HITELES TÖRTÉNETEK
Varga István & Makai Rozália weblapja
http://www.vargamakai.comEz a mi aranyos, Örcsi nevű cicánk története


Úgy mentettük meg az életét. A hátát alaposan elverték a kicsinyeivel a hasában. Bemenekült az erkélyünkre. Ott születtek meg a kicsinyei. Szemcseppentővel tudtam etetni az anyacicát. A kicsinyeit már nem lehetett megmenteni.

Kb. félév múlva született utódai már egészségesek lettek. Úgy szeretett, hogy velem együtt jött a kinti cicákhoz, mikor etetni mentem. A ház előtt ólálkodó kóbor kutyákat is elzavarta.4 utódja született, abból 3 cirmos cicát elvittek az ismerős gyerekek.
Nekünk egy fekete cica maradt, mert az senkinek nem kellett. A fotón látjuk kis Fekit, amint türelmesen várja a reggelijét. 17 évig élt velünk a lakásban. Soha nem kívánkozott ki. Ismerte minden szokásunkat! A kölcsönös szeretet kötött minket össze. (MR)

"Éneklek az Úrnak, amíg élek,
zsoltárt zengek Istenemnek, amíg csak leszek."
(Zsoltárok 104:33)Rózsikát meg kell tartani! Prófétikus kijelentés
MR születése - Az Úr vezetése
Én még mit sem tudtam Rólad, te már akkor szerettél


1945-ben születtem. Édesanyám a háborúban egyedül nevelte a bátyámat, mert édesapám a fronton volt. Keresztanyám segített neki. Kerékpáron meglátogatta a 12 km-re lakó nagymamámat. Mondta, hogy babát vár. Tanácsot kért tőle, hogy megtartsa-e a babát. Akkor még nem volt semmi magzatvizsgálat. Hála az Úrnak, a nagymamám azt mondta, hogy Rózsikát meg kell tartani. Prófétikus kijelentést kapott. Az Úr már akkor tudta, hogy elhív az Ő szolgálatára. Halleluja! Fontos, hogy a nagyszülők támogassák a fiatalokat a gyermekvállalásban.

"Az igaz még állatjának kívánságát is ismeri,
a bűnösnek még az irgalma is kegyetlen." (Péld 12:10)


         

"Assisi Szent Ferenc" A Hontalanná Vált Állatokért Alapítvány
adószáma: 18787247-1-14 Címe: 8709 Marcali, Május 1. u. 4. Mobil: 06/30/474 5157


Cica elkergeti a kutyust, amikor meglátja, hogy egy kis gyereket bántalmaz a kutya.
Tara the cat saves 4 year old boy from dog attack


Egy bátor macskának adták az idei (2014-ben) hős kutya díjat Amerikában.
Tara the cat saves 4 year old boy from dog attack
USA story from Chennel 5 news UK - 15th May 2014


Az esetet a család házára felszerelt biztonsági kamera rögzítette. A felvételét Jeremy édesapja, Roger feltette a YouTube-ra, aminek köszönhetően Tara valódi internetes sztár lett. A videót azóta már 24 millióan nézték meg. A Tara nevű macska valóban kiérdemelte a hősöknek járó elismerést. A macska éppen egy vad kutyától mentette meg kis barátját, az 5 éves Jeremy-t.

A kisfiú tavaly májusban a házuk előtt biciklizett, amikor a szomszéd kutyája kiszökött és rátámadt a kisfiúra. A kutya megharapta Jeremy-t, és a lábánál fogva rángatni kezdte. Az édesanyja és a család hétéves cicája is rögtön Jeremy segítségére sietett. Tara cica gyorsabban odaért, és bátran elkergette a kutyát. Most pedig hősies tettért a díj mellett egy teljes évnyi macskaeledellel is megjutalmazták. (erdekesvilag.hu)Cicamica kedvenc fésűje - Gatto si lava i denti
A doberman kutya hálája a megmentő tűzoltónak


A doberman lányt épp az előbb mentette ki a tűzoltó a tűzből, kirántotta az égő házból a kertbe, aztán folytatta az oltást. Amikor végre sikerült eloltani a tüzet, leült, hogy egyen és pihenjen. Egy fényképész észrevette, hogy a kutya nézi a tűzoltót a távolból. Látta, hogy a doberman elindul a tűzoltó felé, és kíváncsi volt, mi fog történni. Felemelte a fényképezőgépét, a kutya odaért a fáradt emberhez, aki megmentette őt és a kölykeit. A fényképésznek sikerült elkapnia a pillanatot, amikor a kutya csókot adott a tűzoltónak.2 évig várta gazdáját a kutyus, és amikor megjött, örömében elájult a kutyus.
A galamb szeretete - Holló az osztályban


Egész éjszaka tombolt a vihar, tépkedte a fákat. Három és féléves kislány lehettem akkor. Reggel a nagymamámmal piacra mentünk. Nem voltam magasabb egy babakocsinál. Útközben megpillantottunk egy kidőlt fát. A fa mellett a földön egy széttört madárfészek mellett egy kis galamb szomorkodott. Kicsi volt, nagyon szánalmas. Megfogtuk, magunkhoz vettük, hogy felneveljük. Olyan kicsi volt még, hogy nem tudott enni magától. A csőrébe kellett tenni egyesével az ennivalóját. Ez nekem volt a kedvenc foglalatosságom. A kis galamb pedig szépen fejlődött. Egyszercsak már repült is. Ahányszor meglátott az udvaron mindig hozzám repült. Megsímogattam, és adtam neki enni, inni.
Kb. egy év múlva már párt választott magának. A párja engem nem ismert. Az én galambom akkor is megismert. Az eresz széléig elrepült a párjával, és onnan nézett engem. Sok éven keresztül tartott ez a barátság. Azóta már több mint 30 év telt el, de soha nem felejtem el.A biológia tanárnőm mesélte, hogy volt egy hasonló esete. Egy májusi napon nyitott ablak mellett tanított. Óra alatt az ablakon berepült egy holló, egyenesen egy kislányhoz a padra. A gyerekek újjongtak. A tanárnő kérdésére elmesélte a kislány, hogy ez az ő hollója, kis korától kezdve ő nevelte, mert kiesett a fészkéből. A hollója azóta is szereti és ragaszkodik hozzá.

Példát mutatnak arra, hogy mi a hála, a szeretet és a hűség.Halálon túl is gondoskodó szeretet

"Az igaz még állatjának kívánságát is ismeri
- a bűnösnek még az irgalma is kegyetlen." (Péld 12:10)

Két éve nagyon megrendítő esetet éltem át még Óbudán. Dolgoztam éjjel a számítógépen, és olyan hajnali 2 felé észrevettem, ahogy kinéztem az ablakon, hogy az úttesten, pont a felezővonalon fekszik egy meghalt kisgalamb, véres a melle, a hátára van fordulva. Kerestem gyorsan egy papírt, amivel megfoghatom és elvihetem onnan, de mire leértem a kertkapuhoz, ahonnan már 3 lépésre volt tőlem a kismadár, a következő lélegzetelállító jelenetben volt részem: abban a pillanatban megjelent a levegőben a kisgalamb párja, majd hirtelen leszállt halott párjához és a csőrével felemelte a levegőbe és elvitte magával. Földbegyökerezett lábbal álltam és néztem, amíg el nem nyelte előlem az éj sötétje ezt halálon túl is gondoskodó szeretetet.../ZPE/Egy vadliba példamutató szeretete


Amerikában egy idős férfi már közel két évtizede minden délután kijárt sétálni Los Angeles egyik szép parkjába, egy tó mellé. Tíz hónapja egy vadliba szegődött mellé. Azóta minden nap hűségesen várja az idős férfi érkezését, hogy együtt járják körbe a vízi szárnyasokkal teli tavat. A parkban naponta több ezer ember megfordul, ám a vadliba kizárólag az idős embert tünteti ki társaságával. Pedig eleinte az idős ember nem is etette. A vadliba egyetlen más állatot sem enged választott partnere közelébe, akit néha egészen hazáig elkísér, természetesen repülve a motorja mellett! Látott-e már valaki ilyet? Óriási élmény!!! (cbsnews.com)Fotó: Vadnai Szabolcs

Gatyás tyúk buktatta le a tolvajokat


Hiába volt forró nyom, a döntő bizonyítékot a tolvajokkal szemben a gazdasszony kedvenc gatyás tyúkja szolgáltatta. Jutalomként ezek után számíthat rá, hogy a fazekat élete végéig elkerüli. Két év alatt annyira hozzászokott Panna asszony dédelgetéséhez a jásziványi gatyás tyúk, hogy amint viszont látta az asszonyt, azonnal a karjaiba rohant. A rendőrök is csak néztek, hiszen hasonló koronatanúval még ők sem találkoztak. A különleges tollgatyát viselő tyúk eddig is a gazdasszony kedvence volt, de most, hogy ragaszkodása buktatta le a tolvajokat, különösen az lett. (borsonline.hu)

2012.08.23.
A madár és megmentőjeFotó: Northfoto

Napi cuki: családtag lett a fakopáncs

Szorgos pajtásra lelt a tizenegy esztendős Arthur Heywood - egy fakopáncsra. A kisfiú kertjében talált a madárfiókára, amelyet Woodynak nevezett el. - Kieshetett a fészekből, mert még nagyon apró volt, amikor rábukkantam. Anyuval gondoztuk, etettük, addig, amíg meg nem erősödött - mondta Arthur. A kis Woody nem felejtette el Arthurt, a család kertjében rakott fészket, s a fiú hívó szavára azonnal odarepül hozzá. (borsonline.hu)

2012.04.20.
A nap képei: fekete cica megmentése * Teljes cikk itt!

Két napot töltött egy majd' 20 méter magas fa tetején egy kandúr, amelynek megmentésében hírportálunk is "közreműködött". Kurucz Sándor, a cica gazdája kétségbeesésében fordult szerkesztőségünkhöz, nem tudta ugyanis, hogyan jut le a panelháznyi magasra nőtt fa tetejéről kedvence. Sokat keresték az elkóborolt kandúrt, végül a közelükben található Szolnoki hegyi telephelyről hallották keserves nyávogását. (baon.hu)Partra vezérelt bálnák mentése


2012.03.28.
Vércse hazaszökött a tolvajtól szoptatni * Teljes cikk itt!Vércse jó anya, hazatalált csikójához. Ő gazdája, Ádám László kedvence
Fotó: Bánkúti Sándor

A kiscsikója iránti gondoskodás űzte-hajtotta Vércsét, az anyakancát, aki kitört az őt elrabló betyárok fogságából, és meg sem állt, míg haza nem ért. Közismert tény, hogy a ló okos és hűséges állat, az ötéves anyakanca, Vércse azonban kivételes bátorságról is tanúbizonyságot tett, miután anyai ösztöneinek engedelmeskedve megszökött az őt elrabló haramiáktól. Vércsét vasárnap éjszaka lopták el egy jásziványi tanyáról. Gazdája, Ádám László csak reggel vette észre, hogy valaki megbontotta a karámot, és a ménesből eltűnt egyik legszebb állata. (...)
- A terepjáróval lépésben hajtottam a tarlón. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a nádasból kirohan az én szeretett Vércse lovam. Szegény állat vágtatott, ahogy csak bírt, habzott a háta, és hangosan zihált. Hiába szólongattam, ügyet sem vetett rám, meg sem állt a karámig. A csikójához igyekezett, hogy mihamarabb meg tudja etetni. Vércse csak azután pihent meg, hogy a kis pejkó jóllakott - meséli László. (borsonline.hu)Sirály és a cica


Egy sirály amióta fióka korában pórul járt, és beleesett a kéménybe, macskának hiszi magát. A szerencsétlen madarat kormosan emelték ki a kandallóból. Sokáig az sem volt biztos, hogy életben marad. Mivel a családnak csak macskái voltak, és mást nemigen látott maga körül, önmagáról is azt gondolta, hogy az, és azóta úgy is él. Mindent úgy tesz, mint a macskák, épp hogy nem nyávog. Mesélt különös vendégükről a család feje, Steve Grimwood. A fészkéhez visszatalált a kéményre, már párja is van, de napjában háromszor jön vissza enni a cicákkal, és gyakran ki is túrja őket a hálóhelyükről. A négylábúak nem igazán értik, de kénytelenek elnézni viselkedészavarát, mert különben az orrukra koppint a csőrével. /www.blikk.hu/blikk_aktualis/Nipigonban, Ontarioban lakik egy cica,
akit a barátja minden reggel meglátogat.

Köszönet a tűzoltóknak!Macskát mentett Stinján Attila tűzoltó Budapesten /2010.03.23./

Tűz helyett fülsértő nyávogás és szédítő magasság várta a fővárosi tűzoltókat, akiket egy vakmerő kandúr megmentésére riasztottak hétfőn a VIII. kerületbe. A cica egy borostyánnal benőtt tűzfalra kapaszkodott fel, hogy rigót fogjon, de nem tudott lemászni. A kandúr távolról sem volt boldog, egy órát tartott, mire Stinján Attila tűzoltó elkapta és bedugta egy zsákba, hogy lejuttassák a földre.
- Már jó ideje sírt az a szerencsétlen állat, így kihívtuk a tűzoltókat - mondta a ház egyik lakója, Harag István, aki megörökítette a mentést, így jár neki a tízezer forint.
A több tíz méter magas tűzfalon lógó, küzdő kandúrhoz a lánglovagok a tetőről, kötelekkel ereszkedtek le.
- Több mint egy órát üldöztük, míg sikerült biztonságosan megfogni és egy zsákba betenni, hogy levihessük - tette hozzá Stinján Attila tűzoltó.  /Cs. Á. www.blikk.hu/

Mókusok kókuszdióvalA kis emlősök először a veteményesét dézsmálták, ekkor a brit háziasszony azt találta ki, hogy inkább eteti majd őket. A mókusok azóta nem is nyúltak a kertjében lévő zöldségekhez.
- Egy héten kétszer rakok ki nekik kókuszdiót; eleinte mindig elgurult előlük, ezért aztán felerősítettem őket a ruhaszárító kötélre - mesélt módszeréről a The Sun munkatársának Jane Roberts (46) -, azt azonban nem gondoltam volna, hogy az egész fejüket beledugják, nagyon viccesek voltak. Néhány alkalommal majd meghaltam a nevetéstől, ugyanis teljesen úgy néztek ki, mint két űrhajós, sisakkal a fejükön. /H. G./CIRBOLYAFENYŐ - KŐVÉ VÁLT FENYŐ
ÉLETRAJZOK, OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN
VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKZimányi József prédikációi
Mátrainé F. Irma írásai Gazdag István tanításai

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza az oldal elejére!
Vissza a menüre!