HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő könyve és írásai

DROG, ALKOHOL, NIKOTIN VAN KIÚT!Balog Zoltán és felesége Tapolyai Margit
Balog Zoltánék gyógyító missziója Dömösön


Magyar Kékkereszt Egyesület és Református Iszákosmentő Misszió

Dömösi Addiktológiai Rehabilitáció


2027 Dömös, Dózsa György út 12.
Tel./Fax: 06 (33) 507-100
Regisztráció, a jelentkezések felvétele és felvilágosítás:

hétfőtől péntekig 9-15 h között.


         A Magyar Kékkereszt Egyesület célja az alkoholizmusban és más szenvedélybetegségekben szenvedő, lelki és testi gyógyulást keresők segítése úgy, hogy a keresztyén hitben Isten szabadító erejét megismerjék. Az egyesület a szenvedélybetegségek megelőzése, terjedésének megakadályozása, a szenvedélybetegek gyógyítása céljából fejti ki tevékenységét. Ennek érdekében ifjúsági felvilágosító, prevenciós munkát (nyári táborok, ifjúsági csoportok), valamint utógondozó-rehabilitációs tevékenységet is végez.

        A dömösi intézményben testi-lelki gyógyítás folyik orvosi felügyelet mellett. Ahhoz kívánják hozzásegíteni a gyógyulni vágyó embert, hogy van megoldás problémáira, életére Jézus Krisztus által. Tehát elsősorban az élet- és szemlélet megváltozását teszik hangsúlyossá munkájuk során. Családgyógyító törekvésük jellemzője, hogy igény szerint házastársaknak is kínálnak lehetőséget életük megváltoztatására, ehhez házaspári szobát is biztosítanak a gyógyító heteken.

        A 12 napos turnusokon a napi program a következőképpen alakul: délelőttönként gondolatébresztők, utána kis csoportokban elbeszélgethetnek életükről, gondjaikról, a délelőtt hallottakról.

Az ebéd utáni szabadidőben lehetőség van közös sétára, kirándulásra. A délutáni programban orvosi előadások, közös éneklés, beszélgetés szerepel, majd este, a vacsora után evangelizáció. Gyógyító turnusaikat olyanok is látogatják, akiknek az életében már bekövetkezett a gyökeres változás, és erről személyes vallomást tesznek.

A résztvevők teljes ellátást kapnak. Kényelmes benti öltözékéről és a tisztálkodó szereiről mindenki maga gondoskodik. A költségeikhez önkéntes hozzájárulást várnak. Dömösre az ország bármely pontjáról önkéntes jelentkezés útján illetve kórházi beutalóval juthatnak a gyógyulni vágyók felekezettől függetlenül.