HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő


Jurák Kata: "Kérlek Uram, hogy áldd meg azokat, akiket szeretek.
2023.09.18.Déri Stefi: Évértékelő, korrupció, leszakad a plafon!
Sokszor kioktatnak bennünket, ők mégsem tartják be a játékszabályokat.


Kire gondolok? Emlékeztek még, hogy mit igért Ursula von der Leyen tavaly ilyenkor? "Ha hitelesek akarunk lenni, amikor arra kérjük a tagjelölt országokat, akkor fel kell számolnunk a korrupciót itthon is." Milyen szépen hangzik. Valóban jó lenne, ha az EU-n belül is védené a jogállamiságot a Bizottság. A valóság ezzel szemben az, hogy az idei évértékelőn már ki sem ejtette a szót az EU Bizottság elnöke. Pedig az Unió legnagyobb botrányáról van szó.2023.09.13.Üllői úton üres a biciklisáv.


Elvettek egy sávot a tömegközlekedéstől. A mentők, a tűzoltók munkáját is ezzel akadályozzák. Lelassult a haladás, megnövekedett a közlekedési idő, a légszennyezettség. Látható a videón!

2023.09.04.Fellázadt a macskanő a téboly ellen!


Helló! A nevem Lindsey Graham. Mijáú, mijáú. Én egy macska vagyok. Tegye fel a kezét, aki elismeri önök közül, hogy valóban egy macska vagyok. Nagyszerű! Tegye fel a kezét, aki szerint gyermekei közül, vagy az iskolánkban tanuló gyermekek közül hányan hinnék el, hogy valóban egy macska vagyok? Egy se! Igazuk van. Hogy miért? Mért önök nem idióták. És ezek a gyermekek sem idióták. Rámnéznek és tudják, hogy mi az igazság: Egy nő vagyok, aki macskaként pózol. Azt is tudják, hogy ha én valóban elhiszem, hogy egy macska vagyok, akkor mentális rendellenességben szenvedek. Amennyiben mentális rendellenességben szenvedek, képtelen vagyok felismerni a valóságot, biztonságban tudnák mellettem a gyermekeket?

Megbízna engem azzal, hogy fontos döntéseket hozzak a gyermekek biztonságával és jólétével kapcsolatban, és meghatározzam a nevelésük irányelveit? Miközben képtelen vagyok megkülönböztetni ea valóságot a fikciótól? A farok, a bajusz, és a ruhám sem tesz macskává. Ahogy a rúzstól, a magassarkútól és a hosszú hajtól sem lesz férfiből nő. Komolyan azt hiszik, hogy egy nőnek öltözött felnőtt férfi jó hatással lehet a diákokra nézve? Ha önök most engem tényleg macskaként azonosítanak, az pont olyan nevetséges amikor őt Bixler kisasszonynak szólítják, és egy érett férfihang visszadörmögi... "Elvettük a szót, köszönjük."

Zseniális szemléltetésnek lehettek tanúi a szülők egy iskolai értekezleten az Egyesült Államokban. Egy macskának öltözött anyuka kérte számon az iskola vezetésén, hogy a gyerekeknek miért kell kisasszonynak szólítaniuk a tanár bácsit. Nem mondhatta végig, beléfojtották a szót... /Vécsey László/2023.09.04.Betiltották a magyar himnuszt, zászlót és nemzeti
színeket egy kárpátaljai gimnáziumban, Munkácson
Pálfalvi Milán: Van kétféle irány, van kétféle szempont,


kétféle elképzelés, hogy kéne az életnek működni. Az egyik az a gondolatvilág, ahol a rendet képviseljük. A másik a káosz felé halad. Ennek következménye a háború és a kisebbségi jogok sérülése. Az emberiségnek vissza kell találni az együttműködéshez, amikor a különböző kultúrák, különböző hatalmi politikai érdekek visszatalálnak arra az útra, amikor az együttműködést keresik, és nem pedig a különbségek mentén határozzák meg magukat. Amíg a magyar kisebbségek jogai nem teljesülnek, addig nem tudunk tárgyalni Ukrajna EU-s és NATO tagsága kérdésében.

Ukrajna folyamatosan azt hangoztatja, hogy az EU-ba igyekszik, ahol a kisebbségek védelme elvileg egy fontos szempont. Van kétféle irány, ven kétféle szempont, Miközben a The Wall Street Journal Ukrajna eddigi legnagyobb sikeréről ír, addig egy volt amerikai hírszerző tiszt azt mondta, totális kudarc és megbukott az ellentámadás, ami Zelenszkij sorsát is megpecsételheti. Közben Ukrajna az X-en üzent a nyugatnak. (M1 - Híradó)

2023.09.01.Megkezdődött az új tanév! Iskolakezdéskor és
a tanév során is támogatjuk a családokat!


Iskolakezdéskor és a tanév során is támogatjuk a családokat. A kormány a háborús idők ellenére is fenntartja a családok támogatását. Ingyenessé tettük a tankönyveket az alap- és középfokú nappali képzésben résztvevőknek. Azok a családok, amelyek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnak, tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, vagy legalább 3 gyermekesek, ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetésben részesülhetnek. Új tehetséggondozói ösztöndíjat indítottunk Köbüki néven. Eredményes tanévet kívánok minden diáknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt! (Dr. Hornung Ágnes a családokért felelős államtitkár.)

Vlagyimir Putyin: Európa kulturális hanyatlása
Isten és Sátán egyenjogusítása 2013.09.13.


Oroszország miniszterelnöke Európa kulturális hanyatlásáról beszél, illetve az egész nyugati világ kulturális hanyatlásáról. Kivonat Vladimir Putin Valmai Fórumon elhangzott beszédéből.

2023.08.28.Széteshet az Európai Unió a lopakodó jogalkotás miatt.
Mennyire keveredett össze a jogalkotás és a politika?
Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász válaszol.


A lopakodó jogalkotás az egész uniós intézményrendszert veszélyezteti. Előbb-utóbb egyes tagállamok nem fogják végrehajtani az uniós bürokraták döntéseit. Ha ez bekövetkezik, akkor szétesik az Európai Unió - erről beszélt Tuzson Bence a tihanyi Tranzit fesztiválon. Az igazságügyi miniszter szerint nem lehet pénzügyi forrásokat hozzárendelni olyan nehezen értelmezhető, és nehezen körülírható fogalmakhoz, mint az európaiság. Mennyire keveredett össze a jogalkotás és a politika? Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász válaszol. (M1 - Híradó)

2023.08.24.Novák Katalin Kijevben: a mielőbbi békéről,
a gyerekek védelméről és a kárpátaljai magyarságról.


Itt vagyok, mert itt a helyem. Nincs kérdés, világos beszédre, egyértelmű tettekre van szükség. Kárpátalja erőforrás lehet számunkra. Határozottan számítok arra, hogy nagyon erős barátságokat építenek a magyar közösség és társadalom más tagjaival is Kárpátalján. Különösen szívemen viselem a gyermekek jogainak védelmét. Ők a legsérülékenyebbek, és ők a legnagyobb kincseink.

Álljunk ki együtt a gyermekek jogainak megsértése ellen, és hívjuk fel a figyelmet minden egyes esetre! A háború nem veheti el gyermekeink jövőjét. Elnök úr, semmit sem kívánok jobban, mint a vérontás és a harcok befejezését, és hogy így a szomszédságunkban újra béke legyen. Magyarország békepártisága az Ukrajnának nyújtott számos segélyprogramunkban nyilvánul meg. /Novák Katalin köztársasági elnök Magyarország/2023.08.23.Mariupoli diákok beszéltek arról, hogyan lőtték az ukránok a várost


Mariupolt, azaz Mária városát a görögök alapították 1779 körül. Most, ha túljutunk a katonai ellenőrzőponton, egy hatalmas Szűz Mária-ikon fogad a város bejáratánál. A Krím-félszigetről áttelepült görög kisebbség mind a mai napig nagyon büszke a hellén örökségre. A kis tengerparti éttermekben visszaköszönnek a görögországi ízek, és a helyiek nagyon örülnek, ha ezt meg is említed. A szőlőlugassal benőtt kerthelyiségben nem tudtunk ellenállni a hideg sörnek, mivel 35 fokos meleg volt a városban.

Elnéztem a strandról betérő jókedvű helyieket, és itt, a béke szigetén semmi sem emlékeztetett a háborúra. Ám ez azonnal megváltozik, ha kilépsz a szőlőlevelek árnyékából és szétnézel. Az utcákon sok helyen még látszanak a gránátok ütötte lyukak, amelyeket az autósok rutinnal kerülgetnek, de mindenütt érzed az aszfalt szagát is, mert megállás nélkül, a hét minden napján, huszonnégy órában dolgoznak a felújításon. Hogy hogyan lőtte szét az ukrán hadsereg (is) az ukrán állampolgárok által lakott települést, arról helyi diákok beszéltek. Oroszul fognak tanulni. (Ps TV)2023.08.21.Georg Spöttle: A halálzóna kórházában jártam


A helyi kórház vezetője elmondta, hogy amióta zajlik a különleges hadművelet, már 200 000 ember szenvedett súlyos sérülést. Csak ebbe a kórházba kb. 1 200 embert hoztak be, köztük többszáz gyereket lőtt sérülésekkel, A Donbassz régióban egy kórházat látunk, melyet egy héten 3-szor is eltaláltak az ukránok. Folyamatosan civil célpontokat támadnak.

Kollégánk ismét a Donbasszból jelentkezik, az ott töltött második-harmadik nap összefoglalója pedig ismét felrázó, drámai képet nyújt az orosz-ukrán háború mindennapjairól. Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a PestiSrácok.hu munkatársa az orosz védelmi minisztérium meghívására, vállaltan a "másik oldal" szemszögéből vizsgálja meg a háború borzalmát, de a civilek szenvedését nem lehet ilyen, vagy olyan szemüvegen át nézni.

Riportjából kiderül, hogy nyilvánvalóan civil célpontokra (is) vadászik az ukrán hadsereg, a drón- és rakétatámadások áldozatai között nagy számban vannak bevásárló anyák, gyermekek és az állandó célpontnak számító buszsofőrök. Az orosz erők olyan nyugati kazettás bombák maradványait is megmutatták Georg Spöttlének, amivel kórházakat és más civil célpontokat terítettek be az ukránok. FIGYELEM, megrázó videó! (Ps TV)

2023.08.15.Nagyszabású orosz rakétatámadás érte Ukrajna nyugati részét


Nagyszabású orosz rakétatámadás érte hajnalban Ukrajna nyugati részét, Lemberget, és az észak-nyugati volhíniai területet. Egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el, amely mintegy két órán keresztül tartott az éjszaka. Az ukrán média szerint ez a támadás volt a legnagyobb a régió ellen a háború kezdete óta. A Lengyelországgal határos volhíniai területen halálos áldozatai is voltak a légicsapásoknak. Az orosz védelmi miniszter kizárólag katonai célpontok légitámadását említi. (M1 - Híradó)

2023.08.06.Végre átadták a Lánchidat. A mi fővárosunk Budapest!
Türannosz Gergely kitiltotta a Lánchídról az elektromos autókat is.


Végre átadták a Lánchidat. Sajnálatos, hogy Karácsony Gergely rögtön ki is tiltotta az autósokat erről a hídról. Nem ezért épült ez a híd! Tavaly novemberben megtörtént a híd próbaterhelése. 24 db 20 tonnás teherautót vittek fel a hídra. Statikus és dinamikus próbaterhelést végeztek a szakemberek, és megállapították, hogy megfelel a híd tartóképessége. (Géza Barabás)

2023.08.04.Gyermekkereskedelem: "sludge" avagy a globális olajteknő legmélyebb mocskának titkai


Minden idők egyik legsikeresebb alacsony költségvetésű (low budget) filmje lett a Sound of Freedom című megrendítő alkotás, melynek cselekménye világunk legsötétebb, legmocskosabb és egyben leginkább elrejtett részét mutatja meg, a gyermekkereskedelmet. Persze egy olyan világban, ahol "the business of the business is the business" nincs mit csodálkozni azon, hogy a szó szoros értelmében "minden eladó", az emberi test és lélek is természetesen.

Mint ahogy az sem meglepő, hogy egy évszázad, vagyis nagyjából három generáció alatt minden világbirodalmi elit degenerációvá válik. Megszokta, hogy minden az övé, hogy azt csinál, amit csak akar, és hogy unalma és üressége vákuumának iszonyatát csillapítsa sötét pervezitások mocskába fojtja önmagát. Minden birodalom így végzi, és most az egész világon a szent erkölcsi elveket számonkérő Amerika erkölcsi összeomlása van soron.

2023.08.01.Amerika bosszúja? Minden magyarnak korlátozzák a beutazását.


Rendkívüli bejelentést tett az Egyesült Államok. Kedden korlátozásokat vezettek be a magyar útlevéllel rendelkezőkre a vízummentességi program keretében. A radikális lépést azzal indokolják, hogy Washington szerint Budapest nem kezelte a többször felvetett biztonsági hiányosságokat. Hogy melyek ezek a hiányosságok, és mi húzódhat meg valójában a háttérben, ennek jártunk utána az alábbi adásban. (Hetek)

2023.07.28.Nem zárkózik el a béketárgyalásoktól Vlagyimir Putyin orosz elnök.


Egyre hevesebb harcok dúlnak az Ukrajna dél-keleti részén húzódó frontvonal mentén, ahol az ukrán és az orosz hadvezetés egyaránt harci sikerekről számolt be. Közben egy szentpétervári fórumon az afrikai országok vezetői arra kérték az orosz elnököt, hogy térjen vissza a fekete-tengeri gabonamegállapodáshoz. Vlagyimir Putyin ingyenes gabonaszállítmányokat ígért a rászoruló országoknak, és közölte: Moszkva kész tárgyalni a békéről, ám Kijev és a nyugat elzárkózik ettől. (M1 - Híradó)

2023.07.18.Szijjártó Péter felszólalása ENSZ közgyűlésén
Péter Szijjártó's speech at the UN General Assembly


Állampolgáraink szomszédos országként nagyon nagy árat fizettek ezért a háborúért annak ellenére, hogy a magyaroknak nem kéne felelősnek lenni ezért a háborúért. Olyan nemzetet képviselek, melynek egyre több tagja hal meg ebben a háborúban. Egy jelentős magyar közösség él Ukrajnában, mintegy 150 ezren, és mivel ők ukrán állampolgárok, mozgósítják, besorozzák őket az ukrán hadseregbe, és a frontvonalba küldik. Nagyon sokan meghalnak közülük. A háború rossz, brutális. A háborút meg kell állítani! (M1 - Híradó)

2023.07.14.Orbán Viktor: A nyugatiak a háború folytatását akarják.
Ha Ukrajnát felvennék a NATO-ba, az azonnali világháborút jelentene.


A háborúban álló ország egyelőre nem lehet a katonai szövetség tagja. Az ukrán elnököt nem érdekli a külvilág, mert a népe megmaradásáért küzd. A békéhez egyetlen méterrel sem kerültünk közelebb. Ukrajna elvesztette szuverenitását, nincs pénze és saját hadiipara. Naponta ezrével hallnak meg ott emberek. Abban a keresztény világban, amelyhez én tartozom, ez a legfontosabb kérdés. A magyarok megtapasztalták, hogy milyen az, amikor a bevándorlók tömegesen masíroznak át az országon, vagy támadnak rá a határvédő rendőrökre. Ez a mi országunk, és csak mi mondhatjuk meg, hogy ki, mikor, milyen feltételekkel léphet be Magyarország területére. (M1 - Híradó)

2023.07.11.Orbán Viktor: fegyverek helyett békére van szükség Ukrajnában


Megkezdődött a kétnapos történelmi NATO-csúcs Litvániában. Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalások előtt azt mondta: a magyar álláspont világos, Ukrajnába nem fegyvereket, hanem békét kellene vinni. Hozzátette: Magyarország támogatja a NATO álláspontját, amely szerint a védelmi szövetség nem küld csapatokat és fegyvereket, hanem a saját tagállamainak védelmét próbálja megerősíteni. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig azt emelte ki, hogy a csúcson minden bizonnyal sikerül felelősségteljes döntést hozni, amellyel nem idézik elő a háború eszkalációját. Ukrajna sem meghívást, sem menetrendet nem kap az esetleges csatlakozásra. (M1 - Híradó)

2023.07.08.Nógrádi György: Eldőlt Ursula von der Leyen jövője?


Az utolsó pillanatban dől el Svédország jövője. Az Ultrahang legfrissebb adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a vendégünk, akivel az orosz-ukrán háború aktuális híreiről, Zelenszkij európai körútjáról, Putyin törökországi látogatásáról, Mark Rutte lemondásáról és Ursula von der Leyen jövőjéről beszélgettünk.Az iszlámban nincs szabadság


Van viszont korbácsolás, keresztre feszítés, végtag-levágás, száműzetés. A mai napig, bárhol is vezették be a saríát, ezeket a büntetéseket rákényszerítették a lakosságra, létrehozva a félelem birodalmát. És ez a saría célja. Az iszlám jogban a hudud alatt azokat a büntetéseket értik, melyeket maga Allah szabott ki a Koránban és a szunnában. Ennél fogva nem lehet lazítani rajtuk anélkül, hogy - sokak szemében - ne vétenének Allahhal szemben. A legtöbb hudud büntetést maga a Korán írja elő. Tovább!

2023.07.07.A menekültügyi vita miatt összeomlott a holland koalíciós kormány


Lemond a Mark Rutte vezette négypárti kormány, miután nem jutott dűlőre a Hollandiába érkező menedékkérők kezelésének ügyében. Hónapok óta folynak viták a migrációs politikáról a kormányon belül. A kormányfő által vezetett párt és a keresztény demokrata tömörülés szigorításokat szorgalmazott, míg a balliberális 66-os demokraták és a keresztény unió pártja ezt elutasította. (euronews)

2023.07.05.Nyitva van az aranykapu - csak nem nálunk!
Kiknek kellene befogadni a bevándorlókat?


Mi a baj a migránskvótával? Vannak a bevándorlók között olyan férfiak és nők, akik a saját neveltetésükből kiindulva egészen mást gondolnak ám a nők és gyermekek helyéről a társadalomban, mint mi, magyarok. Őket nem érdekli a lángos ára, meg a nők jogai. Elveszik, amit akarnak és kész. (jobberzes)

Soós Eszter: Több mint egy hete tart a migránslázadás Franciaországban


2023.07.02.Georg Spöttle: Többszörösen büntetett volt a Franciaországban lelőtt férfi


Beengedtünk tömegeket Európába, akik nem is akarnak integrálódni. Nem is tudjuk integrálni a tömeg miatt. Kialakultak ezek a gettók már évtizedek óta. Ezért a legjobb nemet mondani a migrációra, a brüsszeli kvótákra. Az Ultrahang legfrissebb adásában Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő volt a vendégünk, akivel moszkvai útjáról, a francia helyzetről és az orosz-ukrán háború aktuális híreiről beszélgettünk.

2023.07.02.Franciaország háború szélén: Macron legnehezebb órái?
Kijárási, gyülekezési tilalmat rendeltek el.


Fel akarták gyújtani a polgármester gyerekeit, tűzijátékkal lőtték a menekülő családot. Ötödik napja tartanak az erőszakos zavargások Franciaországban, miután egy rendőri intézkedés során lelőttek egy 17 éves algériai származású fiatalt. Az éjszaka egyik legdrámaibb momentuma, hogy egy francia polgármester családjához a rendbontók betörtek, megpróbálták felgyújtani a házat, a menekülő feleségére és kisgyermekeire pedig tűzijátékkal lőttek rá. A polgármester közben az irodában dolgozott a lázongások miatt. Mindezek ellenére a francia belügyminiszter szerint ez egy csendesebb este volt, mindössze 719 embert tartóztattak le. (Hetek)
2023.07.01.Álláspontok a háborúról. Orbán Viktor: Az orosz politikai vezetés a helyén van.


Az orosz gazdaság köszöni szépen jól van. Ehhez képest mi szenvedünk a magas inflációtól. Nincs már pénzünk arra, hogy az ukránokat támogassuk. Rengeteg ember halt meg, és még több fog meghalni. Fölmérhetetlen a pusztítás, fölmérhetetlen az emberi fájdalom és szenvedés, ami ott kialakul. Ezért minden eszközt arra kell használni, hogy tűzszünet legyen és béketárgyalás. Nem arra kell pénzt adni, hogy folytatódjon a háború. Az eszközeinket a béke érdekében kellene felhasználni, de az Unió most még nem ezt teszi. (kormanyzat)

2021.07.03.Rákay Philip: Azért támadnak, mert védjük gyermekeinket.
Keresztény hazafiak! Összefogunk Magyarországért.


Megvédjük a magyar gyerekeket és a magyar szülők jogát, hogy ők dönthessék el, hogy gyermekeink milyen nevelésben részesüljenek. "Hiszünk abban, hogy életünk értelme hazánk, családunk és Isten szolgálata." Hazaszerető, biblikus keresztény hazafiakat ide várjuk. Kiállunk Orbán Viktor miniszterelnök úr mellett. (Patrióta)2021.06.17.Putyin a finneknek: Meg fogjuk védeni ettől a gyermekeinket!
Ahogyan az orosz pedofilellenes törvény sem sérti a kisebbségek jogait,


úgy a magyar sem korlátozza azokat! Ezek a törvények nem valaki(k) ellen szólnak, hanem a fiatalkorúak védelme érdekében születtek. Senki sem élhet vissza a gyermekek naivitásával és gyengeségével! Ha a híres emberjogi aktivistáknak és a szociális érzékenységüket hangoztató baloldalnak valóban

fontosak lennének az emberi jogok, akkor nem kreálnák ezen a következő műbalhét, hanem elfogadnák azt, hogy 18 éves kor alatt külön mechanizmusokkal kell védenünk a gyermekeket a visszaélésekkel, az erőszakkal, és a szexuális ragadozókkal szemben. Nekünk Magyarország az első! Putyinnak meg Oroszország az első, és ez így van jól! (szamokadatok)2021.02.19.Kegyetlen halál vár az abortuszt túlélő magzatokra * Teljes cikk itt!


Még ma is több amerikai államban végeznek abortuszokat akár a második vagy a harmadik trimeszterben, és előfordul, hogy a művi beavatkozást követően 20 hetesnél is idősebb magzatok életben maradnak. Egy nővér az Amerikai Egyesült Államok Szenátusának Igazságügyi Bizottsága előtt tavaly azt nyilatkozta: az életükért küzdő magzatokat az orvosi ellátást megvonva egyszerűen hagyják meghalni. A kezei közt egy 21 hetes kisfiú 45 percen át küzdött az életéért, mindhiába...

Az életvédő amerikai republikánusok két évvel ezelőtt törvényjavaslatot nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy jogszabályban kötelezzék az orvosokat: minden esetben biztosítaniuk kell az alapellátást az abortuszt túlélő csecsemőknek. Az életellenes, abortuszpárti Joe Biden vezetésével azóta hatalomra került demokraták azonban egész egyszerűen már akkor sem tartották szükségesnek, hogy minderről törvény szülessen. Egyebek mellett arra hivatkoztak, hogy a republikánus törvényhozók abortuszellenes elfogultságból erőltetik a törvény bevezetését...

A Szenátus Igazságügyi Bizottsága a törvényjavaslattal kapcsolatban tavaly hallgatott meg egy megdöbbentő tanúvallomást. Jill Stanek, az Illinois állambeli Krisztus Kórház egykori nővére arról számolt be, hogy amikor egy 22. hetes magzat maradt életeben az abortuszt követően, nővértársa a koszos mosókonyhába vitte, és magára hagyta. – Képtelen voltam elviselni annak a gondolatát, hogy ez a gyermek egyedül haldoklik, ezért 45 percen át ringattam, amíg élt – mondta el a meghallgatáson a nővér.

– A kisfiú 21–22 hetes volt, alig több, mint 20 dekagramm, és akkora volt, mint a kezem – tette hozzá. A nővér emlékeztetett arra, hogy 2019-ben a demokrata párti Ralph Northam, Virginiai kormányzója – aki egyébként orvos is –, támogatta a gyermekgyilkosságot azzal, hogy kijelentette: az abortuszt túlélő csecsemőket hagyhatják meghalni, ha korábban abortuszról döntöttek az orvosok és a szülők. Stanek elmondta, sajnos a valóságban ez meg is történik. Tanúvallomásában az is elhangzott: amikor kórházban dolgozott, saját szemével látta, hogy több csecsemő is túlélte a második és a harmadik trimeszterben végzett abortuszt, de orvosi ellátás hiányában mindegyik csöppség meghalt...

Mivel Amerikában leváltotta a republikánus, életvédő Donald Trumpot a híresen abortuszpárti Joe Biden, kevés esély mutatkozik arra, hogy felszámolják ezeket a valójában gyermekgyilkosságnak számító kegyetlenkedéseket. Reményre adhat okot, hogy Ben Sasse, Nebraska republikánus szenátora nemrégiben bejelentette: újra előveszi a törvényjavaslatot. Mint fogalmazott, "minden babának jár egy esély, függetlenül attól, hogy korszerű kórházban vagy egy bevásárlóközpont abortuszklinikáján született. Egy tisztességes társadalom nem fordíthat hátat ezeknek a babáknak, mert az együttérzés, az igazság és a szeretet még mindig számít."

2021.01.17.Győzelem: Missouri az első abortuszmentes állam Amerikában * Teljes cikk itt!


Végre létezik abortuszmentes térség az Amerikai Egyesült Államokban. A Planned Parenthood St. Louis-i állomása volt az utolsó abortuszklinika Missouriban, amely terhességmegszakításokat végzett. Az intézmény ugyan még nem zárta be teljesen a kapuit, de pár hónapja már nem ad műtéti időpontokat. Az abortusz lehetőségét választó nőket jelenleg az Illinois-i Planned Parenthood szervezethez irányítják.

A St. Louis-i létesítmény még az abortuszklinikák között is nagyon rossz hírű volt. Az elmúlt években 75 orvosi vészhelyzetet dokumentáltak náluk és 2019-ben az állami egészségügyi vezetők a "többszörös életveszélyes abortuszokra" hivatkozva megpróbálták visszavonni az engedélyüket, ami sajnos akkor nem sikerült.

Missouri egyébként az életvédelem élharcosának számít a szövetségi tagállamok között, ugyanis 2019-ben egy olyan törvényt hoztak a térségben miszerint tilos kioltani a magzat éltét, ha az orvos már látja annak szívhangját. Ez általában a terhesség 6. hetében szokott bekövetkezni.

2021-ben az Americans United for Life nevű szervezet a 8. legéletvédőbb helynek kiáltotta ki Missouri államát. Az életvédők sorában egyébként Arkansas áll az első helyen, azt követi Louisiana, Oklahoma, Mississippi, Indiana, Kansas és Arizona. (vasarnap.hu)Dr. Tóth Piroska misszionárius a migrációról videó


EGY AFRIKÁBÓL HAZATÉRT MAGYAR BAPTISTA MISSZIONÁRIUS VÉLEMÉNYE A MIGRÁCIÓRÓL

2019.01.01.Silvana Heißenberg (színésznő): Mi lett Németországból?


Három esemény, amikor magyar segítséggel állt talpra Németország:
- 1954. júl. 4. - a német győzelem az aranycsapattal szemben visszaadta a II. világháborúban elveszett önbecsülését a németeknek
- 1989. nov. 9. - amikor leomlott a berlini fal
- 2015. jún. 17-én döntött arról a MAGYAR kormány, hogy lezárja a zöldhatárt"Az iszlám fog uralkodni Ausztriában!" - migránsok egymás közt
Stoffán György: Így foglalták el Bécset a muszlimok
Pogányok a Grabenen...Teljes cikk itt!


A kávéház terasza a tavaszi napsütésben szinte megtelt. Csak néhány asztal árválkodik üresen, mindössze az ártábla és a hamutartó díszeleg rajtuk. A Graben emberforgataga azonban olyan képet mutat, amilyet legutóbbi látogatásomkor még elképzelni sem tudtam volna. Fekete ruhában, gyermekkocsikat toló pogány asszonyok, fehér, hosszú köntösben őgyelgő férfiak töltik meg az utcát, s a tereket. Kis csoportokban beszélgetnek a Kärtner és a Graben sarkán, majd tétován tovasétálnak, s ha elébük kerül egy bécsi, akit ki kell kerülniük, megvető pillantást és valami olyan gyűlöletet vetnek rá, amilyen azoknak a szemében lehetett, akik az egri vár fokára hágtak, hogy onnan beugorva a várvédők közé, lekaszabolják a vitézeket...
- Ha máskor jöttél volna, egyet sem látsz közülük. Mert, ha valahol Európában terrorcselekményt követ el egy harcosuk, akkor eltűnnek egy-másfél napra. Megvárják az "odújukban", amíg a felületes, önbecsülés nélküli európainak elszáll a haragja, s figyelik, hogy nem készül-e ellenük valamilyen bosszú. S ha meggyőződnek arról, hogy az európai ettől sem ébredt fel, s önbecsülését sem nyerte vissza, ismét előbújnak és még lenézőbben, megvetőbben szemlélik ezt a botor csőcseléket, amely művelt európainak mondja magát.. Úgy tartják, hogy a keresztényeket pont a vallási követelményrendszer által lehet megsemmisíteni. És igazuk van... - mondja szomorúan Bécsben dolgozó barátom.

A mellettünk lévő asztaltól feláll egy fiatalember és tüzet kér... Kap. Majd elkezd kérdezősködni. Kíváncsi, hiszen kolléga, mint kiderül. Mindent tudni akar Bécsről, s miután megtudja, hogy magyarok vagyunk, Budapestről is érdeklődik... Szépnek tartja a migránsok által megszínesedett Európát és olyan nézeteket fejteget, amelyeket mi magyarok sajnos jól ismerünk a beteglelkű soros-fullajtárok szószedetéből.
Csak példaként: - Mindenkinek joga ott élni, ahol akar... azt a vallást gyakorolni, amiben hisz, s azon a nyelven beszélni, ami az anyanyelve... jogokat követelni magának… szembe szállni a rasszizmussal... Hiába magyarázzuk e szerencsétlennek, hogy mi nem egészen így látjuk itt Európában a migráns-helyzetet, barátunk tántoríthatatlanul értetlen.
Még egyszer próbálkozom: Na, figyelj ide - próbálom elmagyarázni az dolgot -, ha felveszel egy takarítónőt, akin megesik a szíved, mert azt hazudja, hogy otthon bántották és elmenekült... Ő, ezután elsőként leveszi a keresztet a falról, mondván, hogy őt ez vallási szempontból zavarja... mit szólsz?
Két nap után odaköltözik a férjével együtt a te lakásodba, és a férje megerőszakolja a feleségedet és a lányodat? Mit szólsz? Utána megöli az anyádat, mert útjában van, és mert azt akarja, hogy félj tőle... - mit szólsz? Majd mindezek után kizabálja a hűtődet és jól elver, mert nem mentél le a boltba, hogy hozz neki másik élelmet az elfogyasztott helyett... mit szólsz?
Az amerikai csak ostobán bámul, mert nem érti, miről beszélek.. Azt mondja: - Hááááát az más... az a saját lakásom, ott nem csinálhat ilyet senki. Ott én parancsolok.

- És a hazád nem ugyanaz? Bemennek, robbantanak, boltokat fosztanak ki, erőszakolnak, elvágják az emberek nyakát...az nem a te fennhatóságod? Nem a te hazád? Nem a családod biztonsága is?  Hiszen ha a lakásodból kilép a feleséged, a lányod, vagy akár a fiad is, nincs veszélyben?
Nem láttad a felvételeket Nizzából, Brüsszelből, Berlinből vagy Svédországból? Otthon nem azt tekinted vendégnek, akit te hívsz? Vagy mindenki bemehet hozzád hívatlanul? Nem mi vagyunk rasszisták, hanem ők, akik hívatlanul idejönnek, papírok nélkül beszöknek a határon, hazudoznak korukról, nemzetiségükről, otthoni helyzetükről, majd jogokat követelnek és feljelentgetik azokat, akik törvénytelenségeikre hivatkozva megtagadják a toleranciát, a szánalmat tőlük.. Mi itt élünk, saját kultúránk van, saját szokásaink vannak, de soha nem utasítottuk el azokat, akik rászorulnak a segítségre és elfogadják a mi kultúránkat, és nem lázadoznak ellenünk, miközben mi tartjuk el őket...
Érted már? Nem megyek fedetlen fővel zsinagógába, és leveszem a sapkámat, ha betérek egy keresztény templomba...
- Értem-értem! - mondja, de bárgyú mosolyából nem ez látszik tükröződni.
Nem érti. Mert a haza fogalma, a saját hazám fogalma, a hazaszeretet fogalma, a haza iránti kötelesség fogalma ismeretlen a számára. Hazátlan... Amerikában is. Nem tehet róla, így és ilyennek szocializálódott... Nem érti a lényeget, miszerint a hazájában van a háza... is...
A maradék immár hideg kávé hosszan tartó elkortyolgatása után elköszöntünk a pincérlánytól... Alig értünk ki a Stephansplatzra, emberünk lélekszakadva szaladt felénk...
- Igazad lehet... - mondja zavartan. - Londonban is gyilkoltak... és a svédeknél kézigránáttal támadnak a rendőrökre... és hisztérikusan szalad tovább.
Mi, a megszokott hírek hallatán csak egymásra nézünk barátommal, és megpróbáljuk még – talán utoljára, talán nem – megcsodálni a Burg-ot, a régi bécsi házacskák maradékát, s a Grinzing, finomkrumplisalátás "Wienerschnitzlit" meleg kenyérrel és egy viertel-lel vagy Rieslingspritz-el kínáló kisvendéglőit, a stájercitera sváblelket melengető dallamait. Hiszen lehet, hogy ehelyett, egy év múlva a müezzin idegesítően félelmetes hangja lesz csak hallható itt is... (vilaglato.info)

2018.01.24.Újabb úttörő lépés Európa leépítésében: bonni uszoda muzulmán függönnyel


Nincs nap, hogy ne "örvendeztessen meg" bennünket az európai valóság önkéntes térdre hullásának újabb példájával. A Voice of Europe hírportál most azzal a hírrel szolgált, hogy Bonn városában, azaz a volt NSZK egykori fővárosában olyan új uszoda nyílt, ahol a muzulmán nőket átláthatatlan függöny védi.

Genovában muzulmán panaszra harang hallgat el. Franciaországban bírósági ukázra kell János Pál pápa köztéri szobráról a keresztet eltávolítani. Németországban egy városi bíróság önként veszi le a tárgyalóterméből a keresztet, nehogy a muzulmán vádlott érzéseit megsértse. A német Lidl egy belgiumi templomról retusálja le a keresztet, miután egy görög templomról már megtette. Csak hogy az elmúlt napok történéseire emlékeztessünk.

Szegény muzulmánok, akik otthon oly érzékenyek. Szinte alig várjuk, hogy Rijadban, Szaúd-Arábia fővárosában megnyíljon az első "Ihaj-csuhaj" vendéglő, tele finom szeszesitalokkal, utcán lévő terasszal, ahol az ott csevegőknek poharukat felemelve lehet integetni az arra elhaladó vallási rendőröknek, míg Bahreinben meztelen strandolási lehetőséget biztosítanak azon ultramerész németeknek, akik a bonni uszodából kiszorultak, és az egy nappal korábban megnyílt bikinis tengerparttal sincsenek megelégedve. Ja, hogy a szaúdiak és a bahreiniek nem hülyék, és hogy Guterres ENSZ-főtitkár elfelejti megszidni őket, amiért nem fogadnak be egyetlenegy, a saját vallási- és kultúrkörükből való menekültet sem? (magyaridok.hu)A muszlim bevándorlás időzített bomba - német pszichiáter véleménye
A FÉLELEM BIRODALMA : az iszlámról 10 másodpercben

Lovas István: Demokratikusan szétlőni


A katalóniai erőszakról hallgató EU még egyszer hitelesen nem állhat ki az emberi jogok és a demokrácia mellett. A spanyol rendőrség vasárnap Katalóniában a függetlenségről tartott népszavazáson olyan barbár módon esett neki ártatlan embereknek, mintha Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök adta volna ki a parancsot. Csak azonosító számukat nem parancsolták le a „rend” vadállatokként fellépő őreiről. Nyolcszázkilencvenhárom ember sérült meg. A katalán tűzoltóság is élő pajzsot alkotva védte a szavazni akaró polgárokat a rájuk rontó spanyol rendőrségtől.
Az erőszak láttán az ottani szakszervezetek általános sztrájkot hirdettek, de, nyilatkozta egyik vezetőjük az El País napilapnak, sokkal többről lesz szó, mint általános munkabeszüntetésről.
Az egész világ láthatta a spanyol rendőrség iszonyatos kegyetlen fellépését. Magyarországon és Lengyelországban is, amely két ország polgárai pontosan tudták, mi lenne, ha rendőrségük így lépne fel, akár őket dobálók ellen. (magyarhirlap.hu)

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!ÉLETRAJZOK,
OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK
Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN

VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKMátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István írásai

Hogyan segíthet a szülő a gyermekének?

[ ELRAGADTATÁS | MI LESZ A VILÁGGAL?|
|Hiszek Jézus Krisztusban |Bemerítés a Biblia alapján|
|Nóé története a BIBLIÁBAN| A páskabárány elrendelése|
|A kereszt szükséges | HARMADNAPON FELTÁMADOTT!|
|Akik Krisztusban vannak| PÜNKÖSD | TÖRTÉNETEK|
|Szabadulások, rehabilitáció | ÉLETRAJZOK]

Vissza az elejére!
Vissza a menüre!