HITELES TÖRTÉNETEK
Varga István & Makai Rozália weblapjánA SZERETET HATALMA
Fordította Tapolyai Mihály

Cheryl Landon nevelőapjáról, a híres Michael Landon színészről írt azoknak, akik nem hisznek abban, hogy még érdemes és még lehet valami rendkívüli jót cselekedni."Kora gyerekkorom tele volt nagy kihívásokkal. Szüleim elváltak. Anyám teljes munkaidőbern dolgozott, és én emiatt egyedül maradtam. Nem tudtam a világba beilleszkedni.
Hét éves lehettem, mikor Michael Landon megjelent nálunk, és megtöltötte a világomat feltétel nélküli szeretettel és hihetetlen elfogadással. Olyan volt ő számomra mint egy ragyogó lovag. Ő tanított meg hinni a szeretet hatalmában, és bízni álmaimban.
Mikor elvette édesanyámat, valami sötétséget érezhetett bennem. Én ekkor még nem tudtam, hogy neki is nagyon szomorú gyermekkora volt. Új apámmal hamar mégis szövetségesek lettünk.
Tőle tanultam meg szárnyalni és bízni! Apám lelki tanítóm is lett és a legjobb apa, aki valaha létezett a világon.

Tizenkilenc voltam, mikor iszonyatos balesetet szenvedtem. Kómában kerültem az intenzív osztályra. Az orvosok azt mondták, nem sok reményük van az életemhez. Szüleim ekkor Istenhez imádkoztak, és nevelő apám fogadalmat tett. "Ha visszatér az életbe, egész színészéletemet Isten dicsőségére és a nép tanítására fogom fölhasználni!" Közben szólt hozzám:
'Drágám! Harcolj bébi, harcolj, szeretünk, szeretlek! Küzdj, hogy megmaradj.'
Az ápolók szánalommal néztek reá, és az egyik hozzálépett, és megmagyarázta, hogy mély, nagyon mély kómában vagyok, fölösleges kinlódás hozzám beszélni, úgy sem hallok semmit abból, amit nekem mond.
Harmadik nap magamhoz tértem, és csöndesen azt suttogtam, hogy igenis hallottam a biztatását, mikor kómában voltam! Apám megtartotta fogadalmát."Istennek tett igéretemet megtartom, mert visszaadta életedet, hogy egy kicsit jobbá tegyük a világot." Michael Landon megtartotta fogadalmát. Attól kezdve olyan TV darabokat írt és játszott, amely a tiszta istenhitet és a lelkiséget hirdette. Pl. Kis kunyhó a prérin, (Little farm on the prery) stb. darabjai mélyen kifejezik ezt. Hitt a SZERETET HATALMÁBAN!
Gazdagon és termékenyen teltek az évek. 21 évvel később én ültem az ő betegágyánál. Azt mondták az orvosok, hogy már csak három hete van hátra. Azt mondta nekem:
'Tudod Cheryl, még nem halhatok meg. A társadalom pusztítja önmagát és én még hiszem, hogy mássá tudnám tenni.'
Fölépült, és megírta azt a darabját, aminek címe: 'MI'
Milliók látták ezt a sorozatot, amelyben a kapcsolatok és szeretet hatalmát emelte ki! Nélküle ki mondta volna ezt el a világnak?
Aztán ágynak esett. Most én kérdeztem magamtól, mit tehetek azért, hogy tiszteletet és védelmet biztosítsak nevének? Hogy folytassam munkáját, és vigyem tovább ezt az üzenetet, hogy a SZERETET nem hiábavaló. És én is fogadalmat tettem, mint 20 évvel azelőtt ő tett az intenzív osztályon, mikor én kómában feküdtem. Már nem volt ereje fölkelni, hát én feküdtem mellé a betegágyra. Kezeimbe vettem az ő kezét, és erre fogadalmat tettem. Ő megszorította a kezemet. Megértettem, hogy elfogadta.Ezért irtam meg ezt a bestsellerré lett könyvemet, aminek a címe: 'Megígértem apámnak.' Higgyetek abban, hogy a SZERETET nem hiábavaló és abban, hogy lehet a világon valamit változtatni! Mi mindnyájan Isten ajándékai vagyunk, úgy éljünk, hogy erre használhatóak legyünk."
Cheryl LandonCheryl Landon azóta járja Amerikát és az egész világot. Hirdeti, hogy lehet másképpen is élni. Némelyek hisznek neki, sokan nem. De azok, akik hisznek, azok élete szebb lesz, és a világ is más lesz körülöttük.


Paul Washer: Mit jelent szeretni valakit?
A farm, ahol élünk - Szeret, nem szeret (part1)
A családregény amerikai filmsorozat rendezője Michael Landon
ÉLETMENTŐ ÖLELÉS * Érintés, biztonság, szeretet, segítés


Egy melegszívű, árva kisfiú története Karácsonyi történet"Az igaznak emlékezete áldott, de a bűnösök neve semmivé lesz."
(Példabeszédek 10:7)Ajánlott olvasmányok


Dr. Kiss Ferenc Kossuth-díjas orvosprofesszor élete
(1889-1966)


"Kiss Ferenc prof. bölcs meglátása lett a kalauzunk."

        

Budapesten élt dr. Tapolyai Mihály, ideggyógyász, pszichiáter professzor. 2010. szeptember 18-án hazatért Megváltójához, élete és munkássága Alapkövéhez. Amerikában, Ashland Ohioi egyetemen lelki gondozásból, klinikai pszichoterápiából doktorált. Ezzel a könyvével azoknak akart segíteni, akik boldogságot, békességet keresnek.