HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő könyve és írásai

DROG, ALKOHOL, NIKOTIN


Magyar Kékkereszt Egyesület és Református Iszákosmentő Misszió

Dömösi Addiktológiai Rehabilitáció


2027 Dömös, Dózsa György út 12.
Tel./Fax: 06 (33) 507-100
Regisztráció, a jelentkezések felvétele és felvilágosítás:

hétfőtől péntekig 9-15 h között.


         A Magyar Kékkereszt Egyesület célja az alkoholizmusban és más szenvedélybetegségekben szenvedő, lelki és testi gyógyulást keresők segítése úgy, hogy a keresztyén hitben Isten szabadító erejét megismerjék. Az egyesület a szenvedélybetegségek megelőzése, terjedésének megakadályozása, a szenvedélybetegek gyógyítása céljából fejti ki tevékenységét. Ennek érdekében ifjúsági felvilágosító, prevenciós munkát (nyári táborok, ifjúsági csoportok), valamint utógondozó-rehabilitációs tevékenységet is végez.

        A dömösi intézményben testi-lelki gyógyítás folyik orvosi felügyelet mellett. Ahhoz kívánják hozzásegíteni a gyógyulni vágyó embert, hogy van megoldás problémáira, életére Jézus Krisztus által. Tehát elsősorban az élet- és szemlélet megváltozását teszik hangsúlyossá munkájuk során. Családgyógyító törekvésük jellemzője, hogy igény szerint házastársaknak is kínálnak lehetőséget életük megváltoztatására, ehhez házaspári szobát is biztosítanak a gyógyító heteken.

        A 12 napos turnusokon a napi program a következőképpen alakul: délelőttönként gondolatébresztők, utána kis csoportokban elbeszélgethetnek életükről, gondjaikról, a délelőtt hallottakról.

Az ebéd utáni szabadidőben lehetőség van közös sétára, kirándulásra. A délutáni programban orvosi előadások, közös éneklés, beszélgetés szerepel, majd este, a vacsora után evangelizáció. Gyógyító turnusaikat olyanok is látogatják, akiknek az életében már bekövetkezett a gyökeres változás, és erről személyes vallomást tesznek.

A résztvevők teljes ellátást kapnak. Kényelmes benti öltözékéről és a tisztálkodó szereiről mindenki maga gondoskodik. A költségeikhez önkéntes hozzájárulást várnak. Dömösre az ország bármely pontjáról önkéntes jelentkezés útján illetve kórházi beutalóval juthatnak a gyógyulni vágyók felekezettől függetlenül.