HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédőNemzeti összefogás hazánkért, a keresztény értékekért!
Vörösmarty Mihály: Szózat Sinkovits Imre előadásában
2024.05.13.Juhász Hajnalka a Parlamentben.
Mi a magyar emberekért és Magyarországért dolgozunk.


1965-ben az ENSZ azt mondta, hogy minden ország elidegeníthetetlen joga, hogy saját politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális berendezkedéséről döntsön. Ma az EU intézményrendszerei nagyon komoly válságot szenvednek el. Az egyik oldalról az intézményrendszer, a másik oldalról az európai parlamenti képviselők, a mi hazai baloldalunk, aki hazája ellen dolgozik. Nincs egyetlen olyan tagállam az EU-ban, akinek így szégyellni kellene az ellenzékét.

Soha nem találkoztunk a 27 tagállam közül olyan képviselőkkel, akik a hazájuk ellen dolgoztak. Ebben önök negatív precedenst teremtettek az EU-ban. Milyen ellenzéketek van nektek? Nagyon szomorú, hogy önök ezen nevetnek. Az EU elsősorban gazdasági közösség. Nem pedig ideológiai viták középpontja. Mindenkinek tiszteletben kell tartani az adott tagállam nemzeti identitását. Önök elvennék a 98 %-át a kohéziós forrásoknak? Önök még képesek azt állítani, hogy ez a magyar emberekről szól. (O1G)

2024.03.22.Orbán Viktornak ebben is igaza lett.
Az EU is belátta, hogy nukleáris energia nélkül nem megy


Orbán Viktor: Elnökök és miniszterelnökök, tisztelt kollégák. Az elmúlt időszakban tapasztalt kihívások tovább emelték a biztonságos energiaellátás jelentőségét. Teljesen nyilvánvaló, hogy nagy mennyiségű elektromos áramot olcsó, biztonságos, fenntartható és környezetbarát előállítása követelményének, csak a nukleáris úton előállított elektromos áram tud megfelelni, a nukleáris energiatermelési mód képes egyszerre kielégíteni ezeket a követelményeket. Magyarország mintegy 5 évtizede használ nukleáris energiát, biztonságot nyújtva ezzel az ország energiaellátásának.

A magyar elektromos áram mintegy felét nukleáris erőmű állatja elő, amely az elektromos áram szükséglet mintegy harmadát fedi le. Erre a tapasztalatra alapozva Magyarország nemcsak arról döntött, hogy fenntartja a már létező kapacitásait, hanem még többet fektet a nukleáris energiába. és ezzel 70 %-kal növeli részesedését a nemzeti elektromos-ellátásban. A következő évtized elején 2400 megawatt új kapacitás kerül az elektromos hálózatra, ez lehetővé teszi, hogy elkerüljük a 3,5 milliárd köbméter földgáz behozatalát, és ezzel az ország CO2 kibocsátása 17 millió tonnával csökken, ami másfélszerese a teljes magyar közlekedési szektor kibocsátásának és háromszorosa az összes magyarországi kibocsátásnak.

Örömmel állapítjuk meg, hogy a geopolitikai nehézségek ellenére is széles körű nemzetközi szakmai és tudományos együttműködés van az atomenergia területén. Miközben Oroszország tavaly az USA első számú uránszállítójává vált, számos amerikai, német, francia, svájci és még osztrák alvállalkozók is együttműködnek az orosz kivitelezőkkel a nukleáris terjeszkedési projektünkön. Mindannyiunk érdeke, hogy megakadályozzuk azt, hogy az atomenergia a geopolitikai konfliktusok, a képmutatás és ideológiai viták túszává váljon. Ezért hadd köszönjem meg mindannyiójuknak, hogy közreműködtek abban az európai bírósági eljárásban, ami által lehetővé váltak a nukleáris beruházások, valamint a nukleáris üzemanyagok biztonságos szállítása a meglévő üzemekbe. (Q1G)

2024.02.27.Amit a mainstream média elhallgat, de mi beszélünk róla.


Konteó vagy valóság? Döntse el maga, miután megnézte a műsort! Jurák Kata beszélgetőpartnerei a Paláver című műsorból jól ismert és kedvelt "A" Balogh Zsuzsa és Vajda Miklós, de természetesen meglepetés vendégeket is láthatnak a Reakció követői. Budapesten nem lesz Majdan! Az USA szerepe, titkosszolgálatok és a rózsadombi paktum is témák még.

Miklós mit gondolsz, jó irányba halad a gazdaság? Erősödnek a külgazdasági kapcsolatok? Hogyan tudunk megmaradni ebben a helyzetben?

Jó irányba halad, emellett borotvaélen táncolunk, de nincs más választásunk. Ha betartjuk mindazt, amit Brüsszel ránk akar erőltetni, akkor tönkre megyünk, Nem csak mint társadalom, nemzet, hanem az egész országot fölszámolják akkor. Hát ez látható a nyugati társadalmaknál. Ezt akarják ránk erőltetni. Emellett a keleti kapcsolatok Kínával, Iránnal erősödnek. A magyar külpolitika, hogy mindenkivel jóba kell lenni, ez az egyetlen járható út. A Majdan történetét megvilágítja. Ez kb. 200 éves téma...

2024.02.23.Átvehették autóikat a BYD első, magyarországi ügyfelei


Átadták az első magyarországi BYD elektromos autókat a tulajdonosaiknak. Szijjártó Péter megköszönte a kínai vállalat képviselőinek, hogy Szegeden létesítik az első európai autógyárukat. Így Magyarország az elektromos autóipari átállás globális éllovasává vált. (HírTV)

2023.11.29.Lázár János: Megígértük, megcsináltuk!
Tegnap elindult a vasúti személyforgalom Szeged és Szabadka között.


Napi 5 vonatpárral, 3-4 óránként induló járatokkal segítjük a két város között ingázók közlekedését. Sok-sok év után állunk itt Szabadka polgármesterével, szerb közlekedési miniszter kollegámmal, és Pásztor Bálinttal közösen a vajdasági magyarok képviseletében. Ez soha nem valósulhatott volna meg, ha Pásztor István aki nem olyan régen hunyt el, és évekig, évtizedekig vezette a vajdasági magyarokat, nem akarta volna ezt, nem tervezte volna ezt.

2023.12.22.A kínai BYD Szegeden hozza létre első európai autógyárát.
Az M5-ös és a M43-as autópálya kereszteződésében fog megépülni.


Szegeden építi meg első európai üzemét a világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD - jelentette be Szijjártó Péter. A külügyminiszter azt mondta: ez lesz a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb beruházása, amelynek nyomán több ezer új munkahely jön létre. Kiemelte: a BYD nem akkumulátorokat, hanem elektromos autókat fog gyártani Szegeden. Hozzátette: Magyarország vezető szerepet játszik a technológiai forradalomban.

Botka László, Szeged polgármestere, azt emelte ki, hogy a városban teljes konszenzus van, a politikai pártok és a lakosság is támogatja a kínai vállalat beruházását. Óriási öröm, hogy sikerült meggyőzni a BYD-t, hogy Szeged földrajzi fekvése és logisztikai fejlettsége jó, hiszen az tervezett gyár két autópálya kereszteződésében van. Az M5-ös és a M43-as autópálya kereszteződésében fog megépülni. Kiválóan alkalmas erre a beruházásra. (M1 - Híradó)

2023.12.13.Európa az EP-választások előtt
Exkluzív podcast-interjút adott a miniszterelnök a Reakciónak és a Stratégának


A kormányfőt kérdeztük Ukrajna uniós csatlakozásáról, a Zelenszkij-találkozóról, Ursula von der Leyenről, a szuverenitásvédelemről és Szoboszlai Dominikról is. Házigazda: Kacsoh Dániel és Pócza István

Részletek: 0:00-0:47 Bevezető, intro 0:47-3:00 Orbán Viktor Európa ünneprontója? 3:03-4:45 Mikor jönnek az EU-s pénzek? 4:46-5:29 Létrejött az Orbán-Zelenszkij találkozó? 5:30-6:29 Gyors törvénymódosítások Ukrajnában, de elegendő-e? 6:30-10:15 Mi várható az idei utolsó uniós csúcson? 10:15-16:34 Hol tart most az ukrajnai háború? 16:35-18:25 Mikor ér véget a háború? 18:26-19:55 Szabad-e találkozni Vlagyimir Putyinnal? 19:56-23:58 Párizsi találkozó után: épül az Orbán-Macron-tengely? 23:59-25:48 Lehet-e egy tízmilliós ország gazdaságilag szuverén? 25:29-28:26 Kitől kell védeni a szuverenitásunkat? 28:27-29:55 Kelet vagy Nyugat?

29:56-32:04 Európa az EP-választások előtt 32:05-33:39 Kit javasol bizottsági elnöknek? 33:40-35:24 Önkormányzati választások előtt: elengedte a Fidesz Budapestet? 35:25-36:00 Ki lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje? 36:01-38:38 Belpolitikai küzdőtér 38:39-42:15 Magyar EU-elnökségre készülve 42:16-45:42 Megérte a stadion? 45:45-47:20 Mikor találkozik Szoboszlai Dominikkel? 47:21-48:45 Kálvinistaként a roráté misén? 48:46- Karácsonyi készülődés /mandiner/

2023.11.25.Hatvan milliárd eurós költségvetési hiányt tárt fel
a német büdzsében az alkotmánybíróság
Kiszelly Zoltán a Századvég Alapítvány politikai
elemzési igazgatója magyarázatát láthatjuk.


Hatvan milliárd euró átcsoportosítását tiltotta meg a német alkotmánybíróság, emiatt a tervezett költségvetési kiadások túlnyomó részét be kell fagyasztani Németországban. A német kormányt lesújtotta a testület döntése. A tervezet ellen a CDU/CSU képviselői nyújtottak be kifogást az alkotmánybírósághoz. (M1 - Híradó)

2023.11.22.Orbán Viktor: Európa elvesztette az önrendelkezési képességét


Nem tudja meghatározni, hogy mik a céljai, és nem tudja felismerni, milyen eszközöket kell alkalmazni céljainak elérésére - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Zürichben, a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén tartott átfogó politikai beszédében. A konzervatívok egyetértenek, hogy Európa nem ura önmagának. A térségi konfliktusokat Európa nem képes kezelni. Európa bajairól fogok beszélni. A téma súlyos. Európa elvesztette az önrendelkezési képességét. Nem tudja meghatározni, hogy mik a céljai. Nem tudja felismerni, hogy milyen eszközöket kell alkalmaznia a céljai elérésére, vagyis nem képes önálló és szuverén cselekvésre.

2023.11.06.Úgy tűnik, hogy Kálmán Olga elfelejtette: pártja,
a Gyurcsány-párt miatt 600 ezer ember vesztette el a munkahelyét.
Orbán Viktor erre emlékeztette őt az Országgyűlésben.


Mikor önök, a nagy szociáldemokraták voltak a kormányon, akkor 600 ezer magyar ember vesztette el a munkahelyét. A vendégmunkásokról meg annyit, hogy az önök szövetségéhez tartozó főpolgármester most alkalmazott 13 külföldi vendégmunkást buszsofőrnek. Oda interpelláljon! Nézd meg a videót! /Fidesz/2023.10.31.Bányai Gábor országgyűlési képviselő a Halas TV vendége volt.
Témák: gazdaság, vasútfejlesztés, vízutánpótlás.


Elképesztő méretű kiszáradás tapasztalható. Bács-Kiskun vármegyében. Évente 100-200-300 mm-rel kevesebb víz esik, mint a korábban megszokott 550-600 mm éves csapadékszint. Sokkal kevesebb a csapadékos napok száma. Sokkal nagyobb intenzitással érkezik az eső. Ez lerohan a Hátságról. Vannak már elfogadott kész tervek. Kiskunhalason a Tesco mellett logisztikai terminál készül, amely kiszolgálja majd a Szegeden épülő gépjármú ipari üzemet.

2023.10.19.Víz nélkül nincs élet - A Homokhátság vízvisszapótlása


A Duna-Tisza közi Homokhátság Magyarország és Európa legnagyobb egybefüggő elsivatagosodó területe. A Mórahalmon és környékén gazdálkodók naponta szembesülnek azzal, hogy ha tartósan nem esik az eső, akkor komoly bajba kerülnek, egészen egyszerűen tönkremegy a termés. Ez nem csak az ott élők mindennapjait és munkáját veszélyezteti, mivel az ország zöldségtermésének jelentős részét itt állítják elő. A klímaváltozás okozta szárazság fokozottabban érintik ezt a térséget, mint az ország más részeit.

A terület kiemelten veszélyeztetett az aszály, a csökkenő éves csapadékmennyiség, a ritka, de nagy mennyiségű nyári esők miatt is. Emiatt hosszú távú és végleges megoldásra van szükség. Tényként kezelhető ez a kijelentés és valóban a huszonnegyedik órában vagyunk hosszú távú megoldást tekintve? Az adásban Kibédi Péter a SzegedMa felelős szerkesztője beszélget Bányai Gábor kormánybiztossal, országgyűlési képviselővel, akinek választókerülete szintén a Homokhátság területén található és Mihálffy Bélával, Szeged és a Homokhátság kormánypárti országgyűlési képviselőjével.

2022.02.24.Emlékeztető! A Homokhátság vízpótló rendszerének
kiépítésével a Tisza vize Mórahalom felé veszi az irányt.


Mórahalmon és a környéken gazdálkodók naponta szembesülnek azzal, hogy ha nem esik eső, tönkremegy a termés. Ezért a közelmúltban kormányhatározat született arról, hogy a költségvetésből 1,826 milliárd forintot biztosítanak arra, hogy a Zákányszékig kiépített csatornából eljuthasson a Tiszából származó víz Mórahalomig. A beruházás következő ütemének indulásáról szerda délután Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere és Mihálffy Béla országgyűlési képviselőjelölt tartott sajtótájékoztatót. /Szeged365/

2023.09.14.Bernek Ágnes: Putyin átírná a világrendet? Mire készülnek az oroszok?


Az Új Világrend legfrissebb adásában Dr. Bernek Ágnes, a Neumann János Egyetem Eurázsia Kutatóközpont Geopolitikai kutatásvezetője volt a vendégünk. Mik Putyin aktuális tervei? Hogyan tekint Oroszország a környező országokra? Mik Oroszország céljai? (Fekete Rita)

Hozzászólások: Bernek Ágnestől hallgattam már fantasztikus elemzést az eurázsiai geopolitikáról, amit eddig szinte egy magyar politikai elemzőtől sem hallottam! Rendkívüli lexikális tudással rendelkezik! Nagyon örülök, hogy teljesen új oldaláról világítja meg Oroszországot! (annanemes)

Olyan területekre kalauzol el minket, amelyekről eddig szinte nem is hallottunk. Oroszország lehagyja Nyugatot, így van ez rendjén! Nem hajbókol senki előtt, teszi a dolgát népe javára! Követendő példa! (evamagdolna)

2023.09.09.Szíjjártó Péter: Kettős mérce, ahogy az lenni szokott...


Azt nyomják, hogy mi az oroszok barátai vagyunk, mert onnan veszünk gázt meg olajat. A helyzet ma úgy néz ki, hogyha Magyarország elvágja magát Oroszországtól földgáz- és kőolajszállítások tekintetében, akkor nem lehet ellátni az országot. A horvátok ötszörösére emelték a tranzitdíjat horvátországi olajvezetéken keresztül. Kettős sztenderdek vannak. Aki nem megy szembe a nemzetközi liberális maistreammel, azt nem bántják.

Állampapír forgalmazás lakossági ügyfelek részére

A Magyar Államkincstár az állam által kibocsátott, állami kezességvállalással garantált értékpapírokat forgalmaz. Az állampapír a legbiztonságosabb befektetési lehetőség ma Magyarországon, mert a befektetések mögött a hazai pénzügyi piacok legnagyobb és legstabilabb szereplője, a Magyar Állam áll.2023.07.22.Orbán Viktor összegző gondolatai Tusnádfürdőn
2023 első félévében az infláció az egekben volt.


Most letörjük. Egyszámjegyű legyen az év végére. 2023-ban az infláció gyorsabban nőtt, mint a bérek. A hitelek kamatai is ma Magyarországon az égben vannak. Ezt normalizálnunk kell! Ha mindent jól csinálunk, és a Jóisten is megsegít, akkor a 2024-es EU parlamentig és az önkormányzati választáskor azon a kijelölt útvonalon haladunk, amely elvisz bennünket 2030-ig.

Összegezve: Nagy világügyekben észnél lenni, a világgazdaságban összeköttetéseket építeni, az EU-s vitákban harcolni, a szellemi ügyekben kitartani, a nemzetegyesítésben pedig állhatatosnak maradni. A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

2023.06.26.Apáti Bence: A napokban elfogadták a 11. szankciós csomagot.


Von der Leyen: "ez a lépés újabb csapás a háborús gépezetre." A teljes európai és hazai baloldal lelkesen támogatja az értelmetlen döntéseket. Teljes ágazatokat és bankokat vontak korlátozás alá. A fronton egyre durvábbak a harcok. Az Unióban energiaválság, szankciós infláció van. Az orosz vállalatok bevételei a tavalyihoz képest megduplázódtak. Meghaladták az egy billiárd rubelt. A brüsszeli bürokraták semmiből nem tanulnak.2023.06.24.Dr. Drábik János 85. születésnapján gratulálunk!
Születésnapján az Úr gazdag áldását kívánjuk az
Ef 3:14-21 szerint kedves családjával együtt!


2023.06.10.Előrehaladott állapotban van a világrend váltás?


Nagy-Britannia Brexit utáni hangulatáról és valódi politikai befolyásáról kérdeztem Hossó Andrea, Londonban élő közgazdászt. A Magyarország gazdasági stratégiája, Európa Uniós tagsága és jövője is téma volt a beszélgetés során. Hossó Andreával a Hit Rádió A Háttérben című műsorában beszélgettem vele a világrend váltás gazdasági oldaláról.

2023.06.10.Afrika végleg búcsút mond az amerikai dollárnak?


Afrika végleg búcsút mond az amerikai dollárnak? Kenya elnöke, Williams Ruto, viharos tapsvihar közepette sürgette az afrikai nemzeteket, hogy dobják el az amerikai dollár használatát. Minden egyes újabb országgal, amely elutasítja az USD-t mint tartalékvalutát, az amerikai kormány még magasabb árat fog fizetni a fedezet nélküli pénz nyomtatásért és az inflációért, mint következményért. (VilagHelyzete/Forrás: Kim Dotcom)

2023.05.29.Fricz Tamás: Újabb lépés a készpénzmentes világ felé?


Létre jött a Digitális Fizetőeszköz Pénzügyi Hatóság (Digital Currency Monetary Authority). Mit jelent ez a jelenlegi pénzügyi rendszerre nézve? Csak alternatíva lesz a digitális pénz, vagy a készpénz teljes kivezetésre kerül? - többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ. A Hit Rádió Világnézet műsorának vendége Fricz Tamás politológus, filozófus, közgazdász volt.

2023.05.20.Orbán Balázs: aggasztóak a barátság kőolajvezeték tervezett felrobbantásáról szóló hírek


Magyarország mindent el fog követni, hogy megvédje a keleti, a déli és a nyugati irányból érkező vezeték-rendszereket - ezt mondta a miniszterelnök politikai igazgatója az Inforádióban. Orbán Balázs aggasztónak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban az egyik munkatársának azt mondta, robbantsák fel a Magyarországot is ellátó Barátság kőolajvezetéket. Orbán Balázs kiemelte: nagyon reméli, hogy ez csak felesleges riogatás, mert az ügy húsba vágóan érinti Magyarország energiabiztonságát. Láthatjuk még Deutsch Tamás, Hortay Olivér hozzászólását is. (M1-Híradó)

2023.05.04.Szíjjártó Péter: politikai okokból tartják vissza a Magyarországnak járó EU-forrásokat


Erről Szijjártó Péter beszélt Brüsszelben. A miniszter méltatlannak nevezte, hogy Magyarország már teljesítette a követelményeket, aztán mindig jön valami újabb indok. Szijjártó Péter emlékeztetett: ez nem Brüsszel pénze, hanem az európai emberek munkájából állt össze, így a magyar emberek munkájából is. Ezért a forrásoknak egy része jár Magyarországnak. (M1-Híradó)

2023.05.04.Szijjártó Péter tájékoztatója Brüsszelből


A külügyi tanács ülésén vett részt ma Szijjártó Péter, ahol többek között az ukrajnai háború globális hatásairól is szó volt. Most kapcsolunk a Közmédia Központba a külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatójára.

2023.04.19.Szijjártó Péter: Siker: minden marad magyar kézben
Success: everything remains in Hungarian hands


Mauritius rendkívül népszerű a magyarok körében, csak az idei első negyedévben több mint háromezren látogattak ide, ami már önmagában is jó ok az együttműködés folytatására. Louis Steven Obeegadoo turisztikai miniszter egyben miniszterelnök-helyettes is, ezért a vízgazdálkodás és a környezetvédelem terén is meg tudjuk kezdeni a közös munkát. A parlament döntésének megfelelően mindaddig nem engedtük az EU-nak a poszt-cotonou-i megállapodás aláírását, amíg meg nem kaptuk a szükséges garanciákat.

Ezt ma sikerült elérnünk: mindezek alapján a migrációval kapcsolatos valamennyi létező döntés nemzeti hatáskörben marad, ugyanúgy az oktatási és munkaerőpiaci kérdések, és nem erőltethetik ránk a gender ideológiát sem. Megkaptuk a jogi garanciákat: mindenben mi döntünk migráció tekintetében, mi döntünk arról, hogy kiket engedünk be az országba és kiket nem, és megvédjük a gyermekeinket az erőszakos gender propagandától.2023.04.16.Dr. Drábik János: Másik Magyarország - Valószínűsíthető, reális jövőkép.


A NEXUS TV-és Klub első, országos rendezvényére került sor 2023. április 7-8-án, Dobogókőn. A hideg, télies idő ellenére nagyon sok előfizetőnkkel, klubtagunkkal találkozhattunk személyesen. A kétnapos rendezvény első napján, péntek délután a NEXUS TV állandó előadói közül nézőink, hallgatóink nagy kedvence, Dr. Drábik János tartott előadást. Bár az előadás igen hosszúra sikeredett, - ezt most 3 részben itt megtekinthetik -még sem sikerült Dr. Drábik János úrnak mindent elmesélnie. De ami késik, az nem múlik! Ebben az előadásban most hallhattunk ORWELLIA és a magyarság kapcsolatáról, a Kolozsvári Állami Magyar Színház és Dr. Drábik János közös programjáról is. Mit ad a Nyugat? Áldás vagy csapás?

A 2. részben a természetesen kihagyhatatlan téma Mayer Amschel Rothschild, Adam Weishaupt és a 25pontos terv, amiből most felolvasást és elemzést is hallhattak a jelenlévők. Ki a szemita? Milyen világhelyzet van ma? A 3. részben részletes elemzést hallunk az Egyesült Államok és a NATO szerepéről a világban. Hogy alakítják a világ helyzetét, miért, mikor és hogy avatkoztak be és milyen eredménnyel?

És az előadás végén a nagy kérdés és a lehetséges megoldás: Magyarország helyzete és túlélési esélyei. Mit tehetünk? A jelenlévőknek köszönjük megtisztelő bizalmukat és, hogy ebben a hideg időben velünk tartottak. Akik most nem tudtak személyesen csatlakozni, most így, felvételről tekinthetik meg az előadásokat. A rendezvény folytatódik! Kövessenek, hallgassanak, nézzenek minket továbbra is!

2023.04.11.Szijjártó Péter: A rezsicsökkentés fenntartása,
a hosszútávú energia ellátásunk biztonsága


érdekében az új paksi blokkok egész egyszerűen nélkülözhetetlenek. Az ukrajnai háború és az annak nyomán adott brüsszeli szankciós válaszok nem könnyítették meg a paksi beruházás előrehaladását, mert bár eddig sikerült elérnünk azt, hogy a nukleáris energia, az atomenergia nem esik szankciós intézkedések alá, de jól láthatóan sok esetben politikai eszközökkel és politikai eszközökből fakadó jogtalan döntésekkel próbálják gátolni Európa-szerte Magyarország és Oroszország sikeres nukleáris együttműködését.2023.04.02.Szijjártó Péter: Az autóipar átáll elektromos alapra
Magyarország gazdaságának életbiztosítása.


A nyugati nagy vállalatok remek elektromos autókat tudnak építeni, csak az elektromos akkumulátorokat meg a keletiek gyártják. 2010 óta a keleti nyitás stratégiájának végrehajtásával elértük azt, hogy Magyarország a keleti és a nyugati vállalati beruházások találkozási pontjává vált.2023.03.30.Élőben a Türk Államok energiaminiszterei


A Türk Államok milyen együttműködési lehetőséget látnak Kínával? Változott-e a Türk Államok viszonya a nyugat európai országokhoz? Némi mérséklődés után a gáz ára hétszer drágább Európában, mint az USA-ban. Önök szerint ennek mi lehet a kiváltó oka? Nemzetközi Energia Ügynökség friss adatai szerint az EU-ban a háború kezdete óta 13 %-kal csökkent a gázfelhasználás. Milyen világpiaci következménye lesz annak, ha az európai ipar tönkre megy? Miként érinti ez az önök országait?2023.03.21.Bankcsődök, avagy jöhet a Nagy Összeomlás


Oscar Wilde szerint a világon minden a szexről szól kivéve a szexet, mert a szex a hatalomról szól. Igaz ez a pénzre is. A világon minden a pénzről szól, kivéve a pénzt, mert a pénz a hatalomról szól. A közgazdaságtan tudománynak álcázott hatalom-ideológiaként mindenről szól kivéve a lényeget, azt, hogy csak hatalomgazdaság létezik. Ha tehát valamilyen gazdaságinak látszó jelenséget szeretnénk megérteni, erre csak akkor van esélyünk, ha feltárjuk az adott jelenség "alatt" meghúzódó hatalom szerkezetét. Nincs ez másként azokkal az egyre fenyegetőbb bankcsődökkel sem, amelyek egyelőre "csak" az amerikai gazdaságot veszélyeztetik, de mivel a globális pénzhatalmi rendszer egyetlen komplex hálózatként létezik, így a dolgok láncreakciója a szó szoros értelmében pillanatok alatt globális összeomláshoz vezethet. És vezet is rövidesen. (Egy Bogár Naplója)

2023.03.19.Hortay Olivér: Óriási hasznot húznak a brüsszeli
szankciókból az energiaszektor résztvevői


A legnagyobb nyertesek a nyugati olajvállalatok, 125 százalékos extra profitra tettek szert az egekbe szökő olaj- és gázárak kapcsán. A keletkezett nyereség mértéke még az elemzők várakozásait is felülmúlta. Az energiaárak némileg csökkentek ugyan, azonban az olajipari óriások kilátásai továbbra is nagyon kedvezőek. (M1-Híradó)

2023.03.03.A Nyugat alkonya, avagy a Rest visszavág? (breaking: Izrael is megszólalt)


A most harmadik világháborúvá terebélyesedő konfliktus egyik legmélyebb szintje (legalább négy vagy öt szintje van neki) a West and the Rest, vagyis a Nyugat és Nem-Nyugat összecsapása. Mivel ennek akár meghatározó jelentősége is lehet, ezért érdemes átgondolni, melyek a fő okai ennek az eddig nem nagyon értelmezhető új szerveződési rendszernek, amit egyelőre jobb híján Rest-nek (a világ "maradékának") nevezünk. Különös aktualitást ad ennek az, hogy Izrael eddig nem nagyon foglalt állást a háború ukrán-orosz látványtechnikai szintjével kapcsolatban, sőt inkább csitítani próbálta a konfliktust, ám most egyre határozottabban fordul szembe Oroszországgal és Kínával. Ennek közvetlen oka az lehet, hogy Irán teljes jogú tagságot kapott a Sanghaj együttműködési szerveződésben, és erre válaszul Izrael Iránnal együtt az egész Rest együttműködésre is, mint halálos ellenségre tekinthet majd. És ez szó szerint mindent átírhat. (Egy Bogár Naplója)

2023.02.27.Orbán Viktor napirend előtti felszólalása


Orbán Viktor: A magyar kormány a béke pártján áll. Amíg nem lesz béke és Brüsszel nem vonja vissza a szankciókat, az infláció sem szüntethető meg. Magyarország mérsékelni tudja az inflációt, a kormány szándéka, hogy év végére egyszámjegyű legyen az infláció - mondta Orbán Viktor napirend előtt a parlamentben.

Orbán Viktor: Legyen béke, szabadság, és egyetértés Orbán Viktor köszönetet mondott azoknak akik részt vettek a törökországi földrengés mentési munkálataiban. Továbbra is ki kell állni határon túli honfitársainkért - tette hozzá. Fájdalmasnak nevezte, hogy még a háború idején is atrocitások érik a kárpátaljai magyarokat. 2023-ban egyszerre kell megküzdeni a háború és az infláció veszélyeivel, a migrációval és ki kell állni határon túli honfitársainkért - mondta a kormányfő. Legyen béke, szabadság, és egyetértés - zárta beszédét a kormányfő.

A genderpropagandát nem lehet viccként kezelni A kormányfő ismertetése szerint erőteljesen nő a gyermekpornográfiai esetek száma az elmúlt években. 120-ról 261-re nőtt ezen esetek száma. Az efféle dolgoknak nincs semmilyen keresnivalója az országban, főként nem az iskolákban. Minden ilyen esetnek következményei kellenek, hogy legyenek - mondta a kormányfő. Az ilyen gyalázatos ügyek azt mutatják, hogy a genderpropagandát nem lehet viccként kezelni - tette hozzá. A magyarok véleménye egyértelmű: a gyermekvédelmi népszavazáson 3,7 millió ember nemet mondott a genderpropagandára. Ha Brüsszel mentegeti a menthetetlent, akkor is maradjon Magyarország a normalitás szigete.

Orbán Viktor: Egy szimpla terrorakció volt az Északi Áramlat felrobbantása Orbán Viktor ismertetése szerint a következő évtizedekben tovább fejlesztik a magyar ipart, de ehhez jóval több energiára van szükség. Építik és gyorsítják Paks2-t, és gázturbinás erőműveket is üzembe kell állítani - tette hozzá. Egy szimpla terrorakció volt az Északi Áramlat felrobbantása, és ezt délen is megtehetik - ismertette Orbán Viktor. Ha ez megtörténne, akkor ezt nem lehetne elmismásolni.

2023-ban a családok számára maradnak a rezsicsökkentett ára A kormány meghosszabbította a szociális tűzifa programot, és az ország több mint 150 helyén lehet olcsóbban tűzifát vásárolni. A szankciós energiaárak haszonélvezői a világ vezető energiatársaságai, a profit növekedés mértéke úgy 70 százalékos, hogy ezek a nagy cégek nem termeltek többet - ismertette a kormányfő. A szankciós profitot többségében az európai vállalatok és európai emberek fizették meg. Extraprofitot értek el a kereskedelmi cégek és a bankok is. Az extraprofit egy részét elvonják Magyarországon, és ezt teszik bele a rezsivédelmi alapba - mondta a kormányfő. 2023-ban a családok számára maradnak a rezsicsökkentett árak. (O1G - Orbán 1 Géniusz)

2023.01.27.Deák Dániel írta: Szijjártó Péter: Ők és így gáncsolják PAKS2-t


Szijjártó Péter közölte: az Európai Bizottság jelenleg nem akadályozza a beruházást, a németek viszont igen: a német kormány zöld miniszterei, és ez elfogadhatatlan. Ezt azzal magyarázta, hogy ma nincsen szankció alatt a nukleáris együttműködés, és a Roszatom az új paksi erőművek vezérlőrendszereinek kiépítésére egy német-francia konzorciummal szerződött. A Framatome-mal és a Siemens Energy-vel.

Jelezte, hogy a francia exporthatóság már megadta az engedélyt a Framatome-nak a vezérlőrendszerek szállítására, a német kormány két zöld minisztere, a gazdasági és külügyminiszter viszont egyelőre blokkolja ennek az engedélynek a kiadását a Siemens Energy részére. Kijelentette: jelenleg semmi jogi alap nincsen arra, hogy mi ne működhetnénk együtt a nukleáris energia terén Oroszországgal, ráadásul egy német-francia technológiát akarunk használni a Paksi Atomerőműben, és ezt most a két német zöld miniszter akadályozza, ami egész egyszerűen felháborító és elfogadhatatlan.

Hortay Olivér: A két német zöld miniszter egész Európára veszélyt jelent. Habeck és Baerbock a német és európai polgárok elvárásaival teljesen ellentétes módon, a háború kezdete óta fegyverszállításért, teljeskörű energiaembargóért és az atomerőművek leállításáért lobbiznak.

2023.01.20.Davos, avagy a Nagy Világ-Felszámolás forgatókönyvei
Egy Bogár Naplója


A héten ülésezik Davosban a WEF (Világ Gazdasági Fórum) 53. éves közgyűlése. A WEF egyike azoknak a szervezeti-intézményi "fegyvereknek", amelyeket a világ "nem létező" urai azért hoztak létre, hogy "vezetékként" vagy inkább talán "hajtószíjként" használják őket a világ teljes alávetéséhez. Lehetőleg úgy, hogy az ily módon alávetett világnak fogalma se legyen arról, hogy milyen célok érdekében, kik és miképpen vetik alá éppen.

A globális média véleményhatalmi gépezete mindent igyekszik megtenni, hogy a narratívák globális háborújában a WEF elbeszélési módja legyen az egyetlen igazán "komoly és felelősségteljes" világ értelmezési logika. Ám a Fórum előzetes dokumentumai által használt fogalom-készlet önleleplező módon mutatja meg a Nagy Világ-Felszámolás forgatókönyveit, vagyis, hogy a Nagy Globális Destruktőr mire készül valójában.

Emlékeztető: "Miközben nézted, lezuhant egy kő anélkül, hogy valaki hozzányúlt volna, ledöntötte a szobrot vas- és cseréplábairól, és darabokra zúzta az egészet. Összetört a vas, a cserép, a réz, az ezüst és az arany, és olyan lett az egész, mint nyári szérűn a pelyva, amelyet elvisz a szél, és nyomát sem lehet találni. Az a kő pedig, amely ledöntötte a szobrot, nagy heggyé változott, és elfoglalta az egész földet." (Dán 2:34-35)

2023.01.16.Az euró bevezetése a globális háttérhatalom pénzügyi
érdekeit szolgálja - állítja Boros Imre közgazdász.


Azokban az országokban, ahol bevezették a közös európai fizetőeszközt ott a lakosság általában ennek a hátrányát tapasztalta meg, ugyanis ugyanazért termékért minden esetben többet kellett fizetni, ami a magánpénz világbirodalom urainak zsebét tömte meg. Ma tízből kilenc német azt mondja, hogy jobb lett volna, ha nem váltja le a márkát az euró. (PsTV)

2023.01.10.Hobbista Hardcore Bogár Lászlóval - 2 projektet
futtatnak 300 éve a világ urai. Idén a kettő összeér


A globalisták titkos, vagy most már egyre kevésbé titkolt terveivel, az egyre gátlástalanabbul előtérbe lépő, ún. háttérhatalommal kapcsolatos nézeteit sokszor, sok helyütt fejti ki Bogár László tanár úr. Jeszi most azonban olyan személyes kérdést is feltett neki, amiről ritkán beszél, és el is kellett gondolkodnia a válaszon... És azt is megtudjuk, mi az a két nagyszabású, egymással szembemenő projekt, amelyeket a világelit kb. 300 éve futtat, és most, a XXI. században összeütköznek... (Politikai Hobbista)

Hozzászólás: Laci bá, bátran, őszintén, és nyíltan beszél a jövőről, és tecnoevolució folyamatáról, ami az emberiség számára megjósolhatatlan veszélyeket is rejtegetnek. /Agnes Hallai/Mit kell tudni Yuval Noah Harariról?
Az emberiség jövője, a jövő emberisége


2023.01.02.Zelenszkij hamarosan utasítást kap, fordulat jön a háborúban


Drábik János a nagyinterjú befejező részében az orosz-ukrán háború kilátásairól, a tavaszi fegyverszünet esélyeiről, a valódi háborúról, a Nyugat és a Kelet viszonyáról az Ultrahang csatornáján.Dr Drábik János: Mi a világ jelenlegi problémáira a megoldás?


2022.12.17.Szijjártó Péter: Történelmi megállapodás


Megállapodás született Azerbajdzsán, Georgia, Románia és Magyarország között, hogy az Azerbajdzsán Kaszpi-tengeri sekélytengeri részén végrehajtandó szélerőmű beruházásokból fakadó zöld villamos energi-át Georgiába, onnan Georgiából Romániába egy tenger alatti kábelen elszállítva egész Magyarországig szállítják. Itt egy 500 kilovoltos villamos vezeték lefektetésére kerül majd sor. A tenger alatti része 1195 km hosszú lesz. A világbank fedezi a 1.5 millió eurót, ami a költsége. Az EB ezt a beruházást feltette a közös érdekű beruházások listájára, amelynek nyomán 2.3 milliárd eurós támogatást irányoznak elő erre a fejlesztésre.

Hortay Olivér: Míg a szankciók csökkentik, az új beszerzési útvonalak növelik Európa energiapiaci mozgásterét. A diver-zifikációval ráadásul anélkül csökkenthető az orosz függés, hogy az súlyos gazdasági és társadalmi káro-kat okozna az EU-nak. Nem véletlen, hogy az európaiak többsége a diverzifikációs törekvéseket támogatja és nem a szankciókat. (SZAZADVEG.HU)

2022.12.16.Brüsszel elfogadta a 9. szankciós csomagot Oroszországgal szemben.


Ahogy a korábbiaknak, úgy ennek a csomagnak is az a célja, hogy fokozza a nyomást Moszkván. Az újabb szankciók részleteit még nem közölték, de az már biztos, hogy a magyar kormány elérte: a nukleáris energia, illetve a gáz- és olajszállítások korlátozása nem szerepel a csomagban. Ez pedig létkérdés, Horvátország ugyanis - a szankciós válság kellős közepén - két és félszeresére emelné az Adria kőolajvezeték tranzitdíját. (M1 - Híradó)

2022.12.09.Kocsis Máté: Rendkívüli közlemény - Dollár Varju döntött.
Megtartotta a rémhíreket terjesztő sajtótájékoztatóját.


A magyar érdeknél és a józan észnél is erősebb szempont volt számára, hogy külföldi eltartóit kiszolgálja. Döntött, hogy részt vesz a forint elleni támadásban. Eldöntötte, hogy átlépi a vörös vonalat. Megértettük. Kedves Varju úr!
Önnel ellentétben nekünk a saját hazánk a legfontosabb, és mindenáron meg fogjuk védeni!

Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá sms-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket. Ezek az állítások egyrészt valótlanok és súlyosan sértik az ország, illetve a magyar állampolgárok érdekeit, másrészt az ilyen rémhírek terjesztése bűncselekmény, melyekkel kapcsolatban a rendőrség már nyomozást indított.

Előzmények: Jól látható jelei vannak, hogy a következő időszakra forint elleni támadást készítenek elő több irányból, melyhez a külföldi megrendelők kérésére a hazai dollárbaloldal is kézzel fogható segítséget nyújt. Ennek megerősítésére ma (2022. 12. 09. péntek) 13 órára Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője sajtótájékoztatót hívott össze, melynek megadott témája a fent ismertetett valótlanságok terjesztése, illetve a forint elleni spekuláció előkészítése lesz.

A legnagyobb parlamenti képviselőcsoport vezetőjeként szeretném teljesen világossá tenni, hogy amennyiben Varju László valóban megtartja mai sajtótájékoztatóját ebben a témában, tovább terjeszti a veszélyes álhíreket és ezáltal segédkezik a forint elleni támadáshoz, haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményezünk ellene, továbbá az azt közlő médiafelületekkel szemben is.

Szeretném azt is egyértelművé tenni, hogy ez esetben még a mai napon kezdeményezem Varju László valamennyi országgyűlési tisztségétől való megfosztását, ugyanis amit 13 órakor a képviselő úr át kíván lépni, azt úgy nevezik, hogy "vörös vonal". Aki előre megfontoltan, külföldi érdekek szolgálatában valótlanságokat és rémhíreket terjeszt, ezáltal részt vesz egy forint elleni támadásban, az egészen biztos lehet benne, hogy vállalnia kell a büntetőjogi következményeket is, továbbá a magyar Országgyűlésben tisztséget nem viselhet.

A megosztásokat köszönöm, azzal segíthetnek megfékezni a dollárbaloldal hazugságait!

2022.12.03.Drábik János: A nemzetközi dollár oligarchiák és ügynökeik


"Kik a világ urai?" sorozatának decemberi adásában most a dollár oligarchiák témakörét járja körbe. A tőle már jól megszokott módon közérthetően ad átfogó képet a jelenlegi történésekről. A szomszédunkban folyó háború céljairól, az érintett hatalmakról. Hogy kerül Kína a képbe? Van-e, és ha igen, mi a közös az érintett országok irányító hatalmainak gondolkodásában? Mit jelent Európa jelenkori gyarmatosítása? Hogy működik a pénz oligarchia? Mark Zuckerberg, Elon Musk és társainak szerepe világunkban. Az oktatás helyzete, annak hatásai itthon és külföldön. (www.nexustv.hu)A NEMLÉTEZŐ HÁTTÉRHATALOM - Világgazdasági Fórum


2022.11.14.Szíjjártó Péter: Ez magyar érdek és nem orosz narratíva


A szankciók sokkal jobban fájnak nekünk, mint azoknak, akik ellen a szankciók bevezetésre kerültek. Nézzék meg Magyarországot: tavaly fizettünk 7 milliárd eurót az energiaimportért, idén fizetünk 17 és 19 milliárd eurót. Jövőre megérkezünk 20 milliárd euró környékére.

2022.11.11.Dr Drábik János: Mi a világ jelenlegi problémáira a megoldás?


Az utóbbi években érezhetően felgyorsultak a világ eseményei. Sokan folyamatosan próbálják követni az eseményeket, keresik a hiteles információkat. Kérdések merülnek fel, keresik ezekre a kérdésekre a válaszokat. Többen feltesszük magunknak és másoknak is azt a kérdést: "jó,jó, de mi a megoldás?" Dr. Drábik János mai műsorában hangosan gondolkodik, és megpróbál megoldásokat találni. Történelmi előzmények: a római birodalom és a katolicizmus öröksége, a járadékos és a megszolgált jövedelem közötti feszültségek és azok következményei. A pénzrendszer uralkodik a reálgazdaságon. Vajon van kiút? (nexustv.hu)

Ajánlom elolvasásra: "és hirdessem az Úr kedves esztendejét." (Lk 4:19) "Szenteljétek meg az 50. esztendőt, és hirdessetek fölszabadulást az ország minden lakosának. Legyen ez nektek örömünnep: hadd jusson hozzá újra mindenki a birtokához, és hadd térjen vissza mindenki a nemzetségéhez." (3Móz 25,10)

2022.11.03.Georg Spöttle: Félnek a demokraták választástól,
a spanyolok fegyvert szállítanak, és nem lesznek béketárgyalások.


A front megmerevedett, egyik oldalról sincs komolyabb előretörés. Ukrajna csak akkor hajlandó a békéről tárgyalni, ha Oroszország visszavonul a 2014-es határok mögé, tehát feladja a Krím-félszigetet is. Moszkva viszont csak akkor ül le a tárgyalóasztalhoz, ha Kijev lemond az elfoglalt területekről. Ez az állandósult fegyverszállítmányok miatt azonban a közeljövőben nem várható. Most Spanyolország is bejelentette, hogy légvédelmi rendszereket és egyéb eszközöket szállít Ukrajnának. (PsTV)

2022.11.01.Terrorcselekménynek minősítette Vlagyimir Putyin
az Északi Áramlat gázvezetékeinek megrongálását


Az orosz elnök hétfőn számolt be a Gazprom helyszíni vizsgálatáról. Orbán Viktor október közepén ugyancsak terrorcselekmények nevezte az Európát ellátó gázrendszer elleni szabotázs akciót. A miniszterelnök akkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány a Magyarországot ellátó Török-Áramlat gázvezeték ellen irányuló minden akciót szintén terrorcselekménynek tekint. (M1 - Híradó)

2022.10.21.Ferencz Orsolya: Adja a jó Isten, hogy minél többen kezdjenek el reálpolitikát folytatni.
Az erőforrások újraelosztása folyik most is, mint az I. és a II. világháborúban.


Az energia kérdését a mai napon sikeresen lezártuk. Hajnali kettő órakor jelentkezett be Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli EU csúcsról. "Most ért véget az EU-csúcs első napja, holnap még folytatjuk a tárgyalásokat, de a legfontosabb kérdést, az energia kérdését a mai napon sikeresen lezártuk - írta közösségi oldalán a miniszterelnök. A hírről a Vezércikk vendégei is elmondták véleményüket. (HÍR TV)

2022.10.14.A gázvezetékek felrobbantása terrorcselekmény


Orbán Viktor péntek reggeli szokásos rádióinterjújában többek között arról beszélt, hogy a következő év végére meg kell felezni az inflációt, melynek szerinte egyszámjegyűnek kell lennie, illetve arról, hogy a gázvezetékek felrobbantása terrorcselekmény. A hírről a Vezércikk vendégei is elmondták véleményüket. (HÍR TV)

2022.10.04.Népszámlálás vagyonfelméréssel? Reakció 2022.10.02./2.rész


Amit a mainstream média elhallgat, de mi beszélünk róla. Konteó vagy valóság? Döntse el maga, miután megnézte a műsort! Jurák Kata beszélgető partnerei a Paláver című műsorból jól ismert és kedvelt "A" Balogh Zsuzsa és Vajda Miklós, de természetesen meglepetés vendégeket is láthatnak a Reakció követői. (Jurák Kata műsora)

2022.10.07.Globális gazdasági háború dúl, szűkül Amerika mozgástere.


Egyre szélesedik az ukrajnai konfliktus által generált nemzetközi gazdasági küzdelem, és egyre több ország foglal állást az Egyesült Államokkal szemben - erről beszélt az M1-en a Századvég elemzője. A kőolaj exportáló országok szervezete ugyanis drámaian csökkenti az olajkitermelést, ami növekvő olajárakat és elszabaduló inflációt eredményezhet Európában és Amerikában. (M1 - Híradó)

2014.11.05.Emlékeztető! Reminder! Marin Katusa: The Colder War
A dollár kimúlása és az amerikai hatalom vége - A Hidegebb Háború


Marin Katusa új könyve: "A Hidegebb Háború: hogyan csúszott ki a globális energia kereskedelem Amerika markából"

2022.10.06.

A nemzeti konzultációban a nukleáris energiát érintő szankciókról is várjuk a magyarok véleményét.Fontos körülmény, hogy az atomenergia hazánkban az olcsóbb áram garanciája. A már működő blokkok orosz fűtőelemekkel működnek, és a bővítés is orosz cégek közreműködésével történik. (Magyarország Kormánya)

2022.10.03.Arra kértük az ellenzéket, támogassák ők is a káros szankciók elleni küzdelmet
- már ha ezt a külföldi szponzoraik egyáltalán engedik.


Önök 100 %-ban szankciópártiak. Már a háború kirobbanását követően is el akarták zárni a gázcsapot, és követelik a paksi atomerőmű-beruházás lefújását. Jávor Benedek nevű emberük teljesen érzéketlen módon még azzal is érvel, hogy meg kell nekünk fizetnünk a tanulópénzt, mert nem tanultunk a történelemből... Ha önökre hallgatunk, akkor nem lenne benzinárstop se.2022.09.26.Az uniós szankciók ellen tüntettek Németországban


Ismét a berlini kormány energia-politikája, valamint az uniós szankciók ellen tüntettek Németországban. Lublinban, Berlinben, Lipcsében is a demonstrálók az Oroszországgal szembeni szankciók eltörlését és az Északi Áramlat 2-es vezeték megnyitását követelték, valamint távozásra szólították fel a szövetségi kormányt. Németországban egyre többen érzik, hogy őket jobban sújtják a szankciók, mint az oroszokat. (M1-Híradó)

2022.09.24.Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Századvég jogi szakértóje a vendég.
Egyre nagyobb bajba sodorják Európát az Oroszországra kivetett brüsszeli szankciók.


A büntető intézkedések visszafelé sültek el, Oroszország 158 milliárd eurót nyert, amiből számítások szerint 85 milliárdot az uniós polgárok fizettek ki. Az európai energiaválság jó helyzetbe hozza az amerikai gazdaságot is, egyre több európai nagyvállalat dönt úgy, hogy az Egyesült Államokba helyezi át termelését. (M1-Híradó)

Ifj. Lomnici Zoltán: A 6. szankciós csomag szerint a szénvásárlás tilos. Európai cégek nem exportálhatnak orosz nyersanyagot. Görögország mind a két részét a 6. szankciós csomagnak megszegi. A németeknek több mint a 70 %-a félelemmel tekint az elkövetkező télre. Egyre több államban szerveznek tüntetéseket a magas energiaárak miatt. Nálunk a nemzeti konzultáció híven tükrözi az állampolgárok véleményét.

2022.09.20.Szíjjártó: Bármennyire szeretik vagy nem szeretik az európai
politikusok, a világban kétségtelenül van egy kialakult kép,


miszerint az Ukrajnában zajló háború hatásainál még erősebbek a szankciók hatásai. Ez azt jelenti, hogy az előttünk tornyosuló kihívások valódi oka nemcsak a háború, hanem az arra adott szankciók. Kilépve az európai buborékból egyértelműen látható, hogy a világ nagy részén már kialakult ez a gondolko-dásmód, mivel az országok szenvednek a szankciós politika hatásaitól. Az európai uniós kollégák most arra akarják felhasználni az ENSZ Közgyűlését, hogy megfordítsák ezt a gondolkodásmódot és meggyőzzék az országokat a szankciók helyességéről. Ez azonban időpocsékolás.

A világ valamennyi országa a bőrén érzi a szankciók gazdasági hatásait, ami világosan kijelöli a célt: most már a békére kell koncentrálnunk. Ennek szolgálatába kell állítani az ENSZ Közgyűlését ahelyett, hogy narratívákat versenyeztetve eszkalálnánk a konfliktust.2022.09.10.Soros, von der Leyen és az IMF tervei a háborús válság kezelésére
Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója:


Közös kötvénykibocsájtást javasol az EU-nak az IMF, Ursula von der Leyen szerint több norvég, mint orosz gáz jön Európába, Soros György a közös hitelfelvételre buzdít a háború idején. Mi történik? Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója volt a vendégünk. Norvégia kitüntetett szerepet kap az új energiakoncepcióban, de azt is látni kell, hogy Norvégia nem nagyon tud több földgázt kitermelni, mert nem akarnak újabb gázmezőket megnyitni, és ragaszkodik ahhoz, hogy 2030-ra CO2 mentes ország legyen. (Ultrahang)

2022.09.04.Deák Dániel: Az EU vezetése szerint Európa felkészült az orosz gázcsapok elzárására, nem lesz baj.


Brüsszel viselkedése kapcsán az Erik, a Viking című film híres jelenete
jutott az eszembe: nem süllyedünk, minden a legnagyobb rendben!


"Jól felkészültünk, hogy ellenálljunk Oroszországnak, ha szélsőséges módon használnák a földgáz-fegyvert" - mondta Gentiloni szombaton újságíróknak az olaszországi Cernobbióban a The European House - Ambrosetti által szervezett gazdasági fórum margóján. "Nem félünk Putyin döntéseitől, elvárjuk az oroszoktól, hogy tartsák tiszteletben a szerződéseket, és ha nem teszik, készek vagyunk reagálni" - hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalva.

A Gazprom orosz nagyvállalat pénteken bejelentette, hogy az Oroszországot Észak-Németországgal összekötő Északi Áramlat I. vezetéket "teljesen" lezárják, amíg a turbina olajszivárgását ki nem javítják. A vezetéket szombaton tervezték újra megnyitni egy háromnapos karbantartási és javítási műveletet követően. Moszkva ezzel a lépéssel a G7-országcsoport azon pénteki bejelentésére reagált, amely szerint ideje lenne maximálni az orosz földgáz- és kőolajimport árát.2022.08.18.Nagy István: Az aszály miatt újabb támogatásokat hirdetett meg az agrártárca.


Lesznek olyan régiók, ahol egyáltalán nem lesz termés, amit betakarítsanak. Fontos a vízgazdálkodás, a szemléletváltás. Szárazságtűrő fajtákat kell ültetni! Meg kell őriznünk a vizet! Tározókat kell építeni! Ki kell tisztítani a csatornákat! Fontos az öntözés, de az ivóvíz készletünk is! (Napi Aktuális)

2022.08.17.Súlyos aszály sújtja az északi féltekét


Nem csak itthon, hanem szinte egész Európában szélsőségesen száraz a nyár. És az északi féltekén máshol is kritikus a helyzet: több amerikai állam, illetve Kína is vízhiánnyal küzd. Az aszály - láthatjuk itthon is - óriási károkat okoz a mezőgazdaságban, a turizmusban, nehezíti a kereskedelmet és a vízerőművek is kevesebb energiát termelnek, ami csak fokozza az energiaellátás egyébként is meglévő nehézségeit. (M1-Híradó)

2022.08.07.Hortay Olivér: 90 dollár alá süllyedt az amerikai olajár.
Az orosz-ukrán háború kezdete óta nem volt ilyen olcsó!


Extraprofitadót vetne ki az olajipari cégekre az ENSZ főtitkára. A bevételből pedig a legkiszolgáltatottabb embereket támogatná. A BP nemrég arról számolt be, hogy 14 éve nem látott profitot realizált, míg a Shell április és június között ért el rekordnyereséget. Közben kiderült az is, hogy az orosz olaj a szankciók ellenére is eljut a piacra, például Egyiptomon keresztül. (M1-Híradó)

2022.07.31.Varga Judit: Ez nem a mi háborúnk...This is not our war...


Ez nem a mi háborúnk, ezért kezdettől fogva az az alapelvünk, hogy ki kell maradnunk ebből a konfliktusból és nem hagyjuk, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát! This is not our war, so our principle from the beginning has been that we must stay out of this conflict and we don't want the Hungarian people to be made to pay the price of war!2022.07.26.Szijjártó Péter rendkívüli jelentése Energetikai Tanács üléséról


Szijjártó: Teljesen hasznavehetetlen a gázfelhasználás csökkentéséről szóló terv. Elfogadták a gázfogyasztás-csökkentésről szóló javaslatot az unió energiaügyi miniszterei. Magyarország nem támogatta a tervet. Milyen képet állít ki ez Európai Unióról? Ez egy megalapozatlan, hasznavehetetlen, végrehajthatatlan és a nemzetei érdekeket figyelmen kívül hagyó, pusztán kommunikációs sélokat szolgáló, egyes politikusokat megmenteni szolgáló káros javaslat. (Pannon RTV)

2022.07.22.Ukrajna és Oroszország aláírta a megállapodást az ukrán gabonaexport újraindításáról


Hamarosan újraindulhat a gabona- és élelmiszer-export az ukrajnai kikötőkből. Az erről szóló egyezményt Isztambulban írták alá Ukrajna, Oroszország és Törökország képviselői. A háború miatt hónapok óta nem tudták kihozni a gabonát Ukrajnából, ami élelmezési válsággal fenyegette a világot. Az ENSZ főtitkára mérföldkőnek nevezte a megállapodást.

2022.07.22.Szijjártó Péter: Magyar szempontrendszer Moszkvában


A mostani európai helyzetben Magyarország földgázellátásának biztonsága a legfontosabb, legkiemeltebb kérdés számunkra. Ezért szeretnénk, hogyha a földgáz szállítások tekintetében az eddig szerződött mennyiségeken felüli szállításokról is meg tudnánk állapodni. Emellett pedig szeretném önöknek elmondani, hogy nekünk, mintegy Ukrajnával szomszédos országnak mennyire fontos a béke, és mennyire fontos, hogy a háború minél előbb véget érjen.

2022.07.22.Dr. Drábik János: A DEMOKRÁCIA HARCA AZ AUTOKRÁCIA ELLEN


2022.07.20.Nagyszerű válasz Dömötör Csabától. Kálmán Olga hogyan segíti a szegényeket?


Európa minden országában óriási az infláció. Az energiaárak mindenhol drasztikusan emelkednek Európában. Hogyha érdekli önt a magyarok megélhetése, miért nem emelte fel a szavát akkor, amikor a baloldali pártok sóval hintették volna be a rezsicsökkentésnek még a hűlt helyét is? Miért nem lobbizott a 20 000 forintos fűtési utalványért, amit mint emlékszik minden nyugdíjasnak megígértek, hogy aztán ne legyen belőle semmi.2022.07.18.Kivételesen nem poénkodom, és nem is fogom rövidre.


Pusztán elmondom, miért tartom a balos rezsihisztit álszentnek és károsnak."Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég. Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé. De mindez pedig a vajúdás kínjainak kezdete." (Mt 24:6-8)

2022.07.15.Az európai gazdaság tüdőn lőtte saját magát. Minden erőnkkel azon vagyunk,
hogy megvédjük Magyarországot az európai energiaválságtól.


Legfontosabb az volna, hogy Brüsszelben belássák, hogy tévedés történt. A szankciós politika nemcsak nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hanem ellenkező hatást váltott ki mint ahogy azt tervezték. A háború jól láthatóan elhúzódik.

Eleinte azt hittük, hogy lábon lőttünk magunkat a szankciókkal, de most már látszik, hogy az európai gazdaság tüdőn lőtte magát, és most levegőért kapkod - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Valahol nem lesz gáz, és lesz olyan ország, ahol lesz gáz, de jóval magasabb áron.

Lesz nálunk gáz, mert hoztunk olyan döntéseket, melyek lehetővé teszik, hogy beszerezzük a szükséges energiaforrást. Kérdés az, hogy meddig tudjuk elviselhető keretek között tartani ennek az árát. (M1-Híradó)

2022.07.11.Szijjártó Péter az uniós földgázelosztásról.
A külügyminiszter arról a felvetésről beszélt,
amely elosztaná az unióba érkező földgázt.


Ez olyan, mintha visszatérne a kommunizmus. Ugye sajnos mi magyarok jól emlékszünk rá, amikor elvették mindenkitől, ami az övé volt, azért hogy aztán valaki másé legyen. Ez nyilvánvalóan megengedhetetlen. A magyar gáztárolókban olyan gáz van, amely a magyar adófizetők pénzéből vett a magyar állam annak érdekében, hogy a magyar emberek és a magyar gazdaság azt felhasználja.

Azt nem fogjuk odaadni Manfréd Webernek. Ezt mi vettük a saját pénzünkből azért, hogy a magyar emberek lakásait, házait majd lehessen fűteni, meg hogy működhessen a gazdaság. Hát mit képzel egy olyan ember, aki ezt el akarja tőlünk venni. (kormanyhu)

2022.07.05.Szijjártó Péter: Új konzulátus átadás Londonban.
Kritikus időszakban vagyunk.


Komoly menekültválság jött létre a háborúval kapcsolatban. A migrációs nyomás a déli határainkon folyamatosan növekszik. Jó, eredményes kapcsolat jöjjön létre az Egyesült Királyság és Magyarország között. A brit beruházói közösség a 6. legnagyobb Magyarországon. Több mint 55 000 magyar munkavállaló köszönheti a megélhetését a családjával együtt brit vállalatoknak, akik immáron több, mint 800-an vannak Magyarországon...

A nukleáris energiát ne érhesse diszkrimináció. Ebben fontos szövetség van közöttünk. Így az energiabiztonságunk érdekében is együtt fogunk működni.2022.06.27.Szijjártó Péter: Magyaroknak Paks2 építése segít.
Méregzöld energia pusztító hatással lenne a Földre.
Az atomerőműnek viszont kevesebb helyre van szüksége.


A politikai és médiakartell évek óta szinte vallásos buzgalommal hirdeti a Zöld éghajlatvédelmi menetrendet. Az elkerülhetetlen klímavédelem, CO2-semlegesség és fenntarthatóság állítólag a bolygó megmentését és az emberiség megváltását hozza el. Az USA jelenlegi energiájának mintegy 70 %-át fosszilis energiahordozókból nyeri. A megújuló energiákra való teljes átállás évtizedekig tartana, munkahelyek millióit semmisítené meg. Részletes elemzés itt!Együtt a klímavédelemért - Paks2 története.


A klímaváltozás megállításáért folytatott küzdelemben az atomerőműveket nem lehet nélkülözni. A nukleáris energiatermelés az egyik legkisebb karbonintenzitású energiatermelési mód, vagyis úgy nyerünk villamos energiát, hogy közben nem kerül a levegőbe éghajlatváltozást okozó gáz (jellemzően szén-dioxid). Ez fontos a globális felmelegedés elleni küzdelem szempontjából.

Paks II. több (17 millió tonna) szén-dioxidot fog megtakarítani önmagában, mint a hazai közlekedési szektor teljes (12 millió tonna) szén-dioxid kibocsátása. A megspórolt 17 millió tonna káros anyag közel háromszorosa annak a mennyiségnek, amelyet Magyarország erdős területei éves szinten képesek elnyelni (6 millió tonna/év)...

Paks II. nélkül nincs hosszú távú biztonságos áramellátás. Jelenleg a paksi blokkok biztosítják hazánk áramigényének kb. egyharmadát, de a 2030-as években üzemidejük lejár. A két új blokk hosszú távon a kieső paksi kapacitást hivatott pótolni...

2022.06.27.Orbán Viktor: Megvédjük azokat az eredményeket, amit korábban elértünk.
Azonnali kérdések és válaszok órája a parlamentben


A helyes politika az ársapkák politikája. Üzemanyag ársapka van. A kamatokat is bekorlátoztuk, Meg fogjuk védeni a munkahelyeket. Meg fogjuk védeni a nyugdíjakat, a 13 havit is, amit önök elvettek. Meg fogjuk védeni a családtámogatási rendszert. (hirtv.hu)2022.06.23.Varga Mihály pénzügyminiszter: Nemzetközi elismerésben
részesült Magyarország az eredményes adósságkezelésért.


A tavaly őszi kötvénykibocsátással Magyarország elnyerte a The Banker magazin "The Banker's Deals of the Year Awards 2022" díját. Az újság hangsúlyozza: Magyarország lenyűgöző időzítéssel használta ki a kedvező kamatkörnyezetet, valamint a közép- és kelet-európai országok iránti erős keresletet - tájékoztatott csütörtöki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály.

A sikeres kibocsátások mellett Magyarország idő előtt törlesztette adósságát: a tavalyi év során 430 millió dollárnyi devizakötvényt, valamint több mint 2 ezermilliárd értékű forintkötvény vásárolt vissza. "A járvány miatt megemelkedett államadósságot már tavaly csökkenő pályára állítottuk, a bruttó hazai termékhez viszonyított arányát 76,8 százalékra javítottuk." (hirtv.hu)

2022.06.19.Nógrádi György: Ukrajna megfordíthatja a háborút?
OROSZ-UKRÁN Kérdezzen Nógrádi Györgytől! Ultrahang adása.


Putyin szentpétervári. Putyin arra kéri az orosz oligarchákat, hogy Oroszországba fektessenek be. A mostani háborúban dollár milliárdokat vesztettek az orosz oligarchák NYUGAT miatt. Ukrajnában 1991 óta amerikai tanácsadók vannak. 40 milliárd támogatást az USA adta Ukrajnának. Nem szabad felvenni Ukrajnát az EU-ba, mert nem felel meg a feltételeknek. Ukrajna odafigyelhetne a saját korrupciójára! Németországban az ukránok nem akarnak munkába állni.

Ukrajnát nem lehet felvenni a NATO-ba, mert az 3. világháborút jelentené.
Lesz-e éhínség, és meg fog-e fagyni Európa?
Már most is van éhínség a világban. 100 millió a menekültek száma.
Az oroszok lecsökkentették az energia szállítást a németeknek, olaszoknak, és megszüntették a franciák felé.
A világ legsikeresebb valutája a rubel. Oroszország kőolajból, földgázból elképesztő bevételekhez jutott. A nyugati stratégiai célok nem jöttek be. Az egészen Kína és az USA nyert.

2022.06.11.Jobb, ha felkészülsz, mert a nyugati gazdasági
összeomlás most ebben az évben következik be.


Ez egy pénzügyi armageddon lesz Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. Olyasvalakitől kaptam egy fülest, aki benne van a dolgokban. Oroszország el fogja zárni az olajat, minden árucikket, beleértve az élelmiszert is Nyugat-Európába, barátságtalan országokba, kivéve Szerbia és Magyarország. Nem lesz elég élelem, fűtőanyag. Áramkimaradások lesznek. Az árak az egekbe szöknek.

Európa és az USA el vannak szánva, hogy hagyják elhúzódni háborút Ukrajnában. Az oroszok 80 %-a Putyin mellett van... Mennyi az USA államadóssága? A nyugati civilizáció össze fog omlani. És mindez a vezetők rossz döntése miatt. Készüljetek a legrosszabbra!

2022.06.09.Brüsszel támadja a benzinár-stopot.
Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője:


Mindenki tankolhat Magyarországon. A magyar Kormánynak a magyar emberekért van felelőssége. A hatósági ár kérésében gyorsan, hatékonyan tud lépni élet, vagyon, biztonság megóvása érdekében a rendkívüli jogrend felhatalmazással.

Az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa az intézkedés felfüggesztésére szólította fel a magyar kormányt, mert szerintük az intézkedés diszkriminatív. Ha hazánk ennek nem tesz eleget, úgy kötelezettségszegési eljárást is indíthatnak Magyarország ellen.

2022.06.08.Varga Judit: A mainstreamet kiszolgáló baloldallal szemben
a Kormány mindig a magyar emberek érdekeit fogja érvényre
juttatni, külföldön és belföldön egyaránt!


Vajon Önöknek melyik intézkedés nem tetszik? Az, amely elvonja a multinacionális vállalatok extraprofit-ját, és megadóztatják őket? Ők ennek a nehéz helyzetnek gazdasági oldalról a nyertesei. Vagy az, amely hatósági árakat szab az üzemanyag ellátásban, és ezáltal megvéd minket a 800 Ft-os gázolajártól?

Vagy éppen a magyar élelmiszerellátást biztosító bejelentési kötelezettséget kifogásoljál-e? Minden eddigi intézkedés a magyar családokat, a magyar nyugdíjakat, a teljes foglalkoztatottságot és a munkahelyeket védte. A magyar Kormány belföldön és külföldön is a magyar emberek érdekeit fogja érvényre juttatni.2022.06.08.Ezt eltolták, de nagyon, és mi végig nézzük megint?
This has been shifted, but very much, and are we going to look at it again?


Ha egyszer lesz új világ és új rendszer, nem szabad kiengedni a hatalmat a NÉP kezéből. Röhej, ahogy a múlt század elején most is pár hatalmon lévő alkalmatlan / korrupt vezető hoz olyan döntéseket, amik végül gazdasági válsághoz és világháborúhoz vezethetnek!

Tehát Vlagyimir Putyin aláírt egy rendeletet Oroszországban arról, hogy nem ad többé alapvető nyersanyagokat "barátságtalan" országoknak. Ezek a legtöbb nyugati országok. Egy év múlva az európai gazdaságok színvonala lényegesen alacsonyabb lesz, mint ma. /bodai.istvan/

2022.06.03.Szijjártó Péter: Egyre többen szólnak a józan ész hangján.
Köszönjük Gitanas Nauséda litván elnök szavait.


Gitanas Nauséda litván elnök: "Köszönet Orbán Viktornak, hogy kiált az olajembargó ellen. Tény, hogy mind Magyarország, mind Csehország, Szlovákia olyan országok, melyeknek nincs közvetlen kapcsolata a tengerrel és függnek az olajvezetékektől. Tehát a gyakorlatban ez a fő, és néha ez az egyetlen kínálati alternatíva."2022.05.29.Drábik János: Ez is verzió az orosz-ukrán konfliktus
kirobbantására. Én életem, én döntök.
2022.05.28.Orbán Viktor újabb csatát nyert az EU ellen!
Hazánk a kezdetek óta ellenzi Büsszel javaslatát.


Egyes tagállamok mentességet kapnak. Enged Orbán Viktor kormányfőnek az EU. Garanciát kérünk arra az esetre is, ha az ukránok egyoldalúan állítanák le a nyersanyag szállítást.

2022.05.26.Gulyás Gergely: Csak magyar rendszámú autóval lehet
olcsóbban tankolni péntektől a hazai benzinkutakon.


Európában ma a legkedvezőbb áron lehet tankolni Magyarországon. Komoly visszaélések vannak. A kialakult benzinturizmus az ellátás biztonságát veszélyezteti. Európában 700 és 900 Ft közötti benzin és gázolajárak vannak.2022.05.17.Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő a vendég
Rendkívüli hírek: Tovább támadja Odesszát az orosz haderő.


Az oroszok meg akarják akadályozni azokat a szállítmányokat, melyek északról jönnek. Törökország nemet mondott a NATO-nak. Nem hagyják jóvá Finnország és Svédország NATO csatlakozását. Erdogán: Hogyan bízhatnánk bennük. Svédország a terrorszervezetek melegágya. Az olajembargó témájában minden ország a saját érdekeit nézi az EB-vel szemben.

Az EU-nak 195 milliárd Eurót kell fizetnie az orosz energiától való elszakadása miatt. Döntött az EB, hogy nem sért szankciót, ha utalunk a Gazpromnak. Előszerződést kötött az Unió és az Egyesült Államok az LNG gáz beszállításáról. Ezzel az amerikai cégek hatalmas piacot nyerhetnek. Az európai élelmiszertermelés is függ az orosz gáztól és olajtól. India azonnali hatállyal betiltotta a búza exportját. (HÍR TV)

2022.05.13.Az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeinek összefoglalója.


Dmitrij Medvegyev telegramon úgy fogalmazott: az orosz-ukrán háború a nyugati országokkal kirobbantott proxy háborúja. A volt elnök szerint az, hogy Ukrajna NATO-tagállamoktól kap fegyvert, illetve az, hogy a NATO csapatai az orosz határok közelében gyakorlatozhatnak, növeli a nyílt konfliktus valószínűségét... Finnország hivatalosan is bejelentette, hogy csatlakozni kíván a NATO-hoz.

Az orosz kormány 31 európai, amerikai és szingapúri energiaipari vállalatot sújtott szerdán ellenszankciókkal, köztük a Gazprom korábbi európai leányvállalatait, valamint kereskedőket és föld-alatti gáztárolók üzemeltetőit. A kormány rendelet megtiltja a szankciós listán szereplő vállalatok javá-ra történő kifizetéseket, értékpapír ügyleteket, a tulajdonokban lévő vagy általuk bérelt hajók befutását az orosz kikötőkbe. (PestiTV)2022.05.06.Európa lehet a vesztese az olajembargónak


Tovább működhet ugyan 2023 végéig orosz kőolajjal a Mol százhalombattai és pozsonyi finomítója, de az átállás költségei több száz millió euróra rúgnak majd, ami az árstopot követően tovább növelheti a üzemanyagárat. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter tegnap kijelentette, hogy jelenlegi formájában Magyarország nem tudja támogatni az EU újabb szankciós csomagját. A Klímapolitikai Intézet szerint Európa sokkal többet veszít az orosz kőolaj elleni embargón, a nagy nyertes Oroszország lesz. (M1-Híradó)

2022.05.06.Orbán Viktor: Mi a helyzet az olajembargóval?


Néhány héttel ezelőtt egy kétnapos miniszterelnöki csúcsértekezleten Versailles-ban, a franciák adják az unió elnökségét, létrehoztunk egy konszenzust. Csak olyan lépéseket szabad tenni, amely figyelembe veszi azt, hogy az országoknak eltérő energia szerkezete van, és azt, hogy minden országnak szuverén joga megállapítani, hogy milyen energia összetételben működteti a gazdaságát.

A Bizottság elnökasszonya akarva-akaratlanul megtámadta a nagy nehezen létrehozott európai egységet. A Bizottság elnökének javaslata ebben a formájában felér egy magyar gazdaságra ledobott atombombával. Ezért nem tudjuk elfogadni. (FideszHU)

2022.05.03.Putyin megunta a nyugat hülyeségét, betiltotta a nyersanyagok exportját


Putyin aláírta a megtorló szankciókról szóló rendeletet. Vlagyimir Putyin rendeletet írt alá "egyes külföldi államok és nemzetközi szervezetek barátságtalan fellépéseiről" - közölte a Kreml információi alapján a BBC. A rendeletben az áll, hogy Oroszország megtiltja termékek és nyersanyagok exportját szankciókkal sújtott személyeknek és szervezeteknek - írja a Reuters.

Azt is lehetővé teszi az orosz cégek számára, hogy ne teljesítsék szerződéses kötelezettségeiket a szankciók által sújtott emberekkel és társaságokkal szemben - teszi hozzá a hírügynökség. A rendelet fogalmazása alapján elmondható, hogy a szankciókkal sújtott külföldi szervezetek gyakorlatilag minden Oroszországban előállított termék és Oroszországban kitermelt ásványi anyag szállításától megfoszthatók.

Moszkva például megfoszthatja a szankciókkal sújtott európai szervezeteket a gázszállításoktól, ha nem fogadják el Oroszország feltételeit az orosz bankszámlákon keresztül, rubelben történő fizetésre vonatkozóan. A barátságtalan országokat meg lehetne fosztani a műtrágya, gabona (és más élelmiszerek), üzemanyag, urán (beleértve a nukleáris ipar számára dúsított urániumot is), nikkel, csúcstechnológiai termékek, repülőgép- és rakétahajtóművek és még sok más termék beszállításától.

A rendelet egyebek mellett gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy Oroszország ne fizesse ki adósságait a barátságtalan országok és az ilyen országok vállalatai felé. Ez részben kompenzációnak tekinthető az orosz vagyon befagyasztásáért (a nyugati országok általi de facto lopásért). (Vlagyimir Anatolij - Vadhajtások.hu Oroszország szakértő)

2022.04.26.Sajtóértesülés: elzárták az oroszok a gázcsapot a lengyelek felé.


Oroszország felfüggesztette a Jamal-szerződés alapján Lengyelországba irányuló gázszállításokat - írja nem hivatalos forrásra hivatkozva a lengyel Onet. A lap értesülései szerint a lengyel klímavédelmi minisztériumban válságstáb ülésezett. Orosz részről egyelőre nincs bejelentés arról, hogy ezzel teljesül-e a Vlagyimir Putyin által nemrég belengetett ultimátum. Hivatalos bejelentések az ügyben még a mai nap folyamán várhatóak az Onet szerint.

Az oroszok még türelmesek is voltak idáig. Donbaszban lengyel szabotőröket fogtak el. Tankokkal segítik az ukránokat, és meglepő repülőmozgások vannak a lengyel légtérben. (Ferenc Beregszászi)

2022.04.23.Amire lengyel barátaink úgy látszik nem emlékeznek már
A Janowa Dolina mészárlás 1943 április 23.
Ukrán nácik lengyeleket írtottak * Teljes cikk itt!A Janowa Dolina mészárlásra 1943. április 23-án került sor Janowa Dolina faluban (ma Bazaltove, Ukrajna), Lengyelország második világháborús megszállása idején. A második lengyel köztársaság náci-szovjet inváziója előtt Janowa Dolina mintatelep volt a Wołyń vajdaság Kosztopol megyében, amelyet a Lengyel Állami Bazaltbánya munkásai építettek.

A várost 2500 ember lakta. Nevét, ami lengyelül "Jan völgyének" fordítja, Jan Kazimierz lengyel királytól származik, aki a hírek szerint a volhíniai erdőkben vadászott, majd a vadászat után a Horyń (Horyn) partján pihent. Folyó. A várost a második világháború idején ukrán nacionalisták pusztították el, és meggyilkolták lengyel lakosságának nagy részét, köztük nőket és gyerekeket.

Az Ivan Lytwynchuk (más néven Dubowy) által irányított elkövetők ritka kegyetlenséget tanúsítottak. A felkészületlenül és váratlanul ért lengyeleket baltákkal agyontörték, elevenen elégették és felkarcolták (a gyerekeket is beleértve). A gyilkosok nem kíméltek senkit, kortól és nemtől függetlenül. A mintegy 100 katonát számláló német helyőrség nem lépett fel, és a laktanyában maradt.

A gyilkosságok első hulláma után az ukrán nacionalisták elkezdték átkutatni a kórházat. Ukrán pácienseit kivitték az épületből, a lengyel betegeket pedig elevenen elégették. Dr. Aleksander Bakinowskit és asszisztensét, Jan Borysowiczot halálra törték a kórház előtti téren. Több esetben azért gyilkoltak meg ukránokat, mert megpróbálták elrejteni lengyel szomszédaikat. Petro Mircsuk ukrán történész több száz lemészárolt lengyelt számolt meg, és mindössze nyolc UPA - tag halt meg.

2022.04.11.Szijjártó Péter: A rubelben fizetés kérdése. Erre megvan a megoldás,
amellyel nem sértünk semmilyen szankciós intézkedést,
ám mégis biztosítjuk Magyarország földgázellátásának biztonságát.


A technikai részleteket most dolgozza ki az MVM leányvállalata a CEEnergy, és a Gazprom leányvállalata, a Gazprom Export. Az Oroszországból induló földgázszállításról ez a két vállalat kötött szerződést. Ez a két cég kétoldalú megállapodást kötött. Ebben a szerződésben az EU nincs benne. Az eredeti szerződésben is benne van, hogy a fizetés tekintetében át lehet térni más pénznembe.

Technikai megoldás úgy néz ki, hogy az MVM leányvállalata, a CEEnergy két számlát hoz létre a Gazprom Banknál, amely bank nincsen szankciós listán, egy euró számlát és egy rubel számlát, és euróban fizet a Gazprom Banknak. A Gazprom Bank konvertálja a befizetett eurót rubelre, amely kerül továbbításra a Gazprom Exportnak. Ez a megoldás semmilyen szankciós intézkedést nem sért.

2022.04.09.A választásokról, a magyar nemzeti érdek képviseletéről
és Ukrajnáról kérdezett Christiane Amanpour a CNN műsorán.


Úgy gondoljuk, hogy Európa nem lehetséges erős nemzetek nélkül. Úgy látjuk, hogy egyszerűen nem igaz, hogy a szuverenista megközelítés akadályát jelentené egy közös európai álomnak, egy közös európai álláspontnak, szerintünk ennek éppen az ellenkezője igaz.

Bármi történjen Európában Orbán Viktor mindig olyanokkal fog együttműködni, akik tiszteletben tartják választóik akaratát. Ezek az erős, közös alapokon nyugvó szuverén államok teszik lehetővé az előttünk álló számos aggasztó kihívás megoldását. Határozottan visszautasítjuk, hogy a baloldali politikusok - az Ön által is vallott narratívával összhangban - igyekeznek eltéríteni Európát attól, ahogyan valójában ki kellene néznie.2022.03.30.Borvendég Zsuzsanna, tudományos munkatárs:
Olyan gazdasági kapcsolatrendszereket sikerült kiépíteni,
a 60-as, 70-es évektől kezdve, melyek a rendszerváltás után is életben maradtak


A multinacionális cégek igyekeztek piacot szerezni a vasfüggöny keleti oldalán. Abszolút a tőke logikája szerint cselekedtek. Témák: Nemzetközi kémjátszmák a hidegháborúban; A hírszerzés feladatai és céljai;
Vendégek: Borvendég Zsuzsanna, tudományos munkatárs Magyarságkutató Intézet; Földi László, titkosszolgálati szakértő, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnöke; Mező Gábor, kutató, újságíró; Máthé Áron, történész. (Ez itt a kérdés M5)

2022.03.28.

)

Rendkívüli, borzasztó hatása lenne a gazdaságra és
a lakosságra nézve, ha belesodródnánk a háborúba.


Ha egyik napról a másikra leválnánk az orosz energiahordozókról, azonnal megugranának az árak. Ráadásul ez lenne a kisebb baj, mert egy idő után nem lenne mivel fűteni, nem lenne mit az autókba tankolni. A nemzeti érdekek teljes feladását szorgalmazza a baloldal, amelynek képviselői azt követelik, hogy a kormány azonnal mondjon le az orosz energiahordozókról, vágja el az összes üzleti kapcsolatát Moszkvával és küldjön fegyvereket, valamint akár katonákat is az ukrajnai frontra. Ez minden józan megfontolással szembemegy, amelynek az árát a magyar embereknek kellene megfizetnie. (magyarnemzet.hu)

Az Orbán-kormány két fontos sarokpontot jelölt meg, amelyekből nem szabad engednünk. Az egyik az, hogy semmiképpen sem keveredhetünk bele közvetlenül ebbe a háborúba. Márki-Zay több alkalommal nevezte ostobaságnak a rezsicsökkentést, amelyet szerinte a szegények adójából valósít meg a kormány. Azt is sokszor hangoztatta, hogy az embereknek inkább kevesebb vizet, áramot és gázt kellene használniuk. Igenis érezni kell az energiaár-növekedést!

2022.03.24.Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek.
Magyarországra továbbra is érkezik gáz és olaj.


A NATO csúcs után az európai uniós miniszterelnökök tanácskozásával folytattuk a munkát. Ukrán-orosz háború volt a téma itt is. Néhány ország megint felvetette, hogy a szankciókat ki kell terjeszteni energiára, szénre, gázra, olajra. Az ukrán elnök videókapcsolatban is ezt kérte. Ezt elutasították, mert Magyarországon a gáz 85%-a Oroszországból érkezik, az olajnak pedig több mint 60 %-a. A szankció miatt a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll.

Ez elfogadhatatlan és ellentétes a magyarok érdekeivel. Néhány más ország is hasonlóképpen érvelt. Így sikerült érvényt szerezni a józan észnek, és Magyarországra továbbra is érkezik majd gáz és olaj. Holnap reggel a munkát folytatjuk, az extra magasra felszökött energia árak kérdését tárgyaljuk meg, és megvitatjuk, mit kell tenni Brüsszelben annak érdekében, hogy az energia ára csökkenjen.

2022.03.24.Orbán Viktor: Jöttünkre tizenegy nap múlva, jobboldalról számítsatok!
A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt!
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!


A családok nem a háborút, hanem a békét akarják. Április 3-án a Fideszre szavazok!

"Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval,
annak az adót, akinek a vámmal, annak a vámot, akinek a félelemmel,
annak a félelmet, akinek pedig a tisztelettel, a tiszteletet." (Róm 13:7)2022.03.22.Márki-Zay Péterrel visszatérne a Gyurcsány-korszak
A családok nem a háborút, hanem a békét akarják.
Böszmeség az őszödi beszéd. Gyurcsány a baloldal vezetője
Orbán Viktor: Őszödi beszéd 15 - DERMESZTŐ velünk élő múlt!


2022.03.21.Gyurcsány és Márki-Zay eltörölnék a rezsicsökkentést, ezért veszélyesek.
Állítsuk meg őket! Április 3-án: csak a Fidesz! Szavazz!


2022.02.18.Kada Sándor fizikus visszajött Magyarországra.
A szabad Kanadából mára rendőrállam lett.


A másfél évvel ezelőtt hazaköltözött fizikus részletesen mesélt dél-afrikai és kanadai tapasztalatairól. Az utóbbi ország kapcsán elmondta, az egykori szabad Kanadából mára rendőrállam lett. Miért kellett kivándorolnia? MZP-ről is beszél az interjúban.

2022.03.21.Szíjjártó Péter: Új dimenzió nyílt a háborús kockázatban.
Még keményebben kell fellépni, hogy megvédjük a békét.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatója. Az uniós külügyminiszterek tanácskoznak ma Brüsszelben. Az egyik legfontosabb téma az orosz-ukrán háború. Vörös vonalként kezeljük az energiaszállításokkal szembeni szankciókat. Az európai egység fenntartása érdekében a jövőben se tegyenek olyan javaslatokat, amelyeknek nyomán az Oroszországból Európába irányuló energiaszállításokat korlátozni vagy leállítani kellene.

Vannak olyan országok, amelyek rá vannak utalva az orosz energiahordozókra. Szükség van a forrásra, a gázra vagy kőolajra, illetve a szállítási útvonalra. Ne okozzunk nagyobb kárt magunknak, mint akit szankcionálni akarunk! A NATO ne legyen hadviselő fél! Mi magyarok nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába. Nem is engedünk fegyverszállítmányokat Magyarország területén keresztül Ukrajnába vinni. (M1 - Híradó)

2022.03.10.Rendkívüli intézkedések az üzemanyag-ellátás biztonságáért.


A benzinturizmus, a növekvő tranzitforgalom és az elmúlt napokban tapasztalt pánikkeltés miatt jelentősen megnőtt a benzinfogyasztás, ezért a MOL-lal egyeztetve három döntést hoztunk meg, amelyek biztosítják a benzinár-stop fenntarthatóságát. Az első, hogy a 7,5 tonna feletti gépjárművek, kamionok és a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú teherautóknak, csak a nagynyomású kútoszlopoknál lehet tankolni, ahol a gázolaj értékesítése piaci áron történik.

Ezzel az intézkedéssel az üzleti érdekből történő benzinturizmust visszaszorítjuk úgy, hogy a személygépkocsik és a 7,5 tonna alatti magyar teherautók továbbra is jogosultak literenként 480 Ft-os áron üzemanyaghoz jutni. Egy fontos kivétel is van: a mezőgazdasági erőgépek függetlenül attól, hogy hány tonnát nyomnak, továbbra is a benzinár-stopnak megfelelő 480 Ft-os áron vásárolhatnak üzemanyagot... (Magyarország Kormánya)2022.03.10.Orbán Viktor: Kiállunk a magyar érdekek mellett!


Orbán Viktor miniszterelnök az EIT videókonferenciája kijelentette: a háború miatt kivetett szankciók gazdasági következményei súlyosak, de ha a szankciókat kivetjük az olajra és a gázra, amelyet Oroszországból hoz Európa, akkor a következmények még sokkal súlyosabbak lennének. Az orosz-ukrán háború és a gazdasági szankciók hatásait már egész Európában érezni lehet. Az Európai Unióban éles vita bontakozott ki az Oroszországot sújtó jövőbeni büntetőintézkedésekkel kapcsolatban. A már életbe léptetett szankcióknak is súlyos gazdasági következményei vannak az EU határain belül, így Magyarországon is.

Vannak, akik az energiaszektort is bevonnák a szankciók körébe. Ez hazánknak aránytalanul nagy károkat okozna. A magyar kőolajimport 64 százaléka Oroszországból érkezik. A magyar gázfelhasználás 85 százaléka orosz import. Ennek jelentőségét jól érzékelteti, hogy a magyar háztartások 85 százaléka használ gázt. Vannak, akik a paksi atomerőműre, illetve annak bővítésére is kiterjesztenék a szankciókat. Nekik is tudniuk kell, hogy amennyiben a paksi atomerőmű által megtermelt áramot máshonnan kellene beszereznünk, akkor a családok rezsiköltsége évi 264 ezer forinttal növekedne.

Ez a jelenlegi szint négyszerese. Mindezeken túl a szankciók lebegtetése pénzügyi spekulációk célpontjává teszi a forintot. A magyar kormány a nemzetközi fórumokon a lehető leghatározottabban ellenezni fogja a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra. Ez a magyar gazdaság és a magyar emberek érdeke. Elítéljük Oroszország katonai beavatkozását. Támogatjuk a béke megteremtését célzó uniós és NATO-erőfeszítéseket. Azt azonban nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg. (Kormányzati Tájékoztatási Központ)

2022.03.09.Orosz energiaminiszter: Ha Európa így folytatja, 300$ lesz egy hordó olaj.


Korábban Medvegyev jelezte, hogy 2000 dollár lesz 1000 köbméter gáz. Tévedett, mert a gáz ára a tőzsdén felment közel 4000 dollárig! Kik a felelősei a jelenlegi energiaválságnak? Orbán Viktor miniszterelnök úr segít túlélni ezt az időszakot! Nézd meg a videót és add tovább!2022.03.02.Szíjjártó Péter: Magyarország biztonsága az első.
Az EU világos döntéseket hozott.


Az elmúlt héten, pénteken elfogadott szankciós csomag kifejezett mentességet biztosít a nukleáris energia békés célú felhasználásának. Tehát én azt kérem az ellenzéki politikusoktól, hogy ne veszélyeztessék Magyarország energiaellátását. Paks II építését természetesen nem állítjuk le, mert, ha leállítanánk, akkor súlyosan veszélyeztetnénk Magyarország energiaellátását. Földgáz: A szankciós listán a Gazprom nem szerepel. A Nemzetközi Beruházási Bank sem szerepel a szankciós listán.

Mi magyarok nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába. Nem járulunk hozzá halált okozó fegyverek Magyarországon keresztül történő szállításához. Magyar embereket meg kell védeni attól, hogy ennek a háborúnak áldozatai váljanak! Érdekes módon arról nem beszélnek, hogy Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtjuk végre Ukrajna érdekében. A kárpátaljai kormányzó elmondta, hogy mit szeretne kérni. Mi ezt összeraktuk, a pénzt a kormány odaadta, majdnem 600 millió Ft, Rakjuk össze a szállítmányt, és küldjük ki nekik.2022.02.25.Egységes döntés a szankciókról


Újabb korlátozó intézkedésekről állapodtak meg az uniós tagállamok vezetői a rendkívüli EU-csúcson Brüsszelben. Orbán Viktor a találkozó után azt mondta: ezek a szankciók nem érintik az energia területét, ezért az unió tagállamainak energiaellátása biztosítva van. A miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban hangsúlyozta: egyetértettek abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre nem jelenthet megoldást, és közösen elítélték Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben. A kormányfő kijelentette: nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba. (M1 - Hiradó)

2022.02.25.Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!


Egyetértettünk abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre nem jelenthet megoldás. A szankciók nem érintik az energia területét, ezért Magyarország és az Unió többi tagállamának energiaellátása a szankciók ellenére is biztosítva van. Döntöttünk arról, hogy több pénzt kell fordítani azoknak az országoknak a biztonságára, amelyek szomszédosak Ukrajnával, így Magyarországéra is, és több pénzt kell fordítanunk a keleti határvédelemre.

Egyetértettünk abban, hogy felelős magatartásra van szükség. Elkapkodott és felelőtlen nyilatkozatok csak rontják a helyzetet, és veszélyeztetik az európai emberek biztonságát. Világossá tettem, hogy mi ki fogunk állni Magyarország nemzeti érdekei mellett, és nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba.

2022.02.12.Orbán Viktor miniszterelnök úr 23 évértékelő beszéde
Előre menjünk, ne hátra! Magyarország nem hagyja magát!


2022.02.11.Győri Enikő: Milyen okból tartják vissza a Magyarországnak járó fejlesztési forrásokat?
2022.02.01.Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin
orosz elnök sajtótájékoztatója Moszkvában


Oroszország sok éve megszakítás nélkül látja el Magyarországot energia forrással. Ezzel a magyar kőolajfogyasztás 55 %-át és a gázfogyasztás 80 %-át fedezi. Az orosz természetes gázszállítás Magyarországra hosszútávú megállapodás alapján történik, mely 2036-ig megtörtént. A gáz tisztább energiaforrás.

2022.01.12.Orbán Viktor: ÉlelmiszerárSTOP! 6 terméknek az árát vissza
kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt.


Véget ért a kormányülés, hosszú menet volt, a vírus mellett az áremelkedések kérdésével foglalkoztunk, hiszen egész Európában nőnek az árak az energia árak növekedése miatt. Magyarország védi a családokat. Sikerült megfékeznünk a benzinár-növekedést. Bevezettünk egy kamatstoppot a jelzáloghitelek esetében. Van egy rezsicsökkentéses politikánk, vagyis fix áron kapják a magyar családok az energiát, ez megvédi őket. Közben más termékek, fontos termékek ára nő. Ilyenek az élelmiszerek.

Ma úgy döntöttünk, hogy hat termék esetében: kritálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába. Ez azt jelenti, hogy ennek a 6 terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt. Ez minden üzletben meg kell, hogy történjen, és február elsejétől kezdődően, már ezen az áron lehet őket megvásárolni. Magyarország előre megy, nem hátra!2022.01.11.Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő: Jelentős béremelésekkel indul 2022


A járvány ellenére is nő a magyar gazdaság. Januártól folytatódik az ápolók béremelési programja. újabb 21 %-os ápolói béremelés lesz. 2021 elején indított béremelésnek köszönhetően az orvosi fizetések 2 év alatt átlagosan 2,5 szeresére nőnek. Januártól 20 %-kal nő a szociális dolgozók, a bölcsödei- és kulturális dolgozók bére, és 10 %-os béremelés lesz a pedagógusoknak is, a rendőröknek, és a katonáknak is. A rendvédelmi dolgozók emellett 6 havi fegyverpénzt is kapnak. A közszféra béremelésére 800 milliárd forintot fordítunk.

Adócsökkentések:
A kormány 750 milliárdos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat a minimálbér emelésével. Januártól 20 %-kal nő a minimálbér, és a szakmunkás minimálbér is. A kormány továbbra is az adócsökkentés politikáját folytatja. Ezért 17-ről 13 százalékra csökken a munkáltatók által fizetett közteher. Ez nagyobb mozgásteret biztosít a vállalkozásoknak a jövőbeni béremelésekhez. Emellett csökken az ekho, mérséklődik a kisvállalati adó, valamint meghosszabbítjuk a kis- és középvállalkozások kedvezményét a helyi iparűzési adóban.

Plusz támogatás idős és fiatal honfitársainknak:
Egy régi adósságot törlesztünk azzal, hogy visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat. Emellett januártól minden nyugdíj emelkedik 5 százalékkal. A 25 év alatti fiataloknak mostantól nem kell jövedelemadót fizetniük. Az adókedvezmény a bruttó átlagkereset szintjéig érvényesíthető. Ilyen intézkedés korábban nem volt, ez átlagosan 40 ezer forintos pluszt jelenthet több százezer fiatalnak.

Több támogatás a családoknak:
Mivel a gazdaság erősödik, ezért életbe léphet a családi adóvisszatérítés. Ez azt jelenti, hogy a gyermeket nevelő családok visszakapják a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat a bruttó átlagkereset adószintjéig. 6-ról 12 ezer forintra nő a babakötvény támogatása, emellett továbbra is elérhető a babaváró támogatás, mint ahogy az otthonteremtési támogatások széles köre is. Elindult az eddigi legnagyobb napelem-telepítési program is, jelentős állami támogatás mellett.

2022-ben is azért dolgozunk, hogy az oltási programmal visszaszorítsuk a járványt, és eközben működjön és tovább erősödjön az ország. Az a célunk, hogy ezt az erősödést minden magyar ember érezze a saját életében. (kormany.hu)

2022.01.01.Nagyon boldog, áldott, új életet kívánunk 2022-re!


Orbán Viktor: "Hiszünk abban, hogy életünk értelme hazánk, családunk és Isten szolgálata." Mi a keresztény-konzervatív értékrend képviselőjeként vagyunk jelen. Piros volt a paradicsom, nem sárga. Magyarország előre megy, nem hátra!2021.12.16.Orbán Viktor: Megvédtük a rezsicsökkentést, megvédtük a magyar családokat!


A csehek, a lengyelek, szlovákok és mi magyarok ragaszkodtunk ahhoz, hogy az energia ár emelkedését meg kell fékezni, legyen szó a gáz, vagy az áram áráról. A spekulánsokat ki kell tenni a rendszerből, és a rezsicsökkentés eredményeit meg kell védeni. Nem szabad megengedni, hogy újabb energiaadót vezessenek be, ezúttal a lakástulajdonosokra és a gépkocsit használókra.2021.12.09.Népbutítás, de megtartaná a rezsicsökkentést


Márki-Zay egyre zavarosabb: ugyan népbutításnak tartja a rezsicsökkentést, de a támogatottságának zuhanása miatt most már azt mondja, fenntartaná. Ez nagyjából annyira hiteles, mint amikor Gyurcsány a választás előtt azt hazudta, hogy megtartaná a déli határkerítést, miközben korábban élesen ellenezte azt.2021.11.29.Lázár János: Ma reggel útjára indult a tram-train.


12 Stadler jármű fogja szolgálni Hódmezővásárhely és Szeged polgárait. Kossuth tér és a Széchenyi tér, a város két centruma 35 perc távolságra kerül egymástól. December 31-ig beüzemelési szakasz lesz. 50 000 km hibátlanul megtett út van mögöttünk. A MÁV fogja üzemeltetni. Április közepéig ingyenes lesz az üzemmód.2021.11.12.Rétvári Bence államtitkár úr szétszedi a hazug baloldalt a Parlamentben.


Elképesztő, hogy ez történik Európában. 5 percben benne van minden. (szamokadatok.hu)2021.11.17.Dömötör Csaba: A magyar gazdák éveken át többet fizettek a műtrágyáért.


A baloldalt támogató oligarcha /Kicsoda B. László?/ bármilyen támogatást megadna Márki-Zay Péternek. Ehelyett inkább azoknak a gazdáknak kellene bármilyen támogatást megadnia, akik a kartellezése miatt éveken keresztül többet fizettek a műtrágyáért. Miből keletkezhetett ez a vagyon? Egy gigabírságot kapott az ő cége kartellezésért. Tudjuk, hogy ő a műtrágyapiacon gyakorlatilag egyeduralkodó Magyarországon. A magyar gazdák éveken át többet fizettek a műtrágyáért.2021.11.15.Már Karácsony sem tudja, hogy mit hazudjon a Városháza eladása ügyében.
Itt az új Riporter! Lomnici Zoltán véleménye erről az ügyről...


Karácsonynak miért kell állandóan hazudni? Ki akarják kerülni a közbeszerzést.
Hagyománya van annak, hogy elkótyavetyélik az állami vagyont.2021.11.11.Dömötör Csaba: A Mátrai Erőmű 5 ezer magyar embernek ad munkát.
Márki-Zay Péter bezáratná.


A Gyöngyösön induló jobbikos képviselőn keresztül üzenjük neki:
el a kezekkel a Mátrai Erőműtől!2021.11.06.Horváth Laci: Az áramellátás biztonságunk és kényelmünk alapfeltétele!
Biztonságosabb lesz a Mátra és a Bükk áramellátása.


Az elmúlt évek szélsőséges időjárása bebizonyította, hogy mennyire sérülékeny a légvezetéken érkező áramellátás a Mátrában, ezért kezdeményeztem, hogy cseréljük földkábelre. Az első szakasz földkábel elkészült, Mátrakeresztes térségében már a feleslegessé vált tartóoszlopokat is kidöntötték. Parád környékén is üzemel már a földbe ásott vezeték, és zajlik a munka Mátraházán is.2021.11.05.Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: 200 ezer forint lesz a minimálbér,
260 ezer forint lesz a garantált bérminimum.


Ez egy nagy teljesítmény, amely elsősorban a munkaadóknak és a munkavállalóknak, tehát a gazdaságot működtető szereplőknek köszönhető. Nem ártott az sem persze, hogy volt egy olyan kormány, amely segítette az ő megállapodásukat minden évben valamilyen adócsökkentéssel.2021.10.30.Pataki István, az Erdélyi Krónika főmunkatársa
vendég az Európai híradóban - HÍR TV


Temesváron kikapcsolták a távfűtést a lakásokban és a kórházakban. Energiaválság, koronaválság és politikai válság Romániában. A magyar baloldali sajtó által követendő példaként emlegetett Bezzeg-Románia lett az európai energiaválság első áldozata. Temesváron 56 ezer lakás és 5 kórház maradt fűtés nélkül, amikor a fizetésképtelenné nyilvánított távhőcég abbahagyta a szolgáltatást. Joseph Borell: Az Európai Unió nem teljes a Nyugat-Balkán nélkül.

2021.10.24.Orbán Viktor: Talpra állítottuk Magyarországot.


Évek kellettek jóvá tenni a baloldal rombolását. Nagy kegyelem, hogy eközben a nemzeti egység végig fennmaradt, és munkások, mérnökök, földművesek, kis- és nagyvállalkozók, tudósok, tanárok, ápolók és orvosok összefogásával sikerült eltakarítani a romokat. Talpra állítottuk Magyarországot.2021.10.20.Politikai Hobbista – Ferihegy: Feri elkótyavetyélte, Viktor visszavásárolja
Ferihegy tényleg tökéletes példázat a két kormányzati-politikai filozófia közötti különbségre.


Ami egy olyan dichotómia, azaz vagy-vagy szituáció, hogy még Puzsér Róbert sem tudna harmadik pólust képezni a kérdésben. A jobboldal képes felfogni az alapvető gazdasági összefüggéseket. Képes felfogni, mit jelent az a közhely, hogy 'aranytojást tojó tyúk'. Magát a befektetés szó jelentését értik, sőt, magát a kapitalizmus működését is.

A posztkommunista balos elit pedig mind közönségesen buta. Nem értik, hogy ebben az országban akkor lesz pénz, ha azt megtermeltük, például a turisztikai szektorban. Ahol bőven lenne mit fejleszteni. Ferihegyet eddig azért nem lehetett, mert a tulajdonost, a kanadai nyugdíjalapot a legkevésbé sem érdeklik a magyar törekvések. (pestisracok.hu)

2021.10.15.Szijjartó Péter: Moszkvai Energiahét - kérdések
Számos olyan hibát követtek el Európában, ami részben


vagy inkább nagyrészt ehhez a helyzethez vezetett. Mi soha nem szerettük összekeverni a politikát az energia kédésével. Mert amikor a politikát és az ideológiát összekeverik az energia kérdésével, akkor általában valamilyen válság következik...

Például az atomerőművek lezárása, a nukleáris energia nem fenntarthatóként való kezelése, nem adni elég teret a nukleáris energiának, és ennek az energiának a negatív diszkriminációja, azaz európai megközelítés az Oroszországgal való együttműködéshez...

Mi egy közép-európai ország vagyunk, és mi megtanultuk a történelem leckéjét. A mi régiónkban az a tanulság, hogy amikor igazságos, tiszteleten alapuló együttműködés van nyugat és kelet között, akkor az jó nekünk, és ha konfliktus van kelet és nyugat között, akkor abból mi rosszul jövünk ki. A másik hiba amit elkövettek, az a gázellenes megközelítés volt...

A harmadik hiba amit elkövettek, az a rövidtávú gondolkodásmód volt. Mért nem hoztak stratégiai döntést arról, hogy magasabb szintre lehessen feltölteni ezeket a tározókat?2021.10.15.Orbán Viktor: Brüsszel további rezsiár emelést akar


Ahelyett, hogy beismernék a hibájukat az elszabaduló rezsiárakkal kapcsolatban, Brüsszel további áremeléseket akar a családok megadóztatásával – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában. (hirado.hu)

Horváth Béla: Mit tett a Fidesz kormány?


2021.10.07.Zsigó Róbert államtitkár /CSTNM/: Nem engedjük be
az LMBTQ propagandát az óvodákba és iskolákba


Brüsszel és a balliberálisok egyre több eszközzel próbálják rábírni a kormányt arra, hogy hátráljon meg a gyermekvédelmi törvény ügyében. A politikai támadások, a médiatámadások a kötelezettszegési eljárás mellett Brüsszel most már pénzügyileg is zsarolja Magyarországot. Visszatartja a hazánknak járó pénzeket.

Hiába fenyegetnek, hiába zsarolnak bennünket, nem engedjük be az LMBTQ aktivistákat az óvodákba és az iskolákba. A kormány kitart amellett, hogy meg kell fékezni a gyerekekre irányuló egyre agresszívebb szexuális propagandát, és ebben a nemzeti konzultáció is segít bennünket, hiszen a válaszadók 97 %-a egyetértett velünk ebben. A kormány ennek megfelelően minden vitát vállal a törvényről. (Magyarország Kormánya)2021.09.23.Orbán Viktor felszólalása a Budapesti Demográfiai Csúcson


Az államnak az a feladata, hogy elhárítsa az akadályokat a családalapítás elől. Mi, magyarok tíz évvel ezelőtt öt területet azonosítottunk. Azért dolgozunk, hogy a gyermekvállalás a családoknak anyagi értelemben is előny legyen, ne hátrány. A családokat saját tulajdonú lakáshoz kell segíteni. Családpolitikánkat az édesanyákra kell alapoznunk. Az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. A jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét.

Harcolunk a családokért. We are fighting for families.


2021.09.14.Novák Katalin, családügyi miniszter: Marad a Diákhitel Plusz.


A hallgatók továbbra is igényelhetik az 500 ezer forintos kamatmentes hitelt. A kormány döntött, hogy október elsejétől a felsőoktatási hallgatók igénybe vehetik a kamatmentes, szabadfelhasználású félmillió forintos Diákhitel Pluszt...2021.08.30.Szíjjártó Péter: Gázvásárlási megállapodás Oroszországgal


A földgáz fontos szerepet játszott Magyarország energia ellátásában. 1995-ben köttetett a most lejáró megállapodás Magyarország és Oroszország között. A mai napon ismét hosszútávú megállapodást kötöttünk. Szeptemberben kerül aláírásra, és október elsejétől két irányból szállítják le Szerbia és Ausztria felől. Sikerült jóval kedvezőbb áron, mint a korábbi volt.

2021.08.07.Elemzés ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal.
Jogi lépések a Norvég Alap ügyében


Magyarország nem fogadja el Norvégia "diktátumát", és jogi lépéseket tesz a Norvég Alap ügyében – áll a Miniszterelnökség közleményében. A skandináv ország a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik hazánknak. Az ügy előzménye, hogy a feleknek nem sikerült megállapodniuk a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetről, mert Norvégia ragaszkodott a Soros György által támogatott Ökotárshoz, míg a többi pályázót kizárta.

2021.08.04.Magyarország élőben Boros Imrével HÍR TV-ben


Éppen 15 éve derült ki, hogy Gyurcsány Ferenc államcsőd-közeli helyzetbe vitte az országot, közben mégis euró-bevezetésről beszélt. Boros Imre közgazdásszal emlékeztünk vissza a történtekre a Magyarország élőben című műsorunkban.

2021.07.13.Szijjártó: Szerbiát haladéktalanul fel kell venni az Európai Unióba
Az Európai Uniónak bővülnie kell a Nyugat-Balkán irányába,


és Szerbiát haladéktalanul fel kell venni, Montenegróval együtt. Az albánokról és az észak-macedónokról elmondta, velük meg kell indítani a csatlakozási tárgyalásokat.  A miniszter emellett azt is elmondta, miért gondolja, hogy nem szabad globális minimumadót bevezetni: szerinte ez Magyarországon is és számos más európai országban is adóemeléshez vezetne. (pestisracok.hu)

Szijjártó Péter: Lépnünk kell!
Beruházásokra, biztonságra és kibővített piacokra van szükség.
2021.07.10.Ugye érezhető a különbség? Tankönyvkiadó 2010 előtt és most
Számok - a baloldali álhírek ellenszere * Teljes cikk itt!


A baloldal eladta a tankönyvkiadót egy haveri cégnek, a tankönyvek ára évről évre emelkedett, valakik nagyot kaszáltak a gyerekeken! Idézet: "A botrányos körülmények között privatizált Nemzeti Tankönyvkiadót és az egykor Gyurcsány Ferenchez köthető Perfekt Zrt.-t is eladják, mégpedig a tulajdonos Láng Holding értékesítése révén. A tankönyvkiadó külföldi kézbe kerülhet." (magyarnemzet.hu)

Tankönyvbiznisz Gyurcsány-módra A magánkiadók kijátszották az árkorlátot, két félévre bontottak egy kiadványt, két kötetben adták ki és külön vásároltatták meg, többszörösére növelve az eredeti könyv árát (magyarhirlap.hu)

És mit tett még a baloldal? 14000 tanárt rúgtak ki, bezártak 487 iskolát meg 283 óvodát. mellé természetesen elvették a családi adókedvezményt, elloptak egy évnyi gyest, elvették az otthonteremtési támogatást, és emelték a rezsit: a gázt háromszorosára, a villamos energiát duplájára, mindezt 12 százalékos munkanélküliséggel fűszerezték. Igazi "családbarát" kormány volt, ugye? Fájt a kormányzásuk!Mit tett a Fidesz? A tankönyvkiadás ismét állami tulajdonban van,


és még a tankönyvek előállítását végző debreceni Alföldi Nyomdát is megvásárolta az állam, hogy a teljes folyamat egy kézben, állami kézben legyen, és senki se tudjon nyerészkedni ezen. A tankönyveket a gyerekek ingyen kapják! Az iskolákat, az óvodákat, a bölcsődéket felújítják és újakat építenek, a rezsit csökkentették 25 százalékkal 8 éve, és azóta nem emelték, és bevezették minden idők legnagyobb családtámogatási rendszerét!

Készülnek a tankönyvek a debreceni nyomdában. Az előző évhez hasonlóan idén is ingyen biztosítjuk a tankönyveket a köznevelésben és szakképzésben tanuló diákoknak. Biztosított az idei tankönyvellátás: 13,3 millió tankönyv gyártása van folyamatban, a szeptemberi tanévkezdésre valamennyi az iskolákban lesz – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken a debreceni Alföldi Nyomdában, ahol megtekintette a gyártást.

Maruzsa Zoltán jelezte: az előző évhez hasonlóan a köznevelésben és a szakképzésben tanuló valamennyi diáknak biztosítják az ingyenes tankönyveket, erre idén 13 milliárd forintot fordítanak. Hozzátette: 2010 előtt 7,5 milliárd forintba kerültek a tankönyvek a központi költségvetésnek, 7,5 milliárd forint költség pedig a családokra hárult. Az államtitkár azt mondta, az állami tankönyvellátással – bár időközben az alapanyagok és az élő munka ára is nőtt -, jó minőségben, olcsóbban állítják elő a tankönyveket.

2021.06.23.A Monetáris Tanács döntése értelmében június 23-ától 30 bázisponttal,
0,9 százalékosra emelkedik majd a jegybanki alapkamat. * Teljes cikk itt!


A döntés nem meglepő, az MNB már jó ideje kommunikálja a szigorítást: Virág Barnabás, az MNB alelnöke a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján például arról beszélt, hogy proaktív módon és határozott lépésekkel fognak fellépni az inflációs kockázatok ellen, biztosítva az árstabilitást. Ennek az egyik lépése lehet az alapkamat megemelése, amellyel hűteni igyekeznek a gazdaságot. Virág Barnabás szavaiból arra lehet következtetni, hogy nem egyszeri kamatemelésre készül az MNB, hanem egy szigorítási ciklus jöhet. Matolcsy György jegybankelnök ugyanaznap a Világgazdaság konferenciáján jelentette ki, hogy júniusban alapkamat-emelés jöhet.

Elszálltak az árak. Az eddigi alacsony jegybanki alapkamat rendesen felpörgette a magyar gazdaságot: folyamatos volt a növekedés, az exportmérlegünk pedig az egekben a gyenge forint miatt. Eközben az inflációs mutatók is az MNB tűréshatásán belül voltak. Egészen mostanáig: ugyanis a jegybanki prognózisok szerint idén akár 4 százalékot is meghaladhatja az infláció, miközben 6 százalék körüli gazdasági növekedést várnak.

De mi köze ehhez a jegybanki alapkamatnak? Ugye ez az a ráta, amelyet a bankok kapnak a betéteikért a jegybanktól. Tehát ha ez nő, akkor a bankok a megszerzett pénzt is drágábban hitelezik tovább az ügyfeleiknek - és a betétek kamatai is magasabbak lesznek. Minél alacsonyabb az alapkamat, annál olcsóbban lehet hitelhez jutni, így a lakosság is bátrabban nyúl a bankkölcsönökhöz. Ez pedig ahhoz vezet, hogy több pénz kering a magyar gazdaságban, így elkerülhetetlenül emelkednek az árak, nő az infláció.

Ennek szab gátat többek között az alapkamat megemelése: nem fog úgy ömleni a pénz a magyar gazdaságba, mint a járvány előtti években, így a fogyasztás kisebb mértékben fogja pörgetni a gazdasági növekedést. Recessziótól viszont nem kell tartani, bár többlépcsős alapkamat-emelést lengetett be az MNB, a jegybank sem fog olyan mértékű emelést eszközölni, hogy az érdemben visszafogja a válságból való kilábalást, a gazdasági növekedést...(penzcentrum.hu)

2021.06.10.Gratulálunk! Orbán Viktor miniszterelnök úr hiteles válaszai a Kormányinfón!
Összefogunk a keresztény értékekért, hazánk védelméért!


Köszönjük, hogy úgy gondoskodik népéről, mint egy igazi családapa.

Kertészkedés szenzációs ötletekkel. Hasznos tudnivalók az ültetéshez.
2021.05.20.Szentkirályi Alexandra: Vita várható a bankokkal a hitelmoratóriumról


A hitelmoratóriumot a jelenlegi szabályok szerint augusztus 31-ig hosszabbította meg a kormány. Készen állunk a tárgyalásokra arról, hogy aki szeretné, annak legyen lehetősége egy hosszabb, átmeneti időszakban is benne maradni. A bankokkal vita várható erről, de a kormány nem az ő álláspontjukat támogatja.

A 2020 márciusától fennálló intézkedés nagyon nagy segítséget jelent a családoknak és a vállalkozásoknak is, hiszen mindenki számára megfelelő védőhálót biztosít. A gazdaság sikeres újraindításához fontos a társadalom jó pénzügyi helyzete.2021.05.10.Marcell Kovács: Lehet választani! Csak tessék, tessék!


NEM ELFELEJTENI!! "Azzal kezdték, hogy azonnal kifizették a Gyurcsányék által megígért, de soha komolyan nem gondolt béremelését a MÁV Start dolgozóinak és a tűzoltóknak. Aztán jött Kolontár és Devecser a vörös iszappal, amikor is egy éven belül felszámolták a károkat és minden károsult új házat, lakberendezést kapott. Aztán kifizették Bajnaiék Hajdúbétjének károsult libatartóit legalább is azokat, akik nem akasztották fel magukat.

Példásan levezényelték és finanszírozták a valaha legnagyobb Dunai árvizet miközben Németország vízben úszott. Majd tovább loptak és átlag 25 %-al csökkentették a háztartások rezsijét a víz csatorna és gázdíjakat. Eltörölték az örökösödési illetéket az ingatlanok, ingóságok és vállalati vagyonok után. 2011-től újra 3 évig jár a Gyes. Adókedvezmény segíti a Gyed alatt munkába visszatérő kismamákat.
700 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést szünidőben is!!! Ez év végéig összesen 500 ezer gyermeknek biztosít ingyenes vagy rendkívül kedvezményes üdülést az Erzsébet program. 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatással, 10 millió Ft kedvezményes hitellel és 5 millió Ft áfamentességgel segítik a három gyermekes, vagy legalább három gyermeket vállaló házasokat lakáshoz jutásban. A gyerekes családok jelentős adókedvezményben részesülnek három gyerek után gyakorlatilag nincs személyi jövedelemadó az alacsonyabb jövedelműeknél a kedvezmény levonható egyéb bérteherből. 2017-től már 1743 milliárd Ft jut családtámogatásra. Az újonnan házasulók havi 5 – 5 ezer Ft támogatást kapnak. 19-ről 10 %-ra csökkent a személyi jövedelemadó és 4 %-al a bérek közterhei. Egymillió ember üdülését segíti a Szépkártya.
Gátlástalanul tovább "loptak", így sikerült rendbe tenni a költségvetést és a gazdaságot. Visszafizettük idő előtt a 18 milliárd dolláros IMF hitelt és az 5 milliárd Eurós Európai Bank-tól felvett hitelt. Amit Gyurcsányék voltak szívesek az összeomlás elkerülésére, négy évre felvenni, hogy majd a Fidesznek kelljen visszafizetni. Remélték, hogy Orbánék belebuknak! (Megjegyzendő hogy a Paksi Atomerőműre, 30 évre 10 milliárd Eurós hitelt veszünk fel beruházásra, nem pedig az összeomlás elhárítására. Véget vetettek a devizahitelezésnek és a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal, kilakoltatási moratóriummal, a bankok megadóztatásával, forintosítással, az Eszközkezelő létrehozásával, a magáncsőd intézményével, az ingatlanok áron aluli elárverezésének megtiltásával segítettek a devizahiteleseken. Az infláció egy-két százalékos. Negyven éve nem volt ilyen alacsony. Az államháztartás hiány tartósan 3 % alatt van így végre kikerültünk a kötelezettségszegési eljárás alól. Ez és az IMF hitel visszafizetése lehetőség az önálló gazdaságpolitikára. A banki alapkamat 7,5-ről 1,5 %-ra csökkent. A Nemzeti Bank nyereséges, évente 100 milliárd Ft. körül van, szemben a Simor András féle MNB-vel ahol évente 100 - 200 milliárdos veszteség keletkezett, amit a költségvetésnek kellett pótolni. Az államadósság a GDP 82 %-áról 74 %-ra csökkent. A GDP az idén 4,6 %-os lesz. Rekordokat dönt a külföldi tőke beáramlás a beruházások formájában és nő a profit visszaforgatása is. Évente 5-10 százalékkal nő az idegenforgalom bevétele mivel nő a belföldi és külföldi turistaforgalom.
A külkereskedelmi mérleg 9,978 milliárd Euró többletet mutatott 2016-ban és az export folyamatosan nő. De nem volt elég a "lopásból", így kifizették az összes önkormányzat adósságát 685 milliárd Ft értékben, valamint az egyetemek úgynevezett PPM konstrukcióban (Magyar Bálint, SZDSZ) felvett visszafizethetetlen adósságát. Közben csökkent a munkanélküliség több mint hétszázezer új munkahely létesült. Így a munkanélküliség 4.3 százalékos az egyik legalacsonyabb az Unióban. Visszavásároltuk az oroszoktól a MOL részvények 25 %-át. Visszavásároltuk a gáztározóinkat, az energiaszolgáltató szektorokat (gáz, villany, víz,) a külföldi tulajdonosoktól. Visszavásároltak bankokat így a hazai tulajdoni arány 50 százalékos. 3400 milliárd Ft jut a megyei jogú városok fejlesztésére a Modern Városok program keretében. 1500 milliárd Ft jut vasút fejlesztésre. 300 milliárd Ft értékű turisztikai fejlesztés folyik.
Törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól és 60 ezer magyar gazda vehetett állami földet. Az elmúlt hét évben 7000 milliárd Ft-a nőtt az állami vagyon. 9 százalékra csökkentették a társasági adót, mely a legalacsonyabb az Unióban. Racionalizálták a közigazgatási ügyintézést az okmányirodákkal, az egyablakos ügyintézéssel. Folyamatosan nőnek a reálbérek és az átlag kereset is ez utóbbi idén a tavalyihoz képest 14 százalékkal. Az idén 15 százalékkal nőtt a minimálbér és 30 százalékkal a szakmunkás minimálbér. És csak "lopnak és lopnak" ennek következtében a ciklusban 50 százalékkal nőnek a pedagógus bérek, 50 százalékkal a rendvédelmi dolgozók bére, 30 százalékkal a kormány tisztviselők bére, 30 százalékkal a vasutasok bére, 30 százalékkal a vízügyi dolgozók bére, 50 százalékkal nő az Államkincstár és az egészségügyi dolgozók bére 2019 ig. besorolástól függően 52-74 százalékkal nő és 2017 végéig két részletben 200 ezer Ft-al nő az orvosok bére havonta. Közben folynak a tárgyalások a kistisztviselők bérének emeléséről. 300 milliárd Ft.-al segíti a kormány a munkahelyek megőrzését a kis és középvállalatok támogatásával az un. Munkavédelmi akciótervvel. A nyugdíjak a választási ígérethez híven megőrizték vásárló értéküket nominálisan, de az inflációnál magasabb évi emeléssel és a rezsicsökkentéssel kb. egyhavi értékükkel nőttek.
Nem maradt ki a "rablásból" az egészségügy sem, így az alábbi kórház-felújításokra került sor: Szent Imre kórház 6,8 milliárd Ft., Egri Markot Ferenc Kórház 6 milliárd Ft.,
Sport Kórház 10 milliárd Ft., Körmendi Kórház 1,4 milliárd Ft., Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház 1,4 milliárd Ft., Zalaegerszegi megyei kórház 30 milliárd Ft., Dombóvári Szent Lukács Kórház 1,8 milliárd Ft., Győri Petz Aladár Kórház 11.2 milliárd Ft.,
Teljes felújítás a Pécsi 400 ágyas egyetemi klinikákon 15 milliárd Ft., Szombathelyi Markusovszky Kórház 6,3 milliárd Ft., Hatvani Albert Schweitzer Kórház 3,5 milliárd Ft., Bethesda Gyermekkórház 150 millió Ft., Debreceni Kenézy Kórház 500 millió Ft., Kaposvári kaposi Mór kórház 600 millió Ft.,
Békés megyei Pándy Kálmán Kórház Gyula 6,6 milliárd Ft., Budapesti Bajcsy Zsilinszky Kórház 700 millió Ft., Karcagi Kátai Gábor Kórház 800 millió Ft., Várpalotai Szent Donáth Kórház 800 millió Ft.,
Budapesti Uzsoki Kórház 6,5 milliárd Ft., Nyíregyházi Jósa András Kórház 1,1 milliárd Ft., Hódmezővásárhelyi és Makói Egyesült Kórház, 3,3 milliárd Ft., Továbbá felújítottak 60 mentőállomást, átadtak 20 új mentőállomást, vásároltak 500 új mentőautót. 50 százalékkal nőtt a CT és MRI vizsgálóeszközök száma. A "katasztrofális" egészségügyi helyzetet az is jellemzi, hogy jelentősen csökkent a várólisták száma és a várakozási idő. Olyannyira, hogy Nagybrittaniából ide járnak műtétekre (168 óra), mert ott nem tudnak időpontot mondani. Fél Európa ide jár fogorvosi ellátásra.

Párizsban két hetet kell várni, hogy bejusson valaki a körzeti orvoshoz, a mentő nem megy ki bemondásra, a körzeti orvos legtöbb helyre nem megy ki, mert fél. Nem úgy, mint itthon, ha negyedórán belül nincs a helyszínen a mentő bárki telefonhívására, már tombol a sajtó.
Szóval az egészségügy sehol sem Schwarzwald klinik, vagy Bergdoktor. Londonba ha bejut valaki egy körzeti rendelőben ott ül egy turbános ember zakóban és rögtön szól hogy ne gyere közelebb, megkérdezi mi a bajod, beüti számítógépbe ír egy receptet és "see You again." Sorolhatnám USA-tól, Kanadáig a rémtörténeteket. Havi 130 ezer Ft-al nőtt a háziorvosi praxistámogatás. Mintegy ötszázmilliárdos egészségügyi fejlesztési program valósult és valósul meg a ciklusban mely a legnagyobb a magyar egészségügy történetében. Most indul egy 600 milliárdos kórház-fejlesztési program.
"Lerabolják" az oktatást is, így 2016/17-ben 230 milliárd Ft. jut infrastrukturális fejlesztésekre és jelenleg 500 milliárd Ft-al jut több az oktatásra mint 2010-be. Cél, hogy minden járási székhelyen legyen iskolauszoda így ahol nem volt, a program keretében harminc új uszoda épül. Ingyenes lesz a nyelvvizsga megszerzése. 900 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvet.
Nem maradt ki a "rablásból" az épített környezet és örökség sem. Ezért indult a kastély és várprogram melynek keretében a nemzeti emlékezet és a turizmusban is fontos szerepet játszó 35 vár újult vagy újul meg. Így a füzéri vár, a diósgyőri vár, szigeti vár, egri vár, kisvárdai vár, a sümegi vár, a soproni várfal, a gyulai vár, a szerencsi Rákóczi vár, a mosonmagyaróvári Óvár, a tatai vár, a várgesztesi vár, a visegrádi fellegvár, a simontornyai vár, a cseszneki vár, Somló vára, nagyvázsonyi Kinizsi vár, a várpalotai Thury vár, az ónodi vár, a regéci vár, a sárospataki Rákóczi vár, Szádvár, a siroki vár, az esztergomi vár, Drégely vára, Hollókő vára, Nógrád vára, Fehérkő vára, a sárvári Nádasdy vár, Szarvaskő vára, Csobánc vára Szigliget sopronhorpácsi Széchenyi kastély. A történelmi és építészeti szempontból is nemzeti értéknek számító széthordott kirabolt lepusztított 34 kastély épült ujjá vagy újult meg illetve újul meg. jelentős idegenforgalmi vonzerőt jelentve. Így a tiszadobi Andrássy kastély, az edelényi Hulier kastély, a füzérradványi Károlyi kastély, a dégi Festetics kastély, a hatvani Grassalkovics kastély, a keszthelyi Festetics kastély, a fertődi Esterházy kastély, a bajnai Sándor- Metternich kastély, a majki kamalduli remeteség, a kisbéri Batthyányi-Wenckheim kastély, a dénesfai Ciráky kastély, a lovasberényi Ciráky kastély, a soponyai Zichy kastély, a fáji Fáy kastély, a bicskei Batthyányi kastély, a csákvári Esterházy kastély, az iszkaszentgyörgyi Bajzáth-Papenheim kastély, a váli ürményi kastély, a sopron horpácsi Széchenyi kastély, a mihályi Dőry kastély, a szanyi püspöki kastély, a tatai Esterházy kastély, a szécsényi Benczur kastély, az acsai Prónay kastély, a péceli Ráday kastély, az aszódi Podmenicky kastély, a váchartyáni Rudnay kastély, a somogysárdi Somsich kastély, a sümegi püspöki kastély, a vassurányi kastély Shilson kastély, a körmendi Batthyányi kastély, a szabadkígyósi Wenckheim kastély, a kállósemjéni Kállay kuria, a gyulai Almássy kastély, a fehérvárcsurgói Károlyi kastély. Megújulnak a zsidó temetők vidéken és Budapesten (Kerepesi u.), a zsinagógák pl. a szegedi, a Rumbach Sebestyén utcai Budapesten.

Visszavásárolták a felbecsülhetetlen értékű Seuso kincset, a Magyar Nemzeti Bankon keresztül a nemzeti értékeinkhez tartozó festményeket, gyűjteményeket. A felsorolt gátlástalan "rablások" után rávetették magukat Budapestre és azt is "szétlopták". Így rendbe tették a 4-es metró kaotikus beruházását, jelentős értékű pereket nyerve a külföldi beszállítókkal szemben. (Alstom) Befejezték a szintén átláthatatlan Bálna épület beruházását, kicserélték a budapesti autóbusz parkot, konszolidálták a szocik által lerohasztott nyolcvan milliárdos adósság tehertől roskadozó BKV-t, felújították a Széll Kálmán teret amit 20 évig Demszki ígérgetett, befejezték a rohadó Tüskecsarnokot , ragyogó sportlétesítmény uszoda és jégpálya lett belőle, felújították az Erkel színházat amit a szocik le akartak bontani. Felújították a Vigadót, eredeti formáját nyeri vissza a Szépművészeti Múzeum, megújul világ színvonalon az Állatkert épül benne a Biodrom, megújul Európa díjas tervek alapján a lerohadt Városliget, megújult és eredeti formáját nyerte vissza a Országház és a Kossuth tér, mely már egy balkáni pályaudvar koszlott parkolójához hasonlított, megújult a volt Osztyapenkó szobornál a Sasadi utnál az M1-M7 bevezetőszakasza, megújult a lerohasztott Várkert bazár, felújították a Károly körutat és megépült e fonódó villamos, megújult a Citadella, beindult a Budai vár rekonstrukciója (lovarda, testőrségi palota, Stöckl lépcső, Szent István terem, Karmelita kolostor, volt Honvédelmi Minisztérium) Teljesen felújítják az Operaházat ami egy új raktár és díszletbázist is kapott a Kőbányai úton. Megindul a 3-as Metró felújítása amire negyven évig semmit sem költöttek és teljesen felújítják a régi metró kocsikat. Csodálatosan felújították a Margitszigetet, a parkot, a szökőkutat, a lerobbant Kaszinót.
Ez se volt elég, a sportot is "lerabolták". Ezért épült és épül több futball stadion, FTC, MTK, DVSC, Vasas, Videoton, Haladás, DVTK, 2019-ben adják át a szegedit és épül a Puskás Ferenc stadion (volt Népstadion), megépült világ színvonalon a Győri EtO kézilabda csarnoka. És „volt képük” megrendezni az eddigi legjobb úszó-világbajnokságot, megépíteni a Duna-arénát, az előttük lévő rakpartot, felújítani a Dagályfürdőt, felújítani margitszigeti Hajós Alfréd uszodát, a Komjádi uszodát, megrendezték Győrben nagy sikerrel az ifjúsági olimpiát. 2010 és 2016 között 400 milliárd Ft. jutott sportra ebből a tavalyi évben 180 milliárd. Soha ennyi pénzt nem kapott a magyar élsport, tömegsport és diáksport. 2017 ben ez az összeg mintegy 20 milliárddal lesz több. Végre van Magyarországnak önálló külpolitikája! Ez nem abban merül ki hogy linguálisan tamponáljuk az aktuális európai kretén politikusok és magukat főnöknek képzelő EU-s tisztségviselők ülepeit, hanem képviseljük saját érdekeinket, és próbáljuk őrizni szuverenitásunkat a gazdaságpolitikánkban, a migráns politikánkban, a külkapcsolatok építésében és nem kushadunk ha nyugaton valaki felemeli a mutatóujját. NEM vagyunk sikertelenek. Nem vagyunk elszigetelve!

Járt itt a kínai elnök, a kínai miniszterelnök, japán miniszterelnök, német kancellár, angol miniszterelnök, orosz elnök, egyiptomi elnök, izraeli miniszterelnök, lengyel elnök és jön a francia elnök. Majd megszokják Európában, hogy van önálló véleményünk. A fékeveszett "rablás" kiterjedt a határon túlra is. Nem átallottak állampolgárságot adni az elcsatolt területek megalázott kifosztott ma is sokban elnyomott magyarságának. Így több tízmillió Ft-al támogatják a vajdasági és kárpátaljai magyar oktatást, a szórványkollégiumokat. 50 milliárd Ft-al a vajdasági, 20 milliárd Ft-al a kárpátaljai magyar vállalkozásokat pályázati rendszerben. Jelentős összegek jutnak a kiemelkedően fontos határon túli világi és egyházi magyar műemlékek felújítására is. De például, finanszírozzák a szabadkai zsinagóga felújítását is. De itt nem álltak meg érzéketlenül "kifosztották a családokat, az embereket". Behatoltak a hálószobákba, sőt mint tudjuk egyesek méhébe is (Szél Bernadett, D. Tóth Kriszta). Ezért megalkották Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét. Bevezették segély helyett a közmunkát, a kötelező óvodába járást, beindult egy bölcsődei program ahol tíz gyerek estén minden településen kötelező biztosítani a bölcsődei elhelyezést.
Folyamatosan növelik a béreket, a munkahelyeket, Mivel ugyebár a lakosság folyamatosan drámaian szegényedik évente 4-5 százalékkal nő a fogyasztás, hétvégeken nem lehet wellness hotelben szobát kapni, növekszik a külföldi és a belföldi utazások száma, vasárnap nincs hely a vendéglőkben nemzeti sport lett az evésfesztivál falun városon. A magyar lakosság rendelkezik immár Kelet-Európában a legmagasabb GDP-hez arányított vagyonnal, ami a GDP 95 %-a (Szlovákia, Románia 55%, Lengyelország, Horvátország 70 %,) miközben a legalacsonyabb a lakossági eladósodottság Európában (Európai Központ Bank). Évről évre nőnek a megtakarítások így a válság előtti nulláról évi 5,6 %-ra emelkedett. Ma már az Államkincstárban az államadósság több mint 20 százalékát igen kedvezően a lakossági állampapírok fedezik. Ez a legmagasabb Európában, utánunk Írország következik 8 százalékkal. Lehetne még sorolni mi minden történt e hét év alatt (pl. hűtőgép, gázkonvektor, mosógépcsere program), de kontrasztként nézzük honnan indult ez a kormány.
Mert Feriék nem loptak, csak böszmének nevezték önmagukat. Feri tisztakezű volt, rendszeresen bérmálkozott, táncolt, dalolt, influenzás hattyút boncolt, piros zakóban lovagolt a Hortobágyon, hadgyakorlatot vezetett, gyermekeket mentett, diplomadolgozatot keresett, (máig nem találja, ill. senki sem találja…) százakat lépett, közben hazudott reggel-délben-este. Megkardlapoztatta és belelövetett a saját népébe. Történelmi beszédeket mondott a Múzeum kertben március 15-én, miközben mesterlövészek vigyázták, faggatta Nagy Imrét, "mond Imre te mit tennél?" Modern volt nyugatos és európai és úgy tett mintha kormányozta volna ezt a „kurva országot.” És ebbe majd bele pusztult. Kitagadta a határon túlikat és így „megvédte” az országot 25 millió romántól.

Ennek következtében ugrott a pannon puma és vele az államadósság 52 %-ról 84 %-ra, a deficit 2,8-ról néha 5 néha 6 választáskor 8-9 százalékra, a munkanélküliség 12 százalékra. Eladósodott minden és mindenki. Az állam, az önkormányzatok, a vasút, a BKV, a lakosság, a kórházak. Ragyogó elképzelések voltak az egészségügyben heveny kórház-bezárásokkal, vizitdíjjal botrányos inzultusokig fajuló kórház-privatizációkkal, patikaliberalizációkkal, teljesítményvolumen korlátokkal, kötelező széfprogramokkal, több ezer nővér elbocsátásával és 600 milliárd Ft kivonásával. Fantasztikus minőségi szintet ért el az oktatás is a körzetesítéssel, a pedagógus elbocsátásokkal, a szakiskolák bezárásával, az egyházi iskolák sanyargatásával, a követelményrendszer relativizálásával, a szülő gyerek pedagógus kapcsolat szétrombolásával, az egyetemi PPM programokkal, a több milliós fizetéssel megvett rektorokkal, a teljesen elértéktelenedett hiányos tudást megkövetelő érettségivel, a tanárverésekkel, a semmire se jó egyetemekkel és képzésekkel! Csődbe vitték a Hajdúbétet, a Kecskeméti és a Győri Baromfifeldolgozót, ahol tudatosan nem fizették ki a beszállítókat, tönkretéve őket egyeseket öngyilkosságba hajszolva. Így fosztották ki a Megyeri híd építőit és a Szeviép alvállalkozóit is. Eltüntettek 160 milliárd Ft-ot a 4-es Metró beruházásánál, több milliárdot a BKV nál, 300 milliárdosra nőtt a MÁV tartozása.

Közben turistaparadicsomok épültek Indonéziában, kastélyokat vettek Franciaországban, üdülőtelepet Horvátországban, kilószámra az aranyat Dubai-ban, egymást vég-kielégítették 100 milliókkal stb, stb, stb. Az országot tulajdonképpen a Bankszövetség kormányozta ők és a főnök az elnök Erdei úr döntöttek szinte mindenről, miközben szipolyozták az államot, a Nemzeti Bankot a devizahitel rabságában a lakosságot. Eladtak mindent, ami nem volt lehegesztve, MÁV Cargót, MOL-t, repülőteret, MALÉVET, energiaszolgáltatókat, gáztározót, Postapalotát, Tőzsdepalotát, bankokat, Andrássy úti palotákat. Kormányzásuk alatt az ország az összeomlás szélén álló gazdasági és morális dögkút lett egy IMF-es gigahitel és az EU lélegeztetőgépén. Innen jutottunk el oda ahol most vagyunk. Most pedig megtízszerezték Magyarország aranytartalékát.

2021.04.30.Szombattól a nyitás egy újabb lépcsője következik el.


Orbán Viktor: Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, a boltok és vendéglátóipari egységek 11-ig lehetnek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak bizonyos helyek. A beoltottak száma pénteken mindenképpen meg fogja haladni a 4 milliót. A 16-18 éves korosztályt is oltani kezdik május 10-e után – tette hozzá. Pfizer oltóanyagot kapnak, és azt félre fogják tenni...

Már többen vannak a védett emberek, mint a nem védettek, ezért helyesnek tartja, hogy a védelmi igazolványhoz kapcsolódnak bizonyos jogok. Két oldalú megállapodásokat köthetnek az országokkal a védettségi igazolványról, és a kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak majd a nyáron. Az éttermek esetében, amikor valaki bent lesz, akkor maszkot kell viselnie, amikor nem az asztalnál ül. Mindezek mellett a horgászok is kint lehetnek majd éjfél után.

A hazai felsőoktatási rendszer meglehetősen rugalmatlan volt. Az egyetemekben több van, mint az a teljesítmény amit leadnak. A világ legjobb egyetemei nem állami, hanem alapítványi formában működnek, így azt vették példának. Korábban leállamosították a magyar egyetemeket, és emiatt nem volt olyan szerves fejlődés, mint Nyugaton.

Az átalakuláskor van vita, most közcélú alapítványok jönnek létre, és a nekik adott vagyont csak oktatásra és az egyetem fejlesztésére lehet használni. Sokkal nagyobb autonómiája lesz az egyetemeknek. A baloldal támadása mögött az áll, hogy a baloldal internacionalista, míg az egyetemek nemzeti alapon állnak. (pestisracok.hu)

2021.04.21.Varga Mihály: újabb 2,5 milliárd forint értékű egészségipari
beruházás valósult meg * Teljes cikk itt!


Termőre fordultak az Egészségipari Beruházási Támogatás fejlesztései, most újabb három beruházás valósult meg összesen 2,5 milliárd forintból - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

Az F-Team Kft. a megelőzésben fontos automata fertőtlenítő gépsort állított üzembe 825 millió forintos beruházással Jászteleken. A Karsai Alba Kft. több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztéssel maszkok és immunerősítő vitamintabletták csomagolásának előállítását kezdte meg Székesfehérváron, a Prement Kft. pedig félmilliárd forintos beruházásból 3D-s nyomtatással állíthat elő orvosi eszközöket győri üzemében - ismertette.

Varga Mihály arra is kitért, hogy Magyarország ipara az elmúlt néhány hónapban több területen erősödött, a maszkok tekintetében önellátóvá vált az ország. A Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzeme az elmúlt két hónapban több mint 38 millió darab sebészeti maszkot gyártott és értékesített.

A koronavírusos betegek gyógyulását segítő Favipiravirból az elmúlt egy hónapban 3,5 millió tablettát állított elő pilisborosjenői üzemében a Meditop Kft., és a támogatási program révén erősödött a fertőtlenítő berendezések fejlesztése és az oltáshoz használt eszközök gyártása is az országban - jelezte a pénzügyminiszter. (koronavirus.gov.hu)2021.04.08.Gulyás: 3 millió beoltott után születhet döntés az újraindítás következő lépéseiről


Gulyás Gergely szerint még ebben a hónapban 4 millió felett lesz a beoltottak száma, azoké, akik legalább az első oltásukat megkapják. Közölte azt is, hogy az oktatási-nevelési feladatok hatékony ellátása érdekében április 19-én visszaáll az oktatás normál rendje. (koronavirus.gov.hu)

2021.04.07.Háromszorosára emelkedett Magyarország aranytartaléka!


Magyar Nemzeti Bank (MNB) hosszútávú nemzet- és gazdaságstratégiai céljait szem előtt tartva 31,5 tonnáról 94,5 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát – olvasható a jegybank közleményében. Az MNB jelen döntésével folytatta az aranytartalék 2018-as megtízszerezésével elkezdett folyamatot, aminek következtében az aranytartalék nagysága alapján 2021 márciusára Magyarország a nemzetközi rangsor középmezőnyéből annak felső harmadába lépett elő – teszik hozzá. a kelet-közép-európai régióban mostantól Magyarország rendelkezik a legmagasabb egy főre jutó aranytartalékkal. (www.portfolio.hu)

2021.03.19.Egy Bogár naplója: Olajháború közeleg?


Pontosabban a permanens olajháború újabb csatája készülődik. A nyugatias modernitás globálissá tágult "szép új világa" számára a techno-evolúció meghatározó legitimációs elem. Ezen belül is az autó, és az azt hajtó olaj a legdöntőbb, és mivel ez a hadigépezet mozgatója, így az évi ötmilliárd tonna olaj feletti rendelkezés világhatalmi jelentőségű kérdés.

Az amerikai világbirodalom az elmúlt évtized során egy új eljárással az élre tört, ám két fő riválisa Oroszország és Szaúdi Arábia most elhatározták, hogy romba döntik amerikai riválisukat. Ennek az újabb olajháborúnak kiszámíthatatlan következményei lehetnek. Olyan "hullámvasútba" ültetik most az olajárakat, és ezen keresztül az egész világot, ami az elmúlt évszázad legzavarosabb időszakainak szenvedéseit is felülmúlja majd. Öveket becsatolni, indul az újabb háború!

2021.03.01.Elszivárog a magyar szellemi tulajdon


Támogatástól, adókedvezménytől, piacszerzéstől és tőkebefektetéstől esik el az a feltaláló, aki nem védeti le a fejlesztését. Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke a Magyar Nemzetnek arról is beszélt: a figyelmetlenség milliárdos károkat, cégek, kutatók ellehetetlenülését eredményezheti. Hangsúlyozta, hogy az Európai Unió szabadalmaztatási jogszabályai komoly versenyhátrányt jelentenek az Egyesült Államokkal és Ázsiával szemben...

Az elnök szerint ugyanakkor már éledezni látszik a tudatosság itthon és európai uniós szinten is. Erre nagy szükség van, mert ha nem változik a szellemi tulajdont érintő hozzáállás, elhúz mellettünk az Egyesült Államok és Ázsia. – Megdöbbentő adat az is, hogy a száz amerikai vezető vállalkozás együtt nagyjából annyi oltalommal rendelkezik, mint az összes európai cég. Magyarország pedig az itteni átlagtól is elmaradt, ami azért is sajnálatos, mert jó ötleteink, kreatív kutatóink vannak – magyarázta az SZTNH elnöke.

Pozitív fejleményekről is beszámolt Pomázi Gyula az elmúlt évek kapcsán. Szerinte sikerült olyan innovációs közeget kialakítani Magyarországon, amelyre jól lehet építkezni, és segíti a tudatosságot. Ez jól látszik már az egészségiparban, hiszen a járványhelyzet miatt hatalmas társadalmi nyomás nehezedett a kutatókra, feltalálókra, cégekre, hogy az innováció minél hamarabb kézzelfoghatóvá váljon, hasznosuljon. Nemcsak az egyetemek, kutatóhelyek ismerik fel a szellemi tulajdon védelmének fontosságát, hanem egyre inkább a vállalkozások is.

A tudatosság növekedése a pandémia nyomán előállt gazdasági helyzetnek is erőteljesen köszönhető az elnök szerint, aki jó jelnek tartja, hogy egyre többen gondolják úgy: a gazdaság megerősödését az értéktöbblet előállításával lehet elérni. – Beszállítói struktúrák, kereslet-kínálati viszonyok borultak fel, alapanyagellátás bénult meg, ebben pedig csak a kreativitás, gazdasági paradigmákon túlmutató innováció segíthet – jelentette ki.

– Nem véletlen az sem, hogy a kutatás-fejlesztés-innovációs (KFI) pályázatok elbírálási szempontjai között egyre gyakrabban követelmény, hogy a pályázó a projektben létrehozandó innovációt védesse le. Jelenleg azon dolgozunk, hogy egyáltalán ne jelenhessen meg olyan hazai és uniós finanszírozású KFI-kiírás, amelyből ez a kitétel hiányzik.

A hazai kockázatitőke-befektetők is ügyelnek már arra, hogy a céltársaságban létezik-e oltalom – beszélt az ösztönzésről Pomázi Gyula, de hozzátette: még mindig jellemző, hogy egy-egy tendert, támogatást, kutatási projektet azért veszítenek el hazai vállalatok, mert nincsenek oltalmai vagy KFI minősítése. Az utóbbi dokumentumot szintén az SZTNH állítja ki, és ez adókedvezményre is jogosít... (magyarnemzet.hu)

2019.10.26.Magyar feltalálók: Losonczi Áron és az üvegbeton története * Teljes cikk itt!


A modern lakásokban egyre nagyobb teret és fontosságot kap a fény. A ház belső terei tágasabbak, ablakai nagyobbak, hogy minél több fény juthasson be. Jómagam is szeretem a világos nappalit, fényes szobákat, s attól sem riadnék vissza, hogy a falon keresztül is átsüssön a nap. Ezzel pedig nem is mondtam valótlant, hiszen egy magyar lángelme régen megalkotta a fényáteresztő betont, vagyis az üvegbetont. A találmány megalkotója a csongrádi Losonczi Áron.

Losonczi először Svédországban jelentette be szabadalmát, majd Magyarországon, Csongrádon indította el vállalkozását. A termék felhasználása elég sokrétű lehet, alkalmazható az építészet, design különböző területein, de leginkább belsőépítészeti elemek alapanyagaként szolgál, sőt ékszereket, lámpákat is készítenek belőle. Az egész világon keresett termék lett, a legnagyobb svájci és katari betonipari vállalat is érdeklődik utána, azonban több helyen, például Németországban, Oroszországban, Ausztriában, de még Amerikában is elkezdték hamisítani. A Time magazin minősítése szerint Losonczi találmánya a 2004-es év egyik legjelentősebb vívmánya volt...

Megint csak oda térünk vissza, hogy egy magyar feltaláló külföldön kapja meg azt a szakmai és anyagi támogatást, melynek segítségével fejleszteni és kamatoztatni tudja saját tudását. Stockholmba egy ösztöndíj kapcsán került, s itt semmi más dolga nem volt, csak a kutatás, még a szabadalmi díját is finanszírozták. „Ha itthon maradtam volna, valószínűleg minden időmet a pénzkereséssel kellett volna töltenem” – vallotta egy interjújában. Tegyük hozzá, akkor talán üvegbeton sem lett volna.(Gál Adél) (karpatalja.ma)

2021.02.06.Miért fáj a baloldalnak az adócsökkentés?


Orbán Viktor adócsökkentést vezet be a fiatalok számára. Azt hinné az ember, hogy ezt mindenki üdvözli... De mit gondol erről a baloldal? Mire számíthatunk, ha hatalomra kerülnek? Érdemes ezen elgondolkodni, hiszen erről is szól majd 2022!

2021.02.06.A vendéglátósoknak igazuk van, mert a számukra megítélt bértámogatás kifizetése
bürokratikusan és lassan haladt. Most előlegbe kifizetjük azt, ami jár...


Ezt most megváltoztattuk. Most előlegbe kifizetjük azt, ami jár, aztán majd utána elszámolunk, mert az idő itt most fontosabb minden másnál - mondta Orbán Viktor.

Február 1-től május 31-ig az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetni az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek, tehát ők mentesülnek a bérleti díj fizetési kötelezettség alól - jelentette be Gulyás Gergely. (fidesz.hu)

2021.01.31.Az élelmiszer-rendszerek globális átalakítását sürgeti az ENSZ


A pandémia gyorsan rávilágított az élelmiszer-önellátás fontosságát alábecsülő országok óriási kiszolgáltatottságára /Nagy Kristóf/ A globális élelmiszerrendszerek mielőbbi, gyökeres átalakítását sürgette Qu Dongyu, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (FAO) főigazgatója a davosi Világgazdasági Fórumon.

A főigazgató arra emlékeztetett, hogy a Covid–19-világjárvány rávilágított a globális ellátási láncok sérülékenységére. A FAO egy jelentésében  arra emlékeztetett, hogy a járvány terjedésének fékezése érdekében elrendelt korlátozások súlyos kitettségre világítottak rá azokban az államokban, amelyek az élelmiszerek behozatalára rendezkedtek be, illetve az élőmunkát hagyományosan külföldről érkező vendégmunkásokra  alapozták.

Tavaly tavasszal több fejlett országban kihívást jelentett, hogy nem volt, aki leszedje a termést. Emellett a határellenőrzések szigorítása és a hosszúra nyúló várakozási idő miatt sok élelmiszer a szállítás közben megromlott. Az ENSZ szervezete szerint az élelmiszer-előállítás vidéki szereplőit és a kisebb vállalkozásokat kell erősíteni, ugyanakkor a rendszerek globális átalakítására konkrét programterv egyelőre nem készült. (magyarnemzet.hu)

2021.01.28.Stabil a magyar gazdaság szerkezete a foglalkoztatás szempontjából


A magyar gazdaság szerkezete stabil a foglalkoztatás szempontjából, a 4,5 millió munkavállaló foglalkoztatása komoly munkaerőpiaci teljesítmény – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait kommentálva. A KSH csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 500 ezer volt tavaly decemberben, 4 ezerrel több az előző havinál, és 14 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál...

Megjegyezte, hogy számolni kell a munkaerőpiac időszakos hatásaival is, télen több ágazat kevesebb munkaerőt tud foglalkoztatni, továbbá elmaradtak a sok embert foglalkoztató nagyobb rendezvények, karácsonyi vásárok, emellett jó néhány ágazat – például a turizmus, a vendéglátás, a szolgáltatószektor – nehéz helyzetbe került. Az államtitkár kiemelte: a kormány segíti a foglalkoztatást. A bevált programok között említette például az ágazati bértámogatást, a kutatás-fejlesztés, innováció területén nyújtott segítséget. (888.hu/ketharmad)Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.


2021.01.21.Kis híján teljesen elsötétült Európa * Teljes cikk itt!
Kolozsváron nem nyíltak fel a fizetőparkoló sorompói...


Hajszál híján elsötétült egész Európa az év elején, de Szerbia, Horvátország és Románia így sem úszta meg: közel másfél órán át nem volt villamosenergia-szolgáltatásuk, a zavar pedig Franciaországot is elérte. Az okokról és a kritikus 14 másodpercről Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértő beszélt a Magyar Nemzetnek.

Az egyensúly kulcskérdés

– Január 8-án, pénteken közép-európai idő szerint 14 óra 05 perc körül az európai hálózaton hirtelen 50,027-ről 49,742 Hz-re csökkent a frekvencia 14 másodpercen belül, a dél-európai térség pedig leszakadt a villamosenergia-rendszerről – mesélt az eseményről a szakértő, majd magyarázatot fűzött hozzá: Európában az egyes erőművek szinkronizáltan dolgoznak együtt, vagyis a generátorok azonos időpillanatban azonos frekvencián termelnek. Ahhoz, hogy a hálózati frekvenciát folyamatosan 50 Hz-en lehessen tartani, a termelésnek és a fogyasztásnak minden pillanatban meg kell egyeznie.

Ha több a fogyasztás, mint a termelés, vagyis nincs elég áram, akkor a frekvencia csökken. Az egyensúly fenntartása a hálózatirendszer-irányítók feladata, a beavatkozási hatáskörük a finomhangolástól a drasztikusabb lépésekig terjedhet. Az utóbbi következett be Franciaországban, amikor a frekvenciacsökkenés hatására automatikusan aktiválódott a kikapcsolási terv: összesen 16 ipartelepen szakadt meg az áramszolgáltatás így mintegy 1300 MW-tal sikerült csökkenteni a rendszerterhelést.

Egyre több a kellemetlen helyzet

– Az ilyesféle tűzoltó stratégia hosszú távon már csak azért sem életképes, mert egyre gyakrabban fordul elő. Arra panaszkodott például Ausztria egyik legnagyobb áramszolgáltatója, a Wien Energie, hogy míg korábban évente 15 alkalommal kellett az ilyen helyzetekben beavatkozniuk, az utóbbi esztendőkben akár 240-szer kellett felpörgetni az áramtermelést egyik pillanatról a másikra. Az esetek sűrűsödésének oka az osztrák szolgáltató szerint is egyértelműen az időjárásalapú megújuló energiaforrást felhasználó erőművek térnyerése, illetve azok ingadozó termelése – fejtette ki a szakértő...Bosszúságok és életveszély

Kolozsváron nem nyíltak fel a fizetőparkoló sorompói, nem működtek a közlekedési lámpák, többen a liftekben rekedtek a január 8-i áramszünet miatt. De több berendezés is leállt az Azomures kombinátban, amely felett barnás felhő jelent meg, vagyis vegyi anyag került a légkörbe az üzemből. A közlekedés megbénulásáról számoltak be a 2019-es, Angliát és Walest érintő áramkimaradás alatt is, amikor a mobilszolgáltatás és egyes kórházak működése is leállt.

Ugyanabban az évben emberéleteket is követelt az áramszünet. Venezuelában öt napra nyúlt a szolgáltatás kiesése, és mivel a kórházakban vagy nem működtek a dízelgenerátorok, vagy csak néhány kritikus osztály működtetésére adtak elegendő áramot, a lélegeztetőgépeket például nem tudták üzemben tartani. (magyarnemzet.hu)

2021.01.15.A gazdaságról, a munkahelyekről, az adócsökkentésekről


Az ipari termelési számok növekedését a miniszterelnök úgy kommentálta, az emberek dolgozni akarnak, munkából akarnak megélni, és a magyar vállalkozók már versenyképesek a nyugatiakkal, a kormány pedig a munkahelymegtartásra és a beruházásokra összpontosító, adócsökkentő gazdasági válságkezelést folytat.

Megemlítette: decemberben többen dolgoztak, mint egy évvel korábban. A központi adókból tavaly 432 milliárd forintot csökkentettek, iparűzési adót is csökkentettek, és 180 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál - ismertette, megjegyezve: az iparűzési adó mérsékléséből származó pénzt nem a központi büdzsébe csoportosították át, hanem a vállalkozásoknál lett több pénz.

A törlesztési moratóriumról, az otthonteremtési programról és a 13. havi nyugdíjról

Szólt a hiteltörlesztési moratóriumról is, amellyel 3 ezer milliárd forint maradt a családoknál és a cégeknél. Megkezdték továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését, így a februári borítékban egy heti nyugdíjjal több lesz - emlékeztetett, kiemelve, hogy a kormány elindította a valaha volt legnagyobb lakásfelújítási és otthonteremtési programot is.

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Emellett Orbán Viktor bejelentette: legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak, ami körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget.  Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak."Ha ez sikerül, az egész válságkezelési rendszerünk kerek" - jelentette ki.

Az országot egyszer már sikerült kihúzni egy 2010-es válsághelyzetből

A miniszterelnök összegzésképpen azt mondta: ha az országot egyszer már sikerült kihúzni egy 2010-es válsághelyzetből, akkor "ez miért ne sikerülne a mostani válsághelyzetben is". A kormány döntései mögött van egy népismeret, "tudjuk, mi az, amit a magyar ember szeret, mi az, amit nem" - fogalmazott, kulcskérdésnek nevezve az országismeretet a válságkezelésnél. A 2021-es sikerről szóló feltételezése arra épül, hogy tudja, ha az embereknek van munkalehetőségük, akkor dolgoznak, ehhez pedig adócsökkentés kell - mondta, hozzátéve: ezzel szemben a baloldal adóemelő politikája lefojtja az energiákat.

2020.12.14.Tisztán elektromos autók gyártását kezdi meg a Mercedes jövőre Kecskeméten,


az 50 milliárd forintos beruházást 15 milliárddal támogatja a magyar kormány – jelentette be Szijjártó Péter az alföldi városban. A Daimler úgy döntött, hogy Kecskemétre hozza az egyik leginkább népszerű jármű-kategória, a kisméretű SUV elektromos változatának a gyártását. Az 50 milliárd forintos beruházást a kormány 15 milliárd forinttal támogatja.

Az EQB a Mercedes palettáján a tisztán elektromos meghajtású, B osztályos méretű SUV kódjele – mondta el a tájékoztatón Christian Wolff, a kecskeméti gyár vezetője. A jármű gyártásának előkészítését, a gyártósor telepítését, a munkatársak kiképzését erőltetett menetben kezdi meg a cég, a tervek szerint jövő ősszel indulhat a sorozatgyártás.

Ezzel a kecskeméti üzemben képesek lesznek belső égésű motorral szerelt, hibrid és tisztán elektromos autók előállítására is. Mindez megerősíti a gyár stratégiai helyzetét a piacon és a Mercedesen belül is. A gyárban jelenleg dolgozó 4400 munkavállaló helyzete biztos hosszú távon is.

Kecskemét polgármestere is a munkahelyek megtartásáról beszélt. Szemereyné Pataki Klaudia hozzátette, hogy az új tevékenység új munkahelyek létrehozását is maga után vonja, a gyár létszáma hamarosan elérheti az ötezer főt. (magyarnemzet.hu)

2020.11.23.Újra védett idősávban vásárolhatnak az idősek
Az új rendelkezést a kormány az idősügyi tanács mai ülése után adta ki.


Az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak – jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán, miután aláírta az erről szóló kormányrendeletet. Hozzátette: az idősáv szombaton és vasárnap 8 és 10 óra között él majd. – Ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban – mondta a kormányfő.

– A pontosság kedvéért: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban – nyomatékosította a kormányfő. – Világosan látszik – folytatta – a járvány statisztikáiból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya. Őket kell elsősorban védenünk. Ez a rendelet őket védi. Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra – zárta szavait a miniszterelnök.

Kormányrendelet arra kötelezi a bevásárlóközpontokat, hogy megnyissák és ingyenessé tegyék parkolóházaikat az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A döntés célja a járvány terjedésének lassítása. A rendelet szerint a P+R parkolóházak, zárt felszíni parkolók és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe éjszakánként. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. (magyarnemzet.hu)

2020.11.20.NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS EURÓPAI PARLAMENT ELNÖKEIHEZ
Tisztelt Ursula von der Leyen Elnök asszony! Tisztelt David Sassoli Elnök úr!


Önök, mint az Európai Unió két meghatározó alapintézményének vezetői hivatalból figyelemmel kísérik a tagállami, így a magyarországi politikai folyamatokat. Hazánk lassan tíz esztendeje egyfajta "csatatérállamnak" minősül persze nem a választott vezetők, nem is az őket támogató széles tömegek, hanem megítélésünk szerint elsősorban az országunkat és a nemzetet egyaránt ellenségnek tekintő, egyúttal a kereszténydemokrata-konzervatív legitim kurzust folyamatosan legyűrni kívánó külső és belső erők nyomásgyakorlási kísérleti következtében.

Megjegyzendő, hogy ezen csoportosulások (pártok, NGO-k) egyik legfőbb eszköze az a dezinformációs kampány, amelynek elsődleges célja a magyar nemzet lejáratása, diszkreditálása részben az uniós intézmények és azok elöljárói szemében. Ez utóbbi szándék megnyilvánulásaként értékeljük, hogy hat parlamenti és azon kívüli ellenzéki párt vezetője nyílt levelet intézett az Unió intézményeihez, amelyben az említett baloldali politikusok egypártrendszert vizionálnak és a törvényesen immár háromszor meggyőző többséggel megválasztott nemzeti kormányt és annak legitim miniszterelnökét megpróbálják a magyar emberekkel szembe állítani szokásosnak mondható módszerrel, valótlan és féligazságokat tartalmazó kijelentésekkel...

Szervezetünk, amely a több százezres magyarországi békemenetek fő szervezője, a COVID járvány elmúltával ismét szükségét érzi a magyar polgárok változatlan erejét megmutatni, a népfelség, a jogállamiság és a demokrácia melletti kiállással. Az EU szövetségi rendszerét bomlasztó, hazudozó Gyurcsány Ferenc vezette, ellenzéki törpepártokat integráló tevékenység ellen fellépésünk elkerülhetetlen. Az Unió intézményrendszerével 2002-2010 között bolondját járató, hatalom mániákus DK-s bukott miniszterelnök üzeneteit, és a hozzá csatlakozó törpepártok kiszolgáltatott hétköznapi figuráinak feljelentéseit komolyan venni súlyos hiba...(civilosszefogas.hu)

2020.11.15.A kormány több területen hozott már támogató intézkedéseket
Mentőcsomagokkal dacol az állam a járvány második hullámával


Azok, akik részt vesznek a digitális oktatásban, a kormányzati támogatásnak köszönhetően harminc napig ingyen juthatnak internet-szolgáltatáshoz. Ez a kormány újabb, a családokat érintő döntése a járvány második hullámában. Az alábbiakban összefoglaljuk, milyen támogatásokat ad még az állam erre az időszakra.

TURIZMUS

A turizmus már a tavaszi hullám idején is a leginkább leterhelt szolgáltatási ágak közé tartozott. Akkor a kormány többek között járulékkedvezménnyel, kedvezményes hitelprogrammal, illetve a SZÉP-kártya adójának csökkentésével és a keretösszeg megemelésével igyekezett segíteni. Most is jelentős segítséget kap a turizmus: a november 8-ig beérkezett, de a korlátozások miatt a következő harminc napban meg nem valósuló foglalások árát nyolcvan százalékban téríti meg az állam azzal a feltétellel, hogy a szállásadó hely nem bocsátja el az alkalmazottakat. Ezenkívül minden szálláshelytípus üzemeltetőjénél megtéríti az állam a munkaviszonyban foglalkoztatottak munkabérének ötven százalékát.

SZABADIDŐ, SZÓRAKOZÁS

A bezárások miatt bevételkiesést szenvednek el a szabadidős és szórakoztató tevékenységet végző szolgáltatók is. Ezeknek nem kell harminc napig járulékot fizetniük a munkavállalók után. A támogatást igénybe vehetik: mozik, színházak, múzeumok, állatkertek, sportlétesítmények, edzőtermek, konferenciák és bemutatók szervezői, illetve a szórakoztatóiparban dolgozók.

ÉTTERMEK

A legutóbbi rendelkezések szerint az éttermeknek, kávéházaknak, cukrászdáknak be kell zárniuk, csak a házhoz szállítás engedélyezett számukra. Cserébe viszont a kiszállított ételek árának áfája a zárvatartás idejére 27 százalékról 5 százalékra csökken. Járulékot az éttermekben dolgozók után sem kell fizetni harminc napig, illetve itt is megtéríti a foglalkoztatottak bérének ötven százalékát az állam, ha a munkaadó nem bocsátja el a munkavállalóit.

UTAZÁS

A bevezetett korlátozásra reagáltak az utazási társaságok is. A MÁV-Start, a MÁV-Hév és a Volánbusz visszaváltja a novemberre korábban megváltott harmincnapos dolgozói és diákbérleteket, és erre nem számít fel kezelési költséget.

2020.10.30.Varga Mihály helyre tette a Brüsszelben áskálódó Jávor Benedeket...


"Jávor Benedek, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos lobbistája Brüsszelben cikket írt az euobserver-en, amelyben szokásos módon szapulja a magyar kormányt. Eddig minden a megszokott, említésre se méltó. Az írás végén oda lyukad ki, jobb lenne, ha az uniós pénzt ők osztanák, mármint Budapest és az NGO-k. Ez sem új dolog, ismerjük" – írta Varga Mihály a Facebook-bejegyzésében. Jelezte: Az viszont új elem, hogy mindehhez a magyar gazdasági adatok eltorzításával jut el.

"A járvány az unió átlagánál jobban megütötte Magyarországot" – állítja Jávor Benedek. A pénzügyminiszter erre azt írta: "Hamis állítás, az első félév adatai szerint a magyar gazdaság 6,1 százalékkal, az EU átlagosan 8,3 százalékkal esett vissza. Nem kevés a mienk sem, de jobb, mint az EU-átlag."

"A deficit és az államadósság növekszik, kell a pénz" – írta Jávor. "Nem teszi hozzá, hogy mind a 27 országban, mivel a járvány elleni védekezés felülírja az uniós pénzügyi korlátokat, ezt egyébként épp az Európai Bizottság függesztette fel. Mi is költjük a pénzt egészségügyi és gazdasági védekezésre. Járvány előtt pedig mi csökkentettük a legnagyobb arányban az adósságunkat, amit volt szíves az előző kormány – IMF-adóssággal együtt – feltornázni" – ismertette Varga Mihály.

"Eddig az volt a bírálat tárgya, hogy lassú az unióból érkező pénz felhasználása, Jávor most azt kifogásolja, hogy 99 százalékát már felhasználtuk a 2014–2020-as ciklus pénzeinek. De nem ezért utalja az EU? Nem kellett volna felhasználni? Hagyjuk elveszni?" – tette fel a kérdéseket a miniszter. Jávor Benedek szerint Orbánnak jobban kell az EU-pénz, mint bárkinek, nincs máshonnan finanszírozás.

"Kedves Jávor Benedek! Ha ez így lenne, akkor már csődben lennénk, pont olyanban, mint amilyet itt hagytatok a Gyurcsány–Bajnai-kormány után. Örüljünk inkább annak, hogy visszafizettük az IMF-hitelt, leszorítottuk az adósság költségeit, mindeközben a gazdaság is növekedni tudott, új munkahelyeket teremtve" – írta Varga Mihály.

A miniszter végül hozzátette: "Kedves Benedek! Annyit kérek tőled, hogy amikor megbízásodnak megfelelően pénzt akarsz szerezni, azt lehetőleg ne a magyar gazdaság rovására és ne az olvasók félrevezetésével tedd meg!" (magyarnemzet.hu)

2020.10.26.A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot...


1. Nem hagyjuk, hogy a nyugat-európai versenytársak uniós szabályozásba bujtatott protekcionista szabályozással ellehetetlenítsék a magyar és teljes közép-európai fuvarozó szektort. A mai napon a magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomag egyes irányelvi és rendeleti előírásait és kérte azok megsemmisítését.

2. Az Európai Parlament és Tanács által elfogadott közúti szállításra vonatkozó új uniós szabályok és a hasonló protekcionista intézkedések aláássák az EU alapját képező belső piacot és szándékosan a nyugat-európai tagállamok indokolatlan versenyelőnyét erősítik.

3. A kifogásolt irányelvi és rendeleti előírások sértik a diszkrimináció tilalmát, ellentétesek az uniós klímavédelmi célokkal, vagy egyenesen végrehajthatatlanok.

4. A szabályozást Magyarország mellett további nyolc tagállam - Bulgária, Ciprus, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta és Románia - is következetesen ellenzi.

5. Ezért ahogyan 2018-ban a kiküldetési irányelv esetében tettük, most is határozottan fellépünk az uniós szabályozással szemben és kérjük, hogy az uniós szerződésekben foglalt alapelvekbe ütköző, a szolgáltatásnyújtás szabadságával ellentétes jogszabályokat az Európai Unió Bírósága semmisítse meg.

2020.10.09.Költségvetési csalások az ügyészség célkeresztjében
Tovább csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Magyarországon


Tíz év alatt több mint a felére csökkent a hazánkban regisztrált bűncselekmények száma, derül ki az ügyészi szervezet 2019-es munkájáról az Országgyűlésnek benyújtott jelentésből. A legfőbb ügyész által jegyzett dokumentumból az is kiderül, a szervezet továbbra is kiemelten kezeli a költségvetési csalást...

Továbbra is jellemző a tényleges gazdasági eseményt nem tükröző számlák összegének szerepeltetése az adóbevallásokban, ennek célja pedig tipikusan az általános forgalmi adó elkerülése, illetve a ténylegesen fizetendő adó összegének csökkentése...

Továbbra is elterjedt módszer, hogy a bűncselekmények tényleges haszonélvezői látják el a költségvetési csaláshoz felhasznált cég irányítását, de az érintett gazdasági társaságok vezető tisztségviselőiként más, a gazdasági és pénzügyi folyamatokra rálátással nem vagy csupán korlátozott mértékben rendelkező személyeket tüntetnek fel.

Mindennek következtében a cégnyilvántartásba is valótlan adatok kerülnek, ami a közokirat-hamisítás bűntettének egyik jellemző esete. Az ügyek bonyolultsága miatt a nyomozások felügyelete és különösen az irányítása az átlagosnál nagyobb felkészültséget, az adójogszabályok és az adózással összefüggő ügyintézési folyamatok elmélyült ismeretét igénylik – hangsúlyozza az ügyészi jelentés. (magyarnemzet.hu)

2020.09.24.Újabb varrónők álltak ki a nyilvánosság elé


Nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akik azt állítják, hogy Bíró László fizetés helyett megfenyegette őket. A Hír TV kamerája előtt a nevüket és arcukat is vállaló alkalmazottak elmondták: közösen felhívták a balliberális ellenzék szerencsi országgyűlési képviselő-jelöltjét, aki közölte: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

Néhány hete a HírTV Informátor című műsorának szerkesztőségét kereste fel néhány egykori munkavállaló, hiszen úgy tűnik, Bíró Lászlónak, a tisztességes munkáról és tisztességes bérekről más fogalmai vannak, mint elsőre gondolnánk. Akkor az arcukat és hangjukat nem vállaló egykori munkavállalók vallottak arról, hogy Bíró László, akit Jakab Péter, a Jobbik elnöke egyenesen a szabadság szimbólumának nevezett, nemcsak antiszemita nézeteiről híres, hanem arról is, hogy a munkavállalók bérét nem mindig szereti kifizetni, sőt az sem véletlen, hogy senki nem vállalta a felismerhetőséget, hiszen az egykori beosztottakat puskával is megfenyegette már. Strómanok vitték csődbe Bíró László cégét

Strómanoknak játszotta át egyik cégét Bíró László, hogy ne kelljen kifizetni a dolgozókat. Az ellenzék szerencsi jelöltjének egykori vállalkozását omladozó, romos házakból felügyelték. Közben a cég 50 millió forintos állami foglalkoztatási támogatást is kapott – számolt be Híradónk. A nyilvános céges adattárból könnyen kideríthető, hogy számos cég tartozik Bíró Lászlóhoz. Ezek között találunk olyat, amelyik felszámolással vagy kényszertörléssel szűnt meg.

Az Informátornak nyilatkozó emberek a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetnél dolgoztak Csernelyen. A Borsod megyei kis településen 1972-től működött varroda, az évek során többféle vállalati, vállalkozási formában, 2014-től a Bíró László vezette szociális Szövetkezet vette át az azóta már nem üzemelő varroda irányítását. Bíró a céget 2016-ban átjátszotta egy Móczár János nevű illetőnek, akinek a nevén még kilenc kényszertörlés alatt lévő cég van... (hirtv.hu)Mátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István írásai

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Vissza az oldal elejére!
Vissza a menüre!