HITELES TÖRTÉNETEK
Varga István & Makai Rozália weblapján

Jézusért égő szívű ember bizonyságtétele a megbocsátásról

Németh Zoltán: JÓ AZ ÚR! CSODÁLATOS AZ ÚR!


/Forrás: www.gyertyafeny.com/

Még az előző cégemnél történt. A kereskedelmi osztályról szóltak, hogy baj van. Az egyik dolgozó szombaton kirándulni ment a családjával az erdőbe. Velük volt az 5 éves kislányuk is. A bokrok között valahol egy hatalmas csörgőkígyó a bal kezét kétszer is megmarta. Összeesett, mentőhelikopterrel a 25 kilométerre levő városi kórházba hozták. A csörgőkígyó marásától egy ló is kimúlik, nem hogy dupla adagtól egy kisgyermek. Megyek vissza a tervező mérnöki szobámba, szól az Úr:

"Menj azonnal, és imádkozz érte!"

...Kértem a kislány nevét, meg a kórházi szobaszámát, mivel másik gyáregységben dolgoztam, a kereskedelmi osztály dolgozóit nem ismertem. Beugrottam az autómba, és nyomás a város másik szélén levő kórház gyerekosztályára. Azonosítás után kinyílt az ajtó, bementem, kerestem a szobát. Be kellett mutatkozzam. Az édesanyja volt a kislánnyal, aki egy ágyon ült, gyönyörű hosszú szőke haja volt.


Nem sokat fecsegtem. Megkérdeztem az anyukát megengedi-e, hogy imádkozzam a kislányért? "Ó, igen!" - válaszolta. Megöleltem a kislányt, és 5-6 mondattal imádkoztam érte, majd gyorsan elmentem vissza a munkahelyemre. Nekünk bármikor ki-be lehetett menni a munkahelyünkről, csak be kellett jelenteni a főnöknek. Este 8 után itthon csengett a telefon. Dávid fiam vette fel, angolul a következő párbeszéd zajlott, ahogy a fiam elmondta.
Halló, X.Y. vagyok a kereskedelmi osztályról, a beteg kislány anyjának a főnöknője. Nem is tudtam, hogy apád miket tud csinálni!
ÓÓÓÓ. Miért, mi történt édesapámmal? Valami bajt csinált?
Nem, de a kígyómarásos kislány anyja hívott fel, hogy miután apád imádkozott a kislányáért, az mélyen elaludt, és kb. 3 órai mély alvás után mikor felébredt, teljesen meggyógyult, az orvosok nem értik mi történt, mert ilyen esetben még 2-3 hétig kínlódik valaki akkor is, ha ellenszérumot kapott. Beszéd, meg mozgászavarokkal, emlékezeti problémákkal szokott járni az ilyen dolog. Hazaengedték őket!!!!!!
Következő nap villámgyorsan terjedt a hír. A szerelde főnöknője kopog, és bejön másnap a szobámba. Zoltán lenne egy kis munkám a számodra. Ráérsz?
Gondoltam valamelyik munkaasztalnál kell valami készülék az új munkához. Mondom: Természetesen.
Elment. 8 perc múlva nyitja az ajtót, betol maga előtt három asszonyt, és azt mondja: Ennek ez a baja, ennek ez, ennek meg ez. Imádkozz értük!Ezzel becsukta az ajtót, és ott hagyott. Felálltam, és szóltam a titkárnőnek, akiről tudtam, hogy komoly imádkozó keresztény, jöjjön és legyen jelen, ne érintse azt, akiért imádkozom, csak értem imádkozzon, hogy takarjon be az Úr Jézus Vére. Így is volt, sorba vettem őket. Már nem emlékszem mindegyik esetre. Az egyik egy idős magányos lány volt, akinek a baloldali nyaktáján volt valami súlyos daganat, amit 4 nap múlva kellett volna megoperálni.
Arra emlékszem, hogy másnap szólt, hogy éjszaka eltűnt a daganat, megy az orvoshoz, és lemondja a műtétet. Hát ilyen csodálatos Jézus Krisztusunk van!
Felhívott egy lelkész egy közeli faluból, - soha sem láttuk egymást, (!) - hogy prédikáljak vasárnap arról, hogyan kell imádkozni, mert épp egy ilyen tanító sorozat van a gyülekezetében. Dávid fiam tolmácsolt, a végén a lelkész azt mondja: Na, most akinek valami baja van, az álljon itt sorba. Hát hosszú volt a sor. Zsuzsával együtt imádkoztunk egyenként értük, volt aki azonnal rendbe jött, volt aki nem. A régi szép ének jut eszembe:

"Van erő van, csodás erő van, Jézusunk vérében,..."Jézus Krisztus vérének ereje a XXI. században
Watchman Nee: KRISZTUS DRÁGA VÉREMilyen igaz is Isten Igéje:
"Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni, mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Ő létezik, és megjutalmazza azokat, akik Őt keresik." (Zsid 11:6)


"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek." (Máté evangélium 11:28-30)
"Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz."
(Zsid 13:8)

Ó de csodálatos is az Úr minden cselekedetében!
Dicsőség az Ő szent Nevének!Deme János: Készen lenni! Bizonyságtétel
Néhány élmény betegekkel
Gazdag István tanításai"A keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek,
de nekünk, akik üdvözülünk Istennek ereje." (1Kor 1:18)

"A KERESZT" 1. rész"Keresztről való beszéd" 2. rész
Van egy jó hely, odamegyek dalt halljuk.

Jézus Krisztus él, és vár Téged is.