HITELES TÖRTÉNETEK
Varga István & Makai Rozália weblapján

"Gyengéd vámpírok" - EGY MAI TÖRTÉNET A DÉMONNAL

Igazi vér... egy fiatal hölgy fekszik a hátán, egy férfi, féloldalról mászik fel rá. A férfi szájából kivillannak a szemfogak, hosszabbak, mint bármelyikőnké... alatta a cím s a hirdetés: "igaz vér"... s a TV-csatorna, ahol kizárólagosan megy a műsor. Mindez óriásplakáton, forgalmas úton, egy gimnázium és számos általános iskola közelében. Nem is érteném miről beszél, ha nem hallottam volna tizenéves lányoktól a nyáron.
Ők meséltek róla. "A vámpírok nem olyanok, mint amilyeneknek eddig hallottuk őket. Nem vérszomjasak. Nem kegyetlenek. Ezek "vegetáriánus" vámpírok. Barátságosak, szerelmesek, és rendkívül gyengédek. Udvarolnak. Igaz szerelemmel szeretnek. Egyáltalán nem erőszakosak. Sőt, annyira félénkek, hogy a szerelemmel elhalmozott hölgynek kell őket bíztatnia arra, "tegyék csak bátran dolgukat". (Természetesen más kifejezésekkel mesélték nekem, itt formáltam a hallottakon kicsit.)
Ez nem mese. Valódi tizenévesek sokasága olvassa regényeiket. Oda vannak ezekért a "gyengéd lényekért". Miért? Várják, hogy őket is szeresse valaki. Ha egy vámpír - hát egy vámpír. Csak szeresse őket. Ilyen gyengédséggel. A képeiket is láttam. Nem hiszem, hogy egyetlen epizódot megnéznék - fantáziámat miért kellene szennyeznem – de a hirdető magazinban, s a könyvek fedlapjain láthatók ezek a szereplők: mai fiatalok, fiatal huszonévesek, divatos öltözettel... csak a szemük más. S a fény-árnyék játék, ami rajtuk tükröződik. Idegen - elidegenült, együttérzésre képtelen - szemek és hideg fények. Mintha nem emberekről készült fotók lennének. S a lányok szeretik. A huszonévesek is? Talán a harmincasok is? Észre sem veszik a szemek üzenetét: "te préda vagy, zsákmány, célállat, akit elejtek, és az enyém vagy..."

Mi lehet a sorsa azoknak, akik a "gyengéd vámpírok" karjaiban keresik a gyengédséget?


EGY FIATAL HÖLGY ESETE A DÉMONNAL

Életem elmúlt 2 éve misztikus történet, tulajdonképpen bárkivel megtörténhet. Megszállt az Ördög, a démon. Belém költözött egy férfi, akinek hallottam a hangját és a beszédét. Nem volt látható teste. 2 év alatt rengeteg kínszenvedésen mentem keresztül. Túlestem egy gondolatolvasáson is, amikor az akkori munkahelyemen valaki hangosan kimondta a gondolataimat, mindenki füle hallatára, valamint elviselhetetlen testi fájdalmaim voltak. Sokat sírtam, és azt gondoltam, hogy meg fogok halni. Nem értettem a dolgokat, hogy miért történik ez velem, és csak kerestem a miérteket. Már beletörődtem abba a gondolatba, hogy a hangokkal a fejemben élem le az egész életem.
Ezzel a gondolattal éltem tovább, és dolgoztam tovább külföldön is. Ez a démon tudta irányítani az akaratomat, sőt a tudatomat is. Megfosztott az összes pénzemtől 3 hónappal ezelőtt, az akaratomon kívül odaadtam az összes vagyonomat egy éhezőnek. 3 hétig nem ettem semmit, ekkor Pesten laktam egy albérletben, így azt sem tudtam már tovább kifizetni. Az utcán kellett töltenem egy napot, egy fiú segített, hogy elvigyenek egy kórházba, ahol infúziót kaptam. Vizsgálatok sorozata következett. Egy pszichiáterrel is kellett beszélnem, és akkor jött ki belőlem, hogy nekem nincs csend, él bennem valaki, és hallom a hangját. Átutaltak egy másik pszichiátriára, ahol el akartak altatni, hogy ne halljam a hangokat. Skizofrénnek állítottak be. Eljöttem onnan, és felmentem az erdőbe, hogy hagyjon mindenki békén, én meg fogok halni az erdő közepén.

Ekkor hívott fel Emőke, eljött értem és befogadott az otthonába.

Teltek a hetek, és még sok mindent nem értettem. Emőke azt mondta, hogy egyetlen szabadulás létezik: ez a Biblia, az egyetlen Igazság, Jézus Krisztus által. Töltögettem a bibliai füzeteket Jézusról. És még akkor is dühös voltam, hogy miért kell nekem ezt csinálni, mert annyira elegem van, és szeretnék már normális csendes életet. Márkkal együtt imádságban becsuktuk azokat a kapukat, ahol a démon bejöhetett az életembe.
Korábban érdekelt az okkultizmus, a buddhizmus, a tarot-kártya, valamint a horoszkópban való hit. Ezek kaput nyitnak a Sátánnak, az ördögi világnak.
Ezeket megbántam, de a démon nem ment el, azért mert nem volt hitem. Márk mondta azt, hogy nekem el kell mennem a táborba, ahol segítséget kapok. Akkor néhányan összeültünk, hogy a Szent Szellem nevében kiűzzük, kiparancsoljuk az Ördögöt.
Nem jött össze, a hangok megmaradtak, mert nem hittem, hogy ez megtörténik. Ez a hang kedves volt hozzám, udvarolt, és azt mondta, hogy feleségül vesz, azt vártam, hogy kijöjjön és testet öltsön herceg formájában, elvegyen feleségül és éljünk boldogan. A Sátán el tud vakítani, tud hazudni, elfedni a valóságot.Az Úr Rétjén, Őrbottyánban azonban rájöttem mindenre, mert az Úr Isten felkapcsolta a villanyt a fejemben! A sötétség eltűnt. Az első két napon nagyon elegem volt, és azt gondoltam, hogy nekem fölösleges tovább a Biblia, mert úgysem használ. Az utolsó estén megszöktem, és elbújtam egy magas dombon, és meg akartam fagyni este. Isten megsúgta, hogy jobb nekem, ha visszamegyek. Végigsírtam az egész éjszakát. Másnap reggel a tanításon az Isten szerinti gondolkodásról volt szó. Meg egy fontos tény: A valóság más, mint az igazság. Az Igazság az Atya, a Fiú és a Szent Szellem. Jézus Krisztus az, aki meghalt értünk a keresztfán. Ez a legnagyobb ajándék, amit el kell fogadnunk. Ezt értettem meg akkor.Lementem a szobámba, és beszélgettem valakivel, és sokat mondogattam hangosan, hogy "AZ IGAZSÁG MEGSZABADÍT". Isten az akarja, hogy örvendezzünk, és ez hat az életünkre, az önsajnálatból soha nem születik jó, mert az nem Istentől van. És láss csodát! Bevillant, hogy nekem már "CSÖND VAN". Elment a gonosz! Popei a mesefigura spenótot eszik. Aki keresi az Igazságot, az hittel, a Biblia szavaival lakik jól, és ettől lesz erős. Mert aki az életében a Bibliával takarózik, annak mindig melege van. A Biblia olyan, mint egy paplan, a boldogság melege árad belőle.
Isten mindenkit vár, mert a Biblia lapjai olyanok, mint az Úr Isten ölelő karjai. A Szent Könyv lapjai szárnyra kelnek és világítanak. "Megismerjétek az Igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket" (János 8:32) "Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az Ördögnek, és elfut tőletek." (Jakab 4: 7)

Hogyan szabadulhat meg, akit foglyul ejtenek?2010.11.23. Reggeli áhitat - Kriszti szabadulása

Énekek: Csak Istené legyen minden dicsőség! Élet van Tebenned...
Igék: Lk 8:27 "Amikor partraszállt Jézus, a város felől szembejött vele egy ember, akiben ördögök voltak. Jézus megparancsolta a tisztátalan léleknek, hogy menjen ki ebből az emberből. Jézus megkérdezte tőle: " Mi a neved?" Az így felelt: " Légió!"- mert sok gonosz szellem költözött bele."
Lk 8:2 "Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket gonosz szellemtől szabadított meg..." Mária, akit Magdalénának neveznek, akiből 7 ördög ment ki!

Vajon léteznek ma is gonosz szellemek,

vagy ez csak mese, ez csak Jézus idejében volt? Ma már ilyen nem létezik? Sokan így gondolják. De akkor miért mondta Jézus, hogy "...akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben démonokat űznek ki," (Márk 16:17)
Az démonűzés csak középkori őrület? Vajon tesz-e csodát Jézus ma is, hiszen ezt olvassuk a Bibliában: "Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz." (Zsid 13:8) Egy hónapja 2010.10.14-én egy 24 éves lányt fogadtam az otthonomba. Miért kellett befogadnom? Édesapja meghalt, édesanyja kitagadta, barátai elhagyták. Kriszti gimnáziumban érettségizett, az 5. évben idegenforgalmi ügyintéző képesítést szerzett. Német és angol nyelvvizsgával rendelkezik. Amikor még gimnáziumba járt, akkor ismerkedtünk össze.
Eljárt a gyülekezetünkbe, és behívta a szívébe az Úr Jézust. De sajnos ezt nem vette komolyan! Elkezdett foglalkozni a buddhizmussal, okkultizmussal, horoszkópokkal, tarott kártyával.
Főiskolára is járt, és munka mellett tanult. Édesanyja beteg volt, így kettőjük helyett is dolgozott. A munka és a tanulás együtt idegi kimerültséget okozott nála. Kórházba került idegösszeomlással. Ettől kezdve egy idegen szellem költözött belé. Egy férfi hangját hallotta, és beszélgetett vele. Néha női hangokat is hallott. Kriszti nem mert erről senkinek sem beszélni, nehogy bolondnak tartsák!! Kiment Németországba, és bébiszitterként dolgozott.
A férfi hang azonban továbbra is benne maradt. Sokszor irányította, és olyat tett, amit nem akart megtenni. Pl. Magyarországra visszatérve egy kéregető koldusnak odaadta az összes megtakarított pénzét, ami 80 000 Ft volt. Így nem tudta kifizetni az albérlelét. Hajléktalan lett, ennivalóra sem volt pénze.
Egy Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozó fiatalember mentőt hívott hozzá, mert nagyon leromlott fizikai állapotban találta. Kórházba szállították, majd Budapestről Tatabányára, a pszichiátriára került. Itt mondta el először a pszichiáternek, hogy 2 éve hangokat hall, valaki él a fejében. A pszichiáter skizofrénnek nyilvánította. Nyugtatókat, altatókat kapott. Kriszti érezte, hogy ez nem megoldás, ha egyfolytában kábítják, zsibbad a feje a sok altatótól. Nem vette be a gyógyszereket. Ekkor kitették a kórházból. A környező erdőbe ment.
Ekkor kaptam meg Kriszti telefonszámát és ekkor kerestem. Jó az Isten időzítése!!! Krisztit mindenki elhagyta. Nem voltak már barátai. Hazavittem magunkhoz, és imádkoztunk érte Isten szabadításáért!!!A legkisebbek közül, ha egyet befogadsz,
olyan mintha Jézust fogadnád be!

A lelkipásztorunkkal együtt kerestük azokat a kapukat, amiken keresztül a gonosz szellem be tudott jönni Kriszti életébe. Az okkultizmus, buddhizmus, jóslás, horoszkópok ilyen kapuk. Kriszti megbánta ezeket imában, de a démon nem ment el. Ugyanis Kriszti még ragaszkodott hozzá. Ez egy "kedves" démon volt. Udvarolt Krisztinek, azt mondta: Szeretlek! Feleségül veszlek!" Kriszti pedig várta, mikor bújik elő, mikor ölt testet, és váltja be az igéretét, mintha elvarázsolt királyfi lett volna. Tudjuk a Sátán: A hazugság atyja még luxus körülményeket is ígért!! Jézusnak is azt ígérte a kísértő, hogy neki adja a világot, ha leborulva imádja őt.
Az 1 hónap alatt Kriszti gyakran mondogatta: Mikor lesz már CSÖND!!!!???? Jó neked!
Neked csönd van a fejedben! Én váltig ezt hajtogattam: "Rajtad áll! Istennél semmi sem lehetetlen! Jézus meg tud szabadítani! Ez az egyetlen lehetőség! Meg van írva: "Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az Ördögnek, és elfut tőletek." (Jakab 4:7)
Krisztinek először el kellett fogadnia, hogy az a "kedves" Hang a Sátánhoz tartozik. Démon, aki a halálát akarja. Kriszti négyszer kísérelt meg öngyilkosságot.!!! Nem hitt Kriszti. Márpedig Istennek lehetetlen hit nélkül tetszeni. Aki eléje járul, annak hinnie kell, hogy Ő létezik!!
Krisztit elvittem Őrbottyánba az Úr Rétjére, keresztyén lelkigondozásra. Itt dolgozik ugyanis a kisebbik fiam. Két lelkigondozó foglalkozott vele.
A 2. nap este 7 órakor Kriszti kiborult, összepakolt, és azt mondta, elege van a Bibliából, Jézusból, kimegy az erdőbe meghalni.
Tudjuk a Sátán embergyűlölő, emberölő. Fiam felesége, aki az egyik lelkigondozója volt, telefonált nekünk, hogy Kriszti elment, nem tudták jobb belátásra bírni. Tündivel együtt imádkoztunk érte, a szabadulásáért. Nehéz szívvel feküdtünk le.
Éjfél után az Úr arra indította Krisztit, hogy térjen vissza. Fázott, éhes volt. Végigzokogta az utat. Szeretettel fogadták, imádkoztak vele. Másnap reggel a tanítás arról szólt: Jézus az Igazság. AZ IGAZSÁG MEGSZABADÍT. "Ha ti megtartjátok az én Igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az IGAZSÁGOT, és AZ IGAZSÁG MEGSZABADÍT titeket. (Jn 8:31-32)
Tanítás után a szobájába térve ezt mondogatta magában: AZ IGAZSÁG MEGSZABADÍT! AZ IGAZSÁG MEGSZABADÍT! Egyszercsak azt vette észre: CSÖND VAN!! Elment a démon!! Szabad lett!! Jézus az Igazság megszabadította!! Jézus ma is csodát tesz! Jézus ma is Szabadító!! A gadarai megszállottnak a szabadítás után ezt mondta Jézus: "Térj haza, és beszéld el, mit tett veled az Isten! (Lk 8:39a)


Kriszti itt van köztünk, hogy elmondja, mit tett vele Isten!Urunk köszönjük a szabadításodat! Hálát adunk Neked,
hogy Te ma is Szabadító Úr vagy! /Emőke/

Jézus, neved oly csodálatos dalt halljuk."Legyőzték őt /Sátánt/ a Bárány vérével
és bizonyságtételük Igéjével azok,
akik nem kímélték életüket mindhalálig."
(Jelenések 12:11)Miért nem veszik észre ezek a fiatalok a megtévesztést?

A válaszom: mert gyengédségre vágynak. Hatalmas sóvárgással, arra a gyengédségre, ami minden emberi lény osztályrésze kellene, hogy legyen. Fiataloké és felnőtteké. S amiből olyan kevés adatik nekik. S ezek a filmek - ezek a lények - ezt a gyengédséget kínálják fel nekik. Hazug formában. De ez nem számít, csak legyen, csak megkapják. S akkor boldognak érzik magukat. Egy időre. És te, aki figyelmezteted őket, hogy ez csapda, olyannak tűnsz fel, mint aki meg akarod fosztani őket attól, amire leginkább szükségük van, s amit most megkapnak (megkapni remélnek).

Édesapák!

Nem tőlünk kellene megkapniuk tizenéveseinknek ezt az érdeklődést, szeretetet és gyengédséget? Kell, hogy kifelé irányuljon minden vágyuk, és betöltetlen szükségeik mások karjaiba hajtsák őket? Álomvilágba? Démoni hatások alá?

Kedves Férjek!

Nem tőlünk várja-e igazán szerelmes feleségünk ezt a gyengédséget? A megértést? A szerelem jeleit? Azt, hogy fásultság és önző közönyösség helyett meghódítani vágyó szerelemmel várjuk őket haza? Kicsi és nagy gyermekeinknek jár (JÁR!!!) ez a gyengédség, feleségünk nemcsak "megérdemli", de joggal (JOGGAL!!!) várja tőlünk ezt a gyengédséget. Kitől várják, ha nem tőlem és tőled? Ugye? Honnan lenne erőm ebben a világban, annyi felelősség, hajtás és kilátástalannak tűnő helyzet közepette megadni, amire amúgy én is vágyom, és néha úgy érzem, senkitől sem kapom meg?
A válaszom egyetlen. Van egy valódi "igaz vér", ami pontosan érted, értem, értünk hullott ki, és pontosan azért, hogy az "Isten szerelme, szeretete" kitöltessék, kiáradjon minden szívbe, és képessé tegyen arra, amire saját erődből nem futná. Minden nap hálás vagyok ezért az "igaz vérért": Jézus Krisztus csodálatos Megváltó véréért, életéért, amit értem, és érted adott oda, 2000 évvel ezelőtt. Azt, hogy valóban igaz vér volt, bizonyítja, hogy feltámadt a halálból, él, és ma is adja azt a szeretetet, ami bűneimért való kereszthalálra indította őt. Ez a magáról megfeledkező, önzetlen szeretet a Szent Szellem által az enyém, s a Tiéd, ha elfogadtad vagy kész vagy elfogadni. Minden nap beteljesedhetsz vele, s adhatod tovább egész környezetednek. Sokat írnék még, de nem tehetem a terjedelmi korlátok miatt. De egy igeverset, ami erről szól, szeretettel küldök: "Abból ismerjük meg a szeretetet, hogy Ő (Jézus Krisztus) az életét adta értünk, ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért." (1Jn 3:16)Kriszti a Megváltó Jézus Krisztus közvetlen jelenlétében megszabadult a gonosztól, annak hatásától. A hang eltűnt. S a Menny kedves gyöngédsége, szeretete töltötte be szívét és gondolatait. Szabaddá lett. Halleluja! Jó hír. Tény. Megtörtént. Valóságos szabadítás történt. Ahol a pszichológus, pszichiáter elér a maga határaihoz, ott a lehetőségeknek nincs vége. Jézus Krisztus a Szabadító.
De még egy, amiért leírtam ezt a történetet, még egy tény áll előttünk: felnövekvőben van egy generáció, egy "apa nélküli" generáció, egy "szülő-hiányos" generáció, ami sóvárog a gyengédség és megértés után, a meghallgatás után, a beszélgetés és átölelés után. Nem kárhoztatást, parancsszavakat, és elutasító kurta mondatokat vágyik - hanem azt, hogy legyen rájuk idő, azt, hogy apa és anya szeressék egymást, azt, hogy biztonság, reménység és derű vegye őket körül, amikor hazaérkeznek a családba, a CSALÁD-ba, ami után úgy sóvárognak, ha mást mutatnak is kifelé, mint az éhező a táplálék után. Ki fogja ennek a generációnak ezt a szeretetet megadni? Ha Nálad nevelkednek, akkor Te kell megadjad. S aki senkitől sem kapja meg? A szeretet evangéliuma nekik szól, amit hirdetünk. Ne "gyengéd vámpírok" karjaiba vessék magukat. Ne hazug "fejükben beszélő férfihangok" után vágyakozzanak. Mert az előző filmek és hatásuk ez utóbbihoz vezethet társadalmi méretekben. Nem!
Történjen meg az, amiről Isten Igéje beszél nekünk: "Mert megjelent az Isten üdvözítő /megmentő, szabadító/ kegyelme minden embernek, (Jézus Krisztus eljövetelével, Megváltó, a váltságdíjat kifizető kereszthalálával és feltámadásával) amely arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, (azokat, amik odáig vezetnek, hogy "gyengéd vámpírok" karjaiba kerülünk) józanul, igazságosan és kegyesen, szentül éljünk a világban, mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését, Aki önmagát adta értünk, hogy megváltson /megszabadítson, kiemeljen alóla/ minket minden gonoszságtól, és megtisztítson /fantáziánk, gondolkodásunk és életvitelünk tekintetében egyaránt/ minket maga népévé, amely jó cselekedetre igyekszik." (Tit 2:11-14) Felelősségünk és harcunk is közös. Köszönöm a kiváltságot. Szeretettel: dr. Kováts György
PALÁNTA GYERMEK- és IFJÚSÁGI MISSZIÓDicsőség az Ő Szent Nevének!

"Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek,
az Ördög, mint ordító oroszlán jár szerte,
keresve kit nyeljen el!" (1Pt 5:8)

Ajánlott olvasmányok:

Han Pál: Menekülés az okkultizmusból részlet hallható

"Olyan embereknek ajánljuk, akik kacérkodnak a természeti népek vallásából vagy a távol keleti misztikából származó sámánizmussal, horoszkópokat olvasnak, delejezőkkel kezeltetik magukat, a "feng sui"-nak hódolnak, jógáznak, agykontrolloznak vagy csak egyszerűen nem értik, hogy a keresztények miért nem szeretik a Harry Potter könyveket..."

Han Pál: Menekülés - Görbicz Tamás: Totemrehívás
letölthető könyv
Fantázia- és szerepjátékok; Harry Potter; Lelki immunológia


Watchman Nee: Bizonyságtételei * A LÉLEK ELEMZÉSE

Démonok tulajdonságai a Biblia alapján
Smith Wigglesworth: Jézus nevének ereje
Mit mond a Biblia a jóslás, a szellemidézés
és a varázslás témakörében?

Szellemi eredetű, pszichoszomatikus
betegségekről és az ufókról

Süveges Imre előadásának 2. része
Viki szabadulása a reikiből
Bűnbánat nélkül nincs ébredés
Új feladatok, a Sátán új kihívásai
Szenvedélybetegség Szellemi fegyverek


M. Basilea Schlink: NEW AGE - a Biblia szemszögéből -

Paul F. Kiene: VIGYÁZZ! OKKULTIZMUS!

Harry Potter és a mágia! Az okkultizmus veszélyei

R. Josuran: A spiritizmus fertőjében
Ch. Gratenau: Rudolf Steinertől Jézus Krisztusig
dr. Erdélyi Judit: Ajtónyitás vajon kinek?
Vigyázz! Okkultizmus!
Lothar Gassmann:
Az ezoterikus tan, mint segítség az életben?

Helge Stadelmann: Az okkultizmus, okkult jelenségek.
Albert Lüscher: Babilon - Karácsony - Húsvét

A könyvek kaphatók az
Evangéliumi Kiadó és Iratmissziónál.

H-1066 Budapest, Ó utca 16. Tel.: 06-1-311-5860VAN KIÚT!

"JÉZUS ÍGY VÁLASZOLT:
Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet..." (Jn 14:6)

Gazdag István írásai, tanításai

"Ha tehát a Fiú megszabadít titeket,
valóban szabadok lesztek."
(János evangélium 8:36)


Szabadulásom előtt és utánÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!

22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza!
Vissza a menüre!