drogokat?

A dizájner drogok, azaz a kábítószertörvények megkerülésére tervezett drogok hatásukban hasonlítanak egyes már tiltólistán levő anyagokra, de kémiai szerkezetük eltér azokétól, ezért legális pótlékai lehetnek az illegális szereknek.

2011.06.25.
Ombudsmani sürgetés a nemzeti drogstratégiának

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa felkérte a kormányt, tegyen sürgős és hathatós lépéseket a gyermek-addiktológiai ellátás megteremtésére, soron kívül kezdeményezze a nemzeti drogstratégiai program akcióterveinek kidolgozását, elfogadását, valamint tekintse át a teljes kábítószerügyi szabályozást - tájékoztatta szombaton az Országgyűlési Biztos Hivatala az MTI-t. Szabó Máté ombudsman az ENSZ kábítószer-ellenes világnapja alkalmából arra hívta fel a figyelmet, hogy a drogfogyasztás mértékével összefüggő kutatások eredményei szerint Magyarország "közepesen fertőzött" országnak tekinthető. A középiskolás korú fiatalok legalább negyede már fogyasztott drogot, és az adatok emelkedő tendenciát, a kábítószerek valamelyik fajtájával először próbálkozók életkorának csökkenését mutatják. A kutatások szerint több mint negyedével növekedett a gyógyszerekkel visszaélők száma is. Eközben nem sikerült elfogadni az új drogstratégiát és a végrehajtását szolgáló akcióterveket, nincs a megelőzéssel és ellátással foglalkozó szakma számára követhető stratégiai döntés. A közlemény kiemeli: az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, mint gyermekjogi biztos, az idei kiemelt projektjei között a gyermek-egészségügy helyzetét vizsgálja. Szabó arra figyelmeztet, hogy gyermek- és ifjúsági addiktológia, mint önálló ellátási forma, nem létezik Magyarországon; az általánosan szabályozatlan jogi helyzet nem csak a gyermek-addiktológiában, hanem a felnőttek ellátásában is felveti a jogbiztonság problémáját. Az ombudsman nagy terjedelmű, most elkészült jelentése a többi között felveti, hogy a gyorsan megjelenő, úgynevezett designer drogokat másutt akár sürgősségi eljárással is nyilvántartásba veszik. A jelentésben arra is utal, hogy a jelenlegi döntéshozatali rendszerben, ha új drogfajta jelenik meg, Magyarországon ma nincs lehetőség a gyors reagálásra. Emiatt a biztos a nemzeti erőforrás miniszterhez fordult, és azt kérte: fontolja meg a designer drogok listára vétele, a sürgősségi eljárás, valamint a veszélyes szerek forgalmazásának, engedélyezési szabályainak kidolgozását, és a feladatok végrehajtásába vonja be az érintett társadalmi szervezeteket is. A közlemény szerint a biztos felkérte a kormányt, hogy tegyen sürgős és hathatós lépéseket a gyermek-addiktológiai ellátás megteremtésére és a kapcsolódó gyermek- és ifjúsági pszichiátriai ellátás problémáinak haladéktalan megoldására. Az ombudsman mindezt a hazai gyermek-addiktológiai, gyermek- és ifjúságpszichiátriai, valamint egyéb társult ellátások tényeire és következtetéseire, az ellátó rendszer hiányosságaira és a finanszírozási ellentmondásokra hivatkozva kéri. Szabó azt is szorgalmazza, hogy a kabinet vagy kezdeményezze soron kívül a kábítószer-probléma kezelésére készített nemzeti drogstratégia akcióterveinek kidolgozását, elfogadását, vagy alakítson ki új nemzeti drogstratégiát, és tekintse át a teljes kábítószerügyi szabályozást. (rá)MTI

Márió szörnyű halála a szipuzástól
A SZIPUZÁS VESZÉLYEI A KÁBÍTÓSZER-FOGYASZTÁS TÜNETEI

"Minden szabad nekem, de nem minden használ.
Minden szabad nekem, de ne váljak semminek rabjává." (1Kor 6:12)


Süveges Imre előadása a Diákszigeten

2010.02.11.
Kamaszok füves cigiztek egy szegedi iskolában

Egy 14 éves fiú és egy 15 éves lány lett rosszul az egyik szegedi iskolában, miután osztálytársuk a szünetben füves cigivel kínálta őket.
A két gyereket a 15 éves társuk az iskola mögé hívta, majd közösen elszívtak egy cigit. A gyerekek ezután lettek rosszul, a mentők a Gyermekklinikára szállították őket. Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást. (www.delmagyar.hu)2010.06.14. Alkohol nélkül nincs buli?

Dr. Cs. Szabó András főorvos ajánlása
Zsolczai István r. őrnagy pszichológus ajánlása


Kábítószerhelyzet 2008

Iszik és füvezik a magyar fiatalok nagy része
2008.02.07.


Egyre elterjedtebb a tinédzserek körében a dohányzás, az alkohol- és kábítószerfogyasztás. Különösen a lányoknál szembetűnő a változás: míg 20 éve a 11-17 év közötti lányok csekély hányadára volt jellemző a szerfogyasztás, mára "utolérték" a fiúkat - derül ki az ÁNTSZ kutatásából. A felmérés szerint a 11. évfolyamra már a fiatalok 90 százaléka kipróbálta az alkoholt, ötödük pedig fogyasztott már illegális szert, főleg marihuánát és hasist. (MTI)


Kábítószerhelyzet 2006

A Délmagyarország 2006. január 31-i cikkében olvashattuk azt a sajnálatos tényt, hogy Magyarország drogtérképén Budapest (33,2%) után Csongrád megye (7,2%) a második helyen áll. A harmadik Borsod-Abaúj-Zemplén megye (6,8%), a negyedik Győr-Moson- Sopron megye (6,1%). Az összes elkövetett és a rendőrség tudomására jutott összes bűncselekmény közül ennyi % függött össze droggal.

Csongrád megye a drogszállítmányok fő útvonalán húzódik.
A drogok sorrendje: marihuana,
opiátszármazékok, "diszkódrogok", heroin.

A droghasználat gyakorisága: 20% naponta, 20% alkalmanként, 60% hetente 1-2 alkalommal.

A drogtörvény szigorodása után egyre többen jelentkeznek kezelésre.
2002-ben 236 kábítószeres, 2003-ban 415 kábítószeres, 2004-ben 461 kábítószeres, 2005-ben 453 kábítószeres jelentkezett Szegeden a Dr. Farkasinszky Teréz Ifjúsági Drogcentrumba.
A drogkezelésre járók közül 20% nő, 80% férfi.
Az iskolavárosokban a fiatalok körében elsősorban a felnőttek elleni lázadásként és a gyors boldogságszerző szerként az alkoholnál elfogadottabb a kábítószerezés.
Riasztó az a jelenség, hogy 13 év alatti gyerek is akad köztük. Sajnálatos dolog, hogy a kiskorúak körében a szipuzás elterjedt, amely visszafordíthatatlan káros változásokat idéz elő a szipuzó szervezetében. A felvilágosítás rendszeresen folyik az iskolákban. Ezen a weboldalon is elolvashatják, hogyan mondjanak nemet az egészséget károsító drog, alkohol, nikotin, gyógyszer felesleges bevitelének. Szükséges, hogy a gyermekekkel foglalkozó pedagógusok mellett a szülők is többet tudjanak a drogról, a drogfogyasztás tüneteiről és lehetséges okairól.

A Délmagyarország 2006. május 19-i számában beszámolt a Szegedi Rendőrkapitányság és a CSMRFK felderítő osztálya sikeres akciójáról. Az egyik általános iskolában a tanároknak feltűnt az egyik nyolcadikos fiú viselkedése a tanítási órákon. A tanítás után pedig kisebb- nagyobb csoportokkal látták az iskola környékén. Több hónapos felderítő munka után kiderült, hogy nemcsak drogfogyasztó, hanem terjesztő is. Nem az iskolában, hanem a környékbelieknek marihuánát adott el a rajtakapás idején. Előállították azt a férfit is, akitől a 14 éves díler vásárolta az anyagot. A fiú későbbi elmondása szerint kb. másfél éve kezdte el a füvezést. Elöször nem tetszett neki, de hamarosan rászokott. Ősztől már ő is árulta 8-10 személynek rendszeresen a drogot. Mindegyik előállított személy szervezetéből az orvosi vizsgálat kimutatta a drogot. A házkutatás során a fiú szobájában közel 60 gramm marihuánát, több pipát és 200 000 Ft-ot találtak. A fiú szülei semmire sem gyanakodtak, pedig az iskola értesítette őket a gyanujukról.
A rendőrség, a gyermekvédelem és az iskola együttműködése eredményes volt. Véleményem szerint a szülei értekezleteken fel kellene hívni a szülők figyelmét is a droghelyzetre. Fontos tehát a megelőzés és a felvilágosítás.

2003.04.30. Nagycsaládosok a kendernap ellen

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete közleményben tiltakozik az "Engedd szabadon a kendert" című rendezvény ellen. A NOE erélyes tiltakozását fejezi ki a Kendermag Egyesület által tervezett "Engedd szabadon a kendert" című rendezvénnyel szemben. Különösen sérelmesnek tartjuk, hogy mindez anyák napján történik, arcul ütve ezzel mindazokat, aki akár kábítószert fogyasztó gyermekükért harcolva, akár gyermekeinkért és fiataljainkért felelősséget érezve küzdenek a kábítószer-fogyasztás ellen. A szervezők álságos módon hangoztatják, hogy nem a marihuána-fogyasztás népszerűsítéséért kampányolnak, rendezvényük egészében mégis ezt a célt szolgálja. Fiataljainknak alkotmányos joga, amelyet gyermekvédelmi törvényünk is megerősít, hogy maximális védelmet kapjanak mind testi, mind lelki egészségük megőrzésében, és ebben a közösségekre is felelősség hárul. A cannabis fogyasztása mind rövid távú, mind hosszú távú fiziológiai és pszichikai hatásait tekintve romboló, és utat nyithat a keményebb drogok felé. Amíg a társadalom felelős közösségei az egészségügy, az oktatás, a rendőrség és civil szervezetek bevonásával óriási energiákat és anyagi eszközöket fordítanak felvilágosításra és a szenvedélybetegségek megelőzésére (az alkoholfogyasztás és a dohányzás visszaszorításáért is!), addig értelmiségünk egy része sajnálatos módon éppen a törekvések, erőfeszítések rombolásában jeleskedik. Szomorúnak találjuk, hogy az akcióban részt vevő, nemzetközi hírnevet szerzett művészek nem a saját területükön igyekeznek értékekre nevelni példát adva a jövendő generációnak, hanem ismertségükkel visszaélve akcióikkal egy rosszul értelmezett szabadságfelfogás alapján önpusztító életmintákért szállnak síkra. A cannabis-fogyasztó felnőtteknek szabadságukban áll saját egészségükkel azt tenni, amit akarnak (bár későbbi függőségük, betegségük gyógyításának árát a társadalommal fizettetik meg), nincs azonban joguk másokat is - elsősorban a fiatalokat, akikért különös mértékben felelősek vagyunk - egészségüket károsító cselekedetekre buzdítani. Ezúton hívunk mindenkit, a fiataljainkért felelősséget érző és tiltakozásunkkal egyetértő személyeket, szülőket, pedagógusokat, orvosokat és más szakembereket, valamint civil szervezeteket, hogy igyekezzenek mindent megtenni a kábítószereknek nemcsak a terjesztése, hanem az elfogadtatása ellen is! /Nagycsaládosok Országos Szövetsége OS - fidesz.hu/

Rövid áttekintés az előző évekből

Az Ifjúsági és Sportminisztérium szakmai kiadványsorozatában "Jelentés a magyarországi kábítószerhelyzetről 1999" címmel a széles nyilvánosság elé került a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos hazai helyzet. A drogfogyasztó magatartás a 60-as években jelent meg Magyarországon. A korlátozott hozzáférés miatt a tizenévesek nem a Nyugat-Európában elterjedt illegális drogokat próbálták és fogyasztották, hanem a nálunk legális anyagokként hozzáférhető ragasztószergőzt lélegeztek be (inhaláltak), a Parkan néven forgalmazott antiparkinzon szert, codein tartalmú készítményeket stb. fogyasztottak. A 80-as évektől kezdett tért hódítani a zöld mák és a száraz mákszalma otthoni körülmények között történő feldolgozása, és szájon át illetve intravénásan adagolható ópiátszármazékok fogyasztása. A rendszerváltást követően átrendeződött az elsődlegesen választott drogok sorrendje, a drogfogyasztás módja, a beszerzés forrása, illetve a jelenség büntetőjogi megítélése. A probléma minőségi változását jelentette, hogy hazánk az illegális kábítószerkereskedelem tranzit országából a kilencvenes évekre cél országgá is vált.
Ezzel összefüggésben nőtt a beszerezhető drogok választéka, és kialakult a belső piac. A jelenlegi fogyasztást a cannabiszszármazékok, illetve az amfetamin, Ecstasy, az ún. designer drogok használata uralja, és a feketepiacon szerzik be a fogyasztók a terjesztőktől. Zsolczai István r. őrnagy pszichológus, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezető helyettesével Szegeden készült beszélgetést a Délmagyarország 2000. március 25-i számában közölte Középiskolások és a kábítószerélmény címmel. A veszélyeztetett korosztály a 15-23 év közöttiek. Minden második tanulónak már lehetett ilyen élménye. Megdöbbentette, hogy a 14-18 évesek mennyire sokat tudnak a kábítószerekről, de sok mindent rosszul tudnak.
Veszélyesek a baráti körben zajló bulik. "Ülnek körben a fiatalok, majd valaki bedobja a köztudatba, van egy spanglija, szívják el együtt.
Ilyenkor kínos lenne nemet mondani, inkább belemennek a játékba a fiatalok. A probléma akkor kezdődik, ha valakinek olyanok a körülményei, lelki állapota, hogy kizárólag ebben találja meg a szórakozási lehetőségét. Lágy droggal kezdi, majd egyre keményebbre vált."- állapítja meg.
A legfontosabb a megelőzés, a felvilágosítás. A szakemberek munkáját a szülők, a pedagógusok, a társadalom segítheti. Már a 13-14 éves gyereknek meg kell tanítani, hogy amikor először megkínálják egy cigarettával, akkor tudjon nemet mondani. A drog nem iskolafüggő. Jelen van az elit iskolákban, az egyetemen, a szakmunkásképzőben.

UTÓSZÓ

Szeretnénk megmenteni azokat, akik már kipróbálták a kábítószert, és szeretnénk azokat is megóvni ettől a halálos méregtől, akik még csak a kipróbálás gondolatával foglalkoznak. A szabadesés törvényét sem úgy ismerjük meg, hogy kiugrunk a 10. emeletről. Tudomásul kell venni, hogy aki tiltott útra téved, az nehezen, vagy nem tud belőle kiszabadulni. Súlyos testi és pszichikai problémákkal kell megküzdenie. Maradandó károsodást szenvedhet. A drog nagy üzlet egyeseknek, akik azzal sem törődnek, hogy felnőttek sőt kisgyerekek életét teszik tönkre. Azért írtam meg ezt a könyvet, hogy tanuljunk belőle. Rendszeresen frissítjük a weboldalt és összegyűjtjük a hiteles történeteket. Egyetlen barát, osztálytárs sem ér annyit, hogy a kedvéért valaki kipróbálja a drogot, és esetleg függővé váljon.
Makai Rozália
TÉVUTAK és VÁLASZUTAK


A KÁBÍTÓSZER-FOGYASZTÁS TÜNETEI KÉRDEZD MEG ALÍZT!
Részletek egy amerikai 15 éves drogos lány naplójából
Alíz meghalt 3 héttel azután, hogy eldöntötte, hogy nem vezet naplót tovább. Apja egyetemi dékán volt. Szülei egy moziból jöttek haza, és halva találták. Értesítették a rendőrséget, és kihívták a mentőket, de már nem tudtak rajta segíteni.Szabadulások hiteles története
REHABILITÁCIÓS OTTHONOK ITT!
ÉLETRAJZOK,
OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKMátrainé F. Irma írásai
Gazdag István tanításai Zimányi József prédikációi

[ ELRAGADTATÁS | MI LESZ A VILÁGGAL?|
|Hiszek Jézus Krisztusban |Bemerítés a Biblia alapján|
|Nóé története a BIBLIÁBAN| A páskabárány elrendelése|
|A kereszt szükséges | HARMADNAPON FELTÁMADOTT!|
|Akik Krisztusban vannak| PÜNKÖSD | TÖRTÉNETEK|
|Szabadulások, rehabilitáció | ÉLETRAJZOK]

Összeállította: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!

22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza az oldal elejére!
Vissza a menüre!