HITELES TÖRTÉNETEK
Varga István & Makai Rozália weblapja


Etelka története
Házaspár szabadulása Dömösön

Ateista családban nevelkedtem, ahol 10 éves koromig átlagos gyermekéveim éltem. Elváltak szüleim, ami igen megrázott. Hánykolódtunk testvéreimmel. Hol itt, hol ott voltunk. Már akkor elhatároztam, hogy én nem válok el soha. Korán férjhez mentem, majd én megmutatom. Egymásután született két fiúgyermekünk. A párom nagy focista volt, ami sok kimaradást és italozást eredményezett. Számonkértem, te jobban szereted az italt, mint a gyermekeidet? Hol van a megígért szeretet, öröm, békesség? Megfáradt és megterhelt életemmel nem tudtam mit kezdeni. Én nem így akartam, üresnek éreztem magam. Többre vágytam, többre vágytam!


Eljutottam odáig, hogy öngyilkosságot követtem el.

De Istennek más terve volt velem, hála Neki! Több év elteltével egy kislánynak adtam életet. A férjem hosszú évekig nem italozott, viszont én ekkor kezdtem. A teher nőtt, és egy kispohár likőrrel próbáltam a feszültséget oldani. Olyan erőt éreztem magamban, hogy akár éjfélig is tudtam dolgozni. De az alkohol olyan csapda, mindig többet és erősebbet kellett fogyasztanom, hogy az a szint meglegyen. Szégyelltem magam, és ezért zugivóvá váltam. Eszembe jutott, amit a férjemnek mondtam, hogy ehhez csak akarat kell. Soha nem gondoltam, hogy nem tudok nem inni.
Végül eljutottunk odáig, hogy a férjemmel együtt ittunk.
BORZALMAS VOLT! Teljes csőd - depresszió.
Hogyan éljek így tovább? Nincs kiút? Vége?
Újabb öngyilkosság!

Ekkor a fiunk megismerte az Istent. Csodálkozva láttuk a változást. Tanácsára 1997 szeptember 15-én dömösi misszió gyógyító hetein vettünk részt. Kételkedve, de mégis reménykedve vártuk, mi történik itt? Az Igém szólított meg először."Hozzám kiáltottál a nyomorúságban, és megmentettelek."
(Zsolt 81:8)


Mindennap közelebb kerültem Istenhez, mintha minden nekem szólna! Egy ének utolsó sora könnyekre fakasztott. "A Golgotán kitárva vár karja, azért halt meg, hogy élj." Értem halt meg, hogy éljek? Így szeret az Isten? Leborultam az Úr elé, és minden gondom átadva, bűneimet megbánva, kértem adjon nekem új szívet, hogy vele élhessek ezután. És csodák csodája azt az űrt, ami eddig bennem volt, betöltötte Jézus Krisztus teljes békéje, mintha kicseréltek volna.
Elérkezett a hazatérés ideje. A buszról leszállva, a férjem egyik barátja szól:
- "Józsikám! De rég láttalak, gyere igyunk meg egy sört!"
Döbbenten álltam, most vajon mi lesz? Felelt:
- "Felejtsd el, én nem megyek!"
Boldog öröm öntötte el a szívemet, hogy ő is megszabadult.Elkezdődött egy más, új élet.
Együtt olvastuk a Bibliát, imádkoztunk, és kimondtuk:
"Eddig hogyan élhettünk Isten nélkül?"

A gyermekeink boldogan, bár kételkedve nézték, hogy kiöntöttük az italt, ami otthon volt. Az eltékozolt házunkat visszakaptuk Isten kegyelméből, sőt újjáépítettük. Munkát is kaptam, mint élelmiszer eladó egy gyár területén működő boltban. Az Isten tudta, hogy kísérthető vagyok az itallal, mert itt nem árultunk alkoholt. Boldog évek következtek, amit nem tudok eléggé megköszönni az Istennek, hogy kiemelt a mélységből. Eljött az idő, amikor nyugdíjba mehettem. Búcsúzásul egy vacsorával vendégeltem meg őket. Minden tányér mellé egy Igés lap és szórólap az alkohol veszényeiről. Végül felálltam és elmondtam, miért nincs alkohol. "Jézus Krisztus megszabadított, áldom az Isten Bárányát." A gyülekezetbe is befogadtak, sőt meglátogattak itt Dömösön, ahol szolgálok, még adományt is gyűjtöttek. Beteljesedett egy drága ígérete az Istennek számomra."Ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya."
(János evangélium 12:26b)

Azért voltak nehezek is. A férjem visszaesett több, mint egy évig. De tudtam az Istennél van a megoldás. Nem zúgolódtam, nem mérgelődtem, mint előtte, hanem imádkozva kértem az Urat szabadítsa meg újra. Bekerült a férjem az intenzív osztályra.

Sírva kértem az Istent: Hol vannak az ígéretek,
amit személyesen kaptam a páromra nézve?
Vége mindennek?
Végül mindent a kezébe tettem.Másnap Isten így válaszolt nekem:
"Nem ember az Isten, hogy hazudnék." (4 Móz 23:19a)

Akkor tudtam, hogy a férjem meggyógyul, és valóban újra szabad lesz. Mert az Úrnak az egész életünk kell, nemcsak részek az életünkből! A családom többi tagjai is megismerték az Istent. A fiam egyik kékkereszt csoportnak a vezetője. A lányom dolgozott a misszióban. Az édesanyám is eljött megnézni a szabadulás helyét. Az unokáim itt voltak gyermekheteken. Így munkálkodik az Isten! Nincs olyan elrontott élet, amit az Isten ne tudna helyrehozni.

Próbáld ki te is, itt csak nyerni lehet!

"Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek."
(János evangélium 8:36)


Dicsőség és hála az Úrnak!MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET és RIMM
Dömösi Alkohológiai Szakintézet
2027 Dömös, Dózsa György út 12.
Tel./Fax: 06 (33) 482-310

Szabadulások hiteles története
REHABILITÁCIÓS OTTHONOK

Jézus Krisztus él, és vár Téged is.